Dodaj do ulubionych

Γειάσου σε ο κ&

05.03.06, 22:46
Ειδικός χάρι στους ανθρώπους που πήραν τη μεγάλη ιδέα να ανοίξουν αυτό το
φόρουμ. Ελπίζω ότι ο καθένας, όχι μόνο λαοί που αγαπούν την Ελλάδα, θα
απολαύσει τις πληροφορίες και την ιστορία για την ομορφιά των ελληνικών νησιών
της Ελλάδας και και επίσης για τους θαυμάσιους ελληνικούς ανθρώπους. Επιθυμώ
τους φιλικούς τρόπους σε όλες τις συζητήσεις. Θλιβερός εάν τα ελληνικά μου δεν
είναι τόσο ρευστό εγγράφως γράψιμο, αλλά πολλά έτη δεν έγραφα στα ελληνικά.
Σας πολύ αληθινά,
Απόστολος.
Obserwuj wątek
    • apostolis Re: Witam wszystkich 05.03.06, 23:36
      milosnikow Grecji. Tak mialo byc kontynuowane w greckim jezyku, ale silnik Agory miesza szyki w grackim jezyku, a szkoda. Mimo wszystko jeszcze raz wszystkich na tym Forum pozdrawiam.
      Apostolis
      • chiara76 Re: Witam wszystkich 06.03.06, 14:24
        witamysmile
        mamy tu nawet jakiś wątek powitalny, ale widzę, że mało kto z niego korzysta.
        Rozgość się na forum.
      • hristoforos Re: Witam wszystkich 07.03.06, 10:52
        Ghiasou Apostoli!
        Jestem ogromnym fanem ELLADY,i dlatego też pewnie tutaj się znalazłem.
        Czy Ty mieszkasz w Grecji??
        Jeśli tak, to proszę Cię o kontakt na hristoforos@gazeta.pl .
        Pozdrawiam.
    • mala_lola Re: Γειάσου &# 07.03.06, 00:56
      To jak ty masz wlasciwie na imie, Apostolos czy Apostolis? Warto by bylo
      wiedziec, jak sie pisze swoje imie, tym bardziej, ze bedziesz go uzywal przez
      reszte zycia!
      • apostolis Re: Γειάσου Λoλα 07.03.06, 06:41
        mala_lola napisała:
        > To jak ty masz wlasciwie na imie, Apostolos czy Apostolis? Warto by bylo
        > wiedziec, jak sie pisze swoje imie, tym bardziej, ze bedziesz go uzywal przez
        > reszte zycia!

Witaj Lolu smile
        Zadne z powyzszych imion (pomimo faktu, ze Apostolis jest pochodnym od
        Apostolos), nie sa moim wlasciwym imieniem, a tylko tzw. nicknames wink Jako
        Apostolis juz od dosc dawna zalogowany jestem w portalu polskiej gazety, ktora
        czasami czytuje a nickname ten przybralem z sentymentu do dawnego wspanialego
        czlowieka i przyjaciela - Αποστολης, ktory zginal tragicznie prawie 20 lat temu
        kiedy jeszcze mieszkalem w Grecji. Wielu znajomych Grekow, w tym moja (odnoszac
        do czasu przeszlego)przyszla malzonka, lubili czasami nazywac mnie Apostolos
        (Apostoł) odnoszac to do faktu, ze przybylem z kraju, w ktorym tez wychowywal
        sie Papiez. Mysle, ze zaspokoilem twoja ciekawosc,-? ale czy nie szkoda czasu na
        roztrzesanie takich blahostek, kiedy mozna miejsce na tym forum uzyc do opisow
        przepieknej Grecji i jej wspanialych mieszkancow.
        Pozdrawiam smile
        Apostolos.
        • mala_lola Re: Γειάσου &# 07.03.06, 22:16
          Zwykla ciekawosc...Dziwi mnie, ze nikt tego nie spostrzegl. Z tym pieknem
          Grecji to roznie bywa. Bylam tam w 2000 roku z mezem nie-Polakiem, bo on jakies
          tam mial wyobrazenia o kolepce kultury zachodniej ....Wesolo bylo juz na
          lotnisku w Atenach: okradli nas. W hotelu nie mozna sie bylo niczego doprosic
          chociaz byl to hotel 5 gwiazdkowy. Leniwa obsluga robiaca miny. Air -
          condishining nie pracowal jak nalezy w zwiazku z tym zamiast spac poszlismy na
          nocny spacer. Ludzie w Atenach nastawieni sa na wyciaganie forsy od
          obcokrajowcow (tak jest zreszta w calej Europie!!!!) Przyczepiaja sie i nie
          mozna sie od nich odczepic zwlaszcza w sklepach (sprzedawcy). Kobiety, te
          zauwazone na ulicach sa wyfiokowane, wymalowane i ubrane jak na wesele. Ale
          uroda nie grzesza. Mezczyzni z kolei nie roznia sie wiele od facetow z Egiptu
          czy innego kraju arabskiego. Koszule maja rozpiete do pepka (pewnie zeby bylo
          widac owlosienie!), obwieszeni sa zlotem i wiekszosc nosi biale skarpetki do
          ciemnych butow. Ateny sa zatloczone i smierdza i tylko od czasiu do czasu widac
          jakies antyczne ruiny, kiedy ludzie to widza dech im zapiera, bo przeciez po to
          wlasnie przyjechali tysiace kilometrow, zeby obejrzec te skorupy.....
          Na Santorini zauwazylismy tez inny rodzaj turystyki a raczej wymiany ... sex
          oriented. Samotne panie przyjezdzaja do Grecji zaspakajac swoj seksualny apetyt
          a Grecy robia co moga i ciesza sie, bo nie musza placic dziwkom, maja w duzym
          wyborze za darmo.
          W Grecji sa piekne widoki. Ale nie warto tam jechac, zeby je zobaczyc, bo
          wszystko dookola a zwlaszcza ludzie psuja te widoki jak tylko mozna. Nawet we
          wrzesniu trzeba uwazac, zeby kogos nie nadepnac lub nie popchnac. Sami Grecy
          jako nacja sa srednio interesujacy. Bardzo zblizeni do Orientu swoja
          mentalnoscia i normalny czlowiek z radoscia oddycha jak juz stamtad wyjedzie.
          Moj maz chcial zobaczyc kolepke kultury zachodniej a zobaczyl zakonserwowany
          Orient. Widzialam w zyciu ladniejsze miejsca i spotkalam przyjemniejszych
          ludzi. Nigdy wiecej juz nie pojade na wakacje do Europy. Nie wiem czym wy sie
          zachwycacie, pewnie nie widzieliscie naprawde pieknych miejsc.
          • kretka27 Re: Γειάσου &# 07.03.06, 22:32
            troszkę to przypomina Poradnik ksenofoba, ale tylko troszkę sad

• madfashion Re: Γειάσου &# 07.03.06, 22:44
            to chociaz napisz jakie sa twoim zdaniem te "PIĘKNE MIEJSCA", ja jestem ciekawa
            twojego zdania, bo mniemam po wypowiedzi, ze prawdziwy z ciebie kosmopolita smile

P.S. mi ta nutka orientu jak najbardziej odpowiada
            • madfashion masz na myśli kolebkę czy klepkę? :) 07.03.06, 22:46
              Myślałam, że to literówka, ale nie bo powtórzyłaś to co najmniej 2 razy smile
              Piszę się kolebka a nie "kolePka", chyba że miałaś na myśli może jakąś klepkę ;P
              • apostolis Re: masz na myśli kolebkę czy klepkę? :) 11.03.06, 08:43
                Mysle, ze Lola zamieszkuje w dalekim i egzotycznym kraju, gdzie malo przywiazuje
                sie wagi do- language condition... and air too smile
              • mala_lola Re: masz na myśli kolebkę czy klepkę? :) 12.03.06, 08:30
                Ja mam prawo robic bledy(zreszta jesli robie to nieliczne), mieszkam poza
                Polska 24 lata i na co dzien uzywam innego jezyka.
                • apostolis Re: masz na myśli kolebkę czy klepkę? :) 12.03.06, 18:35
                  Lolu, moja aluzja byla wlasnie do tego innego, egzotycznego jezyka, ktorego probke mimochodem zaprezentowalas wink
                  Dziwne jest troche podejscie twoje do Polakow, ktorym spodobala sie Grecja i tu na tym specjalnie zalozonym dla nich forum probuja podzielic sie swoja fascynacja. Musisz miec jakis mocny powod, dla ktorego ich za to pietnujesz. Nie zarzucam ci wlasnej opinii o Grecjii, ktora "znasz" z kilkudniowego tam pobytu i masz do niej prawo. Poznalem bardzo wielu ludzi, ktorzy porzucili kraj swojego pochodzenia dla Grecji, byli to przybysze z Kanady, Australii, Francji, Austrii, Holandii...etc. Zaprzyjazniony bylem z mieszkancami wielu europejskich krajow, ktorzy kazdego roku odwiedzali ten kraj, w tym wielu Niemcow i kazdy jak tylko mogl, staral sie komunikowac w j.greckim. Byc moze wg twojego zdania maja oni wieksze do tego prawo. Z checia posluchalbym twojej opinii.

Pozdrawiam
                • www.moda.bazarek.pl marne to wytłumaczenie :) 12.03.06, 20:00
          • apostolis Re: Γειάσου Λoλα 08.03.06, 00:22
            Witam ponownie Lolusmile
            Z mila checia potwierdzilbym twoja spostrzegawczosc, gdyby nie ucieklo uwadze
            moje skromne zyczenie z pierwszego postu wink
            Pozdrawiam serdecznie smile
          • amigo50 Re: Γειάσου &# 10.03.06, 14:07
            Trochę to smutne, że masz takie spostrzeżenia i doświadczenia. Może Twoje
            obserwacje są zbyt pobieżne? Zobacz, tylu ludzi na tym forum, którzy byli już
            kilka czy kilkanaście razy w Grecji (a jeszcze niektórzy to nawet
            kilkadziesiąt) mają te obserwacje i spostrzeżenia zupełnie inne. Oczywiście, że
            masz prawo do własnego zdania, ale nie wystawiaj tak radykalnych opinii na
            podstawie jednorazowej wizyty w tym pięknym kraju.
            Co do skorup, którymi nie warto się zachwycać, to powiem Ci, że na Delos byłem
            już chyba 8 razy (na pewno nie mniej) i jestem pod coraz większym wrażeniem
            tych "skorup". Być może dlatego, że moja wiedza na temat historii tej wyspy
            jest coraz większa i z coraz większym podziwem patrzę na ten pępek naszej
            cywilizacji, Twojej też. No, chyba, że całkowicie odcięłaś tę pępowinę.

> Nie wiem czym wy sie
            > zachwycacie, pewnie nie widzieliscie naprawde pieknych miejsc.

Chętnie poczytam więc o tych miejscach, może i ja je odwiedzę...a może się
            okaże, że już je znam i tylko nie wiem ja, stary tępak, że jedynie słusznym
            jest właśnie te miejsca podziwiać.
            • amigo50 Re: mala_lola 10.03.06, 14:09
              ...mój wcześniejszy post dotyczy oczywiście tego co napisała mala-lola.
              • drabiniasty Wiele jest piekniejszych miejsc niz Grecja 10.03.06, 23:30
                Nawet skomercjalizowane Hawaje sa duzo, duzo ladniejsze niz Grecja. Olbrzymie
                przestrzenie, ludzi sie oglada jak sie chce, rain forest, plaze i przede
                wszystkim zachody slonca nad Pacyfikiem. Pomijam takie miejsca jak Polinezja
                (tam jest naprawde pieknie). Ostatnio bylam na wyspach Cooka.
                Grecja, to jedynie nazwa. Male to, w sezonie ludzie chodza sobie po glowach
                service turystyczny jest najgorszy jaki widzialam w zyciu. Nawet Murzyni na
                Jamajce zapewniaja lepsza obsluge niz Grecy. Pomijam tez,ze kiedy sie cos od
                nich chce, to nigdy sie nie dostanie a kiedy chce sie byc samemu i miec spokoj,
                to wtedy sa najbardziej natretni.
                Ja nigdy do Grecji nie pojade, bo nie mam na cos podobnego czasu.Dla mnie
                jednak najbardziej zaskakujacy jest fakt, ze Polacy zobacza jakis kawalek ladu,
                ktory lepiej wyglada niz Polska i natychmiast chca sie tam przeniesc i zyc. Oj
                ludzie, ludzie. Mieszka sie i pracuje w miejscu gdzie sie ma optymalne warunki
                do tego a nie na zadupiu swiata, gdzie nie ma pracy, nie zna sie ludzi ale za
                to jest ladnie. To sa zupelnie nierealne decyzje ludzi, ktorzy dojechali do
                40tki i zglupieli.Calej reszcie, ktora wie czego chce zycze szczescia w pracy
                zawodowej i duzych dochodow. Mozna wtedy jezdzic na dlugie wakacje do miejsc
                gdzie jest ladnie ale nie specjalnie ciekawie(jak wiadomo jedno z drugim rzadko
                idzie w parze).
                • bebiak Re: Piękno to pojęcie nie do końca ostre:-) 10.03.06, 23:47
                  drabiniasty napisał:

>To sa zupelnie nierealne decyzje ludzi, ktorzy dojechali do
                  > 40tki i zglupieli.

smile) Jako ponad 40-tka dziękuję bardzobig_grin

>Calej reszcie, ktora wie czego chce zycze szczescia w pracy
                  > zawodowej i duzych dochodow. Mozna wtedy jezdzic na dlugie wakacje do miejsc
                  > gdzie jest ladnie (..)

Tak się zdarzyło, że ja chcę jeździć tylko do Grecji: byłam jakieś 18 razy i
                  będę tam jeździć nadal, bo przewędrowałam dopiero jakąś połowę lądu i tylko 30
                  wysp, a jest ich znacznie więcej.
                  Dla mnie w Grecji jest pięknie, a na to piękno składa się bardzo wiele
                  czynników, dla wielu osób niedostrzegalnych.
                  Zresztą niech każdy jeździ sobie dokąd chce, byle był tam szczęśliwy - ja
                  szczęśliwa jestem w Helladziesmile
                  Pozdrowienia. B.
                • apostolis Re: Wiele jest piekniejszych miejsc niz Grecja 11.03.06, 08:36
                  Jak to kiedys ktos zgrabnie ujal; punkt widzenia jest zalezny od miejsca
                  siedzenia. Sa zakatki z bajecznymi krajobrazami i egzotyczna flora ale z
                  bezbarwna historia. Bardzo wielu ludzi odwiedza wielokrotnie Grecje nie tylko z
                  uwagi na gwarantowane slonce i sprzyjajacy klimat. Jest jeszcze w Grecji co
                  trudno jest doznac jezdzac po swiecie a potrafi na zawsze zawladnac sercem -
                  Greek Spirit.
                  Historia i kultura tego kraju jest jak sztuka, ktora zawsze wzrusza; jednych
                  sercem innych ramionami.
                  Pozdrawiam.
          • talos13 Re: Γειάσου &# 16.03.06, 20:32
            ellada jest naprawde piekna tylko trzeba naprawde umiec ja zwiedzac a nie
            pchac sie do 5 milionowej metropoli gdzie zapomnieli o starozytnychi
            patrza tylko jak zrabowac turyste. my o tym wiemy .nikt w atenach sie nie
            wybiera na nocny spacer to samobojstwo, macie szczescie ze wam sie nic nie
            stalo .a to ze ateny sa zatloczone to kazdy wie . a jesli pani tylko to
            wyniosla z grecji to naprawde pania strasznie zaluje . pani nic nowego nie
            napisala . w gazetach to jest na porzadku dziennym a to co pani napisala to
            nam jest z tym dobrze . nasze zycie sie zaczyna wtedy gdy pani idzie spac
            chociaz na drugi dzien idziemy do pracy u nas kawiarnie zamykaja o 7 rano
            a nie o godzinie 22.my sie nie upijamy az do nieprzytomnosci. ja jako ellin
            mam umiar w piciu do humoru a nie do bojki , pewnie ze sa i tacy ale to
            b. maly procent.pani obejzala margines spoleczny ellady a nie ta piekna
            strone . mozna by bylo dlugo pisac o nas . kochamy kobiety zreszta
            nasze piosenki sa tylko o milosci do nich i o duszy naszej musze
            konczyc bo nie ma konca . pozdrawiam nikos
            • malakas Re: Γειάσου &# 16.03.06, 21:14
              talos13 napisał:

> nikt w atenach sie nie
              > wybiera na nocny spacer to samobojstwo, macie szczescie ze wam sie nic nie
              > stalo

Wolne żarty. Żadnego porównania z dużymi miastami w Polsce, oczywiście na
              niekorzyść naszych sad Mnie przez 6 lat nic się nie stało, a po nocach łaziłem
              wyjątkowo często. Szczęściarz ze mnie.
          • hellada2004 Re: Γειάσου &# 22.03.06, 13:25
            Wydaje mi sie ze jednak przesadzilas z ta krytyka. Nie wiem w jakich miejscach
            bywalas w Grecji ale widocznie wpadlas tam gdzie same wyjatki spotkalas. Co kraj
            to obyczaj a i w USA czy innym kontynencie znajda sie i gorsze widoki niz te
            ktore widzialas w Grecji..A takiego miejsca jak wulkanicznej Santorini nie
            spotkasz nigdzie indziej..!!!pozdrawiam z goracej i jednak przepieknej
            Hellady!!!smilesmile
            • grecja-ellada Re: Γειάσου &# 22.03.06, 13:53
              hellada2004 napisała:

>pozdrawiam z goracej i jednak przepieknej
              > Hellady!!!smilesmile

Ależ Ci dobrze smile Być i łazikować w Helladzie każdego dnia - rozmarzyłam się smile)
              • malakas Re: Γειάσου &# 22.03.06, 14:09
                Łazikować na codzień? Hm... to dane jest chyba nielicznym, większość musi po
                prostu pracować. I to ciężko. A mówi Ci coś dojazd do pracy z jednego końca
                Aten na drugi? 2 godziny w plecy, średnia przyjemność.
                • grecja-ellada Re: Γειάσου &# 22.03.06, 15:47
                  malakas napisał:

> Łazikować na codzień? Hm... to dane jest chyba nielicznym, większość musi po
                  > prostu pracować. I to ciężko. A mówi Ci coś dojazd do pracy z jednego końca
                  > Aten na drugi? 2 godziny w plecy, średnia przyjemność.

A po pracy można połazikować. Ja w każdym razie to praktykuje, tyle że po
                  Warszawie. A jakże miłoby było tam w słonku, a przynajmniej w cieplejszym
                  klimacie niż tutaj brr
    • alns Re: Γειάσου &# 10.03.06, 13:31
      To i ja sie przywitam.Fanem Grecji co prawda nie jestem,mieszkam tu juz kilka
      lat,coz tak sie zycie ulozylo i ogolnie nie ma co narzekac.Ale moze zaraze sie
      tym optymizmem od was.
      • grecja-ellada Do alns 15.03.06, 17:46
        alns napisała:

> To i ja sie przywitam.Fanem Grecji co prawda nie jestem,mieszkam tu juz kilka
        > lat,coz tak sie zycie ulozylo i ogolnie nie ma co narzekac.Ale moze zaraze
        sie
        > tym optymizmem od was.

Witaj wśród Nas alns smile
        Miło Cie tu widzieć, myślę że razem wszyscy tutaj Hellenofile poradzimy sobie i
        jakoś przekonamy Cie naszymi wspomnieniami z podróży po Grecji, że jest fajnie
        tam, gdzie przyszło Ci żyć.

Ps: zazdroszczę bardzo, bardzo pozytywnie big_grin
    • pietnacha40 Re: Γειάσου &# 12.03.06, 08:15
      Kochający Grecję nie jeżdżą tam dla działającej klimy i super obsługi
      personelu. Po to się jeżdzi np. na Wyspy Kanaryjskie, czy Hawaje właśnie.
      Wystarczy trochę poczytać to forum i zorientować się ,że nikt tutaj nie opisuje
      piękna pokoi hotelowych , niesamowitej atmosfery w restauracjach przy zakupie
      all. Po co wchodzić na takie forum jak to ? Żeby nam oczy otworzyć na Grecję ?
      Mamy je bardzo szeroko otwarte.
      • mala_lola Re: Γειάσου &# 12.03.06, 09:03
        Cos mi sie wydaje, ze tworzycie sobie obraz czegos tam, a pozniej jedziecie np.
        do Grecji i swiecie wierzycie w to, co sobie umysliliscie wczesniej. To jest
        taka polska choroba, ktora doprowadza wszystko do ruiny. Kraj sie wali,
        gospodarka sie wali, a Polacy dalej marza o Grecji. Jesli checie wiedziec jaka
        Grecja jest naprawde, zapytajcie sie jakiegos niemieckiego turyste, on wam
        powie tak jak jest, nie owijajac w bawelne. Nie wiem jaki nieszczescia
        uczuciowe was spotkaly, ze sie tak kurczowo oddajecie emocjonalnie i fizycznie
        tej Grecji. Nie dziwcie sie tym moherowym babom, wy wcale nie odbiegacie
        mentalnoscia od nich. Polacy to notoryczni fanatycy wszystkiego,zalezy co
        akurat zagra na ich uczuciach. W Polsce wszyscy sa zakochani w czyms, tylko nie
        we wlasnym kraju. To jakas choroba narodowa, czy co? A Grecja, jak to Grecja.
        Jeden z drugim ogladnal Greka Zorbe i go nasladuje, tak dla picu turystycznego.
        Oni dobrze wiedza, ile sie da na tym zarobic. A najsmieszniejsze, ze tego
        slynnego Greka Zorbe to zagral pol Irlandczyk pol Meksykanin. Ogladam ja na co
        dzien tych Grekow, ktorzy wystepuja w wielkiej liczbie w miescie, w ktorym
        mieszkam. Greek Spirit to moze kiedys byl ale dawno dawno temu i nieprawda.
        Zeby sie upewnic bylam, sprawdzilam. Brud, smrod, bieda i cwaniacy, ktorzy
        chca wykolowac kogo sie da i jak sie da. Inkowie tez mieli spirit i nic z tego
        nie zostalo. Gdyby Polska byla blizej na pewno byloby wielu fanatykow Inkow i
        cala Riviera Maja roilaby sie od koczujacych Polakow, ktorzy chca wywolac duchy
        Inkow i przeistoczyc w Inkow z milosci do tejze kultury.
        Smutne to wszystko w sumie. Uczycie sie zawziecie greckiego, jezdzicie do
        Grecji na kazde wakacje, narodowa paranoja, a kazdy ma ja na innym tle w waszym
        wypadku jest to Grecja.

• pawelek1911 Re: Γειάσου &# 12.03.06, 09:24
          Człowieku,ile w tobie agresji.
          Powracając do twoich umiejętności językowych-istnieje coś takiego jak słownik i
          warto do niego zaglądać.Pozdrawiam.
        • www.moda.bazarek.pl Tak lolu ... 12.03.06, 20:02
          Zapytajmy może, któregoś z tych niemców, co to przez balkon sikają, bo wydaje
          im się, że jak mają pieniądze, to wsyzstko im wolno ...
        • www.moda.bazarek.pl lolu! powiedz nam ... 12.03.06, 20:05
          Co cie na to forum sprowadza... skoro grecja taka obsukrna, brzydka, zła... a
          my tacy zaslepienie ""moherowcy", których do zmiany zdania przekonać sie nie
          da... to może droga lolu szkoda twojego cennego czasu ...
          Moze zamiast starac sie nas tutaj oswiecic (co jak zało.zyłaś z góry nie jest
          mozliwą rzecz ..)wracaj skąd przybyłaś i zwiedzaj te piekne miejsca z daleka od
          nas, biednych polaczków, co to (twoim zdaniem) poza grecja swiata nie
          dostrzegaja
    • pietnacha40 Re: Γειάσου &# 12.03.06, 11:04
      Na wakacje jeżdzi się po to , by oderwać się od codzienności. Ludzie to robią w
      różny sposób. Jedni jadą na wieś,do gospodarzy i z radością pomagają im przy
      obejściu, inni jadą na obóz wędrowny ( nawet wyobraż sobie Niemcy tak
      robią ),jeszcze inni pływają po Mazurach czy morzach. Ty wolisz wielkie 5*
      hotele,z super usługą,pełne rozwrzeszczanych dzieci na basenie i
      przypuszczam,że z opcją all,żeby nikt z tubylców od Ciebie kasy nie wyciągał, a
      my lubimy Grecję. Z bardzo różnych powodów. Nikt Cię nie przekonuje,że nasz
      sposób spędzania wakacji,to jest ten naj,więc dlaczego starasz się nam
      wmówić,że Grecja nie jest taka jak ją widzimy. Myślę ,że zwykłym trollem jesteś
      i tyle.
      • bebiak Re: Γειάσου &# 12.03.06, 14:53
        Hmmm, to jest forum stworzone przez wszystkich nas tj. miłośników Grecji - i
        dla miłośników Grecji. I tak naprawdę to nie bardzo rozumiem, o czym toczy się
        dyskusja w tym wątku, hmm...
        Może czas ją zakończyć? Jakoś niewiele merytorycznie, dla mnie przynajmniej, z
        niej wynika.
        Pozdrawiam.

P.S. A ja sobie od lat łazikuję po wioskach greckich, będę łazikować dalej,
        śpię w napotkanych chatkach, gdzie mało turystów raczej zagląda - i na moje
        szczęście nikt nie jest w stanie mi zabronić robić tego co lubiębig_grin
        • grecja-ellada Re: Γειάσου &# 12.03.06, 17:12
          bebiak napisała:

> Hmmm, to jest forum stworzone przez wszystkich nas tj. miłośników Grecji - i
          > dla miłośników Grecji. I tak naprawdę to nie bardzo rozumiem, o czym toczy
          się
          > dyskusja w tym wątku, hmm...

Forum jest stworzone dla Nas, którzy ukochali sobie ten kraj, jego wyspy i ląd.
          Rozrasta się ono w takim tempie, bo potrzebujemy (jakoś tak wewnętrznie)
          porozmawiać między sobą o tym co widzieliśmy, dowiedzielismy się, co planujemy
          itd.

> Może czas ją zakończyć? Jakoś niewiele merytorycznie, dla mnie przynajmniej,
          z
          > niej wynika.

Zastanawiam się jak powinna się rozmowa tutaj zakończyć.
          Nie chce nikogo z piszących tutaj urazić kasująć ten post,
          nie chce też sprawić, by forum było zamknięte, dla nowych osób.
          I wiecie co - kurcze mam rozterkę co zrobić sad
          A może usuwać wypowiedzi takich osób ?
          Bo cóż one wnoszą nowego, poza sianiem jadu na naszym forum, w naszych
          wypowiedziach, pod naszym kątem.
          • apostolis Re: Γειάσου Ελλά 12.03.06, 19:05
            Poprosze na twoim forum o utrzymywanie wszystkich opinii o Grecjii i jej
            mieszkancach. Niech kazdy opisuje swoje spostrzezenia jakie z tego kraju
            wywiozl. Miala lola czesciowo racji opisujac Grekow w urbanistycznych i
            turystycznych regionach, moze tylko jej styl byl malo ucywilizowany. Nie
            popieram natomiast jej atakow skierowanych w grupe narodowosciawa; w tym
            przypadku Polakow. Zamierzam sledzic troche to forum, zeby poznac opinie Polakow
            o Grecji i tym co z tym krajem jest zwiazane w ich spostrzezeniach. Fora
            powstaja, zeby uzytkownicy mogli dyskutowac na nich i wymieniac poglady, ale
            zeby dyskusja rozwinela sie, potrzeba roznicy zdan.
            Pozdrawiam zalozycieli tego forum jak i wszystkich jego uzytkownikow.
            • apostolis Re: Γειάσου &# 12.03.06, 19:09
              W temacie mialo byc Giasou Ellada, ale to greckie forum jakos nie zezwala na
              Grekę smile)
              Pozdr.
              • grecja-ellada Re: Γειάσου &# 12.03.06, 20:21
                apostolis napisał:

> W temacie mialo byc Giasou Ellada, ale to greckie forum jakos nie zezwala na
                > Grekę smile)

Acha smile)

Forum o Grecji, tylko ustawienia zostały po polsku buuu
            • grecja-ellada Re: Γειάσου &# 12.03.06, 20:19
              apostolis napisał:

> Poprosze na twoim forum o utrzymywanie wszystkich opinii o Grecjii i jej
              > mieszkancach. Niech kazdy opisuje swoje spostrzezenia jakie z tego kraju
              > wywiozl.

I tak będzie - nie bedziemy usuwać wypowiedzi o Grecji, czy nam się one
              podobają, czy nie, czy się z nimi zgadzamy, czy też nie - inaczej zadźgalibyśmy
              sie nożami, gdyby to był realny świat i ktos nie zgodziłby się z opinią drugiej
              osoby o innych (odmiennych) poglądach.

Miala lola czesciowo racji opisujac Grekow w urbanistycznych i
              > turystycznych regionach, moze tylko jej styl byl malo ucywilizowany.
              A ja się z nią nie zgadzam. Wg. mnie to Egipcjanie zachowuja się tak, że nie
              dadzą Ci przejść spokojnie ulicą, jeśli czegoś od nich nie kupisz - od Greka
              takiego zachowania nie spotkałam. Znał odpowiedź odmowną i życzył miłego dnia smile

Nie
              > popieram natomiast jej atakow skierowanych w grupe narodowosciawa; w tym
              > przypadku Polakow. Zamierzam sledzic troche to forum, zeby poznac opinie
              Polako
              > w
              > o Grecji i tym co z tym krajem jest zwiazane w ich spostrzezeniach. Fora
              > powstaja, zeby uzytkownicy mogli dyskutowac na nich i wymieniac poglady, ale
              > zeby dyskusja rozwinela sie, potrzeba roznicy zdan.

Miło mi/Nam, że dołączyłeś i będziesz sie wypowiadał w wątkach, które powstają.

> Pozdrawiam zalozycieli tego forum jak i wszystkich jego uzytkownikow.

Dziękujemy ślicznie za podrowienia i Ciebie też pozdrawiamy big_grin
            • grecja-ellada Re: Γειάσου &# 15.03.06, 17:49
              apostolis napisał:

> Poprosze na twoim forum o utrzymywanie wszystkich opinii o Grecjii i jej
              > mieszkancach. Niech kazdy opisuje swoje spostrzezenia jakie z tego kraju
              > wywiozl. Miala lola czesciowo racji opisujac Grekow w urbanistycznych i
              > turystycznych regionach, moze tylko jej styl byl malo ucywilizowany. Nie
              > popieram natomiast jej atakow skierowanych w grupe narodowosciawa; w tym
              > przypadku Polakow. Zamierzam sledzic troche to forum, zeby poznac opinie
              Polako
              > w
              > o Grecji i tym co z tym krajem jest zwiazane w ich spostrzezeniach. Fora
              > powstaja, zeby uzytkownicy mogli dyskutowac na nich i wymieniac poglady, ale
              > zeby dyskusja rozwinela sie, potrzeba roznicy zdan.
              > Pozdrawiam zalozycieli tego forum jak i wszystkich jego uzytkownikow.

Drogi Apostolisie,
              wypowiedzi o Grecji, zarówno te pozytywne, jak i negatywne o tym kraju bedą
              utrzymane i nie zamierzam ich usuwać.
              Jednakże na rzucania się błotem tutaj nie bedziemy patrzyć.
              Jeśli osoby, które poleciały maja na to ochotę, moga sobie założyć swoje
              prywatne forum, tutaj rozmawiamy o Grecji.
        • pietnacha40 Re: Γειάσου &# 12.03.06, 19:01
          Chodzi dokładnie o sianie zamętu i prowokacje. Wiele jest takich osób i to na
          każdym otwartym forum. Wolność wypowiedzi i brak cenzury. I są osoby ,które to
          sobie wykorzystują gdy np. nie mogą nawrzucać mężowi , to otwierają jakieś
          forum i jazda - ja wam teraz dam ! Wiadomo , że każdy ma prawo zapytać - co was
          tam ciągnie ? - ale w chwili gdy ktoś zaczyna się naśmiewać, obrażać,
          udowadniać swoją wyższość , to bym to zakończyła.Wyrzuciła trolla i koniec.
          • grecja-ellada Re: Γειάσου &# 12.03.06, 20:24
            pietnacha40 napisała:

....Wyrzuciła trolla i koniec.

Może zadziała to co, właśnie zrobiłam. Czas pokaże...
    • grecja-ellada Re: Γειάσου &# 12.03.06, 17:15
      apostolis napisał:

> Ειδικός χάρι στ
      > ;ους ανθρώπους `
      > 0;ου πήραν τη μεγ&#
      > 940;λη ιδέα να ανοί
      > ξουν αυτό το
      > φόρουμ. Ελπίζω a
      > 2;τι καθένας, όχι &........

Mam prośbę do Ciebie: czy możesz nam przetłumaczyć na polski swój tekst ?
      Chętnie zrozumiałabym co chcesz Nam przekazać, a wiem, że świetnie znasz język
      polski smile
      • apostolis Re: Γειάσου &# 12.03.06, 21:54
        >Mam prośbę do Ciebie: czy możesz nam przetłumaczyć na polski swój tekst ?

Witam wszystkich!
        Ze specjalnymi podziekowaniami dla osob, ktore wpadly na pomysl zeby otworzyc to
        forum. Mam nadzieje ze kazdy, nie tylko milosnicy Grecji, bedzie korzystal z
        informacji i opisow dotyczacych piekna Grecji, jej wysp jak i wspanialych
        mieszkancow Grecji. Zycze przyjaznych manier we wszystkich dyskusjach.
        Przepraszam jezeli moj grecki nie jest zbyt plynny w pisowni, ale nie uzywalem
        Greki przez wiele lat.
        Z powazaniem,
        Apostoł.

P.S.
        Moj drugi post w j.greckim mozna zlikwidowac, gdyz jest powtorzeniem pierwszego,
        tyle, ze wyslany z innego servera dla proby utrzymania szyku zdaniowago. Jednak
        to server Gazety uklada Grekę w slupki smile Ale nic nie szkodzi.
        • grecja-ellada Re: Γειάσου &# 13.03.06, 20:12
          Dzięki serdeczne, że pobawiłeś się w tłumacza smile
          Miło mi się zrobiło, gdy przeczytałam Twoje słowa, to naprawde miłe, że nie
          tylko ja się cieszę z faktu, że założyłam forum, że mam gdzie zaglądać, czytać
          i pisać i podpatrywać jak nie tylko ja planuje kolejna podróż, lub po wakacjach
          cieszę się, z tego co zobaczyłam w Helladzie.
    • www.moda.bazarek.pl Lolu! i tu cie mamy ... 12.03.06, 20:07
      O to ci chodzi. Majacpieniadze jedziesz pewnie gdzies z daleka, gdzie nie wstyd
      ci bedzie robic co coi sie tylko podoba (jak ci niemcy sikajacy przez balkon)
      • www.moda.bazarek.pl USUWAC 12.03.06, 20:10
        Kazdy ma prawo do swojega zdania, takze negatywnego o grecji. To przeciez
        wzbogaca dyskuje, ale takie trpllowate zachowania jakie przejawia mała-lola,
        krytukujac polakow powinny byc usuwane ... smile
        Sowja droga ciekawe jakiej nariodowosci jest lola... moze wlasnie tak bardzo
        wstydzi sie swojej narodowosc, ze za wszelka cene stara sie od niej odciac ..
        • grecja-ellada Re: USUWAC 12.03.06, 20:27
          www.moda.bazarek.pl napisała:

> Kazdy ma prawo do swojega zdania, takze negatywnego o grecji. To przeciez
          > wzbogaca dyskuje, ale takie trpllowate zachowania jakie przejawia mała-lola,
          > krytukujac polakow powinny byc usuwane ... smile
          > Sowja droga ciekawe jakiej nariodowosci jest lola... moze wlasnie tak bardzo
          > wstydzi sie swojej narodowosc, ze za wszelka cene stara sie od niej odciac ..

Ja też zachodzę w głowę, z jakiego nowego kraju teraz sie wywodzą się "lola"
          i "drabiniasty". Z jakiego uporządkowane kraju przyjechali do tej "wstrętnej"
          ich zdaniem Grecji.
          • malakas Re: USUWAC 12.03.06, 20:42
            Popieram kolegę Apostolisa, że należałoby jednak umożliwić wypowiadanie również
            opinii negatywnych, zresztą zakaz publikowania ich znikąd by nie wynikał, a już
            najmniej z opisu forum.
            Ostateczna jednak decyzja należy do właścicieli (założycieli, moderatorów?).
            Mogę tylko zauważyć, że niektórym (w tym mnie) taka cenzura nie spodobałyby
            się, i po prostu by się wynieśli (inni - zwłaszcza ci trochę na kolanach
            wypowiadający się - skwitowaliby to pewnie tylko wzruszeniem ramion).
            I jeszcze proponowałbym zarzucenie irytującej maniery wypowiadania się w
            pluralis majestaticus, nikt bowiem chyba nie dał poszczególnym osobom prawa
            wypowiadania się w imieniu wszystkich lub jakieś wyimaginowanej większości.
            • chiara76 nikt nie będzie usuwał nic, co nie złamie 12.03.06, 20:48
              regulaminu. Ale wybacz, jeśli ktoś nazwie drugiego użytkownika wulgarnie na
              przykład, będę kasować. I tyle. Za inne zdanie nie usuwam. Szczerze mówiąc mam
              za wiele innych spraw, zainteresowań itd, żebym się miała przejmować tym, że
              ktoś się dziwi, że wolę Grecję, niż coś tam innego. Na szczęście , trochę już
              jeździłam, i wiem, jakie są moje osobiste kryteria odbierania świata, danego
              kraju , ludzi tamże itd itd...
          • nathan Re: USUWAC 23.03.06, 10:37
            > Ja też zachodzę w głowę, z jakiego nowego kraju teraz sie wywodzą się "lola"
            > i "drabiniasty". Z jakiego uporządkowane kraju przyjechali do tej "wstrętnej"
            > ich zdaniem Grecji.

Z Polski Leppera, Giertycha i ojca dyrektora.
    • iontichy Re: Γειάσου &# 13.03.06, 13:09
      Zdenerwowałem się. Choć chyba niepotrzebnie, bo takie trolle wystepują na
      każdym forum. Ja jeszcze w Grecji nie byłem. Ale wybieram się - za rok. Czytam
      fora o Grecji. I powiem Ci co zamierzam zobaczyć na początek. Nie zachwycające
      plaże i dziwy natury jakie Ty pewnie oglądasz i mówisz - TO SĄ WAKACJE. A ja
      chcę do Termopil i przeczytać to "Przechodniu, powiedz Sparcie...", choć
      pewnie okolica nie rzuca na kolana. W takich chwilach mam dreszcze. Chcę
      zobaczyć pola Cheronei. Zamierzamy z synem wziąć śpiwory i karimaty i zdobyć
      najwyższy szczyt Olimpu. W górach Ossa może wytropię "schody Aleksandra"
      którymi obchodził wojska Tessalsczyków. Delfy pewnie też żaden cud świata.
      Znasz pojęcie GENIUS LOCI? I dlatego TO SĄ WAKACJE. Pozdrawiam
      • grecja-ellada Odp. do Iontichy 15.03.06, 17:40
        iontichy napisał:

I powiem Ci co zamierzam zobaczyć na początek. Nie zachwycające
        > plaże i dziwy natury jakie Ty pewnie oglądasz i mówisz - TO SĄ WAKACJE. A ja
        > chcę do Termopil i przeczytać to "Przechodniu, powiedz Sparcie...", choć
        > pewnie okolica nie rzuca na kolana. W takich chwilach mam dreszcze. Chcę
        > zobaczyć pola Cheronei. Zamierzamy z synem wziąć śpiwory i karimaty i zdobyć
        > najwyższy szczyt Olimpu. W górach Ossa może wytropię "schody Aleksandra"
        > którymi obchodził wojska Tessalsczyków. Delfy pewnie też żaden cud świata.

Będziesz miał piękne wakacje, gdy dotrzesz do miejsc, o których piszesz i na
        własne oczy je zobaczysz smile

Co do tej kłótni, która ma miejsce w tym wątku Apostolisa, zrobię to czego
        jeszcze kilka dni temu nie chciałam robić, a mianowicie, jeśli w jakiejś
        odpowiedzi zamieszonej tutaj jest choćby słowo obrażajace kogoś "wywalam" nie
        patrząc na to, że dwie linijki wyżej pisał jak to źle mu w Grecji i jacy to
        Grecy są beee i jak czekaja na jego/jej pieniądze cieżko zarobione.
        Nie gniewajcie się za długo jeśli i Wasza wypowiedź poleci, zmuszona jestem tak
        się zachować...
    • chiara76 proszę Was, przestańmy się obrażać...czy.... 13.03.06, 19:20
      teraz chodzi o to, żeby rozwalić nam to forum??
      Przecież nie chodzi o wzajemną wojnę i obrażanie się nawzajem.

Ktoś się dziwi, że wolę Grecję od wypasionej Dominikany? No i co? niech się
      dziwi. Nasz zaprzyjaźniony agent co roku kusi nas strasznie korzystnymi cenowo
      wypadami do Meksyku, Dominikany, Mauritiusu, a my wolimy Grecję.

Ale, ale, jeśli zaczniemy się wzajemnie obrażać, to idea tego forum zmieni się
      w krwawą jatkę.

Bardzo mi przykro, że nie umiecie lekceważyć prowokacji, że nie umiecie mówiąc
      bardzo popularnie OLAĆ niepochlebnych opinii i skupić się raczej na pięknie
      Grecji, na jej przebogatej kulturze, na tym, o czym miało traktować to forum, a
      wolicie wzajemnie się obrażać i prowokować wiedząc, że to stworzy kłótnie.

A może komuś chodzi o to, aby to forum po prostu zamknąć??

Bardzo proszę Was, miłośników Grecji, spróbujmy jak dawniej rozprawiać o naszej
      fascynacji, o tym, co NAS przyciąga do Grecji. Lekceważmy niegrzeczne
      prowokacje, które nie mają nic na celu, ale SZANUJMY tych, którzy w GRZECZNY
      sposób umieją powiedzieć inne zdanie.

Ja też nie kocham wszystkich krajów na świecie ale ich miłośników nie obrażam,
      właśnie dlatego, że wiem, ile dla kogoś może znaczyć ta pasja.

Proszę, spróbujmy stworzyć to forum tak miłym i ciepłym miejscem, jak było
      jeszcze ten miesiąc temu, kiedy zostało zakładane.
      • talos13 Re: proszę Was, przestańmy się obrażać...czy.... 16.03.06, 21:02
        jesli ktos chce sie dowiedziec wiecej o tym pieknym kraju pelnym
        niespodzianek i wspanialej historii to zapraszam an gg 9712683
    • apostolis Droga remesis 15.03.06, 15:39
      Ciesze sie z twojego szczescia i zycze, zeby nigdy cie ono nie opuscilo, ale za pozostala tresc wpisu musze zglosic twoj post do usuniecia.
      Pozdrowienia.
      • bebiak Re: Droga remesis 15.03.06, 15:52
        apostolis napisał:

> Ciesze sie z twojego szczescia i zycze, zeby nigdy cie ono nie opuscilo, ale
        za pozostala tresc wpisu musze zglosic twoj post do usuniecia.

Hmmm, mnie się wydaje, że w ogóle całą wypowiedź Remesis należy usunąć - nie
        znajduję w nim związku z tematyką tego forum.
        No, chyba, że na forum poplotkujemy od teraz o Chiarze: ślicznej dziewczynie z
        pasjami, która ma świetnego męża [tak się zdarzyło, że miałam przyjemność Ich
        poznać smile)]

• pietnacha40 Re: Γειάσου &# 15.03.06, 20:00
      Jak już wcześniej napisałam ,ale zniknęło nowa remesis to stara mala_lola,czy
      jak tam się nazywała. I myślę ,że najlepiej takich osób nie zauważać. Wysłać
      post do likwidacji , a na forum ignorować. Ale dlaczego moje zniknęło ? Coś nie
      tak napisałam ? To przepraszam.
      • chiara76 Re: Γειάσου &# 15.03.06, 20:20
        pietnacha40 napisała:

> Jak już wcześniej napisałam ,ale zniknęło nowa remesis to stara mala_lola,czy
        > jak tam się nazywała. I myślę ,że najlepiej takich osób nie zauważać. Wysłać
        > post do likwidacji , a na forum ignorować. Ale dlaczego moje zniknęło ? Coś
        nie
        >
        > tak napisałam ? To przepraszam.

Admini poprosili , żebyście nie wdawali się w utarczki słowne. A wy dalej.
        Wymienianiem, kto występuje pod jakim nowym nickiem nam nie Pomagasz. Bo
        atmosfera dalej się zagęszcza.

MAm propozycję, chcecie się obrzucać błotem? Proszę robić to na priva, nie na
        naszym forum.

Admin główny napisała coś powyżej i radzę poczytać, zanim zaczną się kolejne
        rozróby.

Mamy dość rozwalalnia tego do tej pory dość fajnego forum.
        • pietnacha40 Re: Γειάσου &# 15.03.06, 21:31
          Napisałam to tylko po to ,by zwrócić uwagę admina ,że ta osoba znowu jest na
          forum i należy po raz kolejny ją zablokować. Jak się okazuje to jednak
          pomogło smile. Nie wdawałam się z nią w dyskusję , nie obrzucałam błotem. Zostałam
          przez Ciebie żle zrozumiana sadale to w końcu nie koniec świata ? Żal mi jedynie
          tej tak fajnie zaczętej dyskusji. Może Apostol ( ? ) zaczął by jeszcze raz ?
        • pietnacha40 Re: Γειάσου &# 15.03.06, 21:39
          Napisałam to tylko po to,żeby zwrócić uwagę admina ,że ta osoba jest znowu na
          forum i należy ją ponownie zablokować. Jak widać pomoglo.Nie wdawalam sie z nia
          w dyskusje,nie obrzucalam blotem.Zostalam przez Ciebie zle zrozumiana,ale to
          nie koniec swiata smile.Zal mi jedynie tak fajnie zaczetej dyskusji.Moze apostolis
          zacznie od nowa ? I jeszcze mi sie polskie litery skonczyly!!!!
          • grecja-ellada Re: Γειάσου &# 15.03.06, 23:29
            pietnacha40 napisała:

> Napisałam to tylko po to,żeby zwrócić uwagę admina ,że ta osoba jest znowu na
            > forum i należy ją ponownie zablokować. Jak widać pomoglo.Nie wdawalam sie z
            nia
            >
            > w dyskusje,nie obrzucalam blotem.Zostalam przez Ciebie zle zrozumiana,ale to
            > nie koniec swiata smile.Zal mi jedynie tak fajnie zaczetej dyskusji.Moze
            apostolis
            >
            > zacznie od nowa ? I jeszcze mi sie polskie litery skonczyly!!!!

Osobiście też mam nadzieję, że Apostolis jeszcze tutaj wróci i rozmowa będzie
            nadal sie prowadziła, bo była taka fajna jak sama zauważyłaś smile
      • grecja-ellada Re: Γειάσου &# 15.03.06, 20:53
        pietnacha40 napisała:

> Jak już wcześniej napisałam ,ale zniknęło nowa remesis to stara mala_lola,czy
        > jak tam się nazywała. I myślę ,że najlepiej takich osób nie zauważać. Wysłać
        > post do likwidacji , a na forum ignorować. Ale dlaczego moje zniknęło ? Coś
        nie
        >
        > tak napisałam ? To przepraszam.

Idąc za Twoją uwagą, że to ta sama osoba pousuwałam wszystkie jej posty i
        dodałam do zablokowanych. Nie wnosiła nic nowego ani twórczego lub
        rozwijającego o Grecji, tylko siała zamęt, zniewagi itp. więc po co tu ktos
        taki.
        A Twój post wyleciał niechcący, ale skoro już uzupełniłaś to nie przywracam go
        ponownie.
      • grecja-ellada Do Nas wszystkich 15.03.06, 20:59
        Grecja jest takim pięknym krajem, pomijając ludzi (tubylców), których może i
        nie wszyscy pokochali/polubili.
        To niemniej nie rozumiem skąd te kłótnie, o Grecje, o Greków ?
        I dlaczego taki miły post został zniszczony, takim obrzucaniem sie błotem.
        Apostolis chciał tu się z Nami wszystkimi miło przywitać, a moze to zwykła
        pomyłka.
        Dlatego moze padło na ten post, bo był popularny i dużo w nim odpowiedzi
        forumowiczów... nie wiem.

Jeszcze raz i ostatni proszę i upominam: wszelakie posty, w których będzie na
        kogoś choćby jedno złe słowo zostanie usunięty, nawet jeśli by był w połowie o
        Grecji. Nie chciałam tego, ale nie mam wyjścia.
    • ziolkowska_2005 Re: Γειάσου &# 21.03.06, 14:42
      o żesz te ichnine robaczki... wink)) jak ciężko mi przeczytać choćby "Rodos",
      ale jestem "lajkonik", bo tylko raz dopiero w Grecji byłam smileNie mam takiej
      kasy, żeby zobaczyć Kajmany czy inne Ameryki wink, byłam (nie żem jest młoda,
      tylko jak nie było)dopiero we Włoszech, 2x Chorwacji i Grecji-raz, ale żal mi
      takch ludzi jak lola, mnie się ciśnie cytat z Szymborskiej "bez tej miłości
      można żyć, mieć serce puste jak orzeszek" z "O miłości do ziemii ojczystej".
      Jak się umie kochać i patrzeć, to Grecja musi zachwycić!!! tyle... No,
      popatrzcie tylko- siedze sobie dziś w pracy , a tu słucham dzięki "grekofilom"
      greckiego radia, wspominam wakacje i marzę, że jeszce... koniecznie wyspy
      greckie. Najchętenij do ludzi bym pojechała , tak jak spotkałam się z
      przyjęciem w Chorwacji, bo apartamenty wynajmowali ci, co tam sami mieszkali
      latem. No, ale na razie to tylko marzenia, bo i kasy mało i znajomych nie tam
      mam. A nikt nie wspomina o greckim winie i ouzo... a bez tego i klimacik inny,
      choć nie powiem i Mytos może być, mmmm albo Retsina z lodóweczki koło
      plaży....mmmm. I jeszcze ta myśl, żeby w ciepłe na starość się przenieśc na
      stałe też mi nie obca. Dziękuję za ten wątek. Będę tu zaglądać na forum, bo
      fajne okrutnie smile))A Greków i grkofilów pozdrawiam serdecznie
    • katerina26 Re: Γειάσου &# 24.03.06, 08:46
      Geia sou kai exw polu xrono na grapsw sta ellhnika, pantws xairomai giati twra
      pou eimai edw mou leipei apisteuta h Ellada kai tha xarw kai perissotero na
      milhsw sthn glwssa authsmile) filia polla, Katerina
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka