Dodaj do ulubionych

Azyl "polityczny" w Polsce?

06.09.23, 22:26
W 1981 roku poprosiłem o azyl polityczny w Austrii. Podobnie zrobiło kilkoro moich kolegów i koleżanek. Stasiu odmówił służby w Ludowym Wojsku Polskim , przekroczył granice nielegalnie i w konsekwencji otrzymał azyl .polityczny. Podobnie Jurek, który jako świadek Jechowy odmówił służby i choć do Wiednia przyleciał legalnie to i tak uznano go za “politycznego”. Niestety ja, to jest Krakusek, takiego azylu nie dostałem bo oficjalnie służby nie odmawiałem ani granicy nielegalnie nie przekraczałem.

Około 80 tysięcy Ukraińców w wieku od 16 do 60 lat przekroczyło granicę Polski od poczátku konfliktu na Ukrainie. Podobno byli to “nielegalni “ uchodźcy. Podobno Polska ma ich teraz wydać Ukrainie. Wygláda na to że niektóre kraje dajá azyl tylko za poglády “polityczne” zgodne z tymi zaaprobowanymi przez USA .

Polski dziennikarz Mike Krupa udzielił wywiadu na ten temat. Niestety wywiad ten jest w języku angielskim. Czytałem także artyuły po polsku na ten temat w kilku polskich orgnach prasowych . www.youtube.com/watch?v=RNuYccOOduA
Obserwuj wątek
    • engine8t Re: Azyl "polityczny" w Polsce? 07.09.23, 01:00
      Około 80 tysięcy Ukraińców w wieku od 16 do 60 lat przekroczyło granicę Polski od poczátku konfliktu na Ukrainie. Podobno byli to “nielegalni “ uchodźcy. Podobno Polska ma ich teraz wydać Ukrainie. Wygláda na to że niektóre kraje dajá azyl tylko za poglády “polityczne” zgodne z tymi zaaprobowanymi przez USA .

A czym sie to rozni od tego co robila Austria?
      Jesli by Polska byla wtedy w trakcie wojny z Rosja to Austria nie przyjela by nikogo w wieku poborowym.
      Naprawde nie potrafisz tego zrozumiec?
      Ukrainie brakuje zolnierzy i jak nie znajda swoich to trzeba bedzie Polskich ludzi zmobilizowac poniewaz USA jeszcze nie skonczyly konfliktu z Rosja a obiecaly walczyc do ostatniego Ukrainca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka