dru.ga
25.02.10, 13:02
Kochane mamy - przegladajac fora zauwazylam ze niektore z was to skarbnica wiedzy na temat odzywiania. Myslalam ze jestem mistrzynia swiata bo gotuje z surowych, staram sie wystrzegac przetworzonych a i tak okazalo sie ze nasza rodzinna dieta pozostawia WIELE do zyczenia.
Czy moglybyscie sie podzielic swoja wiedza na temat:
1.Czym zastapic produkty typu ziemniaki, makarony, bialy ryz, chleb ktore najczesciej wystepuja w 'polskiej kuchni'.
Wiem juz ze kasza jaglana i ryz brazowy - co jeszcze?
2.Czy macie jakies linki do stron z gotowymi przepisami na zdrowe dania? Szukalam w szczegolnosci pod katem dzieci ale wszedzie tylko pierozki i nalesniczki;-))
3.Jakie warzywa jecie i w jaki sposob je przyrzadzacie? Moje dziecie jak tylko wchodze do sklepu wlacza syrene wiec nie mam za bardzo czasu kontemplowac przy polkach a znudzily mi sie juz brokuly, kalafior i buraki.
4.W jakich sklepach ze zdrowa zywnoscia kupujecie i co? Chodzi mi glownie o to czy jest roznica miedzy tymi produktami w sklepach Holland & Berret a Tesco.
5. Czy macie jakies ksiazki/strony internetowe godne polecenia ktore pomogly wam w nauce zdrowego zywienia.
Za kazda odpowiedze bede bardzo wdzieczna.