Dodaj do ulubionych

przedszkole dla slabowidzących Kraków

29.12.15, 17:30
Witam serdecznie. Czy możecie Państwo polecić jakieś przedszkole w których dobrze zaopiekują się dzieckiem słabowidzącym? Synek na OP nie widzi w ogóle (zanik po witrektomii), OL reaguje na światło i kontrasty z bliskiej odległości. Będę wdzięczna za wszelkie sugestie i namiary. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • gorol_niskopienny Re: przedszkole dla slabowidzących Kraków 01.01.16, 23:02
      Witam
      Podłączam się pod pytanie, też szukam takiego przedszkola.
      Tam , gdzie teraz jesteśmy to tragedia, ciągła walka z nauczycielkami i dyrektorką.
      • gorol_niskopienny Re: przedszkole dla slabowidzących Kraków 01.01.16, 23:17
        niestety na PW nie przechodzi
      • kpanek89 Re: przedszkole dla slabowidzących Kraków 05.01.16, 15:37
        Od stycznia działa dosyć fajny portal do wyszukiwania przedszkoli www.mampodrodze.pl
        Niestety brak w nim komentarzy i bardziej złożonego filtrowania - z informacji jakie dostałam wynika, że nad tym pracują :) Być może przyda ci się ta informacja. Pozdrawiam
    • gorol_niskopienny Re: przedszkole dla slabowidzących Kraków 01.01.16, 23:13
      Napisałem na PW.
      • ankapanka123 Re: przedszkole dla slabowidzących Kraków 02.01.16, 09:32
        Gdzie Państwo teraz chodzicie? Słyszałam tylko ze jest jakieś przedszkole koło ronda mogilskiego i w nowej hucie natomiast żadnych szczegółów:/
        • gorol_niskopienny Re: przedszkole dla slabowidzących Kraków 02.01.16, 13:24
          Proszę napisać na maila:
          bizh/ub/@poczt/a.fm (z adresu usuń "/")

• sandflower5 Re: przedszkole dla slabowidzących Kraków 05.01.16, 17:19
            Warto wziąc pod uwagę Przedszkole Niepubliczne na Ruczaju w Krakowie bardzo przyjazne
            • gorol_niskopienny Re: przedszkole dla slabowidzących Kraków 17.01.16, 13:42
              Nie sa zainteresowani takimi dziećmi - sprawdzałem
    • ald77 Re: przedszkole dla slabowidzących Kraków 17.01.16, 16:55
      Mojej córce dwa lata temu zaproponowano przedszkole na Tynieckiej, ale nie skorzystaliśmy. Opinię mogę przesłać na priva :)
      Robiłam rozpoznanie w Krakowie i okolicach i niestety nie znalazłam przedszkola przyjmującego dzieci słabowidzące. Nawet ściągnięcie tyflopedagoga do przedszkola ogólnodostępnego nie było możliwe. W końcu zdecydowaliśmy się na dotychczasowe przedszkole ogólnodostępne i dodatkowo wczesne wspomaganie na Tynieckiej - tylko nasza sytuacja była łatwiejsza, bo córka funkcjonowała bardzo dobrze z ostrością ok. 0,2 i wychowawcy w przedszkolu ogólnym świetnie sobie radzili.

Żałuję, że w Krakowie nie ma przedszkola właśnie dla dzieci słabowidzących, z zezem, wymagających rehabilitacji i obturacji - bardzo by to ułatwiło życie rodzicom...
      • agnieszka_i_jula Re: przedszkole dla slabowidzących Kraków 19.04.22, 01:01
        Dzień dobry, wiem że minęło już ładnych parę lat od tego posta ale ...szukam przedszkola dla córki (córka jednoroczna, po zaćmie, ma zakładana soczewkę, zez, oczopląs). Chodzimy na wwr na tyniecka..czy mogłabym prosić o opinie, przydatne info dotyczące Państwa przejść z przedszkolem w Krakowie...myślałam o tynieckiej ale nigdzie nie ma żadnej informacji na temat tego przedszkola..czy w ogóle istnieje? Jak udało się Państwu połączyć inne przedszkole i wwr na tynieckiej? Czy zajęcia byly po południu? Czy z perspektywy czasu jesteście Państwo zadowoleni z wwr tam? Jak coś to proszę o wiadomość priv na tristen@interia.pl
    • gorol_niskopienny Re: przedszkole dla slabowidzących Kraków 17.01.16, 22:24
      @ald77
      Proszę o przesłanie opinii na temat przedszkola na "tynieckiej" na :bizh/ub/@poczt/a.fm (z adresu usuń "/").
      Tez mieliśmy parę podejść na tyniecką i zawsze negatywne odczucia, zwykle odpowiedzi personelu: nie da się, nie można, to się wam nie należy, nie mam czasu... , po prostu szkoda nerwów. A z drugiej strony co ma zrobić naszego dziecko ?
      Niestety w Krakowie nie ma takiego przedszkola dla dzieci niedowidzących i słabowidzących. A każdy chyba kto był na "tynieckiej", widział jak wygląda szkoła wewnątrz i jak funkcjonuje.

Ale zastanawia mnie taka rzecz, jak się chodzi po ośrodkach, to jest tyle dzieci niedowidzących bądź słabowidzących, to gdzie te dzieci się uczą, gdzie uczęszczają do szkół i przedszkoli ? Mam wrażenie , że rodzicie siedzą z nimi w domu i nic się z nimi nie dzieje. A kuratorium i Urząd Marszałkowski nie widzi problemu ," nie ma takiego zapotrzebowania" - tak mi powiedzieli , jak do nich dzwoniłem i pytałem o przedszkola dla niedowidzących.
      • agnieszka_i_jula Re: przedszkole dla slabowidzących Kraków 19.04.22, 01:07
        Dzień dobry, a jak u Państwa skończyło się poszukiwanie przedszkola w Krakowie? Wiem że minęło już ładnych parę lat od tego posta ale sama jestem na etapie poszukiwań i jestem przerażona zew takim mieście nic nie ma. Chodzimy na wwr na tyniecka..czy mogłabym prosić o opinie, przydatne info dotyczące Państwa przejść z przedszkolem w Krakowie...myślałam o tynieckiej ale nigdzie nie ma żadnej informacji na temat tego przedszkola..czy w ogóle istnieje? Zastanawiałam się nad zmianą miejsca wwr ale sama już nie wiem co będzie najlepsze dla córki..Jak coś to proszę o wiadomość priv na tristen@interia.pl
    • gorol_niskopienny Re: przedszkole dla slabowidzących Kraków 14.02.16, 00:08
      Nie są zainteresowani dziećmi niepełnosprawnymi. A katolickie to tylko z nazwy jest.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka