Dodaj do ulubionych

Dzień dobry w listopadzie.

01.11.13, 14:20
Witam.
Pierwszy listopad mamy, święto tych co odeszli, czas zadumy i wspomnień.
Obserwuj wątek
    • mobic Re: Dzień dobry w listopadzie. 01.11.13, 15:28
      Witam

------
      Nigdy nie zapominaj, ile zawdzięczasz tym, którzy żyli przed tobą.
    • waga_1949 Re: Dzień dobry w listopadzie. 01.11.13, 16:50
      Dobry wieczór. Piękny dzień, pogoda dopisała.
      • baska123 Re: Dzień dobry w listopadzie. 02.11.13, 13:42
        Miłego dnia.
        • tamaryszek44 Re: Dzień dobry w listopadzie. 02.11.13, 16:15
          Witam z doskoku, bo jestem mocno zajęta. Miłego popołudnia i reszty weekendu.
          • tamaryszek44 Re: Dzień dobry w listopadzie. 04.11.13, 12:42
            Witam i życzę miłego dnia i całego tygodnia. Co tu tak cicho? ja jestem mocno zajęta a wy?
            • sagittarius954 Re: Dzień dobry w listopadzie. 04.11.13, 12:45
              pisze się ....
              • skuter44 Re: Dzień dobry w listopadzie. 04.11.13, 12:48
                ....czyta się....
                • waga_1949 Re: Dzień dobry w listopadzie. 04.11.13, 16:55
                  "...myśli się..."
                  • baska123 Re: Dzień dobry w listopadzie. 05.11.13, 10:53
                    Kiepska pogoda na tym naszym Forum.
                    Za oknem chłodno, wietrznie ale sucho na pocieszenie.
                    Miłego dnia-JaBaśka.
                    • tamaryszek44 Re: Dzień dobry w listopadzie. 05.11.13, 15:39
                      Witam. Pogoda jesienna, mgła i słota. Nie lubię takiej pogody i sztucznego światła,
                      • iryska2604 Re: Dzień dobry w listopadzie. 05.11.13, 18:26
                        Nie jest tak źle.Gdyby jeszcze nie te antybiotyki...
                        • baska123 Re: Dzień dobry w listopadzie. 06.11.13, 10:31
                          Irenko. Odpędzam antybiotyki świeżym imbirem, kiwi, miodem wrzosowym, itd.
                          Jak do tej pory skutecznie. Polecam. Pozdrawiamkiss
                          • xy.5 Re: Dzień dobry w listopadzie. 06.11.13, 13:30
                            Witam,właśnie wróciłam.Za oknem zimno i deszcz.
                            • tamaryszek44 Re: Dzień dobry w listopadzie. 06.11.13, 16:09
                              U nas też zimno i mokro.
                              Witam i miłego popołudnia zyczę.
                              • xy.5 Re: Dzień dobry w listopadzie. 07.11.13, 09:06
                                Witam,słonecznie od rana i zaległości moc w domu po wyjeździe.W sobotę przyjadą dzieci i pobędą do wtorku.Potem pozałatwiam bieżące sprawy i znowu pojadę do mamy.Udanego dnia,pozdrawiam.
                                • super.222 Re: Dzień dobry w listopadzie. 07.11.13, 10:13
                                  Padało wczoraj, padało w nocy i teraz też pada.
                                  Szaro, buro ... brrr. Jakieś pocieszenie? .... big_grinhttp://s19.rimg.info/48369fe6267d401eb52e1384836ccc9d.gif
                                  • baska123 Re: Dzień dobry w listopadzie. 07.11.13, 11:06
                                    Wiecznie padać nie będzie... przecież.
                                    Taka sobie pocieszanka.
                                    • waga_1949 Re: Dzień dobry w listopadzie. 07.11.13, 13:47
                                      W końcu to listopad. I tak aura była łaskawa długo.
                                      • tamaryszek44 Re: Dzień dobry w listopadzie. 07.11.13, 14:31
                                        U nas ciepło ale mokro i mocno wieje. Podobno ma być jeszcze ciepło.
                                        Witam. Pitraszę bigos dla syna. Jutro nas odwiedzi i zabierze go w słoikach na obczyznę.
                                        • xy.5 Re: Dzień dobry w listopadzie. 08.11.13, 15:51
                                          Witam,dzisiaj u nas ciepło i słonecznie,wiał ciepły wiaterek.Od rana byłam w miasteczku,szewc
                                          naprawił butki od ręki,zakupy zrobione,spacer jesienny zaliczony.Piję popołudniową kawę i odpoczywam,miłego wypoczynku życzę.
                                          • tamaryszek44 Re: Dzień dobry w listopadzie. 08.11.13, 17:11
                                            Witam i miłego weekendu życzę. Ja goszczę syna więc znikam coby się nim nacieszyćsmile
                                            • waga_1949 Re: Dzień dobry w listopadzie. 08.11.13, 19:22
                                              Dobry wieczór. Luzik, nasza nastolatka pojechała do Wrocławia do cioci(naszej córki). Jak to mówią, młodych nie ma, chata wolna. Życzę Wam udanego weekendu.
    • julinka601 Re: Dzień dobry w listopadzie. 09.11.13, 09:58
      Pozdrawiam z kuracji nad listopadowym Bałtykiem. Nic to,ze ciężkie ,czarne chmury na niebie a ja sobie podśpiewuję "W goracym sloncu Casablanki" i jest cudownie.Rytm dnia wyznaczają pory zabiegów i posiłków oraz rózne przyjemności. Toż to 21 niedziel za kupą. Wracam 19 listopada.
      Serdecznosci.
      • xy.5 Re: Dzień dobry w listopadzie. 09.11.13, 10:03
        Witam i serdecznie pozdrawiam Julinko,miłego wypoczynku.Czekam na przyjazd córki i pitraszę.
        Udanej soboty.
        • baska123 Re: Dzień dobry w listopadzie. 09.11.13, 10:55
          Przez chwilę było u mnie lato, jednak chmurki zasłoniły, było i się skończyło.
          Pogodnego dnia.
          • tamaryszek44 Re: Dzień dobry w listopadzie. 09.11.13, 16:26
            Witam miło i życzę miłego długiego weekendu. Ja będę nic nie robićsmile dwa dni gotowałam i wekowałam zapasy dla syna, zabrał i pojechał a ja teraz będę brzuchem do góry leżeć i nic nie robić.
            • xy.5 Re: Dzień dobry w listopadzie. 10.11.13, 10:53
              Witam,dzisiaj ciepło ale pada deszcz i ponury dzionek.Udanej niedzieli.
              • tamaryszek44 Re: Dzień dobry w listopadzie. 10.11.13, 17:35
                Witam. Miłego popołudnia i poniedziałku.
    • xy.5 Re: Dzień dobry w listopadzie. 11.11.13, 08:54
      Witam,chłodno,ponuro ale nie pada póki co.Udanego dnia.
      • super.222 Re: Dzień dobry w listopadzie. 11.11.13, 12:03
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/5,114944,14705100,Marek_Raczkowski_w_Gazeta_pl__WSZYSTKIE_RYSUNKI_.html
        .
        Wyrazy współczucia, zazdrości, radości ... od oglądaczy telewizyjnych. big_grin
        • tamaryszek44 Re: Dzień dobry w listopadzie. 11.11.13, 17:39
          Witam. Miłego wieczoru życzęsmile
          • super.222 Re: Dzień dobry w listopadzie. 11.11.13, 18:21
            big_grin big_grin
            • baska123 Re: Dzień dobry w listopadzie. 11.11.13, 20:17
              Cześć Superki!
              • xy.5 Re: Dzień dobry w listopadzie. 12.11.13, 08:21
                Witam,zamglony dzień od rana i tylko +5,udanego dnia.
                • tamaryszek44 Re: Dzień dobry w listopadzie. 12.11.13, 16:08
                  Witam w chłodny, ale pogodny wtorek. Kiszę kapustę, sprzątam i urwanie głowy mam jak zwykle.
                  Miłego wieczorusmile
                  • super.222 Re: Dzień dobry w listopadzie. 12.11.13, 16:10
                    big_grin big_grin
                    • baska123 Re: Dzień dobry w listopadzie. 12.11.13, 19:02
                      Witam z Superkami.
                      Dobry wieczór.
                      • xy.5 Re: Dzień dobry w listopadzie. 13.11.13, 08:42
                        Witam,chłodno u nas i mgliście.Udanego dnia.
                        • aga-kosa Re: Dzień dobry w listopadzie. 13.11.13, 10:28
                          Mimo mgły i chłodu witam gorąco. Od jutra zaczynają się andrzejki. ...
                          " choć mi się głos troszeczkę łamie
                          i krok się chwieje - jak nie przystoi damie...
                          Frywolny żart i głośny śmiech
                          to W MOIM WIEKU ..już nie grzech...
                          Pamiętacie z czego cytat bo za mną chodzi od samego rana. smile aga
                          • baska123 Re: Dzień dobry w listopadzie. 13.11.13, 16:24
                            Aria ze śmiechem:
                            www.youtube.com/watch?v=fXAMpuBi8Ew
                            • baska123 Re: Dzień dobry w listopadzie. 13.11.13, 16:29
                              I jeszcze jedna śmieszka w arii ze śmieszkiem,
                              może nawet lepsza niż Brodzińska, szczersza jakby
                              www.youtube.com/watch?v=7vZe8zDifbk
                              • tamaryszek44 Re: Dzień dobry w listopadzie. 13.11.13, 16:32
                                Witam was. Zakopałam się w firany, całe lato kupowałam i czas zacząć cos z nich tworzyć.smile
                                • mobic Re: Dzień dobry w listopadzie. 13.11.13, 20:11
                                  Witam
                                  • julinka601 Re: Dzień dobry w listopadzie. 14.11.13, 08:37
                                    Pozdrawiam z jesiennego Kolobrzegu. Jeszcze kilka dni i wracam do rzeczywistości.
                                    • xy.5 Re: Dzień dobry w listopadzie. 14.11.13, 09:22
                                      Pozdrawiam Julinko,u nas dziś słonecznie.Udanego dnia wszystkim.
                                      • super.222 Re: Dzień dobry w listopadzie. 14.11.13, 09:26
                                        Jak ten czas szybko leci. Dopiero wyjechała i już myśli o powrocie.
                                        Morza szum? ptaków śpiew ? ... pewnie nie. Pozdrowienia big_grin
                                        • tamaryszek44 Re: Dzień dobry w listopadzie. 14.11.13, 14:24
                                          Witam jak zwykle z doskoku. Zakisiłam biała i czerwoną kapustę i teraz biorę się za firany.
                                          Milutkiego dnia wam zyczę.
                                          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/jf/ie/9lmq/1Au9kDSMRjnKUsCZHX.jpg
                                          • xy.5 Re: Dzień dobry w listopadzie. 15.11.13, 09:10
                                            Witam.Tamaryszku moja czerwona kapustka wyglądała podobnie a potem zmieniła barwę na
                                            bardziej czerwoną.Wszyscy jesteśmy smakoszami kiszonek.Mój brat za jednym przysiadem zjada
                                            wszystką z salaterki i bardzo sobie chwali taką surówkę.Dzisiaj u nas chłodno,bo +3 a na trawie widać szron.Udanego dnia.
                                            • super.222 Re: Dzień dobry w listopadzie. 15.11.13, 09:42
                                              Dzień dobry big_grin

Śnieg - podobno - spadnie dopiero w grudniu.
                                              A to oznacza, że takie szare dni wypełnia nam listopad.

Wczoraj późnym wieczorem dostarczono mi opłatek.
                                              Byłam na liście z nazwiska i imienia, z rubryczką na
                                              *ofiarowaną* sumkę i moim podpisem potwierdzającym
                                              wpłatę. big_grin. Wpłaty były od 5 do 20 złotych - dobrowolne.
    • julinka601 Re: Dzień dobry w listopadzie. 15.11.13, 10:54
      Morze jest piekne o każdej porze roku i mruczy sobie albo czasami ryczy donośnie a mewy drą się jak opętane. Lubię te odgłosy natury. Pozdrawiam
      • tamaryszek44 Re: Dzień dobry w listopadzie. 15.11.13, 14:42
        Witam serdecznie i miłego dnia życzę. Kapusta jest pyszna, mimo ze jeszcze słabo kwaśna. Zagości taka na naszym stole na zawszesmile
        • xy.5 Re: Dzień dobry w listopadzie. 16.11.13, 08:09
          Witam,dzisiaj +3 tylko i mgliście za oknem.Miłego dnia.
          • super.222 Re: Dzień dobry w listopadzie. 16.11.13, 11:45
            http://s17.rimg.info/4c2f34ff1a22e3fad3ed908e9664ec26.gif

Dzień na pogaduszki. Miłego ... big_grin
            • tamaryszek44 Re: Dzień dobry w listopadzie. 16.11.13, 16:36
              A ja zajeta od rana krzątaniną w domu. Witam serdecznie i miłego weekendu życzę.
              • xy.5 Re: Dzień dobry w listopadzie. 17.11.13, 12:07
                Witam,udanej i spokojnej niedzieli i jeśli się da to dobrej pogody i ciepełka.Pozdrawiam.
                • super.222 Re: Dzień dobry w listopadzie. 17.11.13, 12:26
                  O jeden skok pokrętło kaloryfera.
                  Jest zimno. W kościele też było zimno - proboszcz oszczęðza
                  na ogrzewaniu. Przed kościołem zbiórka dla ofiar tajfunu.

Taka niedziela ... ;D
                  • tamaryszek44 Re: Dzień dobry w listopadzie. 17.11.13, 13:26
                    Witam i życzę miłej niedzieli.
                    • waga_1949 Re: Dzień dobry w listopadzie. 17.11.13, 18:13
                      Dobry wieczór. Życzę udanego końca weekendu.
                      • tamaryszek44 Re: Dzień dobry w listopadzie. 18.11.13, 12:58
                        Witam w zimny ale słoneczny poniedziałek. Miłego tygodnia i dobrej pogody życzę.
                        • xy.5 Re: Dzień dobry w listopadzie. 18.11.13, 21:55
                          Dobry wieczór,nabiegałam się dzisiaj a jutro raniutko wyjazd i powrót późnym wieczorem.
                          Udanego tygodnia.
                          • tamaryszek44 Re: Dzień dobry w listopadzie. 19.11.13, 15:49
                            Dzień dobrysmile
                            Ale zimno sie robi, mgła i wilgoć przeszywa na wylot. Brrr
                            • waga_1949 Re: Dzień dobry w listopadzie. 19.11.13, 17:51
                              Lubię jesień, więc jej kaprysy nie są mi straszne.Można jeszcze poszaleć na działce. Gorsze dla mnie są upały. Źle je znoszę od zawsze.
                              • tamaryszek44 Re: Dzień dobry w listopadzie. 20.11.13, 15:40
                                A ja upały kocham. Dziś niestety powtórka z wczoraj.
                                Witam i miłego dnia życzę.
                                • xy.5 Re: Dzień dobry w listopadzie. 20.11.13, 19:44
                                  Dobry wieczór,wczoraj i dzisiaj było ciepło i słonecznie a na jutro zapowiada się zimno oraz deszcz a może deszcz ze śniegiem.Znowu wyjeżdżam na kilka dni,wrócę w przyszłym tygodniu,pozdrawiam.
                                  • waga_1949 Re: Dzień dobry w listopadzie. 21.11.13, 12:57
                                    Ciągle podróżujesz, ja z kolei jestem ostatnimi czasy uwiązana. Wczoraj sporo u mnie popadało, dzisiaj za to nie. Jak na tę porę roku - nie mam zastrzeżeń do aury.
    • julinka601 Re: Dzień dobry w listopadzie. 21.11.13, 15:29
      Wróciłam i mam nadzieję zagościć dłużej w domu. Kocham powroty, chyba po to wyjeżdżam. Byłam na ongielskim i i teściowej a teraz idę na pilates. Miłego wieczoru.
      • tamaryszek44 Re: Dzień dobry w listopadzie. 21.11.13, 16:21
        Wszystkiego dobrego Julinko smile
        Witam życzliwie i nie tylko dziś a zawsze. Miłego dzionkasmile
        • tamaryszek44 Re: Dzień dobry w listopadzie. 22.11.13, 20:38
          Dzień dobry i dobranoc za jednym razem.
          • tamaryszek44 Re: Dzień dobry w listopadzie. 23.11.13, 12:57
            A co to? tylko ja sie witam?
            Hejka kochani i miłego weekendusmile
            • baska123 Re: Dzień dobry w listopadzie. 23.11.13, 14:47
              Witam wszystkich-JaBaśka.
              • waga_1949 Re: Dzień dobry w listopadzie. 25.11.13, 12:10
                Dzień dobry wszystkim. Od grudnia mam mieć więcej 'luzu". Pozdrawiam wszystkich.
                • tamaryszek44 Re: Dzień dobry w listopadzie. 25.11.13, 12:29
                  Ja też miło pozdrawiam i życzę udanego dnia i tygodnia. Witam słoneczniesmile
                  • waga_1949 Re: Dzień dobry w listopadzie. 26.11.13, 14:28
                    Dzień dobry.Mieliśmy dzisiaj przedsmak zimy, tyle że śnieg od razu topniał. Miłego dnia.
                    • xy.5 Re: Dzień dobry w listopadzie. 26.11.13, 16:23
                      Dobry wieczór,witam wieczorową porą.Niedawno wróciłam,piję gorącą herbatkę i odpoczywam.U nas też ochłodziło się,pojawił się lód na kałużach i pojawiły się na moment płatki śniegu,pozdrawiam.
                      • waga_1949 Re: Dzień dobry w listopadzie. 27.11.13, 10:21
                        Dzień dobry. U mnie przymrozek pada śnieg. Za to słoneczko pięknie świeci. Pozdrawiam cieplutko.
                        • baska123 Re: Dzień dobry w listopadzie. 27.11.13, 13:58
                          Ładnie lecz chłodno.
                          Pozdrawiam ciepło-Jabaśka.
                          • super.222 Re: Dzień dobry w listopadzie. 27.11.13, 14:13
                            Ładnie ... nie powiem. Nawet słoneczko takie ładne.
                            Ślicznie pozdrawiam i życzę - oby tak dalej z pogodą.
                            Bo nie jest jeszcze bardzo źle.
                            • tamaryszek44 Re: Dzień dobry w listopadzie. 27.11.13, 15:36
                              I my mamy słońce, ale troszkę poniżej zera i nawet lekko poprószyło śniegiem. Witam milutko i cieplutko się trzymajcie.
                              • xy.5 Re: Dzień dobry w listopadzie. 27.11.13, 17:09
                                Witam,rano było chłodno i przymrozek a w południe słonecznie.Załatwialiśmy urzędowe sprawy w miasteczku.Przy okazji zaliczyłam spacer w listopadowym słoneczku.Padł nam wieloletni telewizor.Pozdrawiam cieplutko i miłego wypoczynku życzę.
                                • aga-kosa Re: Dzień dobry w listopadzie. 27.11.13, 19:03
                                  Pranie miałam na sznurach i jest wszystko suche i pachnące. W taki dzień - dusza śpiewa. smile aga
                                  • super.222 Re: Dzień dobry w listopadzie. 28.11.13, 08:19
                                    Mglisto, ciemno i jakoś tak ... ponuro.
                                    Ciśnienie mi skacze, raz za wysokie, raz za niskie.
                                    Niedobrze mi z tym.
                                    • xy.5 Re: Dzień dobry w listopadzie. 28.11.13, 08:55
                                      Witam,za oknem +1 tylko a poza tym szarość.Superko zdrówka!Udanego dnia wszystkim!
                                      • tamaryszek44 Re: Dzień dobry w listopadzie. 28.11.13, 18:06
                                        Aga śpiewa, Superce niedobrze.
                                        Teraz pogoda raczej nie sprzyja dobremu samopoczuciu. Mi nastroje się wahają, nie ciśnienie a humory.
                                        Witam i miłego wieczoru życzę.
                                        • xy.5 Re: Dzień dobry w listopadzie. 29.11.13, 09:15
                                          Witam,dzisiaj cieplej nieco bo +4,nie pada i widać lekko niebieskawe niebo,pojawilo się słońce.
                                          Za godzinkę wychodzę na zakupy,wieczorkiem odwiedzi mnie koleżanka.Udanego dnia i dobrej
                                          pogody!
                                          • tamaryszek44 Re: Dzień dobry w listopadzie. 29.11.13, 15:00
                                            Pogodę to u nas mamy fatalną. Szaro i buro.
                                            Witam i miłego popołudnia życzę.
                                            • aga-kosa Re: Dzień dobry w listopadzie. 29.11.13, 15:37
                                              Wczoraj byliśmy na andrzejkach - mnie energia rozpiera i chętnie - mimo szarej pogody - na kolejne bym się wybrała. Mąż się waha wink.
                                              Na razie to rozłupałam wiadro orzechów - chyba święta idą... smile aga
                                              • waga_1949 Re: Dzień dobry w listopadzie. 29.11.13, 15:45
                                                Dzień dobry. Ależ ciemno się zrobiło w biały dzień. Ani chybi coś spadnie.
                                                • xy.5 Re: Dzień dobry w listopadzie. 30.11.13, 08:52
                                                  Witam,deszcz ze śniegiem u nas i ślisko.Udanej soboty!
                                                  • tamaryszek44 Re: Dzień dobry w listopadzie. 30.11.13, 10:45
                                                    Witam w szaro burą sobotę, oby humorek jednak był jaśniejszy. Miłego weekendu dla wszystkich.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka