Dodaj do ulubionych

Koszta naprawy komputera

19.10.17, 16:10
Dwa dni temu zalałem laptopa kawą. Dzisiaj byłem go zanieść do naprawy. Powiedziano mi że trzeba będzie oddać go do serwisu. A koszt może sięgnąć nawet 350zł, jeśli poszła płyta główna.
Zadałem pytanie:
Czy naprawa komputera będzie kosztować całą sumę którą mi podali?
Wylosowałem 51,2,3 na 34
51- sprawa chyba nie jest tak poważna jak opisywali
2- linia jest chyba pomyślna może opisuje zawiezienie do serwisu
3- linia mówi żeby działać pod wpływem wstrząsu
Czy może te dwie linie mówią o dwóch kolejnych wstrząsach. Oni mają do mnie zadzwonić i powiedzieć jaka jest sytuacja. Może o tym mówi któraś z linii a może będą dwa telefony.
34 heksagram mówi chyba o tym że cena będzie adekwatna do naprawy.
Zadałem więc drugie pytanie:
Jak bardzo komputer jest popsuty?
wylosowałem 16,1,6 na 31
16 heksagram- ten entuzjazm kojarzy mi się z nadmiarową pracą komputera. Zwłaszcza że woda z prądem się zetkneła.
6 linia no jak nic doszło do zwarcia
1-linia czy to wciąż o komputerze, czy o serwisantach, a może to moje będzie dobrze w końcu oddałem go do fachowców
6 linia czy to będą problemy z naprawą, czy to ja?
21 heksagram czyli coś trzeba będzie wymienić. Z obu heksagramów wnioskuję, że coś tańszego niż płyta główna. Może baterię?
Dobrze kombinuję?
Obserwuj wątek
    • niedorobek Re: Koszta naprawy komputera 19.10.17, 17:33
      Tam miało być: a może to moje myślenie: będzie dobrze, w końcu oddałem go do fachowców.
    • transwizje Re: Koszta naprawy komputera 19.10.17, 19:39
      Dobrze kombinujesz. 51 odnosi się do telefonów i do różnych elektrycznych wstrząsów pobudzających. 34 to odzyskanie mocy.
      Napisz, jak się sprawa potoczyła.
      Zdrówko ES
      • niedorobek Re: Koszta naprawy komputera 23.11.17, 20:06
        Zdaje relacje, jak się potoczyła sprawa z komputerem. Cena była adekwatna do naprawy. Tylko, że wynosiła ponad 800 zł.[poszła nie tylko płyta główna, również klawiatura]
        Nie wiem czemu tak optymistycznie podeszłem do obu losowań. Przecież heksagram Przegryzanie, oznacza pozbycie się czegoś, nie wymianę. Jest jeszcze ten tekst o wymianie towarów. I powiem wam, że facet który mi oddawał laptopa doradził by sprzedać go na części. Co też zamierzam uczynić
        • transwizje Re: Koszta naprawy komputera 25.11.17, 11:04
          Czyli "Zapal", czyli h. 16 oznaczał rozczarowanie (to sugerowała treść 1 i 6 linii).
          Podobnie 51 w 3 mówił o szoku, jakiego doznasz na wieść o cenie. Podjąłeś się jednak "pobudzenia" sprzętu.
          21 odnosi się do trudnych negocjacji. Uslyszaleś cenę, musialeś ją przelknąć i zaplacić. Oznacza też handel, więc radę aby sprzedać na części.
          Wniosek, trzeba z uwagą analizować treść linii, a nie sugerować się tylko pomyślnym tytułem i brzmieniem głównych orzeczeń.
          ES

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka