Dodaj do ulubionych

Gdzie jest kluczyk od skrzynki? 18.6

17.03.21, 15:35
Córka zapodziała gdzieś kluczyk (a jeszcze się upiera, że mi oddała, grrr), więc po bezowocnych poszukiwaniach zapytałam Księgę gdzie on jest.
I dostałam odpowiedż 18.6 na 46 Wzrastanie

"Nie służy królom i książętom. Wyznacza sobie wyższe cele. Komentarz: Nie wszystkie sprawy świata zasługują na to, by się nimi zajmował mędrzec. Ale poczucie wyższości nie może płynąć z lenistwa lub obojętności. Może być jedynie skutkiem wytrwałego dążenia do wyższych celów."

Na wszelki wypadek przeszukałam różne półki na wysokościach, ale bez rezultatu...
Zastanawiam się, czy może Księga w ten sposób nie powiedziała mi "Daj sobie spokój, to żaden problem", ale kurczę, dla mnie to jest problem, ostatnio wydłubywałam list widelcem.
Ktoś ma jakieś inne pomysły? Pomóżcie, proszę :)
Obserwuj wątek
    • beneficia Re: Gdzie jest kluczyk od skrzynki? 18.6 17.03.21, 20:41
      Ok, może to jakiś skomplikowany starożytny chiński żart.
      Bo w desperacji (bardzo potrzebuję tego kluczyka) zapytałam teraz co mam zrobić, żeby po prostu go MIEĆ. Nie wiem, wymieniać zamek, dzwonić na pocztę czy do administracji, cokolwiek praktycznego.
      I dostałam 46.6 na 18, czyli odwrotność poprzedniej odpowiedzi.
      Bardzo, bardzo proszę o podpowiedzi.
    • transwizje2 Re: Gdzie jest kluczyk od skrzynki? 18.6 18.03.21, 12:04
      Astrologicznie chyba łatwiej się zguby odnajduje. Jest taka metoda horarna. Oblicza się horoskop na moment zadania pytania i w nim szuka sygnifikatora zgubionej rzeczy. Ponoć się sprawdza. :)

Tu trigram Góra się kłania. Daszki, półki, blaty, tak. Także progi. Ale linia 6 to przeszłość. Ta rzecz tam była, ale zmieniła miejsce. Sprawdź przemianę. Wzrastanie i trigram Biorczość, który bywa torebką, workiem, kieszenią, szufladą... Linia prosta - kluczyk łamie się, mięknie, spada, znika wśród drobiazgów.
      • transwizje2 Re: Gdzie jest kluczyk od skrzynki? 18.6 18.03.21, 12:05
        Trigramom podporządkowane są kierunki, to też weź pod uwagę.
        • beneficia Re: Gdzie jest kluczyk od skrzynki? 18.6 18.03.21, 17:09
          To chyba za trudne dla mnie, ale dzięki.
          Na razie poprosiłam córkę, żeby sprawdziła u siebie wszystko na półkach i w kieszeniach oraz torebkach.
          Może i coś jest na rzeczy z tą zmianą miejsca, kluczyk był u mnie, a ona mogła go wziąć do swojego domu, hm...
          Dam znać jak coś się okaże, w ramach sprawozdania naukowego :)
          • transwizje2 Re: Gdzie jest kluczyk od skrzynki? 18.6 20.03.21, 14:15
            Nie znając szczegółów nie mogę pomóc. 46 to też wznoszenie się, winda, schody.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka