Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

[po części OT]Szukam korepetycji z ... roweru

28.11.05, 18:36
    Witam!!!
    Szukam kogoś kto mi wytłumaczy co znajduje sie w rowerze(gdzie, w jaki
    sposób, do czego słuzy). Jestem lewy w tego typu kwestiach. Po prostu chce
    wiedzieć co sie znajduje w rowerze, jak wymieniać i tego typu. Najlepiej
    jakby ktoś mi pokazał na modelu roweru lub po prostu na rowerze. Ktos
    zainteresowany pomocą dla Beatboxera?
    Obserwuj wątek
      • krakers1 Re: [po części OT]Szukam korepetycji z ... roweru 28.11.05, 20:10
        google.pl, pl.rec.rowery, strona zbooya, odrobine checi.
        pozdr
        • roweroraffi Re: [po części OT]Szukam korepetycji z ... roweru 28.11.05, 20:51
          Dokładnie to samo miałem napisać. Generalnie to tyle jest stron o rowerach, że
          oby tylko nasz Beacik miał chęć przeczytać 1/10 z tego ;-) A co do samych
          "korepetycji" to może kiedyś jeszcze zrobie jakiś czwartek serwisowy, ale to bym
          musiał po pierwsze mieć wolny dzień, a po drugie miejsce, gdzie to zrobię ;-)
          • beatboxer Re: [po części OT]Szukam korepetycji z ... roweru 28.11.05, 21:30
            Dzieki za rady;P A co to serwisowego czwartku to fajniutki pomysl... Mozna by
            go zrobic na czyjejs działce;)
            • szczurrru Re: [po części OT]Szukam korepetycji z ... roweru 28.11.05, 21:41
              Raffi o miejsce juz sie nie musisz martwic, jesli pomozesz wywiezc liscie z
              garazu ;) bo zajmuja polowe :P
              • sebias Re: [po części OT]Szukam korepetycji z ... roweru 28.11.05, 22:31
                Witam!

Już to widzę jak Raffi wywozi liście, bo Ci przeszkadzają w garażu :P
                • szczurrru Re: [po części OT]Szukam korepetycji z ... roweru 28.11.05, 22:37
                  sebias napisał:

> Witam!
                  >
                  > Już to widzę jak Raffi wywozi liście, bo Ci przeszkadzają w garażu :P
                  >

no dobra, liscie w workach moga sluzyc jako cos do siedzenia :D
              • roweroraffi Re: [po części OT]Szukam korepetycji z ... roweru 28.11.05, 23:19
                szczurrru napisał:

> Raffi o miejsce juz sie nie musisz martwic, jesli pomozesz wywiezc liscie z
                > garazu ;) bo zajmuja polowe :P

Na razie to się o nic nie martwię, bo nie mam czasu by coś takiego zrobić...
                zajmuje się pracą by zarobić na nowy rower, projektowaniem by go wymyślic,
                szukaniem spawaczy, lakiernikow itp by go wykonac, a takze siecia, Masa i paroma
                innymi rzeczami. Pozatym serwisowanie roweru na zimę to jak pływanie w basenie
                przed napełnieniem go wodą. Znacznie lepiej to zrobić około lutego-marca, czyli
                juz po tym jak sol z ulic splynie z pierwszym deszczem, a rower trzeba będzie
                przyszykować do tak zwanego sezonu.
      • sebias Re: [po części OT]Szukam korepetycji z ... roweru 28.11.05, 22:43
        Witam!

To ja jeszcze dorzucę od siebie:

faq.plrecrowery.xt.pl/
        draco.acs.uci.edu/rbfaq/FAQ/
        • lakiana Re: [po części OT]Szukam korepetycji z ... roweru 29.11.05, 10:04
          mogę powyjaśniać... ale wolisz, żeby cię DZIEWCZYNA POUCZAŁA, czy jednak wolisz
          poczytać w necie? :)
          • roweroraffi Re: [po części OT]Szukam korepetycji z ... roweru 29.11.05, 18:27
            lakiana napisała:

> mogę powyjaśniać... ale wolisz, żeby cię DZIEWCZYNA POUCZAŁA, czy jednak wolisz
            >
            > poczytać w necie? :)

Ciekawa technika motywowania do czytania. Tylko uważaj, co będzie jak jednak
            będzie wolał spotkanie z Tobą ;-)
            • lakiana Re: [po części OT]Szukam korepetycji z ... roweru 30.11.05, 08:31
              roweroraffi napisał:

> lakiana napisała:
              >
              > > mogę powyjaśniać... ale wolisz, żeby cię DZIEWCZYNA POUCZAŁA, czy jednak
              > wolisz
              > >
              > > poczytać w necie? :)
              >
              > Ciekawa technika motywowania do czytania. Tylko uważaj, co będzie jak jednak
              > będzie wolał spotkanie z Tobą ;-)
              >

strzelam, że to jednak nie ten wiek... jeszcze :P

krakers napisał:
              >to Ci uzytkownik "lakiana" wytlumaczy i mi mam nadzieje rowniez. przy okazji
              >on/ona moglby/moglaby mi doradzic mostek dla mnie (183cm) do ramy kompakt 57 ze
              >standardowym dla szosy katem glowki. dziekuje z gory.
              >pozdr, maciek

taki, żeby Ci było wygodnie podczas jazdy :D

Skelera już mi się cytować nie chce - ale odpowiem, że na płaszczyźnie
              teoretycznej pouczać mogę zawsze :)
          • skeler Re: [po części OT]Szukam korepetycji z ... roweru 29.11.05, 18:33
            a kiedy bedzie mozna skorzystac z opcji nr 1?
          • krakers1 Re: [po części OT]Szukam korepetycji z ... roweru 29.11.05, 18:39
            o to fajnie ze sie oferujesz bo Seba mi ostatnio zabil cwieka pytajac jak zdjac
            bebenek z piasty na maszynowkach. nie wiem bo jestem wierny lozyskom kulkowym. z
            gory dziekuje za wyjasnienia.
            pozdr
            • beatboxer Re: [po części OT]Szukam korepetycji z ... roweru 29.11.05, 20:20

• krakers1 Re: [po części OT]Szukam korepetycji z ... roweru 29.11.05, 22:08
                to Ci uzytkownik "lakiana" wytlumaczy i mi mam nadzieje rowniez. przy okazji
                on/ona moglby/moglaby mi doradzic mostek dla mnie (183cm) do ramy kompakt 57 ze
                standardowym dla szosy katem glowki. dziekuje z gory.
                pozdr, maciek
                • sebias Re: [po części OT]Szukam korepetycji z ... roweru 29.11.05, 23:31
                  Witam!

Więc jak dostać się do tego bębenka, a konkretniej do piesków?
                  • roweroraffi Re: [po części OT]Szukam korepetycji z ... roweru 30.11.05, 09:06
                    sebias napisał:

> Więc jak dostać się do tego bębenka, a konkretniej do piesków?

Czyżby Cię w końcu szlag trafił od słuchania tykania o natężeniu 80dB, czy może
                    coś się zatarło na amen? Trzeba było pisać wczoraj na GyGy, mam kilka ściągaczy
                    własnej roboty do łożysk, to jak do mnie przyjedziesz (przy okazji także po
                    chlapacz) to możemy spróbować rozebrać i coś z tym zrobić. Efektów nie
                    gwarantuję, bo mogą być potrzebne jakieś cudaczne klucze do tego, ale spróbować
                    nie zawadzi.
                • roweroraffi Re: [po części OT]Szukam korepetycji z ... roweru 30.11.05, 09:15
                  krakers1 napisał:

> to Ci uzytkownik "lakiana" wytlumaczy i mi mam nadzieje rowniez. przy okazji
                  > on/ona

Ona, Ona, to dziewczyna jest... a jeżeli nie, to dobrze się kamufluje :-)

> moglaby mi doradzic mostek dla mnie (183cm) do ramy kompakt 57 ze
                  > standardowym dla szosy katem glowki. dziekuje z gory.

Ostatnio widzę często że strasznie chcesz pokazać, że tylko Ty się znasz na
                  rowerach, bo znasz się na kolarkach. Skoro jesteś taki super, to może zorganizuj
                  coś na ten temat zamiast wyśmiewać pozytywną inicjatywę Lakiany, która chce
                  przekazać dalej wiedzę, którą ma, niezależnie od tego jak wiele jej jest. Ty zaś
                  masz wiedzy dużo i w to nikt nie wątpił, tylko nie wiem czy wyśmiewanie innych
                  to dobra metoda na chwalenie się nią. Moim zdaniem nie.
                  • beatboxer Re: [po części OT]Szukam korepetycji z ... roweru 30.11.05, 15:26
                    Nie sprzeczać mi się tu;) Kłutnie niszcza nerwy i powodują
                    chorbe "kłotliwość".. ktoś zrozumiał?:) Powróćmy do tematu - może ktoś z Was ma
                    jakiś podrecznik do zapożyczenia o rowerach? Tylko prosze NIE dawać mi ksiązek
                    typu " Nauka jeżdżenia rowerem w weekend"...

pozdrawiam śniegowo

BabeBorn.... BB.... BeatBoxer oczywiście;)
                    • roweroraffi Re: [po części OT]Szukam korepetycji z ... roweru 30.11.05, 22:45
                      beatboxer napisał:

> Powróćmy do tematu - może ktoś z Was ma
                      >
                      > jakiś podrecznik do zapożyczenia o rowerach?

A co już przeczytałeś chociaż połowę z tego co Ci podlinkowali dobrzy ludzie?
                  • krakers1 Re: [po części OT]Szukam korepetycji z ... roweru 30.11.05, 18:01
                    organizowac cos to nie ma sensu bo wiedza na temat srubkowania lezy na co 2
                    ulicy. wszystko jest w googlach. a jak zdjac ten bebenek naprawde nie wiem tak
                    rowniez nie wiem jaki mostek sobie wybrac. mysle ze moze 100mm bylby dobry tylko
                    jeszcze pytanie jaki wznios.
                    pozdr
                    • roweroraffi Re: [po części OT]Szukam korepetycji z ... roweru 30.11.05, 22:44
                      krakers1 napisał:

> organizowac cos to nie ma sensu bo wiedza na temat srubkowania lezy na co 2
                      > ulicy. wszystko jest w googlach.

Tak, tyko żadna wiedza z Googli nie zastąpi praktyki, a tutaj jak widzę 90%
                      ludzi boi się spróbować... mimo, że to tak naprawdę prostsze niż układanie
                      puzzli :-)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka