Dodaj do ulubionych

Styczniowe Dzień dobry

01.01.12, 01:31
Witam w Noworoczną Noc - 2012.
Szampan jeszcze bombelkuje ? bąbluje? czy szumi leciutko?
Do południa przejdzie.
No to kiss) pa.
Obserwuj wątek
    • aga-kosa Re: Styczniowe Dzień dobry 01.01.12, 09:16
      Witam w pięknym, zaszronionym Nowym Roku w Pyrlandii. W miarę Basiu było, w miarę. aga
      • xy.5 Re: Styczniowe Dzień dobry 01.01.12, 09:33
        Witam,dzisiaj piękny zimowy dzień-leży śnieg.
        • dominika.24 Re: Styczniowe Dzień dobry 01.01.12, 10:31
          Dzień dobry!!! Za oknem dzień piękny;słonce i -5 gradusów.Przy śniadaniu niechcący udało się mi zbić talerz,nie wiem jakli to znak,bo w ub roku niczego i nikogo nie zbiłam.
    • gklej Re: Styczniowe Dzień dobry 01.01.12, 10:50
      Witam i życzę wszystkim Szczęśliwego Nowego roku 2012
      • metalin Re: Styczniowe Dzień dobry 01.01.12, 17:25
        Pozdrawiam i życzę samych radosnych chwil w Nowym Roku.....smile

Dla mnie zaczął się uroczo(do domu wróciłam 2 godziny temu) i niech tak trwa! smile
        • iryska2604 Re: Styczniowe Dzień dobry 01.01.12, 18:26
          Wszystkiego dobrego! Za okneem szarówa cały dzień, mokro -jednym słowem niezbyt optymistycznie.Dominiko,szkło ponoć tłucze sie na szczęście _no chyba ze była to cenna porcelana...
          • aga-kosa Re: Styczniowe Dzień dobry 01.01.12, 19:22
            Życzenia nadal cieplutkie, tylko od godzin południowych zachmurzyło się i kapie. Ju.z 0 14 trzeba było włączyć światło. sad aga
            • waga_1949 Re: Styczniowe Dzień dobry 01.01.12, 22:06
              A ja prowadzę korespondencję z koleżanką i sączę bąbelki. Mąż,mama i wnuczką pogrążeni we śnie.
              Wszystkim życzę aby spełniło się to, o czym marzą.
              • 52ania Re: Styczniowe Dzień dobry 01.01.12, 22:53
                Szczęśliwego Nowego Roku.
    • sagittarius954 Re: Styczniowe Dzień dobry 02.01.12, 06:27
      Dzień dobrysmile Ciemno i wilgotno na plusie 7 gradusów .i dobranoc big_grin
      • xy.5 Re: Styczniowe Dzień dobry 02.01.12, 15:24
        Witam,deszczowo i ponuro,śniegu ani śladu;miłego dnia , tygodnia i roku całego;pozdrawiam.
        • aga-kosa Re: Styczniowe Dzień dobry 02.01.12, 18:10

W sprawie potłuczonej porcelany.
          W Wielkopolsce jest zwyczaj, że w wieczór przed dniem ślubu przychodzą sąsiedzi, znajomi, przyjaciele i na progu tłuką porcelanę. Robią to tak długo aż pani domu nie wyniesie poczęstunku ; ciasta i napitków.
          Myśmy nie znali tego zwyczaju - jak przywędrowaliśmy w poznańskie - i całe szczęście ,że koleżanka przywiozła dwa "kapsle" ( spody do biszkoptów) i powiedziała co zrobić.Następnego dnia nasza córka wychodziła za mąż.
          Spisaliśmy się szybko ale i tak następnego dnia było dużo zamiatania.
          To była wróżba na szczęście na przyszłość. aga
          • dominika.24 Re: Styczniowe Dzień dobry 03.01.12, 10:51
            Dzień dobry!! A czy dobry to okaże się po południu bo zarejestrowałam się do lekarza./telefonicznie/ A mój talerz nie był ani szklany ani porcelany,pojedyńczy egzemplarz z fajansa pozostawiony przez kogoś i dobrze się potłukł,tylko zastanawiałam się dlaczego w takim czasie.
          • chris.w2 Re: Styczniowe Dzień dobry 03.01.12, 15:25
            aga-kosa napisała:
            > (...) To była wróżba na szczęście na przyszłość.

Tak, istnialo (istnieje?) przekonanie, ze stluczone szklo czy porcelana przynosza szczescie.
            • xy.5 Re: Styczniowe Dzień dobry 03.01.12, 17:31

Witam,deszczowy i brzydki dzisiaj dzień mimo tego ,że o 13 błysnęło słońce;miłego wypoczynku wieczorem.
              • waga_1949 Re: Styczniowe Dzień dobry 03.01.12, 19:56
                Spokojnej nocy wszystkim.
                • iryska2604 Re: Styczniowe Dzień dobry 03.01.12, 22:15
                  Czy ty już o tej porze poszłaś spać? No to pobudka pewnie będzie o 4-tej. Ja przez tydzień będę babcią ,bo trzeba dziecko przetrzymać w domu, coś nam trochę niedomaga i skoro jest babcia na telefon...Ale to sama radosć. Gorzej to znoszą moje psiaki no i mąż ale dziecko ważniejsze.
                  • aga-kosa Re: Styczniowe Dzień dobry 04.01.12, 08:46
                    W radio podali, że zimy nie ma z powodów ekonomicznych; poszła tam gdzie lepiej płacą.
                    U nas kwitną stokrotki i wiatr wieje.Pozdrawiam cieplutko aga
                    • dominika.24 Re: Styczniowe Dzień dobry 04.01.12, 08:55
                      Waga pierwsza wstaje i to też pierwsza musi się położyć do tego wstania.Zima zacznie się od poniedziałku.Dobrego dnia.
                      • anerim Re: Styczniowe Dzień dobry 04.01.12, 09:38
                        Miłego dnia wszystkim. Wreszcie mam sprawny komputer smile
                  • waga_1949 Re: Styczniowe Dzień dobry 04.01.12, 19:05
                    iryska2604 napisała:

> Czy ty już o tej porze poszłaś spać? No to pobudka pewnie będzie o 4-tej. Ja
                    > przez tydzień będę babcią ,bo trzeba dziecko przetrzymać w domu, coś nam troc
                    > hę niedomaga i skoro jest babcia na telefon...Ale to sama radosć. Gorzej to zn
                    > oszą moje psiaki no i mąż ale dziecko ważniejsze.

-Nie, Irysko. Tak wcześnie się nie kładę.Nie ma tak dobrze. Ale wpadam tu na chwilę, przebiegnę na prędce co słychać i lecę "do roboty". Muszę przygotować półprodukty na jutro, bo trzeba z rana coś ugotować. Potem skoro świt na działkę do kotów, po 6 do wnuczek.
                    Życzę Wam spokojnej nocy i udanego dnia jutro.
                    Póki nas ktoś pamięta, wciąż żyjemy.
                    • waga_1949 Re: Styczniowe Dzień dobry 04.01.12, 19:07
                      A, dodam jeszcze,że u mnie na działce zakwitły krokusy, których cebulki posadziłam jesienią. Tak więc będzie zima czy nie będzie? Bo koty na działce zachowują się tak, jak na wiosnę.
                      • xy.5 Re: Styczniowe Dzień dobry 04.01.12, 19:35
                        Witam,zobaczymy czy będzie zima;dzisiaj u nas lało jak z cebra,na szczęście przestało;miłego wypoczynku wieczorem.
                        • iryska2604 Re: Styczniowe Dzień dobry 04.01.12, 20:07
                          U nas dmucha,nawet nam się spacerować nie chciało.U mnie kwitną stokrotki i na lipie są nabrzmiałe pąki. Normalne to nie jest.
                          • aga-kosa Re: Styczniowe Dzień dobry 05.01.12, 09:48
                            W Pyrlandii wieje jak w kieleckim na dworcu ( skąd to powiedzenie ? Czy się coś w pisowni zmieniło bo powinno być kieleckiem - czy ja się zestarzałam). Pochmurno i deszczowo, że pies z domu nie chce wyjść.Pogoda dołuje ale zaczęłam się bawić origami modułowym i teraz największy problem żeby się moduły połączyły.aga
                            • super.222 Re: Styczniowe Dzień dobry 05.01.12, 12:17
                              Piszesz...kieleckiem, katowickiem, krakowskiem ?
                              czy:
                              kieleckim, katowickim, krakowskim ?
                              (mój komputer to pierwsze podkreślił na czerwono)

Dlaczego mówimy wieje jak na kieleckim dworcu?
                              podobno tak mają, że nawet przy pięknej pogodzie,
                              na dworcu są przeciągi.

U mnie jakby się lekko wyciszało. Rano huczało w przewodach łazienkowych.
                              Jestem jakaś niespokojna, zupełnie jak w warunkach halnego.
                              Wiatr przesuwa się w kierunku południowo-wschodnim big_grin
                              ----
                              Co to jest "orgia modułowa"? Pozdrawiam z wiatrem...deszczem...
                              • xy.5 Re: Styczniowe Dzień dobry 05.01.12, 18:16
                                Wita, wieje od rana przez co nie było prądu a teraz jest z przerwami,miłego wypoczynku.
                                • waga_1949 Re: Styczniowe Dzień dobry 05.01.12, 18:39
                                  Wieje i u mnie. Prądu nie mieliśmy w godzinach 8-14, ale to ze względu na to,że Sp.Mieszk. wymieniała szafki elektryczne "na blokach".
                                  • aga-kosa Re: Styczniowe Dzień dobry 05.01.12, 18:57
                                    Super, orgia modułowa to jest taki napad składania origami z małych kawałków papieru. Skończyłam przed chwilą sowę i składała się z 238 modułków - bo to jest malutka sowa.
                                    Zajęcie ogromnie wycisza a "maliniak leśniczego" podnosi człowieka na duchu. kiss) aga
                                    • iryska2604 Re: Styczniowe Dzień dobry 05.01.12, 21:40
                                      Przestaje trochę wiać -a wiało okrutnie.Wieczorem zaczęło.Akurat wtedy wracałam do domu -kurtka do tej pory się suszy. Co za zima...
                                      • iryska2604 Re: Styczniowe Dzień dobry 05.01.12, 21:42
                                        Wieczorem zaczęło oczywiście padać. Po dwóch dniach z wnuczką padam na buźkę.
                                        • iryska2604 Re: Styczniowe Dzień dobry 06.01.12, 09:03
                                          Za oknem cicho - az dziwnie .Nasza mała mówi ze wiatr śpiewa...Ni i bardzo dobrze że sie przymknął.Miłego świętowania - choć niektórzy handlowcy woleliby pracować...
                                          • metalin Re: Styczniowe Dzień dobry 06.01.12, 09:20
                                            Witamsmile
                                            Pogodę mam całkiem przyzwoitą jeno do 22-giej w pracy sad

Świętującym niechaj się miło świętuje smile
                                            • xy.5 Re: Styczniowe Dzień dobry 06.01.12, 10:11
                                              Witam,piękny i słoneczny dzień mamy;miłego dnia.
                                              • waga_1949 Re: Styczniowe Dzień dobry 06.01.12, 10:35
                                                Mam nadzieję,że nie żartujesz. U nas tak p..(wieje),że głowy urywa, do tego deszcz. brrr
                                                • aga-kosa Re: Styczniowe Dzień dobry 06.01.12, 15:31
                                                  Nasz ksiądz był zdania, że niepotrzebnie jest to wolny dzień od pracy bo w kościele i tak było niewielu. Stwierdził, że ci co nie przyszli w swoim mniemaniu nie robią nic złego a jak jest wolne to dlaczego mieliby coś robić.
                                                  Okazałam się dzisiaj być blondynką i farbowanie włosów nie pomogło - to jednak tylko sztuczna inteligencja.
                                                  Musiałam sama rozpalić w kominku ( bo mąż w sanatorium) a kominek z płaszczem wodnym i pompką. Kiedy już się pięknie paliło wyłączył się prąd. Wygasiłam kominek i od 10 do 14 siedziałam omotana w ciuchy z termoforem na plecach. Zadzwoniłam do sąsiadki - ona mówi, że światło ma cały czas. Wzięłam taboret, nacisnęłam prztyczek przy liczniku.
                                                  Żeby nie pomyśleć o prztyczku...Jejku, jejku... aga
                                                  • metalin Re: Styczniowe Dzień dobry 06.01.12, 16:33
                                                    Dobrze byłoby wiedzieć co Ci ten psztyczek wywaliło.
                                                  • mattos Re: Styczniowe Dzień dobry 06.01.12, 17:20
                                                    Witam i pozdrawiam.
                                                  • dominika.24 Re: Styczniowe Dzień dobry 06.01.12, 17:22
                                                    Aga zrobiła spięcie na pięcie i wyszło przegięcie.Aga nie przejmuj się ja też jestem blondynką i nawet farba mnie nie bierze,kilka tat temu miałam podobną sytuację i nawet nie dzwoniłam do sąsiadki bo widziałam że u niej jest zadzwoniłam natychmiast po ekipę elektryków,jeden z nich był bardzo dobrym kumplem męża i mi 'się upiekło',bo za taki dojazd sporo bym zapłaciła.
                                                  • xy.5 Re: Styczniowe Dzień dobry 07.01.12, 11:52
                                                    Witam,dzisiaj też słonecznie jak dotąd, bo wczoraj przed południem było pięknie a po południu ciapało i było zimno;w tej chwili jest pięknie i raczej wiosennie-trawa nadal zielona;miłej soboty.
                                                  • aga-kosa Re: Styczniowe Dzień dobry 07.01.12, 12:31

