23.01.07, 13:15
Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
Obserwuj wątek
    • czarna_plomba Re: Quick Cart czy ktos zna ten sklep? 23.01.07, 18:29
      ja mam butik oparty na quick'u.. nie jest to silnik moich marzeń, ma wiele
      ograniczeń, ale ja się już nauczyłam z nim żyć.. trochę kasy wydałam na pluginy,
      bez których chyba nie dałoby się korzystać z tego sklepu w warunkach
      humanitarnych :-)
      jak masz jakieś konkretne pytania to śmiało, postaram się odpowiedzieć..
      • loriaan Re: Quick Cart czy ktos zna ten sklep? 23.01.07, 21:46
        oo hej:) no ja tez dokupilam plugginów bo w wersji podstaowwej generalnei nie
        nadawal sie do uzycia.. jedną rzecz zauwazylam jednak po paru dniach chodzenia
        sklepu.. czy tez tak masz, ze numer zamówienia wpisuje sie w momencie dodania
        produktu do koszyka a nie w "koncowej fazie" zamowienia.. czyli ktos sobie cos
        wrzuca, włacza sie id zamowienia np 3 a potem nie kupuje , kolejna osoba wklada
        do koszyka, pojawia sie id 4.. konczy transakcje i juz masz zamowienie nr 4. 3
        fizycznie nie bylo... jak ten problem rozwiązujesz?
        • czarna_plomba Re: Quick Cart czy ktos zna ten sklep? 24.01.07, 13:56
          właściwie to to olewam :-) tzn. mam aktualnie wg tej numeracji ok. 3000
          zamówień - absurd...
          nie da się tego chyba przeskoczyć, więc się tym nie przejmuję...
          wczoraj mi za to program wyciął inny numer.. otóż klient kupił coś, ja dostałam
          potwierdzenie zamówienia z jakimiś masakrycznymi błędami po czym okazało się że
          jakiś inny klient zrobił zakupy, a nie ten kt. widniał na potwierdzeniu
          zamówienia... cuda!
          • loriaan Re: Quick Cart czy ktos zna ten sklep? 24.01.07, 18:48
            hmm no ale to moze byc problem bo.. majac 3000 zamowien potem trzeba sie
            tlumaczyc w skarbowce.. moga przeciez oskarzyc ,ze sie np na lewo cos
            sprzedalo..sama nie wiem ale gryzie mnie to troche
            • kati_p Re: Quick Cart czy ktos zna ten sklep? 24.01.07, 22:04
              Hehe, no to powiem Wam, że jak na razie funkcjonuję na podstawowej wersji QC,
              bez płatnych dodatków. Jestem zadowolona z tego, jak to wszystko wygląda, ale
              mam inny problem: jest u mnie dział 'Sprzedane', do którego wrzucam sprzedane
              rzeczy, żeby można je było sobie pooglądać.. no i problem jest taki, że raz na
              czas znajdzie się taka inteligentna klientka, która to wrzuca do koszyka i kupuje.
              Nie znalazłam pluginu, który by umożliwiał wyłączenie opcji kupna... :/
              Jest na to jakaś rada??
              • kasiabus Re: Quick Cart czy ktos zna ten sklep? 24.01.07, 23:09
                Kati - a może wtyczka: stany magazynowe?
                Dla "sprzedanych" wprowadzisz wartość "zero" i problem z głowy.
                Ale to tylko moja sugestia, bo nie znam wtyczek do QC...
                Ba, w ogóle mało znam QC ;o)

Pozdrawiam
                Kasia
                • kati_p Re: Quick Cart czy ktos zna ten sklep? 25.01.07, 08:32
                  Jeżeli po wpisaniu '0' produkt nie znika, to faktycznie może chodzić właśnie o
                  te stany magazynowe :)
                  • loriaan Re: Quick Cart czy ktos zna ten sklep? 25.01.07, 09:56
                    Kati ja mam wlasnie pluggin stan magazunu i rzeczywiscie dziala... jesli mam 1
                    przedmiot to nie da sie go kupic w 2 sztukach..ale ma inną wade nie sciaga
                    ilosc jak wpisze ze mam 20 serwetek klientka kupi 5 to w opisie ( w adminie
                    nadal jest 20) i trzeba to recznie zmieniac.. no ale ty nei bedziesz miala
                    takiego problemu bo masz pojedyncze sztuki:)
                    • kati_p Re: Quick Cart czy ktos zna ten sklep? 25.01.07, 19:22
                      Super :) To pozostaję z jeszcze jednym dylematem ;)
                      Zostać przy wersji 1.4 i do niej dokupić plugin, czy męczyć się ze zmianą
                      grafiki pod wersją 2.0,przenosić sklep i dopiero wtedy kupić plugin? ;)
                      • loriaan Re: Quick Cart czy ktos zna ten sklep? 25.01.07, 20:10
                        hmm.. tutaj to ci nie doradze, bo jeszcze nie patrzytlam czym sie róznią te
                        wersje,ja jestem na 1.4..ale mysle ze podmieneinie grafiki to zaden problem..
                        jakies 15-30 min roboty
                        • kati_p Re: Quick Cart czy ktos zna ten sklep? 25.01.07, 21:21
                          właśnie spory problem, bo pliki css w tych dwóch wersjach mają zupełnie inne
                          treści. nie można ich po prostu podmienić.
                          Pobawię się po sesji :/
            • czarna_plomba Re: Quick Cart czy ktos zna ten sklep? 25.01.07, 14:20
              no w sumie tak na to nie patrzyłam loriaan...
              Kati musisz dokupić plugin stanów magazynowych - inaczej tego nie obejdziesz..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka