Dodaj do ulubionych

Grudniowe powitania.

01.12.13, 12:36
Miłego pierwszego dwunastego dwa tysiące trzynastego!
Obserwuj wątek
    • xy.5 Re: Grudniowe powitania. 01.12.13, 13:29
      Witam,udanej niedzeli życzę i całego nowego miesiąca.Strasznie u nas wieje i przez zimno okropne.
      • waga_1949 Re: Grudniowe powitania. 01.12.13, 15:36
        Dzień dobry. Zimy nie widać, ale wieje,jest wilgotno i zimno.Miłej niedzieli.
        • tamaryszek44 Re: Grudniowe powitania. 01.12.13, 18:31
          Witam. U nas nie lepiej, nawet nosa nie wyściubiam, tylko kocyk i gorąca herbatka mi towarzyszy.
          Miłego wieczorusmile
          • julinka601 Re: Grudniowe powitania. 01.12.13, 22:16
            Dobrej nocy życzę i zastanawiam się czy jutro nie wyciągnąć kożucha.
            • xy.5 Re: Grudniowe powitania. 02.12.13, 09:08
              Witam, u nas by się kożuch dziś przydał,bo wieje i jest zimno mimo temperatury na plusie,+4.
              Dwie godziny temu był deszcz ze śniegiem a teraz piękne słoneczko z tym,że nadal wieje.
              Udanego dnia i całego tygodnia.
              • waga_1949 Re: Grudniowe powitania. 02.12.13, 15:35
                Dzień dobry. Chłodno jest, ale temperatura na plusie, no i dzień minął bez zapowiadanych u nas opadów.
                • mobic Re: Grudniowe powitania. 02.12.13, 18:19
                  Jak na tą porę dnia to jest cieplutko. Ciekaw jestem czyja przepowiednia odnośnie pogody dla Polski się sprawdzi Amerykańska czy Rosyjska? Witam.
                  • super.222 Re: Grudniowe powitania. 02.12.13, 18:26
                    Witam?
                    A jak brzmią te przepowiednie?
                    • mobic Re: Grudniowe powitania. 02.12.13, 19:19
                      Prognozy amerykańskich naukowców wieszczą dla Polski jedną z najcieplejszych zim w historii. Ich rosyjscy koledzy są odmiennego zdania, bo według nich zima ma być najsroższą od 100 lat. Kto więc ma rację?
                      Czytaj wszystko...............
                      • super.222 Re: Grudniowe powitania. 02.12.13, 19:45
                        To ja poproszę *po amerykańsku*.
                        Zimy się boję: oblodzone drogi, a rodzina w samochodach. Oblodzone
                        drzewa i zrywają się linie energetyczne. Oblodzone tory kolejowe
                        i spóźniają się pociągi. Autobusy nie mogą pokonywać wzniesień.

Minionej zimy - już prawie u jej schyłku - złamałam rękę.

To ja wole po amerykańsku big_grin big_grin big_grin
                        • mobic Re: Grudniowe powitania. 02.12.13, 21:11
                          A mnie się wydaje, że jednym i drugim się nie sprawdzi a my będziemy tak po środku.
                          • xy.5 Re: Grudniowe powitania. 03.12.13, 11:34
                            Witam,wszystko możliwe,że tak właśnie będzie.U nas dziś przymrozek -5 rano było a teraz słon ecznie,kałuże nadal zamarznięte.Udanego dnia.
                            • baska123 Re: Grudniowe powitania. 03.12.13, 12:05
                              Jest całkiem ładnie, pozdrawiam z Łodzi-JaBaśka.
                              • tamaryszek44 Re: Grudniowe powitania. 03.12.13, 15:27
                                Witam. Dzień był słoneczny i pomyłam meble kuchenne na błysksmile Jak to od razu od słoneczka energii człowiekowi przybywasmile
                                • xy.5 Re: Grudniowe powitania. 04.12.13, 09:41
                                  Witam w kolejny słoneczny dzień,dopijam kawę i do zajęć porządkowych zmykam.Udanego dnia!
                                  • tamaryszek44 Re: Grudniowe powitania. 04.12.13, 16:13
                                    https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQLBco95PIJAbSFZ2uTKikHpqitoiUjs_v9uBUkNHTKuFPY23H5aA
                                    • xy.5 Re: Grudniowe powitania. 05.12.13, 09:14
                                      Witam,śnieg jeszcze leży ale jest+1 no to zaraz będzie chlapa.Miłego dnia!
                                      • tamaryszek44 Re: Grudniowe powitania. 05.12.13, 13:22
                                        Miłego dla wszystkich i mniej wiatru. Wieje u nas mało głowy nie urwie.
                                        Witam i miłego popołudnia życzę.
                                        • iryska2604 Re: Grudniowe powitania. 05.12.13, 19:50
                                          Oj, dmucha mocno...
                                          • mobic Re: Grudniowe powitania. 05.12.13, 20:12
                                            Witam. Jutro Mikołaja ciekawe co nam przyniesie?

https://angelsms.pl/img/mikolajek_full.jpg
                                            • xy.5 Re: Grudniowe powitania. 06.12.13, 10:09
                                              Witam,nam Mikołaj przyniół trochę lepszą pogodę niż w prognozie.Zbytnio nie wieje,trochę posypało śniegiem i przebija się słońce.
    • julinka601 Re: Grudniowe powitania. 06.12.13, 11:42
      U mnie duje aż strach. Nie zamierzam dziś wychodzić z domu żeby nie mocować się z Xawerym .
      Przyjemności i trafionych prezentów Mikołajkowych życzę.
      • tamaryszek44 Re: Grudniowe powitania. 06.12.13, 13:24
        Ja w prezencie dostałam męża na cały dzień, bo z powodu wiatru robotę odwołali.
        Witam serdecznie i miłego dnia życzę. Oj, żeby tylko prądu nam nie wyłączyli.
        • super.222 Re: Grudniowe powitania. 06.12.13, 13:38
          No jak Ty dostałaś męża w prezencie, to nawet jeżeli wyłączą światło,
          nie będziecie się nudzili. Ja bym taką sytuację wykorzystała na *przy świecach*.
          Romantycznie ... kurcze, a za oknem ciemno i wieje wiatr. big_grin
          • waga_1949 Re: Grudniowe powitania. 06.12.13, 18:19
            Dobry wieczór. Ależ wieje! Życzę spokojnej nocy.
            • aneta-1989 Re: Grudniowe powitania. 06.12.13, 22:09
              Witam u nas wieje i pada śnieg a w nocy była burza pozdrawiam.
              • waga_1949 Re: Grudniowe powitania. 07.12.13, 05:44
                Dzień dobry. U mnie wieje ale już nie z taką siłą. Miłego weekendu.
                • xy.5 Re: Grudniowe powitania. 07.12.13, 08:30
                  Witam,wieje u nas i nie chce mi się nigdzie wychodzić ale w końcu trzeba.Udanej soboty i dobrej pogody.
                  • waga_1949 Re: Grudniowe powitania. 08.12.13, 06:03
                    Dzień dobry. Miłej niedzieli.
                    • tamaryszek44 Re: Grudniowe powitania. 08.12.13, 14:39
                      Witam w szarą i burą niedzielę. Wiać przestało, ale prószy śniegiem jednak za ciepło by ten zalegał.
                      Miłego popołudnia życzęsmile
                      • xy.5 Re: Grudniowe powitania. 08.12.13, 15:32
                        Witam,u nas niedziela z mrozem około-4 i bardzo słoneczna,śniegu nie za wiele.Udanego wypoczynku!
                        • xy.5 Re: Grudniowe powitania. 09.12.13, 08:55
                          Witam,chlapa u nas,bo mrozu brak.Udanego dnia i całego tygodnia.
                          • tamaryszek44 Re: Grudniowe powitania. 09.12.13, 13:40
                            U nas pada deszcz i nawet ciepło.
                            Witam mimo to pogodnie i miłego tygodnia życzę.
                            • aga-kosa Re: Grudniowe powitania. 09.12.13, 17:35
                              Telewizor, komputer, piekarnik, lodówkę i cały inny sprzęt od czterech dób nieczynny - zaczął działać. Dali prąd. Mikołaj się spisał smile .
                              Teraz muszę nadgonić czterodniowe wagary. Jutro już przedświąteczne imprezy się zaczynają więc może jeszcze dziś wieczorem popierniczę sobie. Dostałam dobry przepis. smile aga
                            • mobic Re: Grudniowe powitania. 09.12.13, 17:40
                              Witam. Jestem daleko od domu. Piszę z komórki.
                              • xy.5 Re: Grudniowe powitania. 09.12.13, 22:44
                                Jutro będę poza domem,wyjeżdżam na jakiś czas;pozdrawiam.
                                • baska123 Re: Grudniowe powitania. 09.12.13, 22:50
                                  Uf qrde. Sama zostanę?
                                  • tamaryszek44 Re: Grudniowe powitania. 10.12.13, 15:34
                                    Witam. Miłego dnia wam zyczę i zmykam do kuchni bo krokiety robię na świętasmile
                                    • super.222 Re: Grudniowe powitania. 10.12.13, 15:49
                                      Podaj - proszę - jak przechowujesz do świąt?
                                      Tylko zawinięte, czy usmażone, bo rozumiem, że zamrażasz.
                                      • tamaryszek44 Re: Grudniowe powitania. 11.12.13, 14:51
                                        Zawijam w nie farsz i lekko spłaszczam, jak ostygną mrożę w woreczkach. Panieruję i smażę przed podaniem.
                                        Witam.
                                        • waga_1949 Re: Grudniowe powitania. 11.12.13, 15:27
                                          Dzień dobry. Uszka mam już zrobione. Wigilia będzie u średniej córki we Wrocławiu, ale trzeba coś przygotować, wszak dziecko pracujące jest. A pogoda u mnie raczej jesienna,temperatura na plusie, nic nie pada, tyle,że słońca zza chmur nie widać.
                                        • super.222 Re: Grudniowe powitania. 11.12.13, 15:53
                                          tamaryszek44 napisała:

> Zawijam w nie farsz i lekko spłaszczam, jak ostygną mrożę w woreczkach. Panieru
                                          > ję i smażę przed podaniem.
                                          > Witam.
                                          ------------------
                                          Dzięĸuję. Z tym zamrażaniem mam wątpliwości, w którym momencie. big_grin
                                          • tamaryszek44 Re: Grudniowe powitania. 12.12.13, 14:30
                                            Jakim momencie Superko? Zamrażam jak dobrze ostygną.
                                            Witam milutko i zmykam dalej do maszyny coby dokończyć poprawki i zwinać warsztat przed świętamismile
                                            • iryska2604 Re: Grudniowe powitania. 12.12.13, 15:49
                                              Mgła znowu nas spowiła - nic nie widac, nie słychać...
                                              • mobic Re: Grudniowe powitania. 13.12.13, 13:24
                                                Witam. Ją też prawie nic nie widzę.
                                                • waga_1949 Re: Grudniowe powitania. 13.12.13, 15:15
                                                  Dzień dobry. wczorajszaokropna mgła odeszła. Dzisiaj przepiękny dzień. Zimy już nie będzie?
                                                  • tamaryszek44 Re: Grudniowe powitania. 13.12.13, 16:28
                                                    Oby sie sprawdziło i zimy nie było. Jestem zasmile
                                                    Witam i miłego wieczoru życzę. Czekam na synalka smile
                                                  • mobic Re: Grudniowe powitania. 14.12.13, 05:31
                                                    Witam z rana. smile
                                                  • waga_1949 Re: Grudniowe powitania. 14.12.13, 17:40
                                                    Dobry wieczór. lekki przymrozek -4 stopnie. Dla mnie może być taka cała zima. Źle znoszę upały, ale mroźnych i śnieżnych zim nie lubię specjalnie, chociaż dobrze wtedy się czuję. Ale tyle ubierania.
                                                  • aga-kosa Re: Grudniowe powitania. 14.12.13, 17:57
                                                    Wago, szukaj pozytywnych stron. Napisałaś: tyle ubierania.. Popatrz ile rozbierania wink aga
                                                    Też mam pochmurno ale wizyta dzieci nie pozwoliła nawet za okno spoglądać. Tylko ktoś mi ukradł jeden dzień. Byłam przekonana, że dzisiaj piątek... smile aga
                                                  • tamaryszek44 Re: Grudniowe powitania. 15.12.13, 12:57
                                                    Witam milutko. Ja wczoraj miałam syna, teściów i trochę rozgardiaszu, a dziś już spokój i niedzielujemy jak lenie. Konie wojny w naszym domu o dostęp do lapcia, bo dostaliśmy drugiego od syna, a ten kupił sobie nowywink Hurrrra!
                                                  • mobic Re: Grudniowe powitania. 15.12.13, 13:36
                                                    Witam z komórki bo jestem po za domem smile
                                                  • tamaryszek44 Re: Grudniowe powitania. 16.12.13, 14:14
                                                    Witam i życzę miłego całego tygodniasmile
                                                  • waga_1949 Re: Grudniowe powitania. 16.12.13, 15:22
                                                    Dzień dobry. Można zwariować, za oknem wczesna wiosna, żeby tylko zima nie przeciągnęła się do maja.
    • waga_1949 Re: Grudniowe powitania. 17.12.13, 05:30
      Dzień dobry. Korzytsam z okazji,że córka zostawiła włączony laptop. Ale słyszę szmer w dziecinnym pokoju,tak więc żegnaj poranny spokoju. Miłego dnia.
      • tamaryszek44 Re: Grudniowe powitania. 17.12.13, 12:14
        Witam i miłego dnia życzę. Nie ma słoneczka, ale jest względnie a święta mają być ciepłe.
        • waga_1949 Re: Grudniowe powitania. 17.12.13, 19:03
          Pogoda zupełnie nie zimowa. Wybieram się do lekarza, robiłam badania w laboratorium,ciekawe co wynajdą. Spokojnej nocy.
          • tamaryszek44 Re: Grudniowe powitania. 18.12.13, 16:19
            Pachnie bigos, pachniesmile Od rana przy nim stałam, ale bardzo lubię gotować bigos.
            Witam serdecznie i miłego wieczoru życzę.
            • super.222 Re: Grudniowe powitania. 18.12.13, 16:28
              Ja trzy dni gotuję bigos - z przerwami.

W pierwszym dniu 2 godziny - sama kapusta.
              W drugim dniu ...... 2 godziny - z mięsem różnym.
              W trzecim dniu ...... 2 godziny - z boczkiem i kiełbasą.
              Pod koniec doprawiam. Podaję na czwarty dzień.

W tym roku żadnego bigosu, smażenia, gotowania grzybów
              i kapusty do pierogów - nic, absolutnie.
              • aneta-1989 Re: Grudniowe powitania. 18.12.13, 17:00
                Najlepiej od razu ugotować a dlaczego tak pani gotuje?
                • aga-kosa Re: Grudniowe powitania. 18.12.13, 17:19
                  Bigos zaczynam gotować w poniedziałek i każdego dnia coś dokładam i próbuję.
                  BIGOS LUBI BYĆ DOGRZEWANY.
                  Około soboty bigos jest już prawie dobry i pozostaje go tylko tyle żeby cienko chleb posmarować. smile)
                  Kupiłam dziś śledzie i od jutra będę w swoim żywiole . Tylko śledzie wiem jak zrobić a rybę w tym roku kupimy gotową. Co drugi rok tak mamy. Wstawiam w rybę kartkę z napisem: karp świąteczny. smile aga
                  • baska123 Re: Grudniowe powitania. 18.12.13, 17:38
                    Jejku-jejku.
                    Ja zawsze bigos gotuję po świętach.
                    W ten sposób pozbywam się wszystkich
                    mięsno - wędlinowo - grzybowych pozostałości z lodówki.
                    Co kraj, to obyczaj.
                    • tamaryszek44 Re: Grudniowe powitania. 18.12.13, 17:44
                      Agusiu, ja też jutro robię śledzie w oleju, korzenne a przyprawę sama zrobiłam bo nigdzie nie dostałam.
                • super.222 Re: Grudniowe powitania. 18.12.13, 19:51
                  aneta-1989 napisał(a):

> Najlepiej od razu ugotować a dlaczego tak pani gotuje?
                  -----------------
                  Oj Pani Anetko. Widać, żeś nowa
                  To i nie wiesz, że na moje wpisy tutaj się nie reaguje.

Produkowanie dobrego bigosu na tym właśnie polega, że się go
                  gotuje, chłodzi, gotuje, chłodzi - na przemian, stopniowo dodając
                  składniki. >>> Najlepiej zaraz <<< to gotuje się zwykłą kapustę. big_grin
                  • baska123 Re: Grudniowe powitania. 18.12.13, 21:56
                    Super. Kto nie reaguje? Ja zawsze Ci coś przypnę przecież.
                    A bigos jak markowe wino, czym starszy, tym lepszy.
                    Jeszcze dobrze mu robi przemrożenie, choćby na balkonie.
                    Tylko mrozu czasem brakuje.
                    Dobrze, że lodówkę mam z zamrażarką.
                    Pozdrawiam supergotowaczki-JaBaśka.
                    • super.222 Re: Grudniowe powitania. 19.12.13, 06:12
                      >>>Ja zawsze Ci coś przypnę przecież. <<<

Basiu ... wiem ... i jestem Ci wdzięczna.

Superkabezbigosu.
                      • tamaryszek44 Re: Grudniowe powitania. 19.12.13, 18:03
                        Dzień dobry. Padam z nóg, od rana stałam przy kuchni z bigosem i śledziami, zmieniałam pościele itd. Teraz to już tylko nogi mi się chce wyciągnąć.
                        Miłego wieczoru życzę.
                        • xy.5 Re: Grudniowe powitania. 19.12.13, 20:47
                          Dobry wieczór,wróciłam już i odpoczywam po podróży.
                          • mobic Re: Grudniowe powitania. 19.12.13, 22:02
                            Witam. Prawdopodobnie i ja wrócę jutro z delegacji do domu. smile
                            • baska123 Re: Grudniowe powitania. 20.12.13, 11:22
                              Pozdrawiam.
                              • tamaryszek44 Re: Grudniowe powitania. 20.12.13, 16:38
                                I ja pozdrawiam serdecznie i miłego wieczorku życzę.
                                • xy.5 Re: Grudniowe powitania. 20.12.13, 19:31
                                  Dobry wieczór,pozdrawiam cieplutko.
                                  • xy.5 Re: Grudniowe powitania. 21.12.13, 08:10
                                    Witam i do kuchni zaraz zmykam,udanej soboty.
                                    • tamaryszek44 Re: Grudniowe powitania. 21.12.13, 14:27
                                      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/jf/ie/9lmq/jfQNItH6uGCGP2M4TB.png
                                      • iryska2604 Re: Grudniowe powitania. 21.12.13, 15:09
                                        Przydałaby mi sie trzecia ręka...
                                        • xy.5 Re: Grudniowe powitania. 22.12.13, 10:05
                                          Witam,mnie wprawdzie przybyła dodatkowa para rąk,bo przyjechała młodsza córka ale prac koniecznych sporo nadal do wykonania.Dzisiaj mamy piękne słońce i lekki mrozik.Udanej niedzieli!
                                          • aga-kosa Re: Grudniowe powitania. 22.12.13, 10:41
                                            Spokojnie moje panie. To tylko dwa dni świąt. Nie przygotowuję więcej niż na niedzielę. Dodatkowo pierniczki już dawno upieczone a nad piernikiem ciągle się zastanawiam... ( jeden mąż w roli piernika powinien wystarczyć smile ).
                                            Wigilia tradycyjna ale bez grzeszna - to znaczy bez obżarstwa. smile . śledziki, kawałek rybki, kluski z makiem, który mam przygotowany od świętomarcińskich rogali.
                                            Potem kolędy i Pasterka.
                                            Przyznaję, minęły te czasy, kiedy padałam na twarz przygotowując wszystko, co tradycyjnie powinno być a potem patrzyłam jak się wiele z tego musi zmarnować. smile aga
                                            • baska123 Re: Grudniowe powitania. 22.12.13, 11:51
                                              Dzieńdobry, ja jak zawsze na ostatnią sekundę.
                                              Ale , juz się tak nie staram i nie przejmuję, jak kiedyś.
                                              Odpuszczam i wpuszczam przed siebie.
                                              • tamaryszek44 Re: Grudniowe powitania. 22.12.13, 15:18
                                                Witam i życzę miłej niedzieli i zaś do kuchni zmykamsmile
                                                • waga_1949 Re: Grudniowe powitania. 22.12.13, 16:49
                                                  Dziewczyny! Odpuście sobie! Jedzenie nie jest najważniejsze. Ważna jest serdeczna atmosfera wśród bliskich sobie osób.
                                                  • xy.5 Re: Grudniowe powitania. 23.12.13, 10:13
                                                    Witam,szaro i buro u nas.Co do jedzonka to trochę zwalniam i może z czegoś zrezygnuję,bo wczoraj wieczorem skończył mi się gaz w butli i póki co czegoś tam nie zaczęłam robić.Pozdrawiam przedświątecznie.
                                                  • trollik.morski Re: Grudniowe powitania. 23.12.13, 10:38
                                                    xy.5 napisała:
                                                    > Witam,szaro i buro u nas...
                                                    Przebywasz w niewłaściwym miejscu smile
                                                    U nas (3miasto) panuje upał 13 st., co prawda w słońcu.
                                                    Niebo prawie bezchmurne. Żyć nie umierać.
                                                  • tamaryszek44 Re: Grudniowe powitania. 23.12.13, 19:28
                                                    A gdzie zapasy trzymać, bo lodówka mi się nie domykawink 10 stopni to za ciepło na lokowanie potraw w garażu.
                                                    Witam i miłego wieczoru życzę.
                                                  • xy.5 Re: Grudniowe powitania. 24.12.13, 08:22
                                                    Witam,słonecznie u nas i lekki mrozik,jeszcze ostatnie przygotowania i świętujemy,pozdrawiam.
                                                  • tamaryszek44 Re: Grudniowe powitania. 24.12.13, 15:01
                                                    Ja też witam milutko i życze miłego biesiadowania w ciepłym i przyjaznym gronie.
                                                    Zbieramy się do teściów, więc do potemsmileBaj baj!
                                                  • xy.5 Re: Grudniowe powitania. 25.12.13, 08:35
                                                    Witam,pogoda piękna,słoneczny dzień od rana.Zaraz jedziemy do mamy na rodzinny zjazd.
                                                    Miłego świętowania,pozdrawiam.
                                                  • tamaryszek44 Re: Grudniowe powitania. 25.12.13, 19:52
                                                    Witam. Ja miałam gosci u siebie, jutro też mam. Jakoś przeżyjemy, a jak na razie jest bardzo ok.
                                                  • xy.5 Re: Grudniowe powitania. 26.12.13, 09:34
                                                    Witam,świętujemy w rodzinnym gronie.Pogoda słoneczna i lekki mrozik,miłego świętowania.
                                                  • baska123 Re: Grudniowe powitania. 26.12.13, 10:01
                                                    Nie przeszkadza mi pochmurne niebo i szarość za oknami.
                                                    Pozdrawiam.
                                                  • tamaryszek44 Re: Grudniowe powitania. 26.12.13, 21:53
                                                    Dobry wieczór. U nas koniec świętowania, po dwudziestej goście odjechali a my w ciszy i spokoju raczymy się herbatką na dobre trawieniewink
                                                    Miłego wieczoru życzę.
                                                  • xy.5 Re: Grudniowe powitania. 27.12.13, 08:32
                                                    Witam,najstarszy syn odjechał,młodszy jedzie jutro.Dzień mglisty i ponury dzisiaj wieje mroźny dzień.Po świątecznych smakołykach szykujemy się do gotowania pierogów.Miłego dnia,pozdrawiam.
                                                  • baska123 Re: Grudniowe powitania. 27.12.13, 09:57
                                                    Witam Was z nadzieją na Dobry Dzień.
                                                  • tamaryszek44 Re: Grudniowe powitania. 27.12.13, 14:21
                                                    Witam milutko. Pogoda kwietniowa i tylko tycio wieje. Gdzie ta zima?
                                                    Lodówka pełna, mąż od pracy ma wolne wiec dalej świętujemysmile
                                                    Miłego po świętach życzę.
                                                  • baska123 Re: Grudniowe powitania. 28.12.13, 12:58
                                                    Pogoda za oknem-cudna.
                                                    Niech duch Wasz w taką samą się odzieje.
                                                  • tamaryszek44 Re: Grudniowe powitania. 28.12.13, 14:11
                                                    U nas też pięknie i wiosennie a nie zimowo. Zaraz zmykamy do znajomych na kawę, a potem dalszy ciąg lenistwasmile
                                                    Miłej soboty życzę.
                                                  • xy.5 Re: Grudniowe powitania. 28.12.13, 17:52
                                                    Dobry wieczór,lenistwo trwa,pozdrawiam.
                                                  • xy.5 Re: Grudniowe powitania. 29.12.13, 09:58
                                                    Witam,ciepło u nas i słonecznie;miłej niedzieli.
                                                  • tamaryszek44 Re: Grudniowe powitania. 29.12.13, 13:39
                                                    I u nas słonecznie, mimo zapowiadanego deszczu.
                                                    Witam niedzielnie i miłego dnia życzę.
                                                  • baska123 Re: Grudniowe powitania. 29.12.13, 13:45
                                                    W Łodzi wieje i chmurzy.
                                                    Zgredek mnie rozwesela.
                                                  • lola-lucette Re: Grudniowe powitania. 30.12.13, 10:37
                                                    Dzień dobry . Chciałabym , od czasu do czasu wyrazić na tym forum swoja opinię, mogę ?
                                                    Jestem Karolina z pod Warszawy . Jeszcze pracuję , ponieważ łatwiej znajduję wspólne tematy do rozmowy ze starszymi od siebie , postanowiłam tutaj wymieniać się opiniami . Mam nadzieje że nie będę kłopotem , chociaż do opanowania komputera jeszcze mi daleko . Pozdrawiam .
                                                  • baska123 Re: Grudniowe powitania. 30.12.13, 12:48
                                                    lola-lucette. Witam Ciebie Karolino na forum.
                                                    Dawaj, co masz do podziału z nami.
                                                    Jak trzeba i będzie w mojej mocy, to z pomocą pośpieszę.
                                                    Adminka-Baśka.
                                                  • tamaryszek44 Re: Grudniowe powitania. 30.12.13, 14:11
                                                    Witaj Lola i witajcie wszyscy w piękny i słoneczny dzień.
                                                  • zgred.polarny Re: Grudniowe powitania. 30.12.13, 15:49
                                                    tamaryszek44 napisała:
                                                    > ... w piękny i słoneczny dzień.
                                                    Ty sobie nie żartuj z poważnych ludzi! Miało być pogodnie i ja naiwny w to uwierzyłem.
                                                    Dosiadłem rumaka, spiąłem go pedałałem i pomknąłem po drobne zakupy...
                                                    Zaplanowane zakupki zrobione, ale zmokłem niemożebnie (jak mawiał p. Walery W.)
                                                    Jutro będzie ładniejsza pogoda, czego Wam i sobie życzę.
                                                  • zgred.polarny Re: Grudniowe powitania. 30.12.13, 15:37
                                                    baska123 napisała:
                                                    >... Zgredek mnie rozwesela.
                                                    Zgredki tak majomsmile
                                                  • xy.5 Re: Grudniowe powitania. 30.12.13, 17:51
                                                    Witam wieczorem,słonecznie było i u nas.Zakupy zrobione,sprawy urzędowe załatwione.
                                                    Miłego wypoczynku wieczorem.
                                                  • tamaryszek44 Re: Grudniowe powitania. 30.12.13, 22:39
                                                    Ja Zgerdku nie żartowałam, na prawdę u nas było pięknie cały dzień. Szkoda że zmokłeś i pewnie zmarzłeś. Minionego lata zlało mnie 3 razy do suchej nitki, a że byłam swoim rowerem hen od domu to mokłam i mokłam aż mi się nogawki za rowerem ciągnęłysmile No! ale latem to latem.
                                                    Pij teraz gorącą herbate cobyś nie zachorował.
                                                  • super.222 Re: Grudniowe powitania. 31.12.13, 07:26
                                                    W ostatnim dniu roku 2013
                                                    wpisuję się i ja - na pamiątkę miłych i jakże
                                                    pracowitych poranków. Dzień dobry ... big_grin
                                                  • zgred.polarny Re: Grudniowe powitania. 31.12.13, 08:28

-tamaryszek44 napisała:
                                                    >... > Pij teraz gorącą herbate cobyś nie zachorował.
                                                    Od gorącej herbaty można dostać pypcia na języku. Ja się leczę roztworami C2H5OH ...naście razy wzięte surprised
                                                    Jak przewidywałem, dzisiaj słońce od rana, kałuże zamarznięte... To dopiero będzie pedałowanie "łyżwiarskim krokiem".
                                                    Ponieważ "nie ma złej pogody na rowerowanie, są tylko cykliści nieodpowiednio ubrani", to w ostatni dzień roku zapraszam wszystkich na "ruch na świeżym powietrzu" smile Jako rozgrzewkę przed nocnym balowaniem surprised
                                                    ---
                                                    Najgorsze połączenie chorób, to Alzheimer i biegunka - biegniesz, ale nie wiesz dokąd i po co surprised
                                                  • aga-kosa Re: Grudniowe powitania. 31.12.13, 08:51
                                                    W niedzielę przed kościołem rolniczka dała mi kurze jaja. Nie zapłaciłam jej i dzisiaj się zastanawiam: mam jej pieniądze oddać dzisiaj czy dopiero jutro.
                                                    Jak to jest z długami na Nowy Rok; lepiej, że ja jestem komuś winna i nie powinnam dziś oddawać, czy powinno się mieć czyste konto. smile
                                                    Wczoraj na imprezie powiedziano, że koniecznie dzisiaj trzeba sobie kupić nowe majtki na TAKĄ NOC i nie wchodzić w Nowy Rok w starych. smile
                                                    Przyznaję ponuro czekam na wieczór ze względu na psa bo już o zmroku zaczyna się strzelanina a nasz pies to nie Szarik. smile aga
                                                  • baska123 Re: Grudniowe powitania. 31.12.13, 11:57
                                                    Aguśkiss. Na mój rozum, żeby wilk syty i owca cała,
                                                    to ja bym wyrównała rachunki jeszcze dzis.
                                                    Spokojny sen po upojnej nocy (takiej serdecznie życzę) sobie zapewnisz.
                                                    Ani ona manka nie będzie miała na koniec roku, ani Ty superaty.
                                                    I od zysku nieuzasadnionego nie będziesz podatku uiszczać.
                                                    Tak ja główkuję, a decyzja do Ciebie należy, jak zawsze.
                                                    JaBaśka
                                                  • tamaryszek44 Re: Grudniowe powitania. 31.12.13, 13:05
                                                    Witam serdecznie.
                                                    Czytam tak naszego Zgredka i mu zazdroszczę. O ile całe cieplejsze 3 m-ce roku jeżdżę na rowerze, tak zimą mi się kompletnie odechciewa, ale to chyba właśnie dlatego ze nie mam na te porę odpowiedniego stroju.
                                                    Miłego dnia i upojnej zabawy wam życzę.
                                                  • zgred.polarny Re: Grudniowe powitania. 31.12.13, 16:16
                                                    tamaryszek44 napisała:
                                                    >.... Czytam tak naszego Zgredka i mu zazdroszczę
                                                    A ja Ci zazdroszczę młodoścismile
                                                    W "temacie roweru" to:
                                                    1. W słoneczny dzień zimowy ubierz się ciepło i nieco przewiewnie. Buciki do kostek. Ważne jest aby pot miał w co wsiąkać...
                                                    2. Wyciągnij rower i .............. przejedź się 50m, po płaskim.
                                                    3. Po przejechaniu 50m podejmij decyzję "co dalej". Sugeruję następne 50x50m....
                                                    Ja dzisiaj przejechałem 50x50m + 35km i czuję się przynajmniej 50 lat młodszysurprised
                                                    Dzisiaj była wspaniała pogoda, nawet 2 panów się kąpało w morzu/zatoce. To byli chyba goście Grand Hotelu (sopockiego)
                                                    Pamiętaj, że brzydka pogoda jest tylko za oknem!!!!!!!!!!!
                                                  • aga-kosa Re: Grudniowe powitania. 31.12.13, 20:40
                                                    Oddałam pieniądze za jaja a co mi tam. Odwiedziliśmy dzieci i wnuki ze spóźnionymi prezentami - w święta byli u "drugich dziadków" i wcale się nie obrazili, że za późno. Jutro najstarszy wnuk ma imieniny, że też Mieszka musi być raz w roku z Mieczysławem. smile aga
                                                  • xy.5 Re: Grudniowe powitania. 31.12.13, 20:43
                                                    Witam wieczorem,miłego świętowania.
                                                  • zgredko Re: Grudniowe powitania. 12.02.14, 15:32
                                                    tamaryszek44 napisała:
                                                    > Czytam tak naszego Zgredka i mu zazdroszczę...
                                                    Zaprawdę powiadam Ci, Niewiasto, nie zazdrość mu, albowiem ....

Dzisiaj dałem ciała bo niespodziewanie spotkałem się z oblodzoną ścieżką rowerowąsad
                                                    Około południa ścieżka rowerowa, w miejscach zacienionych, przypominała szkło polane olejem, chociaż śniegu nie było.
                                                    Skończyło się na jednym szwie, na moim łbie (w SORze) i stłuczoną kością ogonową. Najgorzej na tym wyszedł mój skafander - mocno go poplamiłem krwią (skąd u mnie tyle krwi?), bo drugim punktem styczności z glebą był mój łeb.
                                                    Za dwa tygodnie szew mi zdejmą i dalej ... Chyba, że zmądrzejęsmile
                                                  • baska123 Re: Grudniowe powitania. 12.02.14, 17:37
                                                    Trzymaj się Zgredku. Szanuj swoją łepetynę i dupinę.
                                                  • zgredko Re: Grudniowe powitania. 12.02.14, 20:22
                                                    baska123 napisała:
                                                    > Trzymaj się Zgredku. Szanuj swoją łepetynę i dupinę.
                                                    Trzymam sięsmile
                                                    Łepetyna specjalnie nie boli, dziurka się zrobiła, bo w podłoże łbem palnąłem poprzez uchwyt okularów p. słonecznych. Dupina zaczęła pobolewać, bo widocznie kością ogonową się podparłem.
                                                    To są drobiazgi, które mi nie przeszkodzą w osiągnięciu 100-ki surprised

W tej historii najzabawniejsza była pielęgniarka (ok. 40), która mi perswadowała, że w moim wieku należy się oszczędzać i nie jeździć rowerem. Dopuszczalne są spacerki... A w życiu .........
                                                    Czyżby po 70 należałoby siedzieć w domu, w bamboszach i owinięty kocemtongue_out
                                                  • iryska2604 Re: Grudniowe powitania. 12.02.14, 20:25
                                                    Ale jakiś efekt uboczny chyba jest - nie zauważyłeś że już luty??? Oj,zgredku...
                                                  • zgredko Re: Grudniowe powitania. 12.02.14, 20:37
                                                    Prawdziwy rowerzysta tongue_out jeździ cały rok.
                                                    30. (chyba) stycznia przepedałowałem ok. 30 km. Potem miałem przerwę, bo bicykiel się zbiesił. Dzisiaj, po wizycie w Serwisie, sprawdzałem stan ścieżki. Ścieżka w porzo, czysta i bez śniegu. Szkoda tylko, że zaoszczędzono na piaskowej posypce, a poranny przymrozek wypolerował powierzchnię.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka