Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Gdzie kupić narty biegowe w Warszawie?

16.12.11, 20:47
    Czy ktoś może doradzić gdzie kupić narty biegowe w Warszawie- połaziłem po dużych sklepach sieciowych i jestem zniechęcony niekompetencją sprzedawców
    Obserwuj wątek
      • ortodox Re: Gdzie kupić narty biegowe w Warszawie? 17.12.11, 11:18
        Co ma kompetencja sprzedawcy do kupowania nart biegowych?
        W tym przypadku wybór jest zdecydowanie prostszy niż w nartach zjazdowych.
        Prawdopodobnie chodzi o narty do biegania techniką klasyczną.
        Pozostaje dobrać długość i stosowne buty do kompletu i po bólu.
        Do tego kijki sięgające do ramion, a nawet nieco powyżej.
        pozdro.
        • Gość: benner Re: Gdzie kupić narty biegowe w Warszawie? IP: *.adsl.inetia.pl 31.01.12, 02:32
          No właśnie - niby proste piszesz pozostaje dobrać długość i wszytko. No nie bardzo - narty mają rożne szerokości, są z krawiędziami stalowymi i bez, z łuską i bez łuski. Do tego lilka typów wiązań i butów o różnym przeznaczeniu. I do tego właśnie potrzebny jest kompetenty spzedawca. Polecam dobry sklep narty biegowe Warszawa - www.nartybiegowe.biz. pl
          • ortodox Re: Gdzie kupić narty biegowe w Warszawie? 31.01.12, 18:57
            To jest naprawdę proste :)
            Szerokość zależy od terenu. Narciarze zaczynający bieganie, a tylko wtedy można mieć wątpliwości i oczekiwać jakieś pomocy (ale nie żadnej fachowości sprzedawców ) zaczynają od tras przygotowanych, wiec narty wąskie ... to po pierwsze.
            Po drugie, nikt nie zaczyna od kroku łyżwowego, bo do tego trzeba dojrzeć i w przypadku amatorskim to jest wiele lat nauki i pracy nad techniką. Stylem klasycznym można zacząć od zaraz. Nie trzeba być więc fachowcem, żeby wiedzieć, że narty nie muszą mieć krawędzi metalowych do stylu klasycznego. Wiadomo, że łuska pomaga w odpychaniu w kroku klasycznym i tez nie trzeba być do tego fachowcem.
            Buty i narty kupuje się razem więc wystarczy spróbować zamocować buty we wiązaniach nart, by być pewnym, że wszystko pasuje. Wiec wąskie narty z łuską na przygotowane trasy, bez krawędzi metalowych ... takie narty można kupić w supermarkecie albo Makro bez pomocy sprzedawców i za niewielkie pieniądze. Jeśli ktoś ma większe wymagania, to znacz ... że już biegał i także poradzi sobie bez sprzedawcy i prawdopodobnie lepiej będzie wiedział od niego czego mu trzeba. Nie dorabiajmy więc filozofii do nart biegowych, ale weźmy się za bieganie.
            pozdro.
          • malvabarbara Re: Gdzie kupić narty biegowe w Warszawie? 02.01.15, 02:21
            Najwięcej nart znalazłem w Biegówki - Lepsza Strona Zimy na Targówku. Zwłaszcza backcountry bo tych nart szukałam.
            • malvabarbara Re: Gdzie kupić narty biegowe w Warszawie? 02.01.15, 02:24
              Największy wybór nart znalazłam w sklepie Biegówki - Lepsza Strona Zimy na Targówku na ul.Rusieckiej. Szukałam nart backcountry i w tych mieli naprawdę świetny wybór co najmniej z 8. Ławo ich znależć w necie
      • eurofan74 Re: Gdzie kupić narty biegowe w Warszawie? 15.01.12, 22:01
        Polecam Sklep Podróżnika - ul. Grójecka 46/50 i Kaliska 8/10 (zaraz obok, narty mają chyba na Kaliskiej).
      • Gość: mac Re: Gdzie kupić narty biegowe w Warszawie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.12, 10:12
        W Makro fajne widziałem
      • Gość: adek Re: Gdzie kupić narty biegowe w Warszawie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.12, 17:23
        kup w sieci
        auto bag w kozach ma dobrą ofertę
      • Gość: ania79 Re: Gdzie kupić narty biegowe w Warszawie? IP: *.play-internet.pl 30.01.23, 14:00
        Fajny jest też sklep Alpiny na Bemowie ul. Konarskiego 8, polecam , mają również możliwość wcześniejszego wypożyczenia sprzętu w celu przetestowania. Ja skorzystałam z tej opcji i nie żałuję , sprawdziło się to o czym mówił mi sprzedawca - i się nie mylił. Wybrałam doskonałe narty na Kampinos i w tory do Jakuszyc .
        Polecam i pozdrawiam.
        alpinasportowa.pl/produkt/zestaw-juz-biegam/
    Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka