ladysith 13.02.10, 15:23 Cześć, jakie stoki polecacie w tym momencie na wyjazd na narty i snowboard? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rex Re: Gdzie wybrać sie na stok aktualnie? IP: *.radom.vectranet.pl 13.02.10, 16:50 Przez 8 dni jeździłem na nartach na Słowacji. Później przez 2 dni walczyłem na muldach oraz w kolejkach w Polsce. Wybór należy do Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
legacyofh Re: Gdzie wybrać sie na stok aktualnie? 16.02.10, 00:10 Gość portalu: rex napisał(a): > Przez 8 dni jeździłem na nartach na Słowacji. Później przez 2 dni walczyłem na > muldach oraz w kolejkach w Polsce. Wybór należy do Ciebie. No ale przecież są miejsca w Polsce, gdzie nie natrafimy na muldy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewiatan Re: Gdzie wybrać sie na stok aktualnie? IP: 66.230.230.* 24.02.10, 10:02 A ja Wam powiem, że trochę przesadzacie z tymi muldami. Odpowiedz Link Zgłoś
arczike Re: Gdzie wybrać sie na stok aktualnie? 28.02.10, 11:59 Gość portalu: lewiatan napisał(a): > A ja Wam powiem, że trochę przesadzacie z tymi muldami. Zgadzam się z tym zdaniem w zupełności:) Odpowiedz Link Zgłoś
arczike Re: Gdzie wybrać sie na stok aktualnie? 28.02.10, 16:43 Gość portalu: lewiatan napisał(a): > A ja Wam powiem, że trochę przesadzacie z tymi muldami. Dokładnie, w Polsce nie jest tak źle jak mówią- jak się wie gdzie szukać to jazda po stoku jest idealna;) Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszy.prusakolep Re: Gdzie wybrać sie na stok aktualnie? 15.03.10, 07:02 Również muszę się zgodzić z opinią wyrażoną powyżej. Polskie stoki tak naprawdę są bardzo dobrze przygotowane i niedrogie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Gdzie wybrać sie na stok aktualnie? IP: 89.174.232.* 17.02.10, 11:18 A gdzie konkretnie byłeś w Polsce? Współczuję Ci. Ale wcale nie wszędzie na polskich stokach jest tak źle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatulka Re: Gdzie wybrać sie na stok aktualnie? IP: *.6-87-r.retail.telecomitalia.it 13.02.10, 21:03 wysokie i trudno dostepne :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rex Re: Gdzie wybrać sie na stok aktualnie? IP: *.radom.vectranet.pl 14.02.10, 02:08 Sorki, ale nie zrozumiałem. Np Bachledova Dolina jest bardzo blisko Polsko-Słowackiej granicy a jest tam najbardziej płaska trasa jaką kiedykolwiek widziałem ( a ma podobno 1830 metrów ). Oczywiście są też czerwone i czarna. Ceny karnetów są wysokie, ale jeździ się tam cały czas. W Polsce głównie stoi się w kolejkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawelnet Re: Gdzie wybrać sie na stok aktualnie? IP: 66.230.230.* 14.02.10, 11:31 na Śnieżnicy kolejek nie ma! z Krakowa niedaleko i nienajdrożej. Choć można miec kilka zastrzezen, mimo wszystko polecam - fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torquemada Re: Gdzie wybrać sie na stok aktualnie? IP: *.telbeskid.com.pl 16.02.10, 00:08 witam. również ostatnio byłem na Śnieżnicy - przy okazji zobaczyłem miejscowość, z której pochodzi Justyna Kowalczyk. muszę powiedzieć, że stok jest dosyć dobrze przygotowany, ceny również umiarkowane. Jadł może ktoś cokolwiek w tej karczmie na dole? jak oceniacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajen Re: Gdzie wybrać sie na stok aktualnie? IP: *.org.all.de 16.02.10, 00:22 nas odstraszyły tłumy i kolejki w tej reastauracji, niestety powinni coś z tym zrobić, bo wielu ludzi z Krakowa chwali sobie ten stok Odpowiedz Link Zgłoś
dz4kczyl a ja polecam tutaj: 17.02.10, 23:34 "Rytejski Raj" tylko i wyłącznie, miałem nie dawno tam mały wypad ze znajomymi i jesteśmy w pełni zadowoleni;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bikerpl Re: a ja polecam tutaj: IP: *.org.all.de 18.02.10, 21:55 Co konkretnie możesz pochwalić w Rytrze? Ja słyszałem od kolegi, że lepiej do Krynicy się wybrać. Czytam jednak komentarze, że Ryterski Raj dobrze przygotowany i mniejsze tłoki. Sam nie wiem. Cieaw jestem twojej opinii dz4kczyl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazek Re: a ja polecam tutaj: IP: *.privacyfoundation.de 20.02.10, 11:59 Jak dla mnie trochę zbyt stromo, za ostry zjazd. Ale lokalizacja, warunki poza tym są sprzyjające i zachęcające. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Ali Re: a ja polecam tutaj: IP: 69.71.222.* 23.02.10, 00:55 >Jak dla mnie trochę zbyt stromo, za ostry zjazd. Ale lokalizacja, warunki poza tym są sprzyjające i zachęcające. Nikogo nie chcę urazić, ale nie wiem, jakie są Twoje możliwości, dla mojej 8-letniej córeczki Ryterski Raj to taki lajt, zaczęła się śmiać po przeczytaniu tej wiadomości. Może jesteś początkującą osobą, to zmykaj na "dywanik". Właśnie ogromną zaletą Ryterskiego Raju jest fakt, iż jest on dobrze przygotowany zarówno dla tych początkujących, jak i zawodowców. Moja Ala chwali sobie również długość zjazdu. Odpowiedz Link Zgłoś
arczike Re: a ja polecam tutaj: 23.02.10, 01:43 Gość portalu: mama Ali napisał(a): > >Jak dla mnie trochę zbyt stromo, za ostry zjazd. Ale lokalizacja, warunki > poza > tym są sprzyjające i zachęcające. > > Nikogo nie chcę urazić, ale nie wiem, jakie są Twoje możliwości, dla mojej > 8-letniej córeczki Ryterski Raj to taki lajt, zaczęła się śmiać po przeczytaniu > tej wiadomości. Może jesteś początkującą osobą, to zmykaj na "dywanik". Właśnie > ogromną zaletą Ryterskiego Raju jest fakt, iż jest on dobrze przygotowany > zarówno dla tych początkujących, jak i zawodowców. Moja Ala chwali sobie równie > ż > długość zjazdu. grunt to różnorodność stoków oraz podejście do nich pod kątem zaawansowania oraz warunków jazdy- a to klucz do sukcesu(sic!:)) Odpowiedz Link Zgłoś
arczike Re: a ja polecam tutaj: 23.02.10, 01:44 A tak swoją droga jakie ceny mają na Ryterskim Raju jeśli chodzi o wypożyczenie sprzętu na cały dzień? Wie ktoś może? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilona marcol Re: a ja polecam tutaj: IP: *.privacyfoundation.de 24.02.10, 09:22 Narty chyba 25 zł za dzień, a snowboard komplet 40 zł za cały dzień. Oczywiście, jeśli wypożyczać to tylko na cały dzień, bo na kilka godzin to się nawet nie opłaca. Zresztą, chyba na ich stronie wszystko jest, tu masz linka www.ryterskiraj.pl/index.php?page=19. Mam nadzieję, że jakoś CI tym pomogłam. Nie wiem, jak stoisz z kasą, ale naprawdę nie warto wypożyczać sprzętu. Przy częstszym szusowaniu to bardzo drogo wychodzi, lepiej kupić już dobry, nawet używany po sezonie sprzęt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman Re: a ja polecam tutaj: IP: *.research.netlab.hut.fi 24.02.10, 10:59 Ostatnio w Zakopanem wydawało mi się, że przepłaciliśmy za wypożyczenie sprzętu, ale jak się okazuje ceny są porównywalne. Odpowiedz Link Zgłoś
legacyofh Re: a ja polecam tutaj: 24.02.10, 18:12 A jak się mają ceny na Rytrze i Ryterskim? Hmmm- nie wiem czy padło to pytanie w dyskusji jak nie to ośmielę się je zadać ponownie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halina Re: a ja polecam tutaj: IP: *.cable.ziggo.nl 24.02.10, 23:19 Tak jak wszędzie praktycznie. Najnowszy cennik masz na ich stronie. My mieliśmy karnet sezonowy. Ale co za dużo... Mnie Ryterski trochę się znudził ostatnim czasem. Ale ogólnie ładna okolica i dobre jedzenie np. w Karczmie nad potokiem Odpowiedz Link Zgłoś
ladysith Re: a ja polecam tutaj: 28.02.10, 12:48 Gość portalu: halina napisał(a): > Tak jak wszędzie praktycznie. Najnowszy cennik masz na ich stronie. My mieliśmy > karnet sezonowy. Ale co za dużo... Mnie Ryterski trochę się znudził ostatnim > czasem. Ale ogólnie ładna okolica i dobre jedzenie np. w Karczmie nad potokiem A ja chyba jednak wybiorę się na ten Ryterski Raj i sprawdzę swoje siły mam nadzieję, że stok mnie nie pokona i nie skończy się to obolałym ciałem hehe No ale cóż próbować zawsze trzeba:) Odpowiedz Link Zgłoś
arczike Ryterski Raj 28.02.10, 16:14 ladysith napisała: > Gość portalu: halina napisał(a): > > > Tak jak wszędzie praktycznie. Najnowszy cennik masz na ich stronie. My mi > eliśmy > > karnet sezonowy. Ale co za dużo... Mnie Ryterski trochę się znudził ostat > nim > > czasem. Ale ogólnie ładna okolica i dobre jedzenie np. w Karczmie nad po > tokiem > > A ja chyba jednak wybiorę się na ten Ryterski Raj i sprawdzę swoje siły mam > nadzieję, że stok mnie nie pokona i nie skończy się to obolałym ciałem hehe > No ale cóż próbować zawsze trzeba:) Mam nadzieję, że się nie zawiedziesz- no ale czemu miałbyś/miałabyś się zawieść skoro jak czytam już którąś opinię a także z "zasłyszanych" wynika, że stoki mają dobrze przygotowane a ludzie nie narzekają i któryś sezon z rzędu tam się pojawiają. Jest jakiś powód dlaczego wybierają Polskę a nie zagranicę za pewne w ich decyzjach. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KalaZiel Re: Ryterski Raj IP: 61.32.46.* 22.03.10, 11:31 Kumpela jeszcze tydzień temu śmigała na Ryterskim, podobno warunki pierwszorzędne, ale ciekawa jestem jak jest teraz, przecież nawet w górach już wiosna zawitała? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alice Bulanda Re: Ryterski Raj IP: *.cable.ziggo.nl 22.03.10, 11:59 To prawda od tamtej pory sporo się zmieniło:) Była zima, jest wiosna, stacja jest czynna tylko w weekendy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta L. Re: Ryterski Raj IP: *.cable.ziggo.nl 22.03.10, 12:01 A szkoda. My sezon uznaliśmy za zamknięty. Już mi tęskno za naszymi górkami, śniegiem, mrozem, a przede wszystkim za szusowaniem i adrenaliną:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Tokarczyk Re: Ryterski Raj IP: *.zagbot.com 22.03.10, 12:04 Laski, nie przesadzajcie - cieszyć się, że po tak długiej zimie wreszcie wiosna przyszła! Przynajmniej w tym roku dość się najeździłyście. Teraz pora na inne sporty:) Monia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zakarumita Re: Ryterski Raj IP: *.chello.pl 29.03.10, 00:40 A teraz to już na całego chociaz nie wiadomo, zerknąć można na jakąś stronkę - może mają informacje o warunkach panujących "na stokach". Póki co zmęczony padam, dobranoc;) Odpowiedz Link Zgłoś
arczike Re: a ja polecam tutaj: 28.02.10, 11:57 Hmm czy ja wiem czy nie warto - jeśli nie jeździ się często to i tak taniej wychodzi niż zakup własnego sprzętu:) Odpowiedz Link Zgłoś
dead.evil Re: Gdzie wybrać sie na stok aktualnie? 15.03.10, 06:57 Czy stok w Kasinie jest obecnie dobrze przygotowany? Może ktoś mnie oświecić, jak to wygląda cenowo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: messerschmitt44 Re: Gdzie wybrać sie na stok aktualnie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.10, 23:47 www.snieznica.pl - tutaj jest wszystko, ceny, warunki itp. polecam, byłem tam w styczniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajek Re: Gdzie wybrać sie na stok aktualnie? IP: 89.174.232.* 28.03.10, 21:23 Może mi ktoś wytłumaczyć jak dojechać z Krakowa do Kasin najkrótszą drogą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posiadaczkArafatki Re: Gdzie wybrać sie na stok aktualnie? IP: *.gnupg.org 28.03.10, 21:31 Kajek, a Ty o tej porze jeszcze na narty się wybierasz czy chcesz zwiedzić miasteczko Justyny Kowalczyk? Sprawdź sobie na google map, ja wiem jak dojechać, ale kobiety mają problemy z orientacją w terenie, więc wolę nie tłumaczyć;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziewczyna allegro Re: Gdzie wybrać sie na stok aktualnie? IP: *.privacyfoundation.de 23.02.10, 00:48 >na Śnieżnicy kolejek nie ma! z Krakowa niedaleko i nienajdrożej. Choć można miec kilka zastrzezen, mimo wszystko polecam - fajnie. > A właśnie, słyszał ktoś z Was coś o tych zawodach narciarskich, które to mają odbyć się w Kasinie Wielkiej? Będę wdzięczna za każde info. Koleżanka spotkała tam samą Justynę Kowalczyk, w końcu to jej rodzinne miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
ladysith Re: Gdzie wybrać sie na stok aktualnie? 23.02.10, 01:11 Gość portalu: dziewczyna allegro napisał(a): > >na Śnieżnicy kolejek nie ma! z Krakowa niedaleko i nienajdrożej. Choć możn > a miec > kilka zastrzezen, mimo wszystko polecam - fajnie. > > > > A właśnie, słyszał ktoś z Was coś o tych zawodach narciarskich, które to mają > odbyć się w Kasinie Wielkiej? Będę wdzięczna za każde info. Koleżanka spotkała > tam samą Justynę Kowalczyk, w końcu to jej rodzinne miasto. No ja się dowiedziałam właśnie po tym jak to przeczytałam:) Tradycyjnie: coś więcej- podziel się wiedzą, chętnie przeczytam/przeczytają to inni wypowiadający się. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr house Re: Gdzie wybrać sie na stok aktualnie? IP: *.225-224-89.dsl.completel.net 23.02.10, 19:07 > na Śnieżnicy kolejek nie ma! z Krakowa niedaleko i nienajdrożej. Choć można miec kilka zastrzezen, mimo wszystko polecam - fajnie. My też często jeździmy do Kasiny. Góra Śnieżnica to piękne miejsce, naprawdę lubimy ten stok ze względu na jego długość (stosunkowo długi, bo samo krzesłko ma 1,3 km), przyjemny profil trasy oraz fakt, że mamy tak blisko z Krakowa. Niestety ostatnio były straszne tłumy, a tłoków za bardzo nie lubimy. Tym bardziej, że jest tam stosunkowo wąsko:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liczi Re: Gdzie wybrać sie na stok aktualnie? IP: 66.230.230.* 23.02.10, 23:09 Niestety, ale w sezonie wszędzie są tłumy. Musiałbyś z samego rana (kolejnym plusem rannego szusowania jest fakt, że nie spotkasz muldów i stok będzie najlepiej przygotowany. W weekendy poza tym jest trudniej. Odpowiedz Link Zgłoś
legacyofh Re: Gdzie wybrać sie na stok aktualnie? 24.02.10, 18:10 Gość portalu: dr house napisał(a): > > na Śnieżnicy kolejek nie ma! z Krakowa niedaleko i nienajdrożej. Choć moż > na miec > kilka zastrzezen, mimo wszystko polecam - fajnie. > > My też często jeździmy do Kasiny. Góra Śnieżnica to piękne miejsce, naprawdę > lubimy ten stok ze względu na jego długość (stosunkowo długi, bo samo krzesłko > ma 1,3 km), przyjemny profil trasy oraz fakt, że mamy tak blisko z Krakowa. > Niestety ostatnio były straszne tłumy, a tłoków za bardzo nie lubimy. Tym > bardziej, że jest tam stosunkowo wąsko:( Tak zagłębiłem się w lekturę odnośnie Ryterskiego i proszę na co natrafiam:"2 kilometrowa pętla do biegów narciarskich" - To sporo jak na możliwości:) Odpowiedz Link Zgłoś
ladysith Re: Gdzie wybrać sie na stok aktualnie? 16.02.10, 00:30 Gość portalu: agatulka napisał(a): > wysokie i trudno dostepne :) A coś dla osoby bardziej początkującej i nie mierzącej ponad niebo?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stepien Re: Gdzie wybrać sie na stok aktualnie? IP: *.org.all.de 17.02.10, 00:33 dla osoby początkującej i nie mierzącej "ponad niebo" może być Rytro lub Wierchomla To jeszcze zalezy, jakie tereny chcialbys przy okazji zwiedzic. Ale stamtad blisko i w beskid sądecki i wyspowy. Pieniny też nie za daleko. Bylismy ostatnio z cala rodzina i przy okazji zaliczylismy placki ziemniaczane w Piwnicznej - polecam;) Odpowiedz Link Zgłoś
ladysith Re: Gdzie wybrać sie na stok aktualnie? 17.02.10, 23:55 A coś więcej o "Rytro" - jakieś szersze informacje w tym temacie. Przyznam, że nazwa mi obca zupełnie, także nie orientuję się za bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WielBłąd Re: Gdzie wybrać sie na stok aktualnie? IP: *.radom.vectranet.pl 18.02.10, 00:34 A po wypadzie na Polskie stoki może zdążycie jeszcze na olimpiadę jako mistrzowie jazdy po muldach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa k. Re: Gdzie wybrać sie na stok aktualnie? IP: *.org.all.de 18.02.10, 21:51 Muszę przyznać, że rozbawiłeś mnie do łez Wielbłądzie swoim komentarzem. Ciekawa jestem, gdzie Ty szusujesz? Wiesz, nie każdego stać na zagraniczne wypady. Ja akurat często mogę sobie na to pozwolić, ale znajomi jeźdzą w polskie góry i akurat wspomnianą Krynicę i Rytro bardzo sobie chwalą. Cudze chwalicie... Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: Gdzie wybrać sie na stok aktualnie? 20.02.10, 12:35 Nie sądzę, żeby zagraniczne wyjazdy na narty były istotnie droższe, niż te krajowe. To raczej mit niż prawda. Biorąc pod uwagę standard alpejskich stoków i infrastrukturę, okaże się, że za podobne pieniądze można mieć dużo więcej niż w kraju. pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUNA Re: Gdzie wybrać sie na stok aktualnie? IP: *.zagbot.com 20.02.10, 17:23 być może masz trochę racji, aczkolwiek ja i tak jestem zwolnenniczką naszych gór, choć na naszych stokach często można spróbować, co to jazda na lodzie, po muldach czy błocie to i tak najczęściej jeżdzę po naszych stokach. A właśnie orientuje się ktoś może, jak teraz po odwilży wyglądają nasze stoki? Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszy.prusakolep Re: Gdzie wybrać sie na stok aktualnie? 20.02.10, 17:33 Zapewniam Cię, że wujek Google i na to pytanie potrafi odpowiedzieć dosyć szybko: www.skionline.pl/pogoda/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUNA Re: Gdzie wybrać sie na stok aktualnie? IP: 66.230.230.* 20.02.10, 17:48 Dzięki za przydatny link! Super sprawa. Ale wstyd, kobiety mają problemy z topografią nawet w sieci;) hihihi Już wkrótce jedziemy w Beskidy, mam nadzieję, że ta pogoda się im sprawdzi;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tila Re: Gdzie wybrać sie na stok aktualnie? IP: *.pfaffeneder.org 21.02.10, 22:41 To prawda, Rytro jest całkiem atrakcyjną okolicą. Powiem Wam szczerze, jakie jest moje zdanie na temat wspomnianego Ryterskiego Raju. Wielki pozytyw za bezpieczeństwo, tj. GOPRowców oraz instruktorów nauki jazdy czuwających nad bezpieczeństwem, kolejny plus właśnie za szkółkę, "dywanik" dla początkujących oraz świetne, niedrogie jedzonko, natomiast stok ogólnie jest dla mnie zbyt bystry. Odpowiedz Link Zgłoś
ladysith Re: Gdzie wybrać sie na stok aktualnie? 23.02.10, 01:05 Gość portalu: tila napisał(a): > To prawda, Rytro jest całkiem atrakcyjną okolicą. Powiem Wam szczerze, jakie > jest moje zdanie na temat wspomnianego Ryterskiego Raju. Wielki pozytyw za > bezpieczeństwo, tj. GOPRowców oraz instruktorów nauki jazdy czuwających nad > bezpieczeństwem, kolejny plus właśnie za szkółkę, "dywanik" dla początkujących > oraz świetne, niedrogie jedzonko, natomiast stok ogólnie jest dla mnie zbyt bys > try. Kolejna opinia z jaką się spotykam to właśnie na temat bezpieczeństwa i dobrze przygotowanego stoku:) Widzę dyskusja wre a ja z pozycji obserwatora patrzę sobie grzecznie i wyciągam wnioski, dziękuję wypowiadającym się, to bardzo pomocne jak dla mnie w dokonaniu wyboru:) Odpowiedz Link Zgłoś
dz4kczyl Re: Gdzie wybrać sie na stok aktualnie? 22.02.10, 01:19 Gość portalu: LUNA napisał(a): > być może masz trochę racji, aczkolwiek ja i tak jestem zwolnenniczką naszych > gór, choć na naszych stokach często można spróbować, co to jazda na lodzie, po > muldach czy błocie to i tak najczęściej jeżdzę po naszych stokach. A właśnie > orientuje się ktoś może, jak teraz po odwilży wyglądają nasze stoki? Polska, Polska i jeszcze raz polska- nie na darmo się rzecze "cudze chwalicie a swego nie znacie":) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalie Re: Gdzie wybrać sie na stok aktualnie? IP: 89.174.232.* 22.02.10, 08:52 dz4kczyl, może coś konkretniej? Jakie ośrodki w Polsce byś polecił? Czy to będzie Beskid Śląski, Sądecki a może Żywiecki? Chyba, że Ty w Tatry się zapuszczasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kangaroo Re: Gdzie wybrać sie na stok aktualnie? IP: *.privacyfoundation.de 23.02.10, 08:28 Mnie też irytuje nasza mentalność. Na każdym kroku życie sobie utrudniać, anrzekać, biadolić, nawet wtedy, gdy jest dobrze. Rany, co za naród. A może by tak przyznać, la vie est belle i zacząć się nim cieszyć wreszcie! Ja też znam świetnie przygotowane polskie stoki, któ¶e wolę sto razy bardziej od tych zatłoczonych zagranicznych, gdzie panuje lans i pozerstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
legacyofh Re: Gdzie wybrać sie na stok aktualnie? 24.02.10, 18:07 Gość portalu: kangaroo napisał(a): > Mnie też irytuje nasza mentalność. Na każdym kroku życie sobie utrudniać, > anrzekać, biadolić, nawet wtedy, gdy jest dobrze. Rany, co za naród. A może by > tak przyznać, la vie est belle i zacząć się nim cieszyć wreszcie! Ja też znam > świetnie przygotowane polskie stoki, któ¶e wolę sto razy bardziej od tych > zatłoczonych zagranicznych, gdzie panuje lans i pozerstwo. Tzn masz na myśli, że utrudniają sobie życie "ci" co wybierają się za granicę zamiast do Polski jeśli dobrze rozumiem?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kangaroo Re: Gdzie wybrać sie na stok aktualnie? IP: *.cable.ziggo.nl 24.02.10, 23:25 Zupełnie nie o to chodzi. Niech sobie jeżdzą na te anrt nawet na księżyc, ale niech przestaną wreszcie biadolić, a choć raz przyznają, że życie jest piękne! Bo jest. Nie mogę ścierpieć narzekania, bo muldy, bo tłumy, bo kolejki, bo tak nijak. Jakbym słyszała moją teściową. A może by tak tego nie zauważać? Chyba wiecie o co mi chodzi. :D Odpowiedz Link Zgłoś
ladysith Re: Gdzie wybrać sie na stok aktualnie? 28.02.10, 12:38 Gość portalu: kangaroo napisał(a): > Zupełnie nie o to chodzi. Niech sobie jeżdzą na te anrt nawet na księżyc, ale > niech przestaną wreszcie biadolić, a choć raz przyznają, że życie jest piękne! > Bo jest. Nie mogę ścierpieć narzekania, bo muldy, bo tłumy, bo kolejki, bo tak > nijak. Jakbym słyszała moją teściową. A może by tak tego nie zauważać? > > Chyba wiecie o co mi chodzi. :D Ja wiem, dokładnie zrozumiałam przekaz w powyższej wypowiedzi:) Jak to się mówi mniej narzekania a więcej miejsca dla pozytywnych emocji i czerpania szczęścia z życia:)) Odpowiedz Link Zgłoś
dz4kczyl Re: Gdzie wybrać sie na stok aktualnie? 22.02.10, 01:16 Gość portalu: WielBłąd napisał(a): > A po wypadzie na Polskie stoki może zdążycie jeszcze na olimpiadę jako > mistrzowie jazdy po muldach ;) A skąd wizja muldów?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Gdzie wybrać sie na stok aktualnie? IP: *.privacyfoundation.de 23.02.10, 08:37 W takim razie musisz się wybrać w tamte okolice. Myślę, że miejscowość Cię zauroczy podobnie jak nas. A jeśli chodzi o sam stok to rzeczywiście robi dobre wrażenie, jest dobrze przygotowany, utrzymany, na miejscu masz hotele, restauracje, nawet basen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamak Re: Gdzie wybrać sie na stok aktualnie? IP: *.zagbot.com 23.02.10, 00:59 Dla osoby początkującej to może być Śnieżnica w Kasinie, to bardzo łagodny stok. Idealny dla tych, którzy zaczynają swą przygodę z nartami czy deską. Odpowiedz Link Zgłoś
ladysith Re: Gdzie wybrać sie na stok aktualnie? 23.02.10, 01:08 Gość portalu: mamak napisał(a): > Dla osoby początkującej to może być Śnieżnica w Kasinie, to bardzo łagodny stok > . > Idealny dla tych, którzy zaczynają swą przygodę z nartami czy deską. - Oooo to coś dla mnie, w sumie powtarzam się o tym, że jestem osobą początkującą ale podkreślam ten fakt z racji tego, iż lepiej doradzacie w temacie mi stojącej na pozycji laika;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thor Re: Gdzie wybrać sie na stok aktualnie? IP: *.adsl.inetia.pl 15.03.10, 06:52 A jakaś propozycja dla bardziej zaawansowanych, lecz ceniących polskie stoki ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arcobaleno Re: Gdzie wybrać sie na stok aktualnie? IP: *.fejk.se 21.02.10, 23:17 To względne, zależne od Twoich umiejętności, oczekiwań oraz zasobności portfela. Może sprecyzuj, a wtedy pomogę. Odpowiedz Link Zgłoś
hankam No więc zadziwiające 24.02.10, 12:35 ale kryzysowo spędzilam w terminie ferii warszawskich tydzień w Zawoji, jeżdżąc na Mosornym Groniu i jestem mile zaskoczona. Stok dobrze utrzymany, 1420 m, dośnieżany, żadnych kolejek, nawet w weekend. Czterosobowe kanapki, karnet całodzienny 65 zl, czyste toalety w barkach na górze i na dole. Bezpłatny parking ; ) Owszem, tydzień tam to za dlugo, ale na trzy - czterodniowy wypad bardzo polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowalijka Re: No więc zadziwiające IP: *.research.netlab.hut.fi 24.02.10, 22:50 hankam - ja generalnie nie lubię monotonii i dla mnie wypad na nartwy to najlepszy 3-dniowy:) Nie dłużej. My jeździmy w różne miejsce, na Mosornym też bywamy, czasem za granicę (mamy bazę w Austrii), ostatnio byliśmy na Śnieżnicy. Też fajnie, ale mają płatny parking! Odpowiedz Link Zgłoś
arczike Re: No więc zadziwiające 28.02.10, 12:02 Gość portalu: nowalijka napisał(a): > hankam - ja generalnie nie lubię monotonii i dla mnie wypad na nartwy to > najlepszy 3-dniowy:) Nie dłużej. My jeździmy w różne miejsce, na Mosornym też > bywamy, czasem za granicę (mamy bazę w Austrii), ostatnio byliśmy na Śnieżnicy. > Też fajnie, ale mają płatny parking! No ale w ostateczności można odżałować sobie to i płatności takie puścić w nie pamięć, liczy się dobra zabawa na stoku przecież prawda?:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fryderyk k. Re: No więc zadziwiające IP: *.hsd1.or.comcast.net 28.02.10, 18:00 a ja uważam, że takie wiadomości może wreszcie sprawią, że właściciele stoków przestaną zdzierać wszędzie tam, gdzie tylko się da! Opłaty za parking to naprawde przegiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anek 81 Re: No więc zadziwiające IP: *.zagbot.com 28.02.10, 23:40 Rozumiem Twoje wzburzenie, ale wiesz, to są miejscowości, które żyją w sumie sezonowo, więc z czegoś muszą żyć. My też nieraz byliśmy rozczarowani, np. cenami w Krynicy, dla nas trochę drogo. Od pewnego czasu jesteśmy zawsze przygotowani na takie "niespodzianki", ale z druigiej strony robimy tak, aby nie przepłacać. To chyba normalne. My również lubimy Beskid Sądecki jak i ziemię limanowską do białego szaleństwa. Choć w tym roku byliśmy na Mosornym Groniu tylko. Również polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werbenka Re: No więc zadziwiające IP: 66.230.230.* 28.02.10, 23:51 My narciarze będziemy na takie zjawiska narzekać, ale tak już jest, że nawet parking kosztuje. O ile jest on blisko stoku i dobrze utrzymany, to można zapłącić, ale gdy jest inaczej to aż się nóż w kieszeni otwiera. Odpowiedz Link Zgłoś
zaharynkas czy ja wiem 02.03.10, 00:02 Gość portalu: werbenka napisał(a): > My narciarze będziemy na takie zjawiska narzekać, ale tak już jest, że nawet > parking kosztuje. O ile jest on blisko stoku i dobrze utrzymany, to można > zapłącić, ale gdy jest inaczej to aż się nóż w kieszeni otwiera. A czy ten parking jest naprawdę tak drogi? Pytam bo sporo osób piszę o tym ale nikt nie podał jeszcze ceny:) Może nie jest aż tak źle? Wszak zniżki teraz są bliżej marca na stokach, więc rekompensacja jakaś jest na rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna mamba Re: czy ja wiem IP: 89.174.232.* 02.03.10, 23:09 Dali zniżkę to będzie na parking:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati 78 Re: czy ja wiem IP: *.tyknet.dk 02.03.10, 23:40 Nie, to drobnica, nie pamietam ile, ale parking nie był drogi. Drobnica. Wiecie, oni też muszą z czegoś żyć. Kasina od "zawsze" kojarzyła mi się z Justyną K. ale mąż mi wczoraj powiedział, że ponoć tam Steven Spielberg nakręcił kilka scen do “Listy Schindlera”. WIedział ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś
alfata opłaty i zniżki 01.03.10, 23:48 Gość portalu: fryderyk k. napisał(a): > a ja uważam, że takie wiadomości może wreszcie sprawią, że właściciele stoków > przestaną zdzierać wszędzie tam, gdzie tylko się da! Opłaty za parking to > naprawde przegiecie. No opłaty za parking są, ok- są b. często nie wygodne- ale rekompensuje to często zniżka późniejsza na karnet:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WITO Re: No więc zadziwiające IP: *.privacyfoundation.de 28.02.10, 18:10 Przez ten płatny parking zamiast zjeść jak przyzwoici ludzie w restauracji, musieliśmy szukać sklepu spożywczego... (nie byliśmy przygotowani, że za parking trzeba tam płacić). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Kalisz Re: No więc zadziwiające IP: 66.230.230.* 01.03.10, 10:17 Ja rozumiem, że płatny parking to nic przyjemnego, ale nei przesadzajmy, jeśli jest blisko to można sobie odżałować. Przecież jadąc na narty raczej jesteśmy przygotowani na takie płatności. W Kasinie ogólnie jest fajnie, dlatego myślę, że można przeboleć ten parking. Odpowiedz Link Zgłoś
zaharynkas Re: No więc zadziwiające 02.03.10, 00:04 Gość portalu: Magda Kalisz napisał(a): > Ja rozumiem, że płatny parking to nic przyjemnego, ale nei przesadzajmy, jeśli > jest blisko to można sobie odżałować. Przecież jadąc na narty raczej jesteśmy > przygotowani na takie płatności. W Kasinie ogólnie jest fajnie, dlatego myślę, Wyjęłaś mi te słowa prosto z ust;) Dobrze powiedziane- nawet podpiszę się rękoma i nogami pod tą wypowiedzą hehe - nie narzekać;) Sezon się nie kończy, na stoki marsz!:) > że można przeboleć ten parking. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malezja Re: No więc zadziwiające IP: *.privacyfoundation.de 02.03.10, 23:44 Niestety sezon się kończy, ale dlatego tym bardziej powinniśmy jeszcze wykorzystać odchodzącą zimę z jej urokami. Po górach anprawdę jeszcze sporo śniegu. Odpowiedz Link Zgłoś
alfata Re: No więc zadziwiające 01.03.10, 23:51 Gość portalu: WITO napisał(a): > Przez ten płatny parking zamiast zjeść jak przyzwoici ludzie w restauracji, > musieliśmy szukać sklepu spożywczego... (nie byliśmy przygotowani, że za parkin > g > trzeba tam płacić). - Czasem można zrezygnować z czegoś kosztem innej przyjemności, potem liczy się zabawa, zjazdy (bez muldów rzecz jasna, żeby się człowiek nie denerwował) po stoku i to najlepiej w gronie dobrych znajomych wtedy podwójna zabawa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martitka Re: No więc zadziwiające IP: *.privacyfoundation.de 25.03.10, 11:54 Ja już nart schowałam do piwnicy, ale Śnieżnicę wspominam wspaniale, jazda ekstra,a poza tym tam poznałam Miłość mojego życia - mojego instruktora:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulinka z olinkiem Re: Gdzie wybrać sie na stok aktualnie? IP: 91.198.227.* 01.03.10, 09:35 Aktualnie to warunki na stoku są już nawet wiosenne. Ci, co jeżdżą, wiedzą, o czym mówię. Pogoda dla wyjątkowych zapaleńców, bardzo przy tym wytrwałych. Ale są i plusy jazdy o tej i cieplejszej porze w postaci pięknej opalenizny na przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysio Re: Gdzie wybrać sie na stok aktualnie? IP: *.chello.pl 01.03.10, 20:04 Wisła Nowa Osada - nowy obiekt dobrze naśnieżany. Polecam podgląd kamerek: www.nastokach.22web.net Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diamencik86 Re: Gdzie wybrać sie na stok aktualnie? IP: 69.71.222.* 01.03.10, 23:02 Nie byłam, ale chyba warto. Polecany Ryterski Raj ma ładną galerię. W ogóle uwielbiam stok nocą. Odpowiedz Link Zgłoś
egzegia Ryterski Raj- jak najbardziej za 02.03.10, 00:25 Gość portalu: diamencik86 napisał(a): > Nie byłam, ale chyba warto. Polecany Ryterski Raj ma ładną galerię. W ogóle > uwielbiam stok nocą. - Trzeba przyznać co do Ryterskiego Raju, że stok mają fajnie oświetlony i tym przyciągają sporo turystów, grunt to jeździć po śniegu ale nie po omacku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lea Re: Ryterski Raj- jak najbardziej za IP: 91.206.27.* 02.03.10, 23:58 Mnie się jeszcze po omacku nie zdarzyło jeździć;) Wydawało mi się, że wszsytkie stoki są i muszą być dobrze doświetlone. W końcu zimą króŧki dzień i już o 15.30 szarawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diamencik86 Re: Gdzie wybrać sie na stok aktualnie? IP: 69.71.222.* 01.03.10, 23:05 A tak poza tym to jakie warunki panują w Wiśle. Chętnie bym Małysza zobaczyła;) Odpowiedz Link Zgłoś
egzegia Re: Gdzie wybrać sie na stok aktualnie? 02.03.10, 00:28 Gość portalu: diamencik86 napisał(a): > A tak poza tym to jakie warunki panują w Wiśle. Chętnie bym Małysza zobaczyła;) No ja także bym zobaczyła wszak srebnomedalista jest znów z wiatrem pod skrzydłami;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysio Re: Gdzie wybrać sie na stok aktualnie? IP: *.coig.katowice.pl 15.03.10, 10:47 Wczoraj byłem na Czantorii w Ustroniu. Czerwona czynna, warunki trudne - muldy i trochę lodu, ale trawa nigdzie nie wychodziła, bo śniegu dużo. Aktualne warunki zawsze sprawdzam tu: www.nastokach.22web.net Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala mi Re: Gdzie wybrać sie na stok aktualnie? IP: 89.174.232.* 25.03.10, 10:23 Teraz to w Polsce już kiepściutko chyba, choć my 3 tygodnie temu śmigaliśmy po Ryterskim. Wówczas było pełno śniegu i warunki naprawdę dobre, ale teraz to wiosna generalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysio Re: Gdzie wybrać sie na stok aktualnie? IP: *.coig.katowice.pl 26.03.10, 11:40 W Szczyrku jeżdżą, co widać: www.nastokach.22web.net Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: et voila Re: Gdzie wybrać sie na stok aktualnie? IP: *.w92-154.abo.wanadoo.fr 28.03.10, 21:42 o tak, jeśli nie ma się kasy na zagraniczne wojaże to lepiej dać sobie spokój z nartami tak do listopada co najmniej Był ktoś w tym roku W Krynicy lub w tamtych stronach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GUMP Re: Gdzie wybrać sie na stok aktualnie? IP: *.fbx.proxad.net 28.03.10, 21:46 poczytaj cały wątek, to się dowiesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basik_78 Re: Gdzie wybrać sie na stok aktualnie? IP: *.fbx.proxad.net 28.03.10, 21:51 Czy się ma kasę czy nie to chyba już powolutku sezon czas zakończyć. Ja byłam w Austrii. Owszem wróciłam pięknie opalona, ale to już nie to. Narty to tylko w zimie. Przynajmniej dla mnie. W Polsce byłam tej zimy 7 dni na nartach, jak dla mnie to całkiem sporo. Na Mosornym było super, zaliczyliśmy też Śnieżnicę. Myślę, że za jakieś 8 miesięcy już wyciągnę rodzinkę w tamte strony. Dobre klimaty i fajne warunki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zakarumita Re: Gdzie wybrać sie na stok aktualnie? IP: *.chello.pl 29.03.10, 00:31 - A jak warunki na Śnieżnicy się miały? Kurczę sam bym pojeździł ale ostatnio ciężko wyrwać się na urlop z pracy:P wiecznie tylko pracuj, pracuj na akord;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamapal Re: Gdzie wybrać sie na stok aktualnie? IP: *.blutmagie.de 29.03.10, 00:58 W tym roku to lepiej już nie robić sobie nadziei. Zresztą ludzi jest tak mało, że wyciągi nieczynne, a nawet, gdy pisze, że czynne to nieczynne, bo najzwyczajniej w świecie im się nie opłaca. Miesiąc temu było extra i na Śnieżnicy i Na Wierchomli, gdzie byłem. Ale od tamtej pory sporo sę zmieniło w kwestii pogody. Odpowiedz Link Zgłoś
makama111 Re: Gdzie wybrać sie na stok aktualnie? 10.04.10, 00:59 Gość portalu: kamapal napisał(a): > W tym roku to lepiej już nie robić sobie nadziei. Zresztą ludzi jest tak mało, > że wyciągi nieczynne, a nawet, gdy pisze, że czynne to nieczynne, bo > najzwyczajniej w świecie im się nie opłaca. > Miesiąc temu było extra i na Śnieżnicy i Na Wierchomli, gdzie byłem. Ale od > tamtej pory sporo sę zmieniło w kwestii pogody. teraz juz Śnieżnica zamknieta, tzn dla narciarzy, juz po sezonie, a byl bardzo dlugi, zostaly tylko letnie atrakcje, no i moze w Kasinie Justyne spotkac sie da Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-na-drzewie Re: Gdzie wybrać sie na stok aktualnie? 19.04.10, 18:44 makama111 napisała: > Gość portalu: kamapal napisał(a): > > > W tym roku to lepiej już nie robić sobie nadziei. Zresztą ludzi jest tak > mało, > > że wyciągi nieczynne, a nawet, gdy pisze, że czynne to nieczynne, bo > > najzwyczajniej w świecie im się nie opłaca. > > Miesiąc temu było extra i na Śnieżnicy i Na Wierchomli, gdzie byłem. Ale > od > > tamtej pory sporo sę zmieniło w kwestii pogody. > > teraz juz Śnieżnica zamknieta, tzn dla narciarzy, juz po sezonie, a byl bardzo > dlugi, zostaly tylko letnie atrakcje, no i moze w Kasinie Justyne spotkac sie d > a pod kątem wypraw wiosenno letnich to od śnieżnicy przyjemniejszym miejscem jest ryterski raj, np na weekend majowy, czy z dzieciakami na pare dni, przyjemnie spedzony czas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zakarumita Re: Gdzie wybrać sie na stok aktualnie? IP: *.chello.pl 29.03.10, 00:33 Ja myślę, że można ocenić i zagranicę i Polskę - ale tak czy inaczej mimo, że za granicami kusi to jednak u nas nie wieje nudą i także jest sporo miejsc wartych odwiedzin;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gabi Re: Gdzie wybrać sie na stok aktualnie? IP: *.blutmagie.de 29.03.10, 01:00 Widzę, że duch patriotyczny się w Tobie obudził;) hehehe i słusznie. Znam piękne miejsca w Polsce i mogę się zgodzić, choć gdyby kasy było więćej to i tak bym za granice nasze państwa wyskoczyła poszaleć na białym puchu. Odpowiedz Link Zgłoś