Dodaj do ulubionych

Dzieńdobry w 2014. Zostało 365 dni

01.01.14, 00:23
co zrobimy z tymi dniami?
Każdy przeżyje po swojemu.
Obserwuj wątek
    • xy.5 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 365 dni 01.01.14, 00:27
      Jakoś przeżyjemy.
    • zgred.polarny Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 365 dni 01.01.14, 00:29
      Życzono mi dzisiaj: "oby najgorszy dzień 2014r był lepszy niż najlepszy dzień 2013r"
      Zawiłe ale sympatycznesmile
      • baska123 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 365 dni 01.01.14, 00:33
        Zgredku.
        Bo to nie ważne dokąd i po co, ważne żeby zdążyć na czas i już będzie lepiej.
        • tamaryszek44 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 365 dni 01.01.14, 00:49
          Wszystkiego dobrego kochanismile
        • zgred.polarny Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 365 dni 01.01.14, 08:34
          Początkowo się z Tobą zgodziłem ale po zastanowieniu ...
          Zdążyłem na czas ale nie wiem gdzie jestem i dlaczego. Nim do tego dojdę będzie za późno na cokolwiektongue_out
          • zgred.polarny Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 365 dni 01.01.14, 09:29
            Pisząc "Tobą" myślałem o naszej Numerowanejsmile
            • baska123 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 365 dni 01.01.14, 11:35
              Zgredku. Chcesz to bądź z Numerantką myślami. Ja już mam dosyć.
              I Ona powinna już o tym wiedzieć. Koniec. Ma co chciała, swoje forum.
              Moje-Nasze jest otwarte.Pozdrawiam big_grin
              • super.222 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 365 dni 01.01.14, 11:42
                Basiu!
                Przecież jesteś też numerowana.

W tym wątku nie występuję, więc o co Ci biega?
                Wszystkiego najlepszego w nowym roku 2014,
                tak przy okazji. big_grin
              • baska123 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 365 dni 01.01.14, 11:46
                Zdredku Wywołałeś i nie wiem dlaczego i po co.
                Żebym musiała wątek kasować? szkoda by było.
              • jantoni.jajcorz Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 365 dni 01.01.14, 11:56
                baska123 napisała:
                > Zgredku. Chcesz to bądź z Numerantką myślami....
                A to nieporozumienie towarzyskiesurprised
                Pisząc o numerowanej myślałem o Tobiesmile Licząc na przekomarzanie się w pogodnym nastroju!
                Parzystnie Numerowana w ogóle nie zaprząta mej pamięci - staram się zapominać o psycholach i zwykle mi się to udaje, o ile siem nie czepiajom zbyt upier....dliwieuncertain

[b]PS1[b]
                Z Nowym Rokiem, z nowym nickiem....
                Trochę zmian w życiu wpływa korzystnie na ....... (chociażby trawieniesurprised
                PS2
                Pogoda zrobiła psikusa synoptykom - smętnie mglisto, niekorzystne warunki biometeo - nici z pedałowaniasad Chyba przytulę się do flachy ["Pliski", a nie abp. Flachytongue_out]
                • super.222 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 365 dni 01.01.14, 13:50
                  >>> Pisząc o numerowanej myślałem o Tobie (to do Baśki)Licząc
                  na przekomarzanie się w pogodnym nastroju <<<

O! Kurcze ... dawno się tak nie ubawiłam.
                  Baśka i nieporozumienie towarzyskie. Strzeliłeś
                  - jak zawsze - kulą w płot. Baśka mianowicie zupełnie
                  nie nadaje się do przekomarzań. Ona jest jak beton.
                  No ... może z wyjątkiem swojego pieska.

Ale czy my powinniśmy oceniać kogoś tak doskonałego?
                  Jeżeli obraziłam - to przepraszam. Owszem - było zamierzone.
              • super.222 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 365 dni 01.01.14, 14:37
                baska123 napisała:

> Zgredku. Chcesz to bądź z Numerantką myślami. Ja już mam dosyć.
                > I Ona powinna już o tym wiedzieć. Koniec. Ma co chciała, swoje forum.
                > Moje-Nasze jest otwarte.Pozdrawiam big_grin
                -------------------
                Musze się odnieść do powiedzenia: Ma co chciała, swoje forum.

Ja nie chciałam, co wyjaśnione zostało wszem i wobec przed kilkoma
                dniami, a co uważałaś za wskazane ukryć. Nie tylko nie chciałam, ale
                wręcz opierałam się. To tak jak z ciążą - nie chce się, unika na wszelkie
                sposoby, ale kiedy już się wpada, to nosi się z radością i dumą.

Tak też jest z moim forum - nie chciałam, nie chciałam, a teraz
                polubiłam ...big_grin. Moje też jest otwarte big_grin
    • zgred.polarny Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 365 dni 01.01.14, 08:43
      Witam wszystkich E i R, życząc wszystkim (i sobie), abyśmy przez ten rok przebrnęli z uśmiechem na ustach, zawsze zdążali na czas i aby ciągle nam się chciało (cokolwiek miałoby to znaczyć surprised )
      • xy.5 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 365 dni 01.01.14, 09:32
        Witam,udanego dnia i całego roku.
      • aga-kosa Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 365 dni 01.01.14, 09:32
        Abyśmy wszyscy zdrowi byli i spotkali się razem przy sylwestrowym toaście. Czego Wam życzy aga z oszronionej Pyrlandii. smile aga
        • tamaryszek44 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 365 dni 01.01.14, 14:13
          Wstałam z wyrka i witam jeszcze raz w nowym roku. Miłego dnia i wszystkich następnych do następnego Sylwestrasmile
    • jantoni.jajcorz Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 365 dni 01.01.14, 17:30
      Zgodnie praktyką forumową, dyskusja rozwinęła się w kierunku nieoczekiwany przez założyciela wątku. Na wybór tego kierunku najmniejszy wpływ ma założycielsurprised Samo życie...
      • iryska2604 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 365 dni 01.01.14, 21:05
        Nowy Rok.Czasem chciałabym na trochę wstrzymać czas - nie macie wrażenia że on pędzi?
        Chciałabym,aby był dla nas wszystkich spokojny, na forum tutaj i innych też. Przeczytałam parę postów i co mnie uderzyło - czemu tak jest że niektóre osoby to co u siebie uważają za normalne i do przyjęcia -innych odsądzają od czci i wiary? Załozycielka przekazała mi forum i to było z mojej strony bardzo złe że go przyjęłam.Prawie go przywłaszczyłam...
        • tamaryszek44 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 365 dni 02.01.14, 16:21
          Witam serdecznie.
          • xy.5 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 365 dni 02.01.14, 19:56
            Dobry wieczór.
            • tamaryszek44 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 365 dni 03.01.14, 15:23
              Witam. Jejku, jak ciężko się przystosować po tylu dniach laby do zwykłej szarości. Nie che mi się nawet obiadów gotować.
              • xy.5 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 365 dni 03.01.14, 15:57
                Witam,gotować też mi się nie chce i dzisiaj już tego robić nie będę.Jutro będę przetwarzać to co zostało ze świąt i upiekę paszteciki.Miłego wypoczynku wieczorem.
                • baska123 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 365 dni 03.01.14, 16:56
                  Dzień jakiś rozleniwiający.
                  I znowu wolne mają ci,
                  co mają na codzień robotę.
                  Wieczoru miłego życzę-JaBaśka.
                  • aga-kosa Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 365 dni 04.01.14, 12:40
                    Byliśmy na imprezie, gdzie czytano horoskopy. Wodnikowi napisali: uważaj na cnotę. Teraz mnie ostrzegają.. aga
                    • xy.5 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 365 dni 04.01.14, 12:56
                      Witam,dzień na plusie i szary choć przez moment było słońce.Miłego dnia!Oj Wodniki uważajcie lepiej!
                    • lola-lucette Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 365 dni 04.01.14, 12:58
                      Dzień dobry . Każda kobieta traci cnotę codziennie dopóki żyje . Przedwczoraj mocno się zaczerwieniłam , pomyślałam skąd mi to ...I znów przekroczyłam granice i coś ze mnie wyparowało i wiem że tego już nie odzyskam a jeśli do tego wrócę nie będzie to dziewicze tylko bezwstydnie przywalone codzienna rutyną a może i bezczelnością .

Bardzo lubię piosenkę Beverly Coven - Promise me - to jest to co che się usłyszeć , nieraz big_grin
                      • tamaryszek44 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 365 dni 04.01.14, 18:23
                        Witam w szary i bury dzień.
                      • baska123 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 365 dni 04.01.14, 19:18
                        Lola-cośTY?.
                        Cześć. Nic nie wiem o stracie cnoty, oddałam bez bicia.
                        Nie pomyślałam skąd mi to...I nie przekroczyłam granic, nie wyparowało, nie szukam czego nie zgubiłam, nie wrócę, bo nie wyszłam (za mąż tak), więc nie mam czego się wstydzić,
                        po dziewictwie w naszym wieku(?) płakać(?) to śmieszne.
                        Ktoś Tobie rutynowo przywalił?
                        No to jest bezczelność, masz rację!!!
                        Dasz radę? Ja Ci niczego przyrzec nie mogę, bo..... Ciebie prawie nie znam.

Tylko pozdrawiam-JaBaśka
                        • iryska2604 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 365 dni 04.01.14, 19:40
                          ...I znów przekroczyłam granice i coś ze mnie wyparowało i wiem że tego już nie odzyskam a jeśli do tego wrócę nie będzie to dziewicze tylko bezwstydnie przywalone codzienna rutyną a może i bezczelnością .

I tak dobrze w tym wieku przekraczać granice! Przynajmniej sie nie nudzisz.Pogratulować.
                          • aga-kosa Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 365 dni 05.01.14, 11:13
                            Wczoraj byliśmy na zakupach i podsłuchiwałam młode dziewczyny, które kazały jednej z koleżanek podejść do naprawdę ładnego zadbanego chłopca i go zagadać. Na to młoda: dajcie spokój, zaraz się cała zaczerwienię. smile
                            M Samozwaniec się kłania: "Dawniej dziewczęta rumieniły się ze wstydu - dziś się wstydzą, że się rumienią".
                            Za oknem znowu słonko wyszło, ptaki zaczynają świergolić a na wierzbie już bazie.
                            Ciekawe co natura zrobi z zapasami śniegu i mrozu... Oj ciekawe, ciekawe smile aga
                            • xy.5 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 365 dni 05.01.14, 11:37
                              Witam,szaro i buro u nas oraz padał już dość obfity deszcz.Zapasy śniegu i mrozu czekają spokojnie na swoją kolejkę i pojawią się tak jak rok temu później niż sądziliśmy.
                              • baska123 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 365 dni 05.01.14, 14:14
                                Ładny dzień w mojej Łodzi.
                                Ładnie Was pozdrawiam.
                                big_grin
                                • tamaryszek44 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 365 dni 05.01.14, 17:08
                                  I ja pozdrawiam, ale z lubuskiego i życze miłego wieczoru.
                                  • waga_1949 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 365 dni 05.01.14, 20:01
                                    Dobry wieczór. Piękne są te pierwsze dni Nowego Roku. Wszystkim Wam życzę w tym roku aby spełniły się wasz plany,marzenia, a zdrowie dopisywało.
                                    • mobic Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 360 dni 05.01.14, 20:39
                                      Do końca roku od dziś pozostało nam 360 dni.
                                      Witam i pozdrawiam
                                      • baska123 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 360 dni 05.01.14, 21:02
                                        I wieczorów razem spędzonych też 360 zostało.
                                        • xy.5 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 360 dni 06.01.14, 10:37
                                          Witam,u nas dzisiaj tak jak wczoraj pogoda w kratkę.Rano przed 8 padał deszcz,potem wyszło
                                          piękne słoneczko a teraz znowu się zachmurzyło.Miłego świętowania,udanego dnia i całego tygodnia!
                                          • tamaryszek44 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 360 dni 06.01.14, 14:43
                                            U nas też pięknie i słonecznie, nawet muchy latająsmile
                                            Witam milutko i życzę miłego popołudnia.
                                            • zgredko Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 360 dni 06.01.14, 15:01
                                              Przekorny zgredko informuje Szanowną Tamaryszkę, że dzisiaj także pedałował (37km).
                                              Pieszych ludzi b. dużo, prawie jak w czerwcu. Bierz dobry przykład ze starszych!
                                              W Brzeźnie spotkałem 2 panów w strojach płetwonurkowych, gdy wychodzili z plaży, niosąc coś przypominającego pocisk moździerzowy. Może to atrapa, bo stan tego czegoś był doskonały... Na wszelki wypadek ominąłem ich szerokim łukiem.
                                            • baska123 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 360 dni 06.01.14, 15:06
                                              Kolejny ładny, wiosenny dzień tegorocznej zimy.
                                              Pozdrawiam.
                                            • iryska2604 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 360 dni 06.01.14, 15:06
                                              Wiosna to czy jesień jeszcze? Straciłam orientację. 2 dni temu leciały wielkie klucze ptactwa. Na wschód - nie wiem gdzie i po co...
                                              Basiu, dzięki za radę.Spróbuje na pewno, tylko nie wiem czy będzie żarła, bo surowego nigdy nie dostawała.Ona nie piszczy przy poruszaniu się, zobaczymy co wet powie, póki co źle nie poradził.Dostała trochę zastrzyków no i robiłam jej masaże. Niestety sama sie rozłozyłam i...No ale jest lepiej ( u jednej i drugiej). Miłego popołudnia.
                                              • baska123 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 360 dni 06.01.14, 15:57
                                                Irenkokiss. Ryzyko żadne a może pomoże.
                                                • mobic Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 358 dni 07.01.14, 07:28
                                                  Witam i pozdrawiam.

7 dzień roku, do końca pozostaje 358 dni
                                                  Do końca astronomicznej zimy pozostaje 71 dni
                                                  • xy.5 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 358 dni 07.01.14, 08:31
                                                    Witam w mglisty dzionek,koniec świętowania.Udanego dnia!
                                                  • tamaryszek44 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 358 dni 07.01.14, 15:50
                                                    Bije brawo dla Zgredka za całkiem pokaźny dystans. Mój największy to 48, a tak na co dzień to średnia 28- 30 km.
                                                    Witam i oświadczam że bardzo już chce wiosny i wyższej temperatury, bo te 10 to takie nijakie.
                                                  • zgredko Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 358 dni 07.01.14, 18:23
                                                    tamaryszek44 napisała:
                                                    > Bije brawo dla Zgredka za ...

Dziękuję, wzruszyłem sięsmile
                                                    Mój największy dystans "rowerowy" to 72km - realizowałem hasło "70km na siedemdziesięciolecie".
                                                    Po 3 latach doszedłem do wniosku, że 80km na 80-lecie nie "wydolę" i postanowiłem zrobić to z wyprzedzeniem. Niestety, uzyskałem tylko niewiele ponad 60km uncertain
                                                    Teraz moje "dzienne przebiegi" nie przekraczają 45km sad
                                                    Chyba zacząłem się starzeć, ale dobre i te 40parę surprised!
                                                  • xy.5 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 358 dni 08.01.14, 08:50
                                                    Witam,ciepło dzisiaj i jeszcze nie pada.Udanej środy!
                                                  • tamaryszek44 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 358 dni 08.01.14, 14:50
                                                    Witam w ciepły i kapryśny dzień, raz leje raz słońce swieci.
                                                  • tamaryszek44 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 358 dni 08.01.14, 14:53
                                                    Zgredku, najważniejsze że jeździsz i się ruszasz, oby tak dalej a to 60 to i tak bardzo dużo.
                                                    jeździsz codziennie czy jak?
                                                    Ja od wiosny do jesieni jak tylko pogoda dopisuje to jeżdżę codziennie.
                                                  • zgredko Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 358 dni 08.01.14, 15:21
                                                    tamaryszek44 napisała:
                                                    >... jeździsz codziennie czy jak?
                                                    Staram się jeździć jak najczęściej ale ...
                                                    Moi rówieśnicy się zestarzeli, a samemu ciężko pokonać wrodzone lenistwouncertain
                                                    Najsilniej chce mi się jeździć wieczorem, a rano ..............
                                                    Planowanie to moja specjalność surprised Mam to po ojcusmile
                                                    Mam naturę "kwiatową", tzn. gdy słoneczko na niebie, to we mnie budzi się chęć dokonań...
                                                    W kopnym śniegu jednak nie próbuję pedałować ale po ubitym i posypanym, to często.
                                                  • tamaryszek44 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 358 dni 08.01.14, 17:30
                                                    I mnie słońce mobilizuje do wypadów. Zabieram zapas wody, jakieś jabłko i w te pędy za miasto. Nie specjalnie lubię towarzystwo bo do takich trzeba się dostosować a ja lubię tak spontanicznie, Pyknie mi w głowie i jadę, nawet dwa i trzy razy dziennie, aby się przejechać.
                                                    Po prostu kocham jazdę na rowerzesmile
                                                  • mobic Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 357 dni 08.01.14, 18:10
                                                    Witam

8 dzień roku, do końca pozostaje 357 dni
                                                    Do końca astronomicznej zimy pozostaje 70 dni
                                                  • baska123 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 357 dni 08.01.14, 18:34
                                                    Do
                                                    mobic. Jak znaleźć koniec, jak początka niet?
                                                  • mobic Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 357 dni 08.01.14, 19:42
                                                    Ja to tu szukam.................
                                                  • baska123 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 357 dni 08.01.14, 19:50
                                                    Tyle znalazłam idąc za Tobą:
                                                    Dziś jest Środa
                                                    8
                                                    stycznia 2014 r.
                                                    Imieniny: Seweryna, Teofila
                                                    Wschód słońca: 7:43
                                                    Zachód słońca: 15:41
                                                    Dzień trwa: 7 h 58 min
                                                    Do końca roku pozostało 357 dni

I jeszcze to:

„Nie poniosłem porażki, po prostu wymyśliłem 10 000 sposobów, które nie działają.”
                                                    Thomas A. Edison
                                                  • baska123 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 357 dni 10.01.14, 14:11
                                                    Cześć, co słychać?
                                                    Wiecie,że:
                                                    Do końca astronomicznej zimy pozostaje 68 dni.
                                                    To dużo, czy mało?
                                                  • tamaryszek44 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 357 dni 10.01.14, 16:07
                                                    Dużo! ale trudno, oby tylko wiosną zima nie przyszła.
                                                    Witam i jeszcze mi głowy nie urwało, ale wieje jak diabli.
                                                  • iryska2604 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 357 dni 10.01.14, 19:18
                                                    Teraz nie słyszę na razie wycia a duło ostro. Nie cierpię takiego wycia, jakby stado diabłów po dachu harcowało na dodatek. Ciekawe czy przyjdzie ta obiecana zima? Basiu, moja psina juz chodzi, troche sztywno ale dzis nawet do bramy pobiegła kurcgalopkiem. Zastanawiam sie nad tymi kurzymi łapkami bo twój pies ma 30 kg a ta sierotka z tym swoim pyszczkiem zgryźć to zgryzie ale...Spróbuję.
                                                  • xy.5 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 357 dni 10.01.14, 21:10
                                                    Dzisiaj u nas wiało,lało,pokazywało się słońce no i pierwszy raz o tej porze roku zobaczyłam tęczę.Czy ktoś widział?
                                                  • mobic Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 354 dni 11.01.14, 06:50
                                                    Witam

Do końca roku pozostało 354 dni
                                                    Do końca astronomicznej zimy pozostaje 67 dni

---
                                                  • xy.5 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 354 dni 11.01.14, 08:29
                                                    Witam,szaro i buro z rana.Dobrze,że nie pada.Zimy nie widać.
                                                  • tamaryszek44 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 354 dni 11.01.14, 14:32
                                                    Rano u nas było pięknie, teraz sie zachmurzyło.
                                                    Witam i miłego weekendu życzę.
                                                  • baska123 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 354 dni 12.01.14, 01:19
                                                    Miłej niedzieli.
                                                  • xy.5 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 354 dni 12.01.14, 10:19
                                                    Dziękuję,udanej i spokojnej niedzieli oraz dobrej pogody!
                                                  • tamaryszek44 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 354 dni 12.01.14, 17:31
                                                    Miłego wieczoru, bo dopiero weszłam. Witam. I nas wiało że mało głowy nie urwałowink
                                                  • amityr Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 354 dni 12.01.14, 18:37
                                                    Dobrze ,ze nie wpadłaś.
                                                  • waga_1949 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 354 dni 13.01.14, 11:50
                                                    Dzień dobry. Nareszcie przestało wiać, ale zimy w dalszym ciągu nie widać.Miłego dnia.
                                                  • tamaryszek44 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 354 dni 13.01.14, 12:00
                                                    Witam. U nas szaro i buro i nic mi się nie chce.
                                                  • baska123 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 354 dni 13.01.14, 12:00
                                                    Całkiem przyjemnie. "0" stopni i słonecznie.
                                                    Sikoreczki po słonecznik przyleciały na parapet.
                                                    Życzę pomyślnego dnia.
                                                  • baska123 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 354 dni 14.01.14, 09:51
                                                    Dzieńdobry.
                                                  • waga_1949 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 354 dni 14.01.14, 16:31
                                                    Dobry wieczór. Przyzwyczaiłam do tej wczesnej wiosny, czy tam późnej jesieni,że nie wiem co będzie jak w końcu zima przyjdzie. Bo w końcu, mam nadzieję, przyjdzie.
                                                  • tamaryszek44 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 354 dni 14.01.14, 16:34
                                                    Witam milutko.
                                                  • baska123 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 354 dni 15.01.14, 11:46
                                                    Za oknami szaro-buro. Na pociechę mam Was.
                                                  • aga-kosa Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 354 dni 15.01.14, 11:58
                                                    A na zachód od Poznania cała Pyrlandia biała. Na szczęście drogi czarne. Drzewa w bieli - śliczne i tylko ptaki przy karmniku nie wyglądają na zadowolone. aga
                                                  • amityr Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 354 dni 15.01.14, 12:09
                                                    U mnie się cieszą bo dostały z rańca słonecznik jak co dzień.
                                                  • mobic Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 350 dni 15.01.14, 13:02
                                                    Witam. Coraz bliżej do lata.

15 dzień roku, do końca pozostaje 350 dni
                                                    Do końca astronomicznej zimy pozostają 63 dni

----
                                                  • tamaryszek44 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 350 dni 15.01.14, 13:15
                                                    U nas pierwszy raz tej zimy biało.
                                                    Witam serdecznie.
                                                  • baska123 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 350 dni 16.01.14, 13:51
                                                    Jezdnie czarne. Na trawnikach biało.
                                                    Tak, jakby sobie przypomniała Pani Zima o nas.
                                                    Pozdrawiam.
                                                  • tamaryszek44 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 350 dni 16.01.14, 13:53
                                                    Witam milutko. Co do aury to u nas tak samo.
                                                  • baska123 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 350 dni 17.01.14, 12:27
                                                    Deszczówka, ale damy radę.
                                                  • tamaryszek44 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 350 dni 17.01.14, 15:01
                                                    Damy rade bo musimy. Teraz jak śnieg stopniał to tak pięknie i pachnie wiosną jakby właśnie nadeszławink Witam słodziutko.
                                                  • baska123 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 350 dni 18.01.14, 11:44
                                                    Ponuro za oknem i wpisywaczom poza Agą nie wesoło jakoś.
                                                    Miłego dzionka.
                                                  • tamaryszek44 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 350 dni 18.01.14, 15:47
                                                    Witam. U nas było słonecznie i ciepło.
                                                    Miłego weekendusmile
                                                  • waga_1949 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 350 dni 18.01.14, 20:46
                                                    Aż wierzyć się nie chce,że to styczeń. U nas, 25 km od Wrocławia pogoda iście wczesno wiosenna.Miłego sobotniego wieczorka i udanego weekendu.
                                                  • mobic Re: Dzień dobry w 2014. Zostało 346 dni 19.01.14, 09:43
                                                    Witam
                                                    19 dzień roku, do końca pozostaje 346 dni
                                                    Do końca astronomicznej zimy pozostaje 59 dni

---
                                                  • baska123 Re: Dzień dobry w 2014. Zostało 346 dni 19.01.14, 17:54
                                                    Pod wieczór się zjawiłam. Miłego popołudnia i wieczoru.
                                                  • waga_1949 Re: Dzień dobry w 2014. Zostało 346 dni 20.01.14, 14:12
                                                    Dzień dobry. U mnie leje deszcz,temp. 2 stopnie. Zimy na razie nie widać.Pozdrawiam.
                                                  • baska123 Re: Dzień dobry w 2014. Zostało 346 dni 20.01.14, 14:30
                                                    Szklisto, przezroczysto. Pada deszcz i zamarza na wszystkim.
                                                    Ma być zimniej. Damy radę.
                                                  • tamaryszek44 Re: Dzień dobry w 2014. Zostało 346 dni 20.01.14, 16:05
                                                    Witam w paskudnie brzydki poniedziałek, ale życze miłego dnia i całego tygodniasmile
                                                  • amityr Re: Dzień dobry w 2014. Zostało 346 dni 20.01.14, 19:06
                                                    Nie narzekam. Bardzo udany dzień. Prawie palcem nie kiwnąłem a konto urosło. Tak lubię .Człowiek żyje jak rolnik (leży i patrzy jak rośnie) wg przysłowia bo w rzeczywistości to bym nie chciał. Pracowałem trochę na wsi to tylko współczuć rolnikom. Oczywiście są wyjątki. Kilku Piskorskich się znajdzie.
                                                  • baska123 Re: Dzień dobry w 2014. Zostało 346 dni 21.01.14, 13:25
                                                    Miłego dnia!
                                                  • tamaryszek44 Re: Dzień dobry w 2014. Zostało 346 dni 21.01.14, 13:40
                                                    U nas biało i troszkę mroźno. Witam i miłego dnia życzę.
                                                  • baska123 Re: Dzień dobry w 2014. Zostało 343 dni 22.01.14, 14:20
                                                    Dobry, bo świrgotanie ptaszków na parapecie wprowadza mnie w dobry nastrój.
                                                    Po słonecznik muszę się jutro ewakuować na ryneczek, tylko 4zł. za kG.
                                                  • julinka601 Re: Dzień dobry w 2014. Zostało 343 dni 22.01.14, 16:51
                                                    Buro wprawdzie na dworze ale dzień już dłuższy i to mnie trzyma przy życiu.
                                                  • tamaryszek44 Re: Dzień dobry w 2014. Zostało 343 dni 22.01.14, 17:00
                                                    Witam. Czekam na syna więc zmyka dalej do garnków coby mu po dogadzaćwink
                                                  • iryska2604 Re: Dzień dobry w 2014. Zostało 343 dni 22.01.14, 19:06
                                                    Ja dziś przywiozłam swieżą słoninkę dla moich sikorek, a zapomniałam o słoneczniku...
                                                    --mieć w górze niebo a w sobie spokój...
                                                  • tamaryszek44 Re: Dzień dobry w 2014. Zostało 343 dni 23.01.14, 13:23
                                                    Witam w biały i mroźny dzień.
                                                  • xy.5 Re: Dzień dobry w 2014. Zostało 343 dni 23.01.14, 14:05
                                                    Witam,zaśnieżone wokół i -12 ,dzień słoneczny.Jest ślisko.
                                                  • xy.5 Re: Dzień dobry w 2014. Zostało 343 dni 24.01.14, 11:01
                                                    Witam,nocą było -18 a teraz -12.słonecznie i biało nadal.Cieplutko pozdrawiam.
                                                  • tamaryszek44 Re: Dzień dobry w 2014. Zostało 343 dni 24.01.14, 15:19
                                                    Witam zimowo. Biało i mroźno i nie zanosi się na ocieplenie i prószy kaszką.
                                                    Miłego dnia w domku pod kocykiem.
                                                  • waga_1949 Re: Dzień dobry w 2014. Zostało 343 dni 24.01.14, 18:12
                                                    W końcu i pod Wrocław dwa dni temu dotarła zima. Nie jest źle. Współczuję tym, u których jest mocny mróz. Szkoda tylko,że śniegu jak na lekarstwo, bo jak mówi nasza 2,5 letnia wnuczka -babciu,uwielbiam śnieg. A tu ani bałwana z czego ulepić, ani sankami pojeździć.
                                                  • tamaryszek44 Re: Dzień dobry w 2014. Zostało 343 dni 25.01.14, 14:36
                                                    U nas jest biało i nadal lekko pada. Witam milutko i miłego weekendu życzę. Czekamy na kolędęwink
                                                  • amityr Re: Dzień dobry w 2014. Zostało 343 dni 25.01.14, 16:10
                                                    Jakie błotu? Co ty nawijasz?
                                                  • skuter44 Re: Dzień dobry w 2014. Zostało 343 dni 25.01.14, 17:54
                                                    Dobry dzień. Uratowałem chyba osłabionego kosa. Siedział przy śmietniku, Żebrał. Spłoszony, z trudem odlatywał na drzewo i po moim oddaleniu znowu sfrunął na ziemię. Przylgnął do ziemi i opuścił skrzydła. Przyniosłem mu , wysypałem na papier dużą porcję ziarenek słonecznika. Odszedłem. Mój kos sfrunął i dziobał te ziarnka. Chyba był bardzo głodny.
                                                  • xy.5 Re: Dzień dobry w 2014. Zostało 343 dni 25.01.14, 19:41
                                                    Witam,u nas mrozi i wieje,-12 ale parę stopni niżej odczuwamy.
                                                  • mobic Re: Dzień dobry w 2014. Zostało 339 dni 26.01.14, 10:37
                                                    Witam
                                                    26 dzień roku, do końca pozostaje 339 dni

---
                                                  • amityr Re: Dzień dobry w 2014. Zostało 339 dni 26.01.14, 10:41
                                                    Przestańcie pisać ile wam pozostało !
                                                  • baska123 Re: Dzień dobry w 2014. Zostało 339 dni 26.01.14, 12:23
                                                    Ooooo dzieńdobry Amityr.
                                                    Masz coś naprzeciwko ćwiczeniom matematycznym?
                                                  • amityr Re: Dzień dobry w 2014. Zostało 339 dni 26.01.14, 12:35
                                                    Nie zupełnie ale.... Na mszy już byłaś?
                                                  • baska123 Re: Dzień dobry w 2014. Zostało 339 dni 26.01.14, 12:46
                                                    Amityr
                                                    Nie, bo dróżkę mi zasypało, klękać nie mogę na zimnej podłodze.
                                                    Odprawiłam przy swoim ołtarzyku. Amen.
                                                  • xy.5 Re: Dzień dobry w 2014. Zostało 339 dni 26.01.14, 15:27
                                                    Witam,sypie i u nas,mróz mniejszy ale wiatr i przez to wszystko niedziela bardziej domowa niż spacerowa.
                                                  • amityr Re: Dzień dobry w 2014. Zostało 339 dni 26.01.14, 15:36
                                                    baska123 napisała:

> Amityr
                                                    > Nie, bo dróżkę mi zasypało, klękać nie mogę na zimnej podłodze.
                                                    > Odprawiłam przy swoim ołtarzyku. Amen.

He,he ,dróżkę jej zasypało ,którą dróżkę?
                                                  • tamaryszek44 Re: Dzień dobry w 2014. Zostało 339 dni 27.01.14, 16:21
                                                    Witam. U nas od rana prószy śniegsmile
                                                    Miłego dnia zycze i całego tygodnia.
                                                  • baska123 Re: Dzień dobry w 2014. Zostało 339 dni 27.01.14, 17:07
                                                    Amityr. Nie jeżdżę samochodem do Kościółka, a chodniczek był zasypany.
                                                    A co Ciebie obchodzi którędy ja chodzę. Na miotle polecę, jak zechcę.
                                                    http://i39.tinypic.com/egeau9.gif
                                                  • waga_1949 Re: Dzień dobry w 2014. Zostało 339 dni 28.01.14, 09:35
                                                    Dzień dobry wszystkim. Miłego i ciepłego dnia Wam życzę.
                                                  • baska123 Re: Dzień dobry w 2014. Zostało 339 dni 28.01.14, 11:36
                                                    Jaki spokojny dzionek, i cieplej za oknem.
                                                    pozdrawiam- JaBaśka
                                                  • tamaryszek44 Re: Dzień dobry w 2014. Zostało 339 dni 28.01.14, 13:55
                                                    Witam milutko i zmykam trochę do maszyny. Miłego popołudnia życzę.
                                                  • xy.5 Re: Dzień dobry w 2014. Zostało 339 dni 29.01.14, 09:46
                                                    Witam,udanego dnia.
                                                  • tamaryszek44 Re: Dzień dobry w 2014. Zostało 339 dni 29.01.14, 15:39
                                                    https://www.textspace.net/img/1391005330_447ad828_1391005331.gif
                                                  • baska123 Re: Dzień dobry w 2014. Zostało 339 dni 29.01.14, 15:48
                                                    Wietrznie, nie jest fajnie, ale przecież nie najgorzej jest.
                                                  • xy.5 Re: Dzień dobry w 2014. Zostało 339 dni 30.01.14, 10:13
                                                    Witam,mroźno u nas,-16 nocą a miejscami zapewne ok -20,teraz -12.W ciepłym domku nie jest najgorzej ale ale z podróżami muszę poczekać,pozdrawiam.
                                                  • tamaryszek44 Re: Dzień dobry w 2014. Zostało 339 dni 30.01.14, 13:32
                                                    Witam. Biało i koło zera na termometrze, ale ma przyjść ocieplenie i to zaskakujące. Czekamywink
                                                    Miłego popołudnia i chyba tak jak wszystkim....
                                                    http://i60.tinypic.com/4uzcm0.gif
                                                  • xy.5 Re: Dzień dobry w 2014. Zostało 339 dni 31.01.14, 14:55
                                                    Witam nadal mróz,wiatr i słoneczko.Ciepła nie ma,ale przynajmniej jasny dzień.Miłego dnia.
                                                  • mobic Re: Dzień dobry w 2014. Zostało 334 dni 31.01.14, 15:55
                                                    Witam.
                                                    31 dzień roku, do końca pozostaje 334 dni
                                                    Dziś jest Międzynarodowy Dzień Przytulania

---
                                                  • baska123 Re: Dzień dobry w 2014. Zostało 334 dni 02.02.14, 13:43
                                                    Dzień pochmurny, ale dobry, jak każdy.
                                                    Pozdrawiam-JaBaśka
                                                  • mobic Re: Dzień dobry w 2014. Zostało 332 dni 02.02.14, 14:31
                                                    33 dzień roku, do końca pozostaje 332 dni
                                                    Gdy na Gromiczną z dachów ciecze, zima się jeszcze przewlecze.

Witam a u mnie jest zero stopni.

---
                                                  • xy.5 Re: Dzień dobry w 2014. Zostało 332 dni 02.02.14, 16:30
                                                    Witam,u nas -5 no i wreszcie przestało wiać.
    • xy.5 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 331 dni 03.02.14, 09:00
      Miłego dnia i oby było wreszcie cieplej.
      • baska123 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 331 dni 03.02.14, 10:48
        Śliczny, słoneczny dzień, żyć się chce.
        • xy.5 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 331 dni 04.02.14, 10:52
          Do nas też dotarło słońce,pozdrawiam.
          • iryska2604 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 331 dni 04.02.14, 18:32
            U nas dziś prawie wiosna. Piękne słońce i + 8. Do tego bez wiatru.
            • amityr Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 331 dni 04.02.14, 20:41
              Nie ciesz się tak, nie ciesz . Zaraz ci wyłączą, po niedzieli.
              • xy.5 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 331 dni 05.02.14, 08:38
                Witam,słonecznego dnia.
                • skuter44 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 331 dni 05.02.14, 09:16
                  Pozdrawiam, słonecznego dnia.
                  • baska123 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 331 dni 05.02.14, 12:12
                    Jest słonecznie, zgodnie z życzeniem.

https://emotikona.pl/gify/pic/dzieci-maluja.gif
                    • tamaryszek44 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 331 dni 05.02.14, 16:28
                      Witam milutko.
                      Basiu,a może tak nowy wątek powitalny.......bo ten już cosik przydługi się robi.
                      • baska123 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 329 dni 05.02.14, 18:45
                        Tamaryszku44
                        W tym, czy innym wątku i tak będzie ubywało
                        dni do końca roku i do końca świata.
                        Do końca 2014-go zostało: 365 - (31+5) = 329 ani mniej, ani więcej.
                        • tamaryszek44 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 329 dni 05.02.14, 22:42
                          A teraz 22 lutego też ma być koniec światawink
                          • mobic Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 328 dni 06.02.14, 08:44
                            Witam.
                            37 dzień roku, do końca pozostaje 328 dni

Dziś jest Doroty to: na dzień świętej Doroty ma być śniegu nad płoty.

---
                          • baska123 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 329 dni 06.02.14, 11:53
                            Tyle końców świata, ile wersji jego początku,
                            zgłupieć można, tylko po co?
                            Miłego dzionkabig_grin.
                            W Łodzi pochmurno póki co, dalej sie zobaczy.
                            • tamaryszek44 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 329 dni 06.02.14, 13:27
                              Witam w piękny i pachnący wiosną czwartek. Miłego dzionka życzę.
                              • xy.5 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 329 dni 06.02.14, 15:30
                                Witam,był piękny i pełen słońca zimowy dzionek a teraz wypłynęły bure chmurzyska i chyba będzie padać.Miłego popołudnia.
                                • xy.5 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 327 dni 07.02.14, 08:33
                                  Witam,cieplej dzisiaj zza mgły przebija się słonko.Pozdrawiam i znikam,bo domowe zajęcia czekają.
                                  • baska123 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 327 dni 07.02.14, 11:41
                                    Patrzymy optymistycznie, a co taaaam.
                                    • tamaryszek44 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 327 dni 07.02.14, 16:18
                                      U nas 9 w plusie i słoneczko. Jest pięknie i zwiastuje wiosnę.
                                      Witam i miłego dnia życzę.
                                      • mobic Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 326 dni 08.02.14, 07:52
                                        Witam
                                        39 dzień roku, do końca pozostaje 326 dni

---
                                        • xy.5 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 326 dni 08.02.14, 08:59
                                          Witam,czas szybko leci.
                                          • tamaryszek44 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 326 dni 08.02.14, 12:49
                                            Oj szybko, a nawet za szybko.
                                            Witam wiosennie i miłego weekendu życzę.
                                            • xy.5 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 325 dni 09.02.14, 10:34
                                              Witam,u nas chlapa.Miłej niedzieli!
                                              • tamaryszek44 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 325 dni 09.02.14, 15:02
                                                Witam. Słońca nie ma, ale nie jest źle. Sucho i nawet ciepło.
                                                Miłej niedzieli dla wszystkich.
                                                • waga_1949 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 325 dni 09.02.14, 16:43
                                                  Dzień dobry. czyżby wiosna? U mnie słonecznie,sucho i na plusie 10 stopni. Pozdrawiam cieplutko.
                                                  • xy.5 Re: Dzieńdobry w 2014. Zostało 324 dni 10.02.14, 11:57
                                                    Witam,miłego poniedziałku i udanego całego tygodnia.