Dodaj do ulubionych

TP: Kup neostradę, a telewizję cyfrową masz za ...

IP: 77.223.195.* 28.10.08, 17:53
To cudownie *!
Obserwuj wątek
    • Gość: klient_ka TP: Kup neostradę, a telewizję cyfrową masz za ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.08, 18:00
      Ale jakie te programy!!! Wymieńcie ich nazwy, to się wszyscy pośmiejemy. Bez
      dobrych sportowych, bez wiodących muzycznych, bez Polsatu, bez TVN 24!!!!
      Szmirka z tym pakietem. Za darmo nic dobrego, docenianego na rynku, nie
      ma!!!!!!!! Jak przedłużałam umowę z neostradą, to pańcie na infolinii nie
      potrafiły wymienić nazw tych "darmowych" programów, a pańcia w punkcie obsługi
      rzuciła przed oczy miniaturową odbitkę ksero z logo tych programów, których
      nazwy też sama nie kojarzyła.
      • Gość: -> Re: TP: Kup neostradę, a telewizję cyfrową masz z IP: *.chello.pl 28.10.08, 18:28
        Jak na razie mój ISP jest w Polsce bez konkurencji i jakością i ceną. Poza tym:
        "Przedstawiciele Liberty Global kilka dni temu zapowiedziali, że do swoich sieci
        UPC na terenie Europy planują wprowadzić nowe pakiety internetowe - 60 Mbps i
        120 Mbps. Jeszcze w 2008 roku pakiety mają trafić do UPC w Austrii i Szwajcarii,
        na pozostałe rynki (Irlandia, Węgry, Rumunia, Polska, Słowenia i Słowacja)
        dopiero w 2009 roku."
        • Gość: WS UPC? Mistrzowie bajkowego PR :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.08, 20:34
          Widzę że jesteś bardzo podatny na hurraoptymistyczny PR smutnych panów z UPC :)
          Podobno telewizja cyfrowa jest JUŻ (jak to podkreślają PR-owcy twojego ISP) w
          dużych miastach w tym we Wrocławiu. Przez trzy lata mieszkając b.blisko centrum
          Wrocławia nie doczekałem się modernizacji sieci pod telewizję cyfrową i zmuszony
          byłem do korzystania ze śnieżącej analogówki za 58 PLN z której w końcu (i na
          szczęście) zrezygnowałem.
          Nikt ci nie da tyle ile ci UPC obieca :))))
          • Gość: KUBASAOZORA Re: UPC? Mistrzowie bajkowego PR :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.09, 23:34
            no i co powiesz teraz? mamy 2009 rok. Obietnica się spełniła. Na dzień
            sisiejszy najlepszy operator w Polsce. Szkoda tylko że na Żoliborzu nie
            wszędzie jest. Chętnie bym skorzystał z oferty... mam neo 120 zł 2MB to
            było jedyne możliwe, prócz Aster...tych podglądaczy.
    • Gość: kamyck TP: Kup neostradę, a telewizję cyfrową masz za ... IP: *.128.30.50.static.crowley.pl 28.10.08, 18:26
      PRECZ Z TP. MIESZKAM POD WARSZAWA I WSZYSCY MOI SASIEDZI MAJA INTERNET I
      TELEFON Z TP, NIESTETY MI NIE MOGA PODLACZYC BO NIE MAJĄ KABELKÓW. MOGE
      EWENTULANIE ZŁOŻYĆ PISMO W BIURZE OBSŁUGI I CZEKAĆ 9 M-CY - WTEDY PODŁĄCZĄ! A
      MI SIE WYDAWAŁO ŻE KOMUNIZM UPADŁ!!!!
      NIGDY NIC TP !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Arczi te pieniacz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.08, 19:01
        a u "alternatywnych" operatorow probowal? czy od razu spuscili ciebie na drzewo?
        TP przynajmniej w blizej okreslonym terminie bedziesz mial.
        ja mieszkam w CENTRUM wrocławia i tylko tp mam do dyspozycji. to tak dla przykladu.

w infrastrukture nikt nie chce inwestowac a korzystac kazdy
      • ccnc Re: TP: Kup neostradę, a telewizję cyfrową masz z 29.10.08, 00:14
        To nie komunizm - to wolny rynek. Nakłady są niewspółmierne do ewentualnych zysków.
      • Gość: rr Re: TP: Kup neostradę, a telewizję cyfrową masz z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 12:51
        ja czekałem 9 miesięcy i co ... i nic. Nie dotrzymali warunków więc
        przelewają na moje konto co miesiąc ponad 50zł z tytułu
        niewywiazania się z umowy, do momentu podłączenia przewodzików.
        Póki co wziołem bluconect, jakoś biega. Koszty pokrywa TP.
    • Gość: Tytus TP: Kup neostradę, a telewizję cyfrową masz za ... IP: *.acn.waw.pl 28.10.08, 18:29
      Miałem to cudo przez pół roku, odradzam wszystkim potencjalnym
      klientom. Pół roku drogi przez mękę. W końcu TP SA sama
      zrezygnowała, przyznając się, że nie jest w stanie świadczyć usługi
      dobrej jakości. LOJALNIE OSTRZEGAM!
      • Gość: .. Re: TP: Kup neostradę, a telewizję cyfrową masz z IP: *.chello.pl 28.10.08, 18:44
        Prawdopodobnie mówisz o poprzedniej usłudze świadczonej poprzez IP - Multipakiet.
      • Gość: Zetik Re: TP: Kup neostradę, a telewizję cyfrową masz z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.08, 20:38
        Mam multipakiet. Korzystam drugi miesiąc i jak dotąd nie zanotowałem żadnych
        problemów. Wcześniej przez TRZY lata korzystałem wyłącznie z neostrady i nigdy
        nie miałem awarii. Masz pecha albo mieszkasz w lesie (bez urazy)...ta
        satelitarna oferta może być dla ciebie wybawieniem ;)
        • Gość: gość Re: TP: Kup neostradę, a telewizję cyfrową masz z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.09, 19:08
          Ja mieszkam w lesie i mam neostradę 512 z liweboks i nie mogę narzekać właśnie
          zapropowano mi telewizję............
        • Gość: gość Re: TP: Kup neostradę, a telewizję cyfrową masz z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.09, 19:09
          .....
      • Gość: iwo Re: TP: Kup neostradę, a telewizję cyfrową masz z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 18:41
        ja też się z nimi męcze
        • Gość: iwo Re: TP: Kup neostradę, a telewizję cyfrową masz z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 18:44
          Ta ich telewizja to fikcja, z tych 36 darmowych programów mam 6-12
          jak się da włączyć ale prawie zawsze się nie daje. Mają w pakiecie
          ofertę Cyfry+, ale to też fikcja, ja podpisałam umowę 2 miesiące
          temu i do dzisiaj tego nie mam. Robią wstyd firmie Cyfra+.
          Totalny bubel i szkoda zdrowia do niego.
    • go_bsh Re: TP: Kup neostradę, a telewizję cyfrową masz z 28.10.08, 19:23
      Z własnego doświadczenia powiem tak:
      ten pakiecik - jakość obrazu żyleta. Oferta programowa w najniższym
      pakiecie jest jaka jest (podstawowe z publicznej + tvn + tvn7;
      reszta to badziewie).

Minusy:
      - nie przełączysz się z tvp regionalnej na tvn, bo po drodzę musisz
      zobaczyć kilka ekranów (vel kanałów) z informacją, że ten kanał nie
      jest w Twojej ofercie, kup więcej to wtedy pooglądasz. Jeżeli chcesz
      dojechać do kanałów z Hotbirda to musisz przeskoczyć z kanału 22 do
      100, bo nawigacja pomiędzy nie ma najmniejszego sensu. REKLAMACJA
      NIE PRZYNIOSŁA SKUTKU.
      - TPSA automatycznie przedłużyła umowę pomimo, że w rozmowie
      telefonicznej z panią z infolinii nie wyraźiliśmy chęci przedłużenia
      a wręcz zostało powiedziane stanowczo, że rezygnujemy.
      - TPSA nie chciała rozwiązać niechcianej umowy bez kosztów (za
      wcześniejsze zerwanie umowy naliczają sobie jakąś prowizje).

Suma sumarum: zastanówcie się zanim weźmiecie. Jeśli chcecie wyższy
      pakiet to całkiem fajnei to działa, ALE w dużych miastach chyba są
      tańsze oferty na rynku na internet + TV.
      • Gość: leon Re: TP: Kup neostradę, a telewizję cyfrową masz z IP: 213.17.172.* 28.10.08, 20:39
        eee co płacą Ci za tą żenującą tekstową reklame???
        widać że nie którym płacą!!!!!
        nie dajcie się oszukać TP to wszystko oszustwo i naciąganie!!!!
        • Gość: Zetik Re: TP: Kup neostradę, a telewizję cyfrową masz z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.08, 20:51
          Ktoś cię oszukał? Jestem "skazany" na tepsę ale w żaden sposób nie czuję się
          oszukany. Płacę drogo ale sam się na to zdecydowałem bo inne firmy nie
          zaproponowały mi w zamian NIC. :)
          Oszukiwali to mnie gawędziarze-dostawcy usług którzy obiecywali hiper oferty tv
          cyfrowej, netu i czego sobie tylko zamarzysz. Skończyło się na ulotkach i
          listach od panów prezesów załączonych do za drogich rachunków za nędzną ofertę
          analogowej tv :)
          • anna_musial4 Re: TP: Kup neostradę, a telewizję cyfrową masz z 19.11.08, 14:49
            i tu sie zgadzam, sama miałam przejścia z różnymi "operatorami" i
            dopiero TP zaproponowało i co ważniejsze ZREALIZOWAŁO to czego
            oczewkiwalam - czyli internet + telefon + TV w pakiecie do tego w
            rozsądnej cenie :) jeżeli chodzi o jakość TV to naprawde jest to TV
            cyfrowa a nie jakis analog ;) i nie jest to kwestia reklamowania
            tylko wyrażenia opinii - no ale przecież nie można być zadowolonym z
            TP, nawet jak wszystko jest OK, bo teraz w modzie jest narzekanie :/
            • Gość: aga Re: TP: Kup neostradę, a telewizję cyfrową masz z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.09, 13:53
              może Pani napisać jakie programy wchodzą w 36 podstawowych?
      • Gość: WS Re: TP: Kup neostradę, a telewizję cyfrową masz z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.08, 20:45
        > Suma sumarum: zastanówcie się zanim weźmiecie. Jeśli chcecie wyższy
        > pakiet to całkiem fajnei to działa, ALE w dużych miastach chyba są
        > tańsze oferty na rynku na internet + TV.

Z tą dostępnością innych, tańszych ofert w dużych miastach to nie do końca
        prawda. Wielkich (z reklam) operatorów jak np. UPC nie stać na modernizowanie
        sieci tylko żenią czerstwe historie o tym jak pięknie i sukcesywnie modernizują
        sieci a w rzeczywistości przywalają konkretne ceny tym abonentom których już
        posiadają nie robiąc nic aby pozyskać kolejnych. Może się to komuś nie podobać,
        może wyśmiewać ofertę TP i tych którzy z niej korzystają ale dopóki
        "alternatywnych" dostawców i wielkie "koncerny kablowe" cechować będzie
        pustosłowie i PR-owskie bajeczki a nie troska o klienta to Tepsa będzie niestety
        (a może na szczęście) jedyną alternatywą.
        • Gość: monter Re: TP: Kup neostradę, a telewizję cyfrową masz z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 22:13
          Zgadzam się z przedmówcą.
          Pracuję w telewizji kablowej VEKTRA, i to zdanie wielkie

"koncerny kablowe" cechować będzie
          pustosłowie i PR-owskie bajeczki a nie troska o klienta

Jest jak najbardziej trafne. Te wszysttki bajki kablówek o wprowadzaniu
          internetu, telefonów, pakietów i obniżkach cen zaczynają się juz nudzić.

jak na razie tylko neostrada idzie do przodu.
    • grzeegosz TP: Kup neostradę, a telewizję cyfrową masz za .. 28.10.08, 19:25
      Też miałem to cudo. Brak programów w wysokiej rozdzielczości, brak możliwości
      wyboru wersji dźwiękowej programów Cyfry+ (jest tylko ta z lektorem).
      • Gość: Ardi Re: TP: Kup neostradę, a telewizję cyfrową masz z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 22:32
        Ja wogle nie kumim tego temata ;> huh Dla mnie sprawa jest prosta. Lubie
        czekoladę wedel, to ja kupuje, jesli jej nie lubie to nie kupuje. Nic na siłę.
        Nikt mnie nie zmusza do kupna czegoś. Wszystko co muszę wiedzieć przed
        podpisaniem umowy jest w niej zawarte. Tylko że nasze społeczeństwo jest tak
        nierozgarniete, że większosć podpisuje papierki zanim je przeczyta. A potem
        lamentują że coś im nie pasuje. A tam wszystko jest napisane jak dla
        przedszkolaka. Jaki bedziesz miał transwer, jaka rozdziałkie tv itp. itd. Tylko
        komu się chce to czytać? Np. podpisując umowe z operatorem gsm. Kto czyta te 3-4
        strony A4 zanim ją podpisze? Takich którzy to cvzytają można na palcach jednej
        ręki policzyć, natomiast tych co narzekają nie da się zliczyć. Wracając do
        tematu;> Wniosek jest jeden. Przeczytaj sieroto umowę zanim ją podpiszesz, lub
        chociaż zanim zaczniesz narzekać.
        wkuwia mnie wogle ten cały temat bo wszyscy tylko narzekają, a nie mają
        zielonego pojęcia na co w sumie narzekają. ehh... szkoda nerwy sobie tym
        szarpać. Jakby ktoś miał jeszcze jakieś watpliwości to piszcie, tedy naprowadze
        was na wlasciwa droge i pokaze wam swiatlo :D;>
    • Gość: tomekk Neostrada z tv - trzeba uważać! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.08, 19:38
      jakiś czas temu kończyła mi się umowa na neostradę i tepsa dała mi
      propozycję 2x szybszego internetu, liveboxa i telewizji cyfrowej w
      cenie takiej samej co w starej umowie tylko za internet. Nie powiem,
      bardzo się tym podjarałem! Już, już, chciałem się zgodzić i podpisać
      umowę, ale coś mnie tknęło i dokładnie przeczytałem warunki umowy.
      No i odkryłem haczyk: stara umowa nie przewidywała limitu transferu
      danych, a nowa - tak! Grzecznie podziękowałem i zamówiłem jedynie 2x
      szybszy internet za kwotę niższą niż płaciłem dotychczas, oczywiście
      bez żadnego limitu. Jestem zadowolony, tym bardziej że tak naprawdę
      programy telewizyjne oferowane w pakiecie podstawowym (czyli bez
      dodatkowej opłaty) są naprawdę badziewne.
      • tiktak78 Re: Neostrada z tv - trzeba uważać! 17.11.08, 12:01
        no nie wiem czy to prawda - widzielem umowe neo z usluga TV i nic o
        żadnym limicie nie było - nie wiem dlaczego miałoby być u Ciebie,
        ale w standardowej umowie zapisu takiego NIE MA!
      • Gość: Maciek Re: Neostrada z tv - trzeba uważać! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.09, 21:18
        Ja jestem po wstepnej rozmowie z konsultantem,który sam do mnie
        dzwonił i sie umowilem na podpisanie umowy za tydzin.Przed ta
        decyzją zapytałem czy musze podpisac te umowe,konsultant
        odpowiedział ze nie.W miedzyczasie zorientowalem sie z rożnych
        zrodel ze to jest kicha.To co kolega wyżej napisal utwierdziło mnie
        w tym.
    • venus99 Re: TP: Kup neostradę, a telewizję cyfrową masz z 28.10.08, 19:48
      zwracam uwagę na manipulację z wysokością opłat!!!!tak naprawdę ceny
      zostały podniesione ponieważ brak niskiej ceny w 1 roku wieloletniej
      umowy.szkoda forsy.
      • Gość: S Re: TP: Kup neostradę, a telewizję cyfrową masz z IP: 155.136.80.* 28.10.08, 20:00
        Rozumiem ze ogladajac tv na kompie nie trzeba placic abonamentu rtv ?
    • Gość: Edward TP: Kup neostradę, a telewizję cyfrową masz za ... IP: *.adsl.inetia.pl 28.10.08, 20:20
      Zawarłem w maju z TPSA umowę na internet i videostradę. Przez 6
      tygodni tepsa nie uporała się z dostarczeniem sygnału videostrady.
      Tłumaczenia ludzi z tzw. pomocy technicznej - żenada. W końcu
      zerwali umowę w sposób bardzo elegancki - smsem o godz. 23.00.
      Kompletna ignorancja ludzi z różnych błękitnych linii, salonów,
      pomocy technicznej sprawiła, że od dwóch miesięcy jestem klientem
      Netii.
      • Gość: elo Re: TP: Kup neostradę, a telewizję cyfrową masz z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.08, 20:23
        a ja mam i sobie chwale.pracowalem w tp przez 3 lata-super firma
        • Gość: justyna Re: TP: Kup neostradę, a telewizję cyfrową masz z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.09, 15:46
          to czemu już tam nie pracujesz skoro było tak super??
          pozdrawiam
          ja przed chwilą miałam taki telefon z propozycją dostarczenia cyfry
          plus do mojego netu, ale powiedziałąm,że najpierw zasięgnę języka a
          potem odpowiem
      • Gość: ats Re: TP: Kup neostradę, a telewizję cyfrową masz z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.08, 20:54
        Również mam videostradę i nie narzekam. Z Netią z kolei mam złe
        doświadczenia...tak więc nie ma reguły.
    • Gość: homo_googleticus Kup pan cegłę! IP: 89.108.220.* 28.10.08, 20:25
      Kiedy ja będę odliczał 19% VAT od całości wydatków na internet od PITu, indywidualny klient tepsy będzie walczył o rozdzielenie opłaty za dostęp do internetu i telewizję na fakturze `(|:-D
      • Gość: . Re: Kup pan cegłę! IP: *.chello.pl 29.10.08, 10:33
        Korzystasz z neostrady? Skorzystaj z ulgi i odlicz od dochodu wydatki z tytułu
        użytkowania internetu w Twoim miejscu zamieszkania do łącznej wysokości 760zł

www.tp.pl/prt/pl/klienci_ind/internet/internet_w_domu/neostrada_tp/611535?_s=611565
    • Gość: ja TP: Kup neostradę, a telewizję cyfrową masz za .. IP: 212.160.172.* 28.10.08, 20:31
      nikt was nie zmusza do korzystania z tej oferty, jest wolny wybór,
      konkurencja również
      • Gość: ats Re: TP: Kup neostradę, a telewizję cyfrową masz z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.08, 20:56
        Ta konkurencja bynajmniej w moim przypadku to kpina - albo tepsa albo analogowy
        śnieg z UPC :)
    • Gość: Andrzej TP: Kup neostradę, a telewizję cyfrową masz za .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.08, 21:11
      A mi sie podoba. Swietna jakosc. Mieszkam w centrum Warszawy i z powietrza nie moge zlapac porzadnego sygnalu (za duzo blokow dookola). Ladna biala przystawka do telewizora, duzy wybor dolaczonych kabelkow (jest nawet HDMI, wiec tylko czekam na oferte HD
    • Gość: rom48 jak najdalej od tepsy !! IP: *.238.83.130.ip.airbites.pl 28.10.08, 21:27
      Ja mam 3 MB place 60 zl a za 50 zl telewizje cyfrowa bez łaski.
    • Gość: Seba TP: Kup neostradę, a telewizję cyfrową masz za ... IP: *.tbcn.telia.com 28.10.08, 21:42
      Ale mi promocja mam neta 24Mb - telefon i telewizję cyfrową z programami HD-
      pzeliczając na pln - za ok 190pln- TP musi się jeszcze wiele nauczyć bo nadal
      jest śmieszna za granicą Polski
      • Gość: Artur Re: TP: Kup neostradę, a telewizję cyfrową masz z IP: *.whirlpool.com 29.10.08, 07:20
        Jeśli nie ma wyboru ludzie decydują się na tepsę bo inni operatorzy
        nie są w stanie zaproponować nic i właśnie to jest śmieszne.
      • Gość: Lord Re: TP: Kup neostradę, a telewizję cyfrową masz z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.09, 09:18
        to nie wchodz na polaskie fora tylko sobie siedz gdzie siedzisz i
        pakuj dalej salatki dla angoli.
    • Gość: xax TP: Kup neostradę, a telewizję cyfrową masz za ... IP: *.man.bydgoszcz.pl 28.10.08, 22:07
      miałem neostrade 6Mbs płaciłem 250 zyla chodziła dobrze tylko przez 3
      miechy zrezygnowałem ,teraz mam 1Mbs za 45 zyla
    • Gość: mdx TP: Kup neostradę, a telewizję cyfrową masz za .. IP: *.toya.net.pl 28.10.08, 22:13
      Hehe, śmiech na sali z tą ofertą TP. Z kablówki mam internet 1 Mb + 60 programów
      i płacę 59 zł miesięcznie także niech se w buty wsadzą tą ofertę :) Pozdrawiamy
      TP z jej ofertą z wczesnych lat 90-tych
      • Gość: jk Re: TP: Kup neostradę, a telewizję cyfrową masz z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.09, 00:18
        Nie wszyscy mieszkają w Łodzi...
      • Gość: pippo Re: TP: Kup neostradę, a telewizję cyfrową masz z IP: *.toya.net.pl 23.03.09, 19:48
        chyba nie z toyi, ja mam toye 512 i płacę 82 zeta i mam pakiet tv średni, czyli
        same badziewia
    • k.o.t TP: Kup neostradę, a telewizję cyfrową masz za ... 28.10.08, 22:21
      Pamietajcie , ze jeżeli tak zrobicie to zostaniecie namierzeni i
      bedziecie MUSIELI płacic abonament RTV.
      • Gość: SK Re: TP: Kup neostradę, a telewizję cyfrową masz z IP: *.whirlpool.com 29.10.08, 07:23
        Abonament płacić będą wszyscy. Twój operator też gdy będzie zmuszony
        przekaże twoje dane a nasze drogie państwo się o swoje upomni :)
    • Gość: anty-idiot TP: Kup neostradę, a telewizję cyfrową masz za .. IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.10.08, 22:38
      w UK do takiego pakietu /cena 4o funtów, łącze 4mb/ wchodzi ok. 5o kanałów,
      m.in. filmowych, oraz darmowe rozmowy w obrębie UK, a także do USA i Kanady.

łyso, tepsa?
    • Gość: Czytaj to Multimedia Polska do domu Panowie do Izraela ! he IP: *.winn.cable.ntl.com 28.10.08, 23:35
      Multimedia Polska do domu Panowie do Izraela ! he
    • Gość: kruk27 TP: Kup neostradę, a telewizję cyfrową masz za ... IP: *.zone4.bethere.co.uk 29.10.08, 02:26
      To musi byc jakis zart!!! Ile 512mg/1g czy to przypadkiem dane nie z
      XX wieku. Chyba ,ze ja zyje w innym :-) i za 16g place £10 na
      miesiac. To mnie naprawde przerazilo. Wspaniala reklama :-) strach
      sie bac!!!
      • Gość: xccfg Re: TP: Kup neostradę, a telewizję cyfrową masz z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.08, 10:02
        512kilobitów
        1megabit
        16 nie giga tylko megabitów
    • Gość: luk TP: Kup neostradę, a telewizję cyfrową masz za .. IP: *.osiedlemlodych.pl 29.10.08, 07:39
      Moje UPC: net 2Mb download, 384Kb upload, przewaznie osiaga takie
      parametry, znaczaco mniej jest rzadko; kablowka pelny pakiet, duzo
      fajnych programow, bez HBO. Calosc 55,50. Umowa na rok, instalacja
      1,00. Niestety za rok sie wyprowadzam na obrzeze mojego miasta,
      gdzie nie bede mial tak dobrze. Nie chwale na wyrost UPC, bo jak
      maja mozliwosc to zdzieraja z klienta niemilosiernie, ale tu sie
      postarali... konkurencja. Pozdrawiam;)
      • Gość: Artur Re: TP: Kup neostradę, a telewizję cyfrową masz z IP: 159.41.1.* 29.10.08, 08:52
        To dowód na to że ci się poszczęściło i mogłeś skorzystać z oferty
        dla nielicznych których ze względu na dogodną lokalizację UPC
        uszcześliwia pełnym zakresem usług. Przedstawiciele wspommnianego
        operatora do tej pory tylko i wyłącznie mówią o modernizacji sieci.
      • Gość: olle Re: TP: Kup neostradę, a telewizję cyfrową masz z IP: *.amuz.wroc.pl 29.10.08, 08:55
        luk...jak uzyskałeś taką ofertę?...internet + kablówka za 55 zł...ja
        za samą kablówkę płacę 58 a internet oferują za min. 49 zł dodatkowo.
        Może pora zrezygnować z UPC i za jakiś czas odnowić umowę. Słyszałem
        właśnie, że najbardziej zdzierają ze stałych klientów.
        pozdrawaim
        • Gość: luk Re: TP: Kup neostradę, a telewizję cyfrową masz z IP: *.osiedlemlodych.pl 29.10.08, 09:33
          Jak uzyskalem. W moim miescie z UPC bylo tak: przez kilka lat
          horendalnie wysokie ceny (myślę, że mieli nawet jakiś układ ze
          spółdzielniami, które nie wpuszczały innych operatorów). Nie
          korzystałem z ich usług. Na przełomie lat 2007/2008 coś chyba
          drgnęło. Przyszedł pan akwizytor i mówi że jest tak i tak: 59,00 za
          net i kablówkę. Sprawdziłem, poczytałem opinie w necie i wziąłem na
          rok. Pytam pana o co chodzi z tą obniżką (pan z firmy zewnętrznej) i
          mówi, że po prostu konkurencja. Potem dodatkowo zamiast faktury na
          59,00 zaczęli przysyłać na 55,50 (nawet dzwoniłem na infolinię, ale
          pani powiedziała, że wszystko ok). Fakt poszczęściło mi się - teraz,
          wcześniej nie było różowo. Pozdrawiam ;)
    • Gość: Randall TP: Kup neostradę, a telewizję cyfrową masz za ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.08, 08:00
      Jasne kup neostradę będziesz miał ping do stron na poziomie 1,5 do 2k a na
      infolinii powiedzą Ci, że są przeciążenia a planowane usunięcie usterki
      nastąpi 31.12.2008 roku. I żeby było zabawniej taka sama sytuacja miała
      miejsce w 2007 roku. Umowy zerwać nie można tak sprytnie jest skonstruowany
      regulamin. Ciekawe, że TPSA ma kasę żeby płacić Panu Zamachowskiego za reklamę
      a nie ma środków na utrzymanie infrastruktury produktu który sprzedaje. Mój
      kierunkowy to 44.
    • Gość: p UWAGA ważna informacja IP: 212.185.43.* 29.10.08, 09:11
      Jeżeli ktoś sobie odpisuje net od podatku kupując multi straci tę możliwość
      -ponieważ na faktuze internet nie jest wyszczególniony.
      Druga wada to to, że zamawiając tę usługę tak naprawdę nie ma gwarancji że
      zadziała (mimo iż pani wam to sprawdzi online). Oczywiście TPsa przywróci wam w
      takim wypadku neo i można oddać sprzęt, ale czasem trwa to miesiąc. Dlatego
      warto sprawdzić czy w waszym miasteczku, lub na waszej ulicy ktoś już ma
      działający multipakiet.
      • Gość: Andrzej Re: UWAGA ważna informacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.08, 22:19
        To nie jest oferta multipakiet, tylko zupelnie nowa.
    • Gość: ja TP: Kup neostradę, a telewizję cyfrową masz za .. IP: 62.87.160.* 29.10.08, 09:34
      Tylko nie wspominają że wraz z pakietem TRZEBA wykupić łącze czyli
      tak zwane myto. 40 zł miesięcznie za udostępnienie łącza BEZ
      TELEFONU. Z telefonem ten koszt kształtuje się na odpowiednio wyższym
      poziomie.
      Biorąc to pod uwagę, koszt miesięczny kształtuje się na poziomie 100
      zł.

Alternatywa?

Najtańszy pakiet w "N-ce" kosztuje 38 zł, dekoder jest za złotówkę.
      Talerz koszuje około 50 zł. W najtańszym pakiecie jest około 100
      kanałów większość w high resie, a do tego 4 (lub wiecej w zaleznosci
      od wybranych pakietów) w jakości HD.

Internet radiowy od niezależnego operatora to koszt 50 zł/mies (1
      mbps) + koszty ewentualnego osprzętu (nawet 100-150 zl)

Podsumowując:

Kazdy inny dostawca TV ma lepszą i tańszą oferte niż TPsa. CO do
      samego intenetu to najbardziej przeszkadza mi fakt sprzedaży
      wiązanej, czyli płace za to z czego korzystam + myto za udostępnienie
      łącza.

Pozdrawiam

• Gość: ktos Re: TP: Kup neostradę, a telewizję cyfrową masz z IP: 212.160.172.* 30.10.08, 21:50
        Taaa ale wez pod uwage to ze nie koniecznie mozesz miec zasieg np
        jak pada deszcz jak twoj operator nie bedzie mial bardzo mocnego
        sygnalu to mozesz nie miec neta i co wtedy??
    • Gość: czekam Mam multipakiet i tylko czekam az mi sie umowa.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.08, 10:04
      skonczy taki to syf. Jakosc kanalow tv w videostradzie to nie jest jakosc
      cyfrowa to nawet nie jest jakosc DiVX. I sprawa pingu wszyscy ktorzy maja
      multipakiet i przy samym neo 6 mb tez to jest wiedza o co chodzi. Chodzi o
      konfiguracje uslugi w centralii ktora powoduje ze mamy dwa razy wiekszy ping niz
      gdybydmy mieli same neo, co mocno utrudnia gre online. Nie wspominajac ze
      livebox to jeden syf ktory sie co chwila zawiesza albo traci synchro z centrala

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka