daroo9 24.10.07, 19:20 Czy ktoś juz wie coś na temat szerokopasmowego internetu z orange? jak to wychodzi cenowo w porównaniu do TP? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
atina5 Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał 28.10.07, 17:36 Wycofaj sie czym predzej o ile nie chcesz miec z ORANGE problemow!!!! Ja wiem bo mialam!! Poprzednio nazywali sie WANADOO ! Mieli problemy i wyladowali az w SADZIE !! Teraz nazywaja sie ORANGE! Nigdy wiecej!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: old Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.xdsl.centertel.pl 23.02.08, 19:25 orange freedom jest systemem naciągnięcia kienta.Kłopoty z instalacją , najczęściej trzeba instalować system od początku.Połączenie jest bardz często zrywane , komunikat świdczą o błędnym działaniu systemu. Z mojej strony proponował bym wybrać ofertę tpsa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukany Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.08, 11:14 Ja miałem doczynienia z orange i muszę się pochwalić tym, iż ta firma oferując swoje usługi bez skrupułów wykorzystała moje chęci do współpracy z nimi. Zostałem oszukany i zwodzony przez nich przez okres wielu miesięcy. Umowa, którąz nimi podpisałem dotyczyła założenia przez orange internetu. Natomiast okazała się nic nie zmaczącym świstkiem bez pokrycia. ORANGE TO OSZUŚCI. UWAŻAJCIE NA NICH I NIE DAJCIE SIĘ WYROLOWAĆ TAK JAK JA!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.08, 13:24 Ciężko mi uwierzyć w takie historie. Gdyby ten cały Orange naprawde był taki zły i tak bez skrupułów oszukiwał klientów jak twierdzicie to już dawno miał by UKE na karku i byłoby o tym głośno - w prasie, internecie i telewizji. Ale jak widać nic takiego się nie dzieje. Więc sory, ale nie wierze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stempien Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.xdsl.centertel.pl 24.07.08, 11:11 to sobie załurz to uwierzysz !! a nie gadasz a nie masz :P!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szef Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: 82.177.244.* 08.11.08, 23:03 Wszystkie firmy maja swoje plusy i minusy. Nie ważne czy to Orange, Netia, Tele 2 , czy TP. Trzeba pamietac jełopy, ze nie ma rzeczy idealnych i jakis procent użytkowników będzie miał problemy z zainstalowaniem, czy połączeniem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stempien Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.xdsl.centertel.pl 24.07.08, 11:13 Ja mam ten internet iuz 2 misiące i juz robiłem 3 Formata :( !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boe Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.xdsl.centertel.pl 30.07.08, 19:48 facet niemartw się ja mam freedoma tydzień czasu i już miałem cztery formaty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tommano Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.xdsl.centertel.pl 09.09.08, 10:54 ja juz pierwszego dnia robilem czyba z 5 formatow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodek Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: 80.48.158.* 11.03.09, 09:49 Ja podałem sprawę do rzecznika konsumentów,ponieważ internet nie pójdzie a rachunki przysyłają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grze Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: 78.133.196.* 18.09.08, 17:26 hej nie wiem jaki wybrać internet. Miałem wybrać Orange Freedom ale po tym co się tutaj naczytałem to sam nie wiem. Chyba wybiore neostrade, ale prosze jeszcze o opinie osób, które mają internet Orange. Z góry dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bigi Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.xdsl.centertel.pl 19.11.08, 21:03 Ja przesaidłem się z Tpsa na Freedom i jestem zadowolony, kolega też, u jednej znajomej "koleżanka" próbowała załozyć jej Freedom i lipaa jutro idę to przerobić. Format to ostateczność, najpierw sprawdźcie Combofixem czy nie ma plików ini, lub info wsadzonych gdzieś co blokują instalację. Jutro napiszę jak poszło. A umowy się czyta powooooli i dooookładnie. To niema rozczarowań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.xdsl.centertel.pl 26.01.09, 17:47 mam fredom ponad rok iteraz chciałem podpisać na nastepny rok i nie moge bo jeszcze nie maja propozycji to zamiast mieć już cos takiego w rękawie to oni mi każą czekac h....j wie ile a juz pytam 2miesiace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pavloz4Don Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.xdsl.centertel.pl 23.07.09, 19:39 ja mam ornage i sprawuje sie idealnie i naprawde polecam go ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posiadacz orange Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.xdsl.centertel.pl 11.09.08, 23:19 Ludzie o czym wy mówicie. ja mam orange freedom i nic takiego i sie nie dzieje na aktywacje czekałem 2 tygodnie ale net chodzi jak marzenie , sprawdzałem na speednecie prędkość wychodzi większa niż w umowie. Poza tym Orange należny do tpsy wiec to jest bez róznicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stempien Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.xdsl.centertel.pl 24.07.08, 11:08 popiram kolege Wycofujcie się czym prędzej bo nawet w gry po internecie sobie pograć nie mozna np.MU Lineage || itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRIS Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: 212.160.172.* 16.08.08, 19:38 NAJPIERW POZNAJ PRAWDE A POTEM COKOLWIEK PISZ!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milka Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.xdsl.centertel.pl 11.09.09, 15:39 Ten internet ot takie badziewie jakiego jeszcze nie widzieliście!!! Ja mam problem z modemem i nie mogę go wymienić( choć jest na gwarancji) bo nie ma już od miesiąca modemów w salonie ! ORANGE to zwykli zdziercy i oszuści . Kto zastanawia się nad kupnem tego internetu to serdecznie odradzam nie będziecie mieć kłopotów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystek Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.07, 14:38 ceny mają podobne jak wszędzie, plusem tej oferty jest to że jak masz abonament w orange i internet to przez to że korzystasz z netu dostajesz dodatkowe minuty w abonamencie przez co bardziej się opłaca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stempien Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.xdsl.centertel.pl 24.07.08, 11:15 To co ze maja lupsze oferty ale i tam lepiej wżaść neostrade lub Multimedie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rocky Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.07, 11:59 Witam mi wczoraj zalozyli linie TP, biore abonament socjalny 28zł + internet z orange 6MB - 129 czyli razem 157zł. jakbym chcial to samo z neostrady to wyjdzie nieco drozej. pzd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siostry Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.hitech-net.pl 20.11.07, 14:10 czy jestes zadowolony z tego netu????prosze odpisz bo chce zrobic podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rad Ile trwała aktywacja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 15:03 Ile trwała u was aktywacja w tym Orange Freedom? Bo ja już czekam 14 dni i żadnego SMS-a nie dostaję ;/ Cierpliwość mi się kończy, bo 2 lata temu TP aktywacja trwała 1 dzień. Proszę o odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posiadacz feedom Re: Ile trwała aktywacja? IP: *.xdsl.centertel.pl 11.09.08, 23:22 w moim przypadku 16 dni. I wszystko gra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bigi Re: Ile trwała aktywacja? IP: *.xdsl.centertel.pl 19.11.08, 21:09 SMSa mozna nie dostać tylko trzeba sprawdzić czy net działa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyska1331 Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.xdsl.centertel.pl 02.10.08, 18:15 ja mam ten internet od kilku tygodni i z aktywacja nie było problem wszystko ma czas tylko czesto rozłanczał sie czasami nawet 3 razy na godzine ale teraz jest coraz lepiej. mam umowe na trzy lata i 1mg rachunek przyszedł mi normalny 39zł+19zł opłaty aktywacyjnej czy coś takiego ale dużo ludzi mówi że to kit nie internet! podobno przez pierwszy rok bede płacic 39zł a potem cena ma wzrosnąć o 100% ale czy to prawda nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: power Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.07, 14:39 to przy planie socjalnym można mieć ten internet?jeli tak to spoko bo nie potrzebuje wyższego abonamentu socjalny spokojnie by mi wystarczył więc lepiej bym wyszedł na orendzowym necie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.07, 19:52 Teoretycznie można, ale ciekawe jak to wygląda w praktyce. Znajomy chce "w to wejść", ale nie może, bo w całym Toruniu nie mają modemów, bez których nie można zamówić usługi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.xdsl.centertel.pl 25.11.07, 19:38 Na początek siadł komputer. Podobno na serwerze freedomu są słabe zapory ogniowe .Mając przedtem neostradę nie musiałem instalować na kompie zapory ogniowej [zone alarm ,ashampo].Pomimo większej prędkości 1 MB przedtem 256kb.,nie widać ogromnej różnicy.Następna wada to poklatkowe przewijanie stron na internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zulka Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.07, 08:41 Nawet nie żartujcie!!! Ja zamówiła ten internet kilka dni temu. Teraz czekam na uruchomienie linii. Najpierw przez 2 tygodnie czekałam na modem więc wszystko bardzo długo trwa. Plusem ogromnym jest to że nie muszę płacić podstawowego abonamentu TP bo mam socjalny. Pozdrowienia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Butter Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 09:53 Brzmi raczej jak kłopoty z konfiguracją własnego komputera... a słabe zapory moga być równie dobzre zaletą dla innych, zależy jak na to patrzeć. Polklatkowe przewijanie - to raczej sugeruje niewłaściwe sterowniki karty graficznej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzyk Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.static.metro.comel-it.com 24.03.08, 20:19 Orange freedom ? Super sprawa. Śmiga, brak najmniejszych problemów. Fakt, trzeba czekać sporo na aktywacje ale w moim wypadku było to mało istotne. Brak podstawowych umiejętności obsługi komputera i się sypią wyzwiska pod adresem Orange. Orange = TP, przecież to są te same łącza telefoniczne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grześ Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.08, 13:43 Co masz Bzyk na myśli mówiąc, że trzeba sporo czekac na aktywację? Przy podpisywaniu umowy w Orange powiedzieli mi, że zajmie to mniej więcej 14 dni, a podlączyli mnie już po tygodniu. Co prawda był to tydzień bez netu, ale i tak freedom okazał się szybszy niż inni dostawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.ip.osk-net.pl 20.02.09, 23:53 ludzie nie pakujcie się ponownie w TPSA i ich monopolistyczną strukturę, wybierzcie netię i śmigajcie po necie jak przystało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.08, 11:33 ile tygodni czekałeś na aktywacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateuszb Re: orange freedom IP: *.xdsl.centertel.pl 06.06.08, 18:54 Siema!! mam problem z free domem za aktywacje 19 zł ja mam 1mb i mam płacić 59+19zł za pierwszy miesiąc tymczasem przychodzi mi rachunek 137 zł jle wynosił twój rachunek prosze odp na nr gg 11655897 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papausia Re: orange freedom IP: *.xdsl.centertel.pl 20.10.08, 22:22 hehe miałam to samo:P chodzi oto że wyrównują ci do pełnych miesięcy. Po prostu jak ci neta załączylili np 8 września to ci na pierwszym rachunku policzyli te 20 dni września+cały październik+ opłata aktywacyjna. Ale swoją drogą hamy bo nie było o tym wogóle mowy przy podpisywaniu umowy:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koomboo Re: orange freedom IP: *.xdsl.centertel.pl 29.10.08, 17:02 hej ja mam problem z zainstalowaniem gg caly czas wystepuja bledy gdy chce sie polczyc co robic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOKOS Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.08, 11:56 popieram kolege. z tego co czytam to te posty pisza sami laicy :/ jezeli sie nie znacie na kompie to nie oczerniajcie firmy :/ tak jak kolega mowi to te poklatkowe wyswietlanie stron to nie wina netu tylko karty graficznej ! a co do formatow waszych to na pewno macie przez wirusy! skanowaliscie kompa jakims dobrym antyvirusem? ja tez teraz zamawiam orange freedom i sie nie boje. mojej siostry chlopak ma i mu smiga jak talala. i przestancie narzekac tylko sie nauczcie obslugiwac dobrze kompa. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beny34 Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.09, 23:18 Wirusy masz jak , to masz piracki sytem i żadnego antywirusa. Jak by mi tak w orange powiedzieli to by usłyszeli salwe mojego smiechu , jak kazali by sformatowac dysk kolejna salwa smiechu. Rzecznik praw konsumetna i necik smiga jak ta lala:-)Jak są sami Lamusam to nie znaczy że klijent musi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateusz Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.xdsl.centertel.pl 06.06.08, 18:49 Mam taki problem z free domem aktywacja 19 żł ja ma 1mb i mam płacić 59 zł miesęcznie tymczasem przychodzi mi rachunek 137 zeta Jęśli masz free dom to powiec mi ile zapłaciłeś za pierwszy rachunek Mój nr gg 11655897 prosze odp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.xdsl.centertel.pl 08.07.08, 13:39 u mnie to samo pierwszy rachunek był też 137 i pisało ze jest zaokrąglenie do 2 miesięcy no to spko i zapłaciłem. ale po miesiącu czyli dzisiaj przyszedł kolejny rachunek tym razem 129 co to ma być??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.crowley.pl 28.11.07, 14:41 Przestrzegam Wszystkich przed tym kiczem ponieważ mam same problemy!! Zakupiłem opcję 1MB z modemem ZTE ZXDSL 852 za 1,22zł Usługa podłączenia trwa na tę chwilę 20 dni i nie wiem kiedy to nastąpi bo Orange nie widzi problemu twierdząc, że to wina TP.S.A.(biurokracja) Co więcej żaden z konsultantów zapomina dodać, że powyższy modem NIE PRACUJE NA WINDOWS VISTA !!!! Konsultanci proponują ściągnąć ze strony TP sterowniki ale uwaga kolejna kucha - jeśli RAZ wgrałeś sterowniki załączone do modemu mimo opcji dodaj/usuń programy system zapamiętuje poprzednie ustawienia. Propozycja konsultanta UWAGA proszę odinstalować system operacyjny VISTA i zainstalować go na nowo ze ściągniętymi sterownikami. Moje pytania do pomysłodawców usługi są następujące: Panie/Panowie zapraszam na wycieczkę do jakiegokolwiek sklepu z komputerami aby zobaczyć ile NOWYCH komputerów działa na XP i 2000? Kto ma zapłacić za instalację bo nie wszyscy zakładam potrafią instalować system operacyjny i dlaczego tym samym naciągacie Państwo osoby, które się na tym nie znają? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MacGregor Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.business.telia.com 03.12.07, 21:12 A mi już nawet się nie chce pisać i przestrzegać przed ORANGE.Tylko potem nie wylewajcie łez na forum ze macie problem.Naprawdę te parę złotych różnicy pomiędzy TP i ORANGE decyduje żeby płacić za to co praktycznie nie istnieje!.Z TP przynajmniej on jest,ruszcie leniwe tyłki i poczytajcie trochę w internecie,sporo o tym.Tu macie link jak ORANGE traktuje swoich klientów.detektywistyka.rubikon.pl/orange-internet.html Co prawda to o radiówce ale widać jak ORANGE postępuje z klientami.Ja wolę zapłacić trochę więcej cieszyć się że mam i śmiać się z tych co chcą zaoszczędzić 5zł.i nie mnieć NIC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salek Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.xdsl.centertel.pl 09.12.07, 18:14 mi orange freedom podpieli dosc szybko bo w 10dni;p ale czekam na rachunek, moj brat ktory podpiął sie pare dni wczesniej musi zapłacic rachunek 117zł~!!!! zadzwonil do nich bo mial zapłacić 59 (2lata 1mb/s) + opłata aktywacyjna czyli 19zł, konsultant stwierdzil ze nie ma telefonu w orange i musi tyle zapłacic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: 89.174.8.* 09.12.07, 18:35 ja mam od prywatnego nadawcy,czyli firmy (...}z umową na czas nieokreślony,mogę zrezygnować z miesięcznym opóżnieniem.Prędkość- 512kb/s,opłata-44zł miesięcznie,za instalację i kabel zapłaciłem-150 zł.długość kabla i zaczepy-200 metrów podpięte do słupów energetyki.Smiga dziarsko,czasem ma usterki,które odliczają od abonamentu-jestem zadowolony bo internet szerokopasmowy i korzystam bez jakichkolwiek ograniczeń,jeżeli coś szfankuje-zaraz są w domu i naprawiają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateuszb Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.xdsl.centertel.pl 06.06.08, 19:01 Siema ja ma m tez z orange i mam płaciś 59zł 1mb na 2 lata tymczasem pierwszy rachunek przychodzi 137zł co wy z tym zrobiliście płaciliście przez 2 lata 117 zł odp błagam moj nr gg 11655897 prosze odp !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artik Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.xdsl.centertel.pl 17.06.08, 21:01 Po 5 tygodniach użytkowania stwierdzam że korzystanie z oferty Orange jak juz pisałem wyzej to czysta przyjemnosc. Oczywiscie modem jest zmieniony na router Pirelli Discus DRG 226G. Ping do wp.pl lub do noc.gts.pl waha sie w granicach 40-60 transfer przy sciaganiu plików z noc.gts.pl przy pomiarach dumeterem wynosi ok. 750-770kb/s przy łączu 6144/512 wiec rewelacyjnie. Polecam jak juz pisałem internet oferowany przez Orange i nie rozumie opinii o częstym rozłaczaniu choc występuje. Przy zastosowaniu nawet najtanszego routera z linksysa czy d-linka problem przestaje istnieć. artik@elektroda.net Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.xdsl.centertel.pl 20.06.08, 12:32 Założyłem 512 kbs na planie socjalnym. Od podpisania umowy do aktywacji, poinformowali osobiscie przez telefon ok 10 dni. Na poczatku mialem klopoty z chinskim modemem na USB, ale odkad podpiałem router bezprzewodowy d-link wszystko smiga jak nalezy. Obsluga klienta byla przyjazna i podala wszystkie parametry potrzebne do konfiguracji. Najwieksze klopoty mialem z sama TP. Walczylem 3 miesiace zeby wymusic techniczna mozliwosc podpiecia ADSL. Mieszkam na wsi i wczesniej mialem radiowke to byla porazka. Z orange freedom korzystam od miesiaca i jestem zadowolony. Transfer jest stabilny i praktycznie zalezy od obciazenia servisow. Na pewno mam dalej niz 1km od centrali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jv044 Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.xdsl.centertel.pl 15.09.08, 20:30 u mnie jest tak samo, rachunek przyszedł 2 razy większy niż powinien być i do tego nie można sie dodzwonić do biura obsługi.Jeśli ktoś ma na to wytłumaczenie to mój numen gg 1119018. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juzer Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.07, 21:28 Czekam od trzech tygoni i cały czas twierdzą, że dokumenty do centrali nie zostały wysłane w całości z Punktu Obsługi Klienta. Tam z kolei twierdzą, że wszystko jest w porządku, przedstawiają nawet listy przewozowe dokumentujące fakt wysłania papierów. Usługa na dzień dzisiejszy co najmniej dziwna, przedstawiająca firmę Orange w kiepskim świetle. Jeśli chodzi o kwestię cenową - by dało się podłączyć Neostradę, to trzeba przejść na abonament minimum 50zł brutto, za pakiet socjalny płacę 28zł brutto, czyli nie oszczędzam 5zł, tylko 22zł brutto (50-28=22). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.retsat1.com.pl 10.01.08, 18:15 możesz zrezygnować z telefonu i płacić za utrzymanie łącza TP dla usługi neostrada - 30 zł + 6,6Vat= 36,60 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biela Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.08, 15:47 mozna zawiesic telefon - koszt 21 zl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M@TI Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.xdsl.centertel.pl 29.02.08, 14:04 mam ten sam problem kozysztam z internetu orange freedom i gorszego kiczu nie widziałem .......... intertnet do dup.. nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jv044 Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.xdsl.centertel.pl 15.09.08, 21:01 Mam pomysł zróbny rząd i wyjebny orange w kosmos! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MEGI Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 10:16 Miałam ten sam problem!! Nikt mi nie powiedział , że modem nie działa w Windows Vista. Użerałam się z nimi 2 miesiące. Sprawę oddałam do Rzecznika Spraw Konsumenta. Nie mogłam zerawć umowy, a rachunki przychodziły do domu. Jednym słowem PORAŻKA!!!!Odradzam wszystkim!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajomy wujka Przekręt IP: *.xdsl.centertel.pl 19.03.08, 18:02 No witam was. Nie działa wam Pomarańczowy Freedom? Nic dziwnego. Sprzedali wam coś czego nie mają. Choć ponoć są tacy co im wszystko działa. Przy czym wierzyć mi się nie chce. Mam wujka pracującego w Pomarańczowych i mówi, że jeśli chodzi o opinie apropo tej usługi internetowej, to sami piszą że internet działa, po to by pogrzebać te szokujące statystyki na forach internetowych, że nikomu ich net nie pyka. Żenujące. Niestety ja też jestem uwikłany w ten internet i też oczywiście mi nie chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baturka Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: 212.160.172.* 14.04.08, 15:40 E cos przesadzasz z owym modemem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 13:19 tez mi sie tak wydaje. nie ma co narzekac na modemy, tym bardziej ze niemal 100 % takiego sprzetu i tak pochodzi z Chin i wlasciwie niczym sie nie roznia. a klopoty z instalacja sterownikow... no coz, przy niektorych ludziach po prostu rece opadaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikelo Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.08, 12:07 najlepszym patentem we freedom sa zbiorcze koszty internetu. mozna go zalozyc na najnizszym abonamencie, wiec wszystko wyniesie ok 70 - 80 zl, a jak dodatkowo masz komorke w orange, to doladuja ci na nia 20 zl extra co miesiac, ktore mozesz spokojnie wykorzystac na polaczenia ze stacjonarnymi. jak ktos ma jeszcze komorke w orange (a ja mam), to cena za wszystko razem spada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szakis Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.08, 21:39 no twoja wypowiedz swiadczy nie o kiepskim orange tylko raczej o twoim braku wiedzy. na win vista co kolwiek zainstalujesz nie pisane pod viste to masz ten sam objaw czyli winda pada, po drugie to producent nie umiescil na plycie sterownikow a nie orange. jak idziesz do sklepu komputerowego i kupujesz procesor amd i wkladasz go do plyty pod procesor intela tez bedziesz mial pretensje do amd ze pracownik w sklepie nie powiedzial ci ze to pasuje tylko do plyt z orange. takie wypowiedzi i podobne co do skaczaych stron swiadcza niestety o waszym braku wiedzy podstawowej na temat IT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goldi Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.xdsl.centertel.pl 03.08.09, 20:24 A mi sie ten internet podoba szybki i można serwery w grach itp kłaśc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Początkująca Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: 79.162.157.* 07.09.09, 18:46 Kupiłam opcje 1MB z modemem USB ZXDSL 852 za 1,22 zł.Podobno zawiadamiają o podłączeniu ale mnie nie zawiadomiono.Ponieważ za długo mi to trwało zadzwoniłam .Okazało się ,że od tygodnia mogłam korzystać bo podłączyli i tak liczą opłatę.Z instrukcją w ręce wraz z bardziej obeznanym człowiekiem próbowałam zainstalować połączenie.Nie udało się.Zaczęły się telefony do biura .Jeden sugerował ,że startery drugi zmienić oprogramowanie ,trzeci ,że komputer niesprawny.Komputer sprawdzałam w serwisie -sprawny.Na szczęście tym razem ktoś z BOK telefonicznie pokierował tak ,że zainstalowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orange Re: fredom IP: *.xdsl.centertel.pl 27.11.09, 09:44 witam wszystkich i odradzam wszystkim orangefredom same klopoty na dzien dobry musialam system przeinstalowac bo modem nie dzialal nieszlo podlaczyc uzywam juz ten internet przez ponad rok i doczekac sie niemoge kiedy sie umowa skonczy komputer ciagle sie zawiesz od modemu czest niemoge sie polaczyc z internetem odradzam stanowczo a jak idzie sie zglosic reklamacje twierdza ze mam formatowac kompa a oprogramowanie do tel se niemozna wgrac bo koliduja ze soba sterowniki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: 81.210.119.* 07.11.08, 10:04 PRZESTRZEGAM WSZYSTKICH PRZED INTERNETEM ORANGE FREEDOM. walcze teraz z nimi o odłaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawid Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.xdsl.centertel.pl 20.02.08, 21:21 Miałem otrzymać od Orange wiadomość kiedy mam się podłączyć do sieci ale się nie doczekałem po 2 tygodniach zainstalowałem modem i jakoś zadziałało chociaż też był jakiś błąd...Kupiłem 1mb ale jest wolniejszy co najgorsze ciągle zwalnia! Nie polecam tej firmy zresztą innych też nie,np.Netia pół roku przysyłała mi rachunki za internet którego niemam. BANDA KRENTACZY I ZŁODZIEI Odpowiedz Link Zgłoś
malinka3211 Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał 24.02.08, 11:04 moja znajoma ma ten internet i jest do d... tak wolny ze chyba wolniej sie nie da. nawet nasza-klasa jest szybsza he he he. ja jednak bardziej polecam tp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arti Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.xdsl.centertel.pl 24.02.08, 18:35 dziwne jam mam orenzade i działa szybko Odpowiedz Link Zgłoś
geforc Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał 09.03.08, 23:01 a kto ma viste ?? tylko głupek i szaleniec , wiec nie narzekajcie ze macie problemy hahah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szpec Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.xdsl.centertel.pl 11.03.08, 20:35 Większość z was nie ma po prostu racji. Jak się ktoś na tym nie zna to niech się po prostu nie czepia a jak się nie ma czego czepić to niech się przyczepi tramwaja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miszka Fiszer Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.08, 15:43 Tak, miałem kiedyś sąsiada, który miał takie mysli. Skończyło się na tabletkach i teraz znów można z nim normalnie rozmawiać. Zastanawiam się jak można pisać na forum korzystając z niedziałającego łącza :) Odpowiedz Link Zgłoś
max-110 Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał 20.01.09, 19:15 WITAM WSZYSTKICH--- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabre Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.08, 16:38 Kiedy czytam takie wypociny, to zastanawiam sie, jak to jest, ze niektorzy maja klopoty ze wszystkimi naokolo... wsrod moich znajomych pare osob korzysta z tego freedom i nikt nie ma zastrzezen. Sam tez mysle o zmianie na taka taryfe zamiast obecnie uzywanej neostrady, po prostu bardziej sie oplaca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.D. Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.xdsl.centertel.pl 16.03.08, 13:57 Ludzie! Nie bierzcie tej Orenżady. To kicz jak cholera. Wyobraźci esobie, że zamawiałem internet w Orange w grudniu 2007. Usługe aktywowali nawet wcześniej niż obiecali, ale to tylko jedyny plus z ich strony. Później było tylko gorzej. Najpierw problem z instalacją tego gówna, później kiedy chciało sie odinstalować te sterowniki to trzeba było na nowo zainstalować Windowsa, bo są źle napisane. Ale to już szczegól. Posłuchajcie tego: pisałem do nich różne pisma, dzwoniłem do konsultantów (ci nie odbierają telefonów, ale opłatę pobierają 1,50 zł/minutę). Odpowiedzi jeszcze nie dostałem na żadne pismo. Dziś jest już 16 marca 2008, a ja wciąż nie mam internetu. Jedyne co firma Orange potrafi zrobić, to przesyłać regularnie rachunki za rzekomy internet, którego jeszcze na oczy u mnie w domu nie widziałem. Nie bierzcie – nie warto. Lepiej zapłacić gdzies dziesięć, piętnaście złotych więcej, ale nie mieć z nimi problemu. Ja żałuje wziąłem Orange Freedom, ale cóż sugerowałem się ceną. Teraz walcze żeby zrezygnowac z tego łajna, a później się zobaczy, ale na pewno nie będę miał nic wspólnego z Orange (nawet telefonu już nie mam u nich). Pozostaje mi jedynie Rzecznik Praw Konsumenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lamer Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.08, 22:03 Grubo przesadzasz. Korzystam z Orange Freedom i nie narzekam. Problemy ze sterownikami występują niestety u wszystkich operatorów bo taka jest polityka tych firm:( Wystarczy pobrać najbardziej aktualne ze strony producenta twojego modemu, kliknac, zainstalowac i dziala. Tyle każdy przeciętny użytkownik komputera potrafi. I tego bez problemu dowiesz się na infolinii. Jeśli w takich sprawach wysyłasz listy do operatorów, to nie oczekuj że ktokolwiek ci odpowie. Każdy operator potraktuje je jako głupi żart. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris69 Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.xdsl.centertel.pl 26.03.08, 21:36 tak, tak wiadomo nie od dziś że orange to krętacze , ale powolutku sami na siebie bicz ukręcą podobnie było z TP SA dziś juz jest płacz i zgrzyt zębów w " tepsie " , ale do rzeczy, sam mam tego fridoma , chodzi bez zarzutów "odpukać w niemalowane" choć początki to tragedia po pierwsze : 1) - najlepiej upewnić się w "tepsie" czy kable które do was ida pozwolą na taką szybkość , a wiem ze większość kabelków w polsce zwłaszcza po wsiach sie nie nadaje , mimo że w orange będą twierdzić że wszystko jest ok. lepiej to sprawdzić na własną rękę , konserwatorzy lini TEPSY za niewielką ........... mogą coś wiedzieć na ten temat 2) -po zainstalowaniu systemu XP trzeba zainstalować zaporę ogniową SP2 oraz antywirus , najmniejszy wirusek będzie hamował wszystko , wydłużając czas nawet do kilkudziesięciu minut pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: linuchfan Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.08, 13:20 to nie wina dostawcy internetu tylko sytemu operacyjnego XP. poza tym z tego co widze juz na samym poczatku pomieszałes cos w ustawieniach systemu, bo zapora jest w nim ZAWSZE domyslnie włączona. podstawowa zasada dla wszystkich którzy korzystaja z sytemu operacyjnego windows: ZAINSTALUJ PORZADNY ANTYWIRUS I WLACZ FIREWALL (zapore ogniowa)!!! niestety, ale taki urok windowsa. po pol godzinie podlaczenia do sieci bez zadnej ochrony (atywir, zapora) każdy komputer z windowsem padnie i przestanie działać, bo taki jest urok XP:) wiec jesli chcesz uniknac podobnych problemow w przyszlosci to zainstaluj sobie antywirus (polecam Kasperski - b. dobry i darmowy), lub po prostu zmien system operacyjny, najlepiej na jakiegos linuxa, bo one sa o wiele bardziej bezpieczne. informatyk~ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z_głową Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.08, 13:18 z internetem (dostępem do internetu) jest trochę jak z media markt, albo jak z jazda samochodem. jeździsz bez wyobraźni, to w koncu będziesz miał wypadek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.xdsl.centertel.pl 30.03.08, 16:14 Ja jestem w 100% zadowolony, zamówiłem usługę 1mb i mam maksymalny transfer 128kB, jedyna wada to problemy z uruchomieniem usługi (problemy miedzy tp a orange - nie zsynchronizowali łącz) ale po kilku telefonach zaczęło działać, mimo iż miałem czekać ok. miesiąc na usługę to włączono ją po 2 tygodniach, polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: happy Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.08, 17:37 nom, ja przy 6 Mb wyciagam maksymalny transfer spokojnie jakies 600kB, a ze przeisadlem sie z neo 512 dwa miesiace temu to caly czas jestem w lekkim szoku, mam transfer 10 razy wiekszy niz na neo:) a samo lacze kosztuje mnie raptem 79 zl:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frodzio Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: 212.69.73.* 11.03.09, 10:49 chyba przesiąde się na niego, bo w aster mam niby 6 mb, ale po 24:00 :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jv044 Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.xdsl.centertel.pl 15.09.08, 20:52 A jak sie skontaktować z tym rzecznikiem praw konsumenta???????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STM Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.08, 08:54 Mam Orange Freedom i bardzo dobrze się spisuje. O uruchomieniu usługi zostałem poinformowany po 6 dniach, ale niestety okazało się że Internet nie działa. Zadzwoniłem do BOK (Biuro Obsługi Klienta) i złożyłem skargę. Usługa została uruchomiona już następnego dnia. Ale jeśli chodzi o dzwonienie do BOK to trzeba mieć wiele cierpliwości. Obsługa jest bardzo miła i konkretna, ale czekanie i słuchanie melodyjki przez 15 min nie jest niczym ciekawym. Usługa działa u mnie bardzo dobrze pomimo że mieszkam w małym miasteczku 70km od Warszawy. Do centralki mam jakieś 500m. Telefon mam na abonamencie socjalnym (28zł). Pingi raczej nie przekraczają 50ms a transfery oscylują w granicach 1030-1055Kbps dla Downstream (Ściąganie) i 220-255Kbps dla Upstream (Wysyłanie). Spokojnie można grać przez Internet. Transfer jest stały i trzyma się wartości 120-132KB/s dla ściągania. Poniżej zamieszczam dwa testy jakie wykonałem na SPEEDTEST.NET [URL=imageshack.us][IMG]http://img249.imageshack.us/img249/9473/001ne6.jpg[/IMG][/URL] [URL=imageshack.us][IMG]http://img511.imageshack.us/img511/8531/002cc7.jpg[/IMG][/URL] Należy jednak pamiętać że paramenty połączenia zależą w głównej mierze od jakości naszego połączenia i odległości od centralki TP. Mam nadzieję że rozwiałem wiele wątpliwości co do działania tej usługi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STM Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.08, 08:58 Mam Orange Freedom i bardzo dobrze się spisuje. O uruchomieniu usługi zostałem poinformowany po 6 dniach, ale niestety okazało się że Internet nie działa. Zadzwoniłem do BOK (Biuro Obsługi Klienta) i złożyłem skargę. Usługa została uruchomiona już następnego dnia. Ale jeśli chodzi o dzwonienie do BOK to trzeba mieć wiele cierpliwości. Obsługa jest bardzo miła i konkretna, ale czekanie i słuchanie melodyjki przez 15 min nie jest niczym ciekawym. Usługa działa u mnie bardzo dobrze pomimo że mieszkam w małym miasteczku 70km od Warszawy. Do centralki mam jakieś 500m. Telefon mam na abonamencie socjalnym (28zł). Pingi raczej nie przekraczają 50ms a transfery oscylują w granicach 1030-1055Kbps dla Downstream (Ściąganie) i 220-255Kbps dla Upstream (Wysyłanie). Spokojnie można grać przez Internet. Transfer jest stały i trzyma się wartości 120-132KB/s dla ściągania. Poniżej zamieszczam dwa testy jakie wykonałem na SPEEDTEST.NET img524.imageshack.us/img524/1901/001at1.jpg img524.imageshack.us/img524/4223/002xo7.jpg Należy jednak pamiętać że paramenty połączenia zależą w głównej mierze od jakości naszego połączenia i odległości od centralki TP. Mam nadzieję że rozwiałem wiele wątpliwości co do działania tej usługi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miro Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.08, 19:47 W końcu jakiś sensownu komentarz - dzięki za screeny! Ja się w zasadzie przekonałem do freedom, tylko czekam na koniec starej umowy jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artik Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.xdsl.centertel.pl 15.05.08, 20:48 Witam. Już pisałem o tym na innych forach. Chciałbym się podzielić moja opinia o ofercie i działaniu internetu z Orange. pragnę zaznaczyć ze nie jestem laikiem w tej dziedzinie i od 7 lat posiadam internet, a od 5 lat użytkowałem bardzo dobra usługę TPSA DSL dla firm o prędkości 4000/512. Po podpisaniu umowy dostałem zgrabne pudełko a w nim tandetny modem USB prosto z Chin (ZTE ZXDSL 852) co prawda działa w XP ale o systemach 64bit zwłaszcza Windows Vista trzeba zapomnieć. To wszystko jeśli chodzi o problemy. Czas uruchomienia usługi trwał 7 dni, i zostałem o tym poinformowany SMS. Modem wymieniłem na doskonały router Pirelli Discus DRG 226G. Za łącze 6144/512 place 119 zł mies. przy umowie na 24 miesiące. Sam internet sprawuje się bardzo dobrze. Brak rozłączeń, prędkość mierzona ze strony www.noc.gts.pl/ waha się w granicach ok. 720-750kb/s. Jak narazie jestem bardzo zadowolony a negatywne opinie w internecie piszą albo kompletni laicy albo dzieci w wieku 12-15 lat które moim zdaniem nie wiedza co chcą. Jeżeli ktoś ma jakieś pytania chętnie odpowiem. Proszę pisać na artik@elektroda.net Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STM Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.xdsl.centertel.pl 24.05.08, 13:31 W 100% zgadzam się z Twoją opinią. Twoja wypowiedź ma sens, jest rzeczowa i pomocna.Życzę wszystkim internautom takiego poziomu wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszm707 Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał 27.05.08, 00:34 Ja sie przymierzałem do skorzystania z oferty promocyjnej, ale przyhamował mnie zapis w regulaminie mowiący o tym, że najpierw podpisujemy umowę a następnie sprawdzane sa możliwości techniczne lini telefonicznej. W regulaminach niema żadnej wzmianki o tym co sie dzieje z umowa gdy okaże sie ze nie ma możliwości technicznych. Pracownica w salonie powiedziała ,że umowa zostaje wtedy anulowana. A na moje pytanie czy jest to gdzieś zapisane (w regulaminie, w umowie ?)odpowiedziała coś wstylu: "No tak będzie anulowana" (dodam ,że ostatnio miałem przejscia z bankiem i zakł. ubezpieczeniowym gdzie sie przekonałem o tym ,że "jak nie masz na to papierze to sobie możesz"). Na 0510100100 też mnie "wgonili na drzewo": wszyscy konsultanci mówili że nie są od tego zaczęli przełączać do róznych działów aż na koniec przełączyli mnie na jakiś nr gdzie ok.5min słuchałem muzyki po czym połaczenie zostało przerwane. Wygląda mi na to że "ktoś mi chce sprzedac samochód i ch.j go to obchodzi że ja nie mam drogi żeby nim tam dojechać do domu ". Bo przecież umowy promocyjnej nie mozna zerwać chyba że ktoś zdecydyje się na poniesienie sporych kosztów. PS. W regulaminie jest tez opcja 256kbps. Mozna ja wyziac dla sprawdzenia ,po pol roku szybkosc mozna zwiekszyc bez zadnych kosztow. Wlasnie o ta opcje zapytalem w salonie i tym pewnie zyskalem sobie nieprzychylnosc tej Pani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibi Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.xdsl.centertel.pl 04.06.08, 00:06 Syf. Najpierw problemy z podłączeniem. 3 tygodnie bez internetu bo Pani pomyliła nazwę ulicy (1 literka). Podłączenie to nie problem. Trochę częściej się zrywa niż neostrada ale to też przejdzie. Najgorsze, że między godz. 19 a 22 siada łącze i na moich ulubionych serwerach nagle rosną pingi. Nic na to nie mogą poradzić. W neostradzie miałem np. zawsze ok.60 a w Orange wieczorem mam 400 !!!. Jak gracie w FPS-y to z daleka od tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wmiare Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.xdsl.centertel.pl 05.06.08, 22:36 W sprawie Orange Freedom większych zastrzezeń nie mam. Internet działa dobrze, szybki i pasuje. Mam 256k/b i jestem zadowolony. UWAGA! Dla nowych klientów!! Przed podłączeniem sie do internetu przez orange freedom!!! Należy włączyć wszystkie zabezpieczenia windosowskie-zapory itd. najlepiej servis pak2 +antywirus!! Na łączu nie ma praktycznie rzadnych zabezpieczeń! Nasz komp. łyka wszystkie syfy w postepie geometrycznym!! miałem juz ponad 10 formatów! pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scorpion Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.markom.krakow.pl 10.07.08, 17:17 Ja też miałem doczynienia z tą firmą co prawda miałem łącze radiowe , ale firma ta sama , na szczęście jak najszybciej pozbyłem sie tego co miało być internetem , napewno juz nigdy nie podpisze z nimi jakiejkolwiek umowy , chodźby dawali za darmo. Apropo jak czytam niektóre komentarze w stylu że ktoś jest laikiem i nie potrafi zainstalować poprawnie modemu to mi ręce opadają , to oprogramowanie musi być poprawne , aby taki laik mógł bez problemu zainstalować , to program musi być przystosowany do windowsów a nie na odwrót. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scorpion Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.markom.krakow.pl 10.07.08, 17:20 tzn nie z tą firmą , tylko z iplusem ale widze że wszędziejest tak samo z tych ofert gdzie można mieć telefon komurkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stempien Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.xdsl.centertel.pl 24.07.08, 11:09 jest nieco taniszy ale wiele wiele gorszy :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GISON Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.centertel.pl 10.08.08, 13:07 wiec naczytalem sie tylko i zglupialem wiec czy warto brac czy nie ten internet mam abonamet socjalny a moze zamiast orange wziasc netie co radzicie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniels_85 U mnie najlepsza neostrada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.08, 21:43 Mam neostrada 512kb/s od dwóch lat. Wciągu tego czasu ani razu nie przerwało połączenia, tylko raz nie było netu przez pół godziny. Myślę że lepiej trafić nie mogłem. Teraz biorę 1mb/s, więcej nie trzeba. Jest stabilny, szybki, czasami przekracza nawet limity pobierania! Jak dla mnie super! Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryś Re: U mnie najlepsza Neostrada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.08, 21:42 Mam Neostradę 256 przez rok i jestem zadowolony , tez ani razu nie miałem przerwy z ich winy . Teraz biorę 1024 chociaż miałem propozycje od Freedom , taniej ok 20 zł , ale nie zamierzam z tej oferty skorzystać bo chcę mieć stabilny net a to daje tylko Neostrada .Podoba mi się u nich całodobowa techniczna infolinia i prostota w instalacji.Oprócz tego darmowy program antywirusowy . Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.xdsl.centertel.pl 19.08.08, 22:28 Nie wiem kto wogole takie rzeczy wymysla. Orange Freedom oferuje dobre lacza i stabilne, takiego internetu nie oferuje TP bo co jakis czas cos u nich przerywa albo internet zamula. Ja nie musialem robic zadnych formatow, zadnych problemow nie mialem zwiazanych z Orange. wystarczy chociaz troche znac sie na komputerze zeby nic sie nie stalo a pozniej laczyc sie i grac, gadac, odladac filmy. Wiem co mowie bo poprzednio mialem taki sam internet tpsowy i zrezygnowalem z tego przed skonczeniem umowy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.xdsl.centertel.pl 07.09.08, 11:20 Ja z Freedom też nie mam żadnych problemów mam już 10 miesięcy:) Wszystkie posty, które tu przeczytałem wydają się śmieszne. Wynikają chyba z nieumiejętnego korzystania z komputera. Freedom - pozytyw ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: david Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.08, 14:08 obyś miał rację- właśnie czekam na podłączenie, dwa tygodnie notabene, ale mam nadzieję ze to tylko jedyne problemy jakie mnie czekają. A co z tym pierwszym rachunkiem?, czy to normalne że jest 120 pln?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posiadacz feedom Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.xdsl.centertel.pl 11.09.08, 23:27 Popieram. orange jest badzo dobre. Ludzie nauczcie sie korzystac z komputera a potem gadajcie. Bo czytając wasze posty śmiech mnie ogarną. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orange Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.cdma.centertel.pl 28.10.09, 22:53 Witam.Mam orange freedom od lipca i stwierdzam ze popełnilem najwiekszą pomylke jaka moglem popełnic wybierając orange.Mowie tak bo internet jest do bani.Na początku internet mulil itd.Pozniej jak niby wszystko wyjasnilem to chodzil dobrze -ale tylko miesiąc od podpisania umowy-a wiecie dlaczego?Bo do miesiaca mozesz zrezygnowac z umowy.Teraz maja limit do 3 giga-poprostu koszmar.Po przekroszeniu limitu internet chodzi z szybkoscią 5 do 6 kb/s.Wiec moja dobra rada nie kupujcie tego dziadostwa.Mialem neostrade i byłem bardzo zadowolony ale ze wzglendu na przeprowadzke wziolem ten pier...... orange freedom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.adsl.inetia.pl 10.09.08, 10:39 Netia też chodzi na socjalnym i nie ma z nią kłopotów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JV044 Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.xdsl.centertel.pl 15.09.08, 21:13 Od ORANGE trzymaj się z daleka!!! Ja mam i żałuje że nie ziołem tp,. Odpowiedz Link Zgłoś
alina.g.t Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał 18.09.08, 13:10 Jestem już na granicy wytrzymałości nerwowej. Biurokracja, bałagan, niedbalstwo,niekompetencja,brak szacunku dla klienta. Umowę podpisałam 07-08-2008 i do dnia dzisiejszego nie mam internetu. Otrzymałam sms-a którego sobie wymyśliłam. Mam jeżdzić do salonu i wyjaśniać dlaczego konsultant przesłał kopie dokumentów zamiast oryginału! To czysta paranoja! Oczekiwanie na połączenie z BOK trwa min 30 min.Kiedy konsultant nie umie odpowiedzieć na zadawane pytania łączy z innym konsultantem, a tam znowu czekamy 10-15-20 min albo rozłączają połączenie! Przeczekam to, mimo wszystko, tylko co dalej?????? Odpowiedz Link Zgłoś
snakyeyes Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał 21.09.08, 08:58 witam! czy komuś udało się doprowadzić do rozwiązania umowy FREEDOM??czy ktoś z was zgłosił się do Rzecznika Praw Konsumenta??lub ect??? jest to naprawdę poważna sprawa - brak jakiejkolwiek odpowiedzialności za rolowanie klientów. proszę o odpowiedź lub kontakt! (umowę podpisałam w połowie sierpnia - internetu nie mam - możliwości rozwiązania umowy też nie ) julia@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
alina.g.t Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał 29.09.08, 14:44 07.08.2008 Podpisywałam umowę na ten internet. Do dzisiaj nie mam go. Rano dzwoniłam do BOK, bez skutku. Teraz mam czekać na działanie TP Sa Dowiedziałam się, że TPsa sprawdza możliwości podłączenia.Zaczynam tracić cierpliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: 83.238.246.* 30.09.08, 11:17 Porażka !!!!! Podczas podpisywania umowy poinformowano mnie, że aktywacja potrwa do 3 dni. Nie ma żadnych problemów technicznych, kwestia przekrosowania PCM jest załatwiona (sprawdzone w TPsie). Dzisiaj telefon: są problemy z łączem - brak miedzi może będę musiał sie fatygować 3 raz do salonu (3 x 1,5 godziny=4,5 godziny w plecy)aby podpisać nową umowę !!!!!!. Niepoważna obsługa. Przypadkowi ludzie,bez kompetencji, wciskają ludziom badziewie. Omijajcie z daleka tą instytucję. Szkoda czasu i nerwów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.11, 11:21 26 października 2010 napisałem rozwiązanie umowy z Orange Fredom, umowa kończyła się 12 grudnia 2010. 31grudnia 2010 otrzymałem rachunek do zapłacenia, oczywiście poszedłem do salonu Orange wyjaśnić co jest grane. Pracownik salonu przedzwonił do centrali i dowiedział się że jestem nadal ich klientem gdyż przedłużyłem umowę telefonicznie, zdziwiłem się gdyż umowy nie przedłużałem w jakikolwiek sposób ponieważ od 04 grudnia mam w kablówce internet 4MB a nie ich 250 kB. Napisałem i wysłałem faksem reklamację ale nie otrzymałem żadnej odpowiedzi, gdy dzwonię na infolinie nie mogę się przebić przez dyżurną która odbiera telefony, a ona ma klapki na oczach i widzi tylko to co ma na komputerze. Dziś jest 28 luty 2011 i wybieram się do prawnika (rzecznika), jak mnie wkurzą to oskarżę ich o bezpodstawne wyłudzanie pieniędzy. Jak będę wiedział coś więcej to napiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: 81.210.119.* 16.12.08, 11:36 Do delegatury Urzędu Komunikacji Elektronicznej Warszawa, ul. Górnośląska 6 Zwracam się z uprzejmą prośbą o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu. W dniu 10 października 2008r. podpisałam umowę na przyłączenie internetu w sieci Orange (Internet Orange freedom). W dniu 19 października 2008r. z informacji (0804-100-100) dowiedziałam się, że moja umowa zawarta w salonie Orange freedom w Piasecznie (ul. Kościuszki) nie spełnia wymogów formalnych, jednoczenie nie rodząc skutków prawnych. Czekałam, aż do 24 października, aby ktoś z salonu poinformował mnie o tym, że moja umowa nie spełnia wymogów formalnych- niestety nie doczekałam się. W tym samym dniu (24 października 2008r.) również złożyłam rezygnację z usług firmy Orange freedom. Moja rezygnacja została przyjęta (załącznik nr 1- kserokopia mojej rezygnacji, oryginał zaginął w salonie w Piasecznie przy ul. Kościuszki). Dnia 5 listopada 2008r. dowiedziałam się że podłączono mi usługę Orange freedom, pomimo mojej rezygnacji. 7 listopada 2008r. kolejny raz byłam w salonie Orange (Piaseczno ul. Kościuszki), gdzie dowiedziałam się że umowa, która nie spełniała wymogów formalnych została podmieniona. Podminany dokonała pani A. Zielonka, przyznając się do tego podczas mojej wizyty w salonie 7 listopada 2008r. 20 listopada 2008r. złożyłam skargę na salon w Piasecznie (załącznik nr 2). Po wielu trudach i wielogodzinnych rozmowach telefonicznych 26 listopada 2008r. udało mi się wywalczyć „odłączenie” usługi Orange freedom. Nadmieniam, że ja dotrzymałam wszystkich terminów, a firma Orange nie. Pisma, które otrzymałam od firmy PTK Centertel Sp. z o.o(załącznik nr 3) są nierzeczowe i same sobie zaprzeczają, szczególnie pismo z dnia 19 listopada 2008r. podpisane przez panią Renatę Najdę, która jak wynika z pisma nie zna podstawowych terminów administracyjnych (liczy się data złożenia pisma w salonie Orange). Po złożeniu rezygnacji z internetu Orange freedom, w 100% przekona, iż linię mam wolną 6 listopada 2008r. podpisałam umowę z telekomunikacją polską o Nostradę Tp. Zależy mi na jak najszybszym podłączeniu się do internetu. Niestety od 5 listopada Orange freedom blokuje mi linie telefoniczną i nie mogę korzystać z usług innego operatora ( w tym przypadku Telekomunikacji Polskiej). Codzienne próby negocjacji z konsultantami firmy Orange do dnia dzisiejszego nie przyniosły rezultatu zwolnienia linii (pomimo pisma wystosowanego przez firmę PTK Centertel Sp. z o.o z dnia 26 listopada 2008r.(-załącznik nr 4). Od konsultantów z Telekomunikacji Polskiej (infolinia 9393) dowiedziałam się, że usługa Neostrada Tp nie będzie aktywna do póki firma Orange nie wystosuje pisma do Telekomunikacji Polskiej z informacją o zwolnieniu linii. Konsultanci z Orange (infolinia 0510-100-100), gdy dzwoniłam 5 grudnia 2008r. stwierdzili, że owe pismo o które się rozchodzi zostało już napisane, ale nie zostało wysłane do TP. Na pytanie, kiedy pismo zostanie wysłane usłyszałam dwie odpowiedzi: 1)firma Orange ma 14 dni na wysłanie pisma od dnia rozwiązania umowy (26 listopada 2008r.) 2)firma Orange wyśle pismo do TP pod koniec drugiego okresu rozliczeniowego, czyli pod koniec grudnia. Jednocześnie nasuwają się pytania: kto ma ponieść koszty straconego czasu na negocjacje z konsultantami, nie zawsze kompetentnymi, firmy Orange? Kto ponosi odpowiedzialność za poniesione straty moralne- utrudniony dostęp do Internetu powoduje to iż ja i moja córka nie możemy się uczyć? Kto ma ponieść koszty połączeń wykonanych na infolinię firmy Orange? Proszę o pomoc w rozwiązaniu tej sprawy. Liczę na szybką odpowiedź z państwa strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ted Re: umowę z orange podpisałem 27 sierpnia i do IP: *.185.c95.petrotel.pl 02.10.08, 10:41 dziś nie mam internetu i nie ma do kogo się pożalić.W serwisie odpowiadają:jak się nie podoba to może Pan zrezygnować.DZIADOSTWO!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
snakyeyes Re: umowę z orange podpisałem 27 sierpnia i do 03.10.08, 09:54 ja złożyłam papiery o rezygnację - bez skutków finansowych - ponieważ od 19 sierpnia NIE MOGĘ się zalogować,NIE MOGĘ użyć internetu... fax wysłany 23 września do ORANGE przez pracownika ORANGE - NIE dotarł do systemu rejestrowania faxów- NIKT nic nie wie o takim faxie w BOK - NIE ma o tym wzmianki! Dziś idę po raz 4 do salonu aby załatwiać dalej moją sprawę z ORANGE FREEDOM. Będzie to kolejne oczekiwanie na rozmowę z pracownikiem który wyśle faxem powtórny fax z rezygnacją z zaznaczeniem iż pierwotny został wysłany ponad tydzień temu.....i tak dalej i tak dalej....najlepsze jest to że RACHUNKI dochodzą na czas - z dokładnym wyliczeniem używania przeze mnie łącza - oraz z nadpłatą za kolejny miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
mala086 Re: umowę z orange podpisałem 27 sierpnia i do 08.10.08, 18:20 Witam, widzę że nie jestem sama z tym problemem. Trochę się naczytałam i szczeże mówiąc aż sie boję co bedzie dalej z tymi rachunkami. Zacznę od tego , że orange freedom mam od sierpnia tego roku i od samego poczatku mam z nim problem. na poczatku byl brak synchronizacji i ciegle wyskakiwala mi ikonka o blędach np.756,692. (czy może ktos wie o nich?) znajomy cos mi tam pogrzebal w kompie i w miarę chodziło do zeszłego tygodnia. Problem zaczął sie od początku. Nawet wgrałam nowego windowsa xp bo myślałam że może od tego coś nie tak jest no ale nic się nie zmienilo freedom chodzi jak mu sie podoba raz jest a raz go nie ma, a nawet jeśli mam połączenie to nie mogę odpalić strony startowej. W tym togodniu bedę musiała po raz kolejny złożyć reklamację w orange. mam 512 na rok i płacę 49 zł na miesiąc. pierwszy rachunek dostalam 107 zl dlatego że 19 zl aktywacja + 49 zl przedwplaty i niecale 40 zl za sierpiń bo miesiąc nie był pełny. bylam wyjaśnic te przedwpłatę w orange i powiedzieli że to tylko tak jednorazowo ale z tego co tu się naczytalam już w nic nie wierzę. Jeżeli ktoś wie co może być przyczyną tego braku synchronizacji to bylabym wdzieczna. (dodam że kuzynka ma też freedom i jej chodzi może to wina modemu???) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . N i e sie O RANGE!! IP: 81.210.119.* 16.12.08, 11:34 NIE DAJCIE SIE ORANGE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Do delegatury Urzędu Komunikacji Elektronicznej Warszawa, ul. Górnośląska 6 Zwracam się z uprzejmą prośbą o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu. W dniu 10 października 2008r. podpisałam umowę na przyłączenie internetu w sieci Orange (Internet Orange freedom). W dniu 19 października 2008r. z informacji (0804-100-100) dowiedziałam się, że moja umowa zawarta w salonie Orange freedom w Piasecznie (ul. Kościuszki) nie spełnia wymogów formalnych, jednoczenie nie rodząc skutków prawnych. Czekałam, aż do 24 października, aby ktoś z salonu poinformował mnie o tym, że moja umowa nie spełnia wymogów formalnych- niestety nie doczekałam się. W tym samym dniu (24 października 2008r.) również złożyłam rezygnację z usług firmy Orange freedom. Moja rezygnacja została przyjęta (załącznik nr 1- kserokopia mojej rezygnacji, oryginał zaginął w salonie w Piasecznie przy ul. Kościuszki). Dnia 5 listopada 2008r. dowiedziałam się że podłączono mi usługę Orange freedom, pomimo mojej rezygnacji. 7 listopada 2008r. kolejny raz byłam w salonie Orange (Piaseczno ul. Kościuszki), gdzie dowiedziałam się że umowa, która nie spełniała wymogów formalnych została podmieniona. Podminany dokonała pani A. Zielonka, przyznając się do tego podczas mojej wizyty w salonie 7 listopada 2008r. 20 listopada 2008r. złożyłam skargę na salon w Piasecznie (załącznik nr 2). Po wielu trudach i wielogodzinnych rozmowach telefonicznych 26 listopada 2008r. udało mi się wywalczyć „odłączenie” usługi Orange freedom. Nadmieniam, że ja dotrzymałam wszystkich terminów, a firma Orange nie. Pisma, które otrzymałam od firmy PTK Centertel Sp. z o.o(załącznik nr 3) są nierzeczowe i same sobie zaprzeczają, szczególnie pismo z dnia 19 listopada 2008r. podpisane przez panią Renatę Najdę, która jak wynika z pisma nie zna podstawowych terminów administracyjnych (liczy się data złożenia pisma w salonie Orange). Po złożeniu rezygnacji z internetu Orange freedom, w 100% przekona, iż linię mam wolną 6 listopada 2008r. podpisałam umowę z telekomunikacją polską o Nostradę Tp. Zależy mi na jak najszybszym podłączeniu się do internetu. Niestety od 5 listopada Orange freedom blokuje mi linie telefoniczną i nie mogę korzystać z usług innego operatora ( w tym przypadku Telekomunikacji Polskiej). Codzienne próby negocjacji z konsultantami firmy Orange do dnia dzisiejszego nie przyniosły rezultatu zwolnienia linii (pomimo pisma wystosowanego przez firmę PTK Centertel Sp. z o.o z dnia 26 listopada 2008r.(-załącznik nr 4). Od konsultantów z Telekomunikacji Polskiej (infolinia 9393) dowiedziałam się, że usługa Neostrada Tp nie będzie aktywna do póki firma Orange nie wystosuje pisma do Telekomunikacji Polskiej z informacją o zwolnieniu linii. Konsultanci z Orange (infolinia 0510-100-100), gdy dzwoniłam 5 grudnia 2008r. stwierdzili, że owe pismo o które się rozchodzi zostało już napisane, ale nie zostało wysłane do TP. Na pytanie, kiedy pismo zostanie wysłane usłyszałam dwie odpowiedzi: 1)firma Orange ma 14 dni na wysłanie pisma od dnia rozwiązania umowy (26 listopada 2008r.) 2)firma Orange wyśle pismo do TP pod koniec drugiego okresu rozliczeniowego, czyli pod koniec grudnia. Jednocześnie nasuwają się pytania: kto ma ponieść koszty straconego czasu na negocjacje z konsultantami, nie zawsze kompetentnymi, firmy Orange? Kto ponosi odpowiedzialność za poniesione straty moralne- utrudniony dostęp do Internetu powoduje to iż ja i moja córka nie możemy się uczyć? Kto ma ponieść koszty połączeń wykonanych na infolinię firmy Orange? Proszę o pomoc w rozwiązaniu tej sprawy. Liczę na szybką odpowiedź z państwa strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . N i e dla O RANGE!! IP: 81.210.119.* 16.12.08, 11:34 Do delegatury Urzędu Komunikacji Elektronicznej Warszawa, ul. Górnośląska 6 Zwracam się z uprzejmą prośbą o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu. W dniu 10 października 2008r. podpisałam umowę na przyłączenie internetu w sieci Orange (Internet Orange freedom). W dniu 19 października 2008r. z informacji (0804-100-100) dowiedziałam się, że moja umowa zawarta w salonie Orange freedom w Piasecznie (ul. Kościuszki) nie spełnia wymogów formalnych, jednoczenie nie rodząc skutków prawnych. Czekałam, aż do 24 października, aby ktoś z salonu poinformował mnie o tym, że moja umowa nie spełnia wymogów formalnych- niestety nie doczekałam się. W tym samym dniu (24 października 2008r.) również złożyłam rezygnację z usług firmy Orange freedom. Moja rezygnacja została przyjęta (załącznik nr 1- kserokopia mojej rezygnacji, oryginał zaginął w salonie w Piasecznie przy ul. Kościuszki). Dnia 5 listopada 2008r. dowiedziałam się że podłączono mi usługę Orange freedom, pomimo mojej rezygnacji. 7 listopada 2008r. kolejny raz byłam w salonie Orange (Piaseczno ul. Kościuszki), gdzie dowiedziałam się że umowa, która nie spełniała wymogów formalnych została podmieniona. Podminany dokonała pani A. Zielonka, przyznając się do tego podczas mojej wizyty w salonie 7 listopada 2008r. 20 listopada 2008r. złożyłam skargę na salon w Piasecznie (załącznik nr 2). Po wielu trudach i wielogodzinnych rozmowach telefonicznych 26 listopada 2008r. udało mi się wywalczyć „odłączenie” usługi Orange freedom. Nadmieniam, że ja dotrzymałam wszystkich terminów, a firma Orange nie. Pisma, które otrzymałam od firmy PTK Centertel Sp. z o.o(załącznik nr 3) są nierzeczowe i same sobie zaprzeczają, szczególnie pismo z dnia 19 listopada 2008r. podpisane przez panią Renatę Najdę, która jak wynika z pisma nie zna podstawowych terminów administracyjnych (liczy się data złożenia pisma w salonie Orange). Po złożeniu rezygnacji z internetu Orange freedom, w 100% przekona, iż linię mam wolną 6 listopada 2008r. podpisałam umowę z telekomunikacją polską o Nostradę Tp. Zależy mi na jak najszybszym podłączeniu się do internetu. Niestety od 5 listopada Orange freedom blokuje mi linie telefoniczną i nie mogę korzystać z usług innego operatora ( w tym przypadku Telekomunikacji Polskiej). Codzienne próby negocjacji z konsultantami firmy Orange do dnia dzisiejszego nie przyniosły rezultatu zwolnienia linii (pomimo pisma wystosowanego przez firmę PTK Centertel Sp. z o.o z dnia 26 listopada 2008r.(-załącznik nr 4). Od konsultantów z Telekomunikacji Polskiej (infolinia 9393) dowiedziałam się, że usługa Neostrada Tp nie będzie aktywna do póki firma Orange nie wystosuje pisma do Telekomunikacji Polskiej z informacją o zwolnieniu linii. Konsultanci z Orange (infolinia 0510-100-100), gdy dzwoniłam 5 grudnia 2008r. stwierdzili, że owe pismo o które się rozchodzi zostało już napisane, ale nie zostało wysłane do TP. Na pytanie, kiedy pismo zostanie wysłane usłyszałam dwie odpowiedzi: 1)firma Orange ma 14 dni na wysłanie pisma od dnia rozwiązania umowy (26 listopada 2008r.) 2)firma Orange wyśle pismo do TP pod koniec drugiego okresu rozliczeniowego, czyli pod koniec grudnia. Jednocześnie nasuwają się pytania: kto ma ponieść koszty straconego czasu na negocjacje z konsultantami, nie zawsze kompetentnymi, firmy Orange? Kto ponosi odpowiedzialność za poniesione straty moralne- utrudniony dostęp do Internetu powoduje to iż ja i moja córka nie możemy się uczyć? Kto ma ponieść koszty połączeń wykonanych na infolinię firmy Orange? Proszę o pomoc w rozwiązaniu tej sprawy. Liczę na szybką odpowiedź z państwa strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: N i e sie O RANGE!! IP: 81.210.119.* 16.12.08, 11:35 Do delegatury Urzędu Komunikacji Elektronicznej Warszawa, ul. Górnośląska 6 Zwracam się z uprzejmą prośbą o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu. W dniu 10 października 2008r. podpisałam umowę na przyłączenie internetu w sieci Orange (Internet Orange freedom). W dniu 19 października 2008r. z informacji (0804-100-100) dowiedziałam się, że moja umowa zawarta w salonie Orange freedom w Piasecznie (ul. Kościuszki) nie spełnia wymogów formalnych, jednoczenie nie rodząc skutków prawnych. Czekałam, aż do 24 października, aby ktoś z salonu poinformował mnie o tym, że moja umowa nie spełnia wymogów formalnych- niestety nie doczekałam się. W tym samym dniu (24 października 2008r.) również złożyłam rezygnację z usług firmy Orange freedom. Moja rezygnacja została przyjęta (załącznik nr 1- kserokopia mojej rezygnacji, oryginał zaginął w salonie w Piasecznie przy ul. Kościuszki). Dnia 5 listopada 2008r. dowiedziałam się że podłączono mi usługę Orange freedom, pomimo mojej rezygnacji. 7 listopada 2008r. kolejny raz byłam w salonie Orange (Piaseczno ul. Kościuszki), gdzie dowiedziałam się że umowa, która nie spełniała wymogów formalnych została podmieniona. Podminany dokonała pani A. Zielonka, przyznając się do tego podczas mojej wizyty w salonie 7 listopada 2008r. 20 listopada 2008r. złożyłam skargę na salon w Piasecznie (załącznik nr 2). Po wielu trudach i wielogodzinnych rozmowach telefonicznych 26 listopada 2008r. udało mi się wywalczyć „odłączenie” usługi Orange freedom. Nadmieniam, że ja dotrzymałam wszystkich terminów, a firma Orange nie. Pisma, które otrzymałam od firmy PTK Centertel Sp. z o.o(załącznik nr 3) są nierzeczowe i same sobie zaprzeczają, szczególnie pismo z dnia 19 listopada 2008r. podpisane przez panią Renatę Najdę, która jak wynika z pisma nie zna podstawowych terminów administracyjnych (liczy się data złożenia pisma w salonie Orange). Po złożeniu rezygnacji z internetu Orange freedom, w 100% przekona, iż linię mam wolną 6 listopada 2008r. podpisałam umowę z telekomunikacją polską o Nostradę Tp. Zależy mi na jak najszybszym podłączeniu się do internetu. Niestety od 5 listopada Orange freedom blokuje mi linie telefoniczną i nie mogę korzystać z usług innego operatora ( w tym przypadku Telekomunikacji Polskiej). Codzienne próby negocjacji z konsultantami firmy Orange do dnia dzisiejszego nie przyniosły rezultatu zwolnienia linii (pomimo pisma wystosowanego przez firmę PTK Centertel Sp. z o.o z dnia 26 listopada 2008r.(-załącznik nr 4). Od konsultantów z Telekomunikacji Polskiej (infolinia 9393) dowiedziałam się, że usługa Neostrada Tp nie będzie aktywna do póki firma Orange nie wystosuje pisma do Telekomunikacji Polskiej z informacją o zwolnieniu linii. Konsultanci z Orange (infolinia 0510-100-100), gdy dzwoniłam 5 grudnia 2008r. stwierdzili, że owe pismo o które się rozchodzi zostało już napisane, ale nie zostało wysłane do TP. Na pytanie, kiedy pismo zostanie wysłane usłyszałam dwie odpowiedzi: 1)firma Orange ma 14 dni na wysłanie pisma od dnia rozwiązania umowy (26 listopada 2008r.) 2)firma Orange wyśle pismo do TP pod koniec drugiego okresu rozliczeniowego, czyli pod koniec grudnia. Jednocześnie nasuwają się pytania: kto ma ponieść koszty straconego czasu na negocjacje z konsultantami, nie zawsze kompetentnymi, firmy Orange? Kto ponosi odpowiedzialność za poniesione straty moralne- utrudniony dostęp do Internetu powoduje to iż ja i moja córka nie możemy się uczyć? Kto ma ponieść koszty połączeń wykonanych na infolinię firmy Orange? Proszę o pomoc w rozwiązaniu tej sprawy. Liczę na szybką odpowiedź z państwa strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaros 345 Oszuści naciągacze IP: *.tvgawex.pl 04.12.08, 19:40 Ja też miałem problem z tymi gnojami i mam do dzisiaj wysłałem im tydzień temu rezygnacje a oni mi piszą w liście że rezygnacja nie została wysłana a wdodatku każąmi płacić 80zł za coś czego nie miałem. Powinni iść za oszukiwanie klientów do sądu. Ludzie nie zawierajcie umowy z orange freedom. Odpowiedz Link Zgłoś
franczeska-3 Re: Oszuści naciągacze 12.12.08, 22:40 Przepraszam bardzo ale tak wczytałam sie w treśc waszych wypowiedzi a tak przypadkiem moja znajoma jest pracownikiem Orange i tak naprawde problemy z tą oferta zaczeły sie dopiero w krótkim odstepie czasu a to pewnie dlatego iż była ofertą szeroko dostępną dla wszystkich abonentów TP.nie ważne jakie płacą rachunki nawet przy planie socjalnym tak więc przy dobrej sprzedaży nasza kochana TP (MONOPOL )zrobiła wszystko by klienci byli niezadowoleni z oferty a co za tym idzie przeniesli sie na ofertę NEO przy jednoczesnym zwiększeniu abonentu a co za tym idzie większa kasa dla TPSA.Niestety tak przyszło nam korzystac nadal z usług tp chcąc jak i nie przykre>>>>>>>>> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Oszuści naciągacze IP: 81.210.119.* 17.12.08, 11:37 mialam neostrade przez 4lata i tylko ze dwa razy mialam z nimi problem,konkretnie z linia.Zawsze dotrzymywali terminow,placilam wiecej,ale nikt mnei nei robil w wala, nie oszukiwal! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozio Re: Oszuści naciągacze IP: *.xdsl.centertel.pl 15.12.08, 18:36 Piszesz głupoty ja mam orange freedom wprawdzie czekalem ponad tydzien na aktywacje ale mi podlaczyli. Wprawdzie modem ktory od nich dostalem jest walniety ale jade na modemie od neostrady i wszystko dziala. A modem idzie do reklamacji. Jak ktos chce wiecej cos wiedziec zapraszam na GG 128413 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Oszuści naciągacze IP: 81.210.119.* 17.12.08, 11:40 hahaha.... jak oni sami do mnie zadzwonili i powiedzieli,ze nei moge meic internetu orange freedom,bo umowa jest NIEWAZNA,ale,ze maja NIEKOMPETENTNYCH pracownikow,ktorzy PODMINIAJA umowy(PRZESTEPSTOW-jak ktos nei wie)...to teraz nie mam internetu aoni od niech ani od neostrady,bo oni klientowi nei odpuszcza,a ze sami sa do traby to juz co innego. zycze milego korzystania z orange freedom. ps ciekawe jak dlugo bedzie naprawiany ten modem<lol2> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Oszuści naciągacze IP: 81.210.119.* 17.12.08, 11:35 JASNE,ZE DO SADU!!!!!!!!!!!!!!!!!! ITO NA BARDZO DLUGIE LATA... ORANGE FREEDOM TO CHALAM NAD CHLAMEM. OSOBISCIE WIEM,ZE TRZEBA DZWONIC,DZWINIC,DZWONIC I PROSIC O ROZMOWY Z PRZELOZONYMI, BO CI,KTORZY ODBIERAJA,SA PRACOWNIKAMI SZEREGOWYMI-DO NICZEGO SIE NEI NADAJA. ONI MOWIA,ZE NEI MOGA POLACZYC Z KIEROWNIKIEM.TRZEBA TWARDO!BO ONI MOGA TYLKO NEI CHCA! proponuje za kazdym razem spisywac date,godzine oraz imie i nazwisko osoby,z ktora sie rozmawialo. To sie przydaje,po to aby pisac skargi,podawac konkternte inf, itp. Ostatnio jakos trafilam na ten adres i wyslalam tu skarge.W tej chwili czekam na rozpatrywanie mojgo przypadku.Podobno UKE daje im niezle kary za takie rzeczy. DLA WSZYSTKI ZAINTERESOWANYCH: Urzędu Komunikacji Elektronicznej 00-444 Warszawa, ul. Górnośląska 6 skargi@warszawa.uke.gov.pl Prosze opisac swoja sprawe i wyslac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin płock Re: Oszuści naciągacze IP: *.c149.petrotel.pl 08.05.09, 16:20 Dzięki ci wielkie za ten adresik do uke przyda się mnie dymają na 20 zł. miesięcznie. Ciągle wyłączona usługa bonusowych minut na telefon w Orange uzbierały się ponad 300zł i 6 reklamacji - bez skutku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: umowę z orange podpisałem 27 sierpnia i do IP: 81.210.119.* 17.12.08, 11:27 SKAD JA TO ZNAM....,ZE FAX NIE DOTARL<LOL2>. ONI TAM NEI POTRAFIA WYSYLAC I ODBEIRAC FAKSOW.NIE POTRAFIA CZYTAC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! C Z Y T A C!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! DZIECI W PODSTAWOWCE GORZEJ/LEPIEJ POTRAFIA CZYTAC,ALE NEI PRACOWANICEY ORANGE FREEDOM! TAK,U MNIE TEZ RACHUNEK DOSZEDL,ALE FAKTURA BYLA NIEZASADNA...PROPONIJE ODESLAC RACHUNKI.TRZEBA DZOWNIC,DZWONIC, DRZEC SIE NA NICH...INACZEJ NIKT NIC NEI ZALATWI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: umowę z orange podpisałem 27 sierpnia i do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.08, 14:33 szczerze odradzam pracuje w orange i wiem jak to wsz.wyglada od kuchni...stanowczo NIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: umowę z orange podpisałem 27 sierpnia i do IP: 81.210.119.* 17.12.08, 11:41 co jak wyglada? chetnie sie dowiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radzio542 Re: umowę z orange podpisałem 27 sierpnia i do IP: *.xdsl.centertel.pl 08.01.09, 22:50 Ja tam czekałem na aktywację kilka dni. Neta zamówiłem 30 listopada 2008 a aktywacje już miałem 6 grudnia. Miałem tylko problemy z zainstalowaniem modemu ponieważ używałem wcześniej telefonu marki Sony Ericsson jako modemu i sterowniki od telefonu komplikowały sprawę więc wgranie nowego windowsa przyniosło efekt. Też mam neta na pakiecie socjalnym 28zł + internet 1mb/s przez 24 mies za 54zł. U mnie nie ma problemów... Ja osobiście zachęcam;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: umowę z orange podpisałem 27 sierpnia i do IP: *.xdsl.centertel.pl 06.02.09, 09:32 ja mam orange freedom i świetnie działa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrecekrzepki Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: 195.205.221.* 09.10.08, 14:07 Mam orange freedom 1024 od miesiaca. W sumie nie mam z nim wiekszych problemow. Dosc dlugo modem synchronizuje sie z siecia, co chwila pojawiaja sie bledy synchronizacji, zaklocajace sygnaly ATU, itp pierdoly. Ale w sumie w ciagu kilku minut udaje sie polaczyc i potem nie ma juz zadnych zerwan. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
alina.g.t Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał 12.10.08, 18:42 W piątek dowiedziałam się, że z powodu braku możliwości technicznych niestety nie będę miała internetu orange freedom. Podobno odrzuciła je TPsa. Ale już ta sama TPsa na swojej stronie zaprasza mnie do podpisania umowy na neostradę i podobno nie ma przeciwwskazań technicznych!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiloo Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.08, 18:51 U mnie było to samo, mieszkam na tzw. zadupiu i przez dłuższy czas nie było żadnych kabli o odpowiedniej jakości. Ja cierpliwie poczekałem, ale jakimś rozwiązaniem może byc np. oferta orange free, całkiem dobra jakość. Warto popatrzeć po promocjach, można znaleźć coś ciekawego, ostatnio widziałem ulotki sprzedaży łączonej z laptopami della. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tropicante Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał IP: *.centertel.pl 14.10.08, 18:41 Mieszkam na wsi mam linie tpsa od 10 lat. Chciałby założyć orange freedom 1MB ale słyszalem, że linie kładzione po wsiach mają gorszą jakość i nie wycągnie mi tego 1Mb. Dzwonie do infolinii orange i koleś mówi mi, że po podpisaniu umowy sprawdzą możliwość techniczną kabla i czy możliwe jest podłączenie (DOPIERO PO PODPISANIU UMOWY WTF!!!). Co robić? Ładować się w to bagno przeczytałem wszystkie wpisy i widzę, że ryzyko jest bardzo duże. ps. czy ludzie z tpsa powiedzą mi coś o jakości kabla jaki zakładali Odpowiedz Link Zgłoś
snakyeyes Re: orange freedom-czy ktoś już słyszał 16.10.08, 10:58 nie chcę być złym prorokiem...ale nie radzę się pakować w ORANGE FREEDOM...o nie...nigdy więcej. Moja historia jest dosyć długa i w obecnej chwili czekam na potwierdzenie pisemne,że moja umowa została rozwiązana bez obciążeń finansowych dla mnie...od 19sierpnia była to walka o uznanie reklamacji-wyjaśnienia-dzwonienia-wizyty w salonie O. itd itd.. mam dosyć.NIE POLECAM. dodam tylko że na moim łączu miałam niegdyś neostradę,dialog i wszystko było OK - a gdy doszło do ORANGE FREEDOM - nagle NIE DZIAŁA... Wracam do Dialogu... pozdrawiam i życzę powodzenia w używaniu jak i w walce O SPRAWIEDLIWOŚĆ :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Phalange problem IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.08, 12:30 hmm mam problem i potrzebuje rady, zalozono mi freedom i sygnal juz po 2 tyg, puscili, ale nie moge polaczyc sie z internetem. w instrukcji mowa o tym, ze jesli plyta glowna ma chipset VIA moze byc problem z funkcjonowaniem modemu itp. na dolaczonej plycie powinien byc program, ktory ma cos z tym zrobic, ale nic sie nie pojawia, kiedy postepuje zgodnie z instrukcja, szlag mnie trafia, nie wiem co robic, a oni tam nie maja nawet wsparcia informatyka czy kogos takiego, zeby przyszedl i zobaczyl co sie dzieeje, zalamka kompletna ... :( pomocy, blagam, kazda rada specjalisty mile widziana... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ted Re: problem-wyłącz to francuskie dziadostwo bo w IP: 83.2.116.* 21.10.08, 21:42 orange freedom nikt nie przejmuje się klijentem -dla nich jesteś płatnikiem "frajerem" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przem Re: problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.08, 18:08 kup sobie porządny modem, tak jak ja to zrobiłem, najlepiej z lan, router w jednym. t-link około 100zł, a modem od orange radzę odłożyć na półkę. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: informatyk Re: problem IP: *.xdsl.centertel.pl 02.11.08, 13:40 zmien plyte z chipsetem intela lub amd via to same problemy Odpowiedz Link Zgłoś