bleiswijk 15.11.19, 23:12 Witam, zapytałam I-ching o związek I uzyskałam heksagram 26 na 14 ze zmienną w 3 linii. Czy mogę prosić o pomoc w interpretacji? Dziękuję bardzo Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
transwizje Re: Heksagram 26 na 14 ze zmienną w 3 linii 16.11.19, 11:00 Za mało danych, aby się udzielać w ten sposób. Najlepiej rozumie odpowiedź sam pytający. Mogę pomóc zrozumieć symbolikę danego heksagramu, odnieść ją jakoś do twojej rzeczywistości, ale nic więcej. Każda przemiana może wypaść w odpowiedzi na najprzeróżniejsze pytania. Czyli praca własna się liczy. Teraz tylko podpowiem sposób sprawdzenia, czy odpowiedź padła na temat. Suma numerów heksagramów 26+14 to 40. Heks 40 musi się odnieść jakoś do motywów i okoliczności, które spowodowały pytanie. To heks Ulga/Uwolnienie i mówi o silnym napięciu i zdenerwowaniu, zależy ci na czymś mocno i nie wiesz, czy się uda, albo jak się skończy. Pozdrawiam, ES Odpowiedz Link
bleiswijk Re: Heksagram 26 na 14 ze zmienną w 3 linii 19.11.19, 22:13 Zapytałam jak się potoczy relacja z facetem z którym się spotykam od kilku miesięcy. Nie wiem, czy coś z tego będzie, bo on bardzo się liczy ze swoją byłą, matką jego dziecka. Jest praktycznie na każde jej skinienie, niby są przyjaciółmi ze względu na dobro syna, ale ona strasznie ingeruje w jego życie. Nie wiem czy nie będzie się starała zepsuć naszej relacji I jak to się ułoży. Odpowiedz Link
transwizje Re: Heksagram 26 na 14 ze zmienną w 3 linii 20.11.19, 16:44 Trzecia linia dotyczy zawsze rozdroża, niepewności w która stronę pójść i jak się sprawa potoczy. Zalecana jest cierpliwość w obliczu przeciwieństw i wytrwałość. To samo mówi 26.3. 14 heks, jeśli wypada w temacie relacji, mówi o konieczności zadbania o własne poczucie wartości, asertywność w związku. Jesli temu sprostasz, to związek może trwać. W każdym razie jest dla ciebie próbą i uświadomieniem, na ile sama siebie cenisz i na ile umiesz tę ocenę sprzedać innym. Pozdrawiam, ES Odpowiedz Link
jasnygrom Re: Heksagram 26 na 14 ze zmienną w 3 linii 21.11.19, 06:50 :) Przepraszam, dopiero zauważyłem. bleiswijk pisze: (...) uzyskałam heksagram 26 na 14 ze zmienną w 3 linii (...) ---- Ponieważ linie numerujemy od dołu, to przemiana 26/14 występuje na linii czwartej: 654321 |::||| 26.4 Wielkie ogranicza |:|||| 14.0 Obfitość chyba, że było: |::||| 26.3 Wielkie ogranicza |:::|| 41.0 Pomniejszenie albo: |:|:|| 38.3 Opozycja, przeciwieństwo |:|||| 14.0 Obfitość Jeszcze raz sorki serdeczne pozdro :) ryx Odpowiedz Link
transwizje Re: Heksagram 26 na 14 ze zmienną w 3 linii 26.11.19, 11:20 Rzeczywiście, dzięki za czujność Jasnygromie. Ja przyjmuję zawsze domniemanie prawidłowości podanej przemiany przez pytającego i nie sprawdzam, choć powinnam. Ot, lenistwo, nie chce się ruszyć d... zza komputera i sięgnąć do biblioteczki po książkę, albo kartkę papieru i długopis, żeby sobie rozpisać. Ale tak swoją drogą pomyłka w podanej przemianie mogła być tez inna. Związana z heksem po przemianie. Która równie dobrze mogła brzmieć 26.3 na 41. Wtedy wydźwięk partnerski jest jakby ciut lepszy, na temat. I można przyjąć, że komuś 41 pomyliło się w zapisie z 14. Pozdrawiam, ES Odpowiedz Link
jasnygrom Re: Heksagram 26 na 14 ze zmienną w 3 linii 28.11.19, 14:28 :) Też tak pomyślałem z tym 14 - 41... Obfitość - Pomniejszenie, niby skrajność, ale po obfitości pomniejszenie jest naturalne... Swoją drogą, nieraz spotkałem się z przypadkiem, że mimo mylnych danych diagnoza była prawidłowa. Świadomość pytającego, nie mając innej możliwości, stosuje różne sztuczki (vide lapsusy językowe). Np. w tym wypadku pytająca miała dostać początek 26 Wielkie ogranicza, 3-linię (26.3) oraz na koniec wynik 14 Obfitość. I jedyną drogą do osiągnięcia celu było podanie przez nią na forum przemiany 26.3/14. Choć formalnie był błąd, odczytałaś jej Ewo to, co miała usłyszeć w swojej sprawie. To moje zdanie. popołudniowe pozdro :) ryx Odpowiedz Link