Dodaj do ulubionych

czy warto kupic 12 latce smart watch?

09.07.23, 08:48
Corka ma urodziny niedlugo. Wspomnila kiedys, ze chcialaby miec smart watch. Myslalam o Samsung Galaxy Watch5, zeby wspolpracowal z jej telefonem. Tylko czy warto? Sama nie posiadam smart watcha chociaz bede sie musiala przymierzyc do tego zakupu dla siebie. Dajcie prosze za i przeciw. Boje sie tez czy ktos nie bedzie chcial jej na przyklad ukrasc zegarka. Co myslicie? Maja/mialy wasze dzieci w tym wieku?
Obserwuj wątek
    • niyaa Re: czy warto kupic 12 latce smart watch? 09.07.23, 10:32
      Moje osobiste dzieci nie maja, ja tak. Osobiscie jedyne czego potrzebuje to fitness tracker. Co do smart watch to uwazam za bajer, zbyteczny gadzet. Kolezanka miala samsung galaxy i zmienila na huawei przede wszystkim z powodu marnej baterii w samsungu.
      Czy warto? To indywidualne - ja uwazam ze nie warto.
      • niyaa Re: czy warto kupic 12 latce smart watch? 09.07.23, 10:41
        Dodam jeszcze ze w mojej opinii, smart watch jest dobrym wynalazkiem jesli ktos potrzebuje byc dostepny 24/7 lub kiedy jest w pracy potrzebuje szybki dostep do powiadomien etc. Np lekarz na dyzurze...
        W przypadku dzieci pytam po co? Po co dziecko ma byc na trybie dostepne , bombardowane powiadomieniami i wiecznie na trybie bip bip...
        Strasznie duzo tego-yt, snapy, insta, tictoki sroki, za duzo.
        Jesli chodzi o 12 latka to swatch /casio ma bardzo ladne oferty zegarkow - ale to moja opinia. Nie widze zadnego plusu z posiadania smartwatch dla dziecka lub osoby ktora nie jest bardzo aktywna zawodowo
    • illegal.alien Re: czy warto kupic 12 latce smart watch? 11.07.23, 22:50
      Moja córka dostała Fitbita (Versa 2), na któreś urodziny - nie pamietam które.
      Na początku była duża zajawka. Potem minęło. Teraz a ogóle nie nosi.

Ja mam Apple watcha i bardzo go lubię, ale dla mnie jest po prostu dosc droga zabawka ;) jak niya pisze - fajne jest to, ze nie muszę szukać telefonu jak dostanę smsa albo chce zobaczyć, kto dzwoni, żeby wiedzieć, czy mam lecieć odebrać czy mogę olać ;)
      • botu Re: czy warto kupic 12 latce smart watch? 14.07.23, 14:24
        Ciągle masz znak zapytania w sygnaturce. Gratulować? Nie gratulować?
        • illegal.alien Re: czy warto kupic 12 latce smart watch? 14.07.23, 22:04
          Haha, znak zapytania ma miesiąc i pare dni - ogarnę zaraz update sygnaturki.
          W miejsce znaku zapytania wskoczy literka ‚T’ ;) (jednym z moich warunków imienia dla najmłodszego było to, ze ma nie być na ‚M’ ;))
          • glasscraft Re: czy warto kupic 12 latce smart watch? 15.07.23, 09:09
            Gratulacje!
          • niyaa Re: czy warto kupic 12 latce smart watch? 15.07.23, 14:55
            Gratulacje! T to super chlopaki sa!
            • illegal.alien Re: czy warto kupic 12 latce smart watch? 15.07.23, 15:47
              Dziękuje, dziękuje :) Nasz T na razie jest najlepszym dzidziusiem świata ;) rozpieszczony przez wszystkich do granic możliwości :) (takie zalety duzo starszego rodzenstwa :))
          • botu Re: czy warto kupic 12 latce smart watch? 15.07.23, 18:44
            No to gratulacje!
          • ilonka45 Re: czy warto kupic 12 latce smart watch? 21.07.23, 19:36
            Gratulacje i uściski dla Tadzia 😀
    • wiwi1 Re: czy warto kupic 12 latce smart watch? 12.08.23, 15:58
      Dzieki dziewczyny za odpowiedzi. przemyslalam i nie zdecydowalam sie na zakup smartwatcha dla corki, rzeczywiscie bylaby juz non stop bombardowana powiadomieniami a i tak ciezko ja oderwac od telefonu/tableta. Sobie bede jednak musiala kupic bo w pracy nie moge uzywac telefonu, chyba ze na krotkiej przerwie a zdarzylo sie kilka razy, ze bardzo wazna informacja przekazana telefonicznie do school office do mnie nie dotarla.

Illegal.alien gratulacje z okazji narodzin maluszka, wszystkiego dobrego dla calej rodzinki:)
      • dr_glacisse Re: czy warto kupic 12 latce smart watch? 19.08.23, 10:42
        Ja uwazam ze warto wlasnie z tego powodu zeby nie zerkac ma telefon jak jest cos waznego.Z tego co widze wszyscy je nosza a przynajmniej kobiety
        • niyaa Re: czy warto kupic 12 latce smart watch? 20.08.23, 14:48
          Co waznego moze byc w zyciu 12 latka ktory musi byc wiecznie w trybie powiadomien i pod telefonem??
          A argument "bo wszyscy" osobiscie uwazam ze bardzo silny na nie, zwlasza w odniesieniu do dzieci i uczenia ich ze oni musza "jak wszycy", ze maja bo "wszyscy maja" itd. Dalej idac czesto nadajac poczucie wartosci mierzone iloscia gadzetow.Dziecko naprawde nie musi byc niewolnikiem telefonu i powiadomien. Swiat oszalal! Warto zachowac zdrowy rozsadek...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka