olgaiwaniak 02.03.06, 16:58 Moja 2,5 letnia córeczka jeszcze nie mówi. Psycholog i logopeda twierdzą, że to tzw. proste zatrzymanie rozwoju mowy. Ktoś może miał podobny problem? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
buuuba Re: Moja 2,5 letnia córeczka jeszcze nie mówi.... 02.03.06, 17:19 mój syn zaczął mówi mając 3 lata. Wykazywał wtedy tendencje do leworęczności i zdaniem logopedy wszystko było ok. Obecnie ma 8 lat i trzeba się bardzo starac by "wejśc mu w zdanie". Zyczę cierpliwości!!! Odpowiedz Link
sutra Re: Moja 2,5 letnia córeczka jeszcze nie mówi.... 02.03.06, 20:28 Wszelkie watpliwości na ten temat rozwiejesz na forum "opóźnienie mowy" forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=17669 Odpowiedz Link
annanana Re: Moja 2,5 letnia córeczka jeszcze nie mówi.... 03.03.06, 00:22 moja wnuczka skonczy w maju 3 lata kiedy miala ok 2.5lat tez martwilismy sie ze malo mowi , i naraz ...potok slow. ale doslownie w ciagu miesiaca zaczela mowic calymi zdaniami, i ma ogromny zasob slow, az nas to czasem zaskakuje. Mow duzo do dziecka, czytaj i opowiadaj bajki . nie zostawiaj dziecka w ciszy, tez jej "pusci mowe niebawem czego serdecznie zycze Odpowiedz Link
pamama Re: Moja 2,5 letnia córeczka jeszcze nie mówi.... 20.03.06, 14:39 Mój syn właśnie skończył 3 latka i mówi pojedyncze słowa i niezbyt wyrażnie. Jego brat zaczął mówić jak miał 2 i 3m-ce i wydawałomi się, że młodszy będzie "ciągnąć" za starszym ale niestety tak nie jest. Psycholog mi powiedział, że małemu się po prostu nie chce mówić bo i tak domownicy w lot łapią o co mu chodzi i nie ma innej rady jak posłać go w grupę rówieśników i będzie miał wtedy motywację żeby się porozumieć. Pozdrawiam Odpowiedz Link