Dodaj do ulubionych

Jak przerwać ten marazm. 47.1 na 58

15.10.17, 15:55
Dzień dobry. Zadałam Księdze dokładnie takie pytanie. JAK skończyć z tym marazmem, który zabija mnie od środka? Moje życie to praca, dom, samotność, praca. Spotkania z przyjaciółmi, którzy mają własne życia, dzieci, partnerów. Słuchanie o tym, co jest dla mnie abstrakcją. I ja, z fajną pracą, która wypełnia mi wszystko. Ale wiem dobrze, że to jest tak naprawdę NIC, praca nigdy nie była dla mnie celem, miłość tak.

Byłam zdziwiona precyzją Księgi. Od wieeeelu miesięcy mam wrażenie, że nie potrafię ruszyć z miejsca. Heksagram 47 zobrazował to doskonale. Zapytałam o radę, jak rozumiem 47.1 to takie "nie daj się osamotnieniu i negatywnemu myśleniu? zmień nastawienie?". Czy to prognoza dla mnie - będzie kiepsko przez następne trzy lata?

58 to radość, artyzm, grupy, zrzeszenia, flirty, znajomi. Zaktywizować się towarzysko, zrobić coś z potrzebą kreatywności? Czy dobrze rozumiem odpowiedź Wyroczni?

Dziękuję z góry za odpowiedź.
Mia
Obserwuj wątek
    • jasnygrom Re: Jak przerwać ten marazm. 47.1 na 58 17.10.17, 14:28
      :)
      1. Wg mnie "nie daj się osamotnieniu i negatywnemu myśleniu? zmień nastawienie?", ale ze zmianą pytajników na wykrzykniki: "Nie daj się osamotnieniu i negatywnemu myśleniu! Zmień nastawienie!". Od razu lepiej!

2. Zawsze możesz spytać Księgę: "Możesz jaśniej? - bo nie rozumiem".

3. Nie wiemy, co zaprząta Twoje myśli. Jeśli usilnie czegoś pragniesz, to odpuść. Zajmij się sprawianiem sobie małych przyjemności. W dzieciństwie kim chciałaś być, co robić gdy dorośniesz? Może czas spełniać marzenia. Szczęśliwy człowiek przyciąga pozytywne energie.

życzące Ci wszystkiego dobrego pozdro :)
      • panna_mia Re: Jak przerwać ten marazm. 47.1 na 58 18.10.17, 00:38
        Dziękuję Jasnygromie. Czytam nieraz Twoje interpretacje i jestem pod wrażeniem ciepła, subtelności i błyskotliwości Twoich analiz. Cieszę się, że zabrałeś głos w tym wątku.

Mam szczęście pracować w zawodzie, o jakim marzyłam od dzieciństwa :) Spełniam się całkowicie. Pytasz, co zaprząta moje myśli... brak ukochanej osoby. Pragnienie bliskości, której nie było w moim życiu od lat. Ostatnio ciągle o tym myślę. Może i powinnam trochę odpuścić temat, wiem. Mimo wszystko, znalezienie ukochanej bratniej duszy to moje wielkie, niespełnione wciąż marzenie. Ta Radość w heksagramie 58 być może właśnie jest o tym, o czym piszesz. Małe przyjemności, grupa ludzi, pozytywne nastawienie, którego teraz tak bardzo mi w samej sobie brak.

Zadałam mimo wszystko pytanie. Co zrobić, by spotkać swoją miłość? Wylosowałam 28.5.6 na 50.
        28.6 czyli to, co już minęło i powoli mija (mam nadzieję) to fala rozpaczy i samotność, która pochłonęła mnie bez reszty.
        28.5 nie jest linią optymistyczną, ale pesymistyczną w sumie też nie. Mówi o związaniu się kobiety z młodszym mężczyzną, lecz czy to związek satysfakcjonujący? Nie wiem. To chyba przestroga, że muszę dobrze znać swoje oczekiwania, pragnienia, wiedzieć, jakiego związku chcę naprawdę.
        50 to dla mnie wskazówka, że jednak powinny zajść potężne zmiany w moim wnętrzu, aby coś mogło narodzić się w rzeczywistości. Może chodzi właśnie o nastawienie o którym piszesz, Jasnygromie? Ale jak to się ma do linii 28.5?

Nie wiem czy dobrze myślę, ale z otwartością i wdzięcznością przyjmę wszelkie sugestie :)
        Mia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka