aga1_o
19.01.12, 12:24
Dziewczyny, prosze podpowiedzcie mi Wasze sprawdzone przepisy na ciasta lub inne rzeczy, w ktorych mozna wykorzystac mrozone truskawki i ciasto jest super a nie rozmakniete itp.
Sprawdzalam oczywiscie moj ulubiony blog Dorotus, ale to co znalazlam z truskawkami to moim zdaniem chyba byloby lepsze ze swiezymi truskawkami. Truskawki rozmrozone jak wiadomo sa rozmakniete po jak z kompotu :-).
Nie zalezy mi jednak na przepisach na rzecyz typu lody, mussy i tego typu, bo znajac zycie potem sama bede musiala to zjesc :-) moj syn z tata nie przepadaja za takimi deserami. Jednak ciasto, ciastka, mufinki, rolady itp. to jak najbardziej, tylko czy z mrozonych da sie to zrobic?
Szczerze mowiac to nie wiem po co jak glupia co roku latem mroze tyle tych truskawek :-), wiecej juz nie bede :-). Mam cala szuflade w zamrazarce i potem nie wiem co z tym zrobic... Chyba mi zostalo z Polski z domu rodzinnego, gdzie rodzice mieli dzialke i bardzo duzo truskawek latem, potem ramrazanie. Tylko ze moja mama potem te zamrozone glownie do kompotow wykorzystywala. Teraz koptoty juz "nie w modzie" :-), wiec podpowiedzcie dobre kobiety prosze co robicie z mrozonych truskawek?
Z gory wielkie dzieki! Pozdrowienia
Aga