Dodaj do ulubionych

A jeżeli Lefkada to gdzie?

23.01.11, 19:15
Przepraszam za pytanie, ale jeżeli zdecydowałbym się na Lefkadę jednak to jaki jej rejon byłby najlepszym wyborem na bazę? Rejon Vasiliki/Ponti czy okolice Agios Nikitas, czy okolice stolicy wyspy, czy też w pobliżu Nidri. Przyznam, że w każdym z tych miejsc znalazłem fajne oferty hotelików i Lefkada coraz bardziej mnie kusi. Tylko gdzie najlepiej? (wiem, że to trudne pytanie, ale proszę tylko o Wasze zdanie)
Obserwuj wątek
    • pl.sandra5 Re: A jeżeli Lefkada to gdzie? 23.01.11, 20:13
      Hmmm... Ciężko doradzić. Może tak - jeśli lubisz rozrywkę i nocne życie to Lefkada lub Nidrii, jeśli spokój to Vasiliki czy Ag. Nikitas.

Vasiliki jest najbardziej na południu - więc jest najdalej za to cicho.

W sumie drogi mają tak dobre, że nie zależnie gdzie będziesz, dojedziesz - wolniej lub szybciej ale dojedziesz.

Ja osobiście wracam w tym roku do Vasiliki.

Pozdrawiam
    • m.c.r Re: A jeżeli Lefkada to gdzie? 24.01.11, 08:47
      Podsyłałem Ci namiary na fajny pensjonat w Ponti, w którym byliśmy w zeszłym roku.
      A dlaczego tam? Moim zdaniem lepsze miejsce wypadowe do zwiedzania zachodniej części wyspy, zdecydowanie bardziej spokojne niż tłoczne Nidri, a przy okazji jest tam bardzo przyzwoita plaża.
      • kalanitka Re: A jeżeli Lefkada to gdzie? 30.01.11, 11:19
        Ponieważ Lefkada jest w naszych tegorocznych planach podpytam - jak daleko mieliście z pensjonatu do morza. Ja w tym roku muszę porządnie naładować baterie (kojący szum morza wskazany) więc im bliżej tym lepiej smile
        Mi wystarczyłby widok z balkonu w Metsovie i jeszcze kilka innych drobnych rzeczy wink lecz mój małżonek to typowa rybka i woda musi być wink
        • m.c.r Re: A jeżeli Lefkada to gdzie? 31.01.11, 08:53
          kalanitka napisała:

> Ponieważ Lefkada jest w naszych tegorocznych planach podpytam - jak daleko miel
          > iście z pensjonatu do morza. Ja w tym roku muszę porządnie naładować baterie (k
          > ojący szum morza wskazany) więc im bliżej tym lepiej smile

Jakieś 10 metrów, albo i mniej wink wystarczyło wyjść, przejść przez ulicę i cała plaża Twoja smile
          • kalanitka Re: A jeżeli Lefkada to gdzie? 31.01.11, 14:26
            Eeeeeeee tam zaraz moja mąż sie ucieszy hahaha wink
            W takim razie uśmiecham się o namiary pensjonaciuku smile albo na gazetowy lub nk smile
            • m.c.r Re: A jeżeli Lefkada to gdzie? 31.01.11, 19:03
              maistrali.weebly.com/ smile
              • kalanitka Re: A jeżeli Lefkada to gdzie? 31.01.11, 19:14
                Dzięki smile i jeszcze jedno (może gdzieś o tym pisałeś, lecz nie odszukałam) zamawialiście wcześniej nocleg czy tak "z marszu" znaleźliście smile
                • m.c.r Re: A jeżeli Lefkada to gdzie? 01.02.11, 21:09
                  Rezerwowałem wcześniej smile
        • bah77 Re: A jeżeli Lefkada to gdzie? 03.02.11, 22:47
          Witaj Kalanitko!

Możesz zamieszkać ma samej plaży:
          fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,97614212,100394604.html

Pokój w tym pensjonacie zająłem oczywiście w ciemno, tak jak zawsze poza sezonem.

Choć za zdecydowanie najlepszą lokalizację bazy wypadowej uważam pobliskie, urokliwe Agios Nikitas:
          fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,97614212,100430941.html

Pozdrawiam serdecznie

bah77
          • kalanitka Re: A jeżeli Lefkada to gdzie? 05.02.11, 20:42
            Dzięki za podpowiedź smile
            Zobaczymy gdzie zakotwiczymy - wybór może być mniejszy, bo my jak zwykle jedziemy w sezonie smile
            Pozdrawiam
            • pl.sandra5 Re: A jeżeli Lefkada to gdzie? 05.02.11, 21:24
              Witam

Jeśli pojedziesz w lipcu to w ciemno też znajdziesz pokój czy apartament. Tam główny sezon zaczyna się w sierpniu razem z urlopami Włochów - tak twierdził właściciel domu w którym mieszkałem.

Tym bardziej, że w Polsce na WP już starsza drożyzną w Grecji związaną z podwyższeniem podatku VAT na m.in. żywność i usługi turystyczne.

Do tego wystarczy, że dołączą medialne informacje o protestach czy strajkach - a pewnie po wygaśnięciu tematu Egipskiego, wróci Grecja na pierwsze strony, tak jak w zeszłym roku.

Pozdrawiam

Jacek
              • kalanitka Re: A jeżeli Lefkada to gdzie? 05.02.11, 22:15
                Witaj
                Nie mam wyboru muszę jechać w sierpniu, chociaż wiem że to naj, naj najwyższy sezon - testowaliśmy to dwa razy w okresie okołoświątecznym (15 sierpnia). Na południu Peloponezu szybko znaleźliśmy apartamencik i to nawet niedrogo jak na sierpień.
                Wiem , że na Lefkadzie może być tłoczno, do tego kusi mnie jeszcze Parga wink Ech...... zawsze możemy skierować nasze 4 kółka w znajome lub jeszcze niepoznane miejsca Peloponezu gdy Lefkada będzie pękać w szwach hahaha
                Pozdrawiam
                • bah77 Re: A jeżeli Lefkada to gdzie? 07.02.11, 08:01
                  > gdy Lefkada będzie pękać w szwach hahaha...

Kalanitko, nawet wtedy nie rezygnuj z objechania malowniczej Lefkady.
                  Tę małą wyspę warto objechać w 2-3 dni, choćbyś miała nocować nawet w Nidri. wink
                  A potem możesz pojechać np. na Pilion...

Pozdrawiam

bah77
    • barbelek Re: A jeżeli Lefkada to gdzie? 24.01.11, 19:48
      Jeśli lefkada to... Vasiliki, a dokładniej Ponti. Hotelik już prawie zarezerwowany, cena dobra ( www.xenia-lefkada.gr/ ). Teraz poszukuję następujących informacji: 1) Jak trafić z lotniska na ateński dworzec autobusowy (coś mi świta, że X93, ale nie jestem pewien), 2. Jak sprawdzić (w sensie gdzie) rozkład jazdy KTEL-a na Lefkadę, 3) Czy, a jeżeli tak to jak i gdzie można zamówić bilet autobusowy przez neta?
      • bachula_gr Re: A jeżeli Lefkada to gdzie? 25.01.11, 07:25
        Ad 2
        Ano np tutaj znajdziesz rozklad kursow KTEL z zewnatz ale i po wyspie, podaja ze do konca czerwca 2011.
        Jednak skoro Lefkada w Grecji to trzeba by sprawdzac na biezaco, od niedawna jest taki magiczny numer 14505 z greckich komorek i stacjonarnych
        Ad 3
        Takie rzeczy tylko w Erze wink)))

Ps- musowo trzeba spedzic choc dzien na Porto Katsiki, a w Vassiliki to zawsze strasznie wieje ale rownoczesnie raj dla surferow wszelkiej masci.

• pl.sandra5 Re: A jeżeli Lefkada to gdzie? 25.01.11, 10:16
          Witam

Tych wiatrów to bym się tak nie obawiał. W zeszłym roku mnie tez nimi straszono a okazało się , że nie było tak źle - bynajmniej na plaży w Vassiliki. Może na drugim końcu zatoki w Ponti wieje mocniej.

Zresztą tam jest tak ciepło, że czasami człowiek się modli o ten wiaterek wink

Co do plaż Lefkady to sugeruję zakup mapy wyspy - ok. 6 euro i jeżdżenie codziennie gdzie indziej - super sprawa. Plażowanie się nie znudzi a dojazd .... Sprawdzian umiejętności kierowcy.

Najlepiej rano jeździć aby znaleźć miejsce do parkowania bo z tym różnie bywa.

Pozdrawiam

Jacek
      • m.c.r Re: A jeżeli Lefkada to gdzie? 25.01.11, 22:25
        Melduję, że maila dostałem smile
        Krzysztof, jeśli to nie problem, to odpiszę na niego jutro, ok?
        • barbelek Re: A jeżeli Lefkada to gdzie? 25.01.11, 23:27
          Marcin- aby przed 05.07smile
          • m.c.r Re: A jeżeli Lefkada to gdzie? 29.01.11, 20:02
            Nakrzyczałeś na mnie za deskę, więc już odpisałem smile
      • logopeda9 Re: A jeżeli Lefkada to gdzie? 26.01.11, 10:58
        jej jak macie fajniesmile baaardzo miło wspominam Lefkadę i potwierdzam (moim skromnym)trafność wyboru, Vassiliki to świetna lokalizacja bo spokojniej niż w Nidri ale nawet jest mini porcik i zjeść octopusa można i pospacerować (na śliczną plażyczkę chyba agiofili czy coś takiego, są tam też taxi boat'y);bilety "pks" lepiej rezerwować wcześniej (my się na pierwszy nie zabraliśmy).Już zazdroszczę lazurów i błękitów na Lefkadzie zupełnie obłędnychsmilemoże znasz a może nie ,w każdym razie polecam:
        lefkada.blog.onet.pl/
        www.lefkada.gr/pages.asp?pageid=40&langid=2
        • barbelek Dzięki wielkie Logopedo 26.01.11, 16:14
          Blog znałem oczywiście, ale jakoś uleciał mej pamięci więc teraz jak znalazł. Dzięki raz jeszcze.
    • pl.sandra5 Re: A jeżeli Lefkada to gdzie? 31.01.11, 15:57
      W jakim terminie będziecie na Lefkadzie??

Ja planuje pobyt w Vassiliki od 9 do 24 lipca - można by się spotkać na frappe czy ouzo wink

Pozdrawiam

Jacek
      • barbelek Re: A jeżeli Lefkada to gdzie? 31.01.11, 22:07
        No to nie ma bata byśmy się nie spiknęli- skrobnij do mnie na gazetowego.
        • stej4 Re: A jeżeli Lefkada to gdzie? 07.02.11, 14:08
          o rety rety! smile
          Już zazdraszczam podróży na wyspę, gdzie woda przybiera w niektórych miejscach taki kolor, że ludziom oglądającym zdjęcia po powrocie leci piana z ust i pytają zaraz o jakieś Malediwy, Seszele czy inne takie.. smile
          A to tylko - eghm.. sorry! aż! - Nasza Kochana Grecja!
          Oj, zazdraszczam! Tym bardziej, że drugi rok z rzędu planów na Grecję brak... sad

Barbelku, nikt nie odpowiedział na Twoje pytanie o autobus z lotniska na dworzec GKS [Grecka Komunikacja Samochodowa big_grin radosna twórczość mojego szwagra! smile], więc domyślam się, że info już znalazłeś, ale proforma napiszę: tak, autobus X93 dowiezie Was z lotniska na dworzec.

Co do miejsca noclegu, to chyba wszystko zostało już w zasadzie ustalone i powiedziane. Od siebie mogę dodać, że Lefkada jest dość mocno zróżnicowaną wyspą pod względem terenu, tzn. brzegi lubią ostro opadać w dół, w związku z czym nie należy się wtabelowywać w takie egzotyczne pomysły na nocleg jak ten nasz, tzn. Kalamitsi [dlaczego? szczegóły na blogu smile], ale widzę, że Wam takie ekstremalne pomysły do głowy nie nachodzą (i dobrze!)
          Vasiliki jest udaną miejscówką, a jeszcze bliskość takich perełek jak Agiofili...
          tinyurl.com/Agiofili
          tinyurl.com/Agiofili2
          Więcej słów nie potrzeba... Prawda? smile

Pozdrawiam i życzę udanego wypoczynku! smile
          J.
          • barbelek Re: A jeżeli Lefkada to gdzie? 07.02.11, 19:29
            Witaj Stejusmile Dzięki wielkie. I za dzisiejsze info i za Twój (Wasz) blog- wiele cennych informacji.
    • barbelek Re: A jeżeli Lefkada to gdzie? 08.02.11, 15:41
      Klamka zapadła, pieniążki na zaliczkę wysłane (i potwierdzone, że doszły). W tym roku Lefkada będzie na 13 dni oraz na 2 dni Ateny.
      Początkowo chciałem autokarem dojechać na wyspę i na miejscu wynająć samochód. Jednakże cena ichnego PKS-u- 30,5euro za osobę w jedną stronę-zweryfikowała te plany (dojazd z Aten na Lefkadę i z powrotem kosztowałby nas 183euro!!). Z takim upustem samochodu tam raczej nie znajdę. Więc z ateńskiego lotniska wynajętym samochodem sobie dojedziemy.
      Plany takie, że trochę leniuchowania, dużo Lefkady, Kefalonia przynajmniej na liźnięcie na jeden dzień. Drugiej połowie obiecałem, że w tym roku do Meteorów trafimy, więc całodniowa tamże wycieczka też w planach jest.
      Cieszę się bardzo, jednakże fakt pozostanie faktem, że to...nie Kreta jestsad
      W każdym razie od 05.07 nie ma mnie tu, a jestem TAMsmile
      • ewa.mila Re: A jeżeli Lefkada to gdzie? 09.02.11, 11:58
        Barbelku!!! będziemy w tym samym czasie (tak myślę - my od 15 do 29 lipca) - Wy na jońskiej Lefkadzie a my na jońskiej Zante - myślę, że obowiązkowo w planie spotkanie na Kefalonii!!!!!!!!!! Ale plan!!!
        Nie wiem jak to się da technicznie - musimy to obgadać i spróbować.
      • pl.sandra5 Re: A jeżeli Lefkada to gdzie? 10.02.11, 18:12
        W tym roku na Wyspach Jońskich będzie mówiło się po polsku wink
        Sam pomagałem paru osobom w rezerwacjach w Vassiliki w lipcu a i ja tam od 9.07 będę.
        A wcześniej od 7.07 w Atenach i okolicach.

Pozdrawiam i do zobaczenia

Jacek
        • sts10 Re: A jeżeli Lefkada to gdzie? 11.02.11, 12:25
          Witam wszystkich, czytam wszystkie posty i widzę że naprawdę będzie się mówiło po polsku. My tzn. 2+1 będziemy na Lefkadzie od 03.07-17.07. także może gdzieś się spotkamy. Jeżeli możecie podajcie namiary na to co już macie zarezerwowane, bo my jeszcze się wachamy, którą lokalizację wybrać.
          Pozdrawiam
          • pl.sandra5 Re: A jeżeli Lefkada to gdzie? 11.02.11, 14:34
            Witam

Miejscowość - Vassiliki
            Dom - Apartamenty "Koala"

Jeśli chcesz wyślij mi swojego maila na priv to podeślę Tobie moja listę mailową do Grecji.

Pozdrawiam

Jacek
            • kalanitka Re: A jeżeli Lefkada to gdzie? 13.02.11, 23:12
              Jak widać spora ekipa zbiera się w lipcu na Lefkadzie smile
              My zawitamy tam dopiero w sierpniu. Gdzie zakotwiczymy jeszcze nie wiadomo (jedziemy "w ciemno"), może wasze relacje na gorąco nam pomogą.
              • pl.sandra5 Re: A jeżeli Lefkada to gdzie? 14.02.11, 18:19
                Witam

kalanitka, ja akurat wracam w to samo miejsce tylko piętro wyżej. Miejsce blisko i daleko zarazem od plaży - 10-15 minut spacerkiem.

Szukam spokoju i śpiewu cykad. Zmęczony zgiełkiem miasta i cywilizacji - i to znalazłem w Koali.

Pozdrawiam
                • kalanitka Re: A jeżeli Lefkada to gdzie? 20.02.11, 15:12
                  smile
                  przyjemnie jest wracać w znajome miejsca gdzie można naładować baterie wink ja też takiego miejsca szukam i zastanawiam się czy na Lefkadzie znajdę w pełni sezonu. Pojedziemy zobaczymy. W tym roku jak widać Lefkada będzie oblegana przez forumowiczów smile
          • nutella76 Re: A jeżeli Lefkada to gdzie? 13.02.11, 20:16
            Hej,w terminie 17-31 lipca będziemy(2+1)w Vasiliki,pierwszy raz na Lefkadzie,ale widzę,że miejsce nie jest tak mało znane przez Rodaków jak mi się wydawało.Może ktoś znający temat zechce udzielić odpowiedzi na parę pytań:
            -jaka jest temp.wody w morzu w drugiej połowie lipca
            -czy do plaż można dojechać autem
            -czy jest dojazd do latarni morskiej na południowym krańcu wyspy
            -w przypadku jednodniowej wycieczki do Delf ile czasu spędzimy w samochodzie
            -jakie są przeciętne ceny obiadków w tawernach
            -ile kosztuje przeprawa promowa na Kefalonię za samochód,osobę w obie strony
            Będziemy bardzo wdzięczni za wszelkie odpowiedzi.Pozdrawiam.
            • pl.sandra5 Re: A jeżeli Lefkada to gdzie? 13.02.11, 20:40
              nutella76 napisała:

> -jaka jest temp.wody w morzu w drugiej połowie lipca
              Zdecydowanie ciepła.
              > -czy do plaż można dojechać autem
              Tak, da się.
              > -czy jest dojazd do latarni morskiej na południowym krańcu wyspy
              Tak, jest.
              > -w przypadku jednodniowej wycieczki do Delf ile czasu spędzimy w samochodzie
              Liczcie do doby całą wycieczkę. Sprawdzałem na GPS-ie, Google map, Via Michelin - i wziąłem na 2 dni hotel w Atenach aby zwiedzić ten region - Delfy, Korynt, Mykeny, Naflpio i itd.
              > -jakie są przeciętne ceny obiadków w tawernach
              Zależy co i gdzie zamówisz - gyros pita 2 Euro , inne dania od 6 Euro w górę
              > -ile kosztuje przeprawa promowa na Kefalonię za samochód,osobę w obie strony
              Sam jestem ciekawy jakie ceny będą w bieżącym roku - rozważam wynajęcie auta w Fiskardo na 1 dzień - może okazać się to tańsze niż transport własnego auta. Niestety o cenach można się dowiedzieć w porcie lub u agenta , który sprzedaje bilety - brak informacji na www.
              > Będziemy bardzo wdzięczni za wszelkie odpowiedzi.Pozdrawiam.

Również pozdrawiam
              • nutella76 Re: A jeżeli Lefkada to gdzie? 14.02.11, 22:47
                Dzięki za wyczerpującą odpowiedź.Śledząc Twoje posty wywnioskowałem,że mamy podobny plan pobytu w Grecji,lecz w innym terminie.W drodze do Vasiliki zamiarzamy zahaczyć o Ateny na dwa-trzy dni.Może masz namiary na jakiś sprawdzony hotel w Atenach w przystępnej cenie z pargingiem.Z góry dziękuję.Pozdrawiam,Włodek.
                • pl.sandra5 Re: A jeżeli Lefkada to gdzie? 15.02.11, 09:40
                  nutella76

Sprawdzonych hoteli w Atenach nie mam. Sam szukałem - opierając się na opiniach , które znalazłem w necie.

Rezerwacji dokonałem poprzez serwis - www.hostelbookers.com/ w hotelu Aristoteles.

Czemu?? Przeczytasz tutaj - tinyurl.com/6frc6wm

Jeśli chodzi o miejsce parkingowe to osoba, która ze mną się kontaktowała via e-mail, twierdziła, że pomogą w znalezieniu parkingu.

Jakbyś chciał więcej info to pisz na priv.

Pozdrawiam

Jacek

• nutella76 Re: A jeżeli Lefkada to gdzie? 16.02.11, 18:57
                    Dzięki za info,jednak zdecydowaliśmy się na Apollo Hotel z www.booking.com/index.html?aid=100200;label=Hotel-reservations-ZFzkZQ8JOVYXje9vcwuuRAS3865872445;ws=&gclid=CP_bhKOejacCFQsTfAodMBYZeA.Trochę drożej ale bez depozytu przy rezerwacji,no i przystanek metra pod nosem.Nie omieszkam się odezwać z prośbą o wsparcie informacune,jakby co...wink
                    Pozdrawiam,Włodek
                    • bebiak Re: A jeżeli Lefkada to gdzie? 16.02.11, 19:44
                      nutella76 napisała:

> Dzięki za info,jednak zdecydowaliśmy się na Apollo Hotel (..)

Wpisałam nazwę hotelu do wyszukiwarki i pokazal mi się hotel przy Plateia Karaiskaki, jeszcze z dumą oznajmione: 2 minuty od stacji metra Metaxourgijo.
                      Jeśli to rzeczywiście ten to bądźcie czujni: to bardzo nieciekawa okolica, niestetysad
                      O hotelu nie wiem nic oczywiście, ale okolicę znam nienajgorzej, bo niezdrowo lubię się zapuszczać (jak mnie najdzie) w takie miejsca celem oglądania ciemnych stron Aten.
                      Pozdrawiam. B.
                      • nutella76 Re: A jeżeli Lefkada to gdzie? 18.02.11, 16:02
                        Dzięki za troskę.Niestety co do dzielnicy to masz trochę racji(zasiedlona imigrantami),ale śledząc opinie o tym oraz innych hotelach w okolicy można wywnioskować,że nie jest tak źle,poprostu lepiej unikać nocnych spacerów bocznymi uliczkami.Natomiast jest to miejsce o dużym natężeniu ruchu nawet w nocy i ten hałas może być problemem,no ale dwie noce wytrzymamy smile
                        Pozdrawiam,Włodek
                    • logopeda9 Re: A jeżeli Lefkada to gdzie? 06.03.11, 19:53
                      byliśmy w tym hotelu, polecam.Nie ma się do czego przyczepićsmile
            • bah77 Re: A jeżeli Lefkada to gdzie? 14.02.11, 00:37
              > -jaka jest temp.wody w morzu w drugiej połowie lipca

~24 st. C.

> -czy do plaż można dojechać autem

Do większości tak.

> -czy jest dojazd do latarni morskiej na południowym krańcu wyspy

Wygląda tak:

fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,97614212,100551245.html

> -w przypadku jednodniowej wycieczki do Delf ile czasu spędzimy w samochodzie

~13.

> -jakie są przeciętne ceny obiadków w tawernach

Jakich?

> -ile kosztuje przeprawa promowa na Kefalonię za samochód,osobę w obie strony

forum.gazeta.pl/forum/w,203,107326898,,Levkada_Kefalonia_Zante.html?v=2

Pozdrawiam

bah77
              • nutella76 Re: A jeżeli Lefkada to gdzie? 14.02.11, 22:59
                Dzięki za odpowiedź.Faktycznie,w przypadku przeprawy promowej na Kefalonię warto rozważyć wypożyczenie auta w Fiskardo(jak słusznie zauważył pl.sandra5) na 1 dzień,niż płacić za przewóz swojego.Pozdrawiam.
      • bachula_gr Re: A jeżeli Lefkada to gdzie? 11.02.11, 13:22
        barbelek napisał:

> Drugiej połowie obiecałem, że w tym roku do Meteorów trafimy, więc całodniowa tamże wycieczka też w planach jest.

Rouzmiem barbelku, ze jak Wam poziom kofeiny drastycznie spadnie na trasie Lefkada-Kalambaka to wpadniecie po drodze na frappe do M.?
        • barbelek Re: A jeżeli Lefkada to gdzie? 11.02.11, 16:18
          Bachulo Droga. Poziom kofeiny na pewno spadnie, i wcale nie musi spaść drastyczniesmile. Jeżeli tylko wycieczka w tamtą stronę dojdzie do skutku z wielka radością zawitamy do M. Wcześniej oczywiście dawszy znać pewnikiem mailowosmile
    • sts10 Re: A jeżeli Lefkada to gdzie? 05.03.11, 14:30
      Czy ktoś podpowie gdzie znajdę namiary na koszt promu z Wenecji do Igumenitsy, tzn. 2+1 oraz auto (Scenic).
      Planuję stąd dojechać na Lefkadę.
      Pozdrawiam
      • barbelek Re: A jeżeli Lefkada to gdzie? 05.03.11, 14:35
        To chyba jeden z adresów: www.ferries.gr/minoan/
        • sts10 Re: A jeżeli Lefkada to gdzie? 06.03.11, 12:30
          Dziękuję,ale mam olbrzymią prośbę. Jak poruszać się po stronie. Planuję żeby wypłynąć 03.07 a powrót 17.07. i w rubrykach wychodzi na moje rozważania że te terminy nie są dostępne. Ponadto jak to jest z tymi sezonami jak je liczyć.
          Czy byłby ktoś wspaniałomyślny i pomógł mi się w tym odnaleźć tzn. ile zapłaciłbym za 3 osoby + auto w obie strony( pobyt na pokładzie "chyba"?).
      • m.c.r Re: A jeżeli Lefkada to gdzie? 06.03.11, 17:59
        www.anek.gr
        www.minoan.gr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka