Dodaj do ulubionych

Gdyby wszyscy mieszkali w Polsce

02.09.23, 11:46
Można by zorganizować spotkanie .Ludzie by się poznali szanowali , fora były by takie miłe . "Szukam wokoło swojej bratniej duszy .
W tej ludzkiej beznamiętnej głuszy .
Tysiące istot przechodzi koło mnie .
Ja nie mogę spotkać podobnej do mnie !
Nie mam z kim zamienić chociaż jednego
słowa .
Od tego mam zamęt w głowie .
Gdyż nie wiem gdzie znajduje się
człowiek o podobnej mowie .
Słucham i rozglądam się na
cztery strony świata .
Lecz nigdzie nie widzę mojego brata .
Może Go znajdę w kosmosie na innej
planecie ?
Może On żyje w lepszym niż ja świecie ?
Może to On mnie zrozumie ?
Może pomóc mi w udręce umie ?!

Zdzisław Feliks Klauza
Więcej: stylzycia.radiozet.pl/zyczenia/wiersze-i-cytaty/Wiersze-o-przyjazni-krotkie-Aforyzmy-o-przyjazni-11474.
Obserwuj wątek
    • irsila Re: Gdyby wszyscy mieszkali w Polsce 02.09.23, 13:23
      Nudno by było.
      Nie jesteśmy robotami z jednej taśmy.
      • polamek100 Re: Gdyby wszyscy mieszkali w Polsce 02.09.23, 19:29
        A z boku to wyglada ze chyba jestescie?
        • taniarada Re: Gdyby wszyscy mieszkali w Polsce 02.09.23, 22:06
          Zazdrośnik 😊
          • polamek100 Re: Gdyby wszyscy mieszkali w Polsce 02.09.23, 22:31
            Nie, - Szczesliwiec smile)
            • irsila Re: Gdyby wszyscy mieszkali w Polsce 03.09.23, 01:02
              Jeśli jedna osoba mówi ci, że jesteś pijany, możesz to zignorować. Jeśli mówią ci to dwie osoby, możesz zacząć się niepokoić. Jeśli wszyscy dookoła ci to mówią, to idź do domu i połóż się

Jeśli jedna osoba mówi ci że jesteś osłem to ją zignoruj, jeśli dwie osoby mówią ci ze jesteś osłem to je zignoruj. Jednak jeśli pięć osób mówi ci że jesteś osłem to idź i kup sobie siodło...
              • irsila Re: Gdyby wszyscy mieszkali w Polsce 03.09.23, 01:08
                idź i kup sobie siodło...
                Chciałeś nas ujeżdżać? i się z nas śmiać?
                To teraz zrobiło się odwrotniebig_grin
                • irsila Re: Gdyby wszyscy mieszkali w Polsce 03.09.23, 01:15
                  To po niżej, to jest taka zasada trzech osób, świadków, po żydowsku
                  można też osła wymienić na konia:
                  "Jeśli jedna osoba mówi ci że jesteś koniem, wyśmiej ją. Jeśli druga osoba mówi ci że jesteś koniem, olej ją. Ale jeśli trzecia osoba mówi ci że jesteś koniem, to zacznij zbierać na siodło."
                  • taniarada Re: Gdyby wszyscy mieszkali w Polsce 03.09.23, 01:18
                    🤣🤣👍
                  • polamek100 Re: Gdyby wszyscy mieszkali w Polsce 03.09.23, 01:23
                    I to mowi nauczycielka?
                    Idz mna pustynie i powiedz mrowkom jak wyglada swiat - zacznij od tego ze tam ni ema piasku to zobaczysz co pomysla o Tobie
                    Z toba podobnie - masz tak ogranoczone spojrzenie na swiat ze ni cinnego nie dociera.

No tak lewackanauczycielka ktora uwaza ze wszystko mozna zaakceptowac wiekszscia glosow - prawde rowniez.
                    • irsila Re: Gdyby wszyscy mieszkali w Polsce 03.09.23, 01:41
                      To żałosne co polamek piszesz.
                      Żadna ze mnie lewaczka, jestem chrześcijanką i mocno oświeconą, wykształconą i obytą we wszystkim.
                      Ty zaś bardzo ograniczony jesteś, nie sądziłam, że aż tak.
                      Na szczęście w opiniach nie jestem odosobniona-zasada trzech świadków, osóbbig_grin
                      c.b.d.u- co było do udowodnienia.

• taniarada Re: Gdyby wszyscy mieszkali w Polsce 03.09.23, 03:58
                        irsila napisała:

> To żałosne co polamek piszesz.
                        > Żadna ze mnie lewaczka, jestem chrześcijanką i mocno oświeconą, wykształconą i
                        > obytą we wszystkim.
                        > Ty zaś bardzo ograniczony jesteś, nie sądziłam, że aż tak.
                        > Na szczęście w opiniach nie jestem odosobniona-zasada trzech świadków, osóbbig_grin
                        > c.b.d.u- co było do udowodnienia.
                        >
                        > Jego pisanie wyklucza go z rozmowy .Zobacz jak się zachował na forum auto moto ,gdy bral udział w hejcie naszej pewnej znajomej i to wspólnie z takim samym człowiekiem z USA .Ludzie w podeszłym wieku .Obaj mający już blokady pisania za swoje wpisy .Żałość .
                        >
                        >
                        • irsila Re: Gdyby wszyscy mieszkali w Polsce 03.09.23, 09:05
                          taniarada napisał:

> > Jego pisanie wyklucza go z rozmowy .Zobacz jak się zachował na forum aut
                          > o moto ,gdy bral udział w hejcie naszej pewnej znajomej i to wspólnie z takim
                          > samym człowiekiem z USA .Ludzie w podeszłym wieku .Obaj mający już blokady p
                          > isania za swoje wpisy .Żałość .

Czytałam, czytałam i się dowiedziałam, że wcale samochodu nie ma, bo mu już zdrowie nie pozwala,
                          ogromnych świerszczy i innych oczywiście wielkich, bo amerykańskich owadów,
                          na przedniej szybie samochodu rozwalać, goniąc z prędkością ogromną, po tych tam autostradach,
                          gdzie policjanci jednak w krzakach siedzą i laserem prędkość mierzą podejrzanego.
                          Ot siedzi gdzieś w jakimś domu starców, lub przytułku , hostelu,
                          a z ostatnich wpisów wynika, że może raczej w psychiatryku i udaje kogoś kim nie jest,
                          pisze, by się dowartościować i nas tu wnerwiać,
                          tyle zrozumiałam i tak to widzę i na dalszą dyskusję, ochoty nie mam,
                          no chyba, że mnie znów do niej zmusi, wpisem jakimś.
                          • polamek100 Re: Gdyby wszyscy mieszkali w Polsce 03.09.23, 18:43
                            Radze ci wiec nie czytaj wiecej bo im wiecej czytasz tym mnie rozsadne wnioski wyciagasz i wyglada ze powoli dochodzisz do max.

• banowanyzaprawde1 Re: Gdyby wszyscy mieszkali w Polsce 03.09.23, 07:36
                        irsila napisała:

> To żałosne co polamek piszesz.
                        > Żadna ze mnie lewaczka, jestem chrześcijanką i mocno oświeconą, wykształconą i
                        > obytą we wszystkim.
                        > Ty zaś bardzo ograniczony jesteś, nie sądziłam, że aż tak.
                        > Na szczęście w opiniach nie jestem odosobniona-zasada trzech świadków, osóbbig_grin
                        > c.b.d.u- co było do udowodnienia.
                        >
                        >
                        >
                        >
                        Normalnie posikałem się ze śmiechu. Wykształcona bibliotekarka, hahahahaha
                        • irsila Re: Gdyby wszyscy mieszkali w Polsce 03.09.23, 08:55
                          Banowanyzaprawdę1, to też polamek?
                          Ileż nicków musisz mieć,żeby na forach się utrzymać?
                          Widzisz, ja jednego mam, od początku i nikt mnie nie zbanował.
                          Trzy specjalizacje ukończyłam, by się w pracy utrzymać,
                          a biblioteka to na koniec pracy, w nagrodę, niczym sanatorium miałam,
                          kiedy już kaleką, po wypadku byłam.
                          Byle komu, ciepłej posadki nie dają,tylko na bruk wywalają.
                          Nie zamierzam się chwalić jakie kierunki ukończyłam.
                          • taniarada Re: Gdyby wszyscy mieszkali w Polsce 03.09.23, 10:28
                            irsila napisała:

> Banowanyzaprawdę1, to też polamek?
                            > Ileż nicków musisz mieć,żeby na forach się utrzymać?
                            > Widzisz, ja jednego mam, od początku i nikt mnie nie zbanował.
                            > Trzy specjalizacje ukończyłam, by się w pracy utrzymać,
                            > a biblioteka to na koniec pracy, w nagrodę, niczym sanatorium miałam,
                            > kiedy już kaleką, po wypadku byłam.
                            > Byle komu, ciepłej posadki nie dają,tylko na bruk wywalają.
                            > Nie zamierzam się chwalić jakie kierunki ukończyłam.
                            >
                            Nie nick adekwatny do tego wątku .Lata jak kot z pęcherzem po forach .Faceci nie umieją założyć ładnych nicków jak kobiety . Ty nie musisz się chwalić jak on .Jemu się ciągle Jezus objawia i z tego powodu ma udręki .
                            • irsila Re: Gdyby wszyscy mieszkali w Polsce 03.09.23, 10:59
                              taniarada napisał;

> Nie nick adekwatny do tego wątku .Lata jak kot z pęcherzem po forach .Faceci ni
                              > e umieją założyć ładnych nicków jak kobiety . Ty nie musisz się chwalić jak on
                              > .Jemu się ciągle Jezus objawia i z tego powodu ma udręki .

Tu nie chodzi o to czy nick ładny czy brzydki,
                              ten banownyzaprawdę1 jest akurat adekwatny do delikwenta,
                              jaka prawda taki nick , za taką prawdę jaką on głosi,to tylko ban się należy.
                              Ja się przed nim nie tłumaczę, tylko ogólnie odpowiadam,
                              wszak jest tu wielu innych użytkowników.
                              • polamek100 Re: Gdyby wszyscy mieszkali w Polsce 03.09.23, 18:53
                                No to potwierdza lewacke poglady
                                #1. My decydujemy i glosujemy wg naszych zasad co to jest prawda i kto ma racje.
                                #2 Jak sie ktos z nami nie zgadza to go banujemy to sie nazywa Cancel Culture. (Nie bede tlumaczyl co to znaczy bo jako kobieta oswiecona i wyksztalcona ktora zadnej pracy sie ni ebois to na pewno wiesz. )
                                #3 Okazuje sie ze dziki temu ze may dostep do wszytkiego przez internet to wcale nas nie robi madrzejszymmi a jedynie pokazuje jak potrafimy z tego korzystac.
                                • irsila Re: Gdyby wszyscy mieszkali w Polsce 03.09.23, 19:14
                                  W Polsce było wiele reform przez ostatnie dziesięciolecia
                                  i trzeba było się doskonalić i dostosowywać, do nowej rzeczywistości.
                                  Reszta no comment,
                                  nie będę się przed tobą tłumaczyć ani poniżać.
                                  Swoje wywody zachowaj dla siebie,
                                  mnie już niepotrzebne,
                                  ok?
                                  Sam się tu non stop ośmieszasz i swoją głupotę i niby wyższość pokazujesz.
                                  Kiedy jedna forumowiczka narzekała na komary, bo wilgoć,
                                  wówczas napisałeś, że u was komarów nie ma, no cóż może skwaru nie lubią,
                                  ale kiedy napisała, że na masce wiele owadów podczas podróży nazbierała,
                                  to odpowiedziałeś, że u was nie takie drobne robactwo,
                                  ale wielgachne robale o szybę się rozwalają , no cóż amerykańskie to muszą być większebig_grin
                                  Już Cię rozgryzłam, na czym twoje istnienie tu polega, na wyżywce na nas,
                                  tak, że daruję sobie te dyskusje, gdyż nic nie wnoszą i sensu w nich nie widzę.
                                  • polamek100 Re: Gdyby wszyscy mieszkali w Polsce 03.09.23, 20:21
                                    Jabys potrafila myslec a nie reagowac to moze by sie doczytal ze U NAS robactwa nie m a 500km dalej gdzie sa pola uprawne to sa i to wielkie..
                                    Ale myslnie nie uczyli?
                                    Ty z tym rozgryzanie uwazaj bo moze masz protezy i mozesz sobie krzywde zrobic wiec raczej konsumuj wszystko co strawione i rozdrobnione oraz podane na tacy oraz przyprawione do twojego samku przez kogos na internecie - tak jak to robisz..
                          • polamek100 Re: Gdyby wszyscy mieszkali w Polsce 03.09.23, 18:48
                            A wydawalo mi sie ze glupota jest skonczona..Okzuje sie ze nie.
                            Musials skonczyc 3 specjalicacje zeby sie w pracy utrzymac?
                            To mnie jedna wystarczyla. Widac albo to ty tak albo tes pecjalizacje ze az tyle trzeb aby nic nie potrafic zrozumiec.
                            Nie wazne jakie kierunki ukonczylas - strata czasu i pieniedzy bo jak widac paierki niewiele daja.
                        • polamek100 Re: Gdyby wszyscy mieszkali w Polsce 03.09.23, 18:44
                          Bibliotekarki to przynajmniej ksiazki czytaj i cos wiedza i potrafia rozumowac.

Co mnie przeraza a wlasciwie otwiera oczy jak sie zastanwiam skad to obecne pokolenie takie odworcone? No skoro mieli takich nauczycieli..
                      • polamek100 Re: Gdyby wszyscy mieszkali w Polsce 03.09.23, 18:40
                        Skor owazasz ze ilosc glosow determinuje co jest prawda to cie robi mocno oswiecona ideami lewactwa. To oni uwazja ze mzna glosowac ile jest plci np .
                        Moze masz szkoly skonczone ale pewe rzeczy nie docieraj i ich nie rozumiesz bo tego ci nie nauczyli? A wystarczyloby tylko myslec i rozumowac

Znaczy sie jak znajde jeszcze dwoch "swiadkow" - takich z internetu. ktorzy potwierdza ze jestes totalnie glupia to sie zgodzisz ze to jednak prawda?

Zastanow si emoze troche.
                • polamek100 Re: Gdyby wszyscy mieszkali w Polsce 03.09.23, 01:19
                  Wyszlas z klozetu?
                  • kochamzapachfrezji Re: Gdyby wszyscy mieszkali w Polsce 03.09.23, 19:20
                    Jesteś chamem i prostakiem! Już dawno Ci to mówiłam, że schamiałeś w tej Ameryce, a dzisiejsze wpisy tylko to potwierdzają.
                    • irsila Re: Gdyby wszyscy mieszkali w Polsce 03.09.23, 19:47
                      I od lewactwa mnie polamku100 nie wyzywaj, ani od lewaczek czy innych prostaczek.
                      Sam nicki zmieniasz, gdyż Cię banują i twojej "mundrości" nie tolerują, nie wytrzymują
                      te nasze polskie fora, z ciemnogrodu, jak nas określasz.
                      Gdybyś w sobie szlachetność i godność miał, to jednego nicka byś miał
                      a nie tak się afiszował i kamuflował i różne osobowości przybierał,
                      byleby tylko innym dowalić i się chwalić, tym czego się nie ma.
                      Fałsz , obłuda i nieszczerość do tego, to są rzeczy, którymi się brzydzę.
                      Dlatego też, dyskusji ze mną nie będziesz miał.
                    • polamek100 Re: Gdyby wszyscy mieszkali w Polsce 03.09.23, 20:25
                      Tzn mowieni glupcowi ze jest glupcem to chamstwo i prostactwo?
                      Wiesz wiem ze to przytyki do nauczycieli moze cie dotknely - i powinny bo wy dieci uczycie i ksztaltujecie ich charaktery a wiec od naucyciel wymaga sie wiecj niz od prostakow jak ja.
                      • irsila Re: Gdyby wszyscy mieszkali w Polsce 03.09.23, 21:33
                        Jesteś dla mnie niewiarygodny, wielokrotnie banowany,( o czym to świadczy?), uprawiasz tu wolnoamerykankę
                        (wszystkie chwyty dozwolone), ja w takim czymś już udziału nie biorę.
                        Znajdź sobie, godnego siebie.
                        Jeden zawód, jedne studia, a taki niedocenionytongue_out?
                        Takie fajne programy w tv mam, szkoda czasu na bełkot.
                        • polamek100 Re: Gdyby wszyscy mieszkali w Polsce 04.09.23, 03:34
                          i tak to zostawmy
              • polamek100 Re: Gdyby wszyscy mieszkali w Polsce 03.09.23, 01:18
                Uwazasz tez pewnie ze i prawde nalezy ocenia po ilosci glosujacych na nia?
    • taniarada Re: Gdyby wszyscy mieszkali w Polsce 04.09.23, 00:06
      Widać że się nie da się pogodzić i spotkać .Dorośli ludzie jak dzieci .Wszędzie kłótnie i ubliżanie .Dosrywki dnia codziennego .Smuteczek .
      • super.halusia Re: Gdyby wszyscy mieszkali w Polsce 20.09.23, 17:08
        taniarada 02.09.23, 11:46
        Można by zorganizować spotkanie .Ludzie by się poznali szanowali , fora były by takie miłe .

I kto to pisze big_grin

• engine8t Re: Gdyby wszyscy mieszkali w Polsce 20.09.23, 19:43
          Wystarczy aby ludzi musieli pisac pod prawdziwymi imionami i nazwiskami oraz miejscem zamieszknaia i wszytko mialoby absoluntie inny wymiar.
          Sa takie i dyskusje sa podobne jka w realu ale jest ich mniej a wlascicile forum zarabie mniej
          Tutaj pozwalaja na bardzo duzo zawieruchy bo to generuje wpisy i liczbe piszacych a to = kasa.
          Spotkanie? Osobiscie nie sadze aby one byly tak istotne.
          • taniarada Re: Gdyby wszyscy mieszkali w Polsce 20.09.23, 23:25
            engine8t napisał:

> Wystarczy aby ludzi musieli pisac pod prawdziwymi imionami i nazwiskami oraz mi
            > ejscem zamieszknaia i wszytko mialoby absoluntie inny wymiar.
            > Sa takie i dyskusje sa podobne jka w realu ale jest ich mniej a wlascicile foru
            > m zarabie mniej
            > Tutaj pozwalaja na bardzo duzo zawieruchy bo to generuje wpisy i liczbe piszacy
            > ch a to = kasa.
            > Spotkanie? Osobiscie nie sadze aby one byly tak istotne.
            Racja .Ale co ciekawe że ludzie starsi tak się zachowują co mają pewien staż pracy i lata doświadczeń .Lepiej by anonimowy i wtedy można z siebie wydusić swoje problemy .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka