Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Rower do 2,5 tys., w Warszawie. Jaki?

27.05.06, 13:18
    hej!
    no, powiedzmy że jak będzie coś super, to mogę wydać do 3 tys. złotych ;)
    co możecie polecić? uprzedzam że mam zamiar kupić gotowy rower, w
    profesjonalnym sklepie sportowym na raty, bo mam teraz i tak masę wydatków.
    dlatego w grę nie wchodzi składanie roweru :/
    osobiście lubię TREKi, ale zdaję sobie sprawę że nie jestem znawcą rynku ;)
    eni sadżesczyns? ;) thx!
    Obserwuj wątek
      • Gość: irekarmia Re: Rower do 2,5 tys., w Warszawie. Jaki? IP: *.autocom.pl 27.05.06, 14:06
        podstawoe pytanie...co chcesz na tym rowerze "wyrabiać"? jeżdzić tylko do sklepu
        po zakupy?,czy może po lesie pod górke i z górki?,a może tylko z górki i to nie
        małej? albo może tylko gładziutki asfalcik?........wybór jest jak za taką kase
        ogromny...sprecyzuj styl jazdy.
        • 2paco Re: Rower do 2,5 tys., w Warszawie. Jaki? 27.05.06, 15:59
          MTB, jeżdżę zarówno po asfalcie jak i po terenie, z tym że coraz więcej zaczynam
          się bawić w off-road. górki niekoniecznie, w każdym razie nie jakieś ostre
          zjazdy. lubię się katowac na rowerze, i np. beigi górskie wrzucać gdy naprawdę
          są potrzebne. najczęściej jeżdżę ostro na najtrudniejszym przełożeniu, no bo w
          sumie teren mamy w warszawie i wokół płaski ;)
          • stefan4 Re: Rower do 2,5 tys., w Warszawie. Jaki? 27.05.06, 17:56
            2paco:
            > lubię się katowac na rowerze, i np. beigi górskie wrzucać gdy naprawdę
            > są potrzebne. najczęściej jeżdżę ostro na najtrudniejszym przełożeniu, no bo w
            > sumie teren mamy w warszawie i wokół płaski ;)

I piaski. Znaczy zdaje się, że macie tam wokół tego Waszego dziwnego miasta
            tereny piaszczyste, nie? W takim razie doradzałbym jednak nie gardzić biegami
            górskimi.

- Stefan

www.ipipan.gda.pl/~stefan/Irak
            • 2paco Re: Rower do 2,5 tys., w Warszawie. Jaki? 27.05.06, 18:43
              to chyba oczywiste że po piaskach się nie jeździ na biegach wyścigowych ;)
              naprawdę wiem kiedy trzeba się zdać na biegi górskie ;) z kolei widok gości
              jadących po asfalcie i prawie wybijających sobie zęby kolanami przy prędkości
              20km/h jest po prostu żałosny ;)
              • Gość: niuniex Re: Rower do 2,5 tys., w Warszawie. Jaki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.06, 19:59
                zgadzam sie w calej rozciaglosci :)
                ja z kolei jestem przywiazana do gary fishera, w ski teamie sa teraz super ceny
                na modele z 2005 i 2004 r. - gdyby nie to ze moj Marlin ma dopiero 3 latka, to
                bym sie dlugo nie zastanawiala. w tej cenie masz do wyboru Hoo Koo E Koo,
                Tassajare, Marlina. ale ja bym dolozyla jeszcze 1000 (skoro to na raty ;) i za
                4000 mozna kupic Big Sur. ja zachorowalam na ten rower, ale nieco mi szkoda
                mojego ciagle jeszcze sprawnego Marlinka...
                o innych markach sie nie wypowiadam bo nie analizowalam.
                pzdr.
                • 2paco Re: Rower do 2,5 tys., w Warszawie. Jaki? 04.06.06, 04:32
                  cóż, właśnie się zachwycam wszystkimi modelami, któe wymieniłaś :) faktycznie,
                  Big Sur wygląda obłędnie :) Tasajara mi się bardzo podba, zresztą każdy jest
                  fajny. nie licząc Big Sura, wszystkie z mojego pułapu cenowego są super :)
                  szkoda tylko że nie moge na stronie skiteamu znaleźć informacji o ratach, będę
                  musiał do nich krcze pojechać osobiście :/ nie bardzo z czasem stoję ;)
                  zastanowię się nad tym Big Surem, ale nie będę go kupował za wszelką cenę, bo
                  jednak kolejny tysiąc w ratach to całkiem spory koszt jak się policzy koszt
                  kredytu, a nie wiem czy taki rower to już nie bedzie za dużo jak na moje potrzeby ;)
                  dzięki za wskazówki :) dzięki nim Nakamura już nie jest takim pewniakiem ;)
                • 2paco Biorę Big Sura 05 disc :D 04.06.06, 19:49
                  no nie mogę, zakochałem się w tym rowerze :DDDDDDDDD myslałem o Tassajarze albo
                  HKEK, ale nie było już moich rozmiarów ramy. i dobrze :DDD ale nie biore na raty
                  w sklepie, bo tam jest Żagiel i mendy mają obowiązkowe (!!!!!) ubezpieczneie
                  kredytu, które w opcji jaką chciałem zamiast 18% podwyższa koszt do ok. 23%,
                  czyli podpada już pod lichwę chyba ;) nie wiem, ktoś może sprawdzi... UOKiK na
                  pewno by się zainteresował ;)
                  wezmę pożyczkę w moim banku na 4000 zł i zaoszczędzę na spłacie ponad 4 stówy ;)
                  DZIĘKI NIUNIEX za wskazówki!!!!! :D :*****************
      • 2paco Jeszcze jeden szczegół ;) 27.05.06, 20:22
        zalezy mi na tym żeby na płaskim utwardzonym terenie można było dość agresywną
        sylwetkę przybrać, co by mniejsze opory stawiać ;) jak więc widać potrzebny mi
        jest rower niezbyt "czoperowaty" ;)coraz częściej niestety takie widzę, nie wiem
        czy to są rowery specjalne robione dla ludzi którzy cały dzień siedzą pod
        kolumną zygmunta w kaskach motocyklowych.. nie lubię też zbyt szerokich
        kierownic, no ale to zawsze można zmienić ;)
      • 2paco Nakamura XC Summit, 3199 zł 28.05.06, 18:58
        byłem dziś w intersporcie w arkadii (wawa). to już całkiem sporo, ale rowerek mi
        się bardzo spodobał, hydrauliczne hamulce, blokada amorkak, waga tak na pi razy
        drzwi 12-13 kg.. ładne cacko, do tego prosta kierownica (nie lubię łamanych) i
        całkiem osobliwy system zmiany biegów (pierwszy raz taki widziałem, zrzucanie na
        niższe zębatki za pomocą manetki hamulca ;D).
        znacie ten model? piszcie, proszę :)
        • Gość: Rokos Re: Nakamura XC Summit, 3199 zł IP: *.radiozet.com.pl / *.radiozet.pl 31.05.06, 21:41
          Polecam ten system zmiany przełożeń - znaczy się manetką od hamulca - super
          sprawa. W temacie rowerów (wiem że mnie zaraz tu prześwięcą:( polecam KROSSA A6
          (ma właśnie takie manetki)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka