jagnawita 12.04.06, 22:59 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jagnawita Re: powiedzcie coś,proszę 12.04.06, 23:01 No tak zapomniałam napisać adres strony] www.uaniolastroza.com Odpowiedz Link
redchili Re: powiedzcie coś,proszę 12.04.06, 23:32 Ogólne wrażenie - bardzo pozytywne :) Delikatna kolorystyka, tło, jak rzadko nie narzucające się, a jeszcze bardziej podkreślające charakter sklepu... Po prostu aż miło zajrzeć i przeglądać. Trochę krytycznych uwag, raczej technicznych: 1. Baner tytułowy jest zdecydowanie za wysoki. Zajmując 1/3 ekranu w rozdzielczości 1024x768, zabiera cenne miejsce, spychając całkowicie poza dolną krawędź to, co w sklepie najważniejsze czyli towar ;). Moze warto by go przynajmniej o połowę zwęzić (choć trochę szkoda - tak uroczy) 2. Mały problem z kategoriami - druga linijka każdej kategorii jest częściowo zasłonięta przez kolejną kategorię. Myślę, że jest to do naprawienia w 5 minut ;) 3. Warto by zmienić standardowe nazwy boksów z OsCommerce. Szczególnie myślę o "Bestsellerach", które raczej kojarzą się z książką - ale mogę się mylić. 4. Osobiście wolę robic zakupy jako gość - tam, gdzie trzeba się logować, po prostu njie kupuję. I nie tylko ja. Dla wielu potencjalnych klientów jest to zniechęcające. Z tego co wiem, powinno się dać zrobić możliwość wyboru - być może trzeba będzie trochę dopłacić za napisanie modułu - ale w sumie warto, jak sądzę Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
jagnawita Re: powiedzcie coś,proszę 12.04.06, 23:43 Wielkie dzięki! Wszystkie uwagi są bardzo cenne.Cieszę się,że sklep się podoba. A co do technicznych niedoskonałości to mam po prostu z tym problem - zupełnie się na tym się nie znam i każdą najdrobniejszą zmianę muszę korygować przez zaprzyjaźnionych (mniej lub bardziej) znajomych. Może wiesz do kogo się zgłosić, kto zrobi szybko odpowiednie zmiany? Będę wdzięczna. Pozdrawiam Odpowiedz Link
redchili Re: powiedzcie coś,proszę 13.04.06, 00:02 hmmm... znam ten ból ;D może spróbuj poszukać tu na forum www.oscommerce.pl/index.php? Odpowiedz Link
redchili Re: powiedzcie coś,proszę 12.04.06, 23:43 I jeszcze kilka uwag: 1. "Korzystanie z serwisu" oraz "Program lojalnościowy" - koniecznie uzupełnić!!! Albo usunąć. Na stronie nie mogą być tego typu rzeczy "w budowie", bo to wzbudza nieufność i źle świadczy o serwisie. 2. Powinien być podany kontakt i podstawowe dane firmy (nazwa, adres, NIP, REGON). Zresztą to jest chyba nawet obowiązkowe. Kontakt tylko przez formularz ze strony to za mało. I to już chyba wszystko :) Pozdrawiam jeszcze raz Odpowiedz Link
waga71 Bardzo ważne!!!! 14.04.06, 14:28 koniecznie uzupełnij stronę o meta tagi zawierające słowa kluczowe opis i informacje dla robotów wyszukiwarek poniżej masz informacje www.searchengines.pl/podstawy_meta.php3 Jak to uzupełnisz zgłoś stronę do wyszukiwarek i katalogów - po klku tygodniach powinnaś zauważyć efekty pozdrawiam Odpowiedz Link
sasannka Re: powiedzcie coś,proszę 13.04.06, 13:28 Witam! Przydałaby Ci się domena .pl a nie .com. Startujesz głównie do polskiego klienta, a nie do ogólnoświatowego, z tego co widzę :) No i nazwa sklepu nic nie mówi osobom nie władającym polskim językiem. Tak jak powiedział ktoś wcześniej, taki duży nagłówek graficzny w sklepie jest najzupełniej zbędny. Na Twoim miejscu bym zmniejszyła go o połowę, obcięła tak, by zostało tylko logo (o połowę mniejsze) na tym sympatycznym tle i umieściła je w lewym górnym rogu. Uzyskaną w ten sposób przestrzeń (na prawo do logo) możesz wykorzystać na umieszczenie grafik pozwalających od razu zidentyfikować klientowi co Ty tak właściwie sprzedajesz... bo ja nie wiedziałam jak weszłam na Twoją witrynę. Świetnym pomysłem będzie też umieszczenie w tym miejscu zdjęcia produktu i obok niego pozytywnego komentarza, takiego jak masz tutaj: www.uaniolastroza.com/product_reviews_info.php/products_id/43/reviews_id/2 Jeśli Twoje umiejętności posługiwania się programami graficznymi na to pozwalają, wykorzystaj to. Zdjęcia - to one sprzedają produkt taki jak Twój. Zdjęcia i komentarze. Niektóre zdjęcia są nieostre, przydałoby się też zrobić ich więcej, pod różnym kątem, z różnych stron. Wstaw je, jako miniaturki do powiększenia, w opis produktu. Podawaj też wszędzie wymiary swoich produktów. "Data dodania produktu do sklepu: poniedziałek, 28 listopad 2005." Jeśli możesz to usunąć, usuń. Klientowi ta informacja po nic, a produkty mające datę z zeszłego roku wyglądają na stare tylko dlatego właśnie, że mają starą datę. Podobnie jeśli możesz usunąć liczby przy kategoriach, zrób to. Klient wchodzi, patrzy, że tam jest 5 produktów, myśli "mały wybór" i wychodzi. "Witaj Gościu! Czy chcesz się zalogować? A może jeszcze nie masz u nas konta i chciałbyś założyć?" - do wyrzucenia, jeśli masz taką możliwość. "Szkło - przejrzyste, matowe, mleczne - każdy rodzaj szkła ciekawie ozdobić może Twoje wnętrze. " - chyba wnętrze mieszkania? ;) Ja osobiście nie chciałabym mieć własnego wnętrza ozdobionego jakimkolwiek ciałem obcym, nawet najpiękniejszym ;) Poświęć trochę czasu na opisanie produktów. Poznaj je lepiej, jeśli masz możliwość. Zdjęcia, komentarze osób które kupiły i właśnie opisy produktów wykonują całą robotę za Ciebie. Postaraj się by były dobre. Przygotuj sobie schemat opisu, np.: Nazwa Opis wyglądu - pierwszy akapit Przeznaczenie, zastosowania - drugi akapit Materiały z jakich wykonano produkt - trzeci akapit Wymiary produktu oraz jego waga. - czwarty akapit Dwa ostatnie mogą być np. w ramce. To tak na początek :) Sasannka Odpowiedz Link
karol.lis Re: powiedzcie coś,proszę 13.04.06, 13:53 fantastycznie, ze napisalas o swojej stronie tutaj. Bardzo mi sie podobaja, rzeczy, ktora sprzedajesz. Ale zgadzam sie z przedmowca (troche glupio brzmi na forum :)), ze powinien byc wybor pomiedzy rejestracja, a kupowaniem jako gosc. Odpowiedz Link
jagnawita Re: powiedzcie coś,proszę 13.04.06, 16:09 Wielkie dzięki za pomoc i cenne uwagi.Już się biore za robotę.Tylko nie jest to łatwe,bo sama nie znam się na informatyce,programach,html itd.Ze wszystkim muszę zgłaszać się do specjalistów. A to trwa i kosztuje... Odpowiedz Link
hipopotem Re: powiedzcie coś,proszę 14.04.06, 14:09 co do zdjec, masz zdecydowana wiekszosc towaru, ktory rewelacyjnie mozna pokazac na zdjeciach a te, ktore zamieszczasz w wielu przypadkach wrecz zniechecaja, jestem pewien, ze znajdziesz w okolicy kogos chetnego, moze nawet amatora ale z wyczuciem, ktory zadba o te kwestie za niewielka odplatnoscia Odpowiedz Link
jagnawita Re: powiedzcie coś,proszę 14.04.06, 16:34 Możesz powiedzieć konkretnie o które zdjęcia najbardziej ci chodzi?Wydawało mi się,że te ostatnie (szkło) są całkiem niezłe,ale mogę się oczywiście mylić.Co jest z nimi najbardziej nie tak??? Odpowiedz Link
bleys2000 Re: powiedzcie coś,proszę 14.04.06, 14:34 Troche irytujace sa wstawki po polsku w stronie po angielsku. Anglik niekoniecznie bedzie wiedziec co to "towar polecany". Podobnie sama nazwa strony. Zarejestruj druga domenę dla obcokrajowcow z zrozumiala dla nich nazwą, logo itp. Pozdrawiam Bleys Odpowiedz Link