dawid118811 05.07.10, 23:01 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kati_p Re: Prowadzę sklep online od 3 m-cy - Proszę o p 12.07.10, 00:50 Wykup reklamę na Facebooku. Odpowiedz Link
matteo26 Re: Prowadzę sklep online od 3 m-cy - Proszę o p 10.01.11, 12:46 lepiej chyba by było skorzystanie z sklepu działającego na jakiejś platformie, wszystko gotowe, integracja z allegro i porównywarkami cen co byłoby korzystniejszym rozwiązaniem zwłaszcza że niektóre dają możliwość bezpłatnego testowania jak chociażby www.tradoro.pl gdzie przez 14 dni jest możliwość bezpłatnego testowania i wspiera pozycjonowanie w google. Gorąco polecam!!! Odpowiedz Link
lafaze Re: Prowadzę sklep online od 3 m-cy - Proszę o p 21.07.10, 12:26 Być może nie masz zamówień ponieważ okres jest letni, wakacyjny, są wyprzedaże w sklepach. Ja też otworzyłam sklep i tez nie mam zamówień, sklep istnieje od miesiąca, ale u mnie jest to efektem tego że go nie rozreklamowałam gdyż chce najpierw wprowadzić dużo towaru. Teraz większość osób kupuje na allegro, i ciężko jest przebić się ze sklepem. Odpowiedz Link
maga-1975 Re: Prowadzę sklep online od 3 m-cy - Proszę o p 21.07.10, 17:20 Hej! Może wprowadź więcej produktów i takich, żeby klienci po nie wracali więc nieco bardziej konsumpcyjne ale eleganckie i nietypowe. Ja zamawiam z hurtowni www.aw-podarki.com co prawda są w UK ale obsługa polska i bardzo miła. Maja mnóstwo różnych rzeczy na każdą porę roku i zarówno dla kobiet jak i dla mężczyzn. Myślałam w szczególności o ich dziale z aromaterapią i dodatkami kąpielowymi. Polecam rzucić okiem bo warto! Małgorzata www.aw-podarki.com Odpowiedz Link
isabe Re: Prowadzę sklep online od 3 m-cy - Proszę o p 04.08.10, 11:12 wystaw kilka aukcji na alegroi jako nik wybierz sobie nazwę swojego sklepu oraz podajac mail konieznie musi byc on z domeny sklepowej:) to dobra reklama :) Odpowiedz Link
tapatik Popieram Isabę 10.08.10, 07:47 Sprzedając poprzez konto firmowe na allegro zdobędziesz klientów. Po co ludzie mają się zapisywać na newsletter? Co będą z tego mieli? Napisz jakiś poradnik wiązania krawatów albo dobierania ich kolorystycznie i daj ten poradnik za darmo każdemu kto się na newsletter zapisze. Co wysyłasz w newsletterze? Odpowiedz Link
polaa7 Re: Prowadzę sklep online od 3 m-cy - Proszę o p 27.09.10, 11:45 do głowy przyszła mi podobna myśl... na początku twojej działalności "współpraca" z allegro czy innymi tego typu serwisami może okazać się dobrym rozwiązaniem, które pomoże ci przetrwać trudne początki. Każdy początkujący handlowiec boryka się z podobnymi trudnościami- najważniejsze jest wypracowanie lojalności i zadowolenia wśród kupujących- allegro może w tym pomóc. A może pomyśl na podjęciem współpracy z jakimś sklepem w twoim mieście (okolicy), gdyby się to udało posiadanie "stałego" odbiorcy ustabilizowałoby jakoś twoją pozycję na rynku. Odpowiedz Link
h666r Re: Prowadzę sklep online od 3 m-cy - Proszę o p 12.08.10, 15:19 Prędzej czy później każdy kończy na Allegro. Polski rynek sprzedaży internetowej jest taki jak potencjalni klienci, a ci utożsamiają zakupy w Internecie z zakupami w Allegro. Zapaść w handlu Internetowym trwa od lutego br. i nie wygląda na to aby coś się szybko zmieniło. W sprzedaży internetowej jak i w konwencjonalnym handlu są okresy zwiększonej sprzedaży czyli rożne święta kościelne jak i świeckie ale teraz ze względu na kryzys wszystko się pochrzaniło. Sprzedaję na allegro i często proponuje sprzedaż towarów poza allegro taniej i ludzie po zastanowieniu kupują drożej na allegro, jest to chore. Reklamy namieszały ludziom w głowach, z jednej strony klienci mają złudne poczucie bezpieczeństwa kupując na allegro a z drugiej strony od jakiegoś czasu trwa kampania przeciwko zakupom Internetowym. Następny problem to konkurencja która wymusza niskie marże oraz zwiększanie asortymentu. Sklep który będzie oferował bardzo wąską grupę towarów pociągnie kilka miesięcy lub dłużej w zależności od zainwestowanej kwoty. Aby osiągnąć sukces w sprzedaży internetowej trzeba znaleźć niszę lub zainwestować bardzo duże pieniądze. W tym pierwszym przypadku można się cieszyć w miarę spokojną sprzedażą przez kilka tygodni może miesięcy potem nisza znika bo pojawia się konkurencja. Z moich doświadczeń wynika że nie ma sensu sprzedaż drobnicy bo w sprzedaży internetowej osiąga się marżę 10% a czasami i mniej. Z zainwestowanej kwoty w towar można osiągnąć obrót równy połowie tej kwoty przy marży 10%. Przy wyższej marży sprzedaż spada praktycznie do zera. Tak więc wniosek jest jeden bez odpowiednio dużych zasobów finansowych nie ma co zaczynać handlu w Internecie. Koszty prowadzenia sklepu Internetowego są co prawda niskie ale dochody też. Odpowiedz Link
polaa7 Re: Prowadzę sklep online od 3 m-cy - Proszę o p 30.09.10, 10:54 Zgadzam się z tą opinia. Działalność handlowa prowadzona w internecie nie jest taka prosta jak się wydaje wielu ludziom. Nie wystarczy otworzyć sklepu i bezczynnie czekać aż wszyscy będą rozchwytywać towar, który oferujemy. W sprzedaży internetowej, poza skłonieniem potencjalnego klienta do tego aby zajrzał na naszą stronę, konieczne jest pokonanie pewnej bariery, która wciąż funkcjonuje w polskich realiach. Bariery związanej z obawą co do dokonywania zakupu na odległość. Tak więc rzeczywiście potrzebna jest nie tylko determinacja, wytrwałość ale i całkiem spory zasób finansowy, by móc konkurować na tym trudnym rynku. Odpowiedz Link
karolinamodna Re: Prowadzę sklep online od 3 m-cy - Proszę o p 01.06.11, 10:58 Hej, zobacz sobie na www.fashioncentrum.net to jest coś w sam razdlaciebie;) wiem bo sama tam jestem i bardzo sobie chwale. Jest to platforma handlowaswoje gdzie swoje oferty prezentują producenci i hurtownie odzieży, obuwia, kosmetyków, akcesoriów, biżuterii. Jej głównym celem jest pomoc w nawiązaniu współpracy oraz maksymalne ułatwienie wymiany informacji handlowej pomiędzy kontrahentami. Ja kożystam z internetowego sklepu za darmo bo od czerwca 20 pierwszysch osób może skożystać z tej promocji;) sprawdź! co ci szkodzi? Odpowiedz Link
salma75 Re: Prowadzę sklep online od 3 m-cy - Proszę o p 01.06.11, 12:19 karolinamodna napisała: > Ja kożystam z internetowego sklepu za darmo bo od czerwca 20 pierwszysch osób mo > że skożystać z tej promocji;) sprawdź! co ci szkodzi? KoRZystasz? Podrzuć adres swojego sklepu. Uhh...Mogliby nauczyć się ci spamerzy chociaż pisać poprawnie :/. Odpowiedz Link
karolinamodna Re: Prowadzę sklep online od 3 m-cy - Proszę o p 01.06.11, 16:07 może oddaj się w rence specjalistów?ja mam sklep internetowy na platformie internetowej fashioncentrum.net i bardzo sobie chwalę;) a teraz mają fajną ofertę dla 20 pierwszych sprzedawców w czerwcu sklep internetowy przez 3 miesiące za darmo;) zresztą sprawdź sam. Odpowiedz Link
timetotime Re: Prowadzę sklep online od 3 m-cy - Proszę o p 01.06.11, 16:10 karolinamodna napisała: > może oddaj się w rence specjalistów? Rence? Ja tam w czyjekolwiek RENCE bałabym się oddawać. Jeśli to tacy specjaliści jak ty, to... omijac szerokim łukiem :). Odpowiedz Link
rajski_reporter Przeczytaj, zapamiętaj i do roboty! 02.06.11, 16:44 Po pierwsze: Jeśli idzie o grafikę to Ty czy kto Ci tam to robił, nie przyłożyliście się. Owszem mówi się, że towar i jego cena jest najważniejszą rzeczą by sprzedaż byłą dobra. Ale...Diabeł tkwi w szczegółach. Coraz więcej badań na temat zakupów w sklepach on-line pokazuje, że wygląd strony ( sklepu ) jest też bardzo ważny. Po drugie: Sporo pracy wymaga sprawa SEO. Widzę, że masz tylko podstawy z tego zakresu a to za mało. Więc optymalizacja i wszystko co z tym związane do poprawki. Po trzecie: No, sorry ale towaru to Ty za dużo nie masz;-) Ile tego tam jest, 80 sztuk?:) Kolego weź Ty się porządnie za to jak chcesz coś zdziałać. Jest tyle firm produkujących krawaty a Ty masz 40 krawatów na stanie? A gdzie reszta? Gdzie muchy, butonierki, mankietówki itd, etc? A nie pomyślałeś o tym, że jak ktoś szuka krawatu to może i koszule kupi? Po czwarte: Piszesz, że wydałeś do tej pory 100zł na google;-) Hmm...Ktoś Ci naopowiadał, że sklep internetowy to małe piwko i sam się wypromuje? Kolego są sklepy średniej wielkości które na same gooogle adwords wydają tygodniowo po 500-1,000 zł a Ty piszesz coś o 100zł. Po piąte: Jeżeli będziesz pozycjonował sklep tylko na dwie frazy to dość marnie to widzę. Jest wiele fraz jeszcze które mogłoby się przyczynić do wzrostu sprzedaży. Po szóste: Sklep internetowy to kawał ciężkiej roboty. W twoim przypadku jest o tyle dobrze, że akurat ta branża nie jest tak przepełniona i można o wiele łatwiej i szybciej odnieść sukces nie dysponując jakimiś większymi pieniędzmi. Ale jak nie poprawisz błędów i nie zaczniesz myśleć to nawet w tej branży możesz nic nie zdziałać. I na koniec...Nie słuchaj tych niedokształconych podpowiadaczy co to nawet nie umieją słowa poprawnie napisać i nie daj się wciągać na żadne bezpłatne platformy bo po pierwsze primo, nigdy nie widziałem na takiej platformie liczącego się sklepu. Po drugie secundo oni własnie liczą na takich zdesperowanych jak Ty. Tylko, że to Ty im będziesz robił reklamę a nie oni Tobie i o to w tym pajacowaniu chodzi. Powodzenia. Odpowiedz Link
timetotime Re: Przeczytaj, zapamiętaj i do roboty! 02.06.11, 16:49 Ja myślę, że autor wątasa to raczej tego nie przeczyta - pisał swojego posta prawie rok temu :D. Ale co do tych darmowych platform to się zgodzę - trzymać się jak najdalej. Odpowiedz Link
massaker Re: Prowadzę sklep online od 3 m-cy - Proszę o p 03.06.11, 18:50 Rajski_reporter mówi bardzo z sensem. Pierwsze, co się rzuca w oczy (no, może poza stroną graficzną), to uboga oferta sklepu. Nie chodzi nawet o ilość krawatów, ale o to, że to jedyny produkt "na stanie". Tak jak pisał rajski - dorzuć koszule! Zwróć uwagę, że Twoje produkty (których co do zasady nie kupuje się na kilogramy), są w cenie kosztów wysyłki. I co - mam zapłacić 20zł za krawat i drugie tyle za kuriera? A jak mi się nie spodoba i odeślę Ci towar? To co - kolejne min. 9zł? Razem 50zł - za tyle z palcem w d... znajdę porządny krawat w sklepie. Krawat, spinki, muchy, fulary, skarpetki itp. to dodatki. Klient kupi, kiedy będziesz sprzedawał koszule, a do każdej koszuli sugerował pasujący krawat (tylko niech pasuje, do diabła!). I od razu rabacik: koszula 89zł + krawat 17zł, ale do zapłaty tylko 101zł! A jak klient dokupi towaru za jeszcze 49zł, to wysyłka pocztą gratis! To stare i ograne metody, ale naprawdę działają. I jeszcze jedno - ja też lubię klasyczne wzory, ale żeby 100% oferty stanowiły smutasy na jedno kopyto, to już naprawdę nie odwaga, ale coś dużo gorszego... Ciekawe, czy autor wątku jeszcze tu zajrzy... Odpowiedz Link
ineed-gpw Re: Prowadzę sklep online od 3 m-cy - Proszę o p 31.08.11, 18:23 I jak rozkręciło się ?? edukacja.gpwinfo.pl/jak-kupowac-najtaniej/ Odpowiedz Link
trynus Re: Prowadzę sklep online od 3 m-cy - Proszę o p 02.09.11, 05:33 Te pozycje sa za slabe - ruch zaczyna sie od 1 a konczy na 3 pozycji. Dalej nie otrzymujesz praktycznie zadnego ruchu z takiego pozycjonowania. Postaraj sie jeszcze w tym kierunku, a zobaczysz efekty. Na 100 osob z AdWords 0 zakupow - to normalne, standardowo 1% internautow wykonuje akcje, ktorej od nich oczekujesz. U Ciebie bylo to 0% - pech. Musisz miec lepiej zoptymalizowana kampanie AdWords, by za 1 klik nie placic 1zl tylko 25groszy. Odpowiedz Link