rachela180 24.02.06, 14:21 Oprócz słynnego "Idźcie przez zboże, we wsi Moskal stoi" bardzo lubię rzucać "Wszystko być może", "Pochwaluny", "O matko, mam grać?"... A Wy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
listyznod Re: Wasze ulubione powiedzonka :) 25.02.06, 20:49 "Misiek, chcesz czukerka?", "Myszowaty łże jak pies, dostał rurę wydechową!", "Turecki...!!!" Odpowiedz Link
rachela180 Re: Wasze ulubione powiedzonka :) 26.02.06, 19:52 No i oczywiście "Młynek ukradli" Odpowiedz Link
staruch Re: Wasze ulubione powiedzonka :) 11.08.06, 18:45 -Panie Marku, gdzieś pan zostawił swojego malucha? -Jak to gdzie? Koło słupa stoi!Pana Krzycha do zespołu przyjmujemy!... -NIE STOI MALUCH KOŁO SŁUPA! Odpowiedz Link
freemason Re: Wasze ulubione powiedzonka :) 25.02.06, 21:51 ... "w czasie wichury śmieci do góry" :))) Odpowiedz Link
adrzewoj Może to: 30.05.06, 14:04 "Gdzie jest dyrekcja? - Przeważnie w gabinecie." Pozdrawiam Odpowiedz Link
rosalba Re: Wasze ulubione powiedzonka :) Turecki 30.05.06, 14:11 "Ty mnie możesz na puklerz skoczyć! Co? nie, nie, pani Marylko, to nie do pani..." Odpowiedz Link
freemason Re: Wasze ulubione powiedzonka :) 15.08.06, 23:45 Misiek: Inteligent bardzo przeszkadza w rozboju, w rozwoju, przepraszam. Asystentka: Tutejsze plaże pełne są Arybogenów (o wyjeździe zespołu do Australii). Tow. Kornik: Wychodzę, tu śmierdzi komuną! Odpowiedz Link
krambambulia Re: Wasze ulubione powiedzonka :) 17.08.06, 11:14 Mała (ta grana przez Edytę Jungowską): Przecież Boże Narodzenie w upał to jest ciężki grzech!!! O matko, ale wstyd! Odpowiedz Link
zamek Re: Wasze ulubione powiedzonka :) 17.08.06, 21:37 Korekta. Małą grała Agnieszka Suchora. Odpowiedz Link
krambambulia Re: Wasze ulubione powiedzonka :) 18.08.06, 12:10 Przez krótki czas były dwie. Edyta Jungowska pojawiła się jako sobowtór Koleżanki i asystentki z pracy. Potem z braku chyba pomysłu nazywano ją czasem Małą. Odpowiedz Link
dzieckokwiat Re: Wasze ulubione powiedzonka :) 18.08.06, 16:01 Fronczewski: "gó - wy - no". Odpowiedz Link
jagaciarz Re: Wasze ulubione powiedzonka :) 25.04.08, 10:44 A za czasów "Kurtyna w górę", Małą nazywano jedną z "panienek" Miśka, czyli Iwonę Biernacką, późniejszą sekretarkę Miska z lat 90., tą od "Misiek, chcesz cukerka?":):). Odpowiedz Link
znj2 Re: Wasze ulubione powiedzonka :) 18.08.06, 18:05 Mi najbardziej podobała się: "Nasza chata rozśpiewana". Pani Olga Lipińska stworzyła kabaret dla ludzi normalnych, potrafiących się śmiać. Wszyscy, którzy tam występowali, to cudowni ludzie! Cholera mnie bierze na samą myśl, że nie będzie można zobaczyć kolejnej odsłony polskiej głupoty. Odpowiedz Link
wznf1 Re: Wasze ulubione powiedzonka :) 18.08.06, 22:11 Za Gierka to sie zylo,ach! Piekny byl ten swiat Wesolo,zdrowo,milo Z komfortem za pan brat Urlop - w Czechoslowacji Zakupy-w NRD Mial racje ,czy nie mial racji Ja jeszcze raz tak chce... Odpowiedz Link
lylika Re: Wasze ulubione powiedzonka :) 21.08.06, 22:59 Turecki /do panny Basieńki i panny Krysi/: Ja bym was tak przekręcił żebyście mi z ręki jadły. Odpowiedz Link
sofanes Re: Wasze ulubione powiedzonka :) 22.09.06, 19:34 Nie mogliscie chyba przeoczyc, ze moj ulubiony wicepremier (byly...) tez mowi Lipinksa...? Chamstwo! ;-) Odpowiedz Link
krambambulia Re: Wasze ulubione powiedzonka :) 25.09.06, 16:00 A słusznie, słusznie :) Odpowiedz Link
swiatlo Re: Wasze ulubione powiedzonka :) 27.09.06, 17:32 - Co za brak kultury i chamstwa! - Co to jest to co mówi? - Pan Piotruś do Pana Janeczka o panience pana KErownika. Zapomniałem jak te panienki Miśka się nazywały.. Odpowiedz Link
mmagja Re: Wasze ulubione powiedzonka :) 27.09.06, 20:57 ...jak wam się naród nie podoba, możecie se naród wymienić! (to fragment z piosenki) Odpowiedz Link
anusiak2 Re: Wasze ulubione powiedzonka :) 15.03.07, 16:57 jak ja mam milion to ja mam w dupie krówki - Somsiadka ;-) Odpowiedz Link
jagaciarz Re: Wasze ulubione powiedzonka :) 12.12.07, 23:24 Z powiedzonek to: "Zostańta Państwo z namy"(z tego co pamiętam Mała to mówiła. I jeszcze:Turecki pyta:Kto mnie tu zrobi striptease w tem teatrze? -My,my-z radościa krzyczą Biernacka i Olejnik. -Kto??!!Te dwie chude mietły???To już lepiej niech pan Janek zrobi:). A tak przy okazji:ostatnio przypomniałem sobie rzecz,która zwaliła mnie z nóg;z okazji roku Mickiewiczowskiego (czyli 1998) zespół wymyślił Idiotele "w tematyce" Wieszcza. Brzmiało ono tak:Co zrobił A.Mickiewicz dla kraju: a)napisał Dziadów b)wygrał wybory c)stworzył prorodzinę(to mnie najbardzie rozbroiło) Odpowiedz Link
rachela180 Re: Wasze ulubione powiedzonka :) 16.01.08, 14:46 > A tak przy okazji:ostatnio przypomniałem sobie rzecz,która zwaliła > mnie z nóg;z okazji roku Mickiewiczowskiego (czyli 1998) zespół > wymyślił Idiotele "w tematyce" Wieszcza. > Brzmiało ono tak:Co zrobił A.Mickiewicz dla kraju: > a)napisał Dziadów > b)wygrał wybory > c)stworzył prorodzinę(to mnie najbardzie rozbroiło Tak, a Prezes dla ułatwienia cytował "Króla Ducha" Słowackiego :D Odpowiedz Link