Dodaj do ulubionych

Z przegłądu porannej prasy

23.02.11, 06:31
Zaciekawiły mnie trzy tytuły w Dzienniku , pierwszy :

Aktor rozczarowany Platformą Rozumiem Melllera -
A dlatego ten tytuł mnie zaciekawił ,że dziennikarze widzą już tylko posłów i celebrytów , jakby ten kraj tylko tymi ludźmi stał . Doprawdy tak nie można panowie , i my tu jesteśmy też , hallo, widać nas ???

Drugi tytuł:

Nocne spotkanie Tuska i SchetynyTo ostatnie ostrzeżenie - ciekawe co będzie po tym ostrzeżeniu - wojna ? zgoda ?Czy jeszcze większa kłótnia ?

Trzeci tytuł

Dyrektor teatru stracił stołek za poglądy polityczne -

A to ciekawostka , a jeszcze nie tak dawno jak jeden mąż politycy zapewniali że w nowej Polsce to ho ho , i nie ma powrotu do starych "tradycji" minionego ustroju , a tu ....
Obserwuj wątek
    • wrzosowapolana Re: Z przegłądu porannej prasy 23.02.11, 07:27
      Sagi, proszę Cię...Co Ty czytasz?! surprised
      • drugi.super222 Re: Z przegłądu porannej prasy 23.02.11, 07:30
        No to na mnie już czas.
        Łazienka, śniadanko, opatruneczek, pomyśleć o obiadku.
        Pa gołąbeczki. Nic ciekawego w prasie jeszcze niet.
        Może później? 7,30 i już klikam na *wyłącz*.
        • sagittarius954 Re: Z przegłądu porannej prasy 23.02.11, 07:47
          Już o obiadeczku? Jeszcze trzeba prasę przejrzeć ...smile
      • sagittarius954 Re: Z przegłądu porannej prasy 23.02.11, 07:45
        Wrzosiku , ja nie czytam , ja przeglądam tytuły, poza tym lubię gazet o każdym zabarwieniu politycznym , dlatego codziennie znajdę jakąś inną do przejrzenia smile
        • wrzosowapolana Re: Z przegłądu porannej prasy 23.02.11, 07:55
          Tiaaa...A potem szukasz szybkiej pomocy medycznej smile
          • iryska2604 Re: Z przegłądu porannej prasy 23.02.11, 17:22
            O matko - co wy tak od switu? Spać nie możecie?
            • wrzosowapolana Re: Z przegłądu porannej prasy 23.02.11, 17:24
              Ktoś musi pracować na emerytów i rencistów smile
              To dotyczy tylko Sagiego (o ile wiem). Ja jestem poszukująca pracy, i to od świtusmile
              • jagoda491 Re: Z przegłądu porannej prasy 23.02.11, 17:33
                Praca, praca a kiedy czas na życie?
                • sagittarius954 Re: Z przegłądu porannej prasy 24.02.11, 06:27
                  Żyć się będzie dopiero po smierci big_grinbig_grinbig_grin
                  • wrzosowapolana Re: Z przegłądu porannej prasy 24.02.11, 06:37
                    sagittarius954 napisał:

> Żyć się będzie dopiero po smierci big_grinbig_grinbig_grin

Albo i nie smile
                    • sagittarius954 Re: Z przegłądu porannej prasy 24.02.11, 07:02
                      Jak przejdą po mnie setki robali to myślisz że nie będę się ruszał ? O , jeszcze jak będę podrygiwał big_grinbig_grin
                      • wrzosowapolana Re: Z przegłądu porannej prasy 24.02.11, 07:49
                        Tylko co wtedy komu z tego przyjdzie, hę? wink
                        • sagittarius954 Re: Z przegłądu porannej prasy 24.02.11, 12:57
                          Bije od Ciebie wszechobecna praktyczność ludzka a we wszechświecie nic nie ulega straceniu tylko przemianie . smile
                          • jagoda491 Re: Z przegłądu porannej prasy 24.02.11, 15:46
                            Sagi, jak wyobrażasz sobie przeżycie za 900 zł? chyba,żeby nie kupować leków (a one raczej są nam niezbędne), nie robić opłat (wiadomo,że emeryci wszelkie płatnością regulują w pierwszej kolejności ). Mam trochę więcej, a jednak gdyby nie pracujący mąż, byłoby krucho, oj krucho.
                            • sagittarius954 Re: Z przegłądu porannej prasy 24.02.11, 17:12
                              Nie czytałabyś prasy , nie oglądała tv, nie słuchała radia , zamiast żarówki miałabyś świeczkę od czasu do czasu wzniecaną np w niedzielę i by się przeżyło , taka sobie wegetacja , zostałoby ci tylko opłacenie mieszkania .
                              • eurytka Re: Z przegłądu porannej prasy 24.02.11, 17:54
                                Kto ma np 600 chce mieć 900
                                a jak ma 900, to chciałby 1200 itd smile i tak dalej, nie odwrotnie.
                                Takie marzenia i dążenia....
                • wrzosowapolana Re: Z przegłądu porannej prasy 24.02.11, 06:36
                  No, tak Jagoda, ale samej naprawdę trudno wyżyć z emeryturysad Ach, to życie...
                  • sagittarius954 Re: Z przegłądu porannej prasy 24.02.11, 07:05
                    Zastanawiałem się nad tym ile by mi mogło wystarczyć, w wersji pesymistycznej obliczyłęm że 900 pln zupełności wystarcza .
                    • wrzosowapolana Re: Z przegłądu porannej prasy 24.02.11, 07:51
                      Jeśli się nie ma 500 zł. hipotekisad
                      • marii51 Re: Z przegłądu porannej prasy 24.02.11, 08:07
                        wrzosku , ja też Premiera szanuję , on jak mało kto- musiał korygować wszystko po tragedii-
                        • wrzosowapolana Re: Z przegłądu porannej prasy 24.02.11, 11:18
                          Psy szczekają, bo tak maja, a karawan jedzie dalej smile
    • sagittarius954 Re: Z przegłądu porannej prasy - dziś RP 24.02.11, 06:39
      Rzeczpospolita zajęła się Polskimi wątkami wiadomości:

Liczniki prądu do wymiany - do roku 2020 wszystkie liczniki prądu maja zostać wymienione , taka jest dyrektywa UE .

Wielu Polaków nie wierzy w ZUS i OFE - trochę chyba ten tytuł naciagany, bo ja np wierzę zusowi , i jest we mnie sprzeciw przeciw ściąganiu z pensji kwot z którymi i tak robi się to co rząd chce .

Taśmy z awanturą Tuska z Rodzinami osobiście zmienił bym miejsca i powiedział że jest to awantura rodzin z Tuskiem.
      • wrzosowapolana Re: Z przegłądu porannej prasy - dziś RP 24.02.11, 06:49
        Nie czytam Rzepy...Co jest z tymi rodzinami, że się z moim kochanym premierem kłócą?
        • sagittarius954 Re: Z przegłądu porannej prasy - dziś RP 24.02.11, 06:59
          Teraz znalazły się nagrania rodzin z tuskiem z grudnia , no a drzewo się pochyliło , to czemu nie dobić smile
          • wrzosowapolana Re: Z przegłądu porannej prasy - dziś RP 24.02.11, 07:53
            Zachowania cmentarnych hien widać jest ostatnio w modzie.
    • wrzosowapolana A co tam dziś 24.02.11, 06:40
      Sagi w opozycyjnej prasie? wink
      • sagittarius954 Re: A co tam dziś 24.02.11, 07:00
        Dojdziemy i do rządzącej prasy spoko wodza big_grin
    • sagittarius954 Re: Z przegłądu porannej prasy 25.02.11, 07:43
      Rozłóżmy Gazetę Wyborczą i co my tu....

Jak nie oddać medialnego tortu i przy tym samemu się nie udławić najdłuższy tytuł doprawdy i już się zmęczyłem czytając go ,ale pod spodem znów zamach na tv , oj dzieciaki dzieciaki z tych polityków.

Tvn24 : Kłótnia przed odlotem TU-154 aż dziwne że dopiero teraz wzięto na ruszt dość nietypową sprawę powitania Prezydenta na pokładzie nie przez kapitana statku.

Struktury PiS w łodzi rozwiązane nareszcie tytuł ktory zadowoli licznych na każdym forum .
      • wrzosowapolana Re: Z przegłądu porannej prasy 25.02.11, 07:49
        No i widzisz, jak wybór odpowiedniej prasy wpływa na zadowolenie? smile
        • sagittarius954 Re: Z przegłądu porannej prasy 25.02.11, 08:06
          Jutro "nasz dziennik" się ukazuje ?Może weekend zrobimy , beztroski, wspaniały, bezgazetowy, na jednym z łon , do wyboru do koloru big_grin
    • sagittarius954 Re: Z przegłądu porannej prasy 27.02.11, 08:22
      Ech to były czasy , kiedy Express Wieczorny wychodził po południu a do kiosków ustawiały się kolejki po gazety niczym po dobre żarełko .smile
      Dzisiaj nikt nie czyta nawet tytułów ...co staje się powodem utyskiwania nie tylko tej światłej części społeczeństwa .smile
      • izis52 Re: Z przegłądu porannej prasy 27.02.11, 10:50
        Cenzurowane, sortowane wiadomości były takie zrównoważone. Pasma dobrych wieści mąciły
        drobniutkie, incydentalne złe "przypadki". Teraz jest na odwrót. Pozytywy pojawiają się rzadko.
        Kiedyś wyczekiwało się rano na ambitny Dziennik (krakowski), a po południu na bardziej przyziemne Echo Krakowa. Od przynajmniej 3 lat nie kupuję prasy codziennej.
        • eurytka Re: Z przegłądu porannej prasy 27.02.11, 10:54
          U mnie się kupuje Dziennik Polski,
          wydanie piątkowe z programem tv
          a resztę się w necie czyta.
          Pracowałam, to jakieś gazety kolorowe na przystankach kupowałam.
          Hafciarskie jeszcze kupuję.
          • iryska2604 Re: Z przegłądu porannej prasy 27.02.11, 11:40
            Z przyczyn obiektywnych jestem pozbawiona przyjemnosci kupowania swiezej prasy .Musi mi starczyć internet. Pozostają mi tygodniki,np.Angora-bo są przedruki.Kobiecych nie kupuję,bo niezbyt mnie interesuje kto z kim dlaczego i za ile- no i te reklamy!Ale niezbyt żałuję - mogę się podenerwować w ramach abonamentu nie dopłacajac do tego. A trudno się nie wsciekać,chyba przyznacie.
    • sagittarius954 Re: Z przegłądu porannej prasy 28.02.11, 13:00
      Poniedziałkowy Super Express donosi na pierwszych łamach :

Kaczyński oskarża : Rząd niszczy opozycję Ale z Piłsudskiego nie bierze przykładu (rząd) i do Brześcia nie zsyła co poniektórych opozycjonistów

Kinga Rusin płaci już za parking wszystkie mandaty zapewne poprzez roztargnienie dostawała bidulka .

Prof.Bartoszewski: Sąsiad bywał gorszy od hitlerowca drzazga wojny siedzi sobie dalej spokojnie i czeka kiedy znów zropnieć

• iryska2604 Re: Z przegłądu porannej prasy 28.02.11, 15:22
        A J.K twierdzi ze:- Porażki mamy wszędzie i we wszystkich dziedzinach. Ten rząd jest pod tym względem zupełnie niebywały - mówi Jarosław Kaczyński w wywiadzie dla "Uważam Rze". Jak dodaje, gdyby dziś rządziło PiS, "byłoby dużo lepiej" i do tego właśnie chce przekonać Polaków. A że mu to nie idzie? - Widać (...), że nie jesteśmy normalnym krajem - ocenia. Ujawnia, też, że doszło do próby sfałszowania wyników wyborów: - Mamy stuprocentową pewność.
        ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,9177821,Kaczynski__Porazki_mamy_wszedzie__Nie_jestesmy_normalnym.html

ale to nic nowego.
        • iryska2604 Re: Z przegłądu porannej prasy 28.02.11, 15:27
          Oj.ale skopałam link do całego artykułu
          wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,9177821,Kaczynski__Porazki_mamy_wszedzie__Nie_jestesmy_normalnym.html
    • sagittarius954 Re: Z przegłądu porannej prasy 01.03.11, 10:15
      Zaczynamy od początku znów Dziennik na rozkładzie :

Autostrada A4 opóźniona przez płazy ? Toczy się gra wokół trasy Widziałem na klatce schodowej prusaka ...chyba go zaproszę na kolację , co ma być bezdomny .

Człowiek roku Gazety Polskiej Pan Macierewicz jest niezwykłym osobnikiem , ja bym mu nawet Oskara dał za jego indywidualność, o ile zagra w filmie .
      • izis52 Re: Z przegłądu porannej prasy 01.03.11, 10:33
        Płazy jak płazy zimą śpią, a kto je przemieszcza na swoje grunta ???
        Odnośnie drugiego tematu - najwięcej indywidualności przebywa na oddziałach zamkniętych.
        Wielka szkoda, że jeden indywidualista tam nie trafił.
        • sagittarius954 Re: Z przegłądu porannej prasy 01.03.11, 14:13
          Już wiosna izis , już wiosna i tylko słońce mocniej przygrzeje a już się obudzą ze swego letargu wszystkie skaczące i pełzające .
          Zawsze ciekawiła mnie reakcja ludzka i wybór jaki mamy budując te wszystkie autostrady . Wybierzemy przyrodę czy też nowoczesność. Te wszystkie siatki ograniczające trasy zwierząt i budowa jednego przejścia na ileś kilometrów dla zwierzaków , dobroć wypływająca z tego gestu jest wprost porażająca .
          Ale czy umiemy rozstać się z samochodem ? smile
          • wrzosowapolana Re: Z przegłądu porannej prasy 01.03.11, 16:13
            Ja umiem.
            • iryska2604 Re: Z przegłądu porannej prasy 01.03.11, 16:34
              Dobrze ze mamy serce dla wszelakiej zwierzyny ale...Posłuchajcie.Synowi wypadła sarna prosto pod samochód.Dzwoni do mnie zeby mu poszukac jakiegos numeru do lesniczego czy gdzie - w końcu dodzwonił sie do nadlesnictwa.Stoi nad tą sarną i czeka,miała złamaną nogę.Myslał że ktos przyjedzie,zabierze zwierzatko - człowiek sie naoglądał tych filmów...Owszem,przyjechał facet,wyciągnał nóz i było po sarence.
              • wrzosowapolana Re: Z przegłądu porannej prasy 02.03.11, 06:56
                Tak to jest w świecie zwierząt. Przetrwać mogą tylko te silne.

Masakra. Jak to dobrze, że jeżdżę wyłącznie rowerem.
    • sagittarius954 Re: Z przegłądu porannej prasy 02.03.11, 05:02
      Zapomniałbym o tvn24 przecież to też prasa w internecie :

Potrzebujemy Rosji , bo alternatywa jest paskudna , a to ci heca , to już Niemcy be ?

Palikot ostro atakuje kościół i stawia krzyże na stole tak to jest z niektórymi politykami , fiksum dyrdum panie dziejku.

Zatrzymany przez policję popełnił samobójstwo I wszystko odbyło się zgodnie z procedurami .
      • wrzosowapolana Re: Z przegłądu porannej prasy 02.03.11, 06:58
        Nudy....big_grin
        • drugi.super222 Re: Z przegłądu porannej prasy 03.03.11, 07:43
          Recenzja pierwszego odcinka serialu. Oglądałam.
          Zobaczymy czy recenzent ma rację w odniesieniu do całości.
          Kibicować będę takiemu blondynkowi, pamiętnemu dla mnie
          w tej samej roli eleganckiego oficera...Kuba Wesołowski big_grin
          Pozostałych aktorów - z trójki pierwszoplanowej - nie znam.
          W następnych odcinkach pojawiać się będą piękne kobiety,
          co powinno zainteresować męską część widowni telewizyjnej.

wyborcza.pl/1,75475,9193216,W_telewizji_pokazali___1920__Wojna_i_milosc___rez_.html - polecam... szczególnie z powodu, że zbliża sie okres postu
          i na bunga-bunga trzeba nałożyć kajdanki.
          • sagittarius954 Re: Z przegłądu porannej prasy 03.03.11, 08:15
            Bardziej przemawiają do mnie rycerze z okresu średniowiecza a ty na balkonie z chusteczką , tylko nosa nie wycieraj w nią ...tongue_out

Faktycznie zapomniałem przejrzeć prasę sad
            • drugi.super222 Re: Z przegłądu porannej prasy 04.03.11, 11:15
              Myślę...zatruli się wczoraj pączkami????
              ---https://emoty.blox.pl/resource/th_0girlcupcake.gif
    • wrzosowapolana No i co? 07.03.11, 07:20
      Albo Sagi zaspał albo mu prasy nie dowieźli smile
      I takim to sposobem pozostaniemy w niewiedzy, co tam w trawie piszczy dziś uncertain
    • sagittarius954 Re: Z przegłądu porannej prasy 07.03.11, 07:36
      Dziś ta prasa której nie lubicie - Nasz Dziennik a w nim :

Katyń przypomina i upomina Ech...
      • sagittarius954 Re: Z przegłądu porannej prasy 07.03.11, 07:39
        i proszę nawet rano palce są takie niesprawne big_grin dalej :

Obywatelstwo definitywnie utracone - a ja myślałem że już jesteśmy obywatelami świata , ale ja jak zwykle wydziwiam ....

Czyja jest tvp - jak to czyja , kogóżby jak nie tych co oglądają ....
        • wrzosowapolana Re: Z przegłądu porannej prasy 07.03.11, 08:56
          Wydziwiasz. I to niesprawnymi paluchami big_grin Nic ciekawszego nie było? uncertain
      • wrzosowapolana Re: Z przegłądu porannej prasy 07.03.11, 08:54
        Ciekawe, kiedy dla Naszego(?) Dziennika temat ten, to będzie jego "ostatni raz"?
        • sagittarius954 Re: Z przegłądu porannej prasy 07.03.11, 10:37
          Niektóre tematy są wiecznie żywe , kto to powiedział ? big_grinbig_grinbig_grin
          Ale ten temat z obywatelstwem bardzo mnie zaciekawił , choćby dlatego że te granice i ich zacieranie choćby w Europie jest tylko ułudą .
          • wrzosowapolana Re: Z przegłądu porannej prasy 08.03.11, 06:31
            sagittarius954 napisał:

> Niektóre tematy są wiecznie żywe , kto to powiedział ? big_grinbig_grinbig_grin

Nie wiem, ale to o Leninie było.

> Ale ten temat z obywatelstwem bardzo mnie zaciekawił , choćby dlatego że te gra
            > nice i ich zacieranie choćby w Europie jest tylko ułudą .

Coś mi się przypomniałosmile Całkiem niedawno temu, gdy jeszcze nie byłam babolem, byłam na randce, w knajpce takiej. Przy dużym stole siedzieli emigranci zarobkowi, którzy spotkali się po latach. Za diabła nie mogli sobie przypomnieć wierszyka ze szkoły: "Kto Ty jesteś...". Nie mogłam bezczynnie patrzeć, jak się mordują, więc zaproponowałam, że pomogę. Wstałam i wyrecytowałam. Dostałam brawa big_grin Bosze!!! Dopiero potem do mnie dotarło, jak to wyglądało big_grinbig_grinbig_grin Ale siara. Mam nadzieję, że nikogo znajomego nie było uncertain
    • sagittarius954 Re: Z przegłądu porannej prasy 08.03.11, 10:33
      A cóż ja mogę dzisiaj przeglądać, jak nie kobiecą prasę, dziś Pani i dwa tytuły :

Nie lubię prostych rozwiązń - Czyż kobiece ego nie lubi najpierw zagmatwać jakś sprawe i dopiero później wypłynąc na proste i łagodne ścieżki ?

Admirator kobiecej natury - a któż by inny jak nie Daniel Passent , z drugiej strony to czy nie ma innych admiratorów ?
      • wrzosowapolana Re: Z przegłądu porannej prasy 08.03.11, 17:20
        Ja tam lubię proste rozwiązania. Pewnie mało kobieca jestem uncertain
        • sagittarius954 Re: Z przegłądu porannej prasy 08.03.11, 17:36
          A nosisz spodnie?? big_grinbig_grin
          Zapewne tak , zachodzi tez taka tendencja , czy pan w spódnicy może być dla pani nie dziwakiem w tolerancyjnym ułożeniu słów smile
          • wrzosowapolana Re: Z przegłądu porannej prasy 09.03.11, 07:57
            A nosisz spódnicę?!smile
            Nie ważne dziwak, czy nie, byle sympatyczny był.
            I bogatysmile
            • sagittarius954 Re: Z przegłądu porannej prasy 09.03.11, 10:35
              Ano właśnie , nie ważne czy nogi miałbym ogolone ,ale czy jestem bogaty .... big_grinbig_grin
              • iryska2604 Re: Z przegłądu porannej prasy 09.03.11, 11:09
                Polacy bardziej niż pracą posłów ze swojego okręgu, interesują się podsycanymi przez media kłótniami partyjnych przywódców. Serwis Sejmometr.pl porządkuje to informacyjne zamieszanie i przybliża żmudną sejmową codzienność, której wpływ na nasze życie jest istotniejszy.

- Utworzenie serwisu było podyktowane niską jakością dostępu do informacji o pracach Sejmu - mówi Jakub Górnicki, członek trzyosobowego zespołu pracującego nad Sejmometrem. Na początku był to hobbystyczny projekt Daniela Macyszyna, którego finansowaniem po jakimś czasie zainteresowały się takie organizacje pozarządowe jak Fundacja im. Stefana Batorego, Open Society Institute oraz brytyjskie mySociety.

technologie.gazeta.pl/internet/1,104530,9220503,Sejmometr___spojrz_swojemu_poslowi_na_rece.html
                • eurytka Re: Z przegłądu porannej prasy 09.03.11, 11:44
                  Walka trwa, amagedonsmile
                  wyborcza.pl/1,75968,9224310,Jak_wyplenic_Michnika_.html?utm_source=Nlt&utm_medium=Nlt&utm_campaign=5794797
                  Walka trwa, amagedonsmile
                  www.youtube.com/watch?v=qCcnbc0VHbo
    • sagittarius954 Re: Z przegłądu porannej prasy 09.03.11, 07:55
      W Rzeczpospolitej zwykłe codzienne nudy :

3 tys złotych z kieszeni każdego podatnika - jakby inny rząd zadecydował odwrotnie , cudnie wprost ...

Jak uniknąć bezterminowej współpracy - zwykła gazetowa codzienność , porady dla pracodawcy , chcesz być pracodawcą ?
      • wrzosowapolana Re: Z przegłądu porannej prasy 09.03.11, 07:59
        "Bezterminowa współpraca", czyli jak wydutkać dziadka na stryszku...Krwiopijcy, burżuje, szakale, sępy...
        • sagittarius954 Re: Z przegłądu porannej prasy 09.03.11, 08:05
          ale dlaczego od razu dziadka??? big_grin...
          • drugi.super222 Re: Z przegłądu porannej prasy 09.03.11, 08:56
            No, no, no....nie bier tego do siebie.
            ---
            https://emoty.blox.pl/resource/kotek.gif- kotek latający -
            • sagittarius954 Re: Z przegłądu porannej prasy 09.03.11, 10:33
              Staram się superku z całych sił big_grin
          • wrzosowapolana Re: Z przegłądu porannej prasy 10.03.11, 08:22
            Bo szowinistka jestem. Zapomniałeś? smile
    • sagittarius954 Re: Z przegłądu porannej prasy 11.03.11, 04:05
      Fakt donosi :

"LOgo SLD będzie latać w kosmosie " - to już nie liczą na ziemian ?

" Struś biegał po Siemiatyczach" - dobrze że nie nosorożec , faktycznie świat jako globalna wioska, Afryka w Polsce , trzeba podesłać im naszego ...bociana????

"Kobietę zabiło własne auto" - a co to dla umarłego za różnica co lub kto ...
      • wrzosowapolana Re: Z przegłądu porannej prasy 11.03.11, 06:00
        Żarty się Ciebie od rana trzymają, a to poważne sprawy są uncertain
        big_grin
        • iryska2604 Re: Z przegłądu porannej prasy 12.03.11, 10:08
          Byli esbecy masowo na rentach zdrowotnych - no coż przezorny zawsze ubezpieczony.Po wejściu w życie ustawy dezubekizacyjnej, która objęła blisko 40 tysięcy osób, kilka tysięcy byłych funkcjonariuszy zgłosiło się na komisje lekarskie. Wniosków było tak wiele, że trzeba było wystąpić o przeznaczenie dodatkowo blisko miliona złotych na pokrycie kosztów. Prawo jest skonstruowane tak, że nie można nikomu odmówić stanięcia przed komisją lekarską.
          • wrzosowapolana Re: Z przegłądu porannej prasy 12.03.11, 10:39
            To żadna nowina. Większość mundurówki straciła zdrowie (głównie psychiczne, bo to najłatwiej udokumentować) ratując i chroniąc nasze życie, więc ma emeryturę + rentę inwalidzką. Nie wiedziałaś?
            • baska123 Re: Z przegłądu porannej prasy 12.03.11, 12:13
              wrzosowapolana napisała:
              " Większość mundurówki straciła zdrowie (głównie psychiczne, bo
              to najłatwiej udokumentować) ratując i chroniąc nasze życie, więc ma emeryturę
              + rentę inwalidzką. Nie wiedziałaś?"

O Matko ! Nie wiedziałam.
              • marii51 Re: Z przegłądu porannej prasy 12.03.11, 12:34
                Nie wiedziałam
                • iryska2604 Re: Z przegłądu porannej prasy 13.03.11, 14:08
                  Po cukier jeździmy do Niemiec.Połowe mniej...Ani myslę,bede najwyzej mniej uzywac.

Odnaleziono Atlantydę.Zatopiło ją wielkie tsunamiKaczka dziennikarska czy...
                  deser.pl/deser/1,111857,9244836,Odnaleziono_Atlantyde__Zatopilo_ja_wielkie_tsunami.html
    • sagittarius954 Re: Z przegłądu porannej prasy 14.03.11, 05:27
      Wyborcza donosi:

Tusk do Olejnik: Jestem od tego , żeby nikt pani nie zabił - a jak się nie jest Olejnik ? ...

Od poniedziałku benzyna po 5 zł - strachy na lachy , do Niemiec po cukier do Rosji po benzynę i po co komu państwo ...

Grzywna za segregację w dyskotece - ty wybierasz dyskotekę i dyskoteka wybiera ciebie ...
      • drugi.super222 Re: Z przegłądu porannej prasy 14.03.11, 06:36
        warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,95190,9247694,Sprzatac_kupy_i_karac__A_pieniadze_na_psy.html Jestem za. Karać. Pieniądze na schroniska. Albo dla sprzątacza.
        Strach wyjść na ulice.
        • drugi.super222 Re: Z przegłądu porannej prasy 14.03.11, 06:47
          www.youtube.com/watch?v=p9vPyZEjMs8

Wyszła * z ukrycia* i zachwyciła. Powodzenia.
    • drugi.super222 Re: Z przegłądu porannej prasy 14.03.11, 07:08
      www.youtube.com/watch?v=m5TwT69i1lU&feature=fvst

A oto pierwowzór. Wielkie brawa dla Ani, że pragnie
      ocalić od zapomnienia ten przepiękny utwór i jego wykonawcę.
    • sagittarius954 Re: Z przegłądu porannej prasy 15.03.11, 09:25
      Dziś Superexpress :

Płaca minimalna musi być wyższa - pobożne życzenia, ale jestem za big_grin

Ewa Błasik- Mój mąż nie pokłócił się z kapitanem... - dlaczego On był generałem skoro był świętym...

A Łapicki opuści M jak miłość - to on tam grał ??? ...

I kawał z ostatniej Angory :

- Dlaczego się smucisz - pyta Józek Zdzicha.
      - Bo będę ojcem.
      - Ależ to jest powód do radości.
      - Niby tak , ale nie wiem , jak powiedzieć żonie.

I tym optymistycznym akcentem ...big_grinbig_grinbig_grin:
      • wrzosowapolana Re: Z przegłądu porannej prasy 15.03.11, 09:43
        Łapicki? Oczywiście, że amanta wink
        Płaca minimalna musi wzrosnąć, bo z obecnej pracujący nie są w stanie opłacić podatkówuncertain
        Błasik...Świeć mu, Panie, świeć...
    • sagittarius954 Re: Z przegłądu porannej prasy 16.03.11, 06:52
      Nie wiem czy mi się chce czytać , lepiej jakby mi ktoś poczytał na głos . smile
      • drugi.super222 Re: Z przegłądu porannej prasy 16.03.11, 07:00
        ---https://emoty.blox.pl/resource/chanteuseyz8.gif---

Ja to bym....dzień i noc. Noc...i dzień.
      • wrzosowapolana Re: Z przegłądu porannej prasy 16.03.11, 07:10
        Nie dość, że łakomczuch, to jeszcze leń big_grin Wstydź sięsmile
        • izis52 Re: Z przegłądu porannej prasy 16.03.11, 08:15
          Wiesz co Wrzosowa; depresji ciężkiej można się nabawić z przeglądania dzisiaj. Kadafi - zgniata przeciwników, Japonia - kolejne wstrząsy, płoną reaktory i jeszcze gorsze prognozy. U nas walka na spoty, głupoty, a ludziska cukier wykupują ??? No i gdy spojrzeć za okno - to lepiej było nie wstawać.
          • aga-kosa Re: Z przegłądu porannej prasy 16.03.11, 08:55
            Kochani, kiedy czytacie tragiczne lub śmiesznie poważne wyczyny naszych wybrańców - każdy z nas zdaje sobie sprawę z tego, że narazie jesteśmy bezsilni.Poczekajmy do jesieni. Cóż, pogodę trzeba mieć w sobie / prywatną pogodę wewnętrzną... aga
          • wrzosowapolana Re: Z przegłądu porannej prasy 16.03.11, 09:04
            Czytam książkę, czyli to, co chcę. Treści niebeletrystyczne, nie tylko z TV, czy prasy, przygnębiają mnie.
            • iryska2604 Re: Z przegłądu porannej prasy 16.03.11, 11:53
              Aga - litosci,ja na wiosne czekam a ty o jesieni...
              • drugi.super222 Re: Z przegłądu porannej prasy 19.03.11, 07:44
                Dzisiaj w godzinach porannych na Okęciu wyląduje
                prawdziwy gigant przestworzy - Airbus A380.

Czy uda się komuś zrobić zdjęcia? - zastanawia się Gazeta.pl
                ---

W POLITYCE z bieżącego tygodnia pan Ludwik Stomma dziwi
                się, że w Polsce pisze się Kaddafi przed dwa "d".

Sam konsekwentnie pisze Kadafi
                przez jedno "d".
                • sagittarius954 Re: Z przegłądu porannej prasy 22.03.11, 18:25
                  O , to tak jak ja big_grin

Od jutra znów siedzimy w prasie big_grin
                  • drugi.super222 Re: Z przegłądu porannej prasy 22.03.11, 18:44
                    >O, to tak jak ja big_grin

Mądrala się znalazł: najpierw przeczytałeś mój post
                    na temat Kadafiego.... Ale dobrze, że przeczytałeś
                    i podniosłeś wątek do góry, bo już myślałam, że
                    spadnie na dno...dno...dno https://emoty.blox.pl/resource/flower1.gif ( kobieta wiosenna)
    • sagittarius954 Re: Z przegłądu porannej prasy 23.03.11, 06:21
      Znów nie ma edytora grubaskabig_grin

Ale co tam czytamy :

Dzień Picia Wódki będzie wolny od pracy - niektórzy to nawet jak nie wypija kołyszą się na wietrze ze swoimi myślami ...

Czy włoskie myśliwce latają do Libii na wycieczki - dobrze że nasze nie mogą tam dolecieć ...

Kadafi : nie poddamy się w końcu wygramy - ba ...

Wszystkie tytuły z Wirtualnej Polski .big_grin
      • wrzosowapolana Re: Z przegłądu porannej prasy 23.03.11, 07:08
        Ale kursor masz, mam nadzieję? Bo panie się o niego bardzo niepokoiły wink
      • drugi.super222 Re: Z przegłądu porannej prasy 23.03.11, 08:28
        Nadal brak "grubaska".
        Z G.W. pl

Bezcenną kolekcję listów Chopina oraz jego siostry Ludwiki Jędrzejewiczowej
        można będzie oglądać od 24 kwietnia w Muzeum Chopina w Warszawie.
        W czwartek podczas konferencji prasowej dokumenty maja być oficjalnie
        przekazane. Jak dotąd pozostają tajemnicą: dotychczasowy właściciel listów
        oraz sponsor, który je zakupił dla Muzeum. Może na konferencji w czwartek
        uchylony zostanie rąbek tajemnicy ???
        ---
        PS. Wybacz Sagittariusie, że temat Chopina pojawił się w Twoim wątku
        przeznaczonym dla bieżących i bardzo aktualnych widomości codziennych.
        Dostęp do mojego ulubionego wątka chopinowskiego na F.50, jest dla mnie zamknięty,
        a wiadomość wydaje mi się na tyle interesująca, żeby ja odnotować. big_grin
        • drugi.super222 Re: Z przegłądu porannej prasy 23.03.11, 08:35
          Żeby uściślić:
          martwiła sie tylko jedna forumowiczka...czyli nie należy
          generalizować. I nie jest to temat z prasy...czyli porządek
          w tematach bardzo wskazany.http://emoty.blox.pl/resource/laie_67.gif---(...rozbawiona)
          • sagittarius954 Re: Z przegłądu porannej prasy 23.03.11, 10:34
            Naprawdę tylko Ty się martwiłaś ??? Chodź no tu ...niech cie ponoszę na łapkach big_grinbig_grinbig_grin
            • iryska2604 Re: Z przegłądu porannej prasy 23.03.11, 11:15
              Super - zawsze mozesz tu utworzyc kącik muzyczny,nic nie stoi na przeszkodzie
              • drugi.super222 Re: Z przegłądu porannej prasy 23.03.11, 12:09
                Dziękuję. Pomyślę nad tym.(To o wątku muzycznym)
                Jakoś mi się nie wklejają posty
                tam gdzie należy. Ale przecież
                wiadomo, że ten o noszeniu na
                łapkach...do Sagittariusa był
                skierowany. big_grin
            • drugi.super222 Re: Z przegłądu porannej prasy 23.03.11, 12:03
              Nie!!!... to nie ja martwiłam się o kursora.
              Ale ciekawa jestem czy przyzna się... jak nie
              to przestanę ja lubić.

PS. Szkoda mi tylko tej okazji...ponoszenia
              na łapkach. Ale może kiedyś...??? No co?...big_grin
        • sagittarius954 Re: Z przegłądu porannej prasy 23.03.11, 10:32
          Zawsze tam możesz zameldować się jak jakaś abigail albo coś podobnego big_grinbig_grinbig_grin
          Ależ wpisuj sobie , ostatecznie to wiadomość z gazety big_grin
          • drugi.super222 Re: Z przegłądu porannej prasy 23.03.11, 15:46
            Są już pogrubiacze big_grin

>Zawsze tam możesz zameldować się jak
            jakaś abigail albo coś podobnego big_grinbig_grinbig_grin
            - doradził mi
            Sagittarius jak wejść na forum 50-latek, gdzie zostałam
            zabanowana kilka tygodni temu.

Pewnie nigdy w swojej działalności forumowej nie przeżyłeś
            zatrzymania a następnie bicia serca w momencie, gdy pojawiły
            się wyrazy "nie możesz pisać na tym forum...."
            To jest doświadczenie, którego konsekwencje długo jeszcze będą
            koszmarnym wspomnieniem.
            Tak więc ani jjakaś abigail ???, albo coś podobnego ??? w moim
            wykonaniu tam się nie pojawi.
            ---
            PS. Naraziłam Ci się czymś, że posądziłeś mnie o trollowanie?
    • sagittarius954 Re: Z przegłądu porannej prasy 24.03.11, 12:20
      Z łam Superexpresu :

Pijany aktor Antoni K do policjantów : Załatwię was jeb...psy. Jesteście gównami - a co na to rodzice ...

Żmuda Trzebiatowska pokazała talent i pierś w filmie "Wygrany" - niektóre aktorki mogą pokazać jedynie pierś ...

Polki kochają seks -osz ty ! ...a nie widac tego ...

I humor z ostatniej Angory:

Stojący pan patrzy na unoszącą się do góry panią , której układa się jak na reklamie sukienka , i mówi :

- I ty twierdzisz że te zioła to herbata???
      • iryska2604 Re: Z przegłądu porannej prasy 24.03.11, 15:57
        No i dlatego nie czytam z reguły Superexpresu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka