Dodaj do ulubionych

Lista Dobrych Onkologów

11.05.06, 13:24
Wzorem innych forów, chciałabym stworzyć u nas listę lekarzy, których
chcielibyście polecić. Zróbmy to tak: w temacie wiadomości wpiszcie nazwę
miasta a potem w poście informacje o lekarzu, jego specjalizacjach i gdzie
lekarz przyjmuje.
Oby tych dobrych lekarzy było tu jak najwięcej.
Obserwuj wątek
    • kimmi14 LUBLIN 11.05.06, 13:40
      No to zaczynam :-) Dr Krzysztof Sołowiej,chirurg-onkolog,przyjmuje w Centrum Onkologii Ziemii Lubelskiej.Wspaniały człowiek,no i wspaniały specjalista,jestem pod jego opieką (rak piersi)i nie zamieniłabym go na zadnego innego.
      Pozdrawiam
      Kinga
      • osa102 Re: LUBLIN tylko nie Lublin 02.08.06, 14:38
        jesli interesuja Was onkolodzy znajacy sie na tarczycy to: tylko IO Gliwice,
        Dr Zbigniew Puch , Dr Rozkosz i wielu innych-znakomici fachowcy.Widzą w
        człowieku człowieka !!!! prawda ,ze cud? Ta droga kłaniam sie im nisko-
        Danuta z Lublina
        • mf98 Zielona Góra 17.02.09, 21:35
          Napierała przyjmuje w Szpitalu Wojewódzkim złoty człowiek i doskonały onkolog
    • b_a_l_b_i_n_k_a WARSZAWA 11.05.06, 14:29
      Ja mam mieszane odczucia co do tego lekarza jako człowieka, ale fachowcem jest
      znakomitym:
      Dr Grzegorz Panek, chirurg-onkolog, specjalista od chirurgii ginekologicznej,
      przyjmuje w różnych miejscach m.in. w PFESO przy Nowogrodzkiej 62
      • lamarta Re: WARSZAWA 20.06.06, 13:42
        Ja polecam dr Krzysztofa Gawrychowskiego, wspaniały człowiek, sympatyczny i
        dobry fachowiec - nie wiem, czy przyjmuje prywatnie, ale na pewno pracuje w
        ursynowskim Centrum Onkologii.
        Jako dobrego fachowca od raka narządów płciowych kobiecych polecam również doc.
        Mariusza Bidzińskiego, również z Centrum onkologii.
        • kubajek Re: WARSZAWA 04.07.06, 18:43
          dr. Gawrychowski teraz na pewno pracuje w CO-I na Wawelskiej.
        • kalinosia doc. Mariusz Bidziński 05.07.06, 10:27
          witam, ja tez polecam docenta. Wiele mu zawdzięczam - przede wszystkim życie,
          jak również to, że mimo choroby jaką przeszłam, mam szanse na dziecko, bo mam
          zachowaną macicę. Wspaniały człowiek, znakomity lekarz. Jest kierownikiem
          Kliniki Nowotworów Narządó Płciowych Kobiecych w CO na Ursynowie.
        • lamarta Re: WARSZAWA 06.07.06, 00:49
          lamarta napisała:

> Ja polecam dr Krzysztofa Gawrychowskiego, na pewno pracuje w
          > ursynowskim Centrum Onkologii.

Już tam nie pracuje niestety...
          • kubajek Re: WARSZAWA 06.07.06, 09:46
            Jest kierownikiem Oddziału Ginekologii Onkologicznej COI na Wawelskiej.
          • magda2123 Re: WARSZAWA 28.09.06, 20:50
            barzo prosz o na miary na tego doktora.Poszukuje dobrego lekarz i kliniki
            szpitala w warszwie ja jestem z kielc ale tu nikt niechce nam pomuc.Magda
        • hellio Re: WARSZAWA 06.04.07, 12:49
          Dr Gawrychowski teraz jest na Wawelskiej.
        • baeco Re: WARSZAWA 26.04.09, 22:07
          Czy ci lekarze wyleczają z raka?
      • kropka12345kz Re: WARSZAWA 03.11.10, 15:33
        Poszukuje pilnie dobrego onkologa specjalizujacego sie w radioterapii i nowotworach prostaty, z Warszawy
      • kropka12345kz Re: WARSZAWA 03.11.10, 16:02
        Bardzo pilnie poszukuje namiarow na dr Slawomira Falkowskiego lub innego dobrego onkologa specjalizujacego sie w radioterapii i nowotworach prostaty
    • emgoro Gdańsk 11.05.06, 16:49
      Jeden z najlepszych specjalistów w leczeniu raka jajnika w Polsce Prof. Janusz
      Emerich - specjalista ginekologii położnictwa i onkologii ginekologicznej
      pracuje w Instytucie Położnictwa i Chorób Kobiecych w Gdańsku ul.Kliniczna 1a,
      telefon do szpitala 0-58 349-34-63.
      Bardzo dobry operator szczególnie w trudnych operacjach. W szpitalu stosowana
      jest metoda chemioterapii dootrzewnowej w tym nowotworze, to nieliczne miejsce
      w Polsce z taką metodą. Pan Profesor przyjmuje również w gabinecie prywatnym w
      Sopocie w poniedziałki i środy po godzinie 16-tej przy ulicy Chmielewskiego
      4/1a, telefon 0-58 550-40-40(rejestracja codziennie rano od 8 do 10). Polecam
      szczególnie w trudnych przypadkach i w sytuacjach nieskutecznego leczenia raka
      jajnika w pierwszym lub drugim rzucie chemioterapii.
      pozdrawiam Robert
      • gosiatomczak Re: Gdańsk 12.03.10, 10:12
        Czy ktoś może polecić onkologa który poprowadzi osobe po resekcji trzustki
    • gontcha Wroclaw 11.05.06, 18:13
      We Wroclawiu moge polecic chirurga-onkologa dr Marka Bebenka.
      Jest ordynatorem Oddzialu Chirurgii Onkologicznnej I w DCO.
      Przyjmuje w gabinecie prywatnym we Wroclawiu; Onkomed ul. Slezna 169 tel. 071
      3370461. Wysmienity specjalista i przemily czlowiek. Specjalizuje sie w leczeniu
      raka jelita grubego i raka piersi. Zajmuje sie takze innymi nowotworami. Mnie
      prowadzi od ponad 5-ciu lat po usunieciu czerniaka.
      Anka
      • gontcha Wroclaw c.d. 11.05.06, 18:44
        Zapomnialam dodac onkologow przyjmujacych w DCO (w poradni Chirurgii
        Onkologicznej I) i tez wysmienitych specjalistow:
        dr Alicja Balcerzak
        dr Zbigniew Obuszko
        dr Anna Stankowska
        dr Radoslaw Tarkowski
        dr Karol Cisarz
      • mmmw5 Re: Wroclaw 20.05.06, 19:43
        Witam!
        Dopiero dzisiaj znalazłam się na tym forum i cieszę się, że ono jest.
        Ja też chcę polecić doktora Marka Bębenka. Opiekował się moją mamą, która
        chorowała na raka jelita grubego. Operował ją dwa razy. Niestety, moja mama
        przegrała walkę z chorobą. To już prawie pięć lat....
        Ale doktor Bębenek opiekował się nią bardzo dobrze. Zawsze kiedy pojawiały się
        problemy mogłam się do niego zwrócić o poradę, i to nie tylko w jego przychodni
        ale w szpitalu, bez specjalnego umawiania się. Bardzo ciepły i wrażliwy człowiek.
    • amelka810 Wrocław 11.05.06, 21:38
      Witam wszystkich serdecznie!

Polecam, podobnie, jak moja poprzedniczka Ania, doktora Marka Bębenka. Byłam
      przez niego operowana DCO. Jest bardzo dobrym "fachowcem", z ogromną wiedzą i
      doświadczeniem, a przy tym przemiłym i przesymapatycznym człowiekiem, któremu w
      pełni można zaufać. Zatem polecam z pełną odpowiedzialnością.

Pozdrawiam serdecznie i życzę wszystkim dużo zdrowia.

• karo18 Rzeszów 12.05.06, 21:19
        Polecam dr.Kucharską-onkolog cierpliwa, wyrozumiała, dobry fachowiec
    • ida37 Olsztyn 29.05.06, 20:38
      Dr. Grażyna Licznerska - cudowna osoba, świetne podejście do pacjenta i
      profesjonalizm zawodowy.
      • ida37 Re: Olsztyn 30.05.06, 14:01
        specjalista chirurgii onkologicznej,
        Onkologia - al. Wojska Polskiego 37
        • mamamarysi Warszawa 01.06.06, 14:22
          Prof. Eugeniusz Butruk, szef kliniki gastroenterologicznej w Centrum Onkologii
          (8 pietro), przyjmuje też w fundacji przy ul. Waryńskiego. Cudowny człowiek -
          lekarz humanista, z ogromnym szacunkiem do człowieka i pacjenta. Nie spotkałam
          drugiego takiego. Lekarz starej daty... Muszę przyznac, że świetnie "wychował"
          sobie personel na swoim piętrze - szkoda, że szefowie pozostałych klinik nie
          biorą z niego przykładu .. (mam na myśli 4 piętro...)
          • magda2123 Re: Warszawa 28.09.06, 20:55
            czy prof.butruk zajmuje sie nowotworami wątroby
            • aetas chirurg onkolog w Warszawie, pytanie 02.10.06, 12:08
              czy znacie może chirurga, który pracuje w Centrum Onkologii, a oprócz tego ma
              prywatna praktykę, i gdzie? chodzi o nowotwór układu moczowego (osoba dorosła,
              mężczyzna, nie wiem, czy to ma znaczenie), z góry dziękuje za pomoc i jakiś
              namiar
              Pozdrawiam
          • violas2 Re: Warszawa 22.03.07, 11:29
            Witam
            Mam pytanie czy Pan prof. zajmuje sie Rakiem przewodu pokarmowego.prosze o
            odpowiedz.

Pozdrawiam i dziekuję
        • rima Re: Olsztyn 13.06.06, 09:21
          szkoda ze tylko zajmuje sie nowotorami piersi... najczesciej, bo raczej nie
          zajmuje sie chirurgia innych narzadow i czescie ciala...
          iza
    • magda14121 Gdańsk 08.06.06, 09:11
      dr.Wanda Knopińska Akademia Medyczna w Gdansku Klinika Hematologii przyjmuje
      też w piątki w poradnii hematologicznej.
      • osa102 specjalista od raka piersi LUBLIN 02.08.06, 14:40
        dr Stanisławek , centrum onkologi i chyba prywatnie
      • siedemdwa dr Knopińska-Posłuszny - kontropinia 24.07.07, 10:26
        nie mam dobrego zdania o pani doktor Knopińskiej-Posłuszny. Leczyła mojego
        tatę. Zrobiła na mnie wrażenie osoby niesympatycznej, bezosobowej, urzędowej,
        pośpiesznej, opryskliwej i aroganckiej.

Nie sposób było sie od niej wiele sensownego dowiedzieć. Skontaktowanie się z
        nią poza terminami umówionych wizyt było praktycznie niemożliwe. Podczas
        konsultacji próby indagacji kwitowała "wszystko jest w papierach", dalsze próby
        już agresywniej - "proszę mi nie przeszkadzać". Gdy przez całe Trójmiasto
        przywieziono do niej na umówioną wizytę umierającego tatę, ledwo na niego
        spojrzała. Nigdy nie powiedziała prosto z mostu jaka jest sytuacja chorego i
        czego można oczekiwać.
    • mania60 Re: Lista Dobrych Onkologów WARSZAWA 02.08.06, 08:47
      BEATA OBROCKA - SPECJALISTA ONKOLOG- CHEMIOTERAPEUTA , WOJSKOWY INSTYTUT MEDYCZNY UL.SZASERÓW
      W 2003 zachorowałam na czerniaka IV stoppnia i trafiłam do wspaniałego człowieka.Pani doktór ,to nie tylko dobry lekarz ale także wspaniały przyjaciel.To człowiek, który dzwoni po innych odziałach aby dowiedzieć się o twoje wyniki lub przyspieszyć konieczną wizytę u innego specjalisty. W styczniu 2004 pojechałam po kolejną porcję leków (interferon), mojej doktór nie było, trafiłam do innego , a on mi powiedział ,że nie wypisze leku , bo to leczenie jest bardzo drogie a jego działanie nie jest potwierdzone.Kochana siostra Bożenka (oddziałowa)pocieszała mnie i kazała przyjść jak będzie pani doktór.Spotkałam ją na korytarzu w czasie obchodu, wiedziałam ,że nie mogę teraz do niej podejść, a ona z daleka daje mi znaki,że wszystko załatwione. Na wizycie rozmawiamy nie tylko o chorobie , ale także o dzieciach, psach i mężach. Poza tym zawsze doradzi jakie badanie można zrobić, którego nie przewidują procedury. Muszę koniecznie powiedzieć , że nigdy nie dawałam jej żadnych pieniędzy ani prezentów.To człowiek wielkiego serca. Szczerze polecam
      • raggety Re: Lista Dobrych Onkologów WARSZAWA 04.09.06, 20:51
        Dr nauk. med. Piotr Sobiczewski - ginekolog-onkolog. Jest adiunktem w Klinice
        Nowotworów Narządów Płciowych Kobiecych Centrum Onkologii - Instytutu im. Marii
        Skłodowskiej-Curie w Warszawie. Dokładniejszych namiarów nie mam, ponieważ z
        moją mamą chodziliśmy do niego prywatnie w Centrum Medycznym LIM (zob.
        www.cmlim.pl)
      • tatarelka Re: Lista Dobrych Onkologów WARSZAWA 15.09.06, 10:38
        Witam
        napisalam na @, ale ponowie tu pytanie: Jak sie do niej dostac?
        pozdrawiam i dziekuje
        • b_a_l_b_i_n_k_a Re: Lista Dobrych Onkologów WARSZAWA 15.09.06, 13:17
          Do którego lekarza chcesz się dostać?
          • tatarelka Re: Lista Dobrych Onkologów WARSZAWA 15.09.06, 17:40
            Do dr Beaty Obrockiej, o ktorej napisala mania60. Dzwonilam tam na informacje
            jako szary czlowiek z ulicy ale trafilam na pania mistrzynie cietej riposty i
            za wiele sie nie dowiedzialam oprocz tego ze "watpie by ktos mial czas"
            Za namiary bede bardzo wdzieczna
            dziekuje i pozdrawiam
            Ewa T.
            • mania60 Re: Lista Dobrych Onkologów WARSZAWA 15.09.06, 19:54
              Witaj Ewo. Dr Beata Obrocka przyjmuje w środy w szpitalu na Szaserów od godz.11.00 w ambulatorium ( pokój przy wejściu na onkologię kobiecą), ma w tym dniu także dyżur na oddziale i po południu można spróbować dodzwonić się na numer do pokoju lekarzy - 6817200. Chcę jeszcze powiedzieć Ci, że pani doktor zajmuje się szczególnie czerniakami.Pozdrawiam i życzę powodzenia
    • attenna11 Bydgoszcz 15.09.06, 22:55
      Czy zna ktoś może dobrego onkologa (rak przełyku, wpustu żoładka, żoładka) z
      Bydgoszczy? Proszę pomózcie!!!PILNE!!!Dzieki.
      • irena112 Re: Bydgoszcz 28.12.06, 08:59
        dr Ewa Chmielowsaka-Centrum Onkologii w Bydgoszczy-Ordynator Onkologii
        Klinicznej-b dobra lekarka
      • gami13 Re: Bydgoszcz 05.05.07, 18:36
        Lecze ojca w Bydgoszczy - ma raka przelyku - jest po operacji usuniecia krtani
        i wezlow chonnych , lecze go u Pani Doktor Ewy Ziolkowskiej - to ordynatorka
        oddzialu Radioterapii. W ogole musze powiedziec ze Centrum Onkologii w
        Bydgoszczy to rewelacyjny szpital, pracuja tam ludzie z sercem, jakosc obslugi
        chorych jest doskonala i w ogole jest super (mam porownanie bo ojciec lezal juz
        w klinice w Krakowie, w duzym szpitalu w Krakowie, w CO w Gliwicach.
    • mag.a Re: A W LODZI???? 11.10.06, 17:23
      w Łodzi dr Ewa Kalinka z Kopernika (oddział chorób rozrostowych)
      • kolmarzena Re: A W LODZI???? 17.01.07, 18:52
        jak sie dostac do pani doktor? gdzie przyjmuje? prosze o namiary.
        z gory wielkie dzieki.
        • mag.a Re: A W LODZI???? 07.03.07, 22:48
          Kopernik, przychodnia onkologiczna
          • narcyzka281 Re: A W LODZI???? 13.09.07, 19:30
            Przestrzegam przed dr UŁAŃSKĄ z Kopernika w Łodzi,
            ile moja mama chora na czerniaka musiała przez tą młodą,oschłą,
            mało doświadczoną,obojętną wobec choroby swojego pacjenta,
            stracić nerw to sobie nie wyobrażacie...
            mogę zainteresowanym opowiedzieć na priv.
            Za to spokojnie mogę polecić prawdziwego lekarza z powołania,
            który jest bezinteresowny i naprawdę robi wszystko dla pacjentów co jest w jego mocy a nawet więcej...
            Jest to chirurg onklog z Łodzi-dr.MAREK STĘPIEŃ.
            Pozdrawiam!
            • neira87 Re: A W LODZI???? 07.11.09, 17:23
              Ja polecam panią dr Kołacińską z Regionalnego Ośrodka Onkologii na
              Paderewskiego, pani dr jest chirurgiem onkologiem, głównie zajmuje się
              czerniakami i nowotworami piersi. Prywatnie przyjmuje w Multimedzie na
              Kopernika. Bardzo sympatyczna, konkretna i kompetentna.
    • isabella1974 Re: Warszawa 05.11.06, 21:30
      Doktor Jacek Gołębiewski - onkolog pediatra. Najwspanialszy człowiek i lekarz
      jakiego spotkałam w swoim życiu. Szpital Wojewódzki w Gdańsku.
    • mirka333 Re: Lista Dobrych Onkologów 09.11.06, 14:59
      Bydgoszcz,dr Laskowski, onkolog, chirurg specjalizuje się w chorobach piersi.
      Chemioterapeuta dr Tujakowski znakomity specjalista, konsultant
      wojewódzki.Przyjmują w Centrum Onkologii, także w gabinetach prywatnych.
      • attenna11 Re: Lista Dobrych Onkologów 09.11.06, 18:47
        Doktor Tujakowski Centrum Onkologii Bydgoszcz to lekarz , ktory jest
        człowiekiem. Popieram moją poprzedniczkę, dobry specjalista , super lekarz!!!!
        • gami13 Re: Lista Dobrych Onkologów 05.05.07, 18:38
          Popieram !!!!!!!!! rewelacyjny lekarz i swietny czlowiek !!!!!!!!! bylam w
          szoku gdy poznalam tego lekarza !!! emanuje od niego cieplo i dobroc,
          niesamowita chec pomocy !!!
          • glubelek Re: Lista Dobrych Onkologów 17.09.08, 20:14
            Tak było :( I dawał zawsze uśmiech i nadzieję :( Nie wiem co mu się ostatnio stało ale rozglądam się za nowym onkologiem :( Przykro mi i z jego powodu bo pewnie spotkała go jakaś wielka przykrość... albo za dużo cierpienia się naoglądał...
      • brucha Re: Lista Dobrych Onkologów 18.11.06, 11:42
        dr Tujakowski - bardzo życzliwy i ludzki człowiek - polecam.

natomiast z co bydgoszcz dr. Kulińska - zdecydowanie odradzam. nieprzyjemna i
        opryskliwa. skierowała ojca na radioterapię na 'za 10 tygodni', co przy jego
        guzie oznacza 'nigdy'. tłumaczyła sie brakiem łózka. na pytanie, czy można
        zrobić nawietlania ambulatoryjnie bez czekania, nawrzeszczała na mnie, że mózgu
        nie nawietla się ambulatoryjnie.
        na szczęście inna lekarka z tegoż szpitala zgodziła się na nawietlanie
        ambulatoryjne bez problemu, i jak się okazuje nie jest to jakiś szczególny
        wyjątek. jak zajdzie potrzeba to łóżko też się bez problemu znajdzie.
        dodatkowo pani Kulińska spytana o chemioterapię skojarzoną z naswietlaniem
        spławiła do chemioterapełty a jak się potem okazało to akurat w tym przypadku
        radioterapeuci ustalaja takie leczenie i to jej psim obiowiazkiem było taką
        terapię rozważyć, albo przynajmniej udzielic na jej temat wszelkich informacji.
        jak dla mnie to pani świetnie nadaje się do wykonywania eutanazji.
    • brucha co warszawa - dr Nagadowska 18.11.06, 11:54
      wyłuskiwała mi kiedyś włókniaka z piersi. miła, życzliwa i podobno dobry
      chirurg.
      poza co przyjmuje w PFESO i Damianie. jesli ktoś może to polecam prywatnie.
      jest więcej czasu na rozmowę. CO to taki 'taśmociag' dla chorych.
    • brucha Re: jeszcze co bydgoszcz 20.11.06, 15:05
      sorry, pospieszyłam się...

chciałabym do listy Ludzi wśród lekarzy dopisać dr. Ziółkowską, radioterapeutę.
      myślę, że warto jej zaufać.
      • glubelek Re: jeszcze co bydgoszcz 17.09.08, 20:18
        Czy ona ma gabinet prywatny? Mógłby mi ktoś przybliżyć namiary? Bo nie mogę jakość znaleźć..
        • elmaslo Re: jeszcze co bydgoszcz 19.08.09, 11:03
          Namiary do prywatnego gabinetu dr.n. Ziółkowskiej Ewy
          Bydgoszcz ul. Gdańska 5
          tel. 52 322 02 09

Tam przyjmuje dużo specjalistów, bardzo dobrych wydaje mi sie.

Pozdrawiam
          Elżbieta
    • malgocha14 Re: Lista Dobrych Onkologów 03.12.06, 19:40
      czy ktoś słyszał coś o lekarzu Jakub Radziszewski?Albo innym dobrym lekarzu z
      Warszawy, który prowadzi pacjentkę po operacji wycięcia guza piersi?
      • brucha Re: Lista Dobrych Onkologów 06.12.06, 16:49
        ja słyszałam od lekarki moich dzieci dużo dobrych słów nt. tego pana. podobno
        dużo w nim ciepła i chęci pomocy. no ale sama nie psrawdzałam, tylko powtarzam
        cudze słowa...
        • kabe.abe Re: Lista Dobrych Onkologów 07.03.07, 09:30
          Prowadzi pacjentki/-ów nie tylko z nowotworami piersi.
          Jest bardzo empatycznym człowiekiem,
          skupionym na pacjencie i jego problemie (nie tylko zdrowotnym),
          serdeczny w kontakcie, uśmiechnięty, bardzo kompetentny.
          No i jest baardzo przystojny :)
    • mika2221 Re: Lista Dobrych Onkologów 07.12.06, 22:09
      WARSZAWA_polecam PROFESORA CEZAREGO SZCZYLIKA - Pan Profesor przyjmuje w
      Klinice Onkologii na Szaserów - jest jej Dyrektorem (tel. do kliniki - 22 681
      72 35) - terminy wizyt krótkie, osoby przyjmujące telefony - miłe i uczynne.
      Sam Profesor - człowiek wielkiej klasy, posiadający ogromne kompetencje i
      doświadczenie (prowadził badania w USA). Gorąco polecam tym wszystkim, którzy
      szukają ratunku dla swych bliskich.
      • nadinek Kraków 16.12.06, 11:38
        Czy ktoś mógłby polecić lekarza z Krakowa ? chodzi o guz piersi z możliwymi
        przerzutami na węzły chłonne pod pachami .
        • kasiace-1975 Re: Kraków 12.05.08, 13:22
          Szukam onkologa w Krakowie-niedrobnokomórkowy rak płuc.
    • jedruch Re: Kraków 21.12.06, 13:09
      Jeśli chodzi o Kraków, to jest tu sporo ośrodków zajmujących się onkologią:
      Centrum Onkologii na Garncarskiej, Klinika Onkologii CMUJ na Śniadeckich,
      Szpital Rydygiera z Oddziałem Chemioterapii... Zależy o jakie leczenie chodzi.
      Z chemioterapeutów na pewno mogę polecić dra Krzysztofa Krzemienieckiego
      (Centrum Onkologii, gdzieś tam prywatnie i w któryś dzień tygodnia /środa?/ W
      Por. Onkol. Szp. Narutowicza).
      • veroniqq Re: Kraków 23.11.08, 01:30
        Nie polecam leczenia w Szp. Rydygiera w Krakowie, brak lekarza
        prowadzącego, bezosobowość, brak skierowań na badania, wizyty
        kontrolne polegajace tylko na przepisaniu recepty :(

Szukam w związju z w/w sytuacją dobrego onkologa w Krakowie, może
        być (niekoniecznie) specjalistą od nowotworu piersi

gg 4228044
        • jashima Re: Kraków 29.11.08, 19:53
          Z tych samych powodów nie polecam Rydygiera. Pisałam Ci kiedyś Veroniqq na
          pocztę o tym problemie. Poza tym bardzo chory, niedługo przed końcem, siedzący
          (od 10-tej do 14-tej)pod drzwiami lekarza od chemii dziennej, dostaje
          skierowanie do innego szpitala, bo tu nie, bo jest be, a potem ma wpisane w
          kartę, że był przyjęty na oddział na jeden dzień. To siedzenie w bólu na twardej
          ławce w tłumie ludzi, jest pobytem na oddziale!!!ODRADZAM.
      • sylwi-a1999 Re: Kraków 14.04.09, 10:33
        Mam wiele pytan.
        1.Czy znasz moze prof.KOłodziejskiego???
        2. Czy leczył sie ktoś w CO w Krakowie i czy moze polecić tą klinikę???
        • sylwi-a1999 Re: Kraków 14.04.09, 10:39
          CZY KTOŚ ZNA PROF. LESZKA KOŁODZIEJSKIEGO ??????????????????
          • sylwi-a1999 Re: Kraków 14.04.09, 12:02
            A zna ktos lekarza chirurga Łabozińskiego?????
    • gontcha Poznań - czerniak 29.12.06, 16:24
      Secjalista od czerniaka, immunolog - wyśmienity. Twórca autoszczepionki
      p/melanomie.

Profesor Andrzej Mackiewicz
      Wielkopolskie Centrum Onkologii
      Zakład Immunologii Nowotworów
      ul. Garbary 15
      Poznań
      tel: 061 854 06 65 (sekretariat)
      e-mail: andrzej.mackiewicz@wco.pl

Gabinet prywatny:
      ul Szamarzewskiego 62
      Poznań
      tel: 061 876 86 73
      tel.kom. 0601 208 884

Profesor jest wyśmienitym fachowcem. Można rzeczowo i konkretnie porozmawiać,
      wszystko wytłumaczy, doradzi. No i jest bardzo sympatyczny, miły...
      Wizyta kosztuje 200 zł. W WCO nie zawsze można skonsultować niestety. Dlatego
      podaję oba namiary.

Pozdrawiam,
      Anka
    • venh Poznan 05.01.07, 00:02
      Czy ktos moze polecic onkologa w POznaniu ( guzek piersi)?
      Dziekuje
      • malgosiader Re: Poznan 14.01.07, 12:26
        moją mamusię prowadziła pani doktor Anna Sawińska z WCO,
        a latem operowała również moją siostrę (też guzek w piersi),
        bardzo wspaniały człowiek, z własciwym podjeściem do chorych,
        ja ze swej strony mogę mówic o tej kobiecie tylko w samych superlatywach, mimo,
        że mojej mamusi nie udało się uratowac,
        podaje namiar na gabinet prywatny:
        tel. 061-867-45-47, P-ń ul. Podkomorska 10
        • malgosiader Re: Poznan 20.08.08, 13:08
          malgosiader napisała:

> moją mamusię prowadziła pani doktor Anna Sawińska z WCO,
          > a latem operowała również moją siostrę (też guzek w piersi),
          > bardzo wspaniały człowiek, z własciwym podjeściem do chorych,
          > ja ze swej strony mogę mówic o tej kobiecie tylko w samych superlatywach, mimo,
          >
          > że mojej mamusi nie udało się uratowac,
          > podaje namiar na gabinet prywatny:
          > tel. 061-867-45-47, P-ń ul. Podkomorska 10

przepraszam, miało być PAWELSKA,
          teraz dopiero zauważyłam, że pomyliłam nazwisko

i nadal podtrzymuję, ze jest wspaniałym człowiekiem,
          w tym roku operowała moja teściową - rak piersi, amputacja
      • myskaz Re: Poznan 18.01.07, 18:44
        A chodzi o chemika czy chirurga? jestem pod opieką i mam duże zaufanie do
        lekarzy z Łąkowej. Z chemików bardzo polecam dr Litwiniuk, z chirurgów dr
        Gryczkę
      • renary Re: Poznan 12.02.07, 11:39
        W zeszłym tygodniu miałam operację w WCO. Wszystko przebiegało sprawnie,
        kompleksowa informacja ze strony lekarza prowadzącego i anastezjologa. Jestem
        pod wrażeniem, bowiem doświadczyłam świetnej opieki pielęgniarskiej i
        psychologicznej. Moim lekarzem prowadzącym była wspaniała i troskliwa pani
        doktor n.med.Anna Pawelska.
      • ulik34 Re: Poznan 05.11.08, 09:11
        Dr. Leszek Rumianowski-pracuje na ul.Łąkowej.Mój Tata jest jego
        pacjentem (rak żołądka) Jak dla mnie człowiek godny zaufania,ale
        chętnie przeczytam inne opinie.
        Pozdrawiam i z góry dziękuję.
    • iza186 Ursynów-dok.Rogowski 19.01.07, 19:25
      Bardzo proszę o opinię o dok.Rogowskim.Mam tatę chorego na raka prostaty.Z góry
      dziękuję.
    • attenna11 Radiolog Bydgoszcz!!!!! 19.01.07, 21:56
      Dobry, najlepiej z CO jakby ktoś znal bede wdzieczna za namiary. Slyszałam o dr
      Ewie Ziólkowskiej. Może ktos zna . Prosze o kontakt.
      • brucha Re: Radiolog Bydgoszcz!!!!! 20.01.07, 18:29
        polecam dr Ziólkowską.
        zadzwoń do sekretariatu radioterapii: +48 52 3743374, najlepiej rano. jesli
        pani dr będzie gdzieś na symulatorach itp, to poproś o nr telefonu i też próbuj.
        poza tym ona przyjmuje w przychodni, chyba w poniedziałki.
        poza tym jest dostępna dla pacjentów na oddziale w godzinach rannych - ok 8.
        mozna próbować porozmawiać.
      • gami13 Re: Radiolog Bydgoszcz!!!!! 05.05.07, 18:44
        Znam dr Ziolkowska bo leczy mojego ojca - to switna lekarka
        przyjmuje prywatnie tel. 0 52 322 02 09- rejestracja -
        85-005 Bydgoszcz, ul. Gdańska 5

• weteranka Re: Lista Dobrych Onkologów 31.01.07, 13:32
      Warszawa

Dr Chmielewski Robert
      - specjalizacja: chirurgia onkologiczna
      - miejsce pracy: Klinika Nowotworów Piersi i Chirurgii Rekonstrukcyjnej, Centrum
      Onkologii w Warszawie
      - zakres działalności: Wieloletnie doświadczenie w rozpoznawaniu i leczeniu
      chorób piersi (konsultacje, badania, biopsje), usuwanie łagodnych guzków piersi,
      leczenie raka, w tym operacje guczołu piersiowego oszczędzające gruczoł.
      Leczenie operacyjne zmian skórnych
      - inne informacje: Wykonuje operacje oszczędzające w przypadkach raka piersi, z
      okołooperacyjną brachyterapią (napromienianiem)

Dr Robert Cmnielewski to nie tylko swietny specjalista, ale takze wspanialy
      czlowiek!!
    • weteranka Re: Lista Dobrych Onkologów 31.01.07, 19:07
      Warszawa

Dr Anna Niwinska, specjalizacja- radioterapia onkologiczna. Pani dr pracuje w
      Centrum Onkologii na Ursynowie.
      Jest nie tylko swietna specjalistka, ale niezwykle empatyczna,wrazliwa lekarka.
    • weteranka Re: Lista Dobrych Onkologów 21.02.07, 19:20
      miracolo1 napisał:

> Potrzebuję dobrego onkologa specjalistę w raku trzustki. Jeśli ktoś z Was ma
      > jakiś namiar do dobrego lekarza, to będę wdzięczna za odpowiedź!

Podaje namiary:

Prof. dr hab. n. med. Szawłowski Andrzej
      - specjalizacja: chirurgia onkologiczna
      - miejsce pracy: Kierownik Kliniki Nowotworów Górnego Odcinka Układu
      Pokarmowego, Centrum Onkologii w Warszawie
      - zakres działalności: Chirurgia onkologiczna przełyku, wpustu, żołądka, wątroby
      i trzustki
      - inne informacje: Konsultant Krajowy ds. chirurgii onkologicznej;Członek
      American College of Surgeons

Polska Fundacja Europejskiej Szkoly Onkologii
      Warszawa, ul. Nowogrodzka 62a
      tel: (0-22) 331-41-40, fax: (0-22) 331-41-45

konsultacje:

Prof. dr hab. n. med. Szawłowski Andrzej
      - wtorek 17.30-19.00
      - czwartek 17.00-18.30

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się