Dodaj do ulubionych

Sierpniowe pielgrzymki...

13.08.23, 10:31
Sierpień to w Polsce miesiąc licznych pielgrzymek na Jasną Górę. Co roku odbywa się ich
wtedy ok. 40. Jak wynika z danych Kościoła, bierze w nich w sumie udział ok. 250 tys.
pielgrzymów. Najwięcej gromadzi uroczystość w Częstochowie z okazji Wniebowzięcia
Najświętszej Maryi Panny (15 sierpnia).

"Pielgrzymka to nie tylko umartwianie się i modlitwa"
Dla mnie to synonim najlepszego czasu w roku, najlepszej rozrywki, a chodzę już od pięciu lat
- wyjaśnił 22-letni Janek... Modlitwa jest obecna, niektórzy modlą się z zaangażowaniem,
ale przede wszystkim jest dużo radości, śmiechu. Zawsze idzie dużo młodych ludzi, wygłupiamy się,
cieszymy tym wspólnym czasem - dodał.

"Wiele osób idzie z intencją poznania kogoś wartościowego, dobrego dla siebie"
Duża grupa uczestników pielgrzymek to osoby samotne, bardziej lub mniej wierzące,
które szukają drugich połówek. - Jest taki trend. Wiele osób idzie z intencją poznania
kogoś wartościowego, dobrego dla siebie. I często poznają - powiedział ksiądz Piotr.

Wśród pielgrzymów są osoby, które nie bywają nigdzie poza domem czy pracą.
- Nie chcą poznawać ludzi online, bo się już nieraz rozczarowali. Więc pielgrzymka
jest dla nich najdogodniejszą formą poznawania ludzi i wchodzenia w relacje.
Oczywiście przy naszym błogosławieństwie - stwierdził ze śmiechem.

Duchowny przyznał też, że wie, iż część chodzącej z nim młodzieży traktuje pielgrzymki jako okazję do dobrej imprezy. - I co mam powiedzieć? Wiem, jak jest, ale w sumie to lepiej, że z nami, jak mieliby się włóczyć po mieście, po bramach, barach czy parkach, i wpadać w patologiczne klimaty - ocenił.

Według ks. Piotra w rozmowie o seksie w czasie pielgrzymek należy też wspomnieć o ślubach. Jak podkreślił, "wiele tych znajomości, relacji, poszukiwań miłości kończy się przed ołtarzem". - Po kilku, kilkunastu miesiącach niektórzy przechodzą do nas i proszą o udzielenie sakramentu małżeństwa. Tak że często te nawiązane na pielgrzymkach relacje są długotrwałe i wartościowe - podsumował duchowny.

www.tokfm.pl/Tokfm/7,103085,30043548,odchudzanie-pijanstwo-seks-pielgrzymki-to-dla-wielu-przygoda.html#s=BoxOpImg4

Obserwuj wątek
    • vermieter Re: Sierpniowe pielgrzymki... 13.08.23, 13:34
      robisz reklamę tym dewiatom czy chcesz tylko trochę forum zaśmiecić?
      • uoia Re: Sierpniowe pielgrzymki... 13.08.23, 15:45
        vermieter napisał(a):

> robisz reklamę tym dewiatom czy chcesz tylko trochę forum zaśmiecić?

To co uprawiasz to w/g mnie typowa lewacka tolerancja. Parady rownosci to dla Ciebie >radosne swieto kolorowych, szczesliwych ludzi<, nie przeszkadzaja Ci symulacje ruchow frykcyjnych, w roznych konfiguracjach, prezentowanych przez uczestnikow wydarzenia. Nie widzisz dewiacji w przyczepionych czlonkach, wyuzdanych strojach i zachowaniach. Dewiatami dla Ciebie sa katolicy idacy w pielgrzymce. Ciekawe dlaczego nie atakujesz zydow czy muzulmanow, wszystko Ci sie podoba i wszystko rozumiesz w ich religiach.
        Bycie tolerancyjnym, to chyba szersze pojecie niz poglad, ze dobre jest tylko to co ja uwazam za dobre. Powiedz mi, jaka szkode, innym ludziom robia przechodzacy pielgrzymi... moralna, fizyczna?
        • vermieter Re: Sierpniowe pielgrzymki... 13.08.23, 19:26
          uoia napisała:

> vermieter napisał(a):
          >
          > > robisz reklamę tym dewiatom czy chcesz tylko trochę forum zaśmiecić?
          >
          > To co uprawiasz to w/g mnie typowa lewacka tolerancja. Parady rownosci to dla C
          > iebie >radosne swieto kolorowych, szczesliwych ludzi<, nie przeszkadzaj
          > a Ci symulacje ruchow frykcyjnych, w roznych konfiguracjach, prezentowanych pr
          > zez uczestnikow wydarzenia. Nie widzisz dewiacji w przyczepionych czlonkach, wy
          > uzdanych strojach i zachowaniach. Dewiatami dla Ciebie sa katolicy idacy w piel
          > grzymce. Ciekawe dlaczego nie atakujesz zydow czy muzulmanow, wszystko Ci sie p
          > odoba i wszystko rozumiesz w ich religiach.
          > Bycie tolerancyjnym, to chyba szersze pojecie niz poglad, ze dobre jest tylko t
          > o co ja uwazam za dobre. Powiedz mi, jaka szkode, innym ludziom robia przechodz
          > acy pielgrzymi... moralna, fizyczna?

To do mnie? Mylisz mnie z kimś innym, przestań ćpać. Nie dyskutuję na podobne tematy i nie wciskaj mi słów, których nie wypowiedziałem.

P.S. Jaki sens ma wklejanie artykułów z gazety, która stanowi portal dla forum? Jeżeli ktoś ma dostęp do forum, to ma dostęp do treści zawartych w gazeta.pl i nie potrzebuje extra linków do artykułów gazeta.pl. Bardziej na miejscu byłoby coś z prasy, do której nie zaglądamy codziennie.
          • uoia Re: Sierpniowe pielgrzymki... 13.08.23, 20:23
            vermieter napisał(a):

> [b]To do mnie? ... Nie dyskutuję na podobn
            > e tematy i nie wciskaj mi słów, których nie wypowiedziałem.

Nie dyskutujesz, ale nazywajac pielgrzymow dewiatami zdefiniowales sie.

> P.S. Jaki sens ma wklejanie artykułów z gazety, która stanowi portal dla forum?

Ja mysle, ze ma sens, jako "trigger" do rozpoczecia dyskusji, dobrze jest jednak,w takim wypadku, wyrazic swoja opinie w temacie.
            • pia.ed Sierpniowe pielgrzymki... 13.08.23, 23:17
              uoia napisała:
              P.S. Jaki sens ma wklejanie artykułów z gazety, która stanowi portal dla forum?
              > Ja mysle, ze ma sens, jako "trigger" do rozpoczecia dyskusji, dobrze jest jednak,
              w takim wypadku, wyrazic swoja opinie w temacie.

Masz racje, uoia... Normalnie mam zwyczaj zamiescic jakis komentarz,
              ale w tym przypadku wkleilam to, o czym chetnie bym podyskutowala,
              czyli udzial mlodziezy w pielgrzymkach, ktore sa dla nich dobra zabawa
              i mozliwoscia zawarcia nowych znajomosci... smile

Wiele czasu uplynelo kiedy ostatni raz czytalam o pielgrzymkach, ktore byly dla mnie
              wyrazem poswiecenia i niezwyklej poboznosci, w ktorych starsi ludzie szli modlac sie
              i spiewajac... i taki obraz pielgrzymki mam dotad przed oczami.
              Jednak, jak widze, poczas mojego dlugiego pobytu poza granicami Polski sytuacja sie
              radykalnie zmienila!
              • uoia Re: Sierpniowe pielgrzymki... 14.08.23, 02:38
                pia.ed napisała:

>... wkleilam to, o czym chetnie bym podyskutowala,
                > czyli udzial mlodziezy w pielgrzymkach, ktore sa dla nich dobra zabawa
                > i mozliwoscia zawarcia nowych znajomosci... smile
                >
                > Wiele czasu uplynelo kiedy ostatni raz czytalam o pielgrzymkach, ktore byly d
                > la mnie
                > wyrazem poswiecenia i niezwyklej poboznosci, w ktorych starsi ludzie szli mod
                > lac sie
                > i spiewajac... i taki obraz pielgrzymki mam dotad przed oczami.
                > Jednak, jak widze, poczas mojego dlugiego pobytu poza granicami Polski sytuac
                > ja sie
                > radykalnie zmienila!

Uwazasz, ze nie mozna jednego z drugim polaczyc?
                • irsila Re: Sierpniowe pielgrzymki... 14.08.23, 03:48

Pia.ed, na YT możesz sobie wyszukać wpisując "pielgrzymka", pooglądać, posłuchać.
                  Ja nie chodzę, bo słabe nogi mam i nie lubię tłumu.
                  Byłam tam po maturze i po komunii dziecka
                  ale nie pieszo.
                  • irsila Re: Sierpniowe pielgrzymki... 14.08.23, 05:36
                    Mnóstwo filmików z pielgrzymek jest.
                    Można sobie włączyć i czuć się jednym z pielgrzymów.
                    Jak widać idą razem młodzi i starzy.
                    Określają się jako grupy z danego regionu.
                    Wkleiłam filmiki z tego roku.
              • taniarada Re: Sierpniowe pielgrzymki... 14.08.23, 06:28
                pia.ed napisała:

> uoia napisała:
                > P.S. Jaki sens ma wklejanie artykułów z gazety, która stanowi portal dla forum?
                > > Ja mysle, ze ma sens, jako "trigger" do rozpoczecia dyskusji, dobrze jest
                > jednak,
                > w takim wypadku, wyrazic swoja opinie w temacie.

> czyli udzial mlodziezy w pielgrzymkach, ktore sa dla nich dobra zabawa
                > i mozliwoscia zawarcia nowych znajomosci... smile
                >
                > Wiele czasu uplynelo kiedy ostatni raz czytalam o pielgrzymkach, ktore byly d
                > la mnie
                > wyrazem poswiecenia i niezwyklej poboznosci, w ktorych starsi ludzie szli mod
                > lac sie
                > i spiewajac... i taki obraz pielgrzymki mam dotad przed oczami.
                > Jednak, jak widze, poczas mojego dlugiego pobytu poza granicami Polski sytuac
                > ja sie
                > radykalnie zmienila!
                Nic się nie zmieniło .Wystarczy w tym czasie być w Częstochowie i zobaczyć .Także we wtorek w telewizji .Pełno młodych i radosnych ludzi .Teraz lepiej zorganizowani .
                • pia.ed Sierpniowe pielgrzymki... 14.08.23, 22:11
                  taniarada napisał:
                  > Nic się nie zmieniło .Wystarczy w tym czasie być w Częstochowie i zobaczyć .Także we wtorek w telewizji .Pełno młodych i radosnych ludzi .Teraz lepiej zorganizowani .

W Polsce nie bylam od kilkunastu lat i nie mam polskiej telewizji...wiec raczej nigdy nie zobacze,
                  ale dziekuje tym, ktorzy wkleili zdjecia. smile
            • vermieter Re: Sierpniowe pielgrzymki... 14.08.23, 00:21
              uoia napisała:

> Nie dyskutujesz, ale nazywajac pielgrzymow dewiatami zdefiniowales sie.
              >
              rozpędziłaś się jak nawiedzona, przekroczyłaś pewne granice, przeczytaj jeszcze raz co napisałaś i wyjaśnij na jakiej podstawie tak sądzisz:

To co uprawiasz to w/g mnie typowa lewacka tolerancja. Parady rownosci to dla Ciebie >radosne swieto kolorowych, szczesliwych ludzi<, nie przeszkadzaja Ci symulacje ruchow frykcyjnych, w roznych konfiguracjach, prezentowanych przez uczestnikow wydarzenia. Nie widzisz dewiacji w przyczepionych czlonkach, wyuzdanych strojach i zachowaniach. Dewiatami dla Ciebie sa katolicy idacy w pielgrzymce. Ciekawe dlaczego nie atakujesz zydow czy muzulmanow, wszystko Ci sie podoba i wszystko rozumiesz w ich religiach.
              Bycie tolerancyjnym, to chyba szersze pojecie niz poglad, ze dobre jest tylko to co ja uwazam za dobre. Powiedz mi, jaka szkode, innym ludziom robia przechodzacy pielgrzymi... moralna, fizyczna?
              • uoia Re: Sierpniowe pielgrzymki... 14.08.23, 02:35
                vermieter napisał(a):

> uoia napisała:
                >
                >
                > > Nie dyskutujesz, ale nazywajac pielgrzymow dewiatami zdefiniowales sie.
                > >
                > [b]rozpędziłaś się jak nawiedzona, przekroczyłaś pewne granice, przeczytaj jesz
                > cze raz co napisałaś i wyjaśnij na jakiej podstawie tak sądzisz:
                ,
                Na podstawie Twoiego wpisu? Wyraznie napisalam "nazywajac pielgrzymow dewiatami zdefiniowalaes sie".
                Moja odpowiedz byla rowniez skierowana do autorki watku, mysle, ze ona wie o czym pisze.
                Vermieter, czy to Twoje oburzenie ma znaczyc, ze ...nie jestes przeciwnikiem kosciola, nie uwazasz, ze plody ludzkie to zlepek komorek czy zelki, homo toleryjesz choc nie akceptujesz i parady rownosci Cie nie zachwycaja?
                • taniarada Re: Sierpniowe pielgrzymki... 14.08.23, 06:19
                  uoia napisała:

> vermieter napisał(a)
                  > ,
                  > Na podstawie Twoiego wpisu? Wyraznie napisalam "nazywajac pielgrzymow dewiatami
                  > zdefiniowalaes sie".
                  > Moja odpowiedz byla rowniez skierowana do autorki watku, mysle, ze ona wie o cz
                  > ym pisze.
                  > Vermieter, czy to Twoje oburzenie ma znaczyc, ze ...nie jestes przeciwnikiem ko
                  > sciola, nie uwazasz, ze plody ludzkie to zlepek komorek czy zelki, homo tolery
                  > jesz choc nie akceptujesz i parady rownosci Cie nie zachwycaja?
                  Wczoraj na Jasnej Górze byli z LGBT .Ale szybko zakończono to spotkanie .Zgodę wydał lewicowy prezydent i to tuż gdzie sporo ludzi wchodzi już na Jasną Górę .Były lekkie zadymy .
              • taniarada Re: Sierpniowe pielgrzymki... 14.08.23, 06:22
                vermieter napisał(a):

> uoia napisała:
                >
                >
                > > Nie dyskutujesz, ale nazywajac pielgrzymow dewiatami zdefiniowales sie.
                > >
                > rozpędziłaś się jak nawiedzona, przekroczyłaś pewne granice, przeczytaj jesz
                > cze raz co napisałaś i wyjaśnij na jakiej podstawie tak sądzisz:
                >
                > To co uprawiasz to w/g mnie typowa lewacka tolerancja. Parady rownosci to dla C
                > iebie >radosne swieto kolorowych, szczesliwych ludzi<, nie przeszkadzaj
                > a Ci symulacje ruchow frykcyjnych, w roznych konfiguracjach, prezentowanych prz
                > ez uczestnikow wydarzenia. Nie widzisz dewiacji w przyczepionych czlonkach, wyu
                > zdanych strojach i zachowaniach. Dewiatami dla Ciebie sa katolicy idacy w pielg
                > rzymce. Ciekawe dlaczego nie atakujesz zydow czy muzulmanow, wszystko Ci sie po
                > doba i wszystko rozumiesz w ich religiach.
                > Bycie tolerancyjnym, to chyba szersze pojecie niz poglad, ze dobre jest tylko t
                > o co ja uwazam za dobre. Powiedz mi, jaka szkode, innym ludziom robia przechodz
                > acy pielgrzymi... moralna, fizyczna?

Masz względne o tym pojęcie .Dobrze by było byś oglądał te uroczystości we wtorek .I te tłumy radosnych mlodych ludzi co właśnie wchodzą są już w Częstochowie .
        • polamek100 Re: Sierpniowe pielgrzymki... 13.08.23, 20:06
          No bo on jest homo wiec nic dziwnego co popiera a czego nie toleruje.
      • pia.ed Sierpniowe pielgrzymki... 13.08.23, 19:34
        vermieter napisał(a):

Chcialam tylko zobaczyc Twoja reakcje po przeczytaniu artykulu... smile smile smile
        • vermieter Re: Sierpniowe pielgrzymki... 13.08.23, 20:09
          pia.ed napisała:

> Chcialam tylko zobaczyc Twoja reakcje po przeczytaniu artykulu... smile smile smile

Nie zobaczysz, zareagowałem bez przeczytania gdy tylko zobaczyłem po raz kolejny, że wkleiłaś artykuł, który wisi obok forum i ma "chwytliwy" tytuł. Bardziej interesująca jest reakcja ułoi, czy jak tam jej jest. Dowiedziałem się o sobie tyle rzeczy, o których do tej pory nie miałem pojęcia.
          • taniarada Re: Sierpniowe pielgrzymki... 14.08.23, 06:24
            vermieter napisał(a):

> pia.ed napisała:
            >
            > > Chcialam tylko zobaczyc Twoja reakcje po przeczytaniu artykulu... smile smile :
            > )
            >
            >
            > Nie zobaczysz, zareagowałem bez przeczytania gdy tylko zobaczyłem po raz kol
            > ejny, że wkleiłaś artykuł, który wisi obok forum i ma "chwytliwy" tytuł. Bardzi
            > ej interesująca jest reakcja ułoi, czy jak tam jej jest. Dowiedziałem się o sob
            > ie tyle rzeczy, o których do tej pory nie miałem pojęcia.

Bo człowiek caly czas się uczy i głupi umiera .W twoim przypadku za pózno na naukę .Sorry .
      • taniarada Re: Sierpniowe pielgrzymki... 14.08.23, 06:16
        vermieter napisał(a):

Nie musisz być w tym wątku .Zresztą w każdym .
      • vermieter Re: Sierpniowe pielgrzymki... 19.08.23, 12:04
        vermieter napisał(a):

Jak widać wątek rozwinął się wspaniale, dyskusja jest niezwykle ożywiona i na bardzo wysokim poziomie, dlatego powtórzyłem moje pytanie do założycielki wątku. Mam nadzieję, że na przyszłość się poważnie zastanowi, zanim wyskoczy z kolejnym pytaniem. wink
        • pia.ed Re: Sierpniowe pielgrzymki... 19.08.23, 19:50
          vermieter napisał:

Jak widać wątek rozwinął się wspaniale, dyskusja jest niezwykle ożywiona i na bardzo wysokim poziomie, dlatego powtórzyłem moje pytanie do założycielki wątku. Mam nadzieję, że na przyszłość się poważnie zastanowi, zanim wyskoczy z kolejnym pytaniem. wink

Na przyszlosc bede prosic szanownego vermietera,
          aby byl tak uprzejmy i zachowal swoje poglady dla siebie...
          To wszystko, co mam do powiedzenia w tej sprawie.
          • polamek100 Re: Sierpniowe pielgrzymki... 19.08.23, 20:59
            Tzn oczekujesz dyskusji a jednoczesnie chcesz aby kazdy z kim sie nie zgadzasz albo kto sie z toba nie zgagdza zachwal swoje poglady dla siebie?
            To jakas Szwedzka forma dyskusji czyli wymiany pogladow?

Pamietaj stara zasade za jak zadajesz pytanie to musisz byc przygotowana na odpowiedz.
            • pia.ed Sierpniowe pielgrzymki... 19.08.23, 21:37
              polamek100 napisał:
              Tzn oczekujesz dyskusji a jednoczesnie chcesz aby kazdy z kim sie nie zgadzasz
              albo kto sie z toba nie zgagdza zachwal swoje poglady dla siebie?
              > Pamietaj stara zasade ze jak zadajesz pytanie to musisz byc przygotowana na odpowiedz.

Zgadzam sie z Twoja uwaga... ale kierujac moj wpis do vermietera myslalam wylacznie o tym, ze podjal dyskusje bez przeczytania artykulu, a takich dyskutantow najchetniej unikam... co dalam mu delkatnie do zrozumienia... wink
              • vermieter Re: Sierpniowe pielgrzymki... 19.08.23, 22:18
                pia.ed napisała:

> Zgadzam sie z Twoja uwaga... ale kierujac moj wpis do vermietera myslalam wy
                > lacznie o tym, ze podjal dyskusje bez przeczytania artykulu, a takich dyskutan
                > tow najchetniej unikam... co dalam mu delkatnie do zrozumienia...
                wink

cicho babo, nie kręć teraz
              • polamek100 Re: Sierpniowe pielgrzymki... 20.08.23, 03:05
                Pytanie tylko jaki cel mialas w rozpoczeciu tej dyskusji i zalinkowanie tego artykulu?
                Taki sam jak autor?
                Zmieszac z blotem pielgrzymki, tych je organizuja i uczestnicza?

• vermieter Re: Sierpniowe pielgrzymki... 20.08.23, 03:55
                  polamek100 napisał:

> Pytanie tylko jaki cel mialas w rozpoczeciu tej dyskusji i zalinkowanie tego ar
                  > tykulu?
                  > Taki sam jak autor?
                  > Zmieszac z blotem pielgrzymki, tych je organizuja i uczestnicza?
                  >

ksiądz Piotr z pielgrzymki to musi być jurny facet, w międzyczasie zdążył zwalić gruchę na plaży w Swinoujściu, (podobno podniecał go szum fal)
                  • vermieter Re: Sierpniowe pielgrzymki... 20.08.23, 04:05
                    vermieter napisał(a): wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,30095880,swinoujscie-ksiadz-mial-masturbowac-sie-na-plazy-bo-podniecal.html#google_vignette

> polamek100 napisał:
                    >
                    > > Pytanie tylko jaki cel mialas w rozpoczeciu tej dyskusji i zalinkowanie t
                    > ego ar
                    > > tykulu?
                    > > Taki sam jak autor?
                    > > Zmieszac z blotem pielgrzymki, tych je organizuja i uczestnicza?
                    > >
                    >
                    > ksiądz Piotr z pielgrzymki to musi być jurny facet, w międzyczasie zdążył zw
                    > alić gruchę na plaży w Swinoujściu, (podobno podniecał go szum fal)

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,30095880,swinoujscie-ksiadz-mial-masturbowac-sie-na-plazy-bo-podniecal.html#google_vignette
                  • polamek100 Re: Sierpniowe pielgrzymki... 20.08.23, 22:03
                    Ty to to robisz na codzien i nikt cie nie krytykuje n internecie wiec co sie czepiasz ksiedza?
                    • vermieter Re: Sierpniowe pielgrzymki... 21.08.23, 16:22
                      polamek100 napisał:

> Ty to to robisz na codzien i nikt cie nie krytykuje n internecie wiec co sie cz
                      > epiasz ksiedza?

wszyscy się masturbują, od niemowlaków począwszy a na tobie, przygłupie, skończywszy, ale tylko nieliczni robią to w miejscach publicznych
                      • uoia Re: Sierpniowe pielgrzymki... 21.08.23, 17:18
                        vermieter napisał(a):

> wszyscy się masturbują, od niemowlaków począwszy a na tobie, przygłupie, sko
                        > ńczywszy, ale tylko nieliczni robią to w miejscach publicznych

A dlaczego sie kryc? Eksperci lewaccy lansuja masturbace do lat. Po co chowac sie po katach z czyms, co daje tyle radosci?
                        Mnie zastanawia tryb w jakim osadzono i wymierzono kare (grzywny) temu czlowiekowi. Wszystko odbylo sie blyskawicznie, lacznie z ogloszeniem w mediach. A jesli bylo to wymyslem gorliwej aktywistki z wybujala wyobraznia?
                        • polamek100 Re: Sierpniowe pielgrzymki... 21.08.23, 20:16
                          Lewaccy eksperci tez uwazaja ze dzieci, mlodziez i nawet niektorzy dorosli nie wiedza jakiej sa plci i jak sie im tylko zasugeruje a oni przytakna to natychmista nalezy zaczac proces zmian..
                        • pia.ed W sprawie salezjanina... 21.08.23, 22:36
                          uoia napisała:
                          > Mnie zastanawia tryb w jakim osadzono i wymierzono kare (grzywny) temu czlowiekowi. Wszystko odbylo sie blyskawicznie, lacznie z ogloszeniem w mediach. A jesli bylo to wymyslem gorliwej aktywistki z wybujala wyobraznia?

Szkoda, ze nie zapytalas o to wczesniej, bo wczoraj czytalam kilka
                          informacji na ten temat... ale nie odwazylam sie zalaczyc do nich linkow,
                          "do ktorych wszyscy maja dostep" jak mi napisano... wink

Jeden z artykulow byl poswiecony radnej ze Szczecina, ktora uwazala za swoj obowiazek przestrzec rodzicow przed salezjaninem, uczacym ich dzieci katechizmu. Radna udostepnila tez dwa zdjecia duchownego i inne
                          dane, prawdopodobnie na FB...
                          Odezwala sie tez matka, swiadek masturbacji i wlasnie matka na plazy zawiadomila policje,
                          ktora ukarala duchownego mandatem. Zaprzeczyla tez oficjalnemu komunikatowi policji,
                          ze byla na plazy sama, bo byla z corka, co oznaczaloby pedofilie...

Sprawa księdza Piotra Z. stała się głośna w piątek 18 sierpnia, gdy radna Dominika Jackowski udostępniła w mediach społecznościowych wpis jednej z kobiet, która dzień wcześniej (w czwartek 17 sierpnia) odpoczywała na jednej z plaż w Świnoujściu. Kobieta oskarżyła mężczyznę o nieobyczajne zachowanie i przekazała, że został zatrzymany przez świadków.

Rzecznik prasowy policji w tym mieście potwierdził w rozmowie z Radiem Szczecin, że funkcjonariusze interweniowali wobec mężczyzny, który miał masturbować się na plaży. Za "nieobyczajny wybryk" został ukarany mandatem. Rzecznik policji zaprzeczył, by świadkiem incydentu było dziecko, w związku z czym "skończyło się na mandacie, a nie zatrzymaniu mężczyzny.

Kobieta udostępniła dwa zdjęcia, na których było widać niezanonimizowany wizerunek mężczyzny. Dodatkowo radna przekazała, że ukaranym mandatem był ksiądz Piotr Z., podając jego imię i nazwisko oraz miejsce, w którym odprawiał posługę duszpasterską. Po informacji o śmierci duchownego polityczka usunęła wpis z mediów społecznościowych.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,30097655,swinoujscie-nie-zyje-salezjanin-dzien-wczesniej-zostal-ukarany.html#s=amtp_pnHP_latest

www.fakt.pl/wydarzenia/polska/szczecin/tragiczna-smierc-ksiedza-piotra-ze-szczecina-prokuratura-wszczela-sledztwo/4jn77b7

• uoia Re: W sprawie salezjanina... 22.08.23, 00:34
                            pia.ed napisała:

> ...
                            > Jeden z artykulow byl poswiecony radnej ze Szczecina, ktora uwazala za swoj
                            > obowiazek przestrzec rodzicow przed salezjaninem, uczacym ich dzieci katechizm
                            > u. Radna udostepnila tez dwa zdjecia duchownego i inne
                            > dane, prawdopodobnie na FB...
                            > Odezwala sie tez matka, swiadek masturbacji i wlasnie matka na plazy zawiadomil
                            > a policje...

Ja mam duze watpliwosci w tej sprawie. Nawet gazeta opisujac wydarzenie robi to dosc asekuracyjnie, piszac "mial sie masturbowac" a nie >masturbowal sie<. Zastanawiam sie, jak sie te dwie panie czuja teraz. Dla mnie straszne jest to, ze jedna osoba moze oskarzyc inna o wszystko i wyrok zapada natychmiast.
                            • pia.ed W sprawie salezjanina... 22.08.23, 13:57
                              uoia napisała:
                              Ja mam duze watpliwosci w tej sprawie. Nawet gazeta opisujac wydarzenie robi to
                              dosc asekuracyjnie, piszac "mial sie masturbowac" a nie >masturbowal sie>...

Sprawe uzywania miał się jest latwo wyjasnic, bo stosuje sie w sprawie podejrzanego
                              ktoremu jeszcze nic nie udowodniono.
                              W przypadku salezjanina, mialo sie wkrotce zaczac dochodzenie, gdzie swiadkiem
                              miala byc matka ze Swinoujscia, ktora widziala i powiadomila policje o zajsciu,
                              a takze sam duchowny, ktory wczesniej przyznal sie do niegodnego czynu.

Tu masz inny przyklad:
                              W nocy z piątku na sobote w Krakowie doszło do tragicznego wypadku,w którym zginęli
                              czterej młodzi mężczyźni: 20-letni Marcin H., 24-letni Michał G., 23-letni Aleksander T.
                              oraz 24-letni Patryk P. Jak przekazuje policja, ostatni z nich miał kierować pojazdem.

Według nieoficjalnych informacji, 24-latek, który prowadził pojazd, był znany policji (...) w związku
                              z przeszłymi naruszeniami przepisów drogowych, których miał się dopuszczać.

• uoia Re: W sprawie salezjanina... 22.08.23, 16:55
                                pia.ed napisała:

> Sprawe uzywania miał się jest latwo wyjasnic, bo stosuje sie w spraw
                                > ie podejrzanego
                                > ktoremu jeszcze nic nie udowodniono.
                                > ...

Tak, ale to nie przeszkadzalo czesci prasy i czesci spoleczenstwa w wydaniu wyroku i upublicznieniu wizerunku "pedofila".
                              • taniarada Re: W sprawie salezjanina... 24.08.23, 04:28
                                Radna KO która rozpętała nagonkę , już nigdy nie spojrzy spokojnie w lustro. Media które opublikowały paszkwil dla kilku srebrników powinny zapłacić pełnym wykluczeniem.
                                • vermieter Re: W sprawie salezjanina... 25.08.23, 02:13
                                  taniarada napisał:

> Radna KO która rozpętała nagonkę , już nigdy nie spojrzy spokojnie w lustro. Me
                                  > dia które opublikowały paszkwil dla kilku srebrników powinny zapłacić pełnym wy
                                  > kluczeniem.

nie podniecaj się chuju, napisz teraz coś o Mikołaju Filiksie, ur. 08.03.2007 - zm. 17.02.2023
                            • pia.ed W sprawie salezjanina... 22.08.23, 14:44
                              do uoia:
                              Bylo to wylacznie sprawozdanie z pierwszych informacji, ktore sie ukazaly w prasie... a prawda moze byc zupelnie inna... bo jak mozna sie domyslac, chodzi o walke roznych partii przed nadchodzacymi wyborami.
                              A czlowieka bardzo mi szkoda...
                              • vermieter Re: W sprawie salezjanina... 23.08.23, 00:53
                                pia.ed napisała:

> A czlowieka bardzo mi szkoda...

A co z jego ofiarami? Salezjanie opiekują się przede wszystkim chłopcami. Ten ksiądz miał ponad 50 lat. Myślisz, że to jego pierwszy wybryk? Idzie na plażę i się onanizuje. Nie zaprzeczył, przyznał się.
                                • taniarada Re: W sprawie salezjanina... 24.08.23, 03:06
                                  vermieter napisał(a):

> pia.ed napisała:
                                  >
                                  > > A czlowieka bardzo mi szkoda...
                                  >
                                  >
                                  > A co z jego ofiarami? Salezjanie opiekują się przede wszystkim chłopcami. Te
                                  > n ksiądz miał ponad 50 lat. Myślisz, że to jego pierwszy wybryk? Idzie na plażę
                                  > i się onanizuje. Nie zaprzeczył, przyznał się.

Pieprzenie o Szopenie .Bura suka z PO radna ze Szczecina opublikowała jego dane .Dlaczego ? Kto jej to kazał ? Policja wystawiła tylko mandat ,nie zamknęła go .A sama nazwa pedofil nie jest na miejscu .Zresztą Wyborcza specjalizuje się w takich tematach .
                          • taniarada Re: W sprawie salezjanina... 22.08.23, 04:31
                            Radna nie pierwszy raz o robi .Atakowała też siostry zakonne co pomagają bezdomnym tępa dzida . www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://szczecinskie24.pl/radna-dominika-jackowski-atakuje-siostry-kalkutanki-matecki-odpowiada-powinni-cie-wypierdzielic/&ved=2ahUKEwjBtenlmu-AAxVPgv0HHW3uAGsQFnoECBIQAQ&usg=AOvVaw1TzouaS5djm55bbxUCBQH4
                      • polamek100 Re: Sierpniowe pielgrzymki... 21.08.23, 20:15
                        Tak i wszyscy tez sa homo i sa chamscy - tylko dlatego ze ty jestes i uwazsz ze jestes tak "normalnym" jak "wszyscy".
                • vermieter Re: Sierpniowe pielgrzymki... 20.08.23, 13:01
                  polamek100 napisał:

> Pytanie tylko jaki cel mialas w rozpoczeciu tej dyskusji i zalinkowanie tego ar
                  > tykulu?
                  > Taki sam jak autor?
                  > Zmieszac z blotem pielgrzymki, tych je organizuja i uczestnicza?
                  >

módl się połamańcze za jego grzeszną duszę, ile facet musiał nagrzeszyć zanim go sumienie ruszyło?

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,30097655,swinoujscie-nie-zyje-salezjanin-dzien-wczesniej-zostal-ukarany.html#s=amtp_pnHP_latest
                  • polamek100 Re: Sierpniowe pielgrzymki... 20.08.23, 22:04
                    No tak, ty wiesz najlepiej jak to jest.
    • banowanyzaprawde1 Re: Sierpniowe pielgrzymki... 15.08.23, 19:16
      Kolejne forum porąbanych religiantów.
      • vermieter Re: Sierpniowe pielgrzymki... 15.08.23, 22:56
        banowanyzaprawde1 napisał:

> Kolejne forum porąbanych religiantów.
        >

no niestety, a spróbuj tylko coś rozsądnego powiedzieć wink
      • taniarada Re: Sierpniowe pielgrzymki... 17.08.23, 04:02

> Kolejne forum porąbanych religiantów.
        >
        O fakt .Masz swoje normalne forum religia 🤣🤣 banowanyzaprawde1 Re: Urodziny 16.08.23, 13:23
        Kupa z rana. Też dzisiaj.

I kto to mówi .Ty zawsze będziesz niezadowolony .
        • banowanyzaprawde1 Re: Sierpniowe pielgrzymki... 17.08.23, 14:34
          Zrobiłem kupę i jestem zadowolony. Jak zawsze zresztą. W myśl zasady "przy sraniu nie zapomnij o sikaniu". Hahahahaha, znów się ubawiłem.
          • irsila Re: Sierpniowe pielgrzymki... 18.08.23, 13:12

> Zrobiłem kupę i jestem zadowolony. Jak zawsze zresztą. W myśl zasady "przy sran
            > iu nie zapomnij o sikaniu". Hahahahaha, znów się ubawiłem.
            >
            Kał, mocz i znów kał,
            a kto by takiego, komentować chciał.
            Zatem rozkraczam nogi, uchylam krocze
            i olewam cię toksycznym, śmierdzącym moczem,
            gdyż na nic innego w tej dyskusji nie zasługujesz
            i na innych forach się produkujesz jako debil skończony..
            • irsila Re: Sierpniowe pielgrzymki... 18.08.23, 20:09
              O tak, jak ta lewaczka, choć jestem chrześcijanką..
              Prosi kobieta ze Szwecji,by coś dać o pielgrzymkach,
              rodaczka, to jej grzecznie odpowiedziałam a ten banowanyzaprawdę, musiał tu na.rać.
              Olewam takie komentarze.
            • banowanyzaprawde1 Re: Sierpniowe pielgrzymki... 19.08.23, 06:35
              Demencję starczą i niepełnosprawność umysłową wyraźnie widać u ciebie. Potwierdzeniem twojej głupoty jest blog twego autorstwa.
              • irsila Re: Sierpniowe pielgrzymki... 19.08.23, 07:27

Mój blog, mój dom, moja sprawa
                a tu jest forum publiczne i wątków nie za.rywaj.
                Sracz gdzie indziej, zrozumiał, ten który demencji nie ma?
                • banowanyzaprawde1 Re: Sierpniowe pielgrzymki... 19.08.23, 08:29
                  irsila napisała:

>
                  > Mój blog, mój dom, moja sprawa
                  > a tu jest forum publiczne i wątków nie za.rywaj.
                  > Sracz gdzie indziej, zrozumiał, ten który demencji nie ma?
                  >

Gdybyś była młoda i piękna to bym ci powiedział w co możesz mnie pocałować. Ty na taką przyjemność nie zasługujesz.
                  • irsila Re: Sierpniowe pielgrzymki... 19.08.23, 08:31
                    Ty nawet nie zasługujesz by mnie w dupę pocałować.
                    • banowanyzaprawde1 Re: Sierpniowe pielgrzymki... 19.08.23, 08:37
                      irsila napisała:

> Ty nawet nie zasługujesz by mnie w dupę pocałować.
                      >

Bo musisz sobie zasłużyć na taki pocałunek.
                      • irsila Re: Sierpniowe pielgrzymki... 19.08.23, 08:46
                        Unikam takich przyjemności i wszelkiego g.wnabig_grin
                      • taniarada Re: Sierpniowe pielgrzymki... 20.08.23, 09:14

> irsila napisała:
                        >
                        > > Ty nawet nie zasługujesz by mnie w dupę pocałować.
                        > >
                        >
                        >
                        > Bo musisz sobie zasłużyć na taki pocałunek.
                        >
                        Szkoda że nie można cię spotkać w realu .Tu za ekranem kompa możesz pisać swoje wypociny .Widać też że nie jesteś już młody .A zachowujesz się jak taki gówniarz.I tak cię zaszczyt spotkał ,że ktoś z tobą niedorozwoju rozmawia .
              • taniarada Re: Sierpniowe pielgrzymki... 20.08.23, 09:10

> Demencję starczą i niepełnosprawność umysłową wyraźnie widać u ciebie. Potwierd
                > zeniem twojej głupoty jest blog twego autorstwa.
                >
                Od jej blogu to się odpieprz dziadu . Jaki nick taki poziom prezentujesz . Zmień nick na znudzony swoim życiem pajacyku .
                • banowanyzaprawde1 Re: Sierpniowe pielgrzymki... 20.08.23, 09:31
                  Z jakiego psychiatryka klikasz? Jesteś kompletnym niedorozwojem chcącym koniecznie zaistnieć na wszelakich forach bo w realu jesteś cieniutki i malutki.
                  • kochamzapachfrezji Re: Sierpniowe pielgrzymki... 20.08.23, 19:40
                    Co wy wyprawiacie? Homo homini lupus est
    • tade-k53 Re: Sierpniowe pielgrzymki... 20.08.23, 22:25
      Jak bardzo trudno wydobyć się spod władzy diabła, gdy spełniają się słowa Pisma: „Cała ziemia w podziwie spogląda na bestię" (Apok. 13, 3) a ludzie jak rzęsisty deszcz wpadają do ognia piekielnego
      tradycja2012.blogspot.com/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka