Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Ile kilometrów przejechaliście w ubiegłym roku?

01.01.18, 15:13
    U mnie Mundzio podaje 7575. Głównie dlatego, że do pracy dojeżdżałem rowerem. Poza styczniem, lutym i grudniem.
    Obserwuj wątek
      • gom1 Re: Ile kilometrów przejechaliście w ubiegłym rok 02.01.18, 10:00
        Mi wyszło połowę tego co Tobie. Główne dlatego, że rowerem jeżdżę wyłącznie do pracy.
        • zbyfauch Re: Ile kilometrów przejechaliście w ubiegłym rok 02.01.18, 11:23
          gom1 napisał:

> Mi wyszło połowę tego co Tobie. Główne dlatego, że rowerem jeżdżę wyłącznie do
          > pracy.

Ok., to był tzw. "skrót myślowy", którego można było nie zrozumieć. :)
          A mnie chodziło o to, że gdyby nie dojazdy do pracy, tych kilometrów byłoby dużo mniej a tak w dzień powszedni pęka 45 km.
          W 2016 jeszcze miałem bilet na kolejkę, także jak było brzydko, czy jak mi się po prostu nie chciało, dojeżdżałem zbiorkomem.
          • gom1 Re: Ile kilometrów przejechaliście w ubiegłym rok 02.01.18, 13:44
            Spoko, zrozumiałem skrót :-)

Roweru używam wyłącznie jako środka transportu do/z fabryki. Rekreacyjnie skończyłem jeździć z 7 lat temu.
        • laleczka0012 Re: Ile kilometrów przejechaliście w ubiegłym rok 08.05.18, 13:17
          Fajnie połączyć przyjemne z pożytecznym. Dojeżdżasz do pracy codziennie i zanim się nie obejrzysz parę tysięcy na liczniku, no i kondycja się sama robi.
      • rowerowy365 Re: Ile kilometrów przejechaliście w ubiegłym rok 02.01.18, 12:36
        U mnie ok. 11-12 tys. Staram się nie liczyć dokładnie. Ale sezon trwa cału rok. :)
        • laleczka0012 Re: Ile kilometrów przejechaliście w ubiegłym rok 08.05.18, 13:17
          Czemu starasz się nie liczyć?
      • jureek Re: Ile kilometrów przejechaliście w ubiegłym rok 03.01.18, 12:34
        7124. Czyli o 5 km mniej niż w roku 2016. No ale 2016 to rok przestępczy był.
      • uthark Re: Ile kilometrów przejechaliście w ubiegłym rok 06.01.18, 12:46
        Około 2 tys. Głównie dlatego, że do pracy nie dojeżdżam rowerem (mam 75km) i jeżdżę prawie wyłącznie rekreacyjnie, a poza rowerem też jest życie. Jak kiedyś do pracy miałem 4,5km, to stukało z 5 tys. km.

Sezon w ub. roku zakończyłem 31 grudnia, tegoroczny zacząłem 1 stycznia.
        • zbyfauch Re: Ile kilometrów przejechaliście w ubiegłym rok 06.01.18, 12:55
          uthark napisał:
          > Sezon w ub. roku zakończyłem 31 grudnia, tegoroczny zacząłem 1 stycznia.

Ja też w Sylwestra zrobiłem rundkę. Na dodatek zachciało mi się ostatni odcinek podjechać do góry łąką, co skończyło się totalnym uwaleniem roweru i butów w błocie. A i tak musiałem pchać, bo kółko się w miejscu kręciło. W tym roku jeszcze nie dosiadłem.
          • czarnyrowerzysta Re: Ile kilometrów przejechaliście w ubiegłym rok 16.01.18, 13:08
            W 2017 roku zrobiłem 15287 km i to nie jest specjalnie dużo.Są cykliści co robią dwa razy tyle.Ja najwięcej miałem w 2012roku ,bo 22615 km.W tym roku mam 603km,tak na dobry początek.
        • laleczka0012 Re: Ile kilometrów przejechaliście w ubiegłym rok 08.05.18, 13:25
          Jakie trasy wybierasz? Ja mam rower trekkingowy, bo oprócz miasta zdarzają mi się wypady na drogi szutrowe.
      • rowerowy365 Re: Ile kilometrów przejechaliście w ubiegłym rok 12.04.18, 21:07
        U mnie jakieś 10-11 tys. Tak z grubsza, bo nie używam licznika i sugeruję się stałą trasą do pracy razy ilość dni roboczych, minus wolne, plus wyjazdy w teren.
        Mam nadzieję, że utrzymam ten poziom w tym roku.
      • batushka90 Re: Ile kilometrów przejechaliście w ubiegłym rok 17.07.18, 17:42
        Witajcie wszyscy. Ja przejechałem z 1000 km rok temu.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka