Dodaj do ulubionych

Sprawy uczuciowe na nowy rok :) 32.3 - 40

04.01.17, 11:41
Stary rok przeszedł w zapomnienie, dużo zmian mi przyniósł i zawirowań sercowych :)
Postanowiłam zapytać Księgi jak potoczą się moje sprawy uczuciowe w 2017 roku, czy poznam jakiegoś przystojniaka :) i może w końcu ułożę sobie z kimś życie ? :) :)

Pierwszą odpowiedź jaką uzyskałam był Heksagram 30.2 na Heksagram 14

30.2 - To jakaś relacja emocjonalna, gorąca i zmienna. " wpadłam oto w ' złotą sieć ' dobrobytu i pomyślności.

14 - mówi o osiągnięciu swoich celów, moje marzenia się spełnią. Cierpliwość przynosi pozytywne skutki, wszystko ułoży się tak jak chcę, dostanę więcej niż się spodziewam.

No dobra super, niby wszystko jasne. Parę męskich energii plącze się przy mnie więc kolejna niewiadoma zaczęła zaprzątać moją głowę. Czy znam tego chłopaka? czy może będzie to zupełnie nowa osoba.
Zadałam więc pytanie " czy w 2017 roku poznam nowego chłopaka z którym stworzę związek ?"

Odpowiedź jaką uzyskałam ; Heksagram nr 32.3 na 40
Heks nr 32 mówi o jakimś niepokoju, braku stabilizacji, jakieś niepewności, które nie dają mi spokoju. Heksagram zaleca wytrwałość.

Heksagram po przemianie 40, który opisuje ulgę po wielkim niepokoju, jakieś wybaczenie.
Najpierw było napięcie, które mija i wszystko się układa po mojej myśli. Koniec napięć i poszukiwań.

Podpowiedzią jest również Heksagram sumaryczny : 8 - związek

Rozumiem, że Księga odpowiada pozytywnie na moje pytanie ? w tym roku spotkam zupełnie nową osobę z którą stworzę związek ? :)

Przy okazji życzę wszystkim Wszystkiego dobrego w Nowym roku :) :)
Obserwuj wątek
    • transwizje Re: Sprawy uczuciowe na nowy rok :) 32.3 - 40 05.01.17, 12:01
      Myślisz prawidłowo.
      W pierwszym przypadku 30.2 na 14 nie chodzi aby o nawiązywanie znajomości w sieci internetowej? Albo może o rozmawianie o swoich poszukiwaniach, jak teraz na tym forum na przykład. Ich suma 44. Spotkanie mówi raczej, że musisz odmawiać i strzec swojego spokoju serca, aby wybrać mądrze.

Pozdrawiam, ES
      • gunia2424 Re: Sprawy uczuciowe na nowy rok :) 32.3 - 40 05.01.17, 14:01
        No to ciekawe bo nie jestem zwolenniczką nawiązywania znajomości za pomocą internetu - raz to zrobiłam, chłopak okazał się osaczającym mnie psychopatą, ledwo udało mi się go pozbyć z mojego życia :) Od tamtej pory nawet przez myśl mi nie przeszło, żeby szukać partnera w taki sposób :) :)
        Ostatnio dużo spokoju w moim sercu i raczej nie szukam nikogo na siłę. Będzie to będzie, nie to nie :)
        A czy w 44 nie chodzi o to, że spotkam kogoś kto będzie wysysał ze mnie energie ? tzw wampir energetyczny ?
        Hmmm chociaż w sumie jakby to była jakaś zła znajomość to Wyrocznia raczej udzieliłaby innej odpowiedzi, może bardziej by mnie nakierowała, że szykują się kłopoty ( ? :) ) . Z tej odpowiedzi wnioskuję, że raczej nic złego mi nie grozi tylko muszę słuchać własnego serca i mieć szeroko otwarte oczy ( ? ! ? )

Dziękuję Ewo za pomoc w interpretacji :)
      • gunia2424 Re: Sprawy uczuciowe na nowy rok :) 32.3 - 40 07.09.17, 10:14
        Pytanie dotyczące związku zadałam Księdze dokładnie 9 miesięcy temu :) Tamtego dnia nie przypuszczałam, że za niecałe 5 miesięcy poznam chłopaka na którego czekałam całe swoje życie ;) Będzie to '' 30.2 - To jakaś relacja emocjonalna, gorąca i zmienna. ", która wprowadzi do mojego życia dużo znaków zapytania :)
        I tak :) Heksagram 30.2 na 14 mówi o nawiązaniu znajomości w sieci internetowej :)
        Nie wiem co z tego wyniknie bo póki co poznajemy się i docieramy :) W sumie jesteśmy parą dopiero od paru tygodni, ale czuję, że to nie będzie przelotna znajomość tylko coś trwałego i prawdziwego :)
        Księga jest niesamowita :)
        Pozdrawiam :)
        • globus000 Re: Sprawy uczuciowe na nowy rok :) 32.3 - 40 10.09.17, 13:33
          To bardzo miłe, że opisałaś dalszy ciąg wylosowanego heksagramu. Podczepię się ze swoją sprawa pod Twój:) wątek, bo jest na ten sam temat. Jestem osobą po baaardzo długim związku i po rozstaniu co uważam za życiową klęskę. Minął już czas ,,żałoby'' więc zadałam pytanie takie totalne- Czy KIEDYKOLWIEK będę jeszcze w związku. No i niestety dostałam odp konkretną , bijącą po głowie 28/6=44 Dla mnie wszytko jasne jak słońce. Mam jednak do Was pytanie ( może w ten sposób chcę obejść wynik wyroczni- chociaż gdzieś w głębi serca,wiem ze się tak sprawy potoczą jak zostało powiedziane) no, więc czy takie pytania w ogóle mają sens? Takie właśnie: czy kiedykolwiek to lub tamto. Zadając je pomyślałam, że niesamowicie skraca drogę, oczyszcza sytuacje, bo zamiast co roku pytać o to samo, stawiam sprawę jasno i mam konkretną odpowiedz. I jeszcze druga kwestia. Pytanie, typu: Co powinnam zrobić, żeby...to lub tamto, wydaje mi bezsensowne. Z doświadczenia wiem ze Księga nie kieruje nas na jakąś drogę, nie mówi nam co jest dla nas lepsze, ale OPISUJE przebieg wydarzenia. Np pytanie brzmi,Jak będą wyglądały stosunki w pracy po wycieczce i I CHIN opisuje to , że do tej wycieczki nie doszlo a nie co się po niej będzie dziać. Czy również macie spostrzeżenia? To takie dwie kwestie dla mnie dość ważne. Pozdrawiam
          • transwizje Re: Sprawy uczuciowe na nowy rok :) 32.3 - 40 11.09.17, 11:04
            Moje doświadczenie z I-Cing, i nie tylko, to potwierdza. To, co możemy dowiedzieć się od wyroczni, takiej czy innej, to jak ustosunkować się do dziejącej się rzeczywistości, jak ją sobie uświadomić i wchłonąć, jako swoją własną kreację, a nie obcy złowrogi wyrok, który trzeba próbować ominąć, ukryć się przed nim, albo sprytnie zrobić zwrot w inna stronę. To są banialuki, bo jeśli nawet ktoś uniknie wpadki losu (np. dowie się od astrologa, że data ślubu z wybraną osobą przyniesie kiedyś rozwód, a inne daty też są kiepskie, i gdy zerwie znajomość, to uwikła się w coś innego jeszcze bardziej, tak działa prawo karmy).

Druga rzecz, BARDZO WAŻNA, to fakt, który warto sobie uświadomić.I wbić do głowy. Nie ma złych i dobrych przemian, one są różne, każda inna, każda na czym innym polega, ale nie są lepsze czy gorsze od siebie.
            44 uczy bycia wolnym bez manipulacji innych, skamlenia, pasożytowania na energiach, wymuszania postaw itp. Tak na to patrz. Jeśli człowiek wyzwoli w sobie taką postawę to nie potrzebuje potwierdzenia w innym człowieku, a może świetnie prosperować jako wolna osoba pośród innych wolnych i niezależnych ludzi.
            Pozdrawiam, ES
          • gunia2424 Re: Sprawy uczuciowe na nowy rok :) 32.3 - 40 11.09.17, 11:09
            Rozstania nie są łatwe i trzeba dać sobie czas na uleczenie zranionego serca. Ja również byłam w bardzooo długim związku i dopiero jak oczyściłam się z energii mojego ex zaczęły dziać się cuda w moim życiu. Heksagram nr 44 w moim przypadku pokazał mi, że nie powinnam robić niczego wbrew sobie. Jak będę cierpliwa to w końcu wybiorę mądrze i stworzę związek z odpowiednią osobą.
            W Twoim przypadku Heksagram sumaryczny : 16- Entuzjazm może podpowiadać, żebyś nastawiła się pozytywnie i z większym spokojem podeszła do relacji damsko-męskich.
            ( jeżeli źle kombinuję proszę mnie poprawić :) )

Osobiście lubię zadawać Księdze konkretne pytania np. " Jak ułoży się moje życie osobiste w przeciągu 3 miesięcy ".
            Dostaję wtedy konkretną odpowiedź i z racji tego, że dopiero uczę się odczytywać przesłanie Księgi, łatwiej jest mi zrozumieć co ma mi do przekazania :)
            Takie są moje spostrzeżenia, ale wiadomo każdy korzysta z pomocy I CHIN jak mu wygodniej :)

Pozdrawiam i trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze się ułożyło :)
            • globus000 Re: Sprawy uczuciowe na nowy rok :) 32.3 - 40 13.09.17, 18:43
              Sumaryczny moim zdaniem wychodzi 8 a więc pytanie na temat. Tak Transwizje wiem, że że nie ma dobrych lub złych hexagraów, ale po 20latach bycia samej w związku pełnym zależności , mialam cichą nadzieję, że moje sprawy się potoczą inaczej, ale jak widać nic z tego. Oczywiście biorę to ,,na klatę" i idę dalej.
              • gunia2424 Re: Sprawy uczuciowe na nowy rok :) 32.3 - 40 13.09.17, 21:12
                Ojej coś pokręciłam :)
                Przepraszam i pozdrawiam :)
              • panna_mia Re: Sprawy uczuciowe na nowy rok :) 32.3 - 40 15.10.17, 16:39
                Globus, naprawdę uważasz, że jeden heksagram może przesądzić o sprawie na całe życie, a nie być wskazówką na najbliższe miesiące? Gdzieś zresztą natknęłam się na wypowiedź Ewy, że Księga rzadko daje długofalowe odpowiedzi. I tego się poniekąd trzymam
                • globus000 Re: Sprawy uczuciowe na nowy rok :) 32.3 - 40 18.10.17, 21:01
                  Tego jeszcze nie wiem, zapisuje i czekam co będzie :) Z doświadczenia wiem, że okres roku napewno obejmuje.
                • transwizje Re: Sprawy uczuciowe na nowy rok :) 32.3 - 40 19.10.17, 20:15
                  Daje długofalowe, ale trzeba zadać pytanie w odpowiednio wysokim stanie świadomości. Ja wchodzę w medytację, opuszczam niejako ciało i zaczynam widzieć je z zewnątrz, z góry, wraz z otoczeniem, potem rozszerzam widzenia na dalsze obszary, pojawiają się skojarzenia ogólniejsze, idę za nimi, w ten sposób wchodzę w okresy roczne, kilkuletnie, i dłuższe. I dopiero wtedy, gdy osiągnę widzenie obszaru czasoprzestrzennego i trwam w nim mocno, zadaję pytanie, zawczasu przygotowane.
                  Kwestia treningu.

Pozdrawiam, ES

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka