Dodaj do ulubionych

Dzień Dobry w ten zimowy poranek-!!!

27.12.07, 09:51
Mróz siarczysty na dworze.-10st.
Nie trzeba nigdzie wychodzić,bo zapasy jeszcze są wink)))))

Pamiętam takie kwiaty na szybie z czasów dzieciństwa.
Paliło się w piecu,a na szybach malowanki.

kreatury.px.pl/gotowe/mroz1.jpg
Obserwuj wątek
    • ira.mak Re: Dzień Dobry w ten zimowy poranek-!!! 27.12.07, 11:37
      A u nas +1.Słonko świeci i pewnie roztopi resztę szronu.
      • kendo Re: Dzień Dobry w ten zimowy poranek-!!! 27.12.07, 13:29
        iscie jesiennie i wietrzniesad(
        dojadam pierniczki swiatecznesmile)

zycze milego dnia.
        • 52ania Re: Dzień Dobry w ten zimowy poranek-!!! 27.12.07, 20:49
          U mnie -2,5 stopnia,ale powietrze jakies wilgotne.Nic nie
          przedmuchuje wiaterek i atmosfera taka zagęszczona.Nie lubię takiej
          pogody,źle się czuję,bo zmienia się cisnienie.Miłego wieczoru.
          • jaga_22 Re: Dzień Dobry w ten zimowy poranek-!!! 28.12.07, 09:46
            Mróz zelżał i niebo trochę pojaśniało.Przez szczelinę między
            chmurami połyskuje słoneczko.
            Wzięłam się za pranko,bo przez parę dni trochę się uzbierało.
            Przytyłam 1.5 kg i pewnie jeszcze urosnę,bo zapasy spore.
            • 37.gora.01.02 Re: Dzień Dobry w ten zimowy poranek-!!! 28.12.07, 10:21
              Czytam te Wasze zapiski i nie widze zadnego cieplego optymizmu.
              Moze czujecie sie starzy.Wstal dzien,lepszy,gorszy ale wstal a ja
              z nim.Jest pochmurno ale plus 2.Mimo ze jestem sa, to jestem wesoly
              najedzony i zaraz wychodze na dlugi spacer.Potem kawa.Pogody ducha
              jutro bedzie lepiej.Pomysl,ze jest wielu ludzi w twoim miescie
              ktorzy maja o wiele gorzej.Wielu jes ludzi bardzo
              biednych,chorych.nieszczesliwych.A my co.Nie narzekac.Zabronione.
              • jaga_22 Re: Dzień Dobry w ten zimowy poranek-!!! 28.12.07, 11:20
                To znaczy,że nas nie czytasz dokładnie.Jeżeli użalamy się,to raczej
                na własne zdrowie. Jesteśmy zadowolone ze swojej wolności i
                niezależnosci,a użalamy`się właśnie nad biednymi i nieszczęśliwymi,
                ale bez ich własnej winy. Wszyscy odetchnęliśmy od dusznej atmosfery
                jaka panowała do
                niedawna.Nawet dzisiejszy mój opis pogody,że pokazało się słoneczko,
                to też optymizm.
                Co Wy chłopy macie do roboty,więc i o zadowolenie łatwiej,to kobiety
                mają wszystko na głowie.
                A starych to ja tu nigdzie nie widzę.
    • aldona1949 Re: Dzień Dobry w ten zimowy poranek-!!! 28.12.07, 15:02
      Jaki zimowy??????? U mnie można powiedzieć,że wiosenny.
      • ira.mak Re: Dzień Dobry w ten zimowy poranek-!!! 28.12.07, 17:15
        No- na wiosnę to raczej nie wygląda ale niech ci bedzie...Temperatury raczej
        nie zimowe.
    • dede43 Re: Dzień Dobry w ten zimowy poranek-!!! 28.12.07, 17:15
      Od środy poranki są u nas zimowe -5 stopni i słoneczko.Ale śniegu
      żadnego. W Święta nawet futerko przewietrzyłam, gdy poszłam ze
      ślubnym i bliźniakami na spacer (a młodzi pobiegać).
      • 52ania Re: Dzień Dobry w ten zimowy poranek-!!! 28.12.07, 22:19
        Paznokcie zrobione,piling zrobiony, balsamy nałozone,odpoczywam,bo
        jutro jadę na wesele do Chełma.Spokojnej nocy.
        • kendo Re: Dzień Dobry w ten zimowy poranek-!!! 29.12.07, 12:41
          52 aniu,
          wiec zycze szampanskiej zabawy....

wietrznie strasznie/cos pada....
          czekamy na Nowy Rok...szkoda,ze nie bedzie sniegu.
          • ira.mak Re: Dzień Dobry w ten zimowy poranek-!!! 29.12.07, 15:01
            Od rana słońce świeci,ale troche wieje.Zaliczyłam spacer z Lalą,skacze wysoko
            jak sarenka.
            • jaga_22 Re: Dzień Dobry w ten zimowy poranek-!!! 29.12.07, 18:33
              Od jutra ma padać śnieg.Tym razem chyba prawdę mówią,bo ja muszę mieć
              biało na Nowy Rok.

www.parales.pl/images/zima_93.jpg
              • jaga_22 Re: Dzień Dobry w ten zimowy poranek-!!! 30.12.07, 13:03
                Jest bardzo pochmurno za oknem.Nie ma ani śniegu,ani deszczu.
                Zostałam znów oszukana.Meteorolodzy wraz ze swoim nowoczesnym
                sprzętem do bani.
                • 52ania Re: Dzień Dobry w ten zimowy poranek-!!! 30.12.07, 15:09
                  Kendo,Twoje życzenia się spełniły.Bawiłam się do białego rana.Buty
                  miałam na słupku.a nie na szpilce i dzięki temu nie bolały mnie
                  nogi.Jago,Irenko,nie martwcie się na zapas, ja myślę,że jutro będzie
                  padac ten upragniony śnieg.U mnie biało,ale gdzieniegdzie przebija
                  trawa.Milego popołudnia.
                  • ira.mak Re: Dzień Dobry w ten zimowy poranek-!!! 30.12.07, 19:07
                    Dobry wieczór-komunikuję ze świeciło słońce,nie było najgorzej.Nie wiem czy tak
                    tęsknie za śniegiem....
                  • jaga_22 Re: Dzień Dobry w ten zimowy poranek-!!! 31.12.07, 10:15
                    Od rana pięknie słonko świeci,śnieg może już nie padać.
                    Dobry i jeden dzień takiej pogody i już nastrój inny.
                    Pięknego powitania Nowego Roku życzę.

