sennamara 21.05.06, 21:34 Czy to coś zwiazanego z mięsakiem? Moja kuzynka otrzymała rozpoznanie cellulae sarcinoma .Ma powiększajacego się guza prawie pod pachą .Co to może być i jakie sa rokowania? Dzięki Marzena Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emgoro Re: Sarcinoma co to? 21.05.06, 22:09 Czy chodzi napewno o słowo sarcinoma? Może jednak o słowo carcinoma lub sarcoma. Carcinoma to rak, a sarcoma to mięsak, a cellulae to komórki. Na jakiej podstawie ustalono rozpoznanie? Może ktoś w teamcie mięsaka się wypowie więcej, ale muisz podać więcej szczegółów i co np. z operacją? pozdrawiam Robert Odpowiedz Link
sennamara Re: Sarcinoma co to? 21.05.06, 22:17 rozmawiałam przed chwila z kuzynką wynik biopsji to carcinoma przesłyszałam się i zaczełam myśleć ze to może sarcoma.Jej guz ma 1.5 -2 cm występuje zrogowacenie błony śluzowej .na ile to poważne? Odpowiedz Link
emgoro Re: Sarcinoma co to? 21.05.06, 22:25 To na dzisiaj można stwiedzić, że są komórki nowotworowe i nic więcej. Dopiero badanie histopatologiczne po operacji wskaże co to jest? Trzeba więc czekać i dopiero będzie mozna ocenić rokowanie. Robert Odpowiedz Link