Dodaj do ulubionych

Ranking aukcji "podbijarek"

06.02.09, 10:35
W związku z tym, że rynek aukcji zwanych pospolicie podbijarkami rośnie w
bardzo szybkim tempie i coraz więcej użytkowników na nich licytuje,
przedstawmy nasz indywidualny ranking tych, które znamy

No to zaczynamy...
Obserwuj wątek
    • Gość: ziom@l Re: Ranking aukcji "podbijarek" IP: *.foebud.org 08.02.09, 22:02
      No to otwieram ten topic :D

1 Fruli - dlaczego? stronka sie nie wiesza i mily layout
      2 Podbij - za duzo klientow, ciezko cos wygrac ;/
      3 Aukcjagrosz - nie mam tutaj konta ale tak mi sie wydaje
      4 reszta ;]

jestem ciekaw co na to inni ;]
      • Gość: phelinn Re: Ranking aukcji "podbijarek" IP: *.wroclaw.mm.pl 09.02.09, 00:48
        na samym koncu dam hotbid, bo dlugo go nie uruchamiaja, i ma fatalne kolory,
        troszke wyzej niz dno sa dla mnie portale za1grosz, aukcjagrosz, tylkogrosz-juz
        gdzies czytalem ze maja sprawy sadowe, liderzy to chyba fruli i podbij
        • valentino1986 Re: Ranking aukcji "podbijarek" 09.02.09, 16:17
          Gość portalu: phelinn napisał(a):

> na samym koncu dam hotbid, bo dlugo go nie uruchamiaja, i ma fatalne kolory,
          > troszke wyzej niz dno sa dla mnie portale za1grosz, aukcjagrosz, tylkogrosz-juz
          > gdzies czytalem ze maja sprawy sadowe, liderzy to chyba fruli i podbij

Zgadzam sie! Hotbid na koncu, bo narobili szumu i nic nie ma od ponad miesiaca,
          te za grosz jakos w srodku, a na samym poczatku podbij i fruli, ze wskazaniem na
          fruli.pl ze wzgledu na to, ze posiadaja ciekawy program partnerski
          • Gość: ziom@l Re: Ranking aukcji "podbijarek" IP: *.blutmagie.de 09.02.09, 19:55
            widzę wśród użytkowników wypowiadających się, odpowiedzi się nie różnią za wile ;]

zobaczymy co będzie dalej
          • elmo.ja Re: Ranking aukcji "podbijarek" 21.02.09, 00:45
            tylko jedna podbijarka ma program partnerski/lojalnościowy?
            • mathador Re: Ranking aukcji "podbijarek" 02.03.09, 00:07
              z tego co się orientuję to tylko fruli.pl posiada taki program
            • Gość: judoken Re: Ranking aukcji "podbijarek" IP: *.km10530.keymachine.de 03.03.09, 01:04
              jak narazie chyba tylko jedna. dziwie sie wlasnie, ze inne serwisy tego nie
              maja, bo jest to rzeczywiscie opcja skierowana typowo "pod klienta". tak samo
              jak np. to powiadamianie uzytkownikow fruli o waznych zdarzneiach przez
              komuniaktor internetowy. naprawde duze brawa dla wlascicieli, bo serwis powstal
              po podbij, ale takimi wieloma rozwiazaniami w mojej opinii wychodza na fotel
              lidera tego ciasnego rynku
              • mathador Re: Ranking aukcji "podbijarek" 03.03.09, 23:21
                pewnie konkurencja wymyśli coś nowego tak to już jest

jedni coś wprowadzają, inni muszą na to reagować
                pożyjemy zobaczymy
                • eggostarte Ranking aukcji "podbijarek" 05.03.09, 01:29
                  mathador napisał:

> pewnie konkurencja wymyśli coś nowego tak to już jest
                  >
                  > jedni coś wprowadzają, inni muszą na to reagować
                  > pożyjemy zobaczymy

- im więcej konkurencji tym lepiej;) Potem jak serwis jakiś "przeje" konkurentów
                  to ma się czym pochwalić, że jest na tyle dobry, że nadal trwa, że ma rzesze
                  wiernych użytkowników etc.
                  • mathador Re: Ranking aukcji "podbijarek" 05.03.09, 21:03
                    niby racja, z tym że ja patrze na to z perspektywy klienta

im większa konkurencja, tym niższe ceny dla mnie, lepsze usługi, wyższa jakość
                    itd (bo słabsi odpadną)
                    • Gość: konkursiarz Re: Ranking aukcji "podbijarek" IP: *.a-ist-o.de 04.04.09, 13:25
                      No tak, z perspektywy klienta mocna konkurencja jest abrdzo dobra. Spojrzmy n
                      fruli, gdzie ta konkurencje potraktowali jak trampoline i wybili sie na lidera
                      pobijarek, wprowadzajac wiele ciekawych opcji, w konsekwencji zdobywajac ponad
                      pol miliona uytkownikow!
                      • aniaa80 Re: Ranking aukcji "podbijarek" 05.04.09, 14:07
                        Gość portalu: konkursiarz napisał(a):

> No tak, z perspektywy klienta mocna konkurencja jest abrdzo dobra. Spojrzmy n
                        > fruli, gdzie ta konkurencje potraktowali jak trampoline i wybili sie na lidera
                        > pobijarek, wprowadzajac wiele ciekawych opcji, w konsekwencji zdobywajac ponad
                        > pol miliona uytkownikow!
                        • Gość: Vaulttec Re: Ranking aukcji "podbijarek" IP: 93.159.133.* 05.04.09, 14:56
                          No wybili się ale nie widać spadku;) To się nazywa siła :))
                      • elmo.ja Re: Ranking aukcji "podbijarek" 05.04.09, 23:53
                        Gość portalu: konkursiarz napisał(a):

> No tak, z perspektywy klienta mocna konkurencja jest abrdzo dobra. Spojrzmy n
                        > fruli, gdzie ta konkurencje potraktowali jak trampoline i wybili sie na lidera
                        > pobijarek, wprowadzajac wiele ciekawych opcji, w konsekwencji zdobywajac ponad
                        > pol miliona uytkownikow!

pol miliona? to chyba lekko przesadziles? moze o jedno zero, nie maja raczej
                        50tys uzytkownikow, ??
                        w gazecie pisalei ze podbija ma 70 a oligoo 40tys
                        • Gość: mistrz Re: Ranking aukcji "podbijarek" IP: *.a-ist-o.de 01.06.09, 00:22
                          a ja czytalem gdzies, ze fruli ma 80 tys. i jest liderem rynku
                          • Gość: janek Re: Ranking aukcji "podbijarek" IP: *.blutmagie.de 02.06.09, 23:37
                            ooo, to duzo wiecej niz konkurencja w takim badz razie, bo gdzies ktos pisal, ze
                            podobno podbij i oligoo maja razem 95tys...
                          • elmo.ja Re: Ranking aukcji "podbijarek" 03.06.09, 03:25
                            Gość portalu: mistrz napisał(a):

> a ja czytalem gdzies, ze fruli ma 80 tys. i jest liderem rynku

to juz by sie zgadzalo, choc przypuszczam ze ciagle sie to zmnienia, skoro
                            internautow mamy w polsce ponad 8mln, to zasoby sa :)
                            • eggostarte Re: Ranking aukcji "podbijarek" 04.06.09, 00:53
                              elmo.ja napisał:

> Gość portalu: mistrz napisał(a):
                              >
                              > > a ja czytalem gdzies, ze fruli ma 80 tys. i jest liderem rynku
                              >
                              > to juz by sie zgadzalo, choc przypuszczam ze ciagle sie to zmnienia, skoro
                              > internautow mamy w polsce ponad 8mln, to zasoby sa :)

No to po tym co teraz widzę na pewno o wiele więcej;) To fakt;))
                          • eggostarte Re: Ranking aukcji "podbijarek" 04.06.09, 00:46
                            Gość portalu: mistrz napisał(a):

> a ja czytalem gdzies, ze fruli ma 80 tys. i jest liderem rynku

A czy ta liczba nie jest czasem wielokrotnie wyższa w tym przypadku? Chyba, że
                            chodzi Ci o 80 tyś. ogólnie grających cały czas - ew. online przez więcej niż xx
                            dni;)?
                            • elmo.ja Re: Ranking aukcji "podbijarek" 06.06.09, 00:15
                              eggostarte napisał:

> Gość portalu: mistrz napisał(a):
                              >
                              > > a ja czytalem gdzies, ze fruli ma 80 tys. i jest liderem rynku
                              >
                              > A czy ta liczba nie jest czasem wielokrotnie wyższa w tym przypadku? Chyba, że
                              > chodzi Ci o 80 tyś. ogólnie grających cały czas - ew. online przez więcej niż x
                              > x
                              > dni;)?

doczytalem gdzies w artykule, ze uzytkownikowm maja 70-80 tyss, a odwiedzin
                              strony prawie 3mln razy
                              • legacyofh fruli liczba robi wrażenie 06.06.09, 17:33
                                Hmm przy takiej liczbie?
                                Czy oni są tylko na rynku polskim??
                                • valentino1986 Re: fruli liczba robi wrażenie 22.06.09, 00:22
                                  nie. Sa rowneiz na wegrzech ---> www.fruli.hu
                                  • mathador Re: fruli liczba robi wrażenie 26.06.09, 22:41
                                    hu hu o tym nie wiedziałem

podbij i oligo też?
                                    • valentino1986 Re: fruli liczba robi wrażenie 30.06.09, 09:46
                                      Nie, tylko fruli tam jest. W końcu to oni zaczęli miedzynarodowa ekspansje.
                                      Zycze im sukcesow, rzedu allegro albo pracuj.pl, ktore to fajnie sobie radza
                                      poza granicami Polski i sa liderami na tamtejszych rynkach
                                      • diorr Re: fruli liczba robi wrażenie 01.07.09, 18:25
                                        valentino1986 napisał:

> Nie, tylko fruli tam jest. W końcu to oni zaczęli miedzynarodowa ekspansje.
                                        > Zycze im sukcesow, rzedu allegro albo pracuj.pl, ktore to fajnie sobie radza
                                        > poza granicami Polski i sa liderami na tamtejszych rynkach
                                        albo money.pl- koleś który to zakładał nawet nie miał kierunkowego
                                        wykstzałcenia- niesamowite
                                        a niech idą w świat, niech ludzi wygrywają- też chce coś wygrać...
                                        • ageh Re: fruli liczba robi wrażenie 03.07.09, 22:15
                                          "ludzi wygrywają" :D chyba niech ludzie wygrywają
                                          jedna literka a jaki kontekst.
                                          Zastanawia mnie skąd wziął się pomysł takiego rodzaju aukcji internetowych. bo
                                          robi się niesamowicie popularny
                                      • legacyofh Re: fruli liczba robi wrażenie 01.07.09, 21:21
                                        Czy ja wiem- o fruli w sumie się dowiedziałem pierw, że nastąpiła ich ekspansja
                                        za granicą;)
                                        • ageh Re: fruli liczba robi wrażenie 03.07.09, 22:17
                                          a tak w ogóle to może to my tez jestesmy krajem do którego wyekspansowali?:>
                          • valentino1986 Re: Ranking aukcji "podbijarek" 23.06.09, 22:52
                            ciezko pewnei jest okreslic ile dokladnie maja, ale zapewne jest to jednen z
                            najpopulrniejszych serwisow tego typu
                            • Gość: kobi Re: Ranking aukcji "podbijarek" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.09, 22:13
                              trzeba by w to wplatac GUS, oni by zrobili dla nas specjalistyczne badania ;)
                              albo jakis marketingowcow wynajac ;p
                              • legacyofh Re: Ranking aukcji "podbijarek" 01.07.09, 21:23
                                Gość portalu: kobi napisał(a):

> trzeba by w to wplatac GUS, oni by zrobili dla nas specjalistyczne badania ;)
                                > albo jakis marketingowcow wynajac ;p

Może wkrótce jakiś ranking powstanie i będziemy mogli zobaczyć czy tak samo
                                wyniki się odzwierciedlają tam jak tutaj w Polsce na naszym rynku.
                      • Gość: jormen Re: Ranking aukcji "podbijarek" IP: *.hsd1.ca.comcast.net 29.05.09, 20:34
                        Co masz na mysli piszac"wiele ciekawych opcji"?
              • elmo.ja Re: Ranking aukcji "podbijarek" 06.03.09, 01:00
                piszesz z ip z niemiec, mozna byc zameldowanym w niemczech i zarejestrowanym na
                fruli ? czy tylko terytowium polski?
              • elmo.ja Re: Ranking aukcji "podbijarek" 06.03.09, 01:00
                Gość portalu: judoken napisał(a):

> tak samo jak np. to powiadamianie uzytkownikow fruli o waznych zdarzneiach
                przez komuniaktor internetowy.

a o czym przez komunikator powiadamiaja ?

ale gg, tlen, skype ?
                • beju_from_eldorado Re: Ranking aukcji "podbijarek" 12.03.09, 07:29
                  Z tego co jest napisane na stronie, to jest to gg. Chyba najlepiej gg, bo
                  ostatnio gdzies ukazaly sie wyniki badan, gdzie w PL wsrod komunikatorow jest
                  gadu-gadu i dlugo, dlugo nic...
                  • elmo.ja Re: Ranking aukcji "podbijarek" 12.03.09, 23:59
                    beju_from_eldorado napisał:

> Z tego co jest napisane na stronie, to jest to gg. Chyba najlepiej gg, bo
                    > ostatnio gdzies ukazaly sie wyniki badan, gdzie w PL wsrod komunikatorow jest
                    > gadu-gadu i dlugo, dlugo nic...

ten co gg stworzyl, to tez mial leb na karku a teraz kase na koncie, choc w
                    sumie to gg nie rozni sie wiele od mIRC, a jednak rynek zdobylo

korzystaja z niego roznego rodzaju serwisy, chocby te aukcyjne, a nie zdziwie
                    sie jak niedlugo ktos bedzie gg wykorzystwal jako sysem lacznosci w firmie czy
                    jakims innym zorganizowanym zakladzie
                    • Gość: ujfalusi Re: Ranking aukcji "podbijarek" IP: 65.60.25.* 15.03.09, 19:17
                      Juz uzywaja. Kiedys mialem praktyki w interii, to tam do komunikacji wewnetrznej
                      duzo osob uzywa "interiowego" komunikatora stefan i bardzo to usprawnai
                      komunikacje, bo jest to bardzo szybkie.

tak samo z tym fruli usprawnai, bo jako uzytkonicy jestesmy informowani o
                      wszystkim na biezaco, co i jak sie dzieje;]
                      • eggostarte Re: Ranking aukcji "podbijarek" 17.03.09, 01:47
                        Gość portalu: ujfalusi napisał(a):

> Juz uzywaja. Kiedys mialem praktyki w interii, to tam do komunikacji wewnetrzne
                        > j
                        > duzo osob uzywa "interiowego" komunikatora stefan i bardzo to usprawnai
                        > komunikacje, bo jest to bardzo szybkie.
                        >
                        > tak samo z tym fruli usprawnai, bo jako uzytkonicy jestesmy informowani o
                        > wszystkim na biezaco, co i jak sie dzieje;]
                        ------------
                        ----------------

I dlatego właśnie powstają takie /live-supporty/ dla użytkowników. Nie wiem czy
                        to właściwa nazwa ale chodzi właśnie oto o czym napisałeś powyżej.
                        • elmo.ja Re: Ranking aukcji "podbijarek" 17.03.09, 02:38
                          eggostarte napisał:

> I dlatego właśnie powstają takie /live-supporty/ dla użytkowników. Nie wiem czy
                          > to właściwa nazwa ale chodzi właśnie oto o czym napisałeś powyżej.

no chyba raczej jest to sprawniejsze niz kolejne maila, zwazywszy na to ze
                          poczty lubia szwankowac, a onetowska to juz wogole daje czasami popis
                          • Gość: kipro Re: Ranking aukcji "podbijarek" IP: *.all.de 17.03.09, 22:56
                            z tym gg to fajny pomysl, bo osobiscie maile odbieram na stronce i ciezko byloby
                            mi co chwile sprawdzac. a tak, to na gg dostaje i od razu wiem co i jak slychac
                            w danej licytacji
                            • mathador Re: Ranking aukcji "podbijarek" 18.03.09, 00:18
                              Gość portalu: kipro napisał(a):

> z tym gg to fajny pomysl, bo osobiscie maile odbieram na stronce i ciezko bylob
                              > y
                              > mi co chwile sprawdzac. a tak, to na gg dostaje i od razu wiem co i jak slychac
                              > w danej licytacji

na tv też można patrzeć, jeśli się ma ustawiony dźwięk przychodzącej wiadomości
                          • eggostarte Re: Ranking aukcji "podbijarek" 18.03.09, 23:09
                            elmo.ja napisał:

> eggostarte napisał:
                            >
                            > > I dlatego właśnie powstają takie /live-supporty/ dla użytkowników. Nie wi
                            > em czy
                            > > to właściwa nazwa ale chodzi właśnie oto o czym napisałeś powyżej.
                            >
                            > no chyba raczej jest to sprawniejsze niz kolejne maila, zwazywszy na to ze
                            > poczty lubia szwankowac, a onetowska to juz wogole daje czasami popis
                            >

- dlatego nie lubię maili ani powiadamiania na niego;) Tradycyjnie, gg- opcja
                            trafiona, mniej zawodzi niż poczta;)
                            • Gość: niestety Re: Ranking aukcji "podbijarek" IP: *.rootkit.de 21.03.09, 15:35
                              najlepiej korzystać równocześnie z kilku źródeł informacji
                              jeśli jedno zawiedzie, awaryjnie możemy skorzystać z 2giego
                              • eggostarte Re: Ranking aukcji "podbijarek" 22.03.09, 22:50
                                Gość portalu: niestety napisał(a):

> najlepiej korzystać równocześnie z kilku źródeł informacji
                                > jeśli jedno zawiedzie, awaryjnie możemy skorzystać z 2giego

- masz na myśli powiadamianie? czy opinie ogólnie?
                                • Gość: hikeee Re: Ranking aukcji "podbijarek" IP: *.magma-net.pl 23.03.09, 21:47
                                  eggostarte napisał:
                                  > - masz na myśli powiadamianie? czy opinie ogólnie?

czy serwisy z podbijarkami ?
                                  • eggostarte Re: Ranking aukcji "podbijarek" 25.03.09, 00:55
                                    Gość portalu: hikeee napisał(a):

> eggostarte napisał:
                                    > > - masz na myśli powiadamianie? czy opinie ogólnie?
                                    >
                                    > czy serwisy z podbijarkami ?

Przed chwilą się sam zamotałem z tym co czytam właśnie.
                                    • Gość: hikeee Re: Ranking aukcji "podbijarek" IP: *.magma-net.pl 06.04.09, 00:29
                                      eggostarte napisał:

> Gość portalu: hikeee napisał(a):
                                      >
                                      > > eggostarte napisał:
                                      > > > - masz na myśli powiadamianie? czy opinie ogólnie?
                                      > >
                                      > > czy serwisy z podbijarkami ?
                                      >
                                      > Przed chwilą się sam zamotałem z tym co czytam właśnie.

nic mi to szczerze to nie powiedzialo, wiec postepu w temacie nie ma...
                            • elmo.ja Re: Ranking aukcji "podbijarek" 23.03.09, 21:04
                              eggostarte napisał:
                              > - dlatego nie lubię maili ani powiadamiania na niego;) Tradycyjnie, gg- opcja
                              > trafiona, mniej zawodzi niż poczta;)

choc gg tez czasem swiruje, wam tez wiadomosci gina w matrixie?
                              ale fakt gg w szybkich komunikatach sprawdza sie znacznie lepiej niz mail
                              • mathador Re: Ranking aukcji "podbijarek" 29.03.09, 22:05
                                niestety ale też tam mamy ;/ gina gina...
                            • Gość: tur Re: Ranking aukcji "podbijarek" IP: *.propsychology.cz 25.03.09, 21:37
                              a ja ostatnio mam dość gg
                              myślę że opcja e-mail też by była trafna
                              • valentino1986 Re: Ranking aukcji "podbijarek" 27.03.09, 16:49
                                Gość portalu: tur napisał(a):

> a ja ostatnio mam dość gg
                                > myślę że opcja e-mail też by była trafna

Na pewno byloby trafne, wszystko zalezy do kogo kierujemy usluge. Wiadomo, ze
                                jeden woli maila, jeden gg, a jeden cos jeszcze innego. Dostalem maila
                                przedwczoraj, ze wprowadzaja rowniez powiadomienia sms...
                                • elmo.ja Re: Ranking aukcji "podbijarek" 28.03.09, 01:09
                                  valentino1986 napisał:

> Dostalem maila
                                  > przedwczoraj, ze wprowadzaja rowniez powiadomienia sms...

ale przez sms to juz dziala?
                                  a to platna usluga jest?
                                  • eggostarte Re: Ranking aukcji "podbijarek" 29.03.09, 23:39
                                    elmo.ja napisał:

> valentino1986 napisał:
                                    >
                                    >
                                    > > Dostalem maila
                                    > > przedwczoraj, ze wprowadzaja rowniez powiadomienia sms...
                                    >
                                    > ale przez sms to juz dziala?
                                    > a to platna usluga jest?

- Hmm to już przez smsa mają powiadomienie? Niedawno było przez gg;)
                                  • mathador Re: Ranking aukcji "podbijarek" 04.04.09, 19:44
                                    działa, tylko jeszcze nie wiem jak, no i raczej darmowe (99%)
                                    • elmo.ja Re: Ranking aukcji "podbijarek" 05.04.09, 23:49
                                      mathador napisał:

> działa, tylko jeszcze nie wiem jak, no i raczej darmowe (99%)

to kul ze darmowe, bo w ciemno za jakas bube bym nie chcial placic,
                                      a o czym powiadamiaja przez sms, to samo co przez gg?
                                • mathador Re: Ranking aukcji "podbijarek" 02.04.09, 17:03
                                  więc trzeba tyle innowacji wprowadzać by trafiać w gusta wszystkich :)

proste
                                  • Gość: roonek Re: Ranking aukcji "podbijarek" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.09, 23:24
                                    zrobiłem maly risercz wśród znajomych z gg i wcale nie potrzebne im sa bajery...
          • Gość: pawcio Re: Ranking aukcji "podbijarek" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.09, 00:31
            mi sie tam podbij i fruli przejadło,
            podobaja mi sie nowe stronki ,

www.sotos.pl jest wedlug mnie kozacka
      • Gość: grincz Re: Ranking aukcji "podbijarek" IP: 61.8.106.* 10.02.09, 18:23
        ja bym dal podbij na ostatnim miejscu, bo niby tam wygralem za kilka zł, ale po
        minucie pokazalo, ze to niby inny uzytkownik wygral;/ w dodatku te sam, ktory
        wygral inna aukcje kilka minut wczesniej. czy to przypadek? wg mnie nie;/
        uwazajcie na podbij
        • mathador Re: Ranking aukcji "podbijarek" 12.02.09, 00:06
          Gość portalu: grincz napisał(a):

> ja bym dal podbij na ostatnim miejscu, bo niby tam wygralem za kilka zł, ale po
          > minucie pokazalo, ze to niby inny uzytkownik wygral;/ w dodatku te sam, ktory
          > wygral inna aukcje kilka minut wczesniej. czy to przypadek? wg mnie nie;/
          > uwazajcie na podbij

;o no to nieciekawie zostałeś zrobiony w bambuko... nie dziwię się Twojej opinii
          • Gość: grinczu Re: Ranking aukcji "podbijarek" IP: 62.141.52.* 12.02.09, 14:13
            no chyba kazdy na moim miejscu umiescilby podbij na koncu. mam do tego prawo...
            tym bardziej dlatego, aby przedstawic swoja opinie innym uzytkownikom
            • mathador Re: Ranking aukcji "podbijarek" 12.02.09, 19:02
              Gość portalu: grinczu napisał(a):

> no chyba kazdy na moim miejscu umiescilby podbij na koncu. mam do tego prawo...
              > tym bardziej dlatego, aby przedstawic swoja opinie innym uzytkownikom

i chwała ci za to :) przecież cię nie krytykuje tylko chwale ;]
              przynajmniej wiemy co i jak
        • Gość: sjatl Re: Ranking aukcji "podbijarek" IP: 89.248.169.* 17.02.09, 22:21
          No to rzeczywiscie nifajnie, skoro podbij wywinelo Ci taki numer;/ Dla mnie na 1
          miejscu jest fruli, pozniej podbij, a pozniej to juz nie wiem, bo nowe serwisy
          powstaja, przestaja dzialac i nie nadazam za nimi;/
        • elmo.ja Re: Ranking aukcji "podbijarek" 21.02.09, 00:47
          z ciekawosci spytam,
          czy grales na innych?
          • Gość: ziom@l Re: Ranking aukcji "podbijarek" IP: *.blutmagie.de 22.02.09, 14:59
            ja grałem,
            i ranking który zamieściłem powyżej jak najbardziej uważam za aktualny
            • elmo.ja Re: Ranking aukcji "podbijarek" 24.02.09, 23:26
              w koncu ktos z bagazem doswiadczen, milo
          • Gość: sjatl Re: Ranking aukcji "podbijarek" IP: *.blutmagie.de 27.02.09, 21:35
            gralem na podbij, fruli i lolobid. lolobid juz upadl, wiec pozostawie to bez
            komentarza, podbij jakies dziwne, nie da sie tam wygrac, bo jak juz myslalem, ze
            wygram, to cos sie zawieszalo, albo pojawial sie nagle inny nick, a fruli
            narazie bez zastrzezen, wiec stad moja klasyfikacja;)
            • elmo.ja Re: Ranking aukcji "podbijarek" 28.02.09, 00:06
              Gość portalu: sjatl napisał(a):

> gralem na podbij, fruli i lolobid. lolobid juz upadl, wiec pozostawie to bez
              > komentarza, podbij jakies dziwne, nie da sie tam wygrac, bo jak juz myslalem, z
              > e
              > wygram, to cos sie zawieszalo, albo pojawial sie nagle inny nick, a fruli
              > narazie bez zastrzezen, wiec stad moja klasyfikacja;)

myslisz ze to przez jakies bledy na serwerze podbij, cos przeskoczylo jak mowisz
              i juz kto inny wygral, czy to przez nieuwage nie klikłes ostatni :) ?
            • eggostarte Ranking aukcji "podbijarek" 01.03.09, 16:05
              Gość portalu: sjatl napisał(a):

> gralem na podbij, fruli i lolobid. lolobid juz upadl, wiec pozostawie to bez
              > komentarza, podbij jakies dziwne, nie da sie tam wygrac, bo jak juz myslalem, z
              > e
              > wygram, to cos sie zawieszalo, albo pojawial sie nagle inny nick, a fruli
              > narazie bez zastrzezen, wiec stad moja klasyfikacja;)

Ja znam tylko fruli.pl i podbij ale jakość oraz "system działania oraz program
              partnerski" w tym wypadku przemawia na korzyść fruli.
              • Gość: kimaszin Re: Ranking aukcji "podbijarek" IP: *.fbx.proxad.net 04.03.09, 19:35
                ja znam troszke więcej serwisów z tej paczki

ale fruli powoli powoli odchodzi konkurencji
                uruchomili ostatnio powiadomienia przez gg - pyrzdatna rzecz
                • Gość: vetin Re: Ranking aukcji "podbijarek" IP: 61.8.106.* 29.03.09, 17:53
                  Troche do tylu jestes kolego:P Pare dni temu dostalem maila, ze wprowadzili
                  jeszcze bezplatne powiadomienia sms;)
                  • Gość: kimaszin Re: Ranking aukcji "podbijarek" IP: *.aof.su 29.03.09, 19:01
                    no racja, nie wiedziałem o tym
                  • mathador Re: Ranking aukcji "podbijarek" 09.04.09, 15:59
                    trzeba powiedzieć, że ciężko jest być na bieżąco z nowościami wprowadzanymi
                    przez fruli ;]
      • roux75 Re: Ranking aukcji "podbijarek" 28.12.09, 23:02
        warto wejść ciekawa stronka Przypominacz e-mailowy i sms
    • elmo.ja Re: Ranking aukcji "podbijarek" 24.02.09, 23:27
      czy w tym rankingu oceniamy tylko jakosc i popularnosc serwisow, czy takze np
      spektakularnosc niektorych aukcji? tzn cos niezwyklego na licytacji, czy cos
      sprzedane za grosze, warte tysiace????
      • chaosthe Re: Ranking aukcji "podbijarek" 26.02.09, 17:22
        elmo.ja napisał:

>.......
        > spektakularnosc niektorych aukcji? tzn cos niezwyklego na licytacji, czy cos
        > sprzedane za grosze, warte tysiace????

A jakieś konkretniejsze przykłady co do spektakularności danych aukcji??

• Gość: sjatl Re: Ranking aukcji "podbijarek" IP: 78.47.29.* 27.02.09, 21:46
          przyklad tutaj masz -->
          fruli.pl/aukcja/notebook-ibmlenovo-thinkpad-w700-nrp7 ;) Pewnie mozna
          odszukac inne, ale akurat ten mi wpadl w rece, na ktoryms forum nawet bylo tez o
          tym pisane
        • elmo.ja Re: Ranking aukcji "podbijarek" 28.02.09, 00:03
          chaosthe napisał:

> elmo.ja napisał:
          >
          > >.......
          > > spektakularnosc niektorych aukcji? tzn cos niezwyklego na licytacji, czy
          > cos
          > > sprzedane za grosze, warte tysiace????
          >
          >
          >
          > A jakieś konkretniejsze przykłady co do spektakularności danych aukcji??
          >
          >
          >
          >
          nie specjalnie, nie chcialem nic konkretnego przytaczac z gry, nawet nie
          wiedzialbym jaka aukcja liczy sie jako niezwykla,
          chcialem sie dowiedziec w oparciu o jakie kryteria ten ranking jest tworzony
        • valentino1986 Re: Ranking aukcji "podbijarek" 28.02.09, 21:12
          chaosthe napisał:

> elmo.ja napisał:
          >
          > >.......
          > > spektakularnosc niektorych aukcji? tzn cos niezwyklego na licytacji, czy
          > cos
          > > sprzedane za grosze, warte tysiace????
          >
          >
          >
          > A jakieś konkretniejsze przykłady co do spektakularności danych aukcji??
          >
          >
          >
          >

Tutaj w tym temacie masz podany przykładzik:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=37&w=90954354&wv.x=2&a=92002793
          • elmo.ja Re: Ranking aukcji "podbijarek" 01.03.09, 01:53
            valentino1986 napisał:
            >
            > Tutaj w tym temacie masz podany przykładzik:
            > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=37&w=90954354&wv.x=2&a=92002793

a nie latwiej bylo powiedziec patrz 3wypowiedzi wyzej
            • valentino1986 Re: Ranking aukcji "podbijarek" 03.03.09, 01:13
              mozliwe, ze latwiej bylo, bo nie musialbym szukac tego przez google, ale czasami
              fora roznie przyporzadkowuja posty, wiec wolalem zrobic tak jak zrobilem. jesli
              kogos to urazilo, to przepraszam ;)
              • mathador Re: Ranking aukcji "podbijarek" 03.03.09, 23:20
                nie bądź znów taki poprawny
                nick pewnie się komuś przyda ;p nie ma co przepraszać
        • Gość: krepel Re: Ranking aukcji "podbijarek" IP: 66.230.230.* 02.03.09, 23:45
          no ostatnio wyczytałem o spektakularnym laptopie za 15tyś wygranym za niecały 1tyś

nie wiem dokładnie jak to było i gdzie, ale ktoś zrobił niezłą kasę
          • elmo.ja Re: Ranking aukcji "podbijarek" 06.03.09, 00:57
            Gość portalu: krepel napisał(a):

> no ostatnio wyczytałem o spektakularnym laptopie za 15tyś wygranym za niecały 1
            > tyś
            >
            > nie wiem dokładnie jak to było i gdzie, ale ktoś zrobił niezłą kasę

wilk syty i owca cala, serwis zarobil i klient tanio kupil gadzet
            • eggostarte Ranking aukcji "podbijarek" 08.03.09, 17:13
              elmo.ja napisał:

> Gość portalu: krepel napisał(a):
              >
              > > no ostatnio wyczytałem o spektakularnym laptopie za 15tyś wygranym za nie
              > cały 1
              > > tyś
              > >
              > > nie wiem dokładnie jak to było i gdzie, ale ktoś zrobił niezłą kasę
              >
              > wilk syty i owca cala, serwis zarobil i klient tanio kupil gadzet

To tak jak obopólne zadowolenie z korzyścią dla obojga;))
              • valentino1986 Re: Ranking aukcji "podbijarek" 11.03.09, 00:01
                eggostarte napisał:

> elmo.ja napisał:
                >
                > > Gość portalu: krepel napisał(a):
                > >
                > > > no ostatnio wyczytałem o spektakularnym laptopie za 15tyś wygranym
                > za nie
                > > cały 1
                > > > tyś
                > > >
                > > > nie wiem dokładnie jak to było i gdzie, ale ktoś zrobił niezłą kasę
                > >
                > > wilk syty i owca cala, serwis zarobil i klient tanio kupil gadzet
                >
                > To tak jak obopólne zadowolenie z korzyścią dla obojga;))

Hmm, ktoś gdzieś w tym lub innym temacie wspominał o laptopie wart okolo 15tys,
                ktory poszedl na fruli za 2,5 tysiaca, o to Ci chodzi?
                • zibi_11 Re: Ranking aukcji "podbijarek" 12.03.09, 11:09
                  No to można powiedzieć, że ktoś wygrał na loterii :P Według mnie te podbijarki
                  sa bardzo spoko, tylko trzeba umiejętnie podbijać. A zakupione towary moża
                  będzie uznać jak wygraną w jakimś konkursie :P
                  • elmo.ja Re: Ranking aukcji "podbijarek" 13.03.09, 00:02
                    zibi_11 napisał:

> No to można powiedzieć, że ktoś wygrał na loterii :P Według mnie te podbijarki
                    > sa bardzo spoko, tylko trzeba umiejętnie podbijać. A zakupione towary moża
                    > będzie uznać jak wygraną w jakimś konkursie :P

trzeba miec tez szczescie, i troche grosza na zainwestowanie, to wtedy nawet
                    kwota 2tys przy wygranej za 15tys nie boli, ale trzeba tez umiec zaryzykowac wg mnie
                  • aniaa80 Re: Ranking aukcji "podbijarek" 15.03.09, 13:19
                    zibi_11 napisał:

> No to można powiedzieć, że ktoś wygrał na loterii :P Według mnie te podbijarki
                    > sa bardzo spoko, tylko trzeba umiejętnie podbijać. A zakupione towary moża
                    > będzie uznać jak wygraną w jakimś konkursie :P
                    >
                    >

Są bardzo dobrze, tylko ludzie muszą przywyknąć, przemyśleć i zrozumieć, że
                    szanse są równe - ma ja każdy uczestnik biorący udział w takim czymś na starcie.
                    -
                    misio misiowi nie będzie równy!!
                    e.g.zm.
                    • Gość: ujfalusi Re: Ranking aukcji "podbijarek" IP: *.viol8r.org 15.03.09, 19:39
                      Ci co wygrali, o wiedza, ze kazdy ma rowne szanse, natmiast Ci co zagrali
                      chwileczke i nic nie wygrali, to wietrza jakis spisek niepotrzebnie;/
                      • elmo.ja Re: Ranking aukcji "podbijarek" 17.03.09, 02:39

> Ci co wygrali, o wiedza, ze kazdy ma rowne szanse, natmiast Ci co zagrali
                        > chwileczke i nic nie wygrali, to wietrza jakis spisek niepotrzebnie;/

jest w tym jakis sens
                        choc ja bym powiedzial ze trzeba na to patzrec kompleksowo a nie poprzez pryzmat
                        chwili
                  • Gość: vetin Re: Ranking aukcji "podbijarek" IP: 61.8.106.* 29.03.09, 17:28
                    Nic nowego w tym, ze trzeba umiejetnie podbijac- nawet fruli zachecalo w jakims
                    artykule do licytowania z glowa. Zaskoczyli mnie tym pozytywnie, bo wydawaloby
                    sie, ze im nie powinno na tym zalezec...
                    • eggostarte Re: Ranking aukcji "podbijarek" 29.03.09, 23:41
                      Gość portalu: vetin napisał(a):

> Nic nowego w tym, ze trzeba umiejetnie podbijac- nawet fruli zachecalo w jakims
                      > artykule do licytowania z glowa. Zaskoczyli mnie tym pozytywnie, bo wydawaloby
                      > sie, ze im nie powinno na tym zalezec...

No z głową, z głową być może są ludzie co dają radę wygrać wszystko ale niestety
                      w większości przypadków szanse są wyrównane- co cieszy, a nie martwi;) Gorzej
                      jakby było jak pisał poprzednik:<
                      • Gość: Vaulttec Ranking aukcji "podbijarek" IP: 93.159.133.* 30.03.09, 00:20
                        Fajnie bo znów nowości dla klienta, portal przyjazny użytkownikowi- można tak
                        śmiało chyba powiedzieć co nie?
                        • aniaa80 Re: Ranking aukcji "podbijarek" 30.03.09, 00:32
                          Jak dla mnie jest to normalne posunięcie serwisu, który chce zachować czołową
                          pozycję na rynku;))
                          • Gość: Vaulttec Re: Ranking aukcji "podbijarek" IP: 93.159.133.* 30.03.09, 00:55
                            A pozycja ta jest jak widać nie zachwiana pomimo tego, iż konkurencja także
                            próbuje rozwinąć skrzydła;))
                            • aniaa80 Re: Ranking aukcji "podbijarek" 01.04.09, 17:56
                              Gość portalu: Vaulttec napisał(a):

> A pozycja ta jest jak widać nie zachwiana pomimo tego, iż konkurencja także
                              > próbuje rozwinąć skrzydła;))

Każdy walczy o pozycję ale szanse zazwyczaj są równe;) Gorzej jeśli chodzi o
                              pomysły- bo tutaj zaczynają się już schody;))
                              • elmo.ja Re: Ranking aukcji "podbijarek" 05.04.09, 23:55
                                aniaa80 napisała:

> Gość portalu: Vaulttec napisał(a):
                                >
                                > > A pozycja ta jest jak widać nie zachwiana pomimo tego, iż konkurencja tak
                                > że
                                > > próbuje rozwinąć skrzydła;))
                                >
                                > Każdy walczy o pozycję ale szanse zazwyczaj są równe;) Gorzej jeśli chodzi o
                                > pomysły- bo tutaj zaczynają się już schody;))

a co niby jeszcze mozna wymyslec?
                            • Gość: exotic Re: Ranking aukcji "podbijarek" IP: *.dedibox.fr 02.04.09, 10:52
                              Hmm… no cos tam konkurecja probuje kopiowac niektóre rozwiazania od fruli,
                              widac, ze chca walczyc o rynek. Jednak fruli i tak ciagle jest pred nimi, bo
                              wprowadzaja regularnie nowe rzeczy. Tak jak np. wczoraj w prima apriliss
                              wprowadzili aukcje, gdzie licytuje sie od tylu i nasze frutki zmaiast podwyzszac
                              cene, to obnizaly;) Niczym w F1 - wszysy wzoruja się od najlepszego teamu.
                              • aniaa80 Re: Ranking aukcji "podbijarek" 02.04.09, 19:33
                                Gość portalu: exotic napisał(a):

> Hmm… no cos tam konkurecja probuje kopiowac niektóre rozwiazania od fruli
                                > ,
                                > widac, ze chca walczyc o rynek. Jednak fruli i tak ciagle jest pred nimi, bo
                                > wprowadzaja regularnie nowe rzeczy. Tak jak np. wczoraj w prima apriliss
                                > wprowadzili aukcje, gdzie licytuje sie od tylu i nasze frutki zmaiast podwyzsza
                                > c
                                > cene, to obnizaly;) Niczym w F1 - wszysy wzoruja się od najlepszego teamu.

- Dobry żart tynfa wart;)))
                                • Gość: Vaulttec Re: Ranking aukcji "podbijarek" IP: 93.159.133.* 04.04.09, 12:00
                                  A gdzieś pisali że to potwierdzone było no ładnie więc to tylko żarcik był;))
                                  • elmo.ja Re: Ranking aukcji "podbijarek" 05.04.09, 23:58

> A gdzieś pisali że to potwierdzone było no ładnie więc to tylko żarcik był;))

wiec zart czy nie zart, bo ja 1kwietnia w trasie bylem i nie mialem mozliwosci
                                    sledzic?

a jesli to nie zart to niby od jakiej kwoty aukcja schodzila w dol, i kto mialby
                                    wygrac?

pozdr
                                    • opem Re: Ranking aukcji "podbijarek" 19.09.09, 22:33

MEGABID.pl - dobrze zrobiony
                                      fajne aukcje
                                  • majmoniczka Re: Ranking aukcji "podbijarek" 19.08.09, 11:36
                                    Moja mamuska ostatnio weszla do pokoju kiedy wymyslalem haslo
                                    podlapala teamt i sama
                                    wymyslila oraz wyslala :D wiec jak widac nie tylko mlodzi startuja w
                                    konkursach :D
                • elmo.ja Re: Ranking aukcji "podbijarek" 13.03.09, 00:03
                  valentino1986 napisał:
                  > Hmm, ktoś gdzieś w tym lub innym temacie wspominał o laptopie wart okolo 15tys,
                  > ktory poszedl na fruli za 2,5 tysiaca, o to Ci chodzi?

to chyba byly dwie niezalezne aukcje od siebie,, albo ktos sie w kwootach
                  machnał i mowicie o tym samym :)
                  • Gość: ujfalusi Re: Ranking aukcji "podbijarek" IP: 204.209.56.* 15.03.09, 19:13
                    Bardzo mozliwe. Co nie zmienia faktu, ze oplacalo sie tym osobom rejestrowac sie
                    na fruli i grac;]
                    • eggostarte Re: Ranking aukcji "podbijarek" 17.03.09, 01:46

> Bardzo mozliwe. Co nie zmienia faktu, ze oplacalo sie tym osobom rejestrowac si
                      > e
                      > na fruli i grac;]

- opłacało, opłacało- zresztą kto by w dzisiejszych czasach nie grał o coś co
                      praktycznie jest za darmo rozdawane? Trzeba tylko mieć szczęście oraz taktykę,
                      żeby to wygrać a potem tylko się cieszyć z wygranej;))
                      • elmo.ja Re: Ranking aukcji "podbijarek" 17.03.09, 02:40
                        eggostarte napisał:

> Gość portalu: ujfalusi napisał(a):
                        >
                        > > Bardzo mozliwe. Co nie zmienia faktu, ze oplacalo sie tym osobom rejestro
                        > wac si
                        > > e
                        > > na fruli i grac;]
                        >
                        > - opłacało, opłacało- zresztą kto by w dzisiejszych czasach nie grał o coś co
                        > praktycznie jest za darmo rozdawane? Trzeba tylko mieć szczęście oraz taktykę,
                        > żeby to wygrać a potem tylko się cieszyć z wygranej;))

a wg Ciebie to jaka np mogla by byc taktyka na zwyciestwo?
                        :)
                      • aniaa80 Ranking aukcji "podbijarek" 18.03.09, 23:01
                        eggostarte napisał:

> Gość portalu: ujfalusi napisał(a):
                        >
                        > > Bardzo mozliwe. Co nie zmienia faktu, ze oplacalo sie tym osobom rejestro
                        > wac si
                        > > e
                        > > na fruli i grac;]
                        >
                        > - opłacało, opłacało- zresztą kto by w dzisiejszych czasach nie grał o coś co
                        > praktycznie jest za darmo rozdawane? Trzeba tylko mieć szczęście oraz taktykę,
                        > żeby to wygrać a potem tylko się cieszyć z wygranej;))

- No gra się po to, żeby wygrać;) Ważne tylko, żeby zasady były w miarę
                        przejrzyste, z tego co widać na fruli są bo pozytywne komentarze chodzą po sieci
                        jak się czyta.
                        • Gość: jaron Re: Ranking aukcji "podbijarek" IP: *.rootkit.de 25.03.09, 21:41
                          a ja czytalem tez regulamin - i smialo mozna powiedziec ze tez jest przejrzysty
                          - a prymusem nie jestem
              • elmo.ja Re: Ranking aukcji "podbijarek" 13.03.09, 00:00
                obopólne zadowolenie jest wlasnie z korzyscia dla obojga, juz w zalozeniu
                • Gość: xx Re: Ranking aukcji "podbijarek" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 15:46
                  Już się skończyły dobre czasy dla graczy na tego typu portalach -
                  coraz więcej jest "cwanych lisów". Ktoś z mojej rodziny wygrał masę
                  laptopów i innego sprzetu (nawet na forum podejrzewano że jest
                  ustawiony przez właścicela danego potalu), ale już się wycofał bo
                  szanse wygrania są minimalne - a jeszcze niedawno miał sposób i
                  wygrywał wszystko praktyczie w co wszedł.
                  • valentino1986 Re: Ranking aukcji "podbijarek" 27.03.09, 16:41
                    No to rzeczywiscie poszczescilo sie jemu. A myslalem, ze ja wygralem nie tak
                    malo, a tu prosze - sa pionierzy, hehe. Rowniez narazie nie gram, od jakis 2 tyg
                    - "odpoczywam", ale w koncu znow zaczne;-)

PS. mial sposob i juz nie ma sposobu?
                    • Gość: xx Re: Ranking aukcji "podbijarek" IP: *.henet.pl 27.03.09, 20:50
                      > PS. mial sposob i juz nie ma sposobu?

Jak się rywalizowało z kimś kto chce w miarę tanio lub z małą stratą wygrać
                      sprzęt to sposób był prosty. Ale z "prawdziwymi hazardzistami" którzy są w
                      stanie wiecej zaryzykować niż zwykły zjadacz chleba nie zabardzo da sie wygrywac
                      bez strat.
                      • elmo.ja Re: Ranking aukcji "podbijarek" 28.03.09, 01:15
                        Gość portalu: xx napisał(a):
                        > Jak się rywalizowało z kimś kto chce w miarę tanio lub z małą stratą wygrać
                        > sprzęt to sposób był prosty.

nie dziwie sie jesli ludzie zakladali ze kupia tylko do 1% wartosci i nie wyzej,
                        to ktos mogl swiadomie grac do 5% i wygrywac wszystko, ale zrozumiale ze ktos w
                        koncu i tak samo zacznie grac, i tedy chyba trzeba prog podnosic :)
                        pozdr
                        • mathador Re: Ranking aukcji "podbijarek" 09.04.09, 14:45
                          no właśnie na tym to polega, kto da więcej wygrywa : )
                          • Gość: manopolo Re: Ranking aukcji "podbijarek" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.09, 08:38
                            a to ciekawe- nigdy bym się nie domyślił :]
                  • elmo.ja Re: Ranking aukcji "podbijarek" 28.03.09, 01:12
                    Gość portalu: xx napisał(a):

> Już się skończyły dobre czasy dla graczy na tego typu portalach -
                    > coraz więcej jest "cwanych lisów". Ktoś z mojej rodziny wygrał masę
                    > laptopów i innego sprzetu (nawet na forum podejrzewano że jest
                    > ustawiony przez właścicela danego potalu), ale już się wycofał bo
                    > szanse wygrania są minimalne - a jeszcze niedawno miał sposób i
                    > wygrywał wszystko praktyczie w co wszedł.

fajny kolo :)
                    ale skoro mial plan na gre dotegoczasu, to mysle ze on czy ktos inny wymysli
                    takze sposob na gre w przyszlosci, ludzie w koncu cwani sa :)
                  • mathador Re: Ranking aukcji "podbijarek" 02.04.09, 17:00
                    no to niezły farciarz :D
                    masę laptopów to zapewne od kilkunastu do kilkudziesięciu tyś zł ;]
                    • Gość: hikeee Re: Ranking aukcji "podbijarek" IP: *.magma-net.pl 06.04.09, 00:28
                      mathador napisał:

> no to niezły farciarz :D
                      > masę laptopów to zapewne od kilkunastu do kilkudziesięciu tyś zł ;]

taka kasa, to juz mozna biznes jakis otwierac, kupuje za 50% wartosci, za 70%
                      legalnie sprzedaje, i ma jedna piata zysku na produkcie, koszty w zasadzie
                      przeniesione na kupujacego, nic tylko miec taktyke i kapital na wejsciu
                      • Gość: XX Re: Ranking aukcji "podbijarek" IP: *.henet.pl 06.04.09, 22:12
                        > > no to niezły farciarz :D
                        > > masę laptopów to zapewne od kilkunastu do kilkudziesięciu tyś zł ;]

Na początku nie wiedział jak grać więc pare rzeczy przegrał i pod koniec też
                        pewnie więc w sumie ten zysk nie był taki duzy. To zabawa dla tych którzy MAJĄ
                        kase a nie dla tych którzy chcą tanio kupić bo mogą się mocno zawieść jak sie
                        okarze że byli jeleniem.
                        • Gość: hikeee Re: Ranking aukcji "podbijarek" IP: *.magma-net.pl 07.04.09, 00:28
                          a w czym nie jest tak ze zeby zarobic trzeba miec kase, czy np oszczedzanie, to
                          nie dla biednych, tylko dla bogatych jest, wiec we wszystko trzeba kapital
                          zainwestowac
                          • valentino1986 Re: Ranking aukcji "podbijarek" 07.04.09, 15:29

> a w czym nie jest tak ze zeby zarobic trzeba miec kase, czy np oszczedzanie, to
                            > nie dla biednych, tylko dla bogatych jest, wiec we wszystko trzeba kapital
                            > zainwestowac

Chyba tak wszedzie jest... a przynajmniej tak mi sie wydaje. bez wzgledu na to
                            czy jest to aukcja, gra na gieldzie czy tez w totka
                            • aniaa80 Re: Ranking aukcji "podbijarek" 07.04.09, 20:37
                              valentino1986 napisał:

> Gość portalu: hikeee napisał(a):
                              >
                              > > a w czym nie jest tak ze zeby zarobic trzeba miec kase, czy np oszczedzan
                              > ie, to
                              > > nie dla biednych, tylko dla bogatych jest, wiec we wszystko trzeba kapita
                              > l
                              > > zainwestowac
                              >
                              > Chyba tak wszedzie jest... a przynajmniej tak mi sie wydaje. bez wzgledu na to
                              > czy jest to aukcja, gra na gieldzie czy tez w totka
                            • Gość: manopolo Re: Ranking aukcji "podbijarek" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.09, 08:40
                              pierwszy milion trzeba ukraść. albo wilicytować monitory za bezcen i posprzedawać
                              • eggostarte Re: Ranking aukcji "podbijarek" 20.07.09, 00:27
                                Gość portalu: manopolo napisał(a):

> pierwszy milion trzeba ukraść. albo wilicytować monitory za bezcen i posprzedaw
                                > ać

Też można- przypomina mi się od razu sytuacja jak ludzie kupowali w "mm" tv, a
                                potem dworzec pełen był pudeł, potem to ograniczyli ;)
    • aniaa80 Re: Ranking aukcji "podbijarek" 22.04.09, 17:56
      O kolejna rzecz nowa na fruli, teraz jakiś konkurs mają z jedną z lepszych
      gazet, która jest dostępna na rynku z prasą;)) Chwali się to!!:D
      • Gość: darko Re: Ranking aukcji "podbijarek" IP: 195.205.100.* 23.04.09, 00:05
        ano, i laptopik do wygrania
        • aniaa80 Re: Ranking aukcji "podbijarek" 26.04.09, 16:02
          Gość portalu: darko napisał(a):

> ano, i laptopik do wygrania
      • elmo.ja Re: Ranking aukcji "podbijarek" 23.04.09, 00:11
        aniaa80 napisała:

> O kolejna rzecz nowa na fruli, teraz jakiś konkurs mają z jedną z lepszych
        > gazet, która jest dostępna na rynku z prasą;)) Chwali się to!!:D

lepsza nielepsza, moze bez przesady, jest ok, ale teamty im sie wyczerpaly
        powoli, ale milo ze strony fruli ze nie dali tego ze wspolpraca np chip'a, bo on
        kosztuje juz ok15zl, a komputerswait tylko kilka :)
        • aniaa80 Re: Ranking aukcji "podbijarek" 26.04.09, 16:01
          elmo.ja napisał:

> aniaa80 napisała:
          >
          > > O kolejna rzecz nowa na fruli, teraz jakiś konkurs mają z jedną z lepszyc
          > h
          > > gazet, która jest dostępna na rynku z prasą;)) Chwali się to!!:D
          >
          > lepsza nielepsza, moze bez przesady, jest ok, ale teamty im sie wyczerpaly
          > powoli, ale milo ze strony fruli ze nie dali tego ze wspolpraca np chip'a, bo o
          > n
          > kosztuje juz ok15zl, a komputerswait tylko kilka :)
        • eggostarte Re: Ranking aukcji "podbijarek" 26.04.09, 16:48
          elmo.ja napisał:

> aniaa80 napisała:
          >
          > > O kolejna rzecz nowa na fruli, teraz jakiś konkurs mają z jedną z lepszyc
          > h
          > > gazet, która jest dostępna na rynku z prasą;)) Chwali się to!!:D
          >
          > lepsza nielepsza, moze bez przesady, jest ok, ale teamty im sie wyczerpaly
          > powoli, ale milo ze strony fruli ze nie dali tego ze wspolpraca np chip'a, bo o
          > n
          > kosztuje juz ok15zl, a komputerswait tylko kilka :)

Aż chce się iść i kupić czasopismo co?:) Hehe:-) Konkurs ekstra widać, że
          potrafią przyciągać jak magnes ludzi do siebie.
          • Gość: jelen Re: Ranking aukcji "podbijarek" IP: 78.142.140.* 26.04.09, 18:37
            no ja jestem takim leniem ze mi sie nie chce isc :D
            ale z checia bym wygral cos z tych nagrod
            • eggostarte Re: Ranking aukcji "podbijarek" 24.05.09, 17:55
              Gość portalu: jelen napisał(a):

> no ja jestem takim leniem ze mi sie nie chce isc :D
              > ale z checia bym wygral cos z tych nagrod

- Hehe a fajne jest to hasło z "kiedy klimat":)) Pozytywnie się poprawia nastrój
              jak się czyta niektóre propozycje;)
          • Gość: hikeee Re: Ranking aukcji "podbijarek" IP: *.magma-net.pl 01.05.09, 01:25
            konkurs jak konkurs, wazne jest tu reklama firmy, ilu oni sobie zjednaja ludzi
            prze te pare nagrod, to sie nazywa dobry marketing
            • elmo.ja Re: Ranking aukcji "podbijarek" 22.05.09, 14:52

> konkurs jak konkurs, wazne jest tu reklama firmy, ilu oni sobie zjednaja ludzi
              > prze te pare nagrod, to sie nazywa dobry marketing

zgadzam sie w pelni, przez takie skormne akcje za darmo sie ma reklame, ciekawe
              pomysly, i nowych uzytkownikow
            • eggostarte konkurs, fajna sprawa 24.05.09, 17:57

> konkurs jak konkurs, wazne jest tu reklama firmy, ilu oni sobie zjednaja ludzi
              > prze te pare nagrod, to sie nazywa dobry marketing

Przede wszystkim ważna jest dobra zabawa:) Widać potrafią połączyć właściwą
              promocję swojej marki oraz fajną grę dając możliwość uczestnictwa z niej wielu
              ludziom, którzy słyszeli o nich oraz przekonali się do marki;)
          • elmo.ja Re: Ranking aukcji "podbijarek" 22.05.09, 14:51
            a juz ten konkurs sie skonczyl, jakie haslo wygralo?
            • Gość: Vaulttec Re: Ranking aukcji "podbijarek" IP: 93.159.133.* 24.05.09, 19:30
              Konkurs jeszcze trwa;)
              • elmo.ja Re: Ranking aukcji "podbijarek" 03.06.09, 03:23

> Konkurs jeszcze trwa;)

konkurs sie juz skonczyl, wg rankingu ludzi wygral tekst krory nie zabardzo mi
                sie podoba
                ale coz, gratuluje
    • Gość: gracz999 Re: Ranking aukcji "podbijarek" IP: 195.24.77.* 05.05.09, 09:46
      Jak dla mnei to sa dwa powazne serwisy - pierwszy z nich to fruli, a zaraz po
      nim podbij. Reszta wg mnie calkowicie sie nie liczy bo sa to serwisy, ktore
      "zgapiaja" od tych dwoch.

Jeśli naomiast chodzi o fruli i podbij, to z pol roku temu liderem dla mnie bylo
      podbij, jednak przez ten okres fruli wprowadzilo do swojej oferty tak ciekawe
      uslugi, ze wlasnie jest liderem w mojej opinii. Nie wspome juz o wpadkach podbij
      badz majstersztyku fruli - www.wykop.pl/link/175955/fruli-pl-pobilo-podbij

Co wy na to?:P
      • Gość: opor Re: Ranking aukcji "podbijarek" IP: 81.175.61.* 10.05.09, 18:30
        hahahah brawo dla podbij