Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jaki rower wybrać i gdzie ceny podobne ~ 2500zł

IP: *.play-internet.pl 12.06.18, 11:37
    Hey!
    po latach szukam roweru jednakże, mam problem.
    Jeżdżąc do pracy mijam kilka sklepów i je odwiedziłem do 2500zł mogę wybrać kilka rowerów każdy podobny (jak dla mnie) a sprzedawcy każdy wychwala inny. Marki od takich z reklam, które kojarzę do jakiś no-name jak z super marketu.

Poprzedni mój rower był z makro i nie narzekałem był kross-a.

Myślałem o takim
    www.kellysbike.com/pl/cross-c515/phanatic-10-black-p48540
    jednak nigdzie go nie ma. Dwa sklepy zaproponowały mi, że go ściągną w ciągu 2 dni jeden chce jakąś zaliczkę a nie chce stracić bez sensu kasy. Dodatkowo w kilku sklepach słyszałem coś, że przeglądy się robi w rowerze (wtf?) serio?
    Ja skłaniam się w stronę zakupu tego roweru (rowertak.pl/product-pol-5823-Rower-Kellys-CLIFF-90-kola-28-cali-rama-21-cali-grey-2018.html), ale podobno ten pierwszy był by lepszy...

:(
    Obserwuj wątek
      • gom1 Re: Jaki rower wybrać i gdzie ceny podobne ~ 2500 13.06.18, 08:47
        Ja bym kupił tam, gdzie sprzedawca jest normalny i da się z nim pogadać jak równy z równym.

W swojej okolicy mam taki jeden sklep. Gdybym szukał roweru, to pewnie jeździłbym Rometem, Krossem albo Fuji - bo w tych markach się specjalizują. Do 2,5kPLN różnice są pomijalne.

A co do przeglądów, to chodzi o przegląd gwarancyjny - niektórzy producenci zastrzegają sobie, że bez obowiązkowego przeglądu po 500/1000 km nie będą uznawali reklamacji (co jest oczywistą nieprawdą). Niemniej dla kogoś, kto nie jest obeznany w jednośladach, warto taki przegląd zrobić.
      • dobrydziad Re: Jaki rower wybrać i gdzie ceny podobne ~ 2500 27.01.19, 18:51
        Taaa, nie ma to jak kontakt z pasjonatami ze sklepu internetowego... ;) Spamować to trza umieć.
      • pulospl Re: Jaki rower wybrać i gdzie ceny podobne ~ 2500 20.08.19, 13:11
        Ja na twoim miejscu dołożył bym parę złotych i zainwestował w porządny rower, bo te które podlinkowałeś są w miarę dobre do codziennej jazdy, ale w tym przedziale cenowym można dorwać naprawdę znacznie lepszy sprzęt. Ostatnio znajomy wysłał mi ciekawy artykuł o solidnym rowerze crossowym portal.bikeworld.pl/artykul/testy_i_nowosci/testy_rowerow/17902/test_crossowy_unibike_viper_2019?strona=2 i powiem szczerze, że rower jest warty swojej ceny.
      • kiniawos Re: Jaki rower wybrać i gdzie ceny podobne ~ 2500 05.02.20, 19:45
        Wiesz co, moja znajoma jakiś czas temu zakupiła sobie rower w tym sklepie www.domenasportowa.pl/, jak pytałam o ceny, to są kolosalnie niższe niż w innych sklepach. Jest jak najbardziej szczególnie zadowolona. Więc może zerknij sobie na tą stronę i akurat wpadnie ci coś w oko ?
      • ryszard16052019 Re: Jaki rower wybrać i gdzie ceny podobne ~ 2500 25.02.20, 15:42
        Za 2,5 tysia masz fajny rower na którym jeżdzę już 2 rok i nie narzekam. Głównie używam w mieście i w lekkim terenie tu masz linka : Tekst linku
      • luzjan Re: Jaki rower wybrać i gdzie ceny podobne ~ 2500 12.03.20, 13:18
        Dobry stosunek ceny do jakości mają jeszcze rowery Unibike.
        Sprawdź np ten model jeszcze: www.dobrerowery.pl/unibike-prime-2020-czarno-czerwony
        Zauważ, że otrzymujesz w zamian osprzęt Shimano (przekładnie), ale również hamulce typu v-brake.
        Krótko mówiac, stosunek ceny do jakości prezentuje się korzystne.
        Ceny przed szczytem sezonu wydają się być dobrym pomysłem.
      • kamoranezi Re: Jaki rower wybrać i gdzie ceny podobne ~ 2500 29.03.20, 21:17
        Tak, w rowerze robi się przeglądy (serio). Tzn nie musisz, ale wtedy w sumie tracisz gwarancję w większości przypadków. Nawet gdyby nie gwarancja to jak po zimie nie oddasz roweru do serwisu to się możesz zdziwić. Chyba że sam się potrafisz dobrze zająć rowerem i masz czas na to. To wtedy właściwie gwarancja też Ci nie jest potrzebna, bo w tych czasach ramy już raczej nie pękają jeżeli nie ważysz 130kg.
        Za ok 2500 dostaniesz już coś na wytrzymałej kasecie, z hamulcami hydraulicznymi, dobrej ramie i nie najgorszym amortyzatorem jak np: traperek.pl/kross-hexagon-8-0
        Tylko wiesz, te przeglądy...
      • dawidekk Re: Jaki rower wybrać i gdzie ceny podobne ~ 2500 13.04.20, 17:21
        Ja kupiem taki rower dla żony na allegro firmy GERMAN
        allegro.pl/oferta/piekny-bialy-rower-miejski-damski-28-shimano-hit-8775385948
        i żona jest zadowolona.
        Wiadomo każdy sprzedawca chce sprzedać .
      • zebrus707 Re: Jaki rower wybrać i gdzie ceny podobne ~ 2500 18.04.20, 21:30
        a może coś na zamówienie? Kilka inspiracji:antymateria.com/zrealizowane/
      • jackk3 Re: Jaki rower wybrać i gdzie ceny podobne ~ 2500 08.05.20, 21:52
        Spadaj z tym spamem.
      • emilian85 Re: Jaki rower wybrać i gdzie ceny podobne ~ 2500 07.08.20, 10:38
        Też mi się wydaje że ten pierwszy był by lepszy. A gdzie zaopatrujecie się w sprzęt na rower? Znacie jakiś fajny sklep internetowy z przystępnymi cenami? Ja jestem początkujący i dopiero wdrażam się w temat. Wczoraj przyszedł mi smartwatch sportowy od Garetta i mam zamiar go dziś wypróbować (znajomy mi powiedział że to fajna przydatna rzecz na rower) a wy jeżdzicie z takimi sprzętami?
      • aga7898 Re: Jaki rower wybrać i gdzie ceny podobne ~ 2500 04.03.21, 09:16
        Ja szukam tu www.rowertour.com/ mają bloga to pewnie coś tam doradzą i pomogą.
      • perunisko Re: Jaki rower wybrać i gdzie ceny podobne ~ 2500 29.04.21, 23:49
        o panie pierwszy to chyba 2017 troche jak popatrzyłem to nie do zdobycia już, drugi to 2018 jak możesz to bierz póki jest tylko we właściwym rozmiarze. Ja z kolei coś innego wynalazłem Bergamont Helix 5 2019 w takim sklepie corradosc.com.pl
      • pawelnowacki Re: Jaki rower wybrać i gdzie ceny podobne ~ 2500 06.05.22, 19:59
        Hej, co do modelu nie pomogę, ale jeśli zdecydujesz się na zakup roweru stacjonarnie to polecam zapoznać się z ofertą sklepu www.isport.pl/. Bardzo pomogli mi w doborze mojego roweru. Profesjonalna obsługa i świetna oferta.
      • 2marian122 Re: Jaki rower wybrać i gdzie ceny podobne ~ 2500 11.05.22, 10:42
        Do 2500 spokojnie kupisz kilka modeli krossa, chociażby Evado 4.0

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka