Dodaj do ulubionych

Znajomosc a przemiana 32.6 na 50

24.07.19, 23:29
Zadalam Ksiedze pytanie o nowa znajomosc, jak wyglada syt i jak sie rozwinie. Pana poznalam teraz, w czasie pobytu w Polsce (mieszkam za granica) i znajomosc trwala do mojego wyjazdu pare dni temu.

Przemiana najpierw wydawala mi sie pozytywna, zwlaszcza heks po, ale przeczytalam co pisano o niej na Forum i lekko zwatpilam. Ewa pisala, ze 32.6 to sytuacja odchodzaca, czyli ostatnia linia odnosi sie co calosci heksagramu? W takim razie do czego odnosi sie heks po przemianie? Wydawala sie, ze mowi o zwiazku, ale moze nie z tym Panem. Pana polubilam, choc moze cos sobie wmawiam?

Jeszcze w Pl zadalam to samo pytanie tuz na poczatku znajomosci i dostalam 45.1.3.4.6 na 37. 45 heksagram to doczytalam prelamywanie nieufnosci, co by sie zgadzalo. Linia 1 ewidentna ambiwalencja. Natomiast po przemianie 37 Rodzina? Wtedy, tak jak i teraz, nie mialam dostepu do paperowych opracowan I chingu, tylko dorywczo na necie, wiec interpretacja nie byla prosta.

Z gory dziekuje jesli ktos pomoze mi rozsuplac te przemiane.

Pozdrawiam wakacyjnie!
Obserwuj wątek
    • transwizje Re: Znajomosc a przemiana 32.6 na 50 26.07.19, 13:56
      6 linia odnosi się do tego, co własnie przeżyłaś i przeżywasz. Stabilizacja niemożliwa, układ się sypie.
      50 odnosi się do przyszłości. Aby mogła zaistnieć musisz coś gruntownie zmienić. Nie wiem, czy odnosi się do tego akurat człowieka, czy idei stałego związku w ogóle. Takowy jest możliwy, ale wiązać się z nim będzie jakaś duża transformacja. Albo zmiana miejsca zamieszkania, przeprowadzka, albo pracy i celów życiowych.
      ES
      • waleria30 Re: Znajomosc a przemiana 32.6 na 50 27.07.19, 00:03
        Dzieki Ewo za odpowiedz. Czyli nadzieje jakas jest, nawet jesli niekoniecznie z tym Panem. Nie wiem, czy pamietasz, ale w 2016 mailowalysmy o moim powrocie do Pl, otoz pojechalam, ale nie udalo mi sie zostac i wrocilam... Pamietam, co pisalas o ewentualnym zostaniu za granica a propos zwiazkow - wiec mysle, ze ta transformacja moze dotyczyc miejsca zamieszkania (byc moze nie tylko).
        Mam jeszcze pytanie odn tej drugiej przemiany, z czterema liniami zmiennymi. W jednym z niedawnych watkow pisalas, ze liczba linii zmiennych wskazuje na to, ktora linia jest "najwazniejsza" (pewnie uzylas innego okreslenia, ale ze wzgledow technicznych nie moge sprawdzic, bo mi moj tekst zniknie). Czy to znaczy, ze linia IV heksagramu 45 najlepiej opisuje sytuacja poczatkowa?

• transwizje Re: Znajomosc a przemiana 32.6 na 50 29.07.19, 08:46
        Nie, musiałaś coś źle zrozumieć. Ilość linii mówi o tym, jak szybko i intensywnie przemiana się dokona (im więcej linii tym szybciej). Poza tym liczba linii daje określoną liczbę. Dwie linie mają charakter drugiej linii, trzy linie trzeciej, cztery - czwartej. W mojej książce daję wszystkie dokładne opisy charakteru każdej linii. W każdym razie czwarta linii często dotyczy kwestii dalszej odległości, podróży lub nauki.
        • waleria30 Re: Znajomosc a przemiana 32.6 na 50 31.07.19, 10:33
          Dzieki za wyjasnienie. Faktycznie musialam zle zrozumiec/zapamietac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka