baska123 01.05.13, 20:04 Wiosennie pozdrawiam, na cieplejsze dni oczekując. Jabaśka. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xy.5 Re: Majowe powitania. 01.05.13, 21:47 Wzajemnie pozdrawiam i życzę wiosennego ciepła. Odpowiedz Link
waga_1949 Re: Majowe powitania. 02.05.13, 04:25 Dzień dobry. Od godziny pada,jest bardzo chłodno. Z nostalgią wspominam wycieczkę sprzed roku. Było bardzo ciepło, a w Budapeszcie nawet 35 stopni. Odpowiedz Link
xy.5 Re: Majowe powitania. 02.05.13, 12:17 Witam,u nas słonecznie ale zimno,wieje chłodny wiatr.Miłego dnia i udanego wypoczynku. Odpowiedz Link
waga_1949 Re: Majowe powitania. 02.05.13, 13:15 Mąż z córką i dwójką wnucząt zwiedzają Zamość. Pogoda nie najgorsza. ja zostałam w domu, z mamą, pogoda okropna-pada,momentami leje i jest bardzo chłodno. Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Majowe powitania. 02.05.13, 14:35 Witam majowo. Słońca nie mamy ale jest ciepło i bezwietrznie. Fajnie się jeździło rowerkiem. Teraz na gródek idę a potem po grillujemy Odpowiedz Link
skuter44 Re: Majowe powitania. 02.05.13, 22:11 W Zamościu jeszcze teraz mamy 17 stopni. Nie było deszczu i wiatru. Turyści dopisali. Nowe, duże parkingi wokół Starego Miasta były zapełnione. Odpowiedz Link
waga_1949 Re: Majowe powitania. 03.05.13, 05:11 A na Dolnym Śląsku wytrwale pada. Przed chwilą przeczytałam,że za sprawą zimnego frontu z Afryki maj będzie chłodny. A my za kilka dni jedziemy do Karpacza,chciałoby się połazić trochę po Karkonoszach. Mam nadzieję,że do tego czasu "wypada się" Odpowiedz Link
pia.ed Re: Majowe powitania. 03.05.13, 10:06 waga_1949 napisała: > Przed chwilą przeczytałam, że za sprawą zimnego frontu z Afryki maj będzie chłodny. Albo sie pomyliłaś, albo rzeczywiście tak napisali. Mnie z kolei gdzieś mignęło, ze wkrotce nastąpi ocieplenie z powodu ciepłego frontu z Północy ... Chyba świat się przewrócił do góry nogami .... Odpowiedz Link
skuter44 Re: Majowe powitania. 03.05.13, 10:22 Też tak pomyślałem. ....." Chyba świat się przewrócił do góry nogami" .... Nie przszkodzi mi na świętowanie. Idę np. na taniec. Ścislej mówiąc na Rynek Wielki naszego Starego Miasta gdzie będzie próba pobicia rekordu Ginessa . Chodzi o przekroczenie rekordu par tańczących poloneza. PS. Będę tylko widzem. Odpowiedz Link
super.222 Re: Majowe powitania. 03.05.13, 10:47 skuter44 napisał: > Też tak pomyślałem. ....." Chyba świat się przewrócił do góry nogami" .... > > Nie przszkodzi mi na świętowanie. Idę np. na taniec. Ścislej mówiąc na Rynek > Wielki naszego Starego Miasta gdzie będzie próba pobicia rekordu Ginessa . Chod > zi o przekroczenie rekordu par tańczących poloneza. > > PS. Będę tylko widzem. -------------------------------- Bo nie masz pary ??? Miłego dnia i opisz ile par brało udział i czy rekord został pobity. U mnie zimno i mokro. Siedzę w domu i zobaczę co dzieje się w Warszawie. Odpowiedz Link
skuter44 Re: Majowe powitania. 03.05.13, 11:01 No w Warszawie .... to dużo się dzieje. Ledwie łażę a więc o tańcu nie ma mowy. Potrzebna jest raczej miła opiekunka. I taką mam. -, - Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Majowe powitania. 03.05.13, 11:16 Witam. Słoneczka nie mamy, ale ciepło i przyjemnie. W mieście mamy kilka festynów itp. ale my nie lubimy takich "spędów" i zostajemy w domu. Spacer rowerowy oczywiście konieczny po rosołku, ale to sama przyjemność Odpowiedz Link
xy.5 Re: Majowe powitania. 03.05.13, 12:48 Witam,wczoraj po południu ociepliło się i rozjaśniło ale jakoś "pachnie" deszczem,zobaczymy a póki co miłego świętowania. Odpowiedz Link
czuk1 Re: Majowe powitania. 03.05.13, 20:23 U nas do 18,30 h było cieplutko (23 st) . Przyszły jednak rozległe chmury, na całej stronie zachodzniej i zaczęło się. Ciągle pada, było trochę piorunów i gradu. Imprezy świateczne zmieściły się w czasie pogodnym. Pobity został rekord Ginessa w masowości tańczenia Poloneza. Tańczyło blisko 250 par. Mam dokumentację foto. Zaraz potem nasza zasłuzona (najstarsza w Polsce) Orkiestra Symfoniczna imienia Karola Namysłowskiego dała piękny koncert na temat: "Witaj majowa jutrzenko". Były tam pieśni patriotyczne. Zaszokował mnie fragmnent koncowej pieśni . Zaśpiewano -" Ojczyznę wolną racz przywrócić Panie". pl.wikipedia.org/wiki/Orkiestra_Symfoniczna_im._Karola_Namys%C5%82owskiego_w_Zamo%C5%9Bciu www.namyslowiacy.pl/index.php skuter44=czuk1 Odpowiedz Link
super.222 Re: Majowe powitania. 04.05.13, 07:43 Mglisto i zimno. Musiałam włączyć grzejnik elektryczny. Roślinność pięknie się zazieleniła. Dzień dobry. Odpowiedz Link
skuter44 Re: Majowe powitania. 04.05.13, 10:28 17 st. Pochmurno. Ma być poprawa pogody. Ważne to dla turystów na Roztoczu. Odpowiedz Link
baska123 Re: Majowe powitania. 04.05.13, 20:23 Cześć Skuter44. Za życzenia dziękujemy. Tobie niech maj trwa cały roczek. W Łodzi coraz ładniejsze niebo i nieco cieplej. Odpowiedz Link
xy.5 Re: Majowe powitania. 04.05.13, 10:31 Witam,wczoraj nocą przeszła nad nami burza i przez kilka godzin nie było prądu.Po deszczu się ochłodziło. Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Majowe powitania. 04.05.13, 16:40 Wreszcie mamy słońce i ponad 20 stopni. Byłam na rowerku i robiłam na ogrodzie. Ale przyjemnie, aż chce się coś robić jak słońce świeci. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Majowe powitania ... 04.05.13, 20:41 czuk1 napisał: Zaszokował mnie fragment końcowej pieśni . Zaśpiewano " Ojczyznę wolną racz przywrócić Panie". No i teraz nie wiadomo ... wolną od Kaczyńskiego, czy wolną od Tuska? Odpowiedz Link
baska123 Re: Majowe powitania ... 04.05.13, 21:00 pia.ed nie wie, więc zapytała: "No i teraz nie wiadomo ... wolną od Kaczyńskiego, czy wolną od Tuska? " Ja wiem, moja ojczyzna powinna być wolna od zespołu głupota z tępotą. Nie wiem natomiast czy przeganiacze Tuska i innych "panujących" mają kandydatów na następnych "okupantów"? Jak nie masz nowych gaci, to starych nie wyrzucaj. Odpowiedz Link
skuter44 Re: Majowe powitania ... 04.05.13, 23:41 Zgoda. Jeszcze tak myślę (i zapytam w Orkiestrze) , może chodziło tu o tekst historyczny, oryginalny. To wtedy bym usprawiedliwił takie wczorajsze słowa. Odpowiedz Link
xy.5 Re: Majowe powitania ... 05.05.13, 15:14 Witam,pięknie dzisiaj a jutro jadę na działkę.Odezwę się po powrocie. Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Majowe powitania ... 05.05.13, 18:10 U nas też pięknie i byłam na długim rowerowym spacerze. Miłego wieczoru życzę Odpowiedz Link
super.zgredek Re: Majowe powitania ... 05.05.13, 18:15 Pięknie było/jest, ale dlaczego jakieś szczypawice grasują w powietrzu?? Wpadła mi taka przez dekolt [bo ciepło] i uchlała w bandzioch. Utłukłem diablicę! Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Majowe powitania ... 05.05.13, 18:30 Tulipanowe pole. Na żywo nie widziałam nigdy, ale syn mieszka w Holandii, jest na spacerze i przysłał mi zdjęcie, a ja wam Odpowiedz Link
waga_1949 Re: Majowe powitania ... 05.05.13, 19:39 Po kilku bardzo mokrych dniach,nareszcie piękny dzień. Moi bliscy dotarli wczoraj szczęśliwie z Lubelszczyzny,więc dzisiaj obowiązkowa wycieczka rowerowa. Tyle,że w lasach mokro, a ,że nie ma ścieżek rowerowych (są w obrębie osiedli), trochę niekomfortowo się jeździ. Świat jest piękny,ale zbulwersowało mnie to,że ludzie tak strasznie śmiecą. Przydrożne rowy pełne są worków ,zniszczonych zabawek, o opakowaniach po napojach nie wspomnę. Człowiek,który jest częścią przyrody, niszczy ją. Dla mnie rzecz nie do przyjęcia ani do pojęcia. Ale ja jestem wychowana w szacunku dla przyrody. Tak też wychowane są nasze dzieci i tak wychowywane są nasze wnuki. Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Majowe powitania ... 05.05.13, 19:44 Święte słowa i cała jestem z tobą. Nic mnie tak nie bulwersuje jak worki śmieci na poboczach, mało tego, nawet krzesła, muszle klozetowe i pralki. Brak słów na taki wandalizm, bo tak to postrzegam. Jak można? ja nawet papierek po cukierku przynoszę do domu. Odpowiedz Link
baska123 Re: Majowe powitania ... 06.05.13, 12:10 Mimo panującego zaśmiecania wody, powietrza, ziemi i mowy.... pozdrawiam cieplutko - Jabaśka. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Majowe powitania ... 06.05.13, 22:50 tamaryszek44 napisała: Jak można? ja nawet papierek po cukierku przynoszę do domu. Tak wychowałam syna ... Kiedy był malutki to kazałam mu papierek włożyć do mojej kieszeni. Długo musiałam go potem uczyć, ze ma własne kieszenie, bo ze starego przyzwyczajenia potrafił to robić nawet kiedy był nastolatkiem Odpowiedz Link
stedo Re: Majowe powitania ... 06.05.13, 13:15 Ciekawe czy nowa ustawa śmieciowa coś w tych sprawach zadziała. Odpowiedz Link
skuter44 Re: Majowe powitania ... 06.05.13, 22:32 Napisałem 4 maja, że zapytam w Orkiestrze czy śpiewając "Ojczyznę wolną racz przywrócić Panie" chcieli przekazać tekst historyczny, oryginalny. Zapytałem. Twierdzą, że musieli przekazać treść oryginalną pieśni. Przemyslalem problem. Uważam, że nie powinni tego robić. Odpowiedz Link
baska123 Re: Majowe powitania ... 07.05.13, 00:02 Do skuter44 . Wystarczy słowo przywrócić zastąpić słowem zachować. Jest to ingerencja w "prawo autorskie" ale nie przypuszczam, by takowa pociągnęła za sobą skargę do .... Trybunału czy gdzie indziej. -- baska123 Odpowiedz Link
skuter44 Re: Majowe powitania ... 07.05.13, 09:26 Mnie chodzi tylko o to, że spiewając tak jak czynią PiS-owcy Orkiestra wpisuje się czynnie do zycia politycznego. Ja (np.) teraz oceniam. To i tu jest ogniwo społeczne tej partii. - Odpowiedz Link
waga_1949 Re: Majowe powitania ... 07.05.13, 18:47 A najgorsze jest to,że PiS niby to chcąc wolnej Polski , tak na prawdę chce ją zniewolić. Odnośnie przyjemniejszych spraw- drzewka obsypane kwieciem aż miło. Czereśnie już pogubiły płatki, tylko pszczół nie słyszałam to i nie wiem,czy będą owoce. Szykujemy się na kilkudniowy wypad do Karpacza- nasze nieocenione dzieci coś zawsze wymyślą. A na jutro muszę coś wymyślić,bo moja Mama ma urodziny, osiemdziesiąte drugie. Dobrze jest mieć młodą mamę-zaledwie osiemnaście lat starsza ode mnie. Odpowiedz Link
baska123 Re: Majowe powitania ... 08.05.13, 10:55 Cudownie świeżo i czysto w powietrzu i zielono wokół, drzewka kwitną z czego pszczółki i inne fruwaki się cieszą, niebo szaro niebieskie, bez jednej chmurki. A to wszystko po wielkiej wczorajszej burzy z piorunami. Pozdrawiam. U mnie już 26°C. Jabaśka. Odpowiedz Link
waga_1949 Re: Majowe powitania ... 08.05.13, 16:18 Dzień dobry. Kolejny piękny dzień. Ale koniec tygodnia raczej z opadami. Nie zniechęci mnie to do wyjazdu. Muszę, po prostu muszę odetchnąć od problemów. Odpowiedz Link
waga_1949 Re: Majowe powitania ... 05.05.13, 19:41 pia.ed napisała: > czuk1 napisał: > Zaszokował mnie fragment końcowej pieśni . Zaśpiewano " Ojczyznę wolną > racz przywrócić Panie". > > > No i teraz nie wiadomo ... wolną od Kaczyńskiego, czy wolną od Tuska? > > Na pewno żyję w wolnym kraju. I z tego powodu jestem szczęśliwa. Nie wyobrażam sobie "wolności" pod rządami PiS-u i kleru. Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Majowe powitania ... 06.05.13, 21:48 Płatki z czereśni sie sypią jakby śnieg padał, az biało pod drzewkiem. Zapowiadają mokry maj, ale ciepły i zimne ogrodniki mają być w nocy bardzo zimne. Odpowiedz Link
super.222 Re: Majowe powitania ... 08.05.13, 17:47 Wróciłam od specjalisty od nóg. Zaraz wychodzę na zabiegi rehabilitacyjne. Wszędzie zielono aż się w głowie kręci. Gdzieś na zachodzie zachmurzyło się i słychać dalekie grzmoty. Żeby wytrzymało do mojego wyjścia, bo szkoda byłoby stracić zabiegi. Nie nerwujcie siem ... Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Majowe powitania ... 08.05.13, 19:54 Ja byłam na rowerku. Na pedałowałam się że ho ho Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Majowe powitania ... 08.05.13, 22:34 Komary dzis zaczęły latać. Po co i komu to diabelstwo jest potrzebne? Dzień był upalny, burzy ani deszczu na razie nie widac. Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Majowe powitania ... 09.05.13, 08:49 Witam w piękny i słoneczny poranek. Dziś sadzę fasolkę szparagową. U nas też wieczorem chmary komarów, a niby po srogiej zimie miało być ich mniej. Może to wina rozlewisk. Codziennie woda w Odrze i małych rzeczkach wyraźnie wyższa. Jak jeżdżę rowerem to rozlewiska zajmują coraz więcej obszarów do wylęgania się tego paskudztwa. Odpowiedz Link
baska123 Re: Majowe powitania ... 09.05.13, 15:19 Zabki i ptaszki mają wyżerkę, komary to też stworzenie boskie, tyle że koszmarnie swędzi po kontakcie osobistym. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Majowe powitania ... 09.05.13, 18:18 Miałam zamiar iść na imprezę w białej sukience w brązowe hafciki i z gołymi nogami. A co, jak wiosna to wiosna. Mąż poszedł do garażu i do domu wrócić nie mógł. Nie wiadomo skąd chmura, grzmoty, grad. Trzeba było się przeodziać. Ale za to rośliny są wdzięczne bo susza było ogromna. aga Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Majowe powitania ... 09.05.13, 20:43 U nas zagrzmiało, trochę pokapało i poszło bokiem. Musiałam podlewać. Poza tym dzień był upalny a dla mnie bardzo pracowity. Miłego wieczoru i spokojnej nocy życzę. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Majowe powitania ... 09.05.13, 21:20 A u mnie podlało. I po burzy znów było słońce - tak jak powinno być. Stworzenia boze juz sie plenią, jakos nie potrafię ich polubić, tym bardziej ze sie drapię... Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Majowe powitania ... 10.05.13, 09:46 Leje od rana i chłodno. Radykalna zmiana po wczorajszym dniu. Mimo to miłego dnia i weekendu. Odpowiedz Link
baska123 Re: Majowe powitania ... 10.05.13, 10:38 Na razie jest całkiem przyjemniutko. Czego wszystkim życzę. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Majowe powitania ... 10.05.13, 11:45 Wczoraj przed południem nazbierałam kwiatu mleczu i liści pokrzywy. Dzisiaj to wszystko "oprawiam" a deszcz za oknem pada i pada.. Pamiętacie taką audycję w "Trójce" ... " deszcz padał i padał, żona Aniela myła okna ''" i w pewnym momencie ogromny krzyk. Niech pada. Okien nie myję. aga Odpowiedz Link
skuter44 Re: Majowe powitania ... 10.05.13, 12:27 Ago. U mnie. Pokrzywy suszą się na pięknym słońcu a druga partia zmielona i w zamrażarce. - Sposoby stosowania, przyrzadzania - tylko w sieci. Doswidczenia brak. Pierwsza partia ma być na sałatkę a druga na herbatki. Chyba, że się mylę. Odpowiedz Link
paranormalny Re: Majowe powitania ... 10.05.13, 12:31 baska123 napisała: > Na razie jest całkiem przyjemniutko ... I to mnie skusiło do ubrania rowerowej kreacji! Dobrze, że wyjrzałem przez okno - sami parasolnicy ... No i jak tu schudnąć, Panie Premierze? Przecież nie będę pedałował w deszczu, bo się zaziębię i finanse ZUS'a obciążę Odpowiedz Link
baska123 Re: Majowe powitania ... 11.05.13, 17:04 Mokro i chł;odno. Pozdrawiam-Jabaśka. Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Majowe powitania ... 11.05.13, 18:25 Witam majowo, zlana do ostatniej suchej nitki majowym deszczem. Nie miała sie gdzie schować a 5 km. od domu na rowerze Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Poprawka! 11.05.13, 18:31 Witam majowo, zlana do ostatniej suchej nitki majowym deszczem. Nie miałam się gdzie schować a byłam 15 km. od domu na rowerze Jeszcze mi z grzywki chyba kapie i nie widzę co piszę Odpowiedz Link
skuter44 upalnie 11.05.13, 19:04 Kolejny dzień pieknej pogody .Temperatura pow. 27 stopni. Lekkie zachmurzenie po południu. Jutro ochłodzenie. Miejsce ? Roztocze i Kresy na terenie Polski. Piszę - "Kresy na terenie Polski" , bo kupiłem piękną i wartościową dla turystów książkę - "Najpiękniejsze miasta. Kresy". Prezentowane są tam miasta kresowe przedwojennej Polski (57 miast), ze zdjęciami najwiekszych tamtejszych zabytków. I najważniejsze - jest historia i stan dzisiejszy tych miast od Winnicy po Wilno. Zakup w Carefourze. Cena 7 zł. Odpowiedz Link
xy.5 Majowe powitania. 13.05.13, 17:40 Witam,cały tydzień byłam na działce a dzisiaj wróciłam.Skorzystałam z pięknej pogody i przy okazji trochę sie opaliłam,pozdrawiam. Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Majowe powitania. 13.05.13, 18:15 Witam. Słonecznie u nas ale chłodno, a ja cały dzień na ogrodzie robiłam. Miłego wieczoru Odpowiedz Link
xy.5 Re: Majowe powitania. 15.05.13, 18:59 Witam,u nas trochę pokropiło;miałam gości dzisiaj ale już pojechali. Odpowiedz Link
waga_1949 Re: Majowe powitania. 16.05.13, 05:22 Dzień dobry. ma być ciepło i bez opadów. Tak więc zakasuję rękawy i na działkę. Odpowiedz Link
xy.5 Re: Majowe powitania. 16.05.13, 06:59 Witam,jest chłodno i bez opadów.Muszę zrobić opłaty a potem też na działkę.Najgorsze są meszki,których mamy dostatek. Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Majowe powitania. 16.05.13, 15:26 U nas meszek na razie nie zauważyłam, ale komarów plaga. Niedaleko mamy rozlewiska Odry i chyba stąd. Dzionek cieplutki ale bardzo wietrzny. Zaprawiam szczaw na zimę a potem idę popedałować rowerkiem jak co wieczór. Ciężko będzie jak wiać nie przestanie, ale jak trza to trza Odpowiedz Link
monika0893 Re: Majowe powitania. 16.05.13, 15:41 A pro po " Majowych powitań " , gdyż pogoda dopisuje polecam super oferty na wakacje jakie znajdziecie na www.obokmorza.pl . Niskie ceny , a co więcej mnóstwo atrakcji , z pewnością będziecie zadowoleni Odpowiedz Link
super.222 Re: Majowe powitania. 16.05.13, 16:34 Właśnie dzisiaj 'zaklepałam' turnus w Busku. Ale miło, że do nas zawitałaś Moniko. Odpowiedz Link
xy.5 Re: Majowe powitania. 17.05.13, 10:39 Witam,nadal słonecznie.Wybywam na przydomowe grządki,miłego dnia. Odpowiedz Link
waga_1949 Re: Majowe powitania. 17.05.13, 11:11 U nas słonecznie i bardzo wietrznie. Na działce byłam od piątej do szóstej, teraz jestem z najmłodszą, dwuletnią wnuczką. Śpi,więc mam trochę luzu. Odpowiedz Link
super.222 Re: Majowe powitania. 17.05.13, 16:56 Witam: dzisiaj ostatnie dojście na zabiegi (dopiszę rehabilitacyjne), bo jak pia.ed przeczyta, to powie, że nie rozumie i pomyśli sobie jakie zabiegi ta superka uskutecznia... I żeby było weselej: Córka przyprowadza matkę do lekarza - Proszę - niech panienka się całkiem rozbierze - Panie doktorze, to moja mama jest chora - Aha, to niech starsza pani wystawi język ... ~~~~ Dziewczyna w szpitalu szuka gabinetu ginekologicznego Spotyka jakiegoś mężczyznę i pyta: - Czy pan jest ginekologiem? - Nie - ale obejrzeć mogę ... Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Majowe powitania. 17.05.13, 18:13 Witam. Posadziłam dziś cukinie, dynie i ogórki. Jakoś nie widać zimnych ogrodników to już chyba nie będą. Miłego wieczoru życzę Odpowiedz Link
xy.5 Re: Majowe powitania. 18.05.13, 07:22 Witam się i na grządki śpieszę,bo potem i upał i meszki nie pozwolą na to by tam być.Miłej soboty. Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Majowe powitania. 18.05.13, 13:27 U nas meszek jeszcze nie zauważyłam, ale komarów to plaga! Wieczorem nie dają wyjść na ogród. Dziś wzeszła fasolka szparagowa Odpowiedz Link
xy.5 Re: Majowe powitania. 19.05.13, 12:22 Upalny dzień u nas,szykuję się do jutrzejszego wyjazdu na działkę.Zostanę tam przez parę dni. Udanej niedzieli życzę. Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Majowe powitania. 19.05.13, 12:38 I u nas ciepło i słonecznie. Posiałam sałaty, ot mi się przypomniało rychło w czas! Miłej niedzieli i błogiego odpoczynku Odpowiedz Link
waga_1949 Re: Majowe powitania. 19.05.13, 15:27 Uff,jak gorąco. Od 9 do prawie 15, chodziliśmy po wrocławskim ZOO. Nogi weszły w ...... Nie byłam tam kilka lat. Ale widać,że nowy dyrektor ostro wziął się do pracy. Efekty widoczne gołym okiem. A jeszcze jak dokończą budowę Afrykarium ! Odpowiedz Link
xy.5 Re: Majowe powitania. 20.05.13, 06:45 Witam,upalnie od rana.Wyjeżdżam dziś na działkę na kilka dni.Miłego dnia i udanego tygodnia. Odpowiedz Link
baska123 Re: Majowe powitania. 20.05.13, 10:39 Odgłosy burzy nadciągającej słyszę. Muszę się wyłączyć. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Majowe powitania. 20.05.13, 18:45 U nas tak sobie , temperatura w sam raz, upału nie ma...Opadów póki co tez. Odpowiedz Link
waga_1949 Re: Majowe powitania. 20.05.13, 20:23 Nawet tęsknię za wiosenną burzą. Ale rano trochę pokropiło, chociaż chmury zapowiadały hohoho. Chwast,zwłaszcza lebioda rosną jak szalone. Trochę dzisiaj powalczyłam z nimi. Odpowiedz Link
super.222 Re: Majowe powitania. 22.05.13, 11:32 Wszyscy śpią ??? Dzień dobry. Co tam troszkę wyjdzie słoneczko, to zaraz napływają ciemne chmury i go zakrywają. Smętnie jakoś ... Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Majowe powitania. 22.05.13, 15:17 Witam. Pogoda licha ale deszczu nie widać a ten na prawdę by się przydał. Od wczoraj taki zapowiadają i nic. Posadziłam dziś zwisające pelargonie do skrzynek i po pikowałam wilca. Miłego dnia i więcej słońca dla wszystkich. Odpowiedz Link
waga_1949 Re: Majowe powitania. 22.05.13, 18:49 U nas ładnie,po południu z działki przegoniła mnie burza, taka prawdziwa. Tyle,że krótka. Ale trochę deszczu spadło. Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Majowe powitania. 23.05.13, 08:53 U nas zimno i mało słońca a deszczu brak. Moja działka to piaski i muszę podlewać coby coś rosło. Rododendron zakwitł Odpowiedz Link
waga_1949 Re: Majowe powitania. 23.05.13, 11:13 Na moich piaskach mimo wczorajszej ulewy, prawie sucho. Wczoraj było bardzo ciepło,dzisiaj chłodno. Odpowiedz Link
super.222 Re: Majowe powitania. 24.05.13, 07:23 Zimno!!! Żeby rozgrzać serca i zziębnięte nogi: www.youtube.com/watch?v=ui813qLkkpA Odpowiedz Link
super.222 Re: Majowe powitania. 24.05.13, 07:36 To samo, ino wierszowane: Obidi maju Chodze, śpiwom, pogwizdujem Choć na polu leje dysc, w dusy świci słonko Miłość toto porobiła miłość w głowie psoci mi, syćko sie mi pląto Tota nuta nie od Tater nie durowo, nie molowo ... Ptok mi śpiwo za usami psy sie drejom straśnie dziś smutne piosom wiryse a jo stale ni mom głowy by, ci, dziwce pedzieć to co jest nojwoźniejse Tota nuta ... Odpowiedz Link
baska123 Re: Majowe powitania. 25.05.13, 11:06 Czekam na ciepełko. Pogoda na czytanie, słuchanie albo oglądanie. Jeśli spacerek to w ciepłym ubraniu, wiatr dokucza. Pomyślnego dnia. Odpowiedz Link
super.222 Re: Majowe powitania. 25.05.13, 11:27 (...) Pogoda na czytanie, słuchanie albo oglądanie (...) Pisać również można. Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Majowe powitania. 25.05.13, 15:19 Zakwitł mój rododendron. Ale licha pogoda! co to za maj? Nie pada a wieje i zimno jak w lutym. Odpowiedz Link
super.222 Re: Majowe powitania. 25.05.13, 15:33 Tamaryszku ! ... dla mnie bomba ! Kwiat jest śliczny, ale to z powodu pięknego zdjęcia mój zachwyt. Ty tak sama? sfotografowałaś i wkleiłaś? Gratulacje. Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Majowe powitania. 25.05.13, 16:48 Naumiałam się, ale nie umiem robić ładnych zdjęć. Pstrykam bo wiem jak ale aparatu odpowiednio nie ustawię. Odpowiedz Link
super.222 Re: Majowe powitania. 27.05.13, 11:45 Duże przejaśnienia. Powodzenia na cały tydzień. Skacze toto, ale niezapominajka ... akurat. Odpowiedz Link
waga_1949 Re: Majowe powitania. 27.05.13, 19:46 Wczoraj " przedeptaliśmy" Ogród Botaniczny we Wrocławiu. jeszcze dzisiaj czuję to w nogach. Ale, oczywiście,było warto, bo jest przepiękny. Tylko było ciut za zimno. A dzisiaj takie nie wiadomo co w pogodzie. Wygląda,ze będzie burza i tak od kilku godzin. A ja obserwuję, bo za oknem mam pranie. Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Majowe powitania. 27.05.13, 20:00 U nas od kilku dni zapowiadają burze i opady a tu ani kropla nie spadła. Muszę podlewać bo diabelnie sucho na moich piaskach. Odpowiedz Link
super.222 Re: Majowe powitania. 28.05.13, 07:36 Całą noc padał deszcz, a teraz ... też pada. Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Majowe powitania. 28.05.13, 10:31 I ja doczekałam się deszczu, leje od rana, ale bardzo już był potrzebny więc niech leje nawet cały dzień. Nie dość że było sucho to jeszcze zimno i rośliny stanęły w miejscu. Jak od jutro według zapowiedzi przygrzeje to może rośliny ruszą ze wzrostem i kwitnieniem. Miłego dnia dla wszystkich a ja zmykam do kuchni coby bezczynność praktycznie wykorzystać Odpowiedz Link
xy.5 Re: Majowe powitania. 28.05.13, 12:22 Witam,właśnie wróciłam z działki,bo wypędził mnie deszcz.Jest mokro i nie da się tam wejść. Dzisiaj wieje wiatr,zachmurzone niebo i dość zimno.Mam ochotę na to by cały dzień przesiedzieć w domu.Miłego dnia,pozdrawiam. Odpowiedz Link
waga_1949 Re: Majowe powitania. 28.05.13, 13:32 U mnie pogoda taka,że chce się wołać:"wiosno,wróć!!!!" Odpowiedz Link
waga_1949 Re: Majowe powitania. 29.05.13, 11:47 Po piątej byłam na działce,zmarzłam okropnie. Ponadto zmokłam. Teraz z kolei gorąco. Kto zrozumie pogodę? Ja już się pogubiłam. Miłego dnia. Odpowiedz Link
xy.5 Re: Majowe powitania. 29.05.13, 13:00 Witam,od rana biegałam i załatwiałam sprawy urzędowe i robiłam zakupy,u nas słonecznie i wieje wiatr grządki schną może wieczorem pójdę na grządki o ile meszki mnie nie wypędzą,na działkę pojadę w poniedziałek znowu na tydzien jak mi nic nie przeszkodzi.Miłego dnia. Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Majowe powitania. 29.05.13, 19:10 Po wczorajszych opadach dziś było pięknie i mały deszczyk popołudniu. Rowerem zaliczyłam 27 km. a reszta dnia to zajęcia domowe i książka! Bardzo ciekawa - "Zazdrość" Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Majowe powitania. 30.05.13, 10:04 No i gdzie te słoneczko co na dzisiaj zapowiadali? Nie ma, pochmurno i ciemno. Może po południu...... Odpowiedz Link
xy.5 Re: Majowe powitania. 30.05.13, 11:04 Witam,u nas też słońca brak,chłodno i raczej zanosi się na deszcz,miłego wypoczynku. Odpowiedz Link
xy.5 Re: Majowe powitania. 31.05.13, 07:22 Witam,pada deszcz i chłodno,na grządki nie da się wejść,muszę pojechać na pocztę po przesyłkę poleconą,udanego dnia i lepszej pogody. Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Majowe powitania. 31.05.13, 08:26 Witam. Mokro, pochmurno i słońca nie widać, a już chyba dość tych deszczów. Pogoda niepewna i jak iść na rower? wczoraj mnie znowu zlało do suchej nitki. Miłego dnia dla wszystkich i więcej ciepełka Odpowiedz Link
super.222 Re: Majowe powitania. 31.05.13, 11:55 Po bardzo pochmurnym poranku zaświeciło słońce !!! Promienie przesyłam wszystkim tym, którzy jeszcze cierpią z powodu nadmiernych opadów i zimna. Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Majowe powitania. 31.05.13, 16:01 U nas od czternastej się fajnie wypogodziło, byłam na rowerku a teraz będę zaczynać weekendowe lenistwo Odpowiedz Link
baska123 Re: Majowe powitania. 31.05.13, 16:18 Idealna pogoda po wczorajszej burzy z podwójną tęczą na zakończenie. Piaszczyste grunty, więc woda wsiąka pędzikiem i jeśli nie popada, to podlewanie będzie konieczne. Tylko niech nie grzmi, bo psica strasznie się stresuje. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Majowe powitania. 31.05.13, 21:39 Zepsuła mi się zmywarka i to w chwili, kiedy wszystkie dzieci w domu. Nie nabierała wody. Na szczęście nasz wspaniały zięć powiedział, że ich zmywarka też nie nabierała wody i kiedy ją położył na boku żeby rozebrać - zmywarka się naprawiła. Wyciągnął z obudowy i okazało się, że w urządzeniu , które uruchomiało pompę padła mysz. Dzieci do informacji co się może zepsuć dopisały: mysz. Zmywarka chodzi a ja wiem dlaczego mam porcelanę na zapas. aga Odpowiedz Link