Też mam wiosennie i ogromną chęć do pracy. Może by się tak za wyszywanie wziąć. Kombinuję na plastikowej drobniutkiej siatce ( w ogrodniczym sklepie po 5 zł),tak jak na kanwie. Mam wtedy sztywne podłoże i obrazek wyraźny. Inna sprawa, że chyba jednorazowego użytku bo wyprać to się chyba nie da. aga
                                                  • metalin Re: Styczniowe Dzień dobry 07.01.12, 14:27
                                                    Można by mu prysznic od czasu do czasu wink
                                                  • waga_1949 Re: Styczniowe Dzień dobry 07.01.12, 17:22
                                                    Ja mam prysznic za oknem. Co za anomalie pogodowe. Chyba chciałabym śniegu. Bo jak zima ma przyjść w kwietniu, to dziękuję. Ale bo to matka natura posłucha?
                                                  • xy.5 Re: Styczniowe Dzień dobry 08.01.12, 15:37
                                                    Witam,rano było słonecznie i mrozik a teraz ciapie deszcz ze śniegiem,miłego dnia.
                                                  • super.222 Re: Styczniowe Dzień dobry 09.01.12, 07:09
                                                    Nastała nam pora deszczowa zamiast zimowa.

Kurcze ... deszcz dzwoni o szyby, spać nie daje. Witam cry
                                                  • xy.5 Re: Styczniowe Dzień dobry 09.01.12, 13:21
                                                    Witam,nocą spadł śnieg ale już stopniał;miłego dnia i całego tygodnia.
                                                  • anerim Re: Styczniowe Dzień dobry 10.01.12, 11:33
                                                    Pochmurny dzień, kiedyś mówiono ...gastronomiczny, no to zrobię sobie kawę. Dobrego dnia.
                                                  • aga-kosa Re: Styczniowe Dzień dobry 10.01.12, 12:05
                                                    Smażę skórki ze zjedzonych pomarańczy, zapach się po domu rozchodzi i podnosi przy okazji dobre samopoczucie tak jak zapach pieczonego ciasta ze śliwkami co zalecała kiedyś " Kobieta Pracująca". aga
                                                  • super.222 Re: Styczniowe Dzień dobry 10.01.12, 15:08
                                                    Napisz Ago jak znosisz rozłąkę z mężem. cry
                                                    I jak MU tam???

Dzień dobry mówię. big_grin
                                                    Jest bardzo ciemno, z trudem piszę, ale światła
                                                    nie cyknę ... o nie !!!
                                                    Gdy mam chandrę, wciąż piorę, a na drugi dzień prasuję.
                                                  • iryska2604 Re: Styczniowe Dzień dobry 11.01.12, 14:47
                                                    Witam po parodniowej nieobecności.Jesli wiecie co nazywają grypą jelitową to własnie była przyczyna. Wnusia z przedszkola przyniosła. Ale juz wszystko wraca do normy - uffff...
                                                  • waga_1949 Re: Styczniowe Dzień dobry 11.01.12, 18:21
                                                    A zimy w dalszym ciągu niet. Z jednej strony to dobrze, bo jeżdżę rowerem, ale z drugiej- chciałoby się trochę mrozu. Akurat tej nie zimowej zimy u nas uruchomili od dzisiaj lodowisko. Wnuczka już przetestowała. Mam dobry widok z okna.
                                                  • aga-kosa Re: Styczniowe Dzień dobry 11.01.12, 19:14
                                                    Najpierw grypa jelitowa:
                                                    podawałam kiedyś przepis na specyfik ogromnie skuteczny w tego rodzaju schorzeniach. Jeszcze raz: z 25 dkg orzechów wyjąć blaszki rozdzielające "móżdżki" Zalać w słoiczku 100g spirytusu96%. Po czterech dniach jest dobry. Naklejamy czerwoną etykietę z napisem: 1 ( jedna) kropla na 10 kg wagi ciała ( 60 kg - 6 kropel) w kieliszku wody.
                                                    Termin przydatności do ostatniej kropli.
                                                    Super, słomiana wdowa to jestem dopiero od tygodnia. Skutecznie się dostosowuje do kiecki na bal seniora, palę w kominku, układam origami, rozwiązuję krzyżówki a jeśli jutro będzie zanosiło się na ładny dzień to i do klubu pojadę.Chodzi o to żebym przed zmrokiem do domu wróciła. Boję się wieczorem tirów na drodze. wink aga
                                                  • super.222 Re: Styczniowe Dzień dobry 12.01.12, 14:06
                                                    Bal seniora ???
                                                    Jasne.
                                                    Przecież karnawał, a zapomniałam.
                                                    Piękny dzień ale bardzo senny.
                                                    Wczoraj namoczone firanki, uprałam i powiesiłam.
                                                    Jestem wykończona. http://emots.yetihehe.com/3/roza.gif
                                                  • anerim Re: Styczniowe Dzień dobry 12.01.12, 14:20
                                                    Dzień dobry, a tak to nic, aby do wiosnysmile
                                                  • xy.5 Re: Styczniowe Dzień dobry 12.01.12, 16:04
                                                    Witam,wróciłam od mamy,piorę;pogoda chlapowata ,miłego wypoczynku wieczorem.
                                                  • iryska2604 Re: Styczniowe Dzień dobry 12.01.12, 18:32
                                                    Luuuuudzie! Wiecie jak u mnie wieje? Aż mam pietra, maz wróci ok.22-giej a tu wyje,szumi jak na wzburzonym morzu a po dachu diabły harcują. Dobrze że psiaki i kot ze mną siedzą, wlączyłam telewizor żeby gadał. Czasem mam ochotę pryskac stąd gdzie pieprz rośnie...
                                                  • waga_1949 Re: Styczniowe Dzień dobry 12.01.12, 18:56
                                                    U mnie też wiatr coraz silniejszy.Z jednej strony jestem zła,że nie ma zimy, a z drugiej to dobrze, bo jeżdżę na zakupy rowerem.
                                                  • metalin Re: Styczniowe Dzień dobry 12.01.12, 19:14
                                                    aga-kosa napisała:

Jeszcze raz: z 25 dkg orzechów wyjąć blaszki rozdzielające "móżdżki" Zala
                                                    > ć w słoiczku 100g spirytusu96%. Po czterech dniach jest dobry. Naklejamy czerwo
                                                    > ną etykietę z napisem: 1 ( jedna) kropla na 10 kg wagi ciała ( 60 kg - 6 kropel
                                                    > ) w kieliszku wody.

Aga a ile razy dziennie te kropelki brać?
                                                  • sagittarius954 Re: Styczniowe Dzień dobry 12.01.12, 19:16
                                                    Do oporu aż czucie stracisz big_grinbig_grinbig_grin
                                                  • dominika.24 Re: Styczniowe Dzień dobry 12.01.12, 19:38
                                                    sagittarius954 napisał:

> Do oporu aż czucie stracisz big_grinbig_grinbig_grin
                                                    Ja bym do oporu aż do opróżnienia butelki-słoika.U mnie to 6,5 kropli bo ważę 65 kg.
                                                  • chris.w2 Re: Styczniowe Dzień dobry 13.01.12, 01:07
                                                    dominika.24 napisała:
                                                    > (...) U mnie to 6,5 kropli (...)

Najtrudniej bedzie odmierzyc te 0,5 kropli.
                                                  • super.222 Re: Styczniowe Dzień dobry 13.01.12, 07:10
                                                    Przecież nie o 6,5 kropli tutaj chodzi a tylko o poinformowanie
                                                    jaka waga. No ... pogratulować ---65 kg w tym wieku, pięknie.

Chris.w2 napisał: >Najtrudniej będzie odmierzyć te 0,5 kropli<
                                                  • super.222 Re: Styczniowe Dzień dobry 13.01.12, 07:21
                                                    Nie zapominajcie, że dzisiaj jest
                                                    piątek i 13 - ty dzień miesiąca
                                                    cry

Odkryłam nowy wygląd poczty.
                                                    Dlaczego nikt nie wypowiada się na ten temat?
                                                    Mi się nie podoba... przywykłam do tamtego ?
                                                    ... czy nie znam się aż tak bardzo ?cry
                                                  • aga-kosa Re: Styczniowe Dzień dobry 13.01.12, 11:15
                                                    Metalin, miksturę przeciw biegunce bierzemy tylko JEDEN RAZ. Napisałam to dużymi literami bo dwukrotne przyjęcie w ciągu doby spowoduje przegięcie w drugą stronę.
                                                    Informację o miksturze dostałam od starego zielarza - działa od kilu lat - wypróbowałam na mężu i znajomych.
                                                    W mojej części Pyrlandi chłodno, pochmurno ale bezwietrznie. Posyłam za to słoneczne uśmiechy. aga
                                                  • chris.w2 Re: Styczniowe Dzień dobry 13.01.12, 12:41
                                                    aga-kosa napisała:
                                                    > (...) Informację o miksturze dostałam od starego zielarza (...)

Ago, w mysl motto tego forum ("Pomozmy sobie wzajemnie") mam do Ciebie pytanie:

Jezeli sie nie myle, w jednym z Twoich postow wyczytalem, ze Ty albo Twoj maz, uregulowaliscie cisnienie krwi przy pomocy jakiejs mikstury, tak ze nie musicie teraz brac tabletek.
                                                    Jezeli faktycznie to Ty bylas autorka tego postu, czy moglabys jeszcze raz cos na ten temat napisac?
                                                  • xy.5 Re: Styczniowe Dzień dobry 13.01.12, 17:12
                                                    Witam,rano było słonecznie i dość ciepło a teraz sypie śnieg i wieje zimny wiatr;miłego wypoczynku wieczorem.
                                                  • waga_1949 Re: Styczniowe Dzień dobry 13.01.12, 19:01
                                                    No, u mnie dzisiaj posypało śniegiem. I nawet utrzymał się. Tylko jak długo?

Póki nas ktoś pamięta, wciąż żyjemy.
                                                  • iryska2604 Re: Styczniowe Dzień dobry 13.01.12, 19:11
                                                    U mnie prawie od razu wspomnienie po śniegu zostało...
                                                  • chris.w2 Re: Styczniowe Dzień dobry 13.01.12, 19:16
                                                    iryska2604 napisała:
                                                    > U mnie prawie od razu wspomnienie po śniegu zostało.

A u mnie to nawet wspomnienia nie ma.
                                                  • super.222 Re: Styczniowe Dzień dobry 14.01.12, 07:56
                                                    Ufff ... na szczęście już 14-ty !!!
                                                    Przez noc napadało śniegu tyle, że mogę napisać
                                                    zima stała się faktem.
                                                    Miłego dnia z piosenką: www.youtube.com/watch?v=HR6FkIu2JwQ
                                                  • dominika.24 Re: Styczniowe Dzień dobry 14.01.12, 10:33
                                                    Piosenka sprowadza do melancholi,choć widoki są piękne.Mnie zima zaskoczyła,śniegu powyżej moich kostek /mam je tam gdzie powinny być/ a gumofilców nie przygotowałam sobie i wyjść z domu nie mogę,mimo to za oknem jest pięknie.
                                                  • aga-kosa Re: Styczniowe Dzień dobry 14.01.12, 11:16
                                                    Dzień dobry. Też mam posypane śniegiem i podwórko wygląda jak wielkanocna babka pod cukrem pudrem.
                                                    Przyniosłam sobie zapas drew do kominka i mam wolne.
                                                    Chris - odpowiedź na Twojej gazecie. aga
                                                  • metalin Re: Styczniowe Dzień dobry 14.01.12, 11:45
                                                    aga-kosa napisała:

> Metalin, miksturę przeciw biegunce bierzemy tylko JEDEN RAZ

Dzięki Aguś smile
                                                  • sagittarius954 Re: Styczniowe Dzień dobry 14.01.12, 12:07
                                                    JEDEN RAZ
                                                    i wszycho...czyli na jeden brzuszek a dwie nózki jak każdy wie sa obok ...suspicious
                                                  • xy.5 Re: Styczniowe Dzień dobry 14.01.12, 12:08
                                                    Witam,napadało trochę śniegu i jest niewielki mrozik,miłej soboty.
                                                  • aga-kosa Re: Styczniowe Dzień dobry 14.01.12, 12:15
                                                    No i sprowokowałyście wspomnienia piosenką Gniatkowskiego:
                                                    ...Noc przepiękna w Zakopanem
                                                    i puchowy śniegu tren
                                                    powrót z balu gdzieś nad ranem
                                                    gdy się budził nowy dzień
                                                    Łza mi spływa po policzku
                                                    i na rzęsach w płatkach śnieg
                                                    ty go zdejmiesz pocałunkiem
                                                    wiesz, że znowu zgodzę się
                                                    Teraz siedzę przy kominku
                                                    w jego blasku grzeję się
                                                    i godzina po godzinie
                                                    te wspomnienia snują się
                                                  • iryska2604 Re: Styczniowe Dzień dobry 14.01.12, 18:00
                                                    To ja wam zapodam "Puchowy śniegu tren".....la la la la...
                                                    www.youtube.com/watch?v=mLPQKuphKGg
                                                    Mizerna jakas ta zima - ale moze to i dobrze,nie pomarzniemy - choć kto wie co nam luty szykuje. A mnie i tak już się wiosna marzy!
                                                  • super.222 Re: Styczniowe Dzień dobry 15.01.12, 08:55
                                                    www.youtube.com/watch?v=uF_TmuB3bb8&feature=related
                                                    Kiedyś ... to był Święcicki, och ...
                                                    Cały dzień poświęcę na rosyjskie romanse.
    • sagittarius954 Re: Styczniowe Dzień dobry 15.01.12, 07:00
      No i zima na chodnikach ze dwa cm i -2 stopnie , plaga zimy sad Witojcie.
      • super.222 Re: Styczniowe Dzień dobry 15.01.12, 08:58
        Biała pokrywa śniegu świadczy, że pewnie całą noc
        padało. Jest biało i zupełnie jak w styczniu. Nadal pada.
        Miłej niedzieli raniutko życzę.
        Wieczorem to już będzie po połowie... miesiąca !!! big_grin
        • aga-kosa Re: Styczniowe Dzień dobry 15.01.12, 09:26
          W mojej części Pyrlangii śniegu niemnożko ale za to -5 stopni. Słońce na niebie i jest ładnie jak na niedzielę styczniową przystało. Mile pozdrawiam i życzę przyjemności. aga
          • metalin Re: Styczniowe Dzień dobry 15.01.12, 09:28
            Witajcie smile

Nasypało do wiwatu!..... i -5, całkiem przyzwoita zima smile
            • xy.5 Re: Styczniowe Dzień dobry 15.01.12, 10:02
              Witam,biało i u nas,-2 i bez wiatru,miłej niedzieli.
              • anerim Re: Styczniowe Dzień dobry 15.01.12, 15:18
                Wróciłam znad morza. Fale ogromne, spienione, wiatr przenikliwy i przenikliwe krzyki mew krążących nisko nad samą głową. Zimno, zero śniegu. W moim wełnianym płaszczyku nie było mi za gorąco, ale wstąpiliśmy na kawę dla rozgrzewki i odtajałam.
                Miłego popołudnia smile.
              • iryska2604 Re: Styczniowe Dzień dobry 15.01.12, 15:20
                Popatrzcie na moja zimę - chyba jednak więcej zielonego...Poszłam dzis z kijkami i psiakami ,połaziłam trochę ale niezbyt ciekawie bo nawet błocko jest
                https://i39.tinypic.com/qx4e38.jpg
                • mattos Re: Styczniowe Dzień dobry 16.01.12, 08:18
                  Kliknij w obrazek a zobaczysz z kamerki obraz na żywo.
                  Szkoda ich bo temperatura -8C to nie dla nich.

http://i55.tinypic.com/2ebd5ir.jpg

Witam i pozdrawiam.
                  • super.222 Re: Styczniowe Dzień dobry 16.01.12, 09:51
                    Witaj Mattos!
                    Śliczny fragment miasteczka.

Zima w całej pełni. Śnieg pada nieustannie.
                    http://emots.yetihehe.com/1/plotki.gif
                    • xy.5 Re: Styczniowe Dzień dobry 16.01.12, 13:21
                      Witam,śnieg leży,-2 na termometrze,wieje nieprzyjemny wiatr;miłego dnia i całego tygodnia.
                      • iryska2604 Re: Styczniowe Dzień dobry 16.01.12, 18:00
                        Ojej,żle wczoraj wkleiłam zdjęcie - ale nie ma czego załowac bo jest na nim pole posypane sniegiem jak cukrem pudrem - bardzo oszczędnie- i więcej tam zielonego.Ale dziś juz zasypało na biało.Pojechalismy o 10-tej (musiałam do lekarza) to jeszcze było szaro a wróciliśmy juz o 16-tej "zimą".Zaliczyłam lekarza - bez problemu,tylko p. doktor sumitowała sie że nie ma nawet czasu pogadać - wiekszosc czasu zajęło jej wyszukiwanie w liscie (w komputerze) leków które mi wypisuje.Znalazła ,wypisała bez czerwonej pieczatki. W aptece cos im sie dawkowanie nie zgadzało ale to drobiazg,następnym razem jej zasugeruję co i jak.Wzięłam skierowanie do tego szpitala w górach bo mi kazali za 2 m-ce przyjechać do kontroli wiec co mi tam...
                        • iryska2604 Re: Styczniowe Dzień dobry 16.01.12, 18:03
                          No i kto tu bzdurzy? Wychodzi na to ze ja- bo ta nieszczęsna fotka się otwiera tylko u mnie tak szybko dzis sygnał śmiga.Przepraszam za zamieszanie.
                          • super.222 Re: Styczniowe Dzień dobry 17.01.12, 09:42
                            www.youtube.com/watch?v=W1oQ9IpgBgo&feature=related
                            Nie warto było? Ale my tak lubimy być okłamywane.
                            Dobrego dnia. big_grin
                            • waga_1949 Re: Styczniowe Dzień dobry 17.01.12, 14:41
                              U mnie na polach bieluśko, ale pod nogami breja, +2 - co to za temperatura zimowa? Cały czas pada mokry śnieg.
                              • sagittarius954 Re: Styczniowe Dzień dobry 17.01.12, 15:20
                                Superku a powiedz Ty mi dlaczego ty lubisz takie piosenki ? No ja kiedyś jak usłyszałem pania Pisarek to uciekałem od odbiorników , ale bym wysnuł wniosek, że twój gust odbiega od mojego ,ale przecież nie o mnie tu chodzi choc pytanie pozostaje - dlaczego?smile
                                A może twoja młodośc nastoletniośc przypadała na okres takich piosenek , ale inne też grali i to równo ...big_grin
                                • super.222 Re: Styczniowe Dzień dobry 17.01.12, 15:45
                                  Po pierwsze - ocalić od zapomnienia.
                                  Po drugie - słucham różnych, zależnie od nastroju.
                                  Śpiewała do roku 1998, kiedy to zginęła w wypadku
                                  samochodowym pod Nadarzynem.
                                  Ale to nie powinno być w tym wątku. OK?.
                                  • iryska2604 Re: Styczniowe Dzień dobry 17.01.12, 17:41
                                    Tak paskudnie na dworze że nic sie nie chce.Zaraz sie zakopię w przepastnym fotelu z ksiazką. Najpierw muszę wyprosić z niego Psotkę - rozłozyła sie i pochrapuje.Wczoraj przywiozłam z biblioteki 10 pozycji, same nowosci i moze sobie ten śnieg z deszczem padac.
                                    • xy.5 Re: Styczniowe Dzień dobry 17.01.12, 19:37
                                      Witam,u nas był piękny zimowy dzień z lekkim mrozem i bez opadów,z przyjemnością się przeszłam;teraz też czytam książki;pozdrawiam.
                                      • baska123 Re: Styczniowe Dzień dobry 18.01.12, 12:30
                                        W szare południe pozdrawiam z Łodzi.
                                        • dominika.24 Re: Styczniowe Dzień dobry 18.01.12, 12:56
                                          Śniegu mam dużo,zima jest tu piękna.Nagotowałam gar szczawiowej na wędzonej kości karkowej,ma to być na dwa dni,bo jutro do południa musi mnie przyjąć lekarz a po południu ja muszę przyjąć plebana po kolędzie,to miłego dnia.
                                          • anerim Re: Styczniowe Dzień dobry 18.01.12, 13:59
                                            Piekę rogaliki, paaaachnie...
                                            Miłego dnia koleżankom i kolegomsmile
                                            • super.222 Re: Styczniowe Dzień dobry 18.01.12, 14:50
                                              Poranek był szary.
                                              Od południa wyjrzało słońce
                                              jest pogodnie. Wyjdę gdzieś.
                                              Pozdrawiam i miłego wieczorku
                                              życzę...nie śpijcie... big_grin
                                              • dominika.24 Re: Styczniowe Dzień dobry 23.01.12, 10:21
                                                Dzień dobry! Zrobiłam dziś w swoim wsiowym Ośrodku Zdrowia badanie cholesterolu,mają jakieś małe urządzonko,że po 3 min znałam wynik,wzorcowe powiedziano mi 125 no i nie wierzę,bo przeważnie w prawdziwym labolatorium miałam w granicach 300,czy ktoś słyszał o takim urządzeniu??
                                            • xy.5 Re: Styczniowe Dzień dobry 18.01.12, 15:24
                                              Witam,u nas nadal piękna zima;smażyłam placki ziemniaczane;pozdrawiam.
                                              • iryska2604 Re: Styczniowe Dzień dobry 18.01.12, 16:53
                                                A ja dziś kleiłam pierogi,tzw.ruskie. Kiedyś u nas one sie nazywały "legnickie".No bo jak w barze mlecznym można było napisac "ruskie" jak niemal cala Legnica była zielona od mundurów?
                                                Zmogło mnie po południu,musiałam się na chwilkę przyłożyc.
                                                • waga_1949 Re: Styczniowe Dzień dobry 18.01.12, 18:57
                                                  Irysko, w Oławie też "były ruskie" i to duże koszary. Pogoda byle jaka, pod nogami breja, a w domu tak,że ...szkoda gadać.
                                                  • anerim Re: Styczniowe Dzień dobry 18.01.12, 20:39
                                                    waga_1949 napisała:

> Irysko, w Oławie też "były ruskie" i to duże koszary. Pogoda byle jaka, pod no
                                                    > gami breja, a w domu tak,że ...szkoda gadać.
                                                    >
                                                    Wago , jutro będzie nowy dzień, może pogoda będzie lepsza i nie będzie się wnosić do domusmile
                                                  • super.222 Re: Styczniowe Dzień dobry 19.01.12, 08:11
                                                    Witam. big_grin
                                                  • aga-kosa Re: Styczniowe Dzień dobry 19.01.12, 09:44
                                                    Świdnica na Dolnym Śląsku też była zamieszkała przez Armię Czerwoną.To były szychy z prokuratury na północną część armii.Trzeba przyznać, że prywatnie bardzo sympatyczni ludzie ze wszystkich stron Kraju Rad.
                                                    Mieli własny szpital, z którego my mieszkańcy korzystaliśmy w wyjątkowych przypadkach a już do okulisty (chyba Fiodorow się nazywał ) to chodziło tak dużo ludzi na operację zmniejszania krótkowzroczności, że polski okulista ( człowiek o wielkim nazwisku I to wszystko) doprowadził prawie do skandalu politycznego i Fiodorow wyjechał. Potem jakiś właściciel kliniki z Poznania proponował naszym okulistom wyjazdy do Moskwy, żeby się techniki nauczyli ale czytałam w gazecie,że miał ogromne kłopoty.
                                                    Przyznaję, że było kilka rodzin "ruskich" z którymi ruskie jadałam.
                                                    Teraz nie jadam . Mają za dużo węglowodanów. A za oknem zero, mokro i mgła. smile aga
                                                  • xy.5 Re: Styczniowe Dzień dobry 19.01.12, 14:02
                                                    Witam,u nas biało śniegu dosypuje,mrozik niewielki;miłego dnia.
                                                  • dominika.24 Re: Styczniowe Dzień dobry 19.01.12, 19:12
                                                    Pogodowo to lekka zima.Dziś doszłam do wniosku,ze lepiej przyjmować niż być przyjmowanym.Pani lekarz która mnie uprzejmie przyjęła ale była nie zadowolona że nie przytachałam jej wszelkich badań z roków 4-5 lat temu robionych.Natomiast urzędujący i kolędujący dziś proboszcz,któremu dałam kopertę z pewnym zastrzeżeniem,odpowiedział mi ,że niema żadnych dyrektyw by to było zabronione,no i było milej niż u pani lekarz aczkolwiek drożej.
                                                  • iryska2604 Re: Styczniowe Dzień dobry 19.01.12, 20:16
                                                    A u mnie w tym roku bez kolędy. Ja niańczyłam wnuczkę u nich a mąz był w pracy. Będziemy sie smazyc w piekle? Chlapa okropna, na drodze breja.Nigdzie nie wychodziłam ,jedynie po swieże bułki na śniadanie , jako ze mi piekarnia ostatnio pod dom podjeżdża.
                                                  • aga-kosa Re: Styczniowe Dzień dobry 20.01.12, 09:50
                                                    Dzień dobry.
                                                    Telefon mnie zbudził o 7 30 i dobrze bo o 7 40 widziałam wschód słońca na trzeźwo.
                                                    (Podkreślam, że na trzeźwo bo kiedyś jakiś satyryk zadawał Polakom takie pytanie; kto widział wschód słońca na trzeźwo? ). Było wyraźne na jaśniutkim niebie i zdawało się, że już przedwiośniem pachnie. No z zachodu idą chmury. aga
                                                  • anerim Re: Styczniowe Dzień dobry 20.01.12, 10:58
                                                    Czyjś uśmiech
                                                    i dzień dobry
                                                    co nie wiem
                                                    kto to

wróble na krzaku
                                                    jak zimowe kwiaty

zapach perfum
                                                    przy otwieraniu szafy

smak porannej kawy

sobremesa

i ktoś do kochania
                                                    od tak dawna
                                                    że aż oczywiste
                                                    więc na końcu
                                                    zamiast na początku

cieszę się tobą
                                                    nowy dniu

• xy.5 Re: Styczniowe Dzień dobry 20.01.12, 16:04
                                                    Witam,jeszcze leży śnieg ale już chlapa i wiatr;miłego wypoczynku wieczorem.
                                                  • super.222 Re: Styczniowe Dzień dobry 20.01.12, 18:36
                                                    W Warszawie podobno wielka śnieżyca.
                                                    Apel do mieszkańców żeby nie wychodzili
                                                    jak nie muszą. Pozdrowienia. big_grin
                                                  • iryska2604 Re: Styczniowe Dzień dobry 20.01.12, 19:39
                                                    Rano waliły takie wielkie płatki sniegu -myślałam że zima wróciła.Niestety, wszystko stopniało.
                                                  • waga_1949 Re: Styczniowe Dzień dobry 20.01.12, 20:28
                                                    aga-kosa napisała:

> Świdnica na Dolnym Śląsku też była zamieszkała przez Armię Czerwoną.To były szy
                                                    > chy z prokuratury na północną część armii.Trzeba przyznać, że prywatnie bardzo
                                                    > sympatyczni ludzie ze wszystkich stron Kraju Rad.
                                                    > Mieli własny szpital, z którego my mieszkańcy korzystaliśmy w wyjątkowych przyp
                                                    > adkach a już do okulisty (chyba Fiodorow się nazywał ) to chodziło tak dużo lud
                                                    > zi na operację zmniejszania krótkowzroczności, że polski okulista ( człowiek o
                                                    > wielkim nazwisku I to wszystko) doprowadził prawie do skandalu politycznego i F
                                                    > iodorow wyjechał. Potem jakiś właściciel kliniki z Poznania proponował naszym o
                                                    > kulistom wyjazdy do Moskwy, żeby się techniki nauczyli ale czytałam w gazecie,ż
                                                    > e miał ogromne kłopoty.
                                                    > Przyznaję, że było kilka rodzin "ruskich" z którymi ruskie jadałam.
                                                    > Teraz nie jadam . Mają za dużo węglowodanów. A za oknem zero, mokro i mgła. smile
                                                    > aga

Otóż to. Armia Czerwona w Polsce była. I dlatego śmieszy mnie to,co pisze prasa prawicowa. Bo piszą,że byliśmy pod okupacją radziecką a zaraz po tym,że interwencja wojsk radzieckich nam nie groziła i stan wojenny był bezprawny.
    • waga_1949 Re: Styczniowe Dzień dobry 20.01.12, 20:29
      Pogoda iście listopadowa. Zniknęły resztki śniegu, wokół kałuże. czekam na jutrzejsze odwiedziny z okazji wiadomo jakiej.
      • anerim Re: Styczniowe Dzień dobry 21.01.12, 09:24
        Miłego dnia, słyszałam kiedyś takie powiedzenie, że w sobotę choć na chwilę musi błysnąć słońce, bo Matka Boska w tym dniu suszyła pieluszki smile
        • super.222 Re: Styczniowe Dzień dobry 21.01.12, 12:08
          Dzień dobry.
          Zabieram się do tworzenia pyszności
          w postaci faworków, inaczej chrustu.http://emots.yetihehe.com/2/roza.gif
          • xy.5 Re: Styczniowe Dzień dobry 21.01.12, 16:46
            Witam,śniegu dosypało nocą ale mrozu nie ma i jest chlapa,miłej soboty.
            • iryska2604 Re: Styczniowe Dzień dobry 21.01.12, 18:08
              U nas słońce nie błysnęło ani na sekundę.Cały dzień było jesiennie a pod wieczór istna zimowa zadymka. Zwariowana pogoda.
        • waga_1949 Re: Styczniowe Dzień dobry 21.01.12, 18:43
          anerim napisała:

> Miłego dnia, słyszałam kiedyś takie powiedzenie, że w sobotę choć na chwilę mus
          > i błysnąć słońce, bo Matka Boska w tym dniu suszyła pieluszki smile

Z tego wynika,że na Dolnym Śląsku pieluszek nie suszyła. Na dzisiaj zrobiłam sernik na zimno, szarlotkę,sałatkę jarzynową i rybę po grecku. Jutro szykuje obiad dla całej gromady, mówiąc,że to dziadek obiad przygotuje. Nie dodałam, że moimi "ręcyma", bo dziadek do gotowania dwie lewe ręce ma.
          • anerim Re: Styczniowe Dzień dobry 21.01.12, 21:09
            Wago, miałaś tyle pracy, może nie zauważyłaś smile?
            • xy.5 Re: Styczniowe Dzień dobry 22.01.12, 09:49
              Witam,dosypało u nas przez noc i jeszcze sypie,jest lekki mrozik;miłej niedzieli.
              • super.222 Re: Styczniowe Dzień dobry 22.01.12, 12:30
                Jeszcze wczoraj było zimowo.
                Dzisiaj od rana pada intensywnie ... deszczem.
                Dzień dobry.
                • iryska2604 Re: Styczniowe Dzień dobry 22.01.12, 15:11
                  Znowu wyje okrutnie w kominie - wichura jak diabli.Nie lubię takiego wycia,zaraz sie robię nerwowa. Dziadek dzis zadowolony bo wnuczka pamietała i zadzwoniła. Jutro jedziemy po nią i będziemy swiętowac cały tydzień.
              • waga_1949 Re: Styczniowe Dzień dobry 22.01.12, 17:22
                xy.5 napisała:

> Witam,dosypało u nas przez noc i jeszcze sypie,jest lekki mrozik;miłej niedziel
                > i.

Że tak powiem, sprawdzę. W tygodniu jedziemy na pogrzeb na Lubelszczyznę to zobaczę może prawdziwą zimę. U nas, na Dolnym Śląsku takich zim niestety nie ma.Choćby wczoraj i dzisiaj- pada deszczośnieg, czarno,ponuro ani śladu bieli.
                • xy.5 Re: Styczniowe Dzień dobry 23.01.12, 16:44
                  Witam,rano był mrozik i ślisko a teraz chlapa,bo padał deszcz ze śniegiem;miłego dnia i tygodnia.
                  • waga_1949 Re: Styczniowe Dzień dobry 23.01.12, 18:21
                    U mnie zimy nie widać. Ale jedziemy na trzy dni w lubelskie, to może tam zobaczymy. Pamiętam kilkanaście lat wstecz, w marcu. U nas po śniegu nie było już nawet wspomnienia, a tam - na odcinku 3 km, aby dojechać do teściów, jechaliśmy w tunelu śnieżnym, szerokości 1 samochodu.Tunel śniegu wyższy od autobusu. Pierwszy i jak na razie ostatni raz widziałam coś takiego.
                    • anerim Re: Styczniowe Dzień dobry 24.01.12, 10:04
                      Zapadliście w zimowy sen? Miłego więc snusmile
                      • xy.5 Re: Styczniowe Dzień dobry 24.01.12, 13:04
                        Witam,owszem pospałam do 7 ale żeby zapadać w sen zimowy to jeszcze nie,pospacerowałam
                        bo jest lekki mrozik i świeci słonko ale jest ślisko,przymarzło to co wczoraj się stopiło ;miłego dnia.
                        • aga-kosa Re: Styczniowe Dzień dobry 24.01.12, 13:57
                          Było do południa tak ładnie, nawet teraz jak na styczeń jest dobrze, że trudno było nie wyjść z domu; fryzjer, spacer z psem , nanoszenie drew do kominka a teraz Macierewicz ... uncertain aga
                          • super.222 Re: Styczniowe Dzień dobry 24.01.12, 14:52
                            Lekki mrozik, słonecznie.
                            Dzień dobry. big_grin

W ciemności z nominacją do Oscara
                            w kategorii najlepszy film nieanglojęzyczny.
                            Oj! Będzie się działo! big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin
                            • iryska2604 Re: Styczniowe Dzień dobry 24.01.12, 19:21
                              Wróciła nocą zima, zapadało na biało. Mam u siebie wnuczkę więc i spacerek był - a pogoda dzis była przepiękna.Uśmiałysmy sie co niemiara bo zawsze towarzyszą mi psy a od niedawna mam kota (ma jakies 9 m-cy) który nauczył sie z nami chodzić i tak pociesznie gania sie z psami.
                              • anerim Re: Styczniowe Dzień dobry 24.01.12, 21:26
                                Wróciłam z kina, obejrzałam "W ciemności " A. Holland. Ciężki, oblepiający, nie namawiam.
                                • super.222 Re: Styczniowe Dzień dobry 25.01.12, 11:26
                                  Witam !. big_grin Pochmurno, z małym opadem śniegu.

Na północy Włoch zanotowano wstrząs sejsmiczny o sile
                                  ok. 5 stopniu w skali Richtera. Mediolan i Turyn "zadrżały".
                                  (TVN 24 - godz. 10,29).
                                  • iryska2604 Re: Styczniowe Dzień dobry 25.01.12, 12:17
                                    Mieszkałam ponad 30 lat w Polkowicach. O matko,ile sie natrzęsłam ! Mglisto dzis...Na " W ciemności" się nie wybiorę, zbyt mnie to dołuje.Ponoć Więckiewicz wspaniały.
                                    • xy.5 Re: Styczniowe Dzień dobry 25.01.12, 15:42
                                      Witam,mrozik dzisiaj większy -6 i bardziej ślisko,miłego dnia.
                                      • super.222 Re: Styczniowe Dzień dobry 26.01.12, 07:45
                                        Dzień dobry.

Biało wszędzie, a w powietrzu srebrzyście.
                                        Piękny poranek! Miłego...http://emots.yetihehe.com/2/czas.gif
                                        • aga-kosa Re: Styczniowe Dzień dobry 26.01.12, 08:48
                                          Był bal, wielki bal, bal jak noc, bal jak...
                                          Miło było. Bo to zawsze miłe początki.Jak dobrze, że człowiek jeszcze może zawrócić sobie głowę nogami. A za oknem śliczny mroźny poranek. smile aga
                                          • xy.5 Re: Styczniowe Dzień dobry 26.01.12, 09:58
                                            Witam,poranek owszem piękny ale mrozik niczego sobie o 8 było -9,jest bardzo ślisko;na szczęście dzisiaj mam dzień domowy i nigdzie nie muszę wychodzić,wyjdę dopiero w południe;
                                            miłego dnia.
                                            • sagittarius954 Re: Styczniowe Dzień dobry 26.01.12, 12:57
                                              Ja jestem Robin Hood i ten , no Ivanhoe , tak ci władam kijkiem rehabilitacyjnym big_grinbig_grinbig_grin
                                              Bry wszystkim pieknościom smile
                                              • anerim Re: Styczniowe Dzień dobry 26.01.12, 18:01
                                                Obejrzałam "Rozstanie"- irański film będący wg. krytyków głównym pretendentem do
                                                Oscara, obok filmu A. Holland "W ciemności". Chociaż będę się cieszyć jeżeli zwycięży nasza, to całym sercem jestem za "Rozstaniem". Gdybym miała powiedzieć o czym jest ten film, powiedziałabym, że o uczuciach, o odpowiedzialności, prawdzie, kłamstwie, wyborach, o słabości, o sile, o kompromisie, o honorze, a przede wszystkim o miłości. Film ma doskonały scenariusz, powiedzieć że aktorzy są świetni to za mało , że reżyser stworzył wspaniały, wybitny, uniwersalny film, to będzie w sam raz. Po tym filmie patrzę na Iran innymi oczami, będę ten obraz nosić w sobie długo. Zauroczył mnie.
                                                • waga_1949 Re: Styczniowe Dzień dobry 26.01.12, 18:58
                                                  Wróciliśmy dzisiaj z Lubelszczyzny(powiat krasnystawski). Tam zima na całego - śnieg i - 10 stopni. A u nas lekki przymrozek i tyle. Pozdrawiam serdecznie.
                                                  • iryska2604 Re: Styczniowe Dzień dobry 26.01.12, 19:41
                                                    Oj, chyba da nam zima jeszcze popalic...U nas tez lekki mrozik jako ze zachodnia Polska to najcieplejszy region kraju,Słonecznie było a jako ze mam wnuczkę u siebie to i spacerek obowiazkowy.
                                                  • super.222 Re: Styczniowe Dzień dobry 27.01.12, 11:07
                                                    W tym roku ...takiego pięknego dnia jeszcze nie było.
                                                    Dołem biel, z góry słonce opromienia na złoto. kiss
                                                    Tmp. -8 stopni c

Ciasto na chrust dojrzewa w lodówce. Chwila na kawę,
                                                    bo jak zacznę zanurzać faworki w tłuszczu ... to trochę potrwa.

Miłego dnia ...kiss
                                                  • xy.5 Re: Styczniowe Dzień dobry 27.01.12, 15:46
                                                    Witam,dzisiaj nad ranem było -17 a teraz -12,miłego popołudnia.
                                                  • iryska2604 Re: Styczniowe Dzień dobry 27.01.12, 16:49
                                                    Mimo że dzień był piękny - ja nadal nie lubię zimy...
                                                  • waga_1949 Re: Styczniowe Dzień dobry 27.01.12, 20:34
                                                    Sama nie wiem-lubię zimę czy nie? Pewnie zależy od nastroju. W niedzielę mamy ze staruszkiem okrągłą rocznicę(40 wspólnych lat). Przygotowuję na jutro małe co nieco. Będą dzieci z rodzinami. Niestety,zabraknie syna. Ale jego dzieci będą.Miłego weekendu Wam życzę. Nie zmarznijcie za bardzo.