brandy35 14.03.06, 16:34 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rudaa2 Re: A gdzie siedziba? 14.03.06, 18:22 Siedzibą mojego sklepu jest mieszkanie.Na drugie pytanie nie potrafię odpowiedzieć,ponieważ sprzedaję wyłącznie to co sama zrobię-rękodzieło.Zapraszam do obejrzenia www.e-kram.pl.Pozdrawiam Odpowiedz Link
brandy35 Re: A gdzie siedziba? 15.03.06, 09:29 Widziałam e-kramik już duzo wczesniej. Śliczności robisz! Napisz tylko jak rozliczasz się z fiskusem, czy jesteś vat-owcem? Odpowiedz Link
rudaa2 Re: A gdzie siedziba? 15.03.06, 15:08 Dzięki,dzięki za te śliczności w e-kramie(mam nadzieję,że to o moim sklepiku).Nie jestem vatowcem.W vat łatwo się wchodzi ,ale trudno z niego wyjść.Dopóki nie masz stałych,dużych odbiorców lepiej nie ryzykować.Pozdrawiam Odpowiedz Link
brandy35 Re: A gdzie siedziba? 15.03.06, 16:18 Tak, tak, to o Twoich pracach.Tylko pozaztrościć talentu. Odpowiedz Link
kasiabus Re: A gdzie siedziba? 14.03.06, 18:58 W domu. Jakoś sobie radzimy z pudłami i papierami... A jeśli chodzi o drugie pytanie - nie wiem, czy jest taki wymóg. Ja zawsze podaję producenta, a nawet link do jego strony. Jeśli klient jest dociekliwy, to i tak znajdzie namiar na producenta. A z kolei producenci tak chętnie nie sprzedają odbiorcom detalicznym... Chyba, że z kalendarzami jest inaczej...? ------------------------- Zapraszam do Krainy Dziecka Odpowiedz Link
redchili Re: A gdzie siedziba? 16.04.06, 13:53 > A jeśli chodzi o drugie pytanie - nie wiem, czy jest taki wymóg. Nie ma i nie może być takiego wymogu. Zdecydowanie nie należy podawać linków do producenta. To my mamy zarabiać, a producent nam nie zapłaci za naganianie klientów - chyba, że chodzi o program partnerski :) > Jeśli klient jest dociekliwy, to i tak znajdzie namiar na producenta. 99 procent nie będzie szukać. A jeśli podasz, to stracisz 25 procent klientów > A z kolei producenci tak chętnie nie sprzedają odbiorcom detalicznym... oj, chętnie, bardzo chętnie... Odpowiedz Link
kasiabus Re: A gdzie siedziba? 16.04.06, 20:57 redchili napisał: > Nie ma i nie może być takiego wymogu. Zdecydowanie nie należy podawać linków > do producenta. To my mamy zarabiać, a producent nam nie zapłaci za naganianie > klientów - chyba, że chodzi o program partnerski :) Tym razem nie do końca zgodzę się z Twoim zdaniem. Trzeba chyba zaznaczyć o jakich producentach mowa. Bo ja mam na myśli tych dużych, najczęściej zagranicznych (np. Fisher-Price). Stronę takiego producenta nie problem znaleźć w sieci, ale strona ma charakter czysto informacyjny (Polak tam raczej nie kupi, bo koszt wysyłki...) > > Jeśli klient jest dociekliwy, to i tak znajdzie namiar na producenta. > 99 procent nie będzie szukać. A jeśli podasz, to stracisz 25 procent klientów > > > A z kolei producenci tak chętnie nie sprzedają odbiorcom detalicznym... > oj, chętnie, bardzo chętnie... To samo: zależy o jakich producentach mowa. Ja uderzałam już do kilku dużych producentów lub przedstawicieli producentów na Polskę i okazało się, że jestem "za mała" - odsyłali mnie do hurtowni, z którymi współpracują. Niestety, nie ta skala... Inaczej rzecz się ma z małymi, rodzimymi producentami, którym zależy na każdym odbiorcy, nawet tym najmniejszym. Tutaj - zgodzę się - może lepiej nie podawać linków... Odpowiedz Link
redchili Re: A gdzie siedziba? 16.04.06, 21:58 > Tym razem nie do końca zgodzę się z Twoim zdaniem. Trzeba chyba zaznaczyć o > jakich producentach mowa. Bo ja mam na myśli tych dużych, najczęściej > zagranicznych (np. Fisher-Price). Stronę takiego producenta nie problem znaleźć > > w sieci, ale strona ma charakter czysto informacyjny (Polak tam raczej nie > kupi, bo koszt wysyłki...) no tak, tego nie wziąłem pod uwagę :) - ale bo też i każda branża ma swoją specyfikę. Rzeczywiście - w niektórych sytuacjach (np. mało znana na polskim rynku marka warta wypromowania czy po prostu [uwaga: zamierzony pleonazm] markowa) nawet jest pożądane pokazać producenta. A to dowodzi, że wszelkie schematy myślowe są szkodliwe :) Odpowiedz Link
ritak81 Re: A gdzie siedziba? PYTANIE 19.04.06, 13:04 Jak się rejestruje firme (sklep internetowy)i uruchamia działalność na mieszkanie czy jest konieczne zgłoszenie zmiany sposobu użytkowania obiektu?? Odpowiedz Link