Dodaj do ulubionych

Pozycja człowieka w heksagramie.

11.09.17, 22:16
Zastanawiałem się nad tym które linie oznaczają mnie lub ludzi w heksagramie.
Przy jakich pytaniach pozycja człowieczeństwa usytuowana, pomiędzy niebem I ziemią opisuje mnie. Czy linia trzecia opisuje moje zakorznienie w ziemi (moją zwierzecość) I relacje z niebem. A linia czwarta moją świadomość, podłączenie do nieba I relacje z ziemią (z warunkami wśród, których przyszło mi żyć)
Problem ten chcę rozpatrzyć na konkretnym heksagramie. Transwizje pewnie domysla się na którym. Ale zanim zaczniecie go opisywać, pozwólcie mi go rozpatrzyć. Później ewentualnie mnie skorygujecie. Powiedzcie tylko czy moje powyższe dedukcje są poprawne.
Obserwuj wątek
    • transwizje Re: Pozycja człowieka w heksagramie. 12.09.17, 09:24
      No, to wal...;)
      • niedorobek Re: Pozycja człowieka w heksagramie. 12.09.17, 12:31
        Okej, ale trochę zmienię. Linia czwarta to mój nauczyciel wykonawstwo dane? przez niebo, bo przecież górny Lgnący w większości jest w niebie , trzecia to ja nieświadomy zakotwiczony w warunkach w których żyję Lgnący do wszystkiego trochę nieświadomy. Pan Maciej jest wbrew warunkom w których żyję. Ja się siłuję z niebem. Napisałem siłuję bo zmienia się linia trzecia. Która mówi o rozgoryczeniu, a te następuje podczas zmęczenia. I przecież dostosowuje się do nieba. Chociaż pozostaje niezgodnie z miejscem, więc trochę wysiłku potrzeba.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka