Dodaj do ulubionych

Aghia Pelagia i bella vista

07.03.07, 07:56
Witajcie,
wybieramy się we wrześniu do Grecji (agia pelagia hotel bella vista). Staram
się znaelźć informacje nt. tego hotelu i plaż w okolicy. Czy ktoś z Was tam
był i mógłby mi poopowiadać jak wyglądają plaże, czy są dlaeko od hotelu, no
i jak sa hotel.
bardzo mało się o nim pisze...
jedziemy z Triadą a ponieważ to nasz ostatni wyjazd w wolnym stanie bardzo
zależy mi żeby był udanysmile
Obserwuj wątek
    • jacek1f Nie pamietam apartamentow, ale Agia Was zadowoli:) 07.03.07, 09:09

Bella lezy chyba w samym miasteczku..sad, ale ma basenik, wiec jest ok.

Plaże dwie do wyboru (trzy - jesli do mistaeczka pojdziecie): jedna Wasza w dol
      stromo, ładna choc mała, podejscie tylko powrotne męczące, ale po 3-4 dniach
      nogi i oddech sie poprawiawink
      Druga - po drugiej stronie góry, w zatoczce Mononaftis - piekan, do nurkowania
      ABC swietna - duzo pieknych zwierzatek do ogladania...

W wyszukiwarce wrzuć hasła:
      taverny
      jedzenie
      Agia Pelagia
      i poczytaj, bo duzo pisalismysmile
      • grecja-ellada Re: Nie pamietam apartamentow, ale Agia Was zadow 07.03.07, 12:06
        Wyjazdu do Grecji serdecznie gratuluje bo był to cel w 10!
        Hotelu nie znam ale za to znam google to świetna wyszukiwarka i naprawde wiele
        informacji mżesz z niej uzyskać. Poza google rozejrzyj się za forami o hotelach
        (na górze tego forum zamieściłam linka do jednego z nich). Poradzisz sobie smile !
        • jacek1f o, jasne, marta ma rację, tu: 07.03.07, 12:45
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=21755&w=23774341&a=44602996
    • bah77 Re: Aghia Pelagia i bella vista... 07.03.07, 20:13
      > się znaelźć informacje nt. tego hotelu i plaż w okolicy. Czy ktoś z Was tam
      > był i mógłby mi poopowiadać jak wyglądają plaże...

Anka, a mogę poopowiadać Ci o innych kreteńskich plażach, bo te średnio mi się
      podobały? wink

Ale pewnie to tylko kwestia gustu, więc najlepiej zobacz sama:

www.ambelos-crete.com/map-heraklion-crete.html

www.explorecrete.com/gallery/album28

www.agiapelagia-crete.com/Photo%20Gallary/index.html

Ładniejsza plaża jest w sąsiednim miasteczku Ligaria, ale dość kamienista:

www.angelfire.com/me4/greekislands/agiapelagia.html

Hotelik jest na zboczu, ~800 m od plaży:

www.expedia.com/pub/agent.dll?qscr=dspv&&itid=&itdx=&itty=&from=f

Pzdr

bah77
      • anka7712 Re: Aghia Pelagia i bella vista... 08.03.07, 08:07
        dzięki wielkie za informacje.Te plaze są... hmm dość wąziutkiesad czy nie ma
        tam jakiejś większej plaży?
        czy we wrześniu będzie sę gdzie położyć czy juz trzeba warować o 5 rano żeby
        miejscówkę sobie zamówić?
        • matheos2 Re: Aghia Pelagia i bella vista... 08.03.07, 10:12
          To nie Jastrzębia Góra, żeby warowac od rana po leżak...Jeśli poszukujesz plaż
          ala Karwia, to proponuje jakieś wyspy na Oceanie. Fakt plaża w Aghia jest
          newielka, ale jaka urocza jest tm przy plaży zarąbista knajpa, gdześ pisałem
          na forum o niej...już jestm głodny....
        • bah77 Re: Aghia Pelagia i bella vista... 08.03.07, 11:07
          > sad czy nie ma tam jakiejś większej plaży?

Większej nie ma, ale te mniejsze są w/g mnie dużo ładniejsze - jeśli Ci się
          Ligaria nie spodoba, to myślę, że możesz spokojnie pieszo dotrzeć do jeszcze 2
          innych plaż w okolicy:

# Kladissos (piaszczysta, za luksusowym hotelem Capsis);

# Made (za Ligarią):

www.cretetravel.com/Hotels/Agia_Pelagia/Dioskouroi/Dioskouroi_map.htm

www.cretetravel.com/Made/Made.htm

Pzdr

bah77
          • jacek1f Fakt, to nie Miedzyzdrowje:-) Do Fodele sie 08.03.07, 11:49
            jezdi na wieksza...
            a jak jest autko, to i za Fodele w strone Rethymnonu.
            A jak chcesz wielkie kilometrowe plaze, to na Zaachod trzeba - słynne piaski
            Kolimbari czekajasmile)
            • anka7712 Re: Fakt, to nie Miedzyzdrowje:-) Do Fodele sie 08.03.07, 12:50
              mnie nie chodzi o wielkie plażesmile bardziej o spokój na tej plaży zamiast
              tawern na plecach niemalże i tłumów ludzi w wodzie gdzie musiałabym się czuć
              jak w zupie.
              • jacek1f a to nie, nie w Agii Pelagii. Choc nie jest to fok 08.03.07, 13:07
                owisko zageszczone. Ale sa małe i wąskie.
                • anka7712 ale czy jest plaża.. 08.03.07, 13:11
                  gdzie za plecami nie będę mieć tawern, kiosków itp. tylko e.g kawałek przyrody?
                  to mi się marzysmile))) nie żeby było duuużo miejsca ale... inaczej, ciszej, bez
                  głośnej muzyki która musi wysepować gdy mam na karku niemal deptak.
                  • bah77 Re: ale czy jest plaża.. 08.03.07, 13:26
                    Przecież napisałem Ci właśnie o 3 takich plażach w pobliżu i pokazałem je - nie
                    podoba Ci się żadna?

A na tę główną plażę chodź wieczorem, do tawerny.

No i zrób fotki na tej najładniejszej, i napisz po powrocie... smile

bah77
                    • anka7712 Re: ale czy jest plaża.. 08.03.07, 13:37
                      podobają, podobająsmile) mi się właściwie wszystko podoba - nie jestm wybredna
                      boję się tylko o mojego chłopaka - on nie jest za bardzo elastyczny a z cała
                      pewnością jest wygodnysad nie chcę słuchac pretensji stąd te pytania.
                      bardzo Wam dizekujęsmile)
                      • bah77 Re: ale czy jest plaża.. 08.03.07, 13:45
                        Aniu, tylko czemu pytasz _po_ wybraniu miejsca na pobyt wakacyjny, a nie
                        _przed_?

bah77
                        • anka7712 Re: ale czy jest plaża.. 08.03.07, 13:54
                          bah77 napisał:

> Aniu, tylko czemu pytasz _po_ wybraniu miejsca na pobyt wakacyjny, a nie
                          > _przed_?
                          >
                          > bah77
                          Oj wcześniej zrobiłam całe śledztwosmile)) niemal i .. reczej opinie były dobre.
                          Dopiero niedawno wpadłam na jakąś opinię że plaże są beznadziejne i... stąd
                          pytanie smile)))
                          widać ile ludzi tyle opinii.
                          • bah77 Re: ale czy jest plaża.. 08.03.07, 19:52
                            Aniu, uśmiechnij się, przecież jest tam kilka plaż w okolicy, a tawerny na
                            samej głównej plaży to też fajna sprawa (dla gości, nie dla plażowiczów)!

A tu masz kilka kwiatków na Dzień Kobiet:

fotoforum.gazeta.pl/72,2,999,50494416,50562596.html

bah77
                            • anka7712 Wielkie dzieki bah77 :-) .. 09.03.07, 07:39
                              kwiatki są śliczne, dziekuję i już się uśmiechamsmile))
                              Marzę o tej Grecji od dziecka więc dla mnie ta podróz to spełnienie marzeńsmile
                              pozdrówka i miłego dnia (mimo tego deszczusmile
                              • bah77 Re: Wielkie dzieki :-) .. 09.03.07, 08:14
                                > Marzę o tej Grecji od dziecka więc dla mnie ta podróz to spełnienie marzeńsmile

Aby tak się stało, to oczywiście oprócz plażowania masz w planach zwiedzanie
                                Krety?

A u mnie teraz słoneczko na błękitnym niebie. smile

bah77
                                • anka7712 Re: Wielkie dzieki :-) .. 09.03.07, 08:31
                                  szczerze, to wcale bym nie chciała leżeć na tej plażysmile)) tylko oglądać,
                                  zwiedzać, patrzeć i chłonąć....
                                  smile)) plaża jednak musi być parę dni żeby wilk był syty i owca całasmile
                                  • bah77 Re: Wielkie dzieki :-) .. 09.03.07, 11:54
                                    No tak, ale najlepiej to łączyć, bo przecież jedną z największych atrakcji
                                    podczas zwiedzania Krety są właśnie piękne plaże, a wtedy i wilk syty, i owca
                                    cała... opalona... smile

bah77
                                    • anka7712 Re: Wielkie dzieki :-) .. 09.03.07, 12:12
                                      ooo to teżsmile oby tylko pod koniec września dopisała pogodasmile lecimy 19.09.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka