aganiot Re: Dlaczego tak mało płacąa pracę na Cyprze? 04.02.08, 18:20 * płacą za pracę Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciuch_z_elity Re: Dlaczego tak mało płacąa pracę na Cyprze? 05.02.08, 10:04 Tzn.?? Ile to jest dla Ciebie mało? Odpowiedz Link Zgłoś
ciosekann Re: Dlaczego tak mało płacąa pracę na Cyprze? 05.02.08, 11:32 hey podliczalam to wyszlo miejwiecej tak placa ok 500 euro na miesiac na cyprze, jak porownasz to sobie z UK czy irlandia wychodzi podobnie czyli Irladnia ok 9 Euro bruttp na godzin to daje ok 8 godzin dziennie razy 9 = 72 euro 72 euro razy 5 dni w tygodniu = 360 euro 360 euro razy 4 tydonie= 1440 euro co daje nam ok 5100 zl ale od tego podatek ok 20 procent czyli 1000 zl = 4100 zl od tego koszt zakwaterowania ok 900 zl = 3200 zl koszt jedzenia ok 1000 zl = 2 200 zl roznica to ok 300 zl miesiecznie pewnie ze mozna oszczedzic na zakwaterowaniu, jedzeniu ale czy warto... i w moim przypadku jeszcze brak pewnosci pracy i zakwaterowania ... a malo tego jednak jest inaczej w irladnii a na cyprze... :) Odpowiedz Link Zgłoś
aganiot Re: Dlaczego tak mało płacąa pracę na Cyprze? 05.02.08, 15:21 A na Cyprze nie trzeba się żywić?Myślę,że wysoką temperaturą nie najem się:) Tak więc trzeba też odliczyć część oieniędzy na jedzenie. Bo rozumiem,że mieszkanie zakwaterowanie darmowe? Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciuch_z_elity Re: Dlaczego tak mało płacąa pracę na Cyprze? 06.02.08, 10:25 Przepraszam, ale gdzie płacą te 500 euro??? Może chodzi Ci o 500 funtów? Gdyby płacili 500 euro to raczej byś nie przeżyła nawet tygodnia. No chyba, że na suchym chlebie i wodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
aganiot Re: Dlaczego tak mało płacąa pracę na Cyprze? 08.02.08, 09:03 No własnie niestety tyle proponują:( www.infopraca.pl/oferta/pOferta.ij?job=8FE38354-1143-FDD2-6D3DC2CE6BC69759 Odpowiedz Link Zgłoś
ewwwwwka Re: Dlaczego tak mało płacąa pracę na Cyprze? 12.02.08, 11:54 kochani ale jak wy czytacie ogloszenia?? przeciez tam macie pelne wyzywienie. bylam wiec widzialam... to fakt nie je sie na cyprze zbyt duzo bo jest strasznie goraco i to czasami daje w kosc, ale wyzywienie jest i to dobre, my mialysmy duzo owocow, ryb, bo to bylo jedzenie z kucni hotelu. a bylam w super hoteliku 4 gwiazdkowym gdzie byli prawie sami angole. wiadomo milionow sie tam nie zarobi, ale w anglii czyirlandii tez nie i naprawde przestrzegam przed myslaniem ze w uk to sie zarabia, ok stawka jest wieksza burtoo, ale jak musisz odliczyc podatek, zakwaterownie, jedzenie, dojazd do pracy itp to nie zostaje na czysto wiecej niz 2, 2,5 tysiaca miesiecznie. mowie oczywiscie o sumie na czysto. ale mam znajomych ktorzy sa po kilka lat w uk i nic im nie zostalo, bo gdzies wyjada w wkndy, kupia ubrania i im sie poprostu na bierzaco rozchodzi Odpowiedz Link Zgłoś
terka82 Re: Dlaczego tak mało płacąa pracę na Cyprze? 16.02.08, 10:15 Płacą tak mało bo ludzie przyjezdzający tutaj zgadzaja sie na kazde warunki i w nie proboja nawet negocjowac lepszych plac.Cypryjczycy sie przyzwyczaili do Polakow,a teraz Bulgarow i Rumunow co za marne 500euro beda zasuwac i nie pisna ani slowa. Ha, ja juz mieszkam troche na tej wyspie i moj maz pracuje w warsztacie z anglikami gdzie szefem jest Cypryjczyk i Anglicy pracuja po 12godz dziennie za 3,5 euro godz.wychodzi bo Cyprus za nadgodziny nie placi. Jakis absurd! Co do jedzenia w hotelu to bardzo roznie mozna trafic, tak samo z zakwaterowaniem. Moze malo sie je ale pracuje sie ciezko... Odpowiedz Link Zgłoś
schinella Re: Dlaczego tak mało płacąa pracę na Cyprze? 04.03.08, 11:21 Najwidoczniej placa najnizsza stawke gwarantowana czyli cos ponad 300 funtow, a teraz 500 Euro. Za tyle pracuja niewykwlifikowani robotnicy i panie sluzace ze Sri Lanki i Filipin. Owszem ze taka sume sie przezyje jezeli gwarantuja wyzywienie i zakwaterowanie, ale nie sa to wielkie pieniadze. Nie nalezy sie na takie stawki zgadzac, tylko ze wygryza was tansi Rumuni. Odpowiedz Link Zgłoś
forata Re: Dlaczego tak mało płacąa pracę na Cyprze? 14.03.08, 09:45 Rozbraja mnie te posty przeciez za 500Eur nie da sie tutaj wyzyc...ja mam 1600Eur ale pracuje w swoim zawodzie mam wyksztalcenie i dopiero po kilku rozmowach dostalem ta stawke, ktora i tak przy firmach zeglugowych gdzie pracuja wykwalifikowani Polacy ze szkol morskich jest marna...te firmy dodatkowo oplacaja szkoly angielskie dla dzieci widze ogromne zroznicowanie wyplat, ale rowniez Polacy tutaj przyjezdzajacy nie wladaja j. angielskim a to podstawa tu nikt nie pyta czy znasz ten jezyk, ale jakie dodatkowe .sam czasem jestem zdiwiony jak malo ludzie zarabiaja i w jakich warunkach zyja...przeciez to samo mozna miec w Polsce to po co sie tutaj pchaja w dodatku zd ziecmi narazajac je na biede... Odpowiedz Link Zgłoś
ekspert_gowork Re: Dlaczego tak mało płacąa pracę na Cyprze? 17.03.08, 14:42 Witam serdecznie, praca na Cyprze w hotelu: gwarantowane wynagrodzenie netto ("do ręki" po odliczeniu podatków, wyżywienia, zakwaterowania których koszt ponosi pracodawca) w wysokości minimum 500 Euro. Osoby z doświadczeniem i bardzo dobrą znajomością języka angielskiego od 700 Euro. Zapraszam na stronę www.gowork.pl/praca-na-cyprze.php znajdą tam Państwo szczegółowe informacje dotyczące pracy na Cyprze. Pozdrawiam Ekspert GoWork.pl Odpowiedz Link Zgłoś