Dodaj do ulubionych

Dlaczego tak mało płacąa pracę na Cyprze?

04.02.08, 18:15
j.w.
Obserwuj wątek
    • aganiot Re: Dlaczego tak mało płacąa pracę na Cyprze? 04.02.08, 18:20
      * płacą za pracę
      • wyksztalciuch_z_elity Re: Dlaczego tak mało płacąa pracę na Cyprze? 05.02.08, 10:04
        Tzn.?? Ile to jest dla Ciebie mało?

• ciosekann Re: Dlaczego tak mało płacąa pracę na Cyprze? 05.02.08, 11:32
          hey podliczalam to wyszlo miejwiecej tak

placa ok 500 euro na miesiac na cyprze, jak porownasz to sobie z UK czy irlandia
          wychodzi podobnie czyli

Irladnia ok 9 Euro bruttp na godzin to daje ok
          8 godzin dziennie razy 9 = 72 euro
          72 euro razy 5 dni w tygodniu = 360 euro
          360 euro razy 4 tydonie= 1440 euro co daje nam ok 5100 zl
          ale od tego podatek ok 20 procent czyli 1000 zl = 4100 zl
          od tego koszt zakwaterowania ok 900 zl = 3200 zl
          koszt jedzenia ok 1000 zl = 2 200 zl

roznica to ok 300 zl miesiecznie pewnie ze mozna oszczedzic na zakwaterowaniu,
          jedzeniu ale czy warto... i w moim przypadku jeszcze brak pewnosci pracy i
          zakwaterowania ...
          a malo tego jednak jest inaczej w irladnii a na cyprze... :)
          • aganiot Re: Dlaczego tak mało płacąa pracę na Cyprze? 05.02.08, 15:21
            A na Cyprze nie trzeba się żywić?Myślę,że wysoką temperaturą nie
            najem się:) Tak więc trzeba też odliczyć część oieniędzy na
            jedzenie. Bo rozumiem,że mieszkanie zakwaterowanie darmowe?
            • wyksztalciuch_z_elity Re: Dlaczego tak mało płacąa pracę na Cyprze? 06.02.08, 10:25
              Przepraszam, ale gdzie płacą te 500 euro??? Może chodzi Ci o 500 funtów? Gdyby płacili 500 euro to raczej byś nie przeżyła nawet tygodnia. No chyba, że na suchym chlebie i wodzie.
              • aganiot Re: Dlaczego tak mało płacąa pracę na Cyprze? 08.02.08, 09:03
                No własnie niestety tyle proponują:(
                www.infopraca.pl/oferta/pOferta.ij?job=8FE38354-1143-FDD2-6D3DC2CE6BC69759
                • ewwwwwka Re: Dlaczego tak mało płacąa pracę na Cyprze? 12.02.08, 11:54
                  kochani ale jak wy czytacie ogloszenia??

przeciez tam macie pelne wyzywienie. bylam wiec widzialam...

to fakt nie je sie na cyprze zbyt duzo bo jest strasznie goraco i to czasami
                  daje w kosc, ale wyzywienie jest i to dobre, my mialysmy duzo owocow, ryb, bo to
                  bylo jedzenie z kucni hotelu. a bylam w super hoteliku 4 gwiazdkowym gdzie byli
                  prawie sami angole.

wiadomo milionow sie tam nie zarobi, ale w anglii czyirlandii tez nie i naprawde
                  przestrzegam przed myslaniem ze w uk to sie zarabia, ok stawka jest wieksza
                  burtoo, ale jak musisz odliczyc podatek, zakwaterownie, jedzenie, dojazd do
                  pracy itp to nie zostaje na czysto wiecej niz 2, 2,5 tysiaca miesiecznie. mowie
                  oczywiscie o sumie na czysto. ale mam znajomych ktorzy sa po kilka lat w uk i
                  nic im nie zostalo, bo gdzies wyjada w wkndy, kupia ubrania i im sie poprostu na
                  bierzaco rozchodzi
                  • terka82 Re: Dlaczego tak mało płacąa pracę na Cyprze? 16.02.08, 10:15
                    Płacą tak mało bo ludzie przyjezdzający tutaj zgadzaja sie na kazde
                    warunki i w nie proboja nawet negocjowac lepszych plac.Cypryjczycy
                    sie przyzwyczaili do Polakow,a teraz Bulgarow i Rumunow co za marne
                    500euro beda zasuwac i nie pisna ani slowa. Ha, ja juz mieszkam
                    troche na tej wyspie i moj maz pracuje w warsztacie z anglikami
                    gdzie szefem jest Cypryjczyk i Anglicy pracuja po 12godz dziennie za
                    3,5 euro godz.wychodzi bo Cyprus za nadgodziny nie placi. Jakis
                    absurd! Co do jedzenia w hotelu to bardzo roznie mozna trafic, tak
                    samo z zakwaterowaniem.
                    Moze malo sie je ale pracuje sie ciezko...
                    • schinella Re: Dlaczego tak mało płacąa pracę na Cyprze? 04.03.08, 11:21
                      Najwidoczniej placa najnizsza stawke gwarantowana czyli cos ponad
                      300 funtow, a teraz 500 Euro. Za tyle pracuja niewykwlifikowani
                      robotnicy i panie sluzace ze Sri Lanki i Filipin.
                      Owszem ze taka sume sie przezyje jezeli gwarantuja wyzywienie i
                      zakwaterowanie, ale nie sa to wielkie pieniadze. Nie nalezy sie na
                      takie stawki zgadzac, tylko ze wygryza was tansi Rumuni.
    • forata Re: Dlaczego tak mało płacąa pracę na Cyprze? 14.03.08, 09:45
      Rozbraja mnie te posty przeciez za 500Eur nie da sie tutaj
      wyzyc...ja mam 1600Eur ale pracuje w swoim zawodzie mam
      wyksztalcenie i dopiero po kilku rozmowach dostalem ta stawke, ktora
      i tak przy firmach zeglugowych gdzie pracuja wykwalifikowani Polacy
      ze szkol morskich jest marna...te firmy dodatkowo oplacaja szkoly
      angielskie dla dzieci widze ogromne zroznicowanie wyplat, ale
      rowniez Polacy tutaj przyjezdzajacy nie wladaja j. angielskim a to
      podstawa tu nikt nie pyta czy znasz ten jezyk, ale jakie
      dodatkowe .sam czasem jestem zdiwiony jak malo ludzie zarabiaja i w
      jakich warunkach zyja...przeciez to samo mozna miec w Polsce to po
      co sie tutaj pchaja w dodatku zd ziecmi narazajac je na biede...
    • ekspert_gowork Re: Dlaczego tak mało płacąa pracę na Cyprze? 17.03.08, 14:42
      Witam serdecznie,
      praca na Cyprze w hotelu: gwarantowane wynagrodzenie netto ("do ręki" po odliczeniu podatków, wyżywienia, zakwaterowania których koszt ponosi pracodawca) w wysokości minimum 500 Euro. Osoby z doświadczeniem i bardzo dobrą znajomością języka angielskiego od 700 Euro. Zapraszam na stronę www.gowork.pl/praca-na-cyprze.php znajdą tam Państwo szczegółowe informacje dotyczące pracy na Cyprze.
      Pozdrawiam Ekspert GoWork.pl

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka