natasza_klasa 21.10.08, 15:44 Ja byłam na Krecie i przyznam,że jest to śliczna wysepkachcialabym w przyszlym roku również odkryć którąś z wysp,gdzie polecacie,jaka waszym zdaniem wyspa jest najpiękniejsza?wpisujcie się.. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewamalgorzata Re: SONDA-która wyspa najpiękniejsza.. 21.10.08, 16:08 Dyskusja o wyższości coca-coli nad Pepsi.. Niemal każda wyspa ma swoich zwolenników - a porównywać je między sobą dość trudno. BTW: nazywanie Krety wysepką jest sporym nieporozumieniem - to największa grecka wyspa i jedna z największych na morzu śródziemnym. Odpowiedz Link
bebiak Re: SONDA-która wyspa najpiękniejsza.. 21.10.08, 18:02 Cześć, nie chcę być specjalnie złośliwa (może mam dziś gorszy dzień - i to Twój pech he he), ale nie wiem czy zauważyłaś, iż to forum prywatne o nieco odmiennym charakterze aniżeli to typowe pn "Grecja i Cypr". Mnie jakoś nie porywają wszelkie bez uzasadnienia rankingi, na dodatek jeszcze z dodatkiem: "wpisujcie się". Sondy również jakoś mi się źle kojarzą, sondy na zasadzie pokazanej w tym wątku. Napisz może o swoich preferencjach, oczekiwaniach, o tym co ujęło Cię na Krecie bardzo a co znacznie mniej - może to tędy droga do ewentualnego podpowiedzenia Ci czegoś ale na Boga nie rankingu! Bo co Ci po tym, kiedy napiszę sucho, że dla mnie Amorgos, a XXX powie, że dla niego Naxos, przy czym Y na pewno stwierdzi, że Fourni, co? W ten sposób możemy za Toubis'em wymienić co najmniej 777 wysp greckich Pod Ewci wypowiedzią składam podpis każdą łapką I pozdrawiam serdecznie. B. Odpowiedz Link
logopeda9 Re: SONDA-która wyspa najpiękniejsza.. 22.10.08, 21:21 Co prawda to prawda, popieram Bebiaka w 100 % ( i też wcale nie jestem złośliwa...)Ile osób tyle "najpiękniejszych, najulubieńszych i w ogóle naj"..wysp;to nic nie wnosi. Odpowiedz Link
matheos2 Re: SONDA-która wyspa najpiękniejsza.. 21.10.08, 20:09 Jeśli byłaś raz na Krecie to gwarantuję, że jej nie znasz. Ja byłem 8 razy i nie powiem, że ją poznałem... Początek jednak dobry. Odpowiedz Link
grecja-ellada Re: SONDA-która wyspa najpiękniejsza.. 24.10.08, 14:09 matheos2 napisał: "Jeśli byłaś raz na Krecie to gwarantuję, że jej nie znasz. Ja byłem 8 razy i nie powiem, że ją poznałem... Początek jednak dobry." Lubię droczyć się z Klientami, którzy po 2 tygodniach spędzonych na wyspie oceniają, że znają wyspę na wskroś i nie mają potrzeby więcej wracać.... ręce opadają. Zatem do autorki wątku: więcej szczegółów napisz nam zamiast rzucać puste pytania.... ilu ludzi zapytasz tyle wypowiedzi (różnych) uzyskasz. Odpowiedz Link
eridan Re: SONDA-która wyspa najpiękniejsza.. 25.10.08, 22:15 Najpiękniejsza jest zawsze ta, na której nas nie ma. -- "Najczystsze wino leją nam politycy. Bez domieszki prawdy." Odpowiedz Link
grekan Re: SONDA-która wyspa najpiękniejsza.. 03.11.08, 12:09 Spedzilem wczasy na kilkunastu wyspach gr. i obiektywnie stwierdzam, ze kazda wyspa jest piekna w swoim rodzaju, na kazdej dostzegamy co innego.Dla mnie cala Grecja jest piekna i kazdy dzien spedzony tam daje mi wiele wrazen i absorbuje energie na kolejne dni. Odpowiedz Link
edorka1 Re: SONDA-która wyspa najpiękniejsza.. 07.05.09, 19:49 Fakt - wszystkie są piękne, ale jakoś tak jest że mam ta swoją naj... Moją Najpiekniejszą jest Patmos. Inna niż wszystkie. Pokochałam ją za biały kontur monasteru na tle błękitu, za ciszę o zachodzie i widok spod klasztoru, i za plażę Lambi z tysiącami kolorowych kamieni - troszkę tych kamieni przywiozłam do Polski płacąc za nadbagaż . I za ten dreszcz w grocie, w której Święty Jan miał objawienia - gdzie dzwięczały mi w uszach słowa " Ja Jan przybyłem na wyspę Patmos i słyszałem głos Boga"... Urzekające miejsce, niezwykłe,jakby z pogranicza rzeczywistości. Odpowiedz Link
jacek1f jesli Krete nazywasz "wysepka", to juz o czyms 08.05.09, 07:30 swiadczy.... i to źle. Kazda jest piekna. Ale wszyscy wiedzą i tak, że .. . . . . . najpiekniejsza jest jedna tylko Wyspa. Odpowiedz Link
acek2004 Re: jesli Krete nazywasz "wysepka", to juz o czym 08.05.09, 10:09 hehe tendencyjne stwierdzenie Odpowiedz Link