28.03.06, 14:04
Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
Obserwuj wątek
    • renik77 Re: Otwarłam sklep z ciuszkami, ale coś chyba nie 28.03.06, 14:06
      Zapomniałam o najważniejszym - stronę można zobaczyć tutaj:
      www.taniciuszek.webpark.pl
      • rudaa2 Re: Otwarłam sklep z ciuszkami, ale coś chyba nie 28.03.06, 15:39
        Stronie niczego nie brak,no może adres zbyt długi,trudno zapamiętać.Pomysł
        dobry,ale na klientów trzeba czekać.To nie sklepik za rogiem.......Pomyśl choćby
        o reklamie np na forum dla ciężarnych albo mam małych dzieci.Także mam sklepik
        internetowy(od kilku miesięcy),wejść na stronę ok 2000 na miesiąc.W tym
        większość to "oglądacze" lub tacy,którzy bezczelnie kopiują moje wzory(zajmuję
        się rękodziełem).Ale z każdym miesiącem ilość kupujących wzrasta,bardzo wolno
        ale do góry....Życzę cierpliwości i powodzenia w dążeniu do celu.Jeśli chcesz
        wejdź na www.e-kram.pl ,chcesz pogadać pisz rudaa2@gazeta.pl lub na adres
        KRAMU.Pozdrawiam
        • velasquez Re: Otwarłam sklep z ciuszkami, ale coś chyba nie 11.04.06, 15:37
          To nie jest sklep, tylko strona z formularzem umożliwiającym zakupy, ale nie ma
          nic wspólnego ze sklepem internetowym. Zresztą są błędy w regulaminie, Klient ma
          przwo znać cenę brutto i wartość podatku - takie jest prawo. Jeśli ktoś dodaje
          się do katalogu Sklepy24.pl powinien wiedzieć że: "Niedopuszczalne jest
          stosowanie zastrzeżeń w regulaminie i na stronach serwisu ograniczających
          odpowiedzialność sklepu jak np:
          - Informacje o produktach nie stanowią oferty handlowej w rozumieniu art. 543
          kodeksu cywilnego." -cytat ze strony sklepy24.pl
    • men-31 Re: Otwarłam sklep z ciuszkami, ale coś chyba nie 29.03.06, 09:08
      Witam!!
      Jezeli chcesz miec krótszy adres to możesz zarejestrować się na www.fuks.pl i
      wtedy ustawiasz sobie tzw alias np www.cich.gog.pl i przekierowujesz na swoja
      stronkę. I mozna powiedzieć że używasz wtedy dwóch adresów.
      Zerknij na mij adres ponizej, jest on krótki ale jego właściwa nazwa jest dość
      skomplikowana bo www.okazja.abc24.pl. Być może łatwy adres pomoże ci pozyskać
      wiekszą klientelę. Jabys miała problemiki z rejestracją to służę pomocą .
      POZDRAWIAM
    • kasiabus Re: Otwarłam sklep z ciuszkami, ale coś chyba nie 29.03.06, 20:50
      Jestem amatorką, ale siedzę ostatnio w tym temacie, więc pozwolę sobie
      napisać...
      Adres www - zgadzam się, że jest trudny do zapamiętania.
      Optymalizacja strony - popracowałabym nad tym. Polecam lekturę tych porad.
      Dodawałaś swoją stronę do katalogów? W ogóle polecam wątek z tego forum - Jak
      wypromować swoja stronę? - staram się tam opisać wszystkie możliwe sposoby :)
      Pozdrawiam
      -------------------------
      Produkty dla dzieci
      • renik77 Re: Otwarłam sklep z ciuszkami, ale coś chyba nie 29.03.06, 21:24
        Wielkie dzieki za wszystkie rady. Postaram się w miarę wolnego czasu, którego
        niestety przy 9 miesięcznym maluszku trochę malo, przejrzeć podane linki.
        Dzięki.
    • ojkoorde Re: Otwarłam sklep z ciuszkami, ale coś chyba nie 11.04.06, 13:08
      Witam,

Podam Ci może trochę bolesną ale prawdziwą prawdę w sposób, który chciałbym by
      był konstruktywny.
      1 - zmień domenę - wszelkie webparki i tego typu darmowe domeny są od razu
      sygnałem braku profesjonalizmu - 90% ludzi nawet tam nie wejdzie po zobaczeniu
      adresu - a to duża strata
      2 - zmień wygląd strony - szczególnie od strony graficznej - masz ok 10sekund na
      to by przekonać oglądającego do tego by chwilę pozostał - jest to krok drogi,
      ale przynoszący wymierne korzyści - strony dochodowe powinny wyglądać mniej
      więcej tak jak tu www.webhandel.pl/ - bez profesjonalnego wyglądu
      zapomnij o dochodzie
      3 - reklama reklama i reklama
      4 - korzystasz z jakiejś darmowej wersji sklepu internetowego - dopasuj chociaż
      wielkość zdjęć produktów to rozmiarów miniaturek bo miniaturki są tu
      zniekształcone co fatalnie wygląda
      itd itp...

pozdrawiam
      • haritka 100% racji 11.04.06, 14:34
        - webpark.pl - odpycha
        - ekspozycja produktów fatalna ( po co te gwiazdki??? myślałam ze to jakieś
        plamy)
        - brak zdjęcia w powiększeniu
        - itd.

Ale pomysl dobry!
      • tubu5000 Re: Otwarłam sklep z ciuszkami, ale coś chyba nie 11.04.06, 20:49
        W zupełności racja

- nazwa fajna, ale logo beznadziejne, cala grafika tez

- zarejestruj swoja domene - ok. 50zl/rok
        - wykup miejsce na szybszym serwerze
        - wyrzuc strone tytulowa (dezorientuje, masz 50% szans ze nikt nie kliknie
        dalej, zalet zadnych bo jest brzydka i tak)
        - popraw grafike! (w najgorszym razie skopiuj amazon.com)
        - zdjecia sa rozciagniete
    • lukpinzg Re: Otwarłam sklep z ciuszkami, ale coś chyba nie 11.04.06, 13:13
      w internecie slabo sprzedaja sie rzeczy najtansze i dla biednych, na
      zachodzie dobrzes sprzedaja sie rzeczy markowe z wyprzedazy albo jakies
      przedmioty kolekcjonerskie co nie mozna kupic w pierwszym lepszym sklepie, w
      polsce dobrze chodza podrobki reczy kradzione przemycane itd, najlepiej jest
      rowniez wystawiac na aukcjach ebay oraz allegro bo aukcje maja najwieksza
      ogladalność
    • pisaczek Re: Otwarłam sklep z ciuszkami, ale coś chyba nie 11.04.06, 13:20
      Obawiam sie, że musisz włożyć więcej pracy w przygotowanie sklepu.
      Póki co jest wiele błędów, chociażby cena 0,00zł przy kilku produktach na stronie głównej.
      Zdjęcia są niestety mało atrakcyjne, a to chyba podstawa dobrej oferty. Jest też problem z
      powiększeniami, pojawia się jakiś błąd w linkowaniu.
      I jeszcze jeden drobny na pozór detal: link "top", który powinien prowadzić do strony głównej otwiera
      inny sklep. Można się łatwo pogubić.
      Myślę, że to skutecznie zniechęca odwiedzających i sprawia wrażenie, że sklep jest w fazie budowy i nie
      wszystko działa, a to powoduje brak zaufania.
      Nie chcę Cię zniechęcać, bo pomysł tego sklepu zasługuje na uwagę. Jestem tatą 1,5 chłopca i zdaję
      sobie sprawę, że nie wszystkich stać na super hiper nowe ubranka.
      Mój sklep oparty jest na tym samym darmowym oprogramowaniu i wiem ile pracy kosztuje
      doprowadzenie go do używalności.
    • olaj Re: Otwarłam sklep z ciuszkami, ale coś chyba nie 11.04.06, 19:42
      No hej,
      Jak dla mnie nie dałaś ŻADNEGO kontaktu, tylko formularz - daj chociaż adres
      mailowy :) i Twoje imię. SKlep jest straszliwie anonimowy, nie wiadomo, z kim
      się ma do czynienia.
      Sklepów z używanymi tanimi ubrankami jest w necie zatrzęsienie. Jeżeli
      wyszukiwarka nie wyrzuci Cię na pierwszej stronie - nie istniejsz. Jeżeli się
      nie reklamujesz - nie istniejesz. Jeżeli sklep wygląda na niedokończony - nie
      istniejesz.
      Ja mam dwójkę dzieci, starsze chodzi do żłobka, młodsze 10 wychowuję sama -
      prowadzę firmę i legalny sklep, wiem, ile to pracy - da się zrobić, tylko
      MUSISZ popracować.
      Pozdr
      Ola
      www.czerwonykapturek.com.pl
    • olaj Re: Otwarłam sklep z ciuszkami, ale coś chyba nie 11.04.06, 19:43
      I - otworzyłam :)))
      • gugusiaczek Re: Otwarłam sklep z ciuszkami, ale coś chyba nie 12.04.06, 19:37
        No to fakt niezly ten sklepik Twoj-tylko te ceny z kosmosu!!
        • olaj Re: Otwarłam sklep z ciuszkami, ale coś chyba nie 12.04.06, 20:43
          No widzisz - co do cen - postawiłam na produkty markowe i b. dobrej jakości, co
          wyklucza niskie ceny.
          Dużo jest sklepów tanich, sporo średnio-tanich, a ja wybrałam swoją markową
          niszę. Chyba nie są z kosmosu, skoro zamówienia są, rzeczy się sprzedają. Ja
          sama kupupuję moim dzieciom raczej rzeczy z wyższej półki cenowej (i markowej),
          wychodząc z założenia, że porządna rzecz musi swoje kosztować, ale i zniesie
          dużo więcej, niż przeciętna.
          Pozdr
          Ola
      • baetka otwarłam lub otworzyłam 13.04.06, 15:19
        tak mówi słownik
    • baetka Re: Otwarłam sklep z ciuszkami, ale coś chyba nie 13.04.06, 15:15
      Nie obraź się, ale nic dziwnego.
      Inny adres podajesz, inna jest nazwa sklepu, a potem nagle jeszcze jakieś
      świeczki wyskakują - bardzo to wszystko mylące dla klienta. Po drugie - błędy -
      literówki, złe ceny - mnie to zniechęca do każdej strony. Strona startowa - już
      tu parę osób się wypowiadało - jak dla mnie okropna. Aha, i język lekko
      infantylny - nie wiem, jaki był twój cel, ale o profesjonalnym handlu nie ma na
      tej stronie mowy.
    • sila Re: Otwarłam sklep z ciuszkami, ale coś chyba nie 15.04.06, 00:25
      1.grafika ... tragedia, jesli sam nie potrafisz poszukaj grafika (nawet z
      oscommerce da sie wystrugac ladny sklepik)
      2.wywal to strone startowa
      3.zamow porzadny adres www - jesli wszystko jest darmowe to nie zbudza zaufania
      4.ty tam nie masz prawie zadnego towaru!
      5.... jeszcze raz adres www te swiece - to kaszana straszna
      6.brak kontaktu, do kogo sie mam zwrocic z zapytaniem czy wystawicie mi f-re itp
      nie tylko e-mail, telefon tez by sie przydal
      7.nie otwieraja sie powiekszenia fotek
      8. problem oscommerce - fotki ladujace sie na str glownej to nie sa miniaturki
      tylko pomniejszone duze foty, stad taki fatalny wyglad i jakosc (ale mozna to
      przerobi)
      9. o reklamie to nawet nie mowie - bo nawet jak bys byl na 1 mscu na google to
      i tak w takim sklepie bym nic nie kupil (true)
      10. .. poki co jest po prostu brzydko ...

jesli potrzebujesz w miare profesjonalnej pomocy napisz maila ...
      pzdr
    • 122abc Re: Otwarłam sklep z ciuszkami, ale coś chyba nie 18.04.06, 22:39
      Pomysł OK, w Polsce bardzo dużo ubranek rodzice kupują z drugiej ręki.
      Strona technicznie do poprawienia (zdjęcia na których nic nie widać).
      I najwazniejsze - musi być duży asortyment, nie tylko rozmiar 74, ale też 116
      czy 140, a w kazdym rozmiarze musi być dużo ubranek.
      Niestety na razie klient nie ma w tym sklepie co robić, bo ani nic nie obejrzy
      na fotkach, ani nie ma w czym wybierać.
      Powodzenia!
    • madfashion Re: Otwarłam sklep z ciuszkami, ale coś chyba nie 06.05.06, 17:00

Ten sam probem mam z moim sklepikiem :)
      Ale wiem czemu! To nie jest serwis aukcyjny najprosciej mówiac. Sam nikt do
      ciebie nie przyjdzie!

MUSISZ SIĘ REKLAMOWAĆ. Sciągac do siebie klientów.
      A JAK? Tez chciałabym to wiedziec :)

______
      www.moda.bazarek.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka