wlodekbar 03.01.05, 20:17 Czy jest poprawnie: Uwaga! tylko nieliczne aparaty mają czas B' (przy czym 'Uwaga!' jest wytłuszczona)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ardjuna Re: Czy może być po 'Uwaga!' mała litera? 03.01.05, 21:32 wlodekbar napisał: > Uwaga! tylko nieliczne aparaty mają czas B' Kurde! Każdy szanujący się aparat powinien mieć czas B! Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Czy może być po 'Uwaga!' mała litera? 03.01.05, 22:08 Szanujacy sie...Pownie, ze tak. Ale znakomita wiekszosc kompaktow, zarowno analogowych, jak i cyfrowych nie ma:( Odpowiedz Link Zgłoś
ardjuna Re: Czy może być po 'Uwaga!' mała litera? 04.01.05, 14:34 wlodekbar napisał: > Ale znakomita wiekszosc kompaktow, zarowno analogowych, jak i cyfrowych nie ma:( Precz z kompaktami! Zarówno analogowymi, jak i cyfrowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Czy może być po 'Uwaga!' mała litera? 05.01.05, 21:12 Takze b. duzo modeli 'lustrzankopodobnych' 'cyfrowek' ich nie ma,niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
zakrencik Re: Czy może być po 'Uwaga!' mała litera? 03.01.05, 22:00 wlodekbar napisał: > Czy jest poprawnie: > Uwaga! tylko nieliczne aparaty mają czas B' (przy czym 'Uwaga!' jest > wytłuszczona)? Ja się tylko wzdrygam i idę dalej... No przecież to nowe zdanie, to jak z małej? Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Czy może być po 'Uwaga!' mała litera? 03.01.05, 22:11 Ja tez sie wzdrygam:))) Zmylil mnie wyglad kolumny: 'Uwaga!' jest wytluszczona, no i dwie szpalty. Odpowiedz Link Zgłoś
zakrencik Re: Czy może być po 'Uwaga!' mała litera? 03.01.05, 22:44 wlodekbar napisał: > Ja tez sie wzdrygam:))) Zmylil mnie wyglad kolumny: 'Uwaga!' jest wytluszczona, > > no i dwie szpalty. I ty ulegasz pozorom... Uuuuuuuuu............. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Czy może być po 'Uwaga!' mała litera? 04.01.05, 03:39 Eeeeeeeee......... :) Odpowiedz Link Zgłoś
ilmatar Re: Czy może być po 'Uwaga!' mała litera? 04.01.05, 14:05 Proponuję, żebyście się wzdrAgali i żeby po wykrzykniku stosować dużą literę. Można też wytłuścić <uwaga>, dać przecinek lub myślnik i lecieć dalej małą literą. Odpowiedz Link Zgłoś
ardjuna Re: Czy może być po 'Uwaga!' mała litera? 04.01.05, 14:37 ilmatar napisała: > Proponuję, żebyście [...]. Przypominasz mi kogoś równie drobiażdżastego :) Ale tak trzym! Ktoś przecie musi... :D Odpowiedz Link Zgłoś
zakrencik Re: Czy może być po 'Uwaga!' mała litera? 04.01.05, 14:49 ilmatar napisała: > Proponuję, żebyście się wzdrAgali i żeby po wykrzykniku stosować dużą literę. > Można też wytłuścić <uwaga>, dać przecinek lub myślnik i lecieć dalej m > ałą literą. Eeeee tam! WzdrYga się lepiej;P Odpowiedz Link Zgłoś
zbigniew_ Czy po "ludu!"... 04.01.05, 20:40 Czy po "ludu!" moze być mała litera? Odpowiedz Link Zgłoś
zakrencik Re: Czy po "ludu!"... 04.01.05, 20:49 zbigniew_ napisał: > Czy po "ludu!" moze być mała litera? Zauważmy, że samo 'ludu' było pisane z małej litery... Więc... Odpowiedz Link Zgłoś
efedra Zakrencik sie wzdrYga 04.01.05, 16:00 ilmatar napisała: > Proponuję, żebyście się wzdrAgali Wyjatkowo sie z Toba nie zgadzam. WzdrAga sie przed czyms (np przed biciem dzieci), natomiast wzdrYga sie (z niecheci, z obrzydzenia) na widok czegos, na mysl o czyms itp. Wiec sadzac z kontekstu - Zakrencik jednak sie wzdrYga. pzdr, e. Odpowiedz Link Zgłoś
zakrencik Re: Zakrencik sie wzdrYga 04.01.05, 20:52 efedra napisała: > ilmatar napisała: > > > Proponuję, żebyście się wzdrAgali > > Wyjatkowo sie z Toba nie zgadzam. WzdrAga sie przed czyms (np przed biciem > dzieci), natomiast wzdrYga sie (z niecheci, z obrzydzenia) na widok czegos, na > mysl o czyms itp. > Wiec sadzac z kontekstu - Zakrencik jednak sie wzdrYga. > pzdr, > e. No baaa! Nowy powód do wzdrYgnięcia się - ilmatar;P Odpowiedz Link Zgłoś
ilmatar Zakrencikowi sie coś robi 05.01.05, 02:05 efedra napisała: > Wyjatkowo sie z Toba nie zgadzam. WzdrAga sie przed czyms (np przed biciem > dzieci), Yes, Madame - tak właśnie rozumiem oba słowa. Sądziłam, że Zakrencik ma opory wobec zaniechania wykrzyknika, a Ty uważasz, że ona tak z obrzydzenia...? Doznała szoku i dreszcze nią wstrząsnęły...? Zakrenciku, nie!!! Bądź nam zdrowa i wesoła -- > natomiast wzdrYga sie (z niecheci, z obrzydzenia) na widok czegos, na > mysl o czyms itp. > Wiec sadzac z kontekstu - Zakrencik jednak sie wzdrYga. > pzdr, > e. Odpowiedz Link Zgłoś
zakrencik Re: Zakrencikowi sie coś robi 05.01.05, 15:29 ilmatar napisała: > Sądziłam, że Zakrencik ma opory wobec zaniechania wykrzyknika, a Ty uważasz, że > ona tak > z obrzydzenia...? Doznała szoku i dreszcze nią wstrząsnęły...? > Zakrenciku, nie!!! Bądź nam zdrowa i wesoła A będę, będę:P Ale Efedra zna mnie lepiej;P Hihi:D Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Czy może być po 'Uwaga!' mała litera? 04.01.05, 20:31 Chyba takze dwukropek? Odpowiedz Link Zgłoś
zakrencik Re: Czy może być po 'Uwaga!' mała litera? 04.01.05, 20:51 wlodekbar napisał: > Chyba takze dwukropek? Możesz nawet kwiatuszka, jak masz na klawiaturze;P Odpowiedz Link Zgłoś
zakrencik Re: Czy może być po 'Uwaga!' mała litera? 04.01.05, 21:42 wlodekbar napisał: > @#$%^&* > :) Eeee nie umiesz:P @-`,- - to sie kwiatek nazywa;P Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Czy może być po 'Uwaga!' mała litera? 04.01.05, 21:59 zakrencik napisała: > wlodekbar napisał: > > > @#$%^&* > > :) > > Eeee nie umiesz:P @-`,- - to sie kwiatek nazywa;P Oj zakrencik, zakrencik, co ja z Toba mam. Ciagle mnie przebijasz. To sie kwiatek nie nazywa, wiem, o tym, wiem, ale niczego madrzejszego nie potrafilem wymyslec. P.S. A wiesz, jak ta malpa nazywa sie u Rosjan? Sobaka, czyki, jak wiesz, pies. Tez zoologicznie:) > Odpowiedz Link Zgłoś
zakrencik Re: Czy może być po 'Uwaga!' mała litera? 04.01.05, 22:30 wlodekbar napisał: > Oj zakrencik, zakrencik, co ja z Toba mam. Ciagle mnie przebijasz. > To sie kwiatek nie nazywa, wiem, o tym, wiem, ale niczego madrzejszego nie > potrafilem wymyslec. Życie... > P.S. > A wiesz, jak ta malpa nazywa sie u Rosjan? Sobaka, czyki, jak wiesz, pies. > Tez zoologicznie:) A nie wiedziałam, bo się ruska nie uczę:P Wiem tylko jak jest po angielsku (at of korz;)) i po hiszpańsku (arroba)... Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Czy może być po 'Uwaga!' mała litera? 04.01.05, 23:45 zakrencik napisała: > wlodekbar napisał: > > > > Oj zakrencik, zakrencik, co ja z Toba mam. Ciagle mnie przebijasz. > > To sie kwiatek nie nazywa, wiem, o tym, wiem, ale niczego madrzejszego ni > e > > potrafilem wymyslec. > > Życie... Ja Ci tu dam zycie! :) > > > P.S. > > A wiesz, jak ta malpa nazywa sie u Rosjan? Sobaka, czyki, jak wiesz, pies > . > > Tez zoologicznie:) > > A nie wiedziałam, bo się ruska nie uczę:P Wiem tylko jak jest po angielsku (at > of korz;)) i po hiszpańsku (arroba)... Nooo, nareszcie Cie mam - nie ryska, a ruskiego! Hiu, hiu...:(:);-) > Odpowiedz Link Zgłoś
zakrencik Re: Czy może być po 'Uwaga!' mała litera? 04.01.05, 23:48 wlodekbar napisał: > Ja Ci tu dam zycie! > :) Herezji mi tu nie głoś! Bóg tylko życie daje:P > Nooo, nareszcie Cie mam - nie ryska, a ruskiego! > Hiu, hiu...:(:);-) Ryska to na pewno nie;P Hihihi to ja cię mam:P A 'rusek' to potocyzm tak, jak 'angol' więc co w nim niepoprawnego? Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Czy może być po 'Uwaga!' mała litera? 05.01.05, 00:02 zakrencik napisała: > wlodekbar napisał: > > > Ja Ci tu dam zycie! > > :) > > Herezji mi tu nie głoś! Bóg tylko życie daje:P > > > Nooo, nareszcie Cie mam - nie ryska, a ruskiego! > > Hiu, hiu...:(:);-) > > Ryska to na pewno nie;P Hihihi to ja cię mam:P A 'rusek' to potocyzm tak, > jak 'angol' więc co w nim niepoprawnego? Aaaaaa, teraz Cie mam! Ruska dot. czlowieka, a chodzilo o jezy, a wiec ruskiego, ha ha:))) > Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: Czy może być po 'Uwaga!' mała litera? 05.01.05, 00:23 wlodekbar: > Aaaaaa, teraz Cie mam! Ruska dot. czlowieka, a chodzilo o jezy O jakich jeży? - Stefan www.ipipan.gda.pl/~stefan/Irak Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Czy może być po 'Uwaga!' mała litera? 05.01.05, 02:45 O jezyk. Ruski potocznie. Odpowiedz Link Zgłoś
zakrencik Re: Czy może być po 'Uwaga!' mała litera? 05.01.05, 00:55 wlodekbar napisał: > Aaaaaa, teraz Cie mam! Ruska dot. czlowieka, a chodzilo o JEZY, A od kiedy my o jeżach rozmawiamy????:P > a wiec ruskiego, ha ha:))) 'Angol', 'Niemiec' - tak też można powiedzieć o osobie więc analogicznie... Wygrywam:D I kto tu kogo ma?????:P Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Czy może być po 'Uwaga!' mała litera? 05.01.05, 02:48 zakrencik napisała: > wlodekbar napisał: > > > Aaaaaa, teraz Cie mam! Ruska dot. czlowieka, a chodzilo o JEZY, > > A od kiedy my o jeżach rozmawiamy????:P > > > a wiec ruskiego, ha ha:))) > > 'Angol', 'Niemiec' - tak też można powiedzieć o osobie więc analogicznie... > Wygrywam:D > > I kto tu kogo ma?????:P No to przegrywam. Ale potrafic przegrywac to sztuka niebyle jaka, he he. Nie kazdego na to stac, a mnie tak:) Jestem z siebie dumny i zaczynam chodzic, jak paw! > Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Czy może być po 'Uwaga!' mała litera? 05.01.05, 02:51 Ejze, nie wylapalem: > 'Angol', 'Niemiec' - tak też można powiedzieć o osobie więc analogicznie... > Wygrywam:D A co to Niemiec to Prusak, albo jakis inny pejoratywny??? Zakrencik sie zakrencila, hę hę :) Odpowiedz Link Zgłoś
zakrencik Re: Czy może być po 'Uwaga!' mała litera? 05.01.05, 15:35 wlodekbar napisał: > A co to Niemiec to Prusak, albo jakis inny pejoratywny??? > > Zakrencik sie zakrencila, hę hę > :) Uuuu w zamierzchłych czasach jeszcze żyjemy? Wiesz, że już dawno temu znieśli ową nazwę - Prusy;P Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: Czy może być po 'Uwaga!' mała litera? 05.01.05, 08:42 wlodekbar: > No to przegrywam. > Ale potrafic przegrywac to sztuka niebyle jaka, he he. > Nie kazdego na to stac, a mnie tak:) Fakt, jesteś mistrzem przegrywania. Zmagania o najwyższą przegraną wygrałeś bezapelacyjnie. W przegrywaniu nikt Cię nie ogra. Gratuluję. - Stefan www.ipipan.gda.pl/~stefan/Irak Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Czy może być po 'Uwaga!' mała litera? 05.01.05, 16:40 Wydaje sie, ze z zakrencikiem wsie przegrywaja, uch:) Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Czy może być po 'Uwaga!' mała litera? 05.01.05, 18:39 Stefan, ciekawy masz link. :) Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Czy może być po 'Uwaga!' mała litera? 05.01.05, 21:17 Nie odpowiada. Nie odpowiada....:(:) Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: ciekawy link 06.01.05, 11:15 wlodekbar: > ciekawy masz link. Dziękuję za uznanie. - Stefan www.ipipan.gda.pl/~stefan/Irak Odpowiedz Link Zgłoś
zakrencik Re: Czy może być po 'Uwaga!' mała litera? 05.01.05, 15:32 wlodekbar napisał: > No to przegrywam. > Ale potrafic przegrywac to sztuka niebyle jaka, he he. > Nie kazdego na to stac, a mnie tak:) > Jestem z siebie dumny i zaczynam chodzic, jak paw! Nadymaj się jak paw, nadymaj;P Mogę ci nawet dać moje zdjęcie z autografem, a ty przykleisz je sobie na torbie/plecaku/kurtce/czole/inwencja własna i podpiszesz 'z tą szesnastolatką przegrałem w sporze językowym'. O kurde! Rocznikowo to juz 17 mam hehe:P Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Czy może być po 'Uwaga!' mała litera? 05.01.05, 16:38 Wiek nie odgrywa roli:) Odpowiedz Link Zgłoś
zakrencik Re: Czy może być po 'Uwaga!' mała litera? 05.01.05, 16:41 wlodekbar napisał: > Wiek nie odgrywa roli:) Taaa;P No fakt... Zdarzają się takie chodzące inteligencje, jak ja:P To jak? Mam ci dać adres mojego fotologa hehe jest tam parę moich fot:P Możesz sobie wybrać, wydrukować i powiesić nad łózkiem:P Odpowiedz Link Zgłoś
zakrencik Re: Czy może być po 'Uwaga!' mała litera? 05.01.05, 16:48 wlodekbar napisał: > Ano daj:) www.zakrencikowo.fotolog.pl - tylko się nie przeraź buahahaha:P Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Czy może być po 'Uwaga!' mała litera? 05.01.05, 16:53 Dobre. Z wyobraznia, z fantazja, inwencja. I radoscia zycia:) I ladna jestes dziewczyna. Odpowiedz Link Zgłoś
zakrencik Re: Czy może być po 'Uwaga!' mała litera? 05.01.05, 16:54 wlodekbar napisał: > Dobre. Z wyobraznia, z fantazja, inwencja. I radoscia zycia:) > I ladna jestes dziewczyna. No baaaa:D Przecie wiem;P Odpowiedz Link Zgłoś