img405.imageshack.us/img405/8521/fetes592sn8.gif
                    • grenka1 Re: Dzień Dobry w ten zimowy poranek-!!! 31.12.07, 14:18
                      U mnie ponuro, mały mrozik i lekko posypuje śnieg.
                      • 52ania Re: Dzień Dobry w ten zimowy poranek-!!! 31.12.07, 19:19
                        U mnie trochę popadało.Siedziałam z Madzią w domu,bo coś mi wlazło w
                        biodro i cięzko chodzic.Teraz nawet nie mogę się schylic żeby ubrac
                        skarpetkę.Posmarowałam końską maścią i mam nadzieję,ze do jutra
                        przejdzie,bo nie lubię chodzic do lekarzy.Życzę szampańskiej zabawy.
                        • kendo Re: witam wieczorowa pora 31.12.07, 20:35
                          no tak,
                          te co sie bedzie bawil,ma swietnie,ja ze slubnym"garujemy" w domu i
                          pocieszamy psiaka,bo strasznie sie boi wystrzalow,mimo srodkow
                          uapakajajacych jest bardzo wystraszony,biedaczek....

miejcie sobie szampanskie zakonczenie roku...PA;..do nastepnego
                          sklikania juz w nowym rokusmile))))))))))))))))
                          • jaga_22 Re:Witajcie w 2008 Nowym Roku . 01.01.08, 00:27
                            Czuję się jak na wojnie.Świat oszalał.Zewsząd świszcze i gwiżdże.
                            Na szczęście pomału się uspokaja.
                            Dobranoc
                            • aldona1949 Re:Witajcie w 2008 Nowym Roku . 01.01.08, 00:29
                              Witajcie. Pomalutku dobraaaaaaaaaanooooooooooooooc!!!!!!!!!!!!!!!!
                              • 52ania Re:Witajcie w 2008 Nowym Roku . 01.01.08, 16:10
                                Jaga i Aldona,wytrwałyście do północy,moje gratulacje.Ja cały
                                wieczór przeleżałam w łózku.Biodro bolało i boli,ale w nocy
                                pokuśtykałam oglądac fajerwerki.Dzisiaj nie dośc,że boli mnie
                                biodro,to jeszcze nie ma wody.Naczynia nie pomyte,czekamy na
                                wodę.Nowy Rok zaczął się z przygodami.Życzę miłego popołudnia.
                                • ira.mak Re:Witajcie w 2008 Nowym Roku . 01.01.08, 19:40
                                  Aniu,gary nie zając.A u mnie zasypało na biało...
                                  • jaga_22 Re:Witajcie w 2008 Nowym Roku . 02.01.08, 09:18
                                    Aniu,jak Twoje bioderko.Ja tez miałam problemy z biodrem,kulałam ,a spać w
                                    każdej pozycji bolało.
                                    Zaczęłam brać glukozaminę i po 3-ch m-ach przeszło całkowicie.
                                    Teraz cały czas biorę,jak tylko tydzień nie biorę ból powraca.
                                    Gary to niech mąż pozmywa.

Ja wciąż czekam na śnieg.Śniegu mam tyle co nam Irenka prześle
                                    w albumie.
                                    • 52ania Re:Witajcie w 2008 Nowym Roku . 02.01.08, 09:35
                                      Zaraz idę do lekarza.Najpierw muszę odczekac żeby zadziałał Gopten i
                                      jemioła.Niestety, co idę do lekarza, to mam wysokie
                                      ciśnienie.Chciałabym żeby chociaż raz było tak ok 140/90.W domu mam
                                      normalne ciśnienie 130/70-80,a u lekarza 170-190/100-120.Jaga_22,ja
                                      przeziębiłam swoje biodro w autokarze.29.12 jechałam na wesele 7h w
                                      autokarze słabo ogrzanym.W drodze powrotnej było jeszcze gorzej.Po
                                      interwencji trochę było lepiej i po godzinie znowu zimnica.Życzę
                                      miłego dnia.
                                      • kendo Re:Witajcie w 2008 Nowym Roku . 02.01.08, 11:36
                                        ze skandynaskim opadem sniegowym,
                                        jak mrozik noca niedojdzie bedzie,jak zwykle ciapcia sniegowa,

zycze milego dnia.
                                      • grenka1 Aniu 02.01.08, 13:55
                                        To ten Twój lekarz musi być cholernie przystojny, skoro na jego
                                        widok skacze Ci tak ciśnienie.
                                        Mój to stary i brzydki, albo ja go tak widzę.
                                        • ira.mak Re: Aniu 02.01.08, 14:56
                                          Ania ma syndrom białego fartucha,ot co...
    • dede43 Re: Dzień Dobry w ten zimowy poranek-!!! 02.01.08, 15:30
      Dzień dobry w zimowe popołudnie. Zrobiłam sobie kawę i znowu
      dosiadłam sie do ciasta. Niepalenie jest straszne dla bioder.
      • 52ania Re: Dzień Dobry w ten zimowy poranek-!!! 03.01.08, 10:09
        Grenka1,ja chodzę do przemiłej pani doktor.Irena ma rację mam
        syndrom białego fartucha.Panicznie boję się lekarzy.Wczoraj
        dodatkowo piłam jemiołę żeby obniżyc ciśnienie i w gabinecie miałam
        145/90.Dzisiaj już jest lepiej,widac zadziałał Nimesil.Nie czuję
        takiego ostrego bólu.Jeszcze dzisiaj jestem sama bez Madzi,bo chyba
        nie poradzilabym sobie z tym żywiołem.Dede43,nie przejmuj się
        apetytem.Pomyśl,nie będziesz miała zmarszczek,biodra się zaokrąglą i
        będziesz seksowniejsza.Pamiętaj tylko,że 80-latek też może byc
        niebezpiecznywink))))).U mnie dzisiaj świeci słonko i leży
        śnieg.Życzę miłego popołudnia.
        • grenka1 Re: Dzień Dobry w ten zimowy poranek-!!! 03.01.08, 12:28
          W telegraficznym skrócie.
          Na niebie słońce.
          W powietrzu mróz.
          Na ziemi śnieg.
          • jaga_22 Re: Dzień Dobry w ten zimowy poranek-!!! 03.01.08, 13:03
            No to u mnie mróz z ostrym wiatrem i słońce,a śnieg nijak nie chce
            padać.
            • ira.mak Re: Dzień Dobry w ten zimowy poranek-!!! 03.01.08, 14:34
              Zimno i wieje,było troche słońca ale takie jakies mizerne...Dede ,czasem trzeba
              sobie odmówić albo kontrolować ilosci.Ja niestety jestem pulchniejsza o 10kg.
              • 52ania Re: Dzień Dobry w ten zimowy poranek-!!! 04.01.08, 09:22
                Irenko,jesteś pulchniejsza,ale wygladasz młodziejwink)))Dede, słuchaj
                Ireny,podgryzaj owoce i marchew.U mnie dzisiaj wieje ijest-9.Jeszcze
                cieszę się wolnoscią.Madzia przychodzi tylko na obiadek,ale od
                poniedziałku normalny dzien pracy:wnusia,obiadek i wieczorkiem
                praca.Przez to biodro rozleniwiłam się.Już mnie nie boli,ale nie
                wiem co będzie jak odstawię leki.Życzę miłego dnia.
                • jaga_22 Re: Dzień Dobry w ten zimowy poranek-!!! 04.01.08, 10:58
                  Oj Aniu,masz niezłą zaprawę.Na szczęscie moje wnuki już są duże
                  i sami się przemieszczają,a obiady jedzą w szkole,ale zanim pojadą z
                  córką do domu to jeszcze jedzą u mnie dwa posiłki,jak dwa młode
                  wilczki,ciągle głodni.
                  Srasznie wieje,męża też nigdzie nie wypuszczam,bo ma wieńcówkę.
                  Fajnie,że z bioderkiem jest w porządku smile)))))
    • grenka1 Podobno 05.01.08, 12:06
      "Mróz i lodowate powietrze ze wschodu przypomniały, jaką mamy porę
      roku, ale to tylko krótki sukces zimy. "Styczeń na początku zimowy,
      w drugiej połowie trochę nam odpuści. Luty na krótko przypomni, żeby
      podkuć buty, a marzec to już prawdziwa wiosna..." - pisaliśmy w
      prognozie 29 września. I dokładnie tak będzie! Specjalnie dla
      Czytelników Faktu synoptycy z Biura Prognoz Pro-GEM w Gdyni
      sprawdzili, jaka będzie pogoda."

Oj, mogła by się ta prognoza sprawdzić. Ale byłabym szczęśliwa !!!
      Nie musiałabym kupować węgla w tym roku, bo by mi się zostało.
      • kendo Re: skandynawska zima 05.01.08, 12:30
        na odmiane mrozi tego roku,
        snieg utrzymuje sie juz niemal tydzien,jest minusowo,a dzis akurat
        pada cos w rodzaju marznacej mzawki,ostrzegaja przed gololedzia.

ciepelka zycze.
        • adria231 Re: skandynawska zima 05.01.08, 13:43
          Uwielbiam taka zime: trochę śniegu,troche mrozu , troche wiatru i
          troche słonca.Dzwonił do mnie znajomy z Melbourne,a u nich ponad 40
          stopni w cieniu.Zyc sie nie da.Klimatyzacja musi być włączona na
          okrągło.A to kosztuje drożej,niz ogrzewanie.
          • ira.mak Re: skandynawska zima 05.01.08, 17:43
            A u nas leciutki mrozik i od niedzieli ocieplenie-śniegu troszkę.Niech za
            bardzo nie mrozi-kupilismy jakiś dziwny węgiel,idzie jak woda i chyba trzeba
            będzie dokupic.
            • 52ania Re: skandynawska zima 05.01.08, 19:21
              Ja wczoraj dostałam rachunek za gaz 660 zł,za prąd 500 zł(juz
              zapłacone), a drzewa nie wiem za ile spaliłam.Jeszcze nie było
              takiego mrozu jak spisywali liczniki.Z utęsknieniem oczekuję
              wiosny.Mam nadzieję,że to co napisala Grenka sprawdzi się.Dzisiaj
              byłam do 14.00 w pracy.Jeszcze biorę Nimesil i VitB,Mydocalm
              odstawiłam.Na dworze -2,wiatru nie ma.Życzę miłego wieczoru.
              • jaga_22 Re: skandynawska zima 05.01.08, 19:51
                Wczoraj marzłam,bo jak się okazało,to nie tylko wiatr się przyczynił,ale było
                wyłoczone centralne.Dopiero wieczorem zaczęli grzać.Prognoza grenki bardzo mi
                sie podoba.
                Dzisiaj cały dzień -9 i wiatr,ale jutro ma być 0,ano zobaczymy.
                Pocieszeniem było słoneczko.
                • jaga_22 Dzień Dobry w niedzielny zimowy poranek !!! 06.01.08, 09:23
                  Mróz zelżał do -3 st.wiatr też już tak nie hula.
                  Tylko słoneczka nie ma.

www.tatry.z-ne.pl/UserFiles/Image/miejsca/Tatry/Zak_Zakopane_i_Tatry_Bielskie_z_G
                  ubalowki_06048094b.jpg
                  • dede43 Re: Dzień Dobry w niedzielny zimowy poranek !!! 06.01.08, 10:43
                    Wczaoraj kożuch na spacer z wnukami, dziś ewentualnie kurtka
                    p/deszczowa. Nie lubię takich huśtawek. Całe szczęście, że dziś nie
                    muszę wychodzić.
                    • dorka556 Re: Dzień Dobry w niedzielny zimowy poranek !!! 06.01.08, 12:40
                      U nas po 2 tyg. pięknej, słonecznej pogody, przyszedł halny i
                      wszystko się zmieniło. Śnieg w oczach topnieje. Ślizgawica taka, że
                      za próg wyjść nie można. Jest +4. Po halnym zawsze coś pada. Mam
                      nadzieję, że to będzie śnieg, mimo, że mam problemy z odśnieżaniem.
                      picasaweb.google.pl/czajki6/MojeWidokiPicasa2/photo#5152310383893181698
                      • ira.mak Re: Dzień Dobry w niedzielny zimowy poranek !!! 06.01.08, 14:34
                        Wieczorem padał deszcz,ślizgawica sie zrobiła okropna a w tej chwili pada
                        śnieg.Paskudnie jak diabli,psa by człowiek nie wygonił w taka pogodę.Głupie
                        powiedzenie.
                        • 52ania Re: Dzień Dobry w niedzielny zimowy poranek !!! 06.01.08, 20:20
                          Irenko,pieska trzeba wygonic,bo on to lubi.U mnie pada śnig z
                          deszczem.Rodzinka już sobie poszła,zostało nawet kawałek ciasta;-
                          ))))).Obiad dzisiaj baaaardzo sie wydłuzył w czasie.Miłego wieczoru.
                          • jaga_22 Re: Dzień Dobry w niedzielny zimowy poranek !!! 07.01.08, 10:18
                            Wczoraj trochę popruszyło śniegiem,więc leży na dachach.
                            Mrozu nie ma ani wiatru,tylko ta szarzyzna za oknem nieciekawa.
                            • grenka1 Dzień Dobry w poniedziałkowy poranek !!! 07.01.08, 10:50
                              U mnie biało, mgła, tak jakoś nieciekawie,
                              nawet patrząc z okna.
                              • dede43 Re: Dzień Dobry w poniedziałkowy poranek !!! 07.01.08, 13:41
                                A u mnie od rana słoneczko i temp. w okolicach 0. Chodniki
                                odskrobane, tak ,że spacer (przy okazji drobnych zakupów) był bardzo
                                przyjemny.
                                • ira.mak Re: Dzień Dobry w poniedziałkowy poranek !!! 07.01.08, 15:21
                                  Wstawało mi sie cudnie-słonko świeciło ,od razu człowiek radosny jak
                                  ptaszyna.No i dlugo tej radosci nie było,co stajało znów zamarznie na szklankę a
                                  teraz śnieg wali.
                                  • 52ania Re: Dzień Dobry w poniedziałkowy poranek !!! 07.01.08, 22:39
                                    Normalny dzień:wnusia,obiad,praca,aerobik.Pogoda ładna.Spokojnej
                                    nocy.
                                    • grenka1 Dzień Dobry we wtorkowy poranek !!! 08.01.08, 09:34
                                      Za oknem szaro, smutno i deszczyk pada.
                                      • jaga_22 Re: Dzień Dobry we wtorkowy poranek !!! 08.01.08, 10:44
                                        Irenko,dałaś się rady odkopać?
                                        zazdroszczę Ci tego śniegu.U mnie bardzo pochmurno,nic nie chce
                                        padać,tylko rano gawrony wydzierały się.Czy one nie mogą sobie
                                        znależć innej drogi przelotu? chociaż własciwie to jestem zadowolona
                                        bo to zawsze jakiś kontakt z przyrodą.
                                        • ira.mak Re: Dzień Dobry we wtorkowy poranek !!! 08.01.08, 16:36
                                          To jest jakaś paranoja,waliło jak diabli,świata nie było widać a rano woda stała
                                          na podwórku.
                                          • grenka1 Re: Dzień Dobry we wtorkowy poranek !!! 08.01.08, 18:47
                                            ira.mak napisała:

> To jest jakaś paranoja,waliło jak diabli,świata nie było widać a
                                            >rano woda stała na podwórku.

Co się przejmujesz. Masz basen za darmo. Możesz popływać.
                                            • 52ania Re: Dzień Dobry we wtorkowy poranek !!! 08.01.08, 19:01
                                              U mnie śniegu już nie ma.Na drodze stoją dorodne kałuże ku uciesze
                                              mojej wnusi.Skakała po tych kałużach jak młoda kozica.Życzę
                                              spokojnego wieczoru.
                                              • grenka1 Dzień Dobry w środowy poranek !!! 09.01.08, 08:04

Pozdrówka !!!
                                                Dziś kolejny ciepły dzień, żeby nie to, że kalendarz pokazuje
                                                styczeń, to można by pomyśleć, że to początki wiosny.
                                                • jaga_22 Re: Dzień Dobry w środowy poranek !!! 09.01.08, 09:29
                                                  Dzisiaj też nie narzekam.Słonko świeci,czyste niebo i na plusie.
                                                  • dede43 Re: Dzień Dobry w środowy poranek !!! 09.01.08, 14:23
                                                    Owszem jest słoneczko, ale rano o 8-mej było -5 i auto do skrobania.
                                                    Poczekałam więc jak samo koło 11-tej odtaje i pojechałam popłacic
                                                    styczniowe r-ki. Jestem już lżejsza o paręset złotych.
                                                  • ira.mak Re: Dzień Dobry w środowy poranek !!! 09.01.08, 18:40
                                                    Dziś mimo słońca miałam lodowisko.Na spacer sie kijki przydają.
                                                  • 52ania Re: Dzień Dobry w środowy poranek !!! 09.01.08, 20:24
                                                    U mnie było słonecznie,ale wiał silny wiatr i niestety było bardzop
                                                    zimno.Życzę miłego wieczoru.
                                                  • jaga_22 Re: Dzień Dobry w środowy poranek !!! 10.01.08, 09:10
                                                    Znów bardzo pochmurnie.Ma padać,tak było na mapie.
                                                    Irenka,Ty to masz dobrze,bo masz pod nosem albo jezioro,albo lodowisko.
                                                    Musisz mieć kajak i łyżwy. wink))))))
                                                  • ira.mak Re: Dzień Dobry w środowy poranek !!! 10.01.08, 10:58
                                                    No nie wiem czy tak fajnie.Lali sie łapy rozjeżdzają a ja z kijkami chodzę-one
                                                    maja takie fajne ostre końce.U mnie świeci słońce,i nie wiem czy najpierw sie
                                                    wziąc za obiad czy isc na spacerek.
                                                  • grenka1 Re: Dzień Dobry w czwartkowy poranek !!! 10.01.08, 12:39
                                                    Ja dziś nigdzie nie wychodzę.
                                                    Wczoraj był inkasent i ogołocił mnie z kasy.
                                                    Pozostało mi w potfelu 40 zł. Na chleb do 24.01 wystarczy.
                                                  • 52ania Re: Dzień Dobry w czwartkowy poranek !!! 10.01.08, 19:21
                                                    Grenka1,na spacer trzeba było wyjsc bez portfela zeby nie kusiło.Do
                                                    21.01 jest jeszcze 10 dni,a po drodze niedziela i jak Ty sobie
                                                    poradzisz?Jeden ma dużo i jeszcze wyciąga rękę(np posłowie),a drugi
                                                    za 40 zł ma wyzyc 11 dni.No nie, zaraz cos mnie trafi.Życzę Ci żebyś
                                                    coś wygrała.Dzisiaj zadzwoniła do mnie przapsiółka i zaprosiła na
                                                    swój koszt do "Babiego Lata"(kawiarnia dla kobiet).Byłam ciekawa,co
                                                    chce opic.Okazało się,że wygrała doładowanie do karty kredytowej 15
                                                    tyś. i otrzymała wołczer 6 tyś na wycieczkę do Paryża na dwie
                                                    osoby.Ja nie mam karty kredytowej więc nie wiem co to za konkurs,ale
                                                    ona coś mówiła o "szalonych zakupach",czy coś podobnego.Kartę ma z
                                                    PKO BP.Jeżeli korzystacie z takiej karty, to życzę wygranej.Moja
                                                    obietnica aktualna,jezeli wygram w multilotka to organizuję
                                                    spotkanie.Niestety,jak na razie,co wygram to przegram.Życzę miłego
                                                    wieczoru.
                                                  • grenka1 Aniu !!! 10.01.08, 20:02
                                                    Ja mam emeryturę już 24.01 tak, że pozostało jeszcze tylko 14 dni.
                                                    Da się radę. Zapasy ze świąt jeszcze są.
                                                    A te 40,- zł to wystarczy na chlebek i ziemniaczki (to jest 2,80
                                                    dziennie na 1/2 chlebka i 1/2 kg ziemniaków wystarczy).
                                                    Za to na wiosnę jak wystrzelę, to wszyscy się będą za mną oglądli,
                                                    że ze mnie taka laska.
                                                  • jaga_22 Dzień Dobry w piątkowy poranek !!! 11.01.08, 09:33
                                                    Wczoraj mimo zapowiedzi wcale nie padało,a od południa słonko świeciło.
                                                    Dzisiaj też świeci, tylko bardzo mizernie.
                                                    Grenka,za bardzo to tej laski nie obcinkuj,aby się nie wygła wink)))))))
                                                  • grenka1 Re: Dzień Dobry w piątkowy poranek !!! 11.01.08, 09:47
                                                    Witajcie !!! Nareszcie koniec tygodnia.
                                                    Jeszcze tylko sobota i dzień odpoczynku.
                                                    Tylko od czego?
                                                  • ira.mak Re: Dzień Dobry w piątkowy poranek !!! 11.01.08, 10:19
                                                    Ale sie twojej przyjaciółce udało!!!A u mnie same troski-dziecko nam
                                                    zachorowało,angina i uszy.Dzis juz (odpukać) troche lepiej ale wczoraj miała pod
                                                    40 st.Syn-jej tato -tez miał przerąbane w dzieciństwie przez anginy.
                                                  • 52ania Re: Dzień Dobry w piątkowy poranek !!! 11.01.08, 22:35
                                                    Masz rację Irenko,nie ma nic gorszego,jak choroba dziecka.Często
                                                    miewalam anginy i wiem co to jest,bywało,ze nie jadłam cały
                                                    tydzień.Żyłam tylko piciem i cały czas spałam.Grenka1,podziwiam 2
                                                    tygodnie za 40 zł.Ty przecież musisz się odpowiednio odżywiac,bo nie
                                                    jesteś podlotkiem i na dodatek jesteś chora.Twoja dieta jest droższa
                                                    niż normalna, bo nie wszystko mozesz jeśc.Życzę Ci przetrwania i tej
                                                    wygranej.Jaga,Tobie życze tego śniegu i słoneczka.Upiekłam placek
                                                    taki z alkoholem(rodzynki moczone w wódce i polewa z wódką),wysyłam
                                                    po kawałku,smacznego.Życzę spokojnej nocy.
                                                  • grenka1 Jaguś 11.01.08, 22:48
                                                    52ania napisała:

Grenka1,podziwiam 2 tygodnie za 40 zł.Ty przecież musisz się
                                                    >odpowiednio odżywiac,bo nie jesteś podlotkiem i na dodatek jesteś
                                                    >chora.Twoja dieta jest droższa niż normalna, bo nie wszystko mozesz
                                                    >jeśc.Życzę Ci przetrwania i tej wygranej.

Tak wiem o diecie, dlatego nie kupuję tych najtańszych wędlin, tylko
                                                    jakąś chudą szynkę lub polędwicę i wierzcie mi, że to taniej
                                                    wychodzi. Obiadki robię sobie z kurczaka (bez skóry), lub jakiegoś
                                                    innego chudego mięska (gotowany kawałek schabu b/k). Nic smażonego,
                                                    pieczonego - tylko gotowane.
                                                    Niestety ja nic nie wygram, ponieważ w nic nie gram, ale dzięki za
                                                    życzenia.
                                                    Za ciasto serdecznie dziękuję, wygląda przepysznie, niestety
                                                    cukrzyca nie pozwala mi na takie smakowitości.Jutro przychodzi z
                                                    wizytą znajoma, to ją poczęstuje. A co mi tam, niech je i tyje.
                                                    A zapomniałam podziękować za smoka. Dzięki.
    • dede43 Re: Dzień Dobry w ten zimowy poranek-!!! 12.01.08, 09:27
      dzień dobry w sobotę. Miłego dnia
      • jaga_22 Re: Dzień Dobry w ten zimowy poranek-!!! 12.01.08, 10:56
        Oj grenka jestes rozkojarzona,w nagłówku do mnie,a tu figa z makiem.
        Dzięki Aniu za placuszek,tego mi było trzeba.
        Właśnie kazałam kupic delicje,bo nie chce mi sie nic piec.
        Co do pogody to ani śniegu,ani deszczu ,ani słoneczka.
        • grenka1 Re: Dzień Dobry w ten zimowy poranek-!!! 12.01.08, 13:10
          jaga_22 napisała:

> Oj grenka jestes rozkojarzona,w nagłówku do mnie,a tu figa z
          makiem.
          > Dzięki Aniu za placuszek,tego mi było trzeba.
          > Właśnie kazałam kupic delicje,bo nie chce mi sie nic piec.
          > Co do pogody to ani śniegu,ani deszczu ,ani słoneczka.

A co za różnica czy Jaguś czy Ania jak i tak wiadomo o co chodzi.
          • 52ania Re: Dzień Dobry w ten zimowy poranek-!!! 12.01.08, 20:41
            Dzisiaj pracowałam za pieniążki.Po południu przyjechali znajomi na
            ciasto.Powspominaliśmy stare dzieje i było bardzo fajnie.Opowiadali
            o swoich wrażeniach z Egiptu.Pogoda była ładna,ciepło i
            słonecznie,jak wiosną.Życzę miłego wieczoru.
    • dede43 Re: Dzień Dobry w ten zimowy poranek-!!! 13.01.08, 09:07
      Piszecie, piszecie od samego rana, a dzień dobry jeszcze nikt nie
      powiedział. Miłej niedzieli dziewczyny i słonecznej (i ciepłej) jak
      u mnie.
      • grenka1 Dzień Dobry w ten niedzielny zimowy poranek-!!! 13.01.08, 09:26
        Dzień dobry !!!
        Słoneczko świeci, ale jakieś chmurki wyglądają. Chyba będzie padać.
        • ira.mak Re: Dzień Dobry w ten niedzielny zimowy poranek- 13.01.08, 17:21
          Witajcie-pogoda była przepiekna ale pamietacie jak w zeszłym roku pod koniec
          stycznia sypneło śniegiem?Tak czytam i widzę że jestescie panienki okropnie
          pazerne na słodycze.(oprocz Grenki)Ja mam z tym spokoj na szczęście.Nasza mala
          jeszcze nie wyzdrowiała,przez dwa dni miała blisko 40 st.i juz
          majaczyła.Horror.Jest juz troche lepiej ale kaszle.
          • jaga_22 Re: Dzień Dobry w ten niedzielny zimowy poranek- 13.01.08, 20:08
            Witajcie.Póżno,ale wcześniej nie było możliwosci.
            Pogoda była piękna jak na styczeń +7 i słoneczko.
            • 52ania Re: Dzień Dobry w ten niedzielny zimowy poranek- 13.01.08, 22:29
              Witam i życzę spokojnej nocy.
              • jaga_22 Re: Dzień Dobry w ten niedzielny zimowy poranek- 14.01.08, 08:03
                Kto wie,moze i dzisiaj pogoda dopisze,narazie w powijakach.
                • ira.mak Re: Dzień Dobry w ten niedzielny zimowy poranek- 14.01.08, 10:47
                  Słońce jak złoto-świeci całą gębą!
                  • 52ania Re: Dzień Dobry w ten niedzielny zimowy poranek- 14.01.08, 21:18
                    U mnie pogoda wiosenna.Spacerowałam z Magdaleną po okolicy.Po
                    obiedzie pojechałam do pracy,a po pracy byłam na aerobiku.Teraz
                    siedzę taka obolała,bo cwiczyłyśmy z kilogramowymi opaskami na
                    kostkach nóg i rąk.Dodatkowe 4kg zrobiło swoje,upociłam się jak
                    myszka.Życzę spokojnej nocy.
                    • jaga_22 Re: Dzień Dobry w ten zimowy poranek- 15.01.08, 08:27
                      Nie mogę narzekać,słonko już wstało.Na dworze -2st.
                      aby tak dalej,a wiosna przyjdzie nie wiadomo kiedy.
                      • 52ania Re: Dzień Dobry w ten zimowy poranek- 15.01.08, 21:16
                        U mnie było zimno.Poza tym wiał silny wiatr i musiałyśmy bawic się w
                        domu.Nie lubię takiej pogody.Jaga_22,wiosna niech jeszcze trochę
                        poczeka,bo nie chce mi sie grzebac w ziemi wink)))).Życzę miłego
                        wieczoru.
                        • ira.mak Re: Dzień Dobry w ten zimowy poranek- 15.01.08, 22:20
                          Nie wiem czy dziś zasnę- nie dość że siostra ma pojutrze operację to na
                          dodatek Agnieszka jest w szpitalu,na chwile obecna nie wiedzą co jest przyczyną
                          ,bardzo kaszle,temperatura skacze.Płuca i oskrzela niby w porządku,dzis ją badał
                          laryngolog i dal skierowanie do szpitala bo tez nie wie.Wyniki wyszły
                          nieciekawe.Jutro bedzie wiadomo cos wiecej.Trzymajcie kciuki-proszę...
                          • dorka556 Re: Dzień Dobry w ten zimowy poranek- 15.01.08, 22:53
                            Rozumiem Cię i bardzo Tobie współczuję. Nie ma nic gorszego od
                            choroby w rodzinie. Sama to już przeżyłam. Trzeba być dobrej myśli.
                            Trzymam kciuki, zobaczysz wszystko będzie dobrze. Daj znać, jak coś
                            bedziesz więcej wiedziała.
                            • jaga_22 Re: Dzień Dobry w ten zimowy poranek- 16.01.08, 08:51
                              Irenko trzymaj się dzielnie.Choroba najbliższych zawsze nas poraża,
                              a szczególnie u małych dzieci.Życzę z całego serca powrotu do
                              zdrowia wnusi i udanej operacji u siostry.

Słonko znów ładnie świeci z rana,co potem,nie wiadomo.
                              • ira.mak Re: Dzień Dobry w ten zimowy poranek- 16.01.08, 13:42
                                Czekam na wieści-nie mam po co jechać bo oddział zamknięty,tylko matki,nie ma
                                odwiedzin.Rano było lepiej ,teraz ma serie badań.Nie wiem jak to jest -olbrzymi
                                szpital a matki mają do dyspozycji krzesełko przy łózku i zwolnienia nie
                                dostaną.Ja nie mogę jej podmienic.Mam dzis bardzo zły dzień,nerwy mi puściły chyba.
                                • grenka1 Irena !!! 16.01.08, 15:53
                                  Trzymaj się !!!
                                  Wszystko będzie w porządku.
                                  Ty zawsze martwisz się na zapas.
                                  • 52ania Re: Irena !!! 16.01.08, 21:57
                                    Trzymam kciuki za Twoją wnusię i za siostrę.U mnie niestety tez nie
                                    najlepiej,tesciowa w szpitalu, będzie miała wszepiony rozrusznik
                                    serca.Modlę się, bo tylko tyle mogę pomóc.Życzę spokojnej nocy.
                                    • jaga_22 Re: Aniu... 17.01.08, 09:03
                                      Mam sąsiadkę z rozrusznikiem serca,to taki wspomagacz.
                                      Jak była "żywa",tak nic się nie zminiło w jej życiu po zabiegu.
                                      Na drugi rok po wszczepieniu poszła z pielgrzymką do Częstochowy,
                                      a to jest jednak kawał drogi.Jest starsza ode mnie o 2 lata.

Irenko,może już masz dobre wieści o wnuczce.Myślę ,że apetyt
                                      rośnie ,to będzie zdrowieć.
                                      • ira.mak Re: dziewczyny 17.01.08, 17:09
                                        -dziś trochę odetchnęłam,Agunia czuje sie lepiej.nie ma juz temperatury i chyba
                                        niedługo wyjdzie do domu.Asia za to juz ze zmeczenia ledwie mówi.A z operacja
                                        siostry to nie mam siły drugi raz opisywać -opisałam na +/-60,to jest jakas
                                        paranoja ze tyle razy tam jezdziła,wyznaczyli termin a teraz zamiast miec gotowy
                                        grafik to trzeba leżeć parę dni i czekac.Nie dziwię sie że szpitale maja długi.
                                        • 52ania Re: dziewczyny 17.01.08, 17:40
                                          Irenko, ciesze się,że z wnusią wszystko w porządku.Jaga_22,mój teść ma
                                          rozrusznik już 2 lata.Dla mnie zmartwieniem jest to,że Teściowa ma już 83 lata i
                                          bardzo słabe serce.Ona od 40 roku życia leczy się na nadciśnienie.Ostatnio była
                                          w szpitalu na początku grudnia.Trochę podleczyli i do domu.Niestety po tym
                                          pobycie już nie mogła się pozbierać.Mam nadzieję,że wyjdzie z tego.Dzisiaj było
                                          ciepło i nawet wyszłam z Madzią na spacer.Siedzę w pracy.W końcu jest internet,
                                          ale zaraz konczę, bo zbloza sie 18.00.
                                          • jaga_22 Re: Dzień Dobry w zimowy poranek !!! 18.01.08, 13:02
                                            Teraz już wiem dlaczego wczoraj tak mnie atakował kręgosłup.
                                            Paskudna pogoda,okropna wilgoć,siąpi kapuśniaczek.
                                            Byłam dzisiaj pierwszy raz w aptece po tańsze leki zamówione przez internet.
                                            Do Rakowieckiej mam tylko 2 przystanki,zaoszczędziłam 40 zł.

Aniu,fakt nie wziełam pod uwagę wieku teściowej,ale myslę,że będzie dobrze.
                                            • ira.mak Re: Dzień Dobry w zimowy poranek !!! 18.01.08, 16:18
                                              Dałam się dzis namówić na wizytę u kregarza.Ludzie tu hurmem do niego
                                              walą.Pomyslałam sobie że wszystkiego trzeba w życiu spróbować.Przejechał ręką po
                                              kregosłupie,pomacał i stwierdził że 4 dyski wyskoczyły,2 wypukliny i stan
                                              zapalny.Skad on to wie?Ja mu nic nie mówiłam.Ustawił mi te 4
                                              dyski,chrupnęło-zobaczymy co dalej.Na razie nie czuję różnicy.Ale on mowił żeby
                                              podleczyć ten stan zapalny najpierw.Pytalam jak on to wyczuwa,mówi że poprostu
                                              czuje pod palcami-tak jak jego dziadek i ojciec.Mozliwe to?Operacja siostry w
                                              poniedziałek.
                                              • 52ania Re: Dzień Dobry w zimowy poranek !!! 18.01.08, 20:26
                                                Jadąc autobusem uslyszałam rozmowe:"no co ty, moja 60-letnia matula
                                                nauczyła się korzystac z internetu, a ty co, nawet meila nie umiesz
                                                wysłac?Rozmawiały dwie kobiety na oko 45-50 lat.A moze to moje oko
                                                już się zwichrowałowink))).Pomyślałam,czy ta matula jest taka stara?
                                                U mnie dzisiaj padało i wiało.Życze miłego wieczoru.
                                                • grenka1 Re: Dzień Dobry w zimowy poranek !!! 18.01.08, 21:49
                                                  52ania napisała:

> Jadąc autobusem uslyszałam rozmowe:"no co ty, moja 60-letnia
                                                  >matula nauczyła się korzystac z internetu, a ty co, nawet meila nie
                                                  >umiesz wysłac?Rozmawiały dwie kobiety na oko 45-50 lat.A moze to
                                                  >moje oko już się zwichrowałowink))).

Oj, chyba Ci się jednak oko zwichrowało, albo ujęła matce wieku, bo
                                                  cusik mi się wydaje, że w wieku 10-15 lat to trochę za wcześnie na
                                                  macierzyństwo. A może one tak staro wyglądały?
                                                  • jaga_22 Re: Dzień Dobry w zimowy poranek !!! 19.01.08, 10:42
                                                    Baardzo nieprzyjemna pogoda.Co z tego ,że na plusie ,jak na dworze
                                                    mokro i ciemno.
                                                    Wzięłam się za książkę,którą wczoraj otrzymałam.
                                                  • 52ania Re: Dzień Dobry w zimowy poranek !!! 19.01.08, 13:27
                                                    Grenka, chyba tak staro wyglądały.Ja teraz patrzę inaczejwink))))).Jestem w pracy
                                                    i mam trochę wolnego czasu.Wyjeżdżam dzisiaj odwiedzić moja teściową.Jutro
                                                    napiszę,jak sie czuje,a życzę jej jak najlepiej.Miłego popołudnia.
                                                  • grenka1 Re: Dzień Dobry w zimowy poranek !!! 19.01.08, 13:43
                                                    Ponuro, mokro, ale ciepło.
                                                    Widziałam w parku wiewiórkę jak sobie skakała po drzewie.
                                                  • dede43 Re: Dzień Dobry w zimowy poranek !!! 19.01.08, 15:42
                                                    Ponuro, mokro, ale ja na 18-tą idę na rodzinne imieniy. Będzie jak
                                                    zwykle sympatycznie, miło. Już sie cieszę.
                                                  • ira.mak Re: Dzień Dobry w zimowy poranek !!! 19.01.08, 19:30
                                                    Wiecie że u nas dziś było +13 st?Obłęd-normalne to nie jest,przecież to srodek
                                                    zimy.Sąsiad tez ma urodziny i imieniny ale nie mam nastroju,wyslałam męza
                                                    samego i tak siedzę z wami.
                                                  • jaga_22 Re: Dzień Dobry w niedzielny poranek !!! 20.01.08, 08:13
                                                    Wygląda na to,że już sie wypadało.Jest +3st i jasno,ale słoneczka nie widać

butelka.org/features/image.php?id=1962
                                                  • ira.mak Re: Dzień Dobry w niedzielny poranek !!! 20.01.08, 15:55
                                                    Padać przestało ale zaczęło wiać.Cały dzień jest prawie ciemno.
                                                  • 52ania Re: Dzień Dobry w niedzielny poranek !!! 20.01.08, 20:51
                                                    Pogoda fatalna, cały dzień padało.Mama czuje sie dobrze.W piątek
                                                    miała zabieg wszczepienia stymulatora.Najwazniejsze,że nogi już nie
                                                    puchną.Życzę miłego wypoczynku.
                                                  • jaga_22 Re: Dzień Dobry w niedzielny poranek !!! 21.01.08, 11:21
                                                    Widzisz Aniu,wszystko dobrze sie skończyło.
                                                    U mnie nie pada,ale tak pochmurno.

www.info-ogrody.pl/images/roza.jpg
                                                  • dede43 Re: Dzień Dobry w niedzielny poranek !!! 21.01.08, 15:26
                                                    U mnie też nie opada, ale pochmurno. Pogoda
                                                    wybitnie "gastronomiczna", ale wiek niestety juz
                                                    nie "gastronomiczny" (wątroba, nerki itp.)
                                                  • dede43 Re: Dzień Dobry w poniedziałek 21.01.08, 15:27
                                                    A tak w ogóle - już przeciez poniedziałek!!!!
                                                  • jaga_22 Re: Dzień Dobry w poniedziałek 21.01.08, 15:51
                                                    To prawda dede,tak jakoś zleciało.Rano pisałam,że nie pada,
                                                    otóż rozpadało się na dobre i napewno tak prędko nie przestanie.
                                                  • jaga_22 Re: Dzień Dobry w zimowy poranek !!! 22.01.08, 09:26
                                                    Na szczęście dzisiaj nie pada.Deszcz to może mi i nie przeszkdza,ale nie lubię
                                                    jak jest tak ciemno.

skalski-ogrody.pl/files/imagecache/normal/skanuj0015,2%20kopia.jpg
                                                  • ira.mak Re: Dzień Dobry w zimowy poranek !!! 22.01.08, 21:41
                                                    Ale pózniej chyba cos ci z nieba leciało bo nawet w jakichs wiadomosciach byla
                                                    migawka z W-wy i jakis śnieg z deszczem chyba z nieba leciał?U nas był istny
                                                    kocioł.I deszcz i nawet zadymka sniezna ale krociótko,akurat jak bylismy w
                                                    szpitalu.Na szczęscie szybko przeszło.
                                                  • jaga_22 Re: Dzień Dobry w zimowy poranek !!! 23.01.08, 08:42
                                                    Narazie bez zachmurzenia,ale słoneczka też nie ma.
                                                    Irenko,wczoraj pięknie padało,taka prawie śniezyca.Niestety nic już z niej nie
                                                    zostało.
                                                  • 52ania Re: Dzień Dobry w zimowy poranek !!! 23.01.08, 09:33
                                                    Za oknem trochę śniegu.Madzia oglada bajkę,a ja przyszlam się
                                                    przywitac.Życzę miłego dnia.
                                                  • ira.mak Re: Dzień Dobry w zimowy poranek !!! 23.01.08, 17:47
                                                    Jaki tam zimowy-nie wiadomo co to za pora roku.Jeszcze trochę a bedziemy miec
                                                    porę deszczową i pore suchą.Dzieci zapomną jak śnieg wygląda.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka