hanka2501 11.08.12, 11:55 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oceanfinance Re: Sklep ... cięzki start? 12.08.12, 02:26 to wszystko zalezy. Zalezy jakie wsparcie mozesz otrzymac od tej firmy ktora ew. bedzie cie zaopatrywac w kosmetyki. Zalezy z jakich narzedzi bedziesz korzystac do budowy i administrowania sklepem. Zalezy od twojego marketingu, zalezy od tego czy bedziesz dzialac pod wlasna nazwa czy pod marka producenta/dostawcy perfum. Te i milion innych pytan. Temat bardzo ciekawy. Kilka lat temu sam sie nad tym zastanawialem. mialy byc firmowe okulary z USA, pozniej rowniez perfumy oryginalne markowe. Pomysl ewoluowal i powstalo cos takiego www.zaoceanem.com oraz www.betodayonline.com a takze :) www.ocean.systempartnerski.pl Odpowiem tak, sprzedaz produktow czy uslug online, jest to praca, czesto bardzo mozolna, trudna i niewdzieczna praca. Czasami trzeba naprawde sie duzo i ciezko napracowac na zyski, szczegolnie te pierwsze. Potrzeba w sobie miec duzo sily, samodyscypliny, optymizmu i systematycznosci. No i wciaz sie uczyc nowych rzeczy, z dziedziny marketingu, psychologii w biznesie, technik internetowych i rzeczy czysto technicznych zw. z funkcjonowaniem stron www i dzialaniem internetu. Tak jak napisalem praca praca praca nauka praca nauka i jeszcze raz praca z nauka...codziennie do znudzenia bez kompromisow pozdrawiam i zycze powodzenia. Odpowiedz Link
sandra_rc Re: Sklep ... cięzki start? 06.05.13, 17:51 Budowa sklepu wymaga poświęcenia odrobiny czasu, szczególnie na początku kiedy dodajesz produkty, dokonujesz ustawień jego wyglądu, etc. Jednak jeżeli taki sklep zostanie już uzupełniony i zacznie funkcjonować, to korzystając z dobrego, intuicyjnego oprogramowania jego prowadzenie nie sprawia trudności. Na pewno musisz porównać ceny produktów które możesz zaproponować z konkurencją i zobaczyć czy jest opcja "przebicia się". Pamiętaj, że czasami cena nie jest czynnikiem nr 1 - w profesjonalnym sklepie, z doskonałą i szybką obsługą Klient kupi droższy produkt w zamian za odpowiednie podejście. Załóż sklep na początek na bezpłatny okres próbny np. na redcart.pl i sprawdź jak się w tym odnajdujesz :) Odpowiedz Link
tako3 Re: Sklep ... cięzki start? 21.05.13, 07:42 Moi przedmówcy mają rację, to ciężka praca. Natomiast nie demonizował bym tej kwestii. Trzeba włożyć dużo wysiłku w otworzenie i prowadzenie sklepu, ale wszystko jest dla ludzi. Jeżeli nie znasz się na oprogramowaniu to możesz skorzystać z gotowych platform handlowych typu SaS. Jest ich dużo na rynku i wciąż powstają nowe. Oczywiście, prowadzenie sklepu to nie tylko dzierżawa oprogramowania, to również marketing (z pozycjonowaniem włącznie), negocjacje z dostawcami, logistyka. Wszystkiego można się nauczyć, najważniejszy jest pierwszy krok!. Przecież każda podróż, nawet ta najdłuższa, zaczyna się właśnie od pierwszego kroku. Odpowiedz Link
sandra_rc Re: Sklep ... cięzki start? 29.05.13, 14:25 Słuszne słowa, które są poparciem dla mojej opinii. Tutaj raz jeszcze podkreślę za przedmówcą, że model SaaS, czyli dzierżawa jest w tym wypadku najdogodniejszym rozwiązaniem: po 1. dobra platforma dostosowana jest do rynku i podąża za trendami w e-handlu; po 2. można liczyć zarówno na pomoc techniczną, jak i na pomoc obsługi; po 3. wsparcie w działaniach marketingowych oraz w pozycjonowaniu dzięki odpowiednim narzędziom. Jeżeli ktoś nosi się z takim pomysłem, niechaj robi pierwszy krok! :) Odpowiedz Link
lordmalak1 Re: Sklep ... cięzki start? 21.06.13, 12:11 Zawsze najtrudniej zacząć ;) fajnie jakbyś od razu ruszył z reklama takiego sklepu bo to podstawa na początek żeby rozruszać całość i zdobyć klientów ;) W tym celu poza oczywiście reklamą w internecie polecam zainwestować np w kalendarze reklamowe naprawdę fajny i niedrogi sposób promocji swojego biznesu :) Odpowiedz Link
sandra_rc Re: Sklep ... cięzki start? 03.07.13, 16:46 Przy e-biznesie raczej inwestycja w adwords by się przydała, lub ewentualnie w kalendarzyki, coby się do paczki z perfumami zmieściły ;) A tak poważnie to myślę, że trzeba maksymalnie wykorzystać bezpłatne, dostępne w ramach konkretnego oprogramowania narzędzia marketingowe (kupony rabatowe, bony, sklep na FB, newsletter, itd...). Odpowiedz Link
varia89 Re: Sklep ... cięzki start? 16.08.13, 15:00 Prowadzę własny sklep i zastanawiałam się czy nie skorzystać z usług tego biura wirtualnego www.biurowirtualnewarszawa.pl/. Chciałabym prosić o jakieś opinie na jego temat i ogólnie na temat biur. Opłaca się w takie coś inwestować? Odpowiedz Link
sky-shop.pl Re: Sklep ... cięzki start? 27.09.13, 21:36 Założenie sklepu internetowego nie jest sprawą trudną, prowadzenie go jest wręcz intuicyjne (choć oczywiście należy pamiętać o sprawach formalnych, których jest przy własnej działalności nieco). Coraz chętniej wybieramy się po kosmetyki do e-sklepów. Odpowiedz Link
forumgliwice13 Re: Sklep ... cięzki start? 11.10.13, 13:41 WItam, ja mam sklep internetowy ale z ciuchami. Widziałem wiele sklepów z perfumami i z czego wiem to działają dobrze i mają się dobrze. To co ważne przy sklepie www to odpowiednio go rozpromować, pozycjonowanie, marketing szeptany. Odpowiedz Link
aptusshop.pl Re: Sklep ... cięzki start? 16.10.13, 13:48 Powiem szczerze wymaga to jednak sporej wiedzy i doświadczenia na rynku. Warto także zabezpieczyć się umowami z głównym dostawca żeby nie zostać na lodzie. Ale osobiście znam kilka takich biznesów i działają całkiem prężnie. Musisz jednak czymś się wyróżniać czyli stworzyć sklep internetowy niemal idealnie dopasowany do towaru i odbiorcy. --- www.aptusshop.pl/ Odpowiedz Link