Dodaj do ulubionych

chcę otworzyć sklep... jak zacząć

24.06.13, 11:32
.. jak w temacie
w zasadzie mało wiem o sklepach internetowych
wiem ze mogę skorzystać z założenia sklepu i płaceniu za to co m-c jakiejś kwoty
wiem że moge kupić sklep i nie płacić co m-c, ale wtedy chyba muszę mieć jakiś serwer czy cos..
może ktoś zwięzłe wytłumaczyć, co na czym polega, i jakie są ogólne koszty ?
np opłata co m-c ? serwer itp?
Obserwuj wątek
    • binkaa Re: chcę otworzyć sklep... jak zacząć 24.06.13, 12:24
      i czy wybierając miejsce DG własne mieszkanie (spółdzielczo-własnościowe prawo) ponoszę jakieś koszty ? słyszałam o jakimś podatku do UM
      • kulades Re: chcę otworzyć sklep... jak zacząć 25.06.13, 10:13
        Binka, jezeli dopiero zaczynasz, sugerowalbym Ci opcje z abonamentem. ja swoj sklep zalozylem na shoplo.com i place 100zl miesiecznie, co przy zyskach to nic (sa tez tansze pakiety, o ile sie nie myle)
        platforma jest dosc intuicyjna, i co dla mnie wazne (sprzedaje produkty designerskie) ladna.
        masz tez opcje wtyczek przez ktore mozesz rownoczesnie sprzedawac na allegro czy przez facebooka

jezeli natmoast wolisz zrobic wszytsko od zera, bedziesz potrzebowac stworzyc stronke (tzn. w Twoim przypadku zlecic jakiejs firmie stworzenie strony www). druga rzecz to oczywiscie hosting (wspoimnoiany przez Ciebie serwer) i pewnie jakis system do zarzadzania trescia (po to, aby dodawadc produkty, zarzadzac nimi etc.)
        • binkaa Re: chcę otworzyć sklep... jak zacząć 25.06.13, 13:20
          dzięki :)
          czyli chyba faktycznie tak jak myślałam- lepiej z m-cznym abonamentem przynajmniej na początku
          a z tym mieszkaniem jak to jest ? muszę coś dodatkowo opłacić by móc zarejestrować działalność pod adresem gdzie mieszkam ?
          • salma75 Re: chcę otworzyć sklep... jak zacząć 25.06.13, 13:39
            Wujek gugiel prawdę Ci powie :).
            Tu ogólnie:
            www.firmy-24.pl/jak-zalozyc-firme/
            A jak wpiszesz w googla frazę "działalność gospodarcza w miejscu zamieszkania" otrzymasz mnóstwo odpowiedzi na ostatnie swoje pytanie.
    • andrzej.77 Re: chcę otworzyć sklep... jak zacząć 25.06.13, 10:30
      Konieczna jest też reklama, ludzie muszą dowiedzieć się że prowadzisz taki sklep. Na szczęście to sklep internetowy więc klasyczny marketing (radio, telewizja …) odpada, ewentualnie gazety branżowe. Głównie warto reklamować się w internecie no i jakieś aplikacje, może być porównywarka cenowa no i panorama firm jest spoko.
      • kulades Re: chcę otworzyć sklep... jak zacząć 25.06.13, 10:44
        jasne!
        plus warto stwrorzyc newsletter i wysylac mailingi do klientow - po to, aby ich utrzymac.
        warto tez pomyslec o promocji za free - typu profile w mediach spolecznosciowych czy prowadzenie bloga
    • akader Re: chcę otworzyć sklep... jak zacząć 25.06.13, 20:12
      Witam
      Zanim zaczniesz przygodę ze sklepem internetowym polecam Ci konsultacje z kimś nt. prowadzenia tego biznesu lub skorzystania z jakiegoś kursu. Jest to bardzo ciekawa i absorbująca przygoda; pamiętać jednak trzeba o paru podstawowych zasadach a przede wszystkim bezpieczeństwie danych osobowych Klientów, treści regulaminu, logistyki oraz zawieranych umów pomiędzy partnerami biznesowymi. Nie wszytko dowiesz się na forach. Pozdrawiam właściciel sklepu internetowego.
      • sandra_rc Re: chcę otworzyć sklep... jak zacząć 28.06.13, 17:02
        Nie trzeba chodzić na kursy, bo przed otwarciem e-biznesu możesz włączyć testowy sklep na kilka dni - często jest to opcja za darmo i możesz sobie sprawdzić jak wygląda sklep do środka i jak się nim zarządza. proste i za free - polecam, ja tak zrobiłam jak zaczynałam i duuuuuuuuużo mi pomogło! :)
        • kulades Re: chcę otworzyć sklep... jak zacząć 04.07.13, 18:29
          no ja zanim zaczalem ze swoim sklepem, tez testowalem (na wspominanym shoplo.com)
          ale z tego, co widze u wiekszosci jest cos w tym stylu
          • cookie138 Re: chcę otworzyć sklep... jak zacząć 12.07.13, 11:55
            Wiele platform pozwala obecnie przetestować jak sklep będzie funkcjonować zanim nawiążesz z nimi współpracę. Potem pozycjonowanie sklepu w google, działania w social media (profil firmowy na facebook + plus jakaś aplikacja), stwórz sobie również wizytówki, które będziesz dodawać do każdej wysłanej paczki, jeśli nie masz gotowego projektu możesz sobie taki przygotować w tym serwisie www.voogo.pl/
            • madziula172 Re: chcę otworzyć sklep... jak zacząć 31.07.13, 10:53
              Chcąc założyć sklep internetowy warto skorzystać z pomocy fachowców, oni najlepiej wiedzą co i jak trzeba zrobić. Kompleksowe rozwiązanie oferuje firma Promostarter (www.promostarter.pl). W pakiecie ze sklepem internetowym znajduje się praktycznie wszystko. Biorą oni na siebie domenę, grafikę, pozycjonowanie, integrację z Allegro, firmą kurierską, czy systemem płatności, ale nie tylko. Oferują zrobienie zdjęć produktów, zamieszczenie gotowych opisów i zamieszczenie gotowych pozycji w sklepie. Fajna opcja, a po wykonaniu sklepu przeprowadzane jest szkolenie z obsługi sklepu. Tak więc, nie trzeba się niczym martwić, tylko liczyć pieniądze z nowego źródła dystrybucji.
      • janeckii Re: chcę otworzyć sklep... jak zacząć 18.09.13, 20:02
        sprawę regulaminu warto powierzyć specjalistom aby później nie płacić różnym stowarzyszeniom za wykrycie klauzul niedozwolonych. Alternatywą jest zapłatą kosztów sądowych - jakieś 1500 od jednej przegranej sprawy

• varia89 Re: chcę otworzyć sklep... jak zacząć 16.08.13, 14:59
      Zastanawiałam się nad skorzystaniem z wirtualnego biura takiego jak www.biurowirtualnewarszawa.pl/. Korzystaliście może z ich usług? Opłaca się?
    • sky-shop.pl Re: chcę otworzyć sklep... jak zacząć 17.09.13, 14:38
      U nas możesz zdecydować się na wersję abonamentową, ale też samodzielnie założyć sklep dzięki naszej tzw. wersji pudełkowej kwestią pozostaje cena i Twoje możliwości finansowe - pamiętaj, że sklep możesz wcześniej przetestować). Bez znaczenia, co wybierzesz - masz wsparcie programistów. Wystarczy podstawowa wiedza z obsługi komputera, by otworzyć sklep internetowy. Jeśli masz jakieś pytania, służymy pomocą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka