Dodaj do ulubionych

40 i czwarta linia

13.01.07, 04:45
cholernie skomplikowana sytuacja, wazne dla mnie rzeczy zaleza calkowicie od
decyzji inych ludzi majacych duzo wiecej do powiedzenia ode mnei i ewidentnie
ktos - ale nie wiem, czy ktos z tych waznych, czy ktos jeszcze ponad nimi, a
juz na pewno nie wiem dlaczego - zrobil pewnien przekret dzialajacy na moja
niekorzysc.
O uwolnieniu i odpoczynku to se moge pomarzyc, no ale moze wlasnie o to chodzi
:) niemniej zastanawia mnei sens tej czwartej lnii i mowa o uwolnieniu sie od
palca u nogi - w co poniektorych interpretacjach ten palec to jacys wredni
ludzie, ale jest tam tez obecnosc wladcy, wiec jak sie to tlumaczy, ze niby
wladca to ja i mam olac wszystkich szerokim strumieniem moczu, czy tez wazni
ludzie to wladcy omotani przez wredote a ja musze poczekac az im przejdzie?
Obserwuj wątek
    • transwizje 40.1 14.01.07, 17:27
      czwarta linia jest ministrem, prawą ręką szefa. 40 mówi o sytuacji napięcia i
      niepokoju, która dąży do rozładowania.
      po przemianie 7, 4 linia opowiada o przyczynie zaistniałej sprawy: Wojsko cofa
      się. Nie ma ujmy. To wycofanie się z walki o swoje przed silniejszym
      przeciwnikiem, który ma większe wpływy i poparcie szefa.
      Dużym palcem może być człowiek, lub jakiś plan postępowania, może chęć ruszenia
      czegoś na siłę? (nie znając sprawy można tylko gdybać). Prawd. chodzi o coś co
      się zmieni w relacji z kimś ważnym, szefem, za pośrednictwem kogoś innego.
      po przemianie 7 każe walczyć, lub działać, w każdym razie uwolnienie energii
      będzie aktywne.
      • lolyta Re: 40.1 15.01.07, 16:24
        Dzieki.
        No to wszystko do kupy ma sens.
        Czy wynikaloby z tego, ze nalezy z jakimis planami postepowania poczekac az
        relacje wsrod grubych ryb sie zmienia i dopiero wtedy dzialac?
        no dobra, nobody's perfect, przyznam sie, ze w miare jak sie sytuacja rozwijala
        - od zaskoczenia przez odkrywanie roznych nowosci, typu informacjie mi podane
        byly stekiem klamstw (bo te podane heksagramy wylosowalam kiedy to co widzialam
        i slyszalam bralam za prawde), losowalam jeszcze pare razy, aaa, wiecej nie bede!
        Najpierw na ogolne pytanie "a coz tu sie dzieje?" otrzymalam 33 i 12, no
        comments, nawet w tamtym momencie nie sprawdzilam linii zmiennej bo same
        heksagramy kojarzylam z pamieci ze oba raczej nie daja mi innej mozliwosci jak
        odwrot. Co ciekawe, kilka dni pozniej nastapila sytuacja ktora jest opisana w
        trzeciej linii obu heksagramow (namawiano mnie do pozostania w obecnej sytuacji
        przez jakis czas, wiedzac, ze nikogo to nie bedzie cieszyc, na razie pozostalam,
        nie majac innego wyjscia, zlozono mi tez pewna wstepna oferte, ktora wstepnie
        odrzucilam bo sensu zadnego nie miala przynajmniej w przedstawionym ksztalcie i
        zrobilo im sie glupio bo chyba mysleli ze ich po nogach bede calowac).

Kiedy poznalam pewne decyzje, nie wiedzac, kto i co za nimi stoi i jak
        postepowac wobec osob ktore zdaja sie byc niesprzyjajace, wylosowalam 38 i 10
        (piata linia). Przyznaje ze chodzila mi rozroba po glowie ale postanowilamm nie
        byc niemila :)

Potem odkrylam klamstwa grubych ryb, zapytalam jak mam postepowac wobec klamstw
        i nieszczerych osob i znow wyszlo 40, ale tym razem linia 5 i 47 po zmianie.

Dwa razy kiedy sytuacja byla nie do zniesienia i rozwazalam odejscie raz a
        dobrze bez zadnych tlumaczen, wylosowalam 29 (niebezpieczenstwo) z 3 linia (48
        po zmianie) mowiaca dosc wprost, zeby tego nie robic bo bedzie tylko gorzej.

No znaczy sie, pozostaje mi tylko czekanie na jakas zmiane okolicznosci
        zewnetrznych jak rozumiem, a potem zaczac dzialac zgodnie z kierunkiem
        podsunietym przez zmiany?
        • transwizje Re: 40.1 18.01.07, 13:46
          rzeczywiście wszystkie rady dotyczą czekania na zmianę z zewnątrz.
          W stosownej chwili wziąć sprawę w swoje ręce i pokazać siłę. Wojsko daje szansę
          tylko ludziom aktywnym i walecznym, którzy czują swoją rację. To także
          samodzielność i niezależność, poparta konieczną roztropnością (strategią).
          • lolyta Re: 40.1 18.01.07, 15:18
            Dziekuje. Rozwazam, ale cholernie sie boje (bo to napraaaawde grube ryby i nie
            znam asow jakie moga miec w rekawach, a asy moga miec zupelnei fikcyjne i ja im
            tego nie udowodnie) wejscie na droge oficjalno-prawna.
            Waham sie, bo Grube Ryby sa o wiele bardziej na swoim terenie a ja sie zazwyczaj
            poddaje dla swietego spokoju i jeszcze ja w takich sytuacjach wychodze na ta zla
            ktora sie osmiela podskakiwac. Ta aktywnosc to jak rozumeim niekoniecznie musi
            byc wojenna sciezka, to musi byc po prostu zdecydowane, rozwazne dzialanie, ale
            moze byc z galazka oliwna w zebach? (tak rozwazam nei wiedzac jakich zmian sie
            spodziewac). Teoretycznie jest jeszcze opcja ze cos sie zmieni w podejsciu
            samych Grubych Ryb (wtedy zmiana nei bylaby tak calkiem z zewnatrz, no chyba ze
            'zewnatrz' oznacza w tym wypadku nie ludzi spoza sprawy, tylko wszystko, co nei
            zalezy ode mnie) ale mam na to tylko ich slowo a udowodnili ze ich slowo jest
            nic nie warte, wiec z tej strony chyba nei ma co wyczekiwac korzystnych zmian.
            • transwizje Re: 40.1 18.01.07, 19:26
              Trudno powiedzieć naptrzód jak się Wojsko konkretnie zamanifestuje. W każdym
              razie na pewno to poznasz. Przypływem sił.
              W tarocie Wosjko odpowiada karcie Rydwan. Wzięcie spraw w swoje ręce.
              Pozdro. ES
              • transwizje Re: 40.1 19.01.07, 17:24
                pokojarzyłam w przypływie wolnej chwili. 4 linia Wojska w przeszłości mówi, że
                zrezygnowałaś może z jakiegoś życiowego planu i wycofałaś się na wygodną
                pozycję. Dlatego 4 linia 40 oznacza twoją pozycję, gdzieś w pobliżu szefa,
                która daje ci nadzieję na sukces. Ale to tylko duży palec u nogi. Może chodzi o
                to, aby przestać myśleć o czymkolwiek związanym z tym miejscem i ludźmi,
                posłuchać (znaleźć) kogoś w zamian i odświeżyć "stary plan". Wtedy Wojsko daje
                power, aby ruszyć w swoją stronę.
                Co do drogi prawnej... nie wypadł 6 Konflikt, lecz heksagram o poziom wyżej, 7.
                Ktoś kto czegoś nie ma, znajduje pole działania i rusza do zdobycia swojej
                pozycji.
                Pozdro. ES
                • lolyta dziekuje 20.01.07, 00:26
                  4 linia Wojska w przeszłości mówi, że
                  > zrezygnowałaś może z jakiegoś życiowego planu i wycofałaś się na wygodną
                  > pozycję.

powiedzmy, ze nie tyle zrezygnowalam z planu, ile musialam sie zadowolic tylko
                  jego czesciowa realizacja, bo akurat tyle moglam osiagnac w danym momencie.

Dlatego 4 linia 40 oznacza twoją pozycję, gdzieś w pobliżu szefa,
                  > która daje ci nadzieję na sukces.

Przyjecie tej niepelnej opcji wizalo sie istotnie z pewnymi obietnicami ze
                  strony Mr. Big Toe.

Może chodzi o
                  >
                  > to, aby przestać myśleć o czymkolwiek związanym z tym miejscem i ludźmi,
                  > posłuchać (znaleźć) kogoś w zamian i odświeżyć "stary plan".

ech... "stary plan" to byloby realizowanie tego co obecnie ale w innym zakresie
                  i na innych warunkach. Inna sprawa ze po ostatnich wydarzeniach to nei mam
                  ochoty niczego w tym miejscu realizowac, pare rzeczy musialoby sie mocno
                  zmienic, moje jedyne wyjscie to zapomniec o tym miejscu i ludziach przynajmniej
                  dopoki obecna sytuacja trwa. Faktem jest ze pojawiaja sie ostatnio pewne opcje
                  alternatywne z innych stron, ale mimo wszystko one nie sa TYM planem i raczej
                  widze je tylko jako opcje przejsciowe i w ogole nei wiem czy tak naprawde bede w
                  stanei je przyjac. Chociaz kto wie co sie jeszcze zza wegla wychyli.
                  teoretycznei moze sie tez okazac paradoksalnie, ze wykorzystanie nowej sytuacji
                  stworzy dogodna sytuacje do powrotu w stare miejsce na innych warunkach, hcoc
                  wcale nie jestem pewna, czy kiedykolwiek jeszcze mi na tym bedzie zalezec.
                  • lolyta acha 20.01.07, 00:28
                    istotnie pojawil sie osobnik majacy wieksze wplywy i dostajacy cos co mu sie nie
                    nalezy, bedacy przyczyna sytuacji.
                    • lolyta pozwole sobie zatem na update 26.01.07, 21:33
                      no. Bo faktycznei osoba (osoby) z zewnatrz sie pojawily a wraz z nimi
                      mozliwosci, aczkolwiek nie na bank i nie ode mnie pewne rzeczy zaleza.
                      Przed spotkaniem z osobami zapytalam jka wyglada z grubsza ta sytuacja i szanse
                      na wyjscie z impasu.
                      Wyszlo 54 (panna mloda) i 51 (piorun), z linia 2 mowiaca o jednookim.
                      Jestem tu w stytuacji w ktorej do pewnych rzeczy musialam dojsc innymi drogami
                      niz reszta i to wzbudza mase podejrzen u niektorych grubych ryb i byc moze to
                      jest sytuacja jednookiego, oni nie wiedza co ja wiem.

Po spotkaniu (ktore uplynelo w bardzo milej atmosferze, ale nie znaczy, ze cos z
                      niego wyniknie) pozwolilam sobie zapytac sie jak sie teraz sytuacj aprzedstawia
                      (no ppewnie nie powinnam, ale na logike jako ta panna mloda moglam na przyklad
                      konpletnie cos spieprzyc podczas spotkania i zaprzepascic jakeis szanse)
                      zapytalam jak sie teraz sytuacja przedstawia i co powinnam robic.
                      I teraz sie zaczyna moja konfuzja.
                      Wyszlo 55, linia 4 i 36 po przemianie.
                      Jesli ta 4 linia (spotkanie kogos myslacego podobnie) w sumie ma dosc korzystny
                      wydzwiek, to co potem oznacza to ukryte swiatlo?

Jako ze w tej chwili mam docznienia ze starymi grubymi rybami i nowymi grubymi
                      rybami, a takim asem zeby samej wykombinowc czego to swiatlo ukryte dotyczy to
                      zapytalam jeszcze osobno o szanse rozwoju nowej sytuacji - znow 55, ale linia 1
                      (wiaze sie z czlowiekiem doceniajacym jego wartosc na 10 dni) i 62 (przewaga
                      malego) po przemianie. Jak rozumiem przewaga malego ma sie tyczyc tego, w jaki
                      sposob sie powinnam odnosic do nowych grubych ryb. Ale jak to sie ma do tego
                      swiatla ukrytego?

Natomiast na pytanie jak teraz nalezy ulozyc stosunki ze starymi rybami (bo w
                      pewnym sensie to sa naczynia polaczone i takie a nie inne stosunki z jednymi
                      moga wplynac na stosunki z drugimi) otrzymalam 7 (znowu, juz go wczeniej
                      wylosowalam) ale z trzecia linia, mowiaca o wojsku wiozacym ciala na wozie,
                      ktory po przemianie zmienia sie w 46 - wzrost.
                      Trzecia linia w tym po zmianie ma wskazywac na przyczyny? jelsi tak, to sytuacja
                      wzrastanai w pustym miescie, w ktorym nikt mnie nie zna, jest w miare adekwatna
                      do moich stosunkow ze starymi grubymi rybami a i w miare kompatybilna z tym
                      jednookim.

Ale nadal nie rozumiem dlaczego spotkanie odpowiedniego czlowieka ma mnei
                      wpedzic w 36 a ciala na wozie w 46 i jak w takim ukladzie postepowac.

A i jeszcze cos, zauwazylam ze wsrod tych wszystkich heksagramow nader czesto
                      wychodzil piorun na gorze (51, 40, 54, 55, 62), dosc czesty byl tez uklad z
                      jeziorem na dole.
                      • transwizje Re: pozwole sobie zatem na update 27.01.07, 16:36
                        Moim zdaniem zdecydowanie za często pytasz w jednej sprawie. Odpowiedzi nie
                        zawsze muszą więc do tyczyć pytania, albo tego aspektu, który masz na myśli.
                        W zasadzie, jeśli wynika ci 54 to jest to sytuacja zależności od wyższych i
                        pracy na zlecenie, pod kontrolą, i to co sobie kombinujesz może wcale tak
                        szybko nie przyjść, jak sądzisz. Pozwól sytuacji dojrzeć i nie wybiegaj dalej,
                        niż wskazuje pierwszy heksagram, bo on się jeszcze zwyczajnie nie skończył.
                        55 może dotyczyć twórczości, możliwości pokazywania jej i chwalenia się nią, o
                        ile ktoś ją docenia, to w szerszym zakresie to nie ma na razie nie będzie miało
                        miejsca.
                        Pozdro
                        ES
                        • lolyta Re: pozwole sobie zatem na update 27.01.07, 17:08
                          Ja se zdaje sprawe ze za czesto ostatnio, ale wszelkie sprawy w ktore jestem
                          zamotana tak sie dubluja ze jak dostaje odpowiedz to tak naprawde nie wiem, czy
                          ona bardziej odnosi sie do tego, jak zakonczy sie jedna sprawa czy jakie sa
                          perspektywy tej, ktora moze sie rozpoczac. Dlatego wlasnei pytalam osobno o
                          osobne aspekty, chociaz zdaje sobie sprawe, ze lepiej by bylo dobrze zrozumiec
                          pierwszy heksagram. No ale nie umiem na razie, nie jestem takim mocarzem.
                          W rzeczy samej sprawa ma duzo wspolnego z publikowaniem tworczosci.
                          Dzieki i pozdro.
                          • transwizje Re: pozwole sobie zatem na update 28.01.07, 17:21
                            51 po przemianie, 2 linia opowiadają właśnie o tym, że trapi cię napięcie i
                            niecierpliwość w sytuacji 54.
                            Zakończy się nagle i dobrze, gdy już stracisz nadzieję. Och, och, cha, cha. Na
                            razie więc 54-twórz i 62-wój. I tyle. Zapytaj jak to najlepiej przeżyć, z jakim
                            stosunkiem do sprawy i rozważ heksagram odpowiedzi.
                            Samo rozważanie głową to nie wszystko.
                            Obrazy, skojarzenia, przywołują emocje, stany nastrojów, można więc poprowadzić
                            w sobie, ze swoją podświadomością cały film, najlepiej (najidealniej) jak się
                            da i w ten sposób wpłynąć na przyszłość, aby przyszła z jak najmniejszym
                            szokiem.
                            Ja to jeszcz naładowuję złotą energią, w wyobraźni, rzecz jasna.
                            Pozdro
                            ES
                            :-)
                            • lolyta no same optymistyczne wskazowki :-O 29.01.07, 18:24
                              Zapytaj jak to najlepiej przeżyć, z jakim
                              >
                              > stosunkiem do sprawy i rozważ heksagram odpowiedzi.

3, 6 linia, po przemianie 42.
                              Kiedys czytalam ze jeszcze warto rozwazyc cos co sie chyba nazywa heksagram
                              rdzenny czy jakos tak - jesli dobrze pamietam to dolny byl tworzony z 2,3 i 4
                              linii, a gorny z 3,4 i 5. No to wychodzi 23. Hm, nic, tylko tanczyc i spiewac.
                              Ide szukac pozytywnych aspektow tej sytuacji.
                              Pozdro
                              • transwizje Re: no same optymistyczne wskazowki :-O 01.02.07, 17:58
                                powodzenia i cierpliwości! :-)
                                • transwizje Re: no same optymistyczne wskazowki :-O 02.02.07, 14:23
                                  3.6 - uświadamia własną siłę w beznadziejnej sytuacji, na czym się oprzeć i na
                                  co nie można liczyć. 6 jest linią tego który odchodzi.
                                  42 to ambicja prosperowania w coraz większym, szerszym i zyskowniejszym
                                  zakresie. Tu pokazuje kierunek, cel, intencję (a 42.6 opowiada o
                                  przyczynie "krwawych łez" na 3.6).
                                  Pozdro
                                  ES
                                  • lolyta Re: no same optymistyczne wskazowki :-O 06.02.07, 15:06
                                    No mozna powiedziec ze 3.6 mom za soba (krwawe lzy sie zamanifestowaly dosc
                                    zabawnie, bo neichcacy zobaczylam jakie mi sie szykuje pozegnanie i sie
                                    poryczalam ze wzruszenia a akurat bylam w miejscu z dala od chusteczek i jedyne
                                    co mialam to czerwony sweter ktorym sie doprowadzalam do porzadku zeby miedzy
                                    ludzi wyjsc, no wiec mialam lzy w pewnym sensie czerwone, hehe), a teraz jak
                                    rozumiem czas zaczac cos nowego, ale w sumie mi jakos dziwnie, za co bym sie nie
                                    brala to mam wrazenie ze "a moze wiecej uwagi powinnam poswiecic czemus innemu,
                                    bo moze wlasnie zaniedbuje cos, co powinnam robic zeby to, na co czekam, nie
                                    ucieklo bokiem". Z jednej strony byl ten 54, ktory by sugerowal ze pewne wybory
                                    nei zaleza ode mnei i nie mam nic do gadania, z drugeij strony bylo wojsko,
                                    ktore w sumie kaze dzialac, no chyba, ze mam uzyc wojska zeby 54 poszlo po moje
                                    mysli (o mamuniu, chyba zaczynam przekombinowywac!) a teraz ide se popracowac bo
                                    chyba jakis orez powinnam szykowac, czy co...
                                    pozdro
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka