Dodaj do ulubionych

Nastał grudzień

01.12.11, 08:04
Witam....a swoją szosą ciekawam czy młode pokolenie wie co to grudy....teraz to wszyscy po asfalcie i kostce brukowejwink

Za oknem mgła a w bliskiej perspektywie podobno śnieg.
Obserwuj wątek
    • metalin Re: Nastał grudzień 01.12.11, 08:09
      Mikołajowe dzwonki już słuchać w oddali ....byliście grzeczni czy aaatam!? wink
      • aga-kosa Re: Nastał grudzień 01.12.11, 09:22
        Zaliczam siebie do najbardziej grzecznych dziewczynek, której się podoba cała okolica w szronie i słońcem niby hostia na niebie.
        Może by tak okna umyć po raz ostatni w tym roku.kiss) aga
    • sagittarius954 Re: Nastał grudzień 01.12.11, 12:16
      Dzień dobry big_grin
      Nie lubie sprzatac . Naj;lepiej nie brudzić ...
      • iryska2604 Re: Nastał grudzień 01.12.11, 14:40
        Kiedy te okna się same brudzą! Jestem dzis na imprezce urodzinowej u mojej wnuczki.Kończy 3 latka.Wg niej ma juz 3,5. Dziwny ten grudzień,zielono gdzie niegdzie.
        • sagittarius954 Re: Nastał grudzień 01.12.11, 15:06
          Brudzą się , bo patrzysz przez okno big_grin Jak nie będziesz patrzyła nie będą brudne big_grin
          • xy.5 Re: Nastał grudzień 01.12.11, 16:42
            Witam w grudniu,miłej reszty dnia i miłego całego miesiąca życzę.
    • sagittarius954 Re: Nastał grudzień 02.12.11, 07:52
      Dzień dobry big_grin
      • metalin Re: Nastał grudzień 02.12.11, 09:23
        Cześśśśśśśśśśśśśśśś smile

Zupełnie przypadkiem poprawiłam sobie humorek na cały(mam nadzieję weekend).Byłam przekonana, że w moim pakiecie tv nie ma kanału z siatkówką i jakież było moje zdumienie , gdy raz jeszcze grzebiąc w pilocie ZNALAZŁAM!!!! i zobaczyłam jak najpierw Włosi nam dooopsko złoili w dwóch setach a potem mu im , tak cudnie, metodycznie !!!!!
        No morda mię się śmieje jak nie przymierzając goooopiemu do sera
        • sagittarius954 Re: Nastał grudzień 02.12.11, 09:47
          A gdyby wygrali z Iranem ...
          No ,ale już zrobili węcej niż się spodziewałem , dla mnie bomba , teraz niech spełniaja swoje marzenia big_grin
          • xy.5 Re: Nastał grudzień 02.12.11, 16:02
            Witam wieczorową porą,miłego wypoczynku .
            • iryska2604 Re: Nastał grudzień 02.12.11, 16:53
              13 stopni w plusie! To na pewno grudzień?
              • xy.5 Re: Nastał grudzień 03.12.11, 15:51
                Witam,ciepło szaro dzisiaj i pada deszcz;miłej soboty.
                • waga_1949 Re: Nastał grudzień 03.12.11, 16:30
                  Faktycznie, można pomylić pory roku. Serdecznie wszystkich pozdrawiam.
                  • iryska2604 Re: Nastał grudzień 03.12.11, 20:11
                    Umyłam 3 okna - jeszcze było słońce.Teraz wieje i zaczęło siąpić.Popaprana ta pogoda...
                    Zaraz sie przykleję dp ksiązki na resztę wieczoru.
    • sagittarius954 Re: Nastał grudzień 04.12.11, 08:57
      Po wczorajszym maratonie filmowym dzis mam oczopląs i rozdwojenie , dlatego mówiąc wam dzień dobry zniknę , jednak szkoda że nie ma komputer ów mówiących , człowiek zająłby pozycje horyzontalną i posłuchał co tez mu maja do powiedzenia big_grinbig_grinsuspicious
      • mattos Re: Nastał grudzień 04.12.11, 09:45
        http://i42.tinypic.com/smwswk.gif
        • xy.5 Re: Nastał grudzień 04.12.11, 14:38
          Witam,miłej i spokojnej niedzieli życzę.
          • dede43 Re: Nastał grudzień 04.12.11, 15:17
            Zimno, ciemno i mokro. Jesień...
            • kumpelka15 Re: Nastał grudzień 04.12.11, 15:37
              U mnie tak samo- a Iryska umyła okna, jak ja jej zazdroszczę, czekam na venę !
              • metalin Re: Nastał grudzień 04.12.11, 15:48
                Witam smile
                Rano trochę pokropiło , jednak od południa słonko i +7*C - pokijowałam, ze 3 km , jest pięknie smile
                • waga_1949 Re: Nastał grudzień 04.12.11, 16:21
                  Nie wierzę własnym oczom. Pada deszcz.
                  • chris.w2 Re: Nastał grudzień 04.12.11, 18:01
                    waga_1949 napisała:
                    > Nie wierzę własnym oczom. Pada deszcz.

U mnie tez i 9 stopni C.
    • sagittarius954 Re: Nastał grudzień, 19 dni do Wigilii 05.12.11, 06:40
      Dzień dobry big_grin
      a prezenty w lesie ...
      • metalin Re: Nastał grudzień, 19 dni do Wigilii 05.12.11, 11:34
        znaczy ekologiczne wink
        • aga-kosa Re: Nastał grudzień, 19 dni do Wigilii 05.12.11, 13:03
          Mój Mikołaj poszedł po najmniejszej linii oporu starszym wnukom zostawił pieniądze a młodszym wydał zlecenie zakupu.
          W dzisiejszych czasach trudno małolatom i małolatusiom kupić coś czego nie mają a chcieli by mieć.
          Dzisiaj się dowiedziałam, że 15 latek u siebie w gimnazjum zapisał się na tańce klasyczne. W głowie by mi taka myśl nie powstała. Ale on ma przykład z domu bo oboje rodziców tango i walce uprawiają ;*) aga
        • portu Re: Nastał grudzień, 19 dni do Wigilii 05.12.11, 16:17
          raczej ekonomicznie smile z mojej stronu na prezenty polecam sprawdzic sklep takapaka smile
          • dede43 Re: Nastał grudzień, 19 dni do Wigilii 05.12.11, 18:05
            Dobry wieczór. Uświadomiłyście mi, że ja nawet nie zaczęłam porządków. A zresztą.... mam to gdzieś.
            • xy.5 Re: Nastał grudzień, 19 dni do Wigilii 05.12.11, 19:48
              Dobry wieczór.
              • iryska2604 Re: Nastał grudzień, 19 dni do Wigilii 05.12.11, 22:11
                I masz rację,To szał jakis z tymi porządkami. Co prawda 3 okna umyłam a reszta? Jakby co - to chyba mi nie wylecą? Okropnie na dworze,czarne chmury ganiały po niebie,czasem błysneło na moment słońce.Ciekawe jak będzie na swięta. Barbary było po wodzie, u nas trochę padało...
                • waga_1949 Re: Nastał grudzień 06.12.11, 05:54
                  Dzień dobry. Patrzę przez okno i przypomniała mi się stara piosenka "Tiomnaja noc..". Porządki mają to do siebie,że to niekończące się zajęcie. Nie warto przesadzać. Życie jest za krótkie.
                  • xy.5 Re: Nastał grudzień 06.12.11, 06:42
                    Witam,nie pada;miłego dnia.
                    • sagittarius954 Re: Nastał grudzień 06.12.11, 07:59
                      Szczególnie krótkie zycie jest w naszym wieku , za to tysiące sekund ma na pokrzepienie big_grin
                      Dzień dobry big_grin
                      • aga-kosa Re: Nastał grudzień 06.12.11, 09:13
                        Za oknem słońce, Mikołaj odwiedził nas wczoraj i wziął prezenty, nam nawet rózgi nie zostawił ale mamy niespodziankę bo jedziemy do Poznania na "Skrzypka na dachu". Teraz raźnym krokiem będę maszerować po domu szykując kreację na to wspaniałe wyjście.;*) aga
                        • iryska2604 Re: Nastał grudzień 06.12.11, 11:38
                          A tu poświeciło i koniec.Juz go nie ma.
                          • baska123 Re: Nastał grudzień 06.12.11, 13:17
                            Smutny jakiś ten początek ostatniego miesiąca 2011 roku.
                            Kultura poniosła straty, których nie odrobi nigdy.
                            Wysłuchałam "list do matki" w wykonaniu Willaski, stąd ten nastrój.
                            Miłego dnia-mimo wszystko.
                            • aga-kosa Re: Nastał grudzień 07.12.11, 08:51
                              Za oknami Pyrlandii przepiękne słoneczko a my po wczorajszym spektaklu nucimy : Gdybym był bogaty... chociaż ja czekałam najbardziej na fragment: czy ty kochasz mnie.
                              Jak dobrze, ze on był obok i uściskiem ręki dawał odpowiedź twierdzącą nie wypominając rąbanego drewna.
                              Scenografia była nader skromna - jednak były momenty, że po sercu drapało i piasek pod powiekami przeszkadzał. aga
                              Ps; byłam zachwycona zachowaniem młodzieży na widowni. Wychowawcy spełnili swoje zadanie.
                              • xy.5 Re: Nastał grudzień 07.12.11, 11:50
                                Witam,u nas spadł pierwszy śnieg i jeszcze nie stopniał mimo słońca.
                                • sagittarius954 Re: Nastał grudzień 07.12.11, 17:28
                                  Śnieg Warszawie te z sie pokazał ,ale był prawie niewidoczny i znik ł zanim widno sie zrobiło .
                                  Wieczór wszystkim miły głoszę big_grinbig_grin
                                • waga_1949 Re: Nastał grudzień 07.12.11, 19:01
                                  xy.5 napisała:

> Witam,u nas spadł pierwszy śnieg i jeszcze nie stopniał mimo słońca.

No, to moja teściowa też w śniegu. A u mnie deszcz tłucze o szyby. Dziwny ten grudzień.
    • sagittarius954 Re: Nastał grudzień 08.12.11, 12:39
      Wcięło was czy juz porz adki świateczne?suspicious
      Dzień dobry i wybywam , lekarz czekabig_grin
      • aga-kosa Re: Nastał grudzień 08.12.11, 13:22
        Nie wcięło, robię choinkowe ozdoby na kiermasz do przedszkola dla najmłodszego wnuka.
        Zaraz się wybieramy na mikołajkową imprezę do klubu seniora. ;*)) aga
        • sagittarius954 Re: Nastał grudzień 08.12.11, 15:35
          jak tym emerytom dobrze z imprezy na imprezę biegaja .big_grinbig_grinbig_grin
          • xy.5 Re: Nastał grudzień 08.12.11, 16:33
            Bardzo dobrze,dopiero wróciłam do domu chociaż tym razem nie z imprezy;śnieg jeszcze leży chociaż od początku nie jest taka równa warstwa lecz takie białe wysepki;miłego wypoczynku wieczorem.
            • iryska2604 Re: Nastał grudzień 08.12.11, 19:40
              Trzeba było wreszcie trochw w szafkach kuchennych posprawdzać,powycierać.A pogoda okropna.
              • waga_1949 Re: Nastał grudzień 08.12.11, 20:20
                Dobry wieczór wszystkim. Pomogłam wnuczce ,bo zaangażowała się w zbiórkę na rzecz Schroniska dla Zwierząt we Wrocławiu, poza ty znacznie skomplikowała mi się sytuacja życiowa. Ale święta jak co roku u mnie, więc moc roboty przede mną.
      • waga_1949 Re: Nastał grudzień 08.12.11, 20:17
        sagittarius954 napisał:

> Wcięło was czy juz porz adki świateczne?suspicious
        > Dzień dobry i wybywam , lekarz czekabig_grin

Porządki robię wtedy,kiedy trzeba, nie z okazji świąt. mam teraz trudną sytuację w domu i jakoś trzeba żyć.
        • aga-kosa Re: Nastał grudzień 09.12.11, 08:51
          Wago, niech Ci się trudne sprawy porozwiązują jak supełki w wierszu ks Twardowskiego.
          Usiądź, pomyśl - czasami los chce byśmy przystopowali w codziennej gonitwie.
          Jakiś fragment innego wiersza pomaga mi: podnieś głowę do góry, omiń wzrokiem chmury, szukaj błękitu nieba.
          Wypisuję już karteczki do przyjaciół i rodziny. To miłe i pozytywnie nastrajające zajęcie. ;*) aga
          • dominika.24 Re: Nastał grudzień 09.12.11, 09:51
            Za oknem zadyma,coś wieje i zamiata,robi się biało i jakoś widno w chacie i oby tak pozostało,czego i Wam życzę.
            • xy.5 Re: Nastał grudzień 09.12.11, 12:54
              Witam,u nas śnieg z deszczem,wieje i zimno;miłego dnia.
              • waga_1949 Re: Nastał grudzień 10.12.11, 05:44
                Witam w ciemny sobotni,grudniowy poranek. Ciekawe, co przyniesie dzień? Udanego weekendu wszystkim życzę.
                • sagittarius954 Re: Nastał grudzień 10.12.11, 08:24
                  big_grin
                  • aga-kosa Re: Nastał grudzień 10.12.11, 08:45
                    Moja Pyrlandia wietrzna ale słoneczna. Na dwie godziny idziemy na czyn społeczny - sprzątanie - a potem jedziemy do dzieci na imieniny. Jutro się świątecznie już kiermaszujemy.
                    O jak miło " czyny " powspominać. ;*) aga
                    • xy.5 Re: Nastał grudzień 10.12.11, 12:42
                      Witam,u nas zimny powiew i słonecznie;ja nie mogę się dobudzić mimo kawy,dopadł mnie jakiś sen zimowy chyba,miłej soboty.
                      • iryska2604 Re: Nastał grudzień 10.12.11, 16:55
                        I to ma być grudzień?
                        https://i43.tinypic.com/2vtnl91.jpg
                        zrobione dzisiaj.Trochę pomachałam kijkami w towarzystwie piesków.Sagi,ja wiem ze w szafkach sie sprząta na bieżąco ale ostatnie pół roku więcej mnie w domu nie było- więc juz nie mam wyboru.
                        • waga_1949 Re: Nastał grudzień 11.12.11, 06:22
                          Przez okno widać,że przymrozek. Na ile silny, przekonam się idąc na działkę. Miłej niedzieli.
                          • sagittarius954 Re: Nastał grudzień 11.12.11, 07:31
                            dzien dobry
                            • xy.5 Re: Nastał grudzień 11.12.11, 09:47
                              Witam,słonecznie u nas i lekki przymrozek,miłej niedzieli.
                              • metalin Re: Nastał grudzień 11.12.11, 10:26
                                Witam z pracy...a widok z okna mam podobny jak Iryska, zieloność smile
                                • iryska2604 Re: Nastał grudzień 11.12.11, 14:43
                                  Cały dzień słońce - z lekkim rannym przymrozkiem.Wczoraj wyglądałam na dwór żeby zobaczyć czy cos się dzieje z ksieżycem a on swiecił jak złota misa. Zaćmienie było chyba we wczesniejszych godzinach.
                                  • anerim Re: Nastał grudzień 11.12.11, 15:31
                                    iryska2604 napisała:

> Cały dzień słońce - z lekkim rannym przymrozkiem.Wczoraj wyglądałam na dwór że
                                    > by zobaczyć czy cos się dzieje z ksieżycem a on swiecił jak złota misa. Zaćmie
                                    > nie było chyba we wczesniejszych godzinach.

Złota misa...ale ładnie!
                                    • metalin Re: Nastał grudzień 11.12.11, 15:55
                                      Księżyca misa lśni....tak mię się przypomniało wink
                                      www.youtube.com/watch?v=0ko9uoePwQU
                                    • anerim Re: Nastał grudzień 11.12.11, 16:18
                                      "...Dziwki po nogach całowały mię"smile))
                                      • waga_1949 Re: Nastał grudzień 12.12.11, 05:34
                                        Dzień dobry wszystkim. Życzę pogodnego dnia.
                                        • sagittarius954 Re: Nastał grudzień 12.12.11, 11:34
                                          ja również Dzień dobry big_grin
                                          • xy.5 Re: Nastał grudzień 12.12.11, 13:08

Witam,miłego popołudnia.
                                            • anerim Re: Nastał grudzień 12.12.11, 15:09
                                              Dzień taki krótki, 15.08 i już zmierzch, długi wieczór przed nami, niech będzie miły dla Was i dla mniesmile
                                              • dede43 Re: Nastał grudzień 12.12.11, 15:31
                                                Witam serdecznie. Dziś mąż umył okna. Za jednym zamachem, bo mam ich raptem 3. Mogę zacząć porządki przedświąteczno-zimowe. Ale to pewnie od jutra.
                                                • waga_1949 Re: Nastał grudzień 12.12.11, 18:22
                                                  Tobie Dede to dobrze, mój pracuje, to nie mam sumienia go obarczać zajęciami. Pomaga w zakupach. Powiem Wam,że narzuciłam sobie za duże tempo, nie wiem jak długo podołam. A nie potrafię zmienić, bo jestem potrzebna a nie wyobrażam sobie,że mogłabym kogoś zawieść.
                                                  • xy.5 Re: Nastał grudzień 13.12.11, 13:02
                                                    Witam,miłego dnia i lepszej pogody życzę,u nas siąpi i pada deszcz niestety.
                                                  • iryska2604 Re: Nastał grudzień 13.12.11, 17:20
                                                    Pusto jakoś, wszyscy chyba zajeci przygotowaniami do swiąt? Ja na dzis mam dosc i postanowiłam troche spokojnie posiedziec przy komputerze. A co....robota nie zając.
                                                  • waga_1949 Re: Nastał grudzień 13.12.11, 18:44
                                                    A ja od rana w biegu - działka, z mamą do laboratorium, potem już sama z wynikiem do lekarza. Potem do córki , bo jej młodsza zachorowała i trzeba było pomóc dotrzeć do przychodni. teraz skończyłam kolejną turę uszek, ufff. Aha, umyłam okno w swoim pokoju. I co z tego, skoro leje jak z cebra?
                                                  • sagittarius954 Re: Nastał grudzień 14.12.11, 13:18
                                                    Dzień dobry big_grin
                                                  • baska123 Re: Nastał grudzień 14.12.11, 17:35
                                                    Dobry wieczór smile.
                                                  • xy.5 Re: Nastał grudzień 14.12.11, 19:17
                                                    Witam wieczorem.
                                                  • iryska2604 Re: Nastał grudzień 14.12.11, 19:46
                                                    I ja witam.A wy tak zdawkowo - napiszcie cos więcej. Zaczęło okropnie wiać,wariacka ta zimowa jesień czy jesienna zima. Na ogrzewaniu oszczędzę ale to nic dobrego.Parę dni temu ba forsycji pojawiło sie parę kwiatków. Czy to normalne?
                                                  • xy.5 Re: Nastał grudzień 15.12.11, 16:58
                                                    Witam,okna pomyłam,na dworze wiosennie,nie ma świątecznej atmosfery,bo śniegu brak,
                                                  • iryska2604 Re: Nastał grudzień 15.12.11, 18:52
                                                    Swięta bez śniegu sa dziwne...A na to sie zanosi. Nie ma tej atmosfery- no ale co maja powiedziec na antypodach? Miłego wieczoru.
                                                  • chris.w2 Re: Nastał grudzień 15.12.11, 19:01
                                                    iryska2604 napisała:
                                                    > Swięta bez śniegu sa dziwne... (...)

Pomimo to, nie tesknie za sniegiem. Ze wzgledu na jazde samochodem.
                                                    Nie lubie jezdzic po sliskich, zasniezonych drogach.
                                                    Troche to egoistyczne, ale prawdziwe.
                                                  • waga_1949 Re: Nastał grudzień 15.12.11, 19:10
                                                    Witam Was serdecznie. Po "dyżurze" u wnuczek, problemami z mamą. jutro jadę do Wrocławia, do wnuczka. Bo niania ma egzaminy. Czasami myślę,że zwariuję, Czasami myślę,że to dobrze,że nie mam czasu na swoje problemy. Jak długo pociągnę, sama nie wiem. Wiem jedno-=starość jest okrutna.Powinnam, a nie potrafię tego zrozumieć. Mama jest zaledwie 18 lat starsza ode mnie,ale tak się posunęła ,że nie umiem, chociaż próbuję pogodzić się z tym. W pogodzie-byle jako. Może mimo prognoz na święta zawita zima? Wigilia oczywiście u mnie.
                                                  • dominika.24 Re: Nastał grudzień 16.12.11, 12:23
                                                    https://supergify.pl/images/stories/pingwiny/warzywa/owoce/slonie/skunksy/wiewiorki/wulkany/sloneczka/390.gifDzień dobry!! był śnieg nawet dużo ale już niema ani śladu,przepięknie świeci słonce.Wago!!!! podziwiam Cię,Ty to kobieta pracująca i te uszka w między czasie,tak trzymaj ale trochę wyrzuć na luz.Mam bolącą łapkę to nic nie lepię,lepiące wyroby będą niestety z gotowca.Pozdrawiam wszystkich słonecznie.
                                                  • xy.5 Re: Nastał grudzień 16.12.11, 13:59
                                                    Witam,u nas też przez moment było słońce;sprzątania cd;pozdrawiam.
                                                  • sagittarius954 Re: Nastał grudzień 16.12.11, 15:35
                                                    chociaż rybe usmażyłem dzisiaj , żeby nie być darmozjadem sad
                                                    Dzień dobry sad
                                                  • dede43 Re: Nastał grudzień 16.12.11, 20:51
                                                    Dobry wieczór. Ja z tych co uwielbiają śnieg w górach, ale nienawidzą w mieście. Białe stoki to raj narciarzy, ale śliskie jezdnie i chodniki to utrapienie pieszych i kierowców.
                                                  • xy.5 Re: Nastał grudzień 17.12.11, 09:32
                                                    Witam,póki co u nas bez śniegu,szaro i buro;miłej soboty.
                                                  • sagittarius954 Re: Nastał grudzień 17.12.11, 09:50
                                                    a będzie zima , mogłoby nie być...
                                                    Dzień dobry uncertain
                                                  • anerim Re: Nastał grudzień 17.12.11, 10:51
                                                    W grudniu nie słychać Ani, w listopadzie też tak było, co porabia bez nas?
                                                  • waga_1949 Re: Nastał grudzień 17.12.11, 19:32
                                                    Dobry wieczór wszystkim. U mnie mżawka, nie wiem cieszyć się, czy nie,że nie ma śniegu? Niestety, aura ma wszystko w nosie i żyje po swojemu, a my musimy dostosować się. W poniedziałek i wtorek idę do swoich wnuczek, a na resztę przygotowań zostają mi aż trzy dni.Muszę się wyrobić. Na wigilię będzie nas ośmioro dorosłych i troje wnucząt. Natomiast w pierwszy dzień świąt dołączą do nas córcie syna i będziemy w komplecie.Po świętach będę umęczona niemiłosiernie, ale szczęśliwa. Będę miała przy sobie wszystkie dzieci,wnuki,męża i mamę. I to jest najważniejsze.
                                                  • iryska2604 Re: Nastał grudzień 17.12.11, 20:13
                                                    Własnie widzę jak Kret wieszczy kolejny deszcz i silny wiatr. U nas ani płatka sniegu a w Kotlinie Jeleniogórskiej prószyło.Polatałam po sklepach,porobiłam zakupy i mam dosc na dzisiaj.Nawet nie było zbyt wielu kupujacych.
                                                    Cos mam ostatnio kłopoty ze snem a tu kupa roboty...
                                                  • xy.5 Re: Nastał grudzień 18.12.11, 10:20
                                                    Witam,wczoraj padał śnieg z deszczem a dzisiaj robi się z tego coraz większa ciapa,buro i chłodno;miłej niedzieli.
                                                  • waga_1949 Re: Nastał grudzień 18.12.11, 15:42
                                                    Pogoda w dalszym ciągu nie zimowa. Wyszliśmy z mężem na spacer i po to,żeby podlać kwiaty u syna w mieszkaniu. Tymczasem poszliśmy również do sklepów i tak to się skończyło.
                                                  • iryska2604 Re: Nastał grudzień 18.12.11, 18:04
                                                    Ja dzis się nawet nie ruszyłam z domu. Wiał taki przenikliwy wiatr a jakos niespecjalnie sie czuję. Bigos pyrkoce, mąz ogląda "Facetów w czerni 2" Psy sie poukładały i nawet jedna chrapie.Spokój...
                                                  • dominika.24 Re: Nastał grudzień 18.12.11, 19:41
                                                    ...i ciemno było cały dzień,jak u murzyna w ....... drożejąca elektryczność pali się ciągiem.
                                                  • xy.5 Re: Nastał grudzień 19.12.11, 13:17
                                                    U nas mrozik dzisiaj i słoneczko,śniegu brak;miłego dnia i tygodnia.
                                                  • sagittarius954 Re: Nastał grudzień 19.12.11, 14:14
                                                    Dzień dobry sad
                                                  • waga_1949 Re: Nastał grudzień 19.12.11, 19:31
                                                    Dobry wieczór wszystkim.
                                                  • iryska2604 Re: Nastał grudzień 20.12.11, 17:34
                                                    Przysiadłam na chwilkę odsapnąć - dobry wieczór. Mam nadzieję ze miły?
                                                  • chris.w2 Re: Nastał grudzień 20.12.11, 22:30
                                                    waga_1949 napisała:
                                                    > Pogoda w dalszym ciągu nie zimowa. (...)

W zachodnich Niemczech juz, w Berlinie tez jeszcze nie (+3stopnie C).
                                                    Ta zimowa fala z zachodu w najblizszych dniach moze dojsc do Polski.
                                                    www.tvnmeteo.pl/informacje/swiat,27/snieg-utrudnia-transport-w-niemczech,16823,1,0.html
                                                    z artykulu:
                                                    "Dziesiatki kierowców dzisiejszą (20.12.11) jazdę po niezwykle śliskich, niemieckich drogach zakończyła w rowach. Na szczęście nikt nie został poważnie ranny."
                                                  • metalin Re: Nastał grudzień 20.12.11, 22:35
                                                    A u mnie dziś cały dzień prószył śnieg i teraz też , jest pięknie smile
                                                  • sagittarius954 Re: Nastał grudzień 21.12.11, 16:14
                                                    dzien dobry sad
                                                  • waga_1949 Re: Nastał grudzień 21.12.11, 16:44
                                                    Pierwszy śnieg tej zimy zawitał i do mnie. Pewnie przez całą noc nie będę spała, bo syn będzie jechał z Holandii, a drogi, nasze oczywiście, wiadomo jakie. Zima potrafi zaskoczyć naszych drogowców nawet w zimie.
                                                  • metalin Re: Nastał grudzień 21.12.11, 16:45
                                                    A Tobie co, że mina taka kwaśna!?
                                                    Ja w pracy to mam powód do niezadowolenia, ale Ty!? wink

U mnie szykuje się tęgi mróz a poza tym pięknie smile
                                                  • xy.5 Re: Nastał grudzień 21.12.11, 18:21
                                                    Witam,śnieg spadł również u nas,ale czy będzie jeszcze w święta?
                                                  • waga_1949 Re: Nastał grudzień 22.12.11, 15:17
                                                    Gdzie Was wymiotło? Głupio pytam, pewnie dziewczyny nie wychodzą z kuchni a chłopcy na zakupach? Pozdrawiam wszystkich serdecznie, a zima jakaś taka byle jaka.
                                                  • xy.5 Re: Nastał grudzień 22.12.11, 19:03
                                                    Witam,wyszłam na chwilę z kuchni;dzisiaj pierwszy dzień kalendarzowej zimy ale jakaś ona nijaka,pozdrawiam.
                                                  • iryska2604 Re: Nastał grudzień 23.12.11, 07:36
                                                    Wstałam dzis trochę wcześniej i przy pierwszej kawie piszę - potem nie będzie czasu bo jak juz kiedys pisałam - krasnoludki szlag trafił a ja pomocy zadnej nie mam.Maz jeszcze chodzi do pracy a co jest w domu to ma jakies tam zajęcia tez.Wczoraj prawie padałam na nos a wszystko przez to ze wnuczki przyjezdzają więc musi być jak nalezy.
                                                    A jak słyszałam w TV to naszych drogowców w tym roku zaskoczył brak sniegu (a wydatki mimo tego były)
                                                  • aga-kosa Re: Nastał grudzień 23.12.11, 08:46
                                                    Byłam wczoraj w stolicy województwa na kolejnych badaniach i dostałam najpiękniejszy prezent pod choinkę ;" nie ma zmian".
                                                    Z radością upiekłam pływający sernik, makowiec z piany i zrobiłam drożdżowe ciasto siedzi w lodówce. To tyle na te święta. Reszta do dziecka należy.kiss)) aga
                                                  • xy.5 Re: Nastał grudzień 23.12.11, 17:17
                                                    Witam,ja jestem w trakcie szykowania,dobrze ,że po zakupach,pozdrawiam.
                                                  • waga_1949 Re: Nastał grudzień 23.12.11, 21:00
                                                    Ago, to super wiadomość. Warta prawdziwego świętowania. Jestem troch zmęczona, bo przygotowuję wszystko sama, a jeszcze zięć i syn dodatkowo obrzucili mnie rybami, bo wszyscy są rybolubni. Dobrze,że córka pomoże mi jutro w ostatnich przygotowaniach.Mąż przynajmniej nie przeszkadza. W kuchni nic niestety nie potrafi, tylko kawę parzy super.
                                                  • chris.w2 Re: Nastał grudzień 24.12.11, 12:28
                                                    Wigilia, u mnie bez sniegu i +7stopni C.
                                                  • baska123 Re: Nastał grudzień 24.12.11, 19:22
                                                    W Łodzi też śniegu nie dowieźli, ale wszyscy zdrowi i to mnie cieszy najbardziej.
                                                  • xy.5 Re: Nastał grudzień 25.12.11, 21:41
                                                    U nas też śniegu nie ma;miłego świętowania.
                                                  • aga-kosa Re: Nastał grudzień 26.12.11, 09:39
                                                    W Pyrlandii sporo dżdżu. Wniosek, że dżdży ( jaki dobry wyraz do odmiany),się i zimny wiatr wciska się pod ubrania.
                                                    Wróciliśmy do domu i teraz my czekamy na gości.
                                                    Wszystkiego miłego.kiss)) aga
                                                  • xy.5 Re: Nastał grudzień 26.12.11, 12:12
                                                    Witam,na Kresach podobnie -wieje zimny wiatr i siąpi deszczyk a śnieg stopniał,miłego świętowania.
                                                  • waga_1949 Re: Nastał grudzień 26.12.11, 13:41
                                                    U mnie też mży- dżdży(czy od tego wywodzi się nazwa dżdżownic?) W sobotę i wczoraj mieliśmy gości, a dzisiaj zrobiliśmy krótki wypad do córki do Wrocławia.
                                                  • iryska2604 Re: Nastał grudzień 26.12.11, 19:36
                                                    No i po zamieszaniu - spokój, cisza...I tak sie zastanawiam , czemu jak zwykle człowiek przesadzi z przygotowaniami,pitraszeniem,pieczeniem Chyba w przyszłym roku trzeba pójsc po rozum do głowy, Ale święta były fajne,razem z dzieciaczkami,prezenty były i mnóstwo zamieszania i radosci. I znow za rok...
                                                  • waga_1949 Re: Nastał grudzień 27.12.11, 05:05
                                                    I to jest najwspanialsze-cała rodzina razem. I to nas nakręca do przygotowań, w rezultacie których jesteśmy "przerobione". Ale przyznaję, było warto. Witajcie w poświąteczny poranek.
                                                  • xy.5 Re: Nastał grudzień 27.12.11, 11:43
                                                    Witam,u nas deszczowo dzisiaj,zapasy jedzenia jeszcze mam i nikomu się nie "przejadło",dzieci jeszcze nie wyjechały więc świętowanie trwa,miłego dnia.
                                                  • iryska2604 Re: Nastał grudzień 27.12.11, 19:55
                                                    No i zimy nie widać, ponoc znów jakis huragan zmierza w naszą stronę - co sie dzieje? Dobry wieczór wszystkim,w dzień jakos nie było czasu sie przywitać, co niniejszym czynię...
                                                  • sagittarius954 Re: Nastał grudzień 28.12.11, 07:14
                                                    Dzień dobry big_grin u mnie świta
                                                    http://tinypic.pl/i/00146/s5h53gtprm32_t.jpg
                                                  • xy.5 Re: Nastał grudzień 28.12.11, 13:45
                                                    Witam,u nas piękny słoneczny dzień,pozdrawiam.
                                                  • waga_1949 Re: Nastał grudzień 28.12.11, 15:14
                                                    Zima chyba za górami,za lasami.... W południe przez ponad dwie godziny słonko świeciło,temperatura + 10.
    • waga_1949 Re: Nastał grudzień 29.12.11, 04:30
      Witam wszystkich w ten usłany gwiazdami poranek.
      • aga-kosa Re: Nastał grudzień 29.12.11, 09:14
        Fajnie było. Nawet głowa nie dokucza.Co za upojne tango grali. On wziął mnie w ramiona, przytulił tak bardzo mocno do siebie, że musiałam stawiać nogi dokładnie tak jak on chciał....
        A teraz już słońce wysoko na niebie i zero za oknem a w radio leci piosenka " co ja robię tu" kiss)) aga
        • baska123 Re: Nastał grudzień 29.12.11, 10:18
          Aga napisała, że "fajnie było".
          Te słowa mnie w dobry nastrój wprowadziły.
          Jest fajnie. kiss)
          • iryska2604 Re: Nastał grudzień 29.12.11, 11:01
            No i tak trzymać ! Zobaczcie jakie te sikorki cwane - mimo że nie ma mrozu ale pamięć mają -uwijają się, chyba ich tu siedem.Wystawiłam karmnik żeby mała zobaczyła to wtedy żadnej nie było.Niech już mają ta słoninkę.Wago a co u ciebie ranek tak wczesnie nastaje że wstajesz o gwiazdach?
            • xy.5 Re: Nastał grudzień 29.12.11, 13:19
              Witam,ponuro dzisiaj i chyba zaraz spadnie deszcz;dzieci dzisiaj odjeżdżają.
            • waga_1949 Re: Nastał grudzień 29.12.11, 16:42
              iryska2604 napisała:

> No i tak trzymać ! Zobaczcie jakie te sikorki cwane - mimo że nie ma mrozu ale
              > pamięć mają -uwijają się, chyba ich tu siedem.Wystawiłam karmnik żeby mała zo
              > baczyła to wtedy żadnej nie było.Niech już mają ta słoninkę.Wago a co u ciebi
              > e ranek tak wczesnie nastaje że wstajesz o gwiazdach?

Irysko, tak mi zostało z czasów,kiedy dzieci były małe i pracowałam.
    • waga_1949 Re: Nastał grudzień 30.12.11, 04:49
      Dzień dobry. Znowu gwiazdy wysoko na niebie. Nie sprawdziła się prognoza pogody, wg której miała padać deszcz ze śniegiem.
      • chris.w2 Re: Nastał grudzień 30.12.11, 09:28
        waga_1949 napisała:
        > (...) miał padać deszcz ze śniegiem.

A u mnie wlasnie deszcz ze sniegiem i +2stopnie C.
        • sagittarius954 Re: Nastał grudzień 30.12.11, 10:48
          Dzień dobrycry
          • metalin Re: Nastał grudzień 30.12.11, 11:01
            Witaj....znowu "krzywy"? wink
            • sagittarius954 Re: Nastał grudzień 30.12.11, 11:22
              big_grin ależ skąd emotkę próbowałem big_grin
              • super.222 Re: Nastał grudzień 30.12.11, 11:54
                cry:
                Jakoś tak od godziny 8-mej zaczęło padać:
                białe, puszyste i duuużeee, wraz ze stukaniem deszczu
                w parapet. To jest właśnie taka pogoda, że nawet psa...
                a co dopiero pacjenta do apteki ....
                ---
                ps. Zobaczę, czy ta emotka wyjdzie big_grin
                • sagittarius954 Re: Nastał grudzień 30.12.11, 12:03
                  cry
                  zapomniałaś o dwukropku przed cry big_grin
                  • super.222 Re: Nastał grudzień 30.12.11, 12:08
                    cry
                    • iryska2604 Re: Nastał grudzień 30.12.11, 12:37
                      U mnie troche dmucha,jest ponuro i nawet pokropiło lekko.Jako ze pogoda typu psa z domu... to moje panny jedna na kanapie,druga na fotelu.
                      Wago - ja też musiałam przez przeszło 20 lat wstawać w okolicy 5 rano ale jedyne co mi z tego zostało to niechęć do budzika.Zawsze miałam ochotę trzasnąc nim o ścianę.
                      • waga_1949 Re: Nastał grudzień 30.12.11, 20:03
                        iryska2604 napisała:

> U mnie troche dmucha,jest ponuro i nawet pokropiło lekko.Jako ze pogoda typu
                        > psa z domu... to moje panny jedna na kanapie,druga na fotelu.
                        > Wago - ja też musiałam przez przeszło 20 lat wstawać w okolicy 5 rano ale je
                        > dyne co mi z tego zostało to niechęć do budzika.Zawsze miałam ochotę trzasną
                        > c nim o ścianę.

Też walnęłabym budzikiem, ale go nie mam. A i tak wstaję,chociaż nieraz diabli mnie biorą. Bo w zasadzie po co?
                • xy.5 Re: Nastał grudzień 30.12.11, 12:03
                  Witam,dzień słoneczny od rana,miłego dnia.
                  • super.222 Re: Nastał grudzień 30.12.11, 12:06
                    Ty napisz, gdzie Ty mieszkasz?

:cry
                    • xy.5 Re: Nastał grudzień 30.12.11, 18:29
                      Mieszkam na Kresach Wschodnich,w lubelskim województwie.
                      • super.222 Re: Nastał grudzień 31.12.11, 07:35
                        >Mieszkam na Kresach Wschodnich, w lubelskim województwie<
                        - na moje zapytanie (zadane z ciekawości gdzie pięknie świecie słońce),
                        odpowiedziała xy.5...

Czuję się zobowiązana do ujawnienia mojego miejsca zamieszkania:
                        Mieszkam na południe od Bałtyku, w śląskim województwie.
                        Miło mi.
                        Życzę, żeby w Nowym 2012 roku tego słońca było zawsze dużo.
                        big_grin
                        • xy.5 Re: Nastał grudzień 31.12.11, 10:38
                          Bardzo mi miło Superko,że się do mnie odzywasz bez względu na to gdzie mieszkasz(na Śląsku jest dla mnie informacją wystarczającą).Ja również życzę Ci wiele słońca,pogody ducha i radości
                          w Nowym Roku.
                          Dzisiaj słońca nie ma,nocą spadł śnieg i leżą tu i tam takie białe kłaczki.Miłego ostatniego dnia w tym roku,pozdrawiam.
                          • aga-kosa Re: Nastał grudzień 31.12.11, 11:47
                            No i co ? Taki ładny, ciepły, cichy, z prezentami, z dobrymi wiadomościami dla mnie i całej rodzinki i już koniec?!
                            Dla mnie to był bardzo dobry rok. Byle tak dalej...
                            W Pyrlandii cieplutko, teraz świeci słońce, rano się trochę mgliło.
                            Starzy ludzie powiadają jaki Sylwester taki lipiec. Cieszę się bo w lipcu na kajaki.kiss)) aga
                            • dominika.24 Re: Nastał grudzień 31.12.11, 16:13
                              Nastał i już go nie ma i człowiek o jedną zimę jest starszy,jaka szkoda. "ćwok wiejski" któż to taki???? Idąc za reklamą z Biedronki powiem; dzisiaj ci się upiecze.W starym roku wszystko ujdzie a może i w zapomnienie pójdzie.
                              • iryska2604 Re: Nastał grudzień 31.12.11, 17:34
                                Słońca było malutko ale teraz troche mrozi wiec chyba jutro bedzie czyste niebo? Ciekawe kiedy zima przypomni sobie o nas.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka