Dodaj do ulubionych

Wszczep soczewek po zaćmie

17.10.17, 12:53
Witam
czy ktoś może się podzielić informacjami na temat życia po wszczepie soczewek po zaćmie. Moja córka miała operację usunięcia zaćmy w wieku 3 miesięcy teraz skończyła 7 lat i w wieku 8 lat chcemy dokonać wszczepu soczewki - zalecenia prof. Prosta. Na tą chwilę nosi soczewki twarde, z którymi nie mamy problemów. interesuje mnie okres "dochodzenia" do siebie po zabiegu, jakieś możliwe komplikacje, ograniczenia w życiu codziennym po wszczepie, oraz informacje o jak najlepszych soczewkach obecnie dostępnych na rynku z góry dziękuję i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • marta.sew Re: Wszczep soczewek po zaćmie 13.12.17, 11:01
      Mam córkę po wszczepie soczewki w wieku 5 lat, aktualnie też ma 7. Proszę o maila na priv marta.sew@gazeta.pl. Pozdrawiam!
    • tina33 Re: Wszczep soczewek po zaćmie 04.02.21, 14:25
      Witaj liger22.
      Wiem że wątek stary ale mam pytanie jak Twoja córka funkcjonuje po wszczepie soczewek?
      • liger22 Re: Wszczep soczewek po zaćmie 04.02.21, 17:13
        Cześć
        funkcjonuje całkiem dobrze. Ma jakąś korektę niewielką jeśli chodzi o dioptrię ale to raczej normalne, natomiast u nas trzeba było zrobić jeszcze korektę układu obrazów (miała przesunięcie pomiędzy widzianymi obrazami - jeden nad drugim) za pomocą tzw. soczewek okularowych pryzmatycznych - dobór w Poznaniu.
        Ogólnie jest dobrze, młoda sobie radzi w szkole, czyta sporo książek, oby tak dalej
        pozdrawiam
        • tina33 Re: Wszczep soczewek po zaćmie 04.02.21, 18:46
          Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź!
          A powiedz mi proszę jakie soczewki wszczepiliście córce jedno czy wieloogniskowe?
          A czy Twoja córka ma widzenie obuoczne?
          Mój synek niestety nie ma.
          • tina33 Re: Wszczep soczewek po zaćmie 04.02.21, 18:56
            Liger22 a jaką ostrość widzenia ma Twoja córka?
            Chodziliście na terapię widzenia?
        • rodzice_karolka Re: Wszczep soczewek po zaćmie 12.08.21, 20:16
          Witam, czy mogę prosić o kontakt.
        • rodzice_karolka Re: Wszczep soczewek po zaćmie 12.08.21, 20:24
          Witam, poszukuję kontaktu i informacji po wszczepie soczewki. Syn 8 lat, po phpv lewego oczka, historia leczenia bardzo podobna do Pana córki - leczenie i droga prawie identyczna ( prof. Prost, Pani Ania i dr Turska ) jesteśmy po wszczepie i mamy kilka pytań :